Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZS3NI
őstag
válasz Gsx-rr #16751 üzenetére
Áhh, sajnos az neki nehéz lenne. Minél egyszerűbb és gyorsabb módszert szeretnék. Töltögetés esélytelen.
(#16752) giorgio
PLEX jó ötlet, csak fizetős. Havi 5 dodót nem fizetek. A gépem meg nem tudom egész nap futtatni, paks kellene hozzá.
[ Szerkesztve ]
IDDQD ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
-
fogtunder
nagyúr
elég az alap verzió is, az ingyen van, az iPad app asszem fizetős, de nem vészes. illetve havi 5$ osztva egy 325v2 árával, az még mindig jó pár hónap, de tényleg felesleges az upgrade.
TS-251 témában:
a gyári 1GB RAM mellett a gép ha nem is használhatatlan, de eléggé csökkentett módban megy. ha nem telepítünk rá nagyjából semmit egy torrent kliensen kívül, akkor jó lehet, de nagyon könnyű kifutni a memóriából, aminek az a következménye, hogy elkezd folyamatokat leállítani. szóval a memória bővítést nyugodtan számolja rá minden leendő vásárló a NAS árára, 2 GB valószínűleg elég lenne, 4 tuti, ha csak a HybridDesk Stationt és pár alkalmazást akarunk használni, virtuális gépekhez mehet 8. 1,35v-os Notebook RAM-okat eszik, nekem a CT51264BF160BJ típusú Crucial megy benne. ha mindkét foglalatot használni akarjuk, csak ugyanolyan modulokat rakhatunk be.
a bővítés után sokkal pörgősebbek a dolgok, nem kell annyit várni, az SMB megosztás sebessége is erőteljesen nőtt, SSD-ről és vissza másolva egy ISO-nál 85-90MByte/sec átlagot hozott. a HybridDesk Station is tökéletes most már, a funkció maga is teljesen jó, van minden, amit egy HTPC-től vár az ember.
a gyári Virtualization Station nagyon könnyen kezelhető, viszont nincs hardveres grafikai gyorsítás (legalábbis Linux Mint alatt, amit próbáltam), ami eléggé darabossá teszi a használatot. elvileg van Virtualbox is, azt még nem próbáltam. ami jó, hogy két LAN csatlakozó van rajta, amiből egyet oda tudunk adni a virtuális gépnek.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
MODERÁTOR
Sziasztok. Xpenolgy telepítéséhez van valahol szájbarágós verzió? Giorgio leírása nálam nem megy, biztos nálam van a hiba.
Egyetlen atombomba képes elrontani az egész napodat!
-
ZS3NI
őstag
válasz fogtunder #16762 üzenetére
Huhh, igazad van teljesen benéztem. A one-time for ios purchase elkerülte a figyelmem. Így már nem rossz. 5 eurt simán megér
Más. a Zyxel NSA 325v2 nashoz lehet wifi adaptert használni? Olvasom neten, hogy hangos és akkor inkább feltenném mondjuk a padlásra. [link] Valami ilyen kis cuccra gondolok, és akkor wifit használna. Lehetséges? Vagy mindenképp utp kell neki?
Kellemes ünnepeket!
IDDQD ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
Sziasztok, van egy olyan "buta" kérdésem hogy vannak olyan NAS-ok ami passzív hűtéses?
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
fogtunder
nagyúr
Lehet, hogy kezel WiFi adaptert, de ettől függetlenül én senkinek nem ajánlanám, hogy azon keresztül kösse hálózatra a NAS-t, hacsak nem szereti extrém mértékben az orális szexet.
Luck Dragon: a qnap gyárt ilyet, de nagyon melegszik, a HDD-k miatt legalább egy venti kell, vagy valami nagyobb ház.
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz Luck Dragon #16764 üzenetére
Ha csak ssd-vel hasznalod akkor ok, a hdd-knek kell a hutes, ha hosszabb tavin szeretnéd hasznalni oket.
-
Alex91
félisten
válasz Luck Dragon #16764 üzenetére
WD My Cloud pl.
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Köszönöm a válaszokat.
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
Alex91
félisten
Zyxel nas540-el van valakinek tapasztalata?
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
delibab
senior tag
Sziasztok,
Szakértők véleményére lennék kíváncsi!
Tervezem egy NAS beszerzését. 2 fiókosakat nézegettem, alapvetően semmi különleges dologra nem használnám, sima otthoni felhasználás lenne, fényképek, adatok...stb. viszont attól függetlenül, hogy nem értek hozzá szeretem ha van teljesítmény(
kütyübuzivagyok), hogy később se legyen gond... A két kiválasztott típus a Synology DS 215+ és a QNAP 251+ lett, a kettő közül melyik a nyerő illetve ha van ezeknél jobb választás akkor nem vagyok ellene...Előre is köszi a segítséget!
" Csak a puffin ad nekem erőt és mindent lebíró akaratot... “
-
xridergabo
csendes tag
Sziasztok!
D-link NAS-t használók közül találkozott már valaki olyannal, hogy nem tud bejelentkezni a NAS-on a mydlink szolgáltatásba az Accountjával? Konkrétan egy dlink 320L-nél kapok "Sign in mydlnk portal Failure." hibaüzenetet. -
bon
őstag
Milyen NAS-t ajánlotok a következő feltételekre:
4 fiókos, egyidejűleg max100-150user kiszolgálása (pár MB-os adatforgalom/user), RAID 5, Active Directory támogatás.A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, RTX4070 Super, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P
-
Anubis_9
őstag
Sziasztok!
A RAID-es topic annyira nem pörög, így felteszem itt is ezt a kérdést: ZyXEL NAS520 vásárlása előtt állok. A kérdésem, hogy ha tükrözni szeretnék majd, akkor ki lehet választani, hogy konkrétan milyen mappákat tükrözzön a NAS, vagy csak teljes meghajtót lehetséges tükrözni?
Köszi!
"Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"
-
deph
tag
Sziasztok!
NAS vásárlásán gondolkodom. Ahogy visszaolvastam, nekem a Zyxel NSA325v2 nagyon megfelelne.
A kérdés az volna, ha HDD-t veszek bele, milyet vegyek illetve először vegyek nagyobbat 4-5 TB, és aztán majd később h lesz pénzem egy másikat, vagy két kisebbet? RAID-re otthon szükség van, ha felhőben fenn vannak a fontos dolgok?
Köszönöm előre is!A férfiak sztoriznak, a nők meg pletykálnak.
-
fogtunder
nagyúr
válasz delibab #16781 üzenetére
nagy különbség nincs a QTS és a DSM között, ha nem értesz hozzá, pont annyit kell majd utána olvasnod a funkcióknak. ha esetleg valaha akarod HTPC-nek is használni, akkor csak a QNAP játszik.
amúgy TS-251+-t hol árulnak? én itthon még csak a sima 251-et láttam.
(#16782) deph: szerintem otthonra nem kell RAID, vegyél egy nagy vinyót, és csinálj rendszeres biztonsági mentést a nem reprodukálható adatokról.
[ Szerkesztve ]
-
delibab
senior tag
válasz fogtunder #16783 üzenetére
Akkor végül is mindegy, mivel nem értek hozzá... HTPC nem tudom, hogy lesz e valaha, de nem baj ha tudja....
Most egy kicsit a qnap felé húzok, gondolom nagyon nem lövök mellé...Most ezeket találtam, de több helyen is hirdetik csak nem elérhető...
" Csak a puffin ad nekem erőt és mindent lebíró akaratot... “
-
fogtunder
nagyúr
válasz delibab #16787 üzenetére
hát ez K drága
a sima TS-251 84 körül van, annyi, hogy nem négy magos, hanem 2, alapból 1GB RAM van benne, amit simán tudsz bővíteni, a távirányító pedig kb. 4500 ft.
(#16786) deph: azt is nézd, hogy 3 év gari van rájuk az átlagos 2 helyett. én most adtam el 3-at (WD20EFRX), az egyik 3 éves volt, kettő 2 év 5 hónap, folyamatos 7/24-ben mentek a megvétel napjától, mindegyik 100%-os volt, 750-950 nap közötti becsült élettartammal az eladáskor.
[ Szerkesztve ]
-
Anubis_9
őstag
Lehet, nem pont ide illik a kérdés, de: mint korábban írtam, rendeltem egy ZyXEL NAS520 NAS-t. Toshiba DT01ACA300 HDD üzemel a gépemben, azt terveztem áttenni bele. Hosszú távon nem lesz ez rá negatív hatással? Jelzem, nem tervezem, hogy 24 órában torrent fusson rajt, stb... Köszi!
"Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"
-
delibab
senior tag
válasz fogtunder #16788 üzenetére
Az, baromira...
Akkor azt mondod, hogy jobban járok ha a sima 251 veszem?
Ennek még nem néztem utána, de ezt mint ha már láttam volna, hogy a qnap-t lehet "bővíteni" a synology-t nem vagy nehezebben??? Távirányítónak akkor van értelme ha HTPC is használom?
Gondolom egy átlag felhasználás során nem nagyon venném észre a különbséget a 2 és 4 magos között?" Csak a puffin ad nekem erőt és mindent lebíró akaratot... “
-
Davcy
tag
Szia!
Nekem a 310-es van és szépen megy, de most szeretném lecserélni 325v2-re pont a RAID miatt.
Ide mentjük el a fotókat + mindenkinek van egy felhasználó fiókja, amit nincs kedvem periodikusan mentegetni. Szóval szerintem otthon is van létjogosultsága egy RAID-es nasnak (meg amúgy is kellene venni valamit, amire a biztonsági mentéseket csinálod...).
Szerintem ha a filmeket (ha "kölcsönzöl" a netről) rendszeresen törlöd és nincsen semmi kiugróan nagy adatot generáló program (pl. photoshop fájlok tömkelegével), akkor sok évig meg lehet élni 2-3 terrával.
(Mi ide mentünk minden adatot, párom sokat fotózik és így is a filmeken kívül 500 GB alatt vagyunk.)Inkább vegyél jobb cuccokat pl. az említett REDeket, mert úgy sok évig hozzá sem kell nyúlnod.
(Én pl. most keresgélem az admin jelszómat, mert az indulás óta hozzá sem nyúltam ehhez a kis ékszerdobozhoz! )Sok szerencsét!
Davcy
-
jackal79
aktív tag
Sziasztok!
NAS vásárlás előtt állok.Qnap TS-209-ről mi a véleményetek? Mennyire terhelné le a torrentezés + 2-3 eszközön média lejátszás?
Amire használnánk:
- torrent
- filmek + fényképek, videok tárolása
- egyéb dokumentumok tárolása
- média lejátszás (2 TV, 2 telefon, 1 tablet van a háztartásban)Úgy láttam, hogy a hardver része ennek nem a legerősebb (lehet csak én gondolom így) ez mennyire probléma?
Köszönöm!
Üdv
Tamás -
Songo
senior tag
Sziasztok
Elolvasva az összefoglalót most talán még tanácstalanabb vagyok mint előtte
Évek óta küzdök a "vegyek, ne vegyek" nas-t témával.
Most eldőlt hogy új év új nas
Viszont most megint ott a gond hogy vegyek vagy építsek?
Amire szükségem lenne:
3-4HDD lehetőleg valami biztonságos raid megoldással (de nem feltétlenül a tükrözéssel)
A jövőben esetleg több HDD.
Torrent kliens (bár ez ahogy nézem már teljesen alap)
Media szerver funkció. És a jövőben a lakásba szánt biztonsági kamerákat is szeretném rákötni.
Mivel jelenleg közel 7/24be jár az asztali gamer gép (350-700W fogyasztással ) a torrent és filmnézés miatt így relatív gyors megtérülésre számítok ha tényleg csak akkor kapcsolom be ha játszani akarok ami a jelenlegi életvitelemet tekintve havi 1 óra .Szóval egy tablettel a tv-vel és a nassal el tudnám látni minden napi feladataimat.
Mit javasoltok?
Ha az építést akkor van-e kimondottan Diy NAS topic? vagy forum ami ezzel foglalkozik?Nagyon szépen köszönöm a segítséget.
Üdv
-
fogtunder
nagyúr
válasz delibab #16790 üzenetére
Hétköznapi használatnál nem nagyon fog kijönni a különbség, a két mag azért sok mindenre elég. Az 1GB RAM édeskevés, de legalább bővíthető, a synology cuccok nagy részében alaplapra van forrasztva a RAM. Én vettem távirányítót, nem rossz, de lehet élni nélküle, egy touchpades billentyűzet is tökéletesen megteszi, egyértelműen csak akkor van haszna, ha használod a HybridDesk Stationt, egyébként nincs mit irányítani vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légtisztítót vegyek?
- OLED TV topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ukrajnai háború
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- DJI Mini 2 - 4k drón szett hibátlan állapotban - távirányító, akku, táska
- MSI GTX 1660 GAMING X 6gb újszerű
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- Arctic P12, P14, Slim, Max, PWM, PST
- Lenovo ThinkPad E495 Ryzen 5 pro 3500U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest