Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
biker
nagyúr
használ itt valaki 414slim (esetleg 411slim) nas-t?
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
Zyxel nya325 v2-t valaki mac-en használ?
Nem egyértelmű, hogy tud afp-t vagy sem?Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
most már lemondtam, mivel külföldi fórumokon azt láttam, afp-n csak a time machine-nak fenntartott mappát osztja meg, nem az egész driveot, és smb-n meg ugye lassabb, + van 1-2 funkció, amit az osx csak afp-n támogat, smb-n nem
Pedig meg is rendeltem már, mire ez kiderült, nem volt elég 3 nap internet túrás...Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
Vettem egy Shuttle KD21-et, 2 nap alatt végleg meg is feküdt.
még az 1T eddigi adatunk felmásolását se bírta idegekkel, AFP többször lehalt, a végén az SMB is, majd az omninet dyndns se frissül többet, és a login page se enged be, illetve belépés után akármit nyomsz, kidob időtúllépéssel, minden usert, reset után is
szuper eszköz, 43e Ft-ért... mégis ráteszek egy lapáttal, és veszek egy synology 213j-tElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
válasz Multibit #11140 üzenetére
A tesztek alapjan (kulfoldi forrasok) eleg jol szerepelt
Teljesen passziv 55 fokigSajna zyxel nem tud afp megosztast, igy mac kornyezetbe kuka, a time machine mentesi mappat szimulalja afpn, de az egesz lemezt nem
Ezt mar meg is rendeltem mikor kiderult ez a kis csalafintasagAmig jol mukodott (fel nap) gyors volt es csendes
Aztan meggajdultElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
igazad van, a síma 214-et ajánlják, mert se meg j az "gagyi otthoni" és egy igaz hithű maces szarik a pénzre, és a legjobbat veszi.
no de nekem egy 256 user max (64 egyidejű) eszköz elég 3 számítógépre, nem kell a nagytesó 2048 user/128 egyidejűElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
válasz Richvargas #11150 üzenetére
212-E felejtős. 212P és 213J kb egy szinten van, qnap olcsóbb
Én csak azért nem vettem, mert a legfrisebb szoftverrel kinyírták az osx time machine mentést, ami miatt tele van floodolva a support forum, és ez nekem kardinális kérdés.Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
válasz Elemental #11157 üzenetére
mert 10 év alatt nem fog megtelni, és amikor cseréled, nem jössz majd rá, az új hdd-k nincsenek a támogatott listában, és nincs fw update
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
nincs ilyen hdd, így nem támogathatja.
max 2x4TB ha kétlemezes (bocs, de nem tudom, melyikről beszélünk pontosan) ami ma erősen átlagos, mert van 5 és 6TB lemez már
a ma 3 éves nasok már a 3TB lemezekkel is szívóznak, soknak 2TB a limit. Mit teszel 3 év múlva, ha csak 10TB a legkisebb lemez?nincs értelme 5-6 évre tervezni. a lemez se fog eddig élni, a 3 év garis lemezt 4 évesen már erősen rizikó használni szerintem.
-
biker
nagyúr
soha nem tesz értelmes ember 2 lemezt raid0 vagy jbod-be, így a 2x4tb = 4tb raid1-ben
igen, erősen átlagos, mert soho esetén 80%-ban BD filemk fognak landolni rajta. Nálam pont nem, hanem 1.300.000 fileElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
én sem filmeket tárolok rajta, mint jeleztem. de 2 vgy több lemezes eszköznél két választásod van, raid1 vagy a többi értelmetlenség
jbod és raid0 esetén ha az egyik lemez meghal, minimum az azon lévő adat ugrik, de esélyes hogy az egész kötet helyreállíthatatlan lesz.
ekkor jobb, ha két egy lemezeset veszel, vagy olyan két lemezest, ami külön diskként is kezeli a két lemezt.Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
az én dlinkem mintha nem ajánlott volna fel ilyet, és nem is értem, mire jó ennyi meghajtó.
ez gondolom olyan "betegség" mint a sokba partícionált merevlemez mánia, hogy lehessen C-ről D-re másolgatni valamit.Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
látom, én leszek a hülye, mert meg se fordul a fejemben, hogy egy sok lemezes nas-t arra pazaroljak, hogy a teljes ABC fent legyen a totalcommanderben.
elnézést, tegyetek így, és használjátok egészséggelElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
ez meg az én betegségem, tudom, hogy ha egy eszközbe két lemezt lehet dugni, mindjárt raidbe teszem
viccet félretéve, mindig is rühelltem a sok lemez közti másolgatást, és keresgélést, melyik lemezen mennyi hely van és hova mi fér. Ezért sosem csináltam ilyet.a particionálásról meg 2005 ben, utolsó windowsos gépemnél letettem, mert normális rendszert lehet újratelepíteni adatvesztés és minden program újratelepítése nélkül, így értelmetlen a rendszert különtenni egy partícióra, az adatokat egy másikra.
A macminiben is ssd+hdd van, de fusiondriveban, tudom, ez meg egyfajta jbod, de ez live backuppal mentve mintha tükrözve lenne, így nem releváns a hiba rajta.
ezért az is értelmetlen számomra, hogy ssd-re menjen a rendszer, a hdd-re meg az anyagok, mert ezt a rendszer megoldja helyettem, én meg dolgozom közben.Tudom, ezek olyan hightech dolgok, amikre egy mezei win usernek még éveket kell várnia, bár a win 8.1 talán már upgradelhető és reinstallálható az összes program újratelepítése nélkül, így 2014-ben, és talán 2020-ra lesz fusion drive itt is....
linuxon zfs-el már készül a fusion drive lassacskánElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
nem tudom, milyen az "órákon át adatmentés újratelepítés előtt" több okból
- folyamatos backup van OSX-en (time machine) és dejadup Linuxon amiket én kezelek, így a teljes hdd halál se izgat nagyon
- a home mappa és az applications mappa érintetlen reinstall után, így ha csak nem formázod a lemezt, nem lesz baja. (nincs registry, ami miatt kötelező az újratelepítés)
- 2005 óta nem telepítettem újra, csak kompletten migráltam, vagy upgradeltem, 2005 óta csak a rokonságés kollégák windowsait telepítgettem, na ott igen, keresek, mentek, keresek, visszaállítok mentElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
válasz Ákinard #11231 üzenetére
Miért hiszed azt, hogy ha úgy kezdődik, / akkor az neked fizikailag a lemez maga? rohadtul nem, filerendszerek alapismeretek után kiderülne. hidd el, teljesen jó megoldás egy mappát kreálni, adni neki egy nevet, és csak azt megosztani ahogy leírtad.
DJ. Ru$y: az sem "igazából" a gyökér, ha egyszer kiveszed és megnézed más oprendszer alatt, és ott is van user home folder is, illetve a P2P mappát is ide teszi, ami igazából nincs is itt, ebből kiderül, hogy csak ide van mnt-olva
-
biker
nagyúr
válasz -=RelakS=- #11236 üzenetére
Vsak tipp, de a /dev/sda1 (ha raid akkor nem) lesz felcsatolva a /mnt/Volume1 néven nem?
-
biker
nagyúr
válasz -=RelakS=- #11242 üzenetére
egyszer hozzámkerült a kollégám WD Live Cloud lemeze, meghalt a tok. egyszálbél HDD, "csak a teljes lemez" felcsatolva, hogy a példával éljek.
nos a háttérben 3 partíció volt, egy 150M recovery, egy 250M system, és a maradék logikai meghajtó virtuális raidben egymaga.
Na a "teljes lemez gyökér" az a lemez másodlagos particiójának a kiterjesztése voltElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
válasz simonzsoli #11246 üzenetére
A server hdd-k mtbf-je 2x annyi mint a desktopé
-
biker
nagyúr
Nah, megjött a DS213j
Eddig öröm és bódottág
userek létrehozva, megosztások létrehozva, backup limitált mérettel létrehozva
és miközben megy a TM backup egy gépről wifin (150mbit/sec) és egy másik desktop gépen gigabiten másolok épp rá a másik NAS-ról közben full jó a könyvtárlistázás, file műveletek, a proci 40-60%-on, eddig tetszik...Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
válasz Intelligencs #11275 üzenetére
Most már értem miért award winning user interface
-
biker
nagyúr
Szolgálati közlemény kedves Zsolt_72-nek, mivel nem tudok neki privátot írni, az Ő üzenetét meg nem saját fiókról küldte, hanem a gépházról, így oda hiába is írok privátot, gondolom...
1: nem hirdettem terméket, hanem annak a személynek ajánlottam fel, akit amúgy 31 éve ismerem, mert első osztálytól egy helyre jártunk. Nem is hirdetem a terméket sehol a lapcsaládon, sem más portálokon!
2: nincs kint a tiltás a topik jobb felső sarkában: A topikban tilos hirdetni, így ha tényleg hirdettem volna, akkor sem érzem jogosnak a figyelmeztetést!Ha gondolod, elküldöm az elsős osztályfényképet, hogy elhidd.
Bár ha kérdeztél volna, elmondom előre.Tudom, hogy ahogy hígul a létszám, egyre nehezebb követni, de igen, vannak olyanok, akikkel innen 12 éve beszélgetünk, és lehet máshogy állunk egymáshoz, mint egy vadidegen fórumozóval.
De biztos már nem divat előbb kérdezni, hanem egyből a retorzió, ha valakire csúnyán néző smileyt rakok, sárga lap, pedig őt nem is zavarta? Mint a saját háza kapujában parkoló embert mikor megbüntetik mert kapubejáróban parkolt.Köszönöm, leültem, egyes... (a szólás törölhető, ha valakit sért önérzetében...)
-
biker
nagyúr
szerinted...
csinálok egy 1GB videót az iphone-al, felmegy a cloudba, 1GB, lejön az iPadre, a macbook-ra, a mac minire, és a family shíringen az asszon iphonejára, ez 5GB
szerintemde ha az office365 előfizetéshez (education) járó 1TB skydrive táramat leszinkeli egy új számítógépem, az 150.000Ft lesz?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- PlayStation 5
- Vezetékes FEJhallgatók
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Hálózati / IP kamera
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- ASUS ROG G15 - Ryzen 7 6800H - 16GB DDR5 - RTX 3060 (140W) - 15,6" 300Hz - Csere PS 5 PRO -ra
- Apple Magic Trackpad Érintőpad Fekete (MMMP3Z/A), Újszerű, Garancia: 2025.06
- PlayStation 4 Kontroller
- GARANCIÁS! GAMER PC - MSI Z790 ATX, I5 13600KF, RTX 3050, 32GB DRR5, 500GB NVME, Corsair 1000W
- Imperium Ryzen 5 Phoenix 8000 PC Ryzen 5-8600G, A620TUF, 16GB DDR5 RAM, 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest