Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alex91
félisten
1. Minek ennek uj topicot nyitni?
2. A World-rol 38 MB/s-al lehet olvasni...
3. D-Link DNS-313, de ez se tud mindent, ami neked kell . Es ez se lesz gyorsabb, mint a World . Bar a toredezettsegmentesitest nem ertem, Wines vagy?
4. A Raidsonicnak van egylemezes NAS-sa, azt azt hiszem USB-n is gepre lehet kotni, de minek?
5. Minimum duplajat kene raszanni...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Alex91
félisten
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Alex91
félisten
Az uj, white light-os vagy a regi? A regi kek LED-es joval lassabb. Aztan mivel es min olvasta? Samba-n ennyi nagy file olvasasanal (mas tesztek szerint is e korul van), irni en 16 MB/s-al tudtam ra (mas tesztek szerint is e korul van). AFP-n ennel lassabb volt: 16 MB/s-al olvas, 12 MB/s-al ir.
Kisebb meretu file-ok eseten joval lassabbak szoktak lenni, de ez a dragabb NAS-okra is igaz!Igy nem sokkal rosszabb, mint USB-n gepre kotve a sebessege.
Altalaban nem FAT, meg NTFS van rajtuk .
A World nagyjabol megfelel, a printszerver hianyzik, es 1 USB port van. De optware van ra, abban meg CUPS, csak valoszinuleg ehhez kell egy kis Linux tudas a belovesehez, vagy jo kis Google-zas .
Amugy, ha jot akarsz, akkor Synology DS-109 65k korul, vagy egy QNAP TS110 (bar ez nem sokkal gyorsabb, mint a World) 56k korul.
-
Alex91
félisten
Passziv hutese van, az 1 TB-os iras/olvasasat azert hallani, de nem veszes.
Ha van halokartya a gepben, akkor csak ra lehet kotni. (Kozvetlen kapcsolathoz crosslink.) Esetleg ha van egy router is .
[ Szerkesztve ]
-
Alex91
félisten
QNAP TS-210 Turbo NAS, akcios aron!
Modositok, itt minden QNAP termek most akcios!
[ Szerkesztve ]
-
Alex91
félisten
Nem tudom, hogy mire/melyikre gondolhattal.
Amugy nem lenne jobb egy Atom-os gepet epiteni errre? Itt foleg a torrent a gond. Alapban altalaban nem engednek ennyi torrentet berakni.
Gyari NAS-ban a Synology-t es a QNAP-ot erdemes megnezni. Ezekre egy kis hackelessel felteheto pl. a Transmission kliens is. Mondjuk alapban az is max. 32 torrentet enged bepakolni, de ez modosithato. Valoszinuleg az Atom alapu NAS-ok birjak is a tobbletet, de ezek ara...
-
Alex91
félisten
Most akkor mire van szukseged? Medialejatszora vagy NAS-ra
Mert ez NAS-nak keves, es medialejatszobol meg van olcsobban jobb is...
-
Alex91
félisten
A QNAP egy marketing bullshit . Ugyanaz a CPU van benne, mint a Popcorn-ban, akkor?
Valoban, epitesz egy HTPC-t, most nem szamolok utana, de a QNAP arabol boven kijon. Mondjuk itt majd a szoftver lesz a kerdes, de gondolom megoldhato . Itt a torrent se lesz gond, mondjuk a fogyasztas kerdeses, de tan egy ION-os konfig nem is eszik tul sokat, es meg -sokak szerint- a full HDD-t is birja. (En kicsit ketelkedem benne, de mivel nincs vele tapasztalatom...)
Veszel egy jobb NAS-t [link], meg egy tetszoleges halozatos medialejatszot. A NAS-tol fuggoen lesz sebesseg is, mondjuk a torrent szokasaidon valtoztatni kell . De fogyasztas elfogodhato lesz, es a medialejatszonak nem is kell 24 oraban ugye mennie.
Ennel jobb arban mondjuk a My Book World + tetszoleges media lejatszoval jarnal. Itt megint a torrent a kerdeses, de a World-del azert megy (persze a nettol is fugg, ha gyors a net, akkor akar keves is lehet), de nem 80 torrenttel . De ahogy nezem 1 TB-os World meg hozza egy szappantartonyi meretu WD Live ugy 75k korul mar kihozhato...
-
Alex91
félisten
Nem tudom, hogy utorrent mit, hogy titkosit, de Transmission elviekben tud titkositott forgalmat.
Akkor most pontosan mekkora net elofizetesed van?
Ja, CPU-t nezve igen, esetleg szoftver teren lehet kiforrottabb a Popcorn-nal. Nagyjabol annyit tudhat NAS teren sebessegben, mint a World-om, de ugye mint ahogy irtam, mig a QNAP kb. 120k-bol van 1 TB-al, addig majd ugyanaz 75k-bol is kihozhato...
-
Alex91
félisten
Ehhez a nethez eleg a World is...
A Transmission szerintem jo lesz. Nekem mar tele lassan az 1 TB, es fel eves sincs .
Mondjuk a te dontesed .
-
Alex91
félisten
Cyrin-t kerdezd, neki van nagyobb NAS-sa!
(Amugy az enyemben is most majd 20 van... 128 MB RAM, ha ennel tobb, akkor persze jobb. )
-
Alex91
félisten
válasz mimi_bacsi #47 üzenetére
[link]
Buffalo 1TB NAS Storage LinkStation Duo külső merevlemezSteady74: neked is!
[ Szerkesztve ]
-
Alex91
félisten
válasz mimi_bacsi #47 üzenetére
MacPower Hydra Super-S LCM, ilyen pl. kaphato...
-
Alex91
félisten
En egy MyBook World-ot hasznalok, rahackelt Transmission klienssel. Abba is volt, hogy be volt teve majd 40 torrent, de igaz, nem ment mind egyszerre, es mondjuk joval gyengebb hardver.
Szerintem ha biztosra akar menni az ember, akkor Synology vagy QNAP NAS, ezeken is van torrent kliens, es a Transmission is felteheto rajuk.
Passziv hutesu ez van: QNAP TS-119 Turbo NAS, de mondjuk az ara meredek.
A tobbi aktiv, szoval kisse zajosabb.
-
Alex91
félisten
Nem az, hogy nem jok. Csak a termektamogatas nem olyan, mint a masik kettonel. Ha megnezed a linkelt tesztet, akkor latszik, hogy a Synology (es a QNAP) egyszeruen mas kategoria... Nem tudom pl. hogy a BT kliens mit tud, ami neked ugye erosen kellene. Amugy HW-esen nincs a Buffalo-val se gond.
En a sima World-dommel is elvagyok, pedig ez tenyleg az alja . De az en netemhez, toltesi szokasaimhoz ez is megfelel...
[ Szerkesztve ]
-
Alex91
félisten
A Synology gyari 20-at, a QNAP-os tan kevesebbet. (Bar a folyamatos firmware frissitesekkel ugye minden valtozhat .)
Ezert mondtam, hogy telepiteni kell rajuk egy Transmission klienst...
www.transmissionbt.com
SynoBlogEsetleg rTorrent is van.
Amugy esetleg lehet epiteni egy Atomos cuccot erre FreeNAS-sal, az se lenne sokkal dragabb...
[ Szerkesztve ]
-
Alex91
félisten
Buffalo, talan erosebb. A Freecom-nal csak annyi van, hogy ARM9-es CPU, se RAM, se sebesseg adat. De mondjuk ennek a haza valahogy igenyesebbnek nez ki.
WD MyBook World II 2Tb, esetleg meg ezt tudom ajanlani. Bar torrent klienst kulon kell feltenni ra, es nyomtatot se tud megosztani, de passziv hutesu. A sebessege is valoszinuleg a Buffalo alatt marad valamivel.Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Alex91
félisten
Buffaloban Marvell van, ebben meg valami ARM9-es.
Amit linkeltem az 2 fiokos WD, es van benne torrent kliens, de szinte semmit se er. A Transmission meg pillanatok alatt felteheto ra. (Egyebkent a masik ketton se egyertelmu szamomra, hogy a torrent kliens mit tud.)
-
Alex91
félisten
Valami tesztet kellene rola keresni...[link]
Nem egyszeru . Sajnos a World-on kivul en se lattam egyiket sem. A World elonye, hogy van ra normalis torrent kliens, optware, de egyebkent kicsit lassu. A Buffalo jonak tunik, arban se veszes. De aktiv hutes, torrent kliensse lutri. A Freecom igenyes cucokat gyart, szerintem ez se lehet rossz, de a teljesitmenye, torrent kliense szamomra szinten sotet folt. A Neatger-nek az ara jo, meg ahogy nezem szep felhasznaloi felulet. Sebessege ennek se tul nagy, es torrent nincs is ra.
-
Alex91
félisten
válasz Pityesz78 #84 üzenetére
Hat veszel valamit, ami lejatszik, ugye . Mert amid van, az valoszinuleg baxik majd neked NAS-rol lejatszani. Minek neked egyebkent NAS?
-
Alex91
félisten
válasz Pityesz78 #88 üzenetére
Ja, csak nem gondoltam, hogy halvany lila gozod sincs a dologrol .
Google, azt bele medialejatszo, azt utana visszajonni kerdezni...
-
Alex91
félisten
válasz Pityesz78 #90 üzenetére
Mert a NAS nem medialejatszo, es a medialejatszo meg nem NAS . De vehetsz csak medialejatszot is ami tud NAS funkciokat is. Bar szerintem a NAS fogalmaval se vagy teljesen tisztaban... Miért is jó a NAS?
-
Alex91
félisten
válasz Pityesz78 #99 üzenetére
HDD-nel mindegy, csak arra kell ugyelni, hogy kompatibilitas liostaban benne legyen, mert neha erheti az embert meglepetes . (Szoval nem mindegyik HDD-t szereti, es ez nem gyartora, hanem tipusszamra ertendo!)
Lebegopontos szamitas, lenyegtelen...
-
-
Alex91
félisten
Akkor milyen utorrent az?
Amugy ezert mondtam, hogy lutri amig nincs info rola, mert meg a tesztekben is baxnak errol normalisan irni. Van benne, azt el van intezve. A cikkirok is csak gyorsan letudjak a cikkeket, elovesznek egy elozot, belejavitanak, azt olvassatok...
-
Alex91
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Lexus, Toyota topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- Formula-1
- Battlefield 2042
- Hálózatokról alaposan
- LEGO klub
- Projektor topic
- További aktív témák...
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
- LG OLED55C12LA 2 ÉV GYÁRI GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs