Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Öregszem
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
pjen
félisten
Azt írtad 10-20% árrést már had tegyek rá a nagyker árra, erre válaszoltam.Van egy meghirdetett nylvános nagyker ár.Ebből jönnek le a szerződéses kedvezmények.Például 5 milka éves vásárlás után x összegű visszatérítést kapsz, vagy minden vásárlásnál fix kedvezményt mondjuk 20% ot, ez eléggé elfogadott .Végül is ebből a kedvezményből tudsz adni a megrendelőnek valamennyit.
-
qfm
őstag
A 3 méter távolságot mennyire kell komolyan venni a kültéri és beltéri között? A jelenlegi klímánk közelebbi vége 1 méterre van tőle, a távolabbi meg kb. 1.8ra. A távolabbi vége felől van bekötve a cső, ha jól láttam, tehát legyen durván ~1.5m a jelenlegi távolsága. Most akarunk újat szereltetni, amit a régi helyére akartunk rakatni, de ha gondot okoz, akkor eleve távolabb szereltetném fel.
[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
válasz PROTRON #48890 üzenetére
AP35VG fűtési adatait nem találtam doksikban, euroventen:
Heating PL CondA
Ph @ -7°C
2.60 kW
COP @ -7°C
3.20
Az FH35VHEZ 3,6kWot ad le ugyanitt (már ami csak a teljesítményt illeti). Nem ismerem az AP felépítését miben tér még el... Nem gyenge mondjuk ez sem, de inkább a -25ös tesókat preferálnám egyedüli fűtésre.[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
gyuszos
tag
Mikor megrendelek egy klímát tőled neked azzal addig is dolgod van, amíg az az egység hozzám kerül, ez tiszta sor.
- felveszed a telefont, tanácsokkal látsz el (pl. ha olyan fajta vagy, rábeszélsz a neked legtöbb haszonnal bíró darabra),
- megrendeled (idő)
- valaki átveszi, kifizeti (idő - pénz)
- majd bepakolod és elszállítod hozzám
Egyértelmű, hogy ezt nem ingyen csinálod.
De nem tartasz fent alkalmazottat, üzlethelyiséget, stb....tehát az említett 20% ezért szerintem túlzás.
Ha az importőrön keresztül a telepítőig mindenki ilyen "nagyvonalúan" gondolkodik, akkor persze hogy elszállnak az árak.Garancia: ne keverjük.
Van a gépre garancia és van a szerelésre.
Ha szarul rakod fel, mert visszafolyik a kondenzvíz, akkor nyilván jogos elvárásaim vannak, hogy javítsd ki.
De ha elromlik a klíma, vajon mi alapján követelném tőled, hogy ingyen és azonnal kezd el a javítást?20 éve programozok ipari gépeket.
A munkámra több év garit adok, de azt mindig világosan elmondom: ha alkatrészhiba miatt áll meg a termelő gép, a hibakeresés - ki-visszaszerelés mindig fizetős.
A forgalmazón majd én leverem a garanciális helytállást, azaz gariidőn belül az ingyen alkatrészt (ez benne van a korábban kifizetett árban, hiszen egy trapézlemezt gyártó cég hogy is állna neki alkudozni a Siemens Magyarországgal, hogy márpedig a szervovezérlőt tessék szépen ingyen cserélni, mert még garanciális...)
Szóval én sem várom el a klímástól, hogy a másfél éves gépet a két szép szememért javítsa meg...
,de gondolom te sem várod el pl. egy villanyszerelőtől aki bekötötte a 3 év garis főzőlapot, hogy 2 év után ingyen menjen javítani....Az iparban szokásos szorzókat se keverjük ide.
Az egyik legnagyobb hűtős cég jár hozzánk szerződéses karbantartásra, és gusztustalan árakkal dolgoznak.
De mondhatnám az Atlascopco-s kompresszorosokat is: azt a 3-as szíjjat amit külföldről 58ezerért rendeltünk ők 480-ért adták volna.
Jungheinrich: targonca joystick mikrókapcsoló a lengyel TME-től rendelve 3000,-Ft.
Náluk NYOLVANEZER!!!
Szóval hagyjuk az ipari átb@szásokat....De befejeztem, bocsánat mindenkitől, Tőled is.
Nem idevaló téma, kár is volt belemenni.
Talán ha topikgazda törölné az volna a legjobb....[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
Önnálló fűtésre a HZ végűek ajánlottak. Vagy a szokásos lista. Csapágyazás, jegesedés elleni védelmek, stb stb.
De te tudod az árát, meg a hőigényed .
[link] Amúgy R410A-s, azaz sztem kifutó (?).[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
waveson
tag
Sziasztok!
Beszámolnék a klíma telepítésemről. Hosszas utánaolvasgatás, fórumozás stb. után azt a megállapítást tettem, hogy a legnagyobb térbe, a nappaliba, amiből minden nyílik (előszoba, több szoba, konyha, fürdőszoba, stb) ha a nappaliban valami hűt/fűt, az kb mindenhová eljut valamilyen szinten, tehát itt lesz a legnagyobb a hőterhelés > egy olyan klímát kell rakni, ami atom megbízható, és abból is úgy döntöttem hogy eggyel magasabb kategóriát választok, tehát Daikin Comfora, FTXP35M lett.
A mai nap fantasztikus nap próbára, hiszen 28-30 fok volt, tetőtérben mégtöbb, így hűtést és fűtést maxxon ki tudtam próbálni, a tetőre kimászva a kültéri egységet is meg tudtam vizsgálni hang-rezonancia-egyebek tekintetében.
Hűtés: 18 fokra állítva automata venti fokozaton 1-2fokos levegőt (?! lidl infrás hőmérő) tol be, 3 méterre a klímától állva szétfagyaszt (kb 120nm jut rá sok-sok ajtóval), közel állva a klímához mintha sub-zero ráddobná a jéggombócot és azonnal megfagysz. Cuki. Hangja ezesetben nem kevés, de nagyon megmozgatja a levegőt. Kültéri egység szinte teljesen hangtalan, ott ülök mellette, ömlik rám a meleg (ez nem volt kellemes, de készítettem pár fotót meg videót így első napján), hangot nem hallok.
Beállítom 24 fokra telómról (wifit 2 perc alatt sikerült beállítanom, + a wifin kívüli fiók is fél perc kb) hűtésre, az amúgy is halk kültérinek lecsökken mégjobban a hangja, a ventilátor alig pörög, meg lehet számolni a lapátokat, a kompresszornak kimondottan kellemes hangja van (már amennyire lehet hallani).
Fűtés: 30 foikra fel, venti automatán. Én a tetőn. Azonnal átkapcsolt, semmi lacafaca, igaz 30 fok volt kinn, kültéri elkezdte fújni a hideget. Jójó volt a tetőn a 30 fokban hogy a szabadban jön rám a hideg! Bent a lakásban pár perc múlva 28 fok lett az APP szerint, 28ra beállítottam a hőfokot, szintén venti lassul, kompresszor szinte leáll. Hang különbséget nem hallottam hűtés vs fűtés között. Semmit. Kb hangtalan a gép. Gép elég meleg levegőt fújt de azt nem méregettem.
Beltéri egység: kinézetre elegáns de semmi extra. Külsője miatt gondolom ezt senki nem fogja megvenni. Semmivel nem dizájnosabb mint a 20 éves Regal klímám szerintem. De ezt szerintem mind tudjuk itt. Ellenben egész más dimenzió, ahogy a hideget/meleget nyomja, az valami elképesztő de tényleg. Láttam már pár 3.5kW-os klímát, ezt egyértelműen erősebbnek érzem. Nem azért mert az enyim, hanem azért mert extra nagy ventilátorsebesség mellett 2 fokos volt amit fújt!
Hang: 1-es venti fokozaton lehet hallani, nyilván nem zavaró. Engem mondjuk csak tv-zésnél zavar ha nagyobb fokozaton megy, mert nem szeretek orkán hangot amikor filmezek. 1-es fokozat alatt (a beltéri csendes üzemmódja) megszűnik a hangja, általában ezen a fokozaton üzemel automatán ha már elérte a kívánt hőfokot. Ez gyakorlatilag egy hangtalan üzemmód, ha megy egy tv vagy bármi háttérzaj van, teljesen "eltűnik" a klíma hangja. Gyakorlatilag minden hang elnyomja.
Szóva summa summarum, egy halk, hagy teljesítményű gép hűtésre. Fűtésre majd írok nemsoká....Gondolom.
Fogyasztás: a mai teszt üzemmel sikerült 1.8kWh-t elfogyasztani déltől este nyolcig, de ebben benne volt egy 2 órás 18 fokra állított üzem, minden ajtó-ablak nyitva, kereszthuzat 30 fokban, és így is levitte a lakásban a hőmérsékletet 22 fokra. Gyakorlatilag nyitva-tárva az ajtók, kint 30 fok, és bent fáztam. Az egész lakást képes lehűteni, de a jó hőérzet és a privát szférák miatt (2 gyerekszoba 1 nappali 1 hálószoba nekünk) 4 db klíma lesz.
A klímát a Pannonklíma (Windyék) szerelte, a megbeszélt időpontra érkeztek, mindenki kedves és jó arc tényleg, csomó mindent elmondtak, sok tapasztalatot megosztottak kérdéseimre, mivel szeretem ezeket az eszközöket, sok kérdésem volt, nagyon szívesen válaszoltak mindenre. Wifit is segítettek beállítani. Ár is teljesen korrekt volt, minden úgy történt, ahogy meg lett beszélve.
A régi on-off klímához képest nagyon sokat fejlődött ma már a splites klimatizálás azt kell mondjam. Az a gép elfogyasztott volna ma 8kW-t, ez kettőt. Se. -
-
F.N.
tag
válasz gyuszos #48889 üzenetére
A 3. bekezdéseddel nem akarok vitatkozni, az úgy van, ahogy gondolod.
De csak napi 1 klímát tudok igényesen felszerelni, ami 6-9 órát vesz igénybe.
Kereskedni nem feltétlen akarok, hűtéstechnikával is foglalkozó főállásomban
a cégnél a nagyker/import árnál 1,8 a szorzó.
De szerinted Én vagyok a kizsákmányoló, mert 1,2 vel szorzok.
Persze elvárod, hogy vállaljam garanciát, akár 3 évig, meg az azonnali
problémamegoldást, meg kiszállást, de nehogy már a nagyker ár felett dolgozzak ?
Gondolom a kenyeret is azért az áron veszed, mint amiért a boltba kiszállítja a pékség. -
rmihaly
tag
Szia!
Nekem kevésnek tűnik így elsőre. Mivel szigeteletlen, így elég nagy a hőigénye, és ez a klíma kb 2,7kW-ot tud leadni -15C-ban.
Ez szerintem kevés lehet.Alap fűtésnek is jó lehet, de ahhoz olyan épületbe kell betenni, ahol a teljesítménye megfelel - a tiédnél szerintem kb -5C-ig lehet megfelelő.
-
PROTRON
addikt
na kaptam másik cégtől is árajánlatot.
De Mitsu-ból ugyanazt ajánlotta, csak 20-al drágábban,
Annyiért, amennyiért minden más cégnél listaáron van, tehát nem kaptam egyedi árképzést mint telepítéssel együtt rendelő.Mint fűtő klíma ezt adták az igényemre: MSZ-AP35/MUZ-AP35
Ugyanakkor a webshopjukban van egy ennél valamivel erősebb, nem számottevő különbségért: MSZ-FH35VE/MUZ-FH35VEA kettő közül az első tényleg elegendő lehet téli önálló fűtésre? Persze örülök hogy figyelembe vették hogy minél csendesebb típust keresek.
Én azt gondoltam hogy majd a második típust fogják eleve megadni...az a gondom, hogy -15 fokig írják a garantált működési tartományt az egyszerűsített adatlapokon, míg a pana -25ig írta...
23nm2, 4m belmagasság, szigeteletlen hátsó tégla fal, szigeteletlen födém fölötte padlástér.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
gyuszos
tag
Ne is haragudj, de ha egy félmilliós klímánál 20%-ot akarsz rátenni azért, mert kiszállítja hozzád a futár, aztán mikor jössz telepíteni elhozod, akkor azért el kéne dönteni, hogy kereskedni akarsz vagy a telepítéssel szolgáltatni......
Nincs bajom azzal, ha felraksz egy nap két klímát 140-ért anyagostól, mert csináltam hasonlót anno, tudom milyen, már elnézést, de cigány élet ez egy-két kuncsaftnál....teljesen rendben is van ezért a munkáért.
De ha te még a másik 150+ meg akarod keresni a klímákon is, na az már nem fér bele....Viszont a 840 eurós példáddal, miszerint te azért hatszámjegyű összeggel fizetsz többet, megint csak elértünk oda, amit már többször beszéltünk: a magyar forgalmazó elmehet a jó édes anyjába.
Ámen.[ Szerkesztve ]
-
F.N.
tag
válasz hunaqua #48865 üzenetére
A telepítőket, vagyis legalább egy részét azért kivenném a képletből.
6 számjegyű összeggel veszem többért a nagykerből [Ezt a klímát]
mint a német áfa nélküli ár.( 840,98 Euro).
Azért 10-20 százalék árrést hadd tegyek már egy nagyker árra, különben
mi értelme a vállalkozásomnak.
Vagy mi értelme a nagykerárnak, ha haszon nélkül adom tovább.
Itt a Magyar árképzéssel van a gond, ami az importőrtől és nagykertől indul.
Telepítők már csak sodródnak az árral.De tény és való, elgondolkodok rajta, miért is magyar nagykerből vásárolok egyáltalán ?
[ Szerkesztve ]
-
F.N.
tag
válasz Strezi #48879 üzenetére
Legalacsonyabb hőmérséklet, és a legnagyobb fordulatszám hűtésben.
Így a helyes. De szerintem no para, a fényképen Én úgy látom,
össze van kötegelve mindenki ( rézcsőpár, vezeték, kondenzcső ),
de nincs beültetve a sarokban a belső könyökben az egész, ezért
buggyosodik fel a kondenzcső még ekkor itt.
Mikor az egészet betolták a helyére jobbra, akkor kisimult a cső.
Nem hinném hogy ennyire hülye lett volna a 3 tag.
A hülye, aki mellesleg részeg is volt, akkor már hazament :-) -
Gyöször
senior tag
válasz Atomgeszi #48884 üzenetére
Alapvetően meg lehetne saccolni, hogy mittom én beönt pont fél liter vizet a klímába, és ha elérhető a vége, ahol kifolyik akkor felfogni és megnézni mennyi jött ki belőle. De akárhol megállhat a maradék, csövekben cseppekben, nem biztos, hogy értékelhetö a logika.
Arra viszont jó, hogy lássa valamilyen szinten kifolyik a víz. Pld ha csak negyed liter gyűlik össze a kifolyóban, akkor gyanús, hogy valahol pangó víz lesz.ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz Angel2014 #48881 üzenetére
Sima vizet is önthetsz a lamellákra, ugye ahol a párologtatás történik, mondjuk ,ha sokat öntesz, akkor így is úgyis folyni fog, ha nagy a domb, ha nem.
Jobbulást. Így van, jeggyel van utasbiztosításod is!
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
Angel2014
addikt
válasz Strezi #48879 üzenetére
Ez a lényeg hogy jöjjön valami hogy ki tudjam próbálni nehogy baj legyen.
Ma reggel történt..
Elindultam a festékboltba a festékért amit a klímás szétcseszett és ahogy a busz nagy sebességgel kanyarodott be előbb spárgáztam, majd elestem a buszon a hátsó combhajlítóban egy nagy pattanást éreztem.
Kórház trauma ultrahang és MRI két helyen szakadt el a combomban az izom egy teljes és egy részleges, a teljes fele letépte a csontról az izmot. Olyan fájdalmam van se ülni sem állni nem tudok.Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
DithenS
senior tag
válasz Hauptmann #48863 üzenetére
De ez nem minősül kivételezésnek? A Gazdasági Hivatal engedi ezt? Milyen jogon kapja egy ország olcsóbban, mint a másik? Csak azért, mert délebbre van? Főleg hogy Magyarországon sokszor melegebb van, mint a déli államokban, mert teljesen bent reked a meleg levegő az országban. Míg 900km-re arrébb Németországban csak 22 fokok voltak, nálunk 36 fok volt végig… Akkor miért nem tartozunk a déli államok körébe? Alapból elég balkán ország ez…
-
Strezi
őstag
válasz Angel2014 #48872 üzenetére
Sajnos ha úgy maradt az a kondenzcső kanyar, akkor az probléma lesz!
Ha kondenzvizet akarsz, akkor alacsony venti fordulat és legalacsonyabb hőmérséklet kell hűtésben. Vagy páramentesítő mód és alacsony hőmérséklet. Persze kevesebb lesz, ha a benti relatív páratartalaom(RH) 50% alatt van, de lesz és egy fél óra után meg kell csöppennie a rendszernek. Evvel a huplival sajnos egy.két deci már ott az elején bentmarad a csőben :/Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz Angel2014 #48872 üzenetére
Ha a törés legmagasabb pontja magasabb, mint a kiindulási pont és a törés közti csőhossz magassága, akkor ott simán elakadhat a víz.
Pattintsd le a csatornát és nézd meg, hogy mi az a törés.Viszont, ha az szigetelőszalagozva van, s ott megáll a víz, az nem lesz túl tartós.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
Atomgeszi
nagyúr
Kint németben, ausztriában, svájcban az egyéb informatikai cuccok jóval olcsóbbak, mint itt. Az élelmiszerek is, a minőségükről sem beszélve.. de tényleg kár belemenni. Itt csak ott húzzák le az embert, ahol nem szégyellik, bár már ezt is túllépték.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz Miklósbácsi #48874 üzenetére
Egy kínainak is ugyanúgy tud(és szerintem szól is) szólni a mókuskerék csapágya, a mi Gree-nkbe is szól, csak mellette jóval hangosabb maga a beltéri, hogy ez a csapágy hang eltörpül.
Nyilván egy jóval halkabb készüléknél előbb hallod meg a hibákat is, vagy egyéb zörejeket..Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
Miklósbácsi
tag
A Sensirák mókuskerék tengelycsapágyának kattogó hangja csak újabban lett téma. Évek óta tanulmányozom itt a leírt hibákat, de nem emlékszem, hogy a típus itthoni megjelenése óta olvastam volna ilyesmiről. ( persze tévedhetek...) A látóterembem lévő gépek - az enyém is - csendesen, kattogás nélkül üzemelnek régebb óta. De ez csak magánvélemény, egy szerelő bővebben be tudna számolni erről.
Ennyit tennék hozzá a 48834 sz. leveledhez.
Üdv.! -
ntcx
friss újonc
válasz #73959936 #48852 üzenetére
Igen, valóban leírtam, talán szerencsésebb lett volna egy "bármelyik másik japán" címke.
De ahogy olvaslak, talán a bővített listából is a Fujitsut választottad volna.
Köszi, hogy írtál!#48842 Miklósbácsi
Igen, köszi, olvastam mindent, Windyt is
Látva a friss bejegyzéseket, biztos azért nem szólt még hozzá eddig a bejegyzésemhez, mert sunone-nál telepítette a klímákat#48853 MC Pite
Köszi a hozzászólást, ezen tényleg átsiklottam eddig! -
Angel2014
addikt
válasz Atomgeszi #48846 üzenetére
Értem szóval a benti helység páratartalma határozza meg mennyi a kondi víz mennyisége.
Viszont nézem a telepítés képét. És van benne egy törés a kondi víz elvezetésnek, most vettem észre, szerintetek ettől még le fog jönni a víz ha így hagyták? Még nem néztem meg de szerintem nem is tudom mert le lett ragasztva.
[ Szerkesztve ]
Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
gyuszos
tag
válasz Hauptmann #48863 üzenetére
Akitől én vettem nem importőr.
Hogy honnan veszik, gőzöm sincs.
Da amíg a magyar Daikin simán lepattintott az ajánlatkérésemmel, mondván 70km-nél távolabb vagyok, addig a "román" tökéletes angolsággal, minden(!) kérdésemre 2 órán belül válaszolt.
A rendelt klímákat pénteken feladták, hétfőn lerakta a futár.
Garancia: elmondásuk szerint írjam meg a hibát, küldik a cserealkatrészt. Javítás költsége az én dolgom. Szerencsére ez utóbbi engem nem zavar, megoldjuk.
Az viszont már jobban foglalkoztat, hogy őket választva 300ezer maradt a zsebemben.Sajnos teljes egészében hunaqua álláspontján vagyok: a rengeteg támogatás miatt szalad a szekér, és ezt meglovagolván elszálltak az árak.
-
rígel
őstag
válasz xerobyte #48859 üzenetére
Áldom az eget hogy tavasszal megvettem. 3,5KW-os-t akár 500k alatt is meg lehetett venni, de reálisan 500-520 körül volt. Lehet hogy szezon után kicsit fog csökkenni az ár, de a támogatások miatt szerintem ne számíts teljes visszarendeződésre, csak minimális csökkenésre. És akkor nemzethy fizetőeszközünk folyamatos értéktelenedésével nem is számoltam.
-
hunaqua
addikt
Nincs itt trükk. Amennyiben az itthoni forgalmazók és a telepítők ugyan annyi profittal fognak dolgozni mint azok,akkor itt is nagyon hasonló lenne az ár.
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
Hauptmann
addikt
válasz gyuszos #48862 üzenetére
Annyi a trükk, ha jól tudom, hogy a déli országokba szánt klímákat olcsóbban adja a gyártó, azzal a kikötéssel, hogy csak az adott országban lehet értékesíteni. A románok az Olaszországba szánt klímákat valahogy beviszik magukhoz (és szinte biztos, hogy a gyártó ezt tudja, de valamiért nem foglalkozik vele), és így jóval olcsóbban tudják adni. Itthon meg ugye eleve az emelt gyártói ár, 27% Áfa, a klímás cég kisker haszna, stb.
Tük egyszerűen meg lehetne oldani ezt. Nem a célországba szánt klímád van? Semmi baj, de saaajnos nincs garancia...
[ Szerkesztve ]
-
oxox
addikt
Csak azt nem értem, hogy a Románoknál hogy kerül majdnem fele annyiba mint itthon. Ami kint 1000eur (vagy 4700lej) az itthon 615000huf
Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838
-
xerobyte
aktív tag
Sziasztok!
Nyárra sajnos nem jött össze a 2 Daikin Perfera felrakatása, de gondoltam, akkor is megcsináltatom (kieg fűtésnek amúgy is jól jön télre), viszont látom, hogy ugrott egy 100-ast darabonként az ára.
Azt olvastam az imént, hogy szokott ősszel jóárasodni, de ez mit takar? Október, november? Nem sietek, de túlesnék rajta, amint lehet most már. -
sunone
aktív tag
A Pannon-klímatech Kft. ismét behúzott egy hibátlan, professzionális klímatelepítést; részemről ajánlott kategória.
Dual Mitsubishi kültéri MXZ-2HA40VF, és két MSZ-HR25VF beltéri, hálószobákba telepítve.
Szép csövezés, közös csatornában a két pár, plusz nagyon figyelve a cseppvízre, korrekt és ízléses munka.
A beltérik megdöbbentően halk járásúak (panasonic-hoz van hangolva a fülem), a kültérit még nem hallottam járni. -
ggeleven
őstag
válasz Grande Ale #48856 üzenetére
Van.
20%-os kedvezmény az éves AlzaPlus+ előfizetésre! Keress privátban!
-
Grande Ale
őstag
Van most Best Buy japán klíma, ami ajánlott?
-
BigBear
senior tag
-
MC Pite
veterán
Nem javítható? [link]
-
MC Pite
veterán
Oké a minimum zajszint, de nézd meg a zajlépcsőket is.
Beltéri hangnyomásszint dB(A) (csend./min./köz./max.) 22/33/40/46
(Pana TZ35WKE pl az 20/30/42db, A Mitsubishi Beltéri zajszint (Alacsony, Magas.): 21, 30, 37, 44 dB(A), Sensira 20/27/34/43) Daikin nekem nem tetszik kinézetre, de nem nekem kell, hogy tetszen.[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
válasz feco70 #48848 üzenetére
+1
Illetve nem mindenkinek mindegy, hogy -15⁰ban 1,5kW vagy 4kW fűtési teljesítményre képes.
Mindegykettő ok a maga kategóriájában, csak tudnia kell a kérdezőnek, hogy neki melyikre van szüksége, a készülékeket már utána itt megtalálja/ajánljuk
ha már sok klímás cég nem tudja hogy melyik fűtésre optimalizált.Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
feco70
senior tag
válasz Dictator^ #48841 üzenetére
Windy írta,
Még egyszer írok pár sort erről a "téliesített klíma" hoax-ról, mert látom, hogy iszonyatosan dolgozik a marketing. Azt kell tudni a mai klímaberendezésekről, hogy gyakorlatilag az összes amit a piacon lehet kapni alkalmas nagyjából a mi klimatikus viszonyaink között akár egész télen a fűtésre. A kínai gyártású OEM-ek is és a jobb minőségű márkásabbak is. Azt csak pár év múlva tudjuk meg, hogy melyik mennyi ideig, de az nagyjából a vásárlók háromnegyedét nem igazán befolyásolja, vagy legalábbis sokkal kevésbé, mint az ár és az adott termék melletti marketing. Szinte senki nem néz utána, hogy mit jelent fogyasztáskülönbségben, hogy egy klíma energiahatékonyság mutatója "A" vagy "AA", mint ahogy egy SCOP érték ben a néhány tizednyi különbség sem. Azzal sem sokan foglalkoznak, hogy a megadott mutatók csak a gyártó - vagy rosszabb esetben a magyar importőr - által megadott, soha, semmilyen független labor által nem ellenőrzött adatokat tükrözi, vagy esetleg tényleg valósak és ellenőrzöttek. Ha elhangzik a varázsszó, hogy "téliesített klíma", akkor már mindjárt azt gondoljuk, hogy célba értünk és meg is oldottuk ezt a "fűtsünk klímával" dolgot. Pedig ez azért egy kicsinyke átverés. Attól még nem fűtésre optimalizált egy klíma, hogy bele van kókányolva egy csepptálcafűtés. Ráadásul a kínaiak olyan gyatra módon vezérlik a tálcafűtést, hogy csak azt figyelik, hogy 0 fok alat legyen a külső hőmérséklet, és akkor a tálcafűtés bekapcsol. Ez nagyon megnöveli a fogyasztást és a fűtési energiahatékonyságnak ad egy komoly pofont. Ráadásul elektromos fűtőszállal fűti fel a kompresszort is, hogy ne hideg olajjal, kenés nélkül induljon. A komolyabb gyártók már rég elhagyták ezt az elavult technikát, és a kompreszzoron belül megoldják az olaj melegítését. A tálcafűtésnek igazából sok értelme nincsen. Ha rendesen megtervezett csepptálca van a hőcserélő alatt, akkor abból akkor is kifolyik az olvadék, ha nincs megfűtve, ugyanis ilyenkor a leolvadt víz hőfoka elég magas ehhez. Ha meg el kell vezetni a kültéri egységtől a kondenzvizet, mert nem pisálhat maga alá, akkor meg úgyis meg kell fűteni az elvezető csövet, tehát a gyári tálcafűtés megint csak felesleges.
Ősszel olcsóbban hozzá lehet jutni a gépekhez, legalább is én olcsóbban hozzá jutottam[ Szerkesztve ]
-
baloghgabor
aktív tag
Miért ne tudhatná akár? Az én öreg LTCA-m is már 8.5 értéket tudott sok-sok évvel ezelőtt is. Azóta csak fejlődtek valahová meg egy picit a klímák.
Angel2014: nagyon száraz a levegő mostanában, nem nagyon lesz kondenzvíz, meg igazából nem is nagyon tud mit hűteni. Fűteni meg hiába, akkor nem nagyon lesz pisilés. Ha majd fagyos, ködös idő lesz, akkor fog.
bégé
-
Angel2014
addikt
3. napja járatom a klimát hogy megnézzem szélmentesen hova esik a kondi víz.
Tegnap előtt 2 órát 18 fokon magas ventin. 2 órát
Tegnap ugyan így ...1 órát..
És ma is 2 órát ..
De idáig egy csepp kondi víz nem jött ki. Ez mitől függ?
Nálatok van kondi víz ha megy most?
Már kezdek aggódni e miatt is.
-
-
Dictator^
veterán
Várható szerintetek, hogy októberben a mostani szériák (pl.: Daikin FTXF35C) ára lejjebb megy?
Illetve ennél, illetve a Gree GWH12ACC-K6DNA1D Comfort X-nél mennyire számít, hogy a Gree-nek van csepptálca fűtése a Daikinnak viszont nincs? (Vagy nincs feltüntetve)
Téli kisegítőfűtésként is lenne használva, de még mindig nem találtam ki, hogy melyik legyen, viszont már nincs sűrgös a beszerelése és a beszerzése.És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
7Heads Drago
veterán
Fűtési módban is tol ki vizet a lakásból a klíma? Mert elvileg akkor ugye nem csapódik ki a víz a klímán.... Max leolvasztásnál sztem
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
Miklósbácsi
tag
válasz luciferk #48818 üzenetére
Szia !
Nem volt szükségünk folyamatos üzemű hűtésre - zöld környezet, külső közepes mértékű hőszigetelés - így elegendő volt ~ reggel 9 - től este 9 - ig működtetni a klímát. A lakás belső ajtajainak nagy része szándékosan nyitva volt hagyva, a belső hőmérséklet a beltéri távolságától függően 24-25-26 C fok volt. Mivel a feleségem érzékeny a huzatra, lehetőleg az alacsonyabb légáramlást választottam. Ha a gazdaságosság lett volna az első szempont, a nagyobb ventilátor fokozatot választottam volna.Ilyen üzemeltetetési viszonyok között egy júniusi hőségidőszak 10 napja alatt: összes fogy..: 24 kW.
Júliusban is volt folyamatosan ilyen forró 10 napunk, ebben az időszakban 25 kW fogyott el hűtésre.
Augusztusban kevesebb fogyott, egy 10 napos hőség periódusban 17 kW -t használt fel a Sensira.Tehát összességében a napi fogyasztás 1.7 - 2.4 kW között ingadozott. A tavalyi nyár más volt, akkor napi 1.1 és 2.1 kW között fogyott.
-
Atis45
aktív tag
Sziasztok!
Klímánál hogy a SEER:6.1 vagy SEER:7.0, annak nagy jelentősége van? Mibe fog az meg mutatkozni? -
ntcx
friss újonc
Sziasztok!
Napok óta pörgetem az oldalt, de olyan érzésem van, mintha körbe-körbe járnék.
Klímát szeretnék társasházba, elsősorban hűtésre, maximum elő-, utószezoni temperálásra.
A 3,5 kW-os méret pont ideális, elég tartalék van benne a lakás adottságaihoz.
Elvárás semmi extra, tegye a dolgát csendben. Ha emellett még szép is, az plusz pont.
Wifi, -25 fokig fűtés nem kell.Toshiba, Mitsubishi és CH van a családban. Ebben a sorrendben szereltettük. Mindegyiket ua. a szerelő ajánlotta, ill. rakta fel.
A CH most (már) nem jön számításba, melyik legyen az új készülék?
Daikin Sensira FTXF35A
Mitsubishi MSZ-HR35VF
Fujitsu ASYG 12 KPCA
Gree Lomo / Amber1. Első gondolatom: A Gree és a CH rokon, akkor a Gree ne legyen - csak érdeklődésképp tettem a sor végére.
2. Legyen Daikin Sensira, megbízható, jó, halk, erre olvasom, hogy kattog, csapágy problémák, zsírozni kell már az elején*.
3. Akkor jöhet a Mitsu, ami szuper, de szintén olvastam valami típushibának tűnő dolgot, az is kattog*.
4. Fujitsut nem ismerem, nem is láttam róla igazán sok visszajelzést.*Az tiszta, hogy az itt felmerülő és megírt problémák egyedi esetek, és nagyságrendekkel több szerelés - és hibátlan üzem - történik mindegyikből, épp ezért tartanék ki mégis a fentiek közül valamelyik mellett. Ugyanakkor az ismert hibák, és ezek gyakorisága ugyanúgy hozzátartoznak és jellemeznek egy szériát, mint a fennmaradó esetben hibátlan működés.
Tehát a kérdés az, hogy ismerve a meghibásodások arányát a hibátlan működéshez viszonyítva, melyiket választanátok?
Árban nagyjából ugyanaz mind, azt ne vegyétek számításba.
Minél halkabb, annál jobb, ill. a leghalkabb (kültéri és beltéri egyaránt!) a jobb.Köszi szépen a segítséget!
-
waveson
tag
Lehet. Gondolom nem hűtöttek....Nekem nagyon melegem volt, ventilátorral "hűtöttem" magam éjjel. Ezért furcsállottam ezeket a működő klímákat. Mondjuk lehet ilyen 100W-on mentek, de az RCOOL-ról ezt nem tudom elképzelni, szerintem az 500W alatt nem működik fűtés üzemben.
-
feco70
senior tag
válasz MC Pite #48828 üzenetére
Szívtam én is a fogam, Februárba a H tarifáért fizettem 250 ezret, régi fa láda, új dobozok, új földelés, stb. Lakásfelújítási támogatás valamennyi visszajön. Van egy kollégám aki ezeket csinálja maszekba, azt mondta örüljek ennyiért megcsinálták, 400 ezer alatt nem vállalja, annyira felmentek az anyag árak. Biztos nem csináltatnám meg annyiért, soha nem térül meg. Élhetetlen ország? Ez enyhe kifejezés
[ Szerkesztve ]
-
waveson
tag
Nemrég, a nyári kánikulában írtam, hogy végigrollereztem 2 kerületet kb, és álltak a kültérik amikor 38 fok volt...Írtátok hogy nem laknak ezekben a lakásokban stb, de, de, egy csomóban laknak, a mi házunkban is több lakót ismerek, akiknek meg sem moccant a kánikulában a klímájuk. Némileg érthetetlen számomra. Horvátorszában hidegebb volt, mint nálunk. (voltam kint).
Erre most, 22 fok volt kint tegnap, egy csomó klímát láttam (RCOOL-t, Toshiba-t, Panasonicot, Greet, Midea-t, Mitsubishit..), alacsony fordulatszámon pörögtek a kültéri ventik, nem szél miatt, hanem mentek.
Szóval amikor én nem is használok klímát, mert otthon 25-26 fok van, kellemes, sem hideg, sem meleg, a legjobb hőmérséklet van, akkor meg bekapcsolják a klímát? És mire állítják!? Mert ha 25 fok van, és 24 re állítják, nem sokat menne a kültéri... Furcsa ez -
MC Pite
veterán
válasz feco70 #48827 üzenetére
Ne kérdezd... Az magában nem érdekelt volna, viszont 16A van a házra.
Az ingyenes teljesítménynövelés 16>32A az bő 300e, és mivel nem mehetek 32A fölé 1 fázison, csak úgy, hogy ha +10A-t kapok pl H tarifára, így ezt is kértem, ennek kb 100e a felára (ebből kb 50 a 10A ára az eon felé).
A mérőhely szabványosítása ha 101% a mostani (szeptemberi) előírások szerint csináljuk, és nem vállalom hogy szétq...ják a kapubejárómon a térkő 1/3át (amit ki tuja mikor és kivel tudok és hogy visszarakatni, nagyon mélyen ki kell szedni, és sajna mivel nincs megcsinálva az utcában a vízelvezetés, így elég sok víz folyik itt le), akkor 600e (plusz még a H tarifa költsége). Mert kell egy oszlop, mert ahol eddig jött a levegőben, nem jöhet.
Nem nagyon fűznék ehhez egyebet... Pár év alatt sikerült a régió/az eu legélhetetlenebb országát létrehozni.Általánosságban ha 2020 júniusnál korábbi a mérőhely, akkor 300-700 ezer között fog kijönni a buli.
-
MC Pite
veterán
Saját stat: (75 + kánikulában 24m^2, jól szigetelt, Panasonic NZ35VKE)
Május, kiegészítő fűtés: 45kWh
Június 44kWh
Július 48kWh
Augusztus 40kWh
A csúcs 5kWh volt egy napra (hűtéssel egyelőre).Később lesz még pontosabb is mint az app adatai, mert mégiscsak lesz H tarifa
az ingyenes teljesítménynövelés melléPixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
nesa
veterán
válasz malnabokor #48822 üzenetére
Szerintem se rakj fel multi gépet, jobb a 2db különálló, árban kb jelentéktelen a különbség, és valószínű a multi lesz a drágább.
[ Szerkesztve ]
-
malnabokor
senior tag
Sziasztok!
Egy nagyon naiv kérdésem lenn; egy ismerősöm említette, hogy olcsóbb megoldás két beltérihez két kültéri egységet szereltetni (mert azok a kültéri egységek, amelyekhez több beltérit lehet kötni, jóval drágábbak). Kissé nehezen hiszem el ezt, próbáltam rákeresni, de nem találtam erről releváns infót. Igaz ez, vagy bizonyos esetekben igaz lehet?köztudott hogy az elektromos dolgok füsttel működnek, azaz ha egyszer kijön a füst nem működnek többet.
-
UHHH
senior tag
Ez nem fejjel lefelé van? Először azt láttam, hogy fenn van a fal tetején, ezért nem szabályos, de mintha fejjel lefele is lenne, így elég fura. Na meg az is, hogy ez kültéri egység odabenn?
-
Jenne
őstag
válasz marcusa #48816 üzenetére
Szia!
Erre a szerelési árra már ajánlatot is kaptál, vagy csak így gondolod?Nem, még nem kértem szerelésre árat, csak íméleztünk oda-vissza többször is és egyszer beszéltem velük telefonon is (pont éppen a főnökkel), meg a szomszéd tízemeletes társasházban éppen ezek a klímások voltak kint szerelni múlt héten kedden, gyorsan átmentem és beszéltem velük is. Nem mondtak biztosra semmi árat, de október-novemberen mindig szokott lenni plusz kedvezményük a szerelésre is, sokszor 50 %-is a szerelésre. Majd meglátom mi legyen. Mondjuk nem ez lesz a döntő, hanem az LG Silence jelenlegi akciós ára az ami dönt.
Kínaia cuccokat végleg elengedtem, azokban már nem gondolkodom.A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
luciferk
senior tag
válasz Miklósbácsi #48817 üzenetére
Napi szinten hány Kw-ot fogyasztott a forró nyári hónapokban folyamatos üzemnél?
-
Miklósbácsi
tag
Szia!
Engem is az itt olvasottak segítettek a klíma kiválasztásáben. Tudtam, hogy nem szabad elsietni a dolgot.
Ennek már három éve, azóta pedig kifogástalanul és csendesen teszi a dolgát a kiválasztott típus, a Daikin FTXF 35. Az idei forró nyáron is remekül teljesített, ráadásul a mérésem szerint meglepően kevéssel terhelte meg a villanyszámlát. Ugyanezt mondhatom az elő- és utószezoni fűtésről is.
Családomban egy négy éves elődje, a Daikin FTX 35 c dolgozik. Erről a gépről ugyanezt el lehet mondani, ugyan ma már ez kifutott típus.
Sok sikert a géped kiválasztásához ! -
marcusa
addikt
Erre a szerelési árra már ajánlatot is kaptál, vagy csak így gondolod? Nagyon csodálkoznék ha így lenne. Az hogy volt fent gép és cserélni kell általában nem teszi olcsóbbá a szerelést, sőt... A régi klíma biztos hogy nem r32es, ezért a régi csövezés nem lesz jó, csak ha átmossák nitrogénnel. A faláttörés ha jól ki van töltve purhabbal, akkor egyszerűbb új áttörést készíteni mint a régit átjárhatóvá tenni. A régi kültéri lábtávolság sem valószínű hogy egyezik, tehát a konzolt is újra fel kell fúrni.
[ Szerkesztve ]
:-)
-
Jenne
őstag
Szia!
Nem akarlak eltéríteni vagy ilyesmi. Nekem a kiszemeltem ez volt, most már akciózzák is, vége a nyárnak. Nálunk már van klíma (12 éves), ez a régi lesz majd cserélve, így már van csövezés is többek között meg falvésés is. A régi helyére lesz felrakva a beltéri, max az erkélynél kívülre lesz tetetve majd nálunk a kültéri, még nincs eldöntve hogy marad-e a régi helyén a kültéri, mert most erkélyen belül van. Így a szerelést megúszom max. 25-30 ezerből. De lehet még annyi sem lesz. Ha viszont ilyen kevésből kijön az új szerelése, akkor lehet hogy ez lesz.
Ilyen LG Silence klímát raktak fel júliusban a garázs szomszédomhoz: Én is megnéztem, meghallgattam, kültérije nagyon halk, beltéri meg szinte nem is hallható. Azt mondja, hogy éjjel simán alszik a működő klíma mellett, pedig Ő aztán minden kis zajra érzékeny.
A közvetlen szomszédunknál Fisher Comfort Plus klíma van, hát ennek a kültérije lényegesen hangosabb, bár ez sem vészes. A beltéri az a halk módban is (szerintem) hangosabb mint az az LG normál módban.[ Szerkesztve ]
A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
qfm
őstag
Sziasztok!
Úgy tűnik új klímára lesz szükségünk. 3.5 KW teljesítményűt keresünk, nyáron hűtésre, átmeneti időszakban fűtésre lenne használva. Valamint időjárástól függetlenül időnként párátlanításra. Amiket jó lenne, ha tudna: távirányítós hőmérséklet mérés, kifejezetten enyhe és erős mód, önszárítás illetve a vízszintes terelő mozgatás is csak előnynek számít. Minél több garancia szintén fontos tényező.
Nagyjából 300eFt-ot szánnánk rá szereléssel együtt, ezen a határon belül kettő tetszett meg:
- Midea All Easy Pro 3.5 KW
- Gree G-Tech 3.5 KWA kettő között van minőségbéli különbség? Melyiket ajánlanátok jobban? Van még esetleg olyan modell amit érdemes lenne fontolóra venni?
Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
baloghgabor
aktív tag
Mondjuk nekem semmi sem fűt alatta, csak pisil mindenfelé, ha olvasztja magát.
bégé
-
F.N.
tag
Hát a nagy hidegben meg már épp felesleges a csepptálca fűtés.
( ha csak nem az utca fűtése a célod )
Most ( +20 fokban ) olyan 19 gramm vízgőz van 1m3 levegőben.
0 és +5 fok között ami a klímáknál a problémát okozza az kb
5-7 gramm / m3.
-15 fokos levegő már annyira száraz, hogy csak kb 1 gramm vízgőz
maradt már a levegőben m3-enként.
Azt a kültéri az 5-6 fokos túlhűtéssel már nem nagyon szedi ki.
-5 és +5 közötti az a hőmérséklet tartomány, ami a jegesedést
legjobban kiváltja.
( Mollier h-x diagramm )[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz baloghgabor #48810 üzenetére
Az én klímám pont mert nagy hidegre tervezték csepptálca fűtéses és vagy 10 lyuk van a tálcán. Mindegyiken átmegy a fűtőszál.Nem is olyan egyszerű elvezetni.
-
baloghgabor
aktív tag
válasz Angel2014 #48809 üzenetére
Nem csodálom. Elvileg csak egy kis könyökön folyna ki a víz, de azt általában ki szokták venni, a többi dugóval együtt, hogy az alig langyos víz ne fagyjon vissza és ne jegesedjen a talcába bele. (olyankor sok helyen pisil maga alá) Ha ennyire topon volt a klímás, valami megoldást kellene találni rá és valakivel megnézetni a komoly fagyok előtt. Meg különben is, nyáron is folyik a kondenzációs víz, ami lehet nem lesz nyerő másoknak.
bégé
-
Angel2014
addikt
válasz baloghgabor #48803 üzenetére
Már most izgulok miatta.
-
Angel2014
addikt
Ha esetleg folyna csinálnál videót hogy folyik a kosárból?
-
akoskahun
újonc
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy van egy Gree Lomo Plus klímám amin beállítottam a hiszterézist "0"-ra a +-,+-,+- kombinációval, amit most szeretnék átállítani "1-2"-re, viszont a fenti kombinációval nem állítja át, hanem a hőmérsékletet állítja fel,le. Természetesen áramtalanítottam előtte. Mi lehet a megoldás erre?
[ Szerkesztve ]
-
Siriusb
veterán
válasz szőröscica #48804 üzenetére
Vannak, akik emiatt a földre rakják le a kültérit, de amúgy lehet, csak a burkolaton kell igazítani. Illetve amit előttem írtak.
Próbáld nyomkodni a burkolatot itt-ott, amikor búg.
Nálunk is elég hülye hangja volt a kültérinek időnként, s azt például a burkolat igazgatásával oldotta meg a szerelő. -
kisbalazs83
aktív tag
válasz szőröscica #48804 üzenetére
Szia!
Minél pontosabban ki kell szintezni (akár alátétekkel a lábak alá). Plusz Gumibak rezgéscsillapításnak. Nem árt valami bogárvédő se a kondenzcső végére
Sajnos nálam a fal is ferde volt, plusz a súly miatt is kifelé dőlt, de összehoztam, hogy szintbe legyen.
[ Szerkesztve ]
65JZ1000, 65PUS7506, 55OLED754, FTXF42D
-
szőröscica
addikt
válasz Siriusb #48802 üzenetére
Koszi!
Es meg egy kerdes, Daikin Sensirat szereltettem kb ket honapja. A belteri nagyon halk es kivulrol a kulteri is, viszont a kulteri szerintem elegge vibralva jar bizonyos fordulatszamokon/teljesitmenyen, ezert atad az ytong falnak egy bugast. Lehet ezen segiteni valami extra gumizas alaepitesevel peldaul? Ha hivom eves karbantartasra a szereloket, tudnak ilyet csinalni? Vagy mas megoldas?
-
Siriusb
veterán
válasz szőröscica #48800 üzenetére
Ez zárt rendszerű az autóéval ellentétben, szóval nem kell megjáratni.
[ Szerkesztve ]
-
DithenS
senior tag
válasz Angel2014 #48799 üzenetére
Persze, hogy folyik. Maga a kültéri egység fog lefagyni, amit ő maga le is olvaszt magáról, ha úgy ítéli, hogy már túl sok a jég. Egy ilyen leolvasztási ciklus 5 percig tart, és jó pár liter víz kifolyik belőle. Ködösebb vagy párásabb időben még több víz folyik ki, mivel hamarabb lefagy és többet olvaszt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fizz.hu - vélemények, tapasztalatok
- Milyen monitort vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Asszociációs játék. :)
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest