Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• malnabokor

senior tag

Sziasztok!
    Egy nagyon naiv kérdésem lenn; egy ismerősöm említette, hogy olcsóbb megoldás két beltérihez két kültéri egységet szereltetni (mert azok a kültéri egységek, amelyekhez több beltérit lehet kötni, jóval drágábbak). Kissé nehezen hiszem el ezt, próbáltam rákeresni, de nem találtam erről releváns infót. Igaz ez, vagy bizonyos esetekben igaz lehet?

• malnabokor

senior tag

válasz malnabokor #46576 üzenetére

Sziasztok!

Tényleg szívesen venném a segítséget, lehet nem eléggé tömören fogalmaztam fentebb.

Amiket eddig néztem:
    DAIKIN FTXF25A+RXF25A SENSIRA
    MITSUBISHI MSZ-HR25VF/MUZ-HR25VF
    FUJITSU ASYG 9 KPCA / AOYG 9 KPCA ASYG 09 KPCA / AOYG 09 KPCA

Jó irányban tapogatózom, vagy ezek nem felelnének meg/van jobb megoldás?

• malnabokor

senior tag

Sziasztok!

Új klímát szeretnék egy meglévő helyére (lakással vásárolt, most panelhibássá vált Samsung helyére), és ennek kiválasztásában szeretnék segítséget kérni.

Adatok: 2 szobás lakás, 50 nm, mindkét szobában van egy-egy beltéri egység (egyik szoba kb 15, a másik 25 nm), egy kültéri egységgel. A jelenlegi klímákhoz falban oda van vezetve minden, ami kell. A rendelkezésre álló hely beltérben szélességben max 835 mm.
    A lakás harmadik emeleti, 15 éves téglaépítésű, jó szigeteléssel (télen nem szoktam nagyon fűteni), délkeleti tájolással, terasz miatt csak 11-ig süt be a nap a szobákba.

Elképzelésem igazság szerint nincsen, aminek leginkább örülnék, hogy halk legyen, és hasonló teljesítménye legyen mint a korábbi 10 éves Samsung MH020FVEA + MH040FXEA2C eszközöknek (vagyis, hogy ne legyen ilyen szempontból az új rosszabb :) , viszonylag gyorsan behűtsön, és azt tudja tartani is, akár 22-23 fokon). WiFi modulra nincs szükségem, az okosotthonba integrálást Tado Smart AC Control segítségével oldanám meg.

Keretösszeg: szereléssel és mindennel együtt 450-500.000 fölé nem tudok sajnos menni.

Budapesten vagyok, a Pannon klímát ajánlották, tudom, el vannak havazva, de a dolog nem sürgős, tudom, hogy mindenki ilyenkor szereltet, ha ők ár/értékben a legjobbak, akkor kivárom.

Elnézést, hogy hosszúra nyúlt az írás, de remélem, minden releváns információt leírtam, és köszönöm szépen előre is a segítséget! :R :R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés