Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Jéghorgászat
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Tökéletes töketlenség
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Szólánc.
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Filmek / Sorozatok 2024/2025
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz TeeJay #46799 üzenetére
köszi, valóban videók és gyártói adatok alapján nem tűnnek rossznak, de azért szkeptikus vagyok, hogy őszinte legyek, hogy valóban mennyire jó egy Gree G-Tech.
ugyanakkor, ahogy látom 1éve még te is hasonló véleményen voltálde mindenképpen megpróbálok jobban utánanézni (illetve természetesen, akinek van konkrét tapasztalata, azt megköszönöm )
"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
TeeJay
félisten
válasz XboxGamePass #46798 üzenetére
Annyiból kijön a Gree ComfortX 3,5kW is.
Szerintem 3,5kW-os példányt vegyél mert ebben a bolond melegben jól jön és minimálisan drágább csak a 2,5kW-os géphez képest, leszabályozni meg általában ugyanoda tudnak.
Gree Lomo vagy ComfortX vagy ezek Syen klónja de a Polar is ugyanez a klónK1LLMy53Lf:
Gree-ből ha halk kell akkor többet kell ráfizetni akkor ott a G-tech meg az Amber Royal, azokra már 20-21dB van megadva beltéri leghalkabb módra[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
senior tag
Sziasztok,
Hűtésre kellene panelba klíma, 2 db hálószoba. Kaptam ajánlatot
Fisher Summer 2,5 Kw (FSAI-SU- 94BE3/FSOAI-SU-94BE3)-ből 2 db + telepítés stb 507 ezer forint bruttó. Ez korrekt? -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz TeeJay #46768 üzenetére
köszi a választ. amiket felsoroztam/válogattam (pana, daikin, mitsu, fujitsu) ennyire hangosak/rossz minőségűek lennének?
megvallom őszintén, az alapján esett ezekre a választás, mert ahogy itt olvasgattam, japán klímákat érdemes első sorban venni.
Gree-ből a COMFORT X 3,5 kW GWH12ACC-K6DNA1D -t nézegettem, de elvetettem, mert itt is hangosnak írták páran (egyébként árba beleférne bőven... meg amúgy ajánlatban gree-ből a GREE LOMO PLUSZ 3,2 kW GWH12QB-K6DND6I -t adták)
"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz Motion_Blur #46792 üzenetére
Igazad van, jobb lenne, ha olcsóbb lenne, de hát nem az. És megtehetik, akinek kell kifizeti úgyis.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz DithenS #46791 üzenetére
Aki csöndet szeretne hidd el annak bármennyi pénzt megér.
Igen, általában hűtésben halkabbak 1 picit.
A drágábbak hozzák általában ugyanazt a szintet, vagy max 1 db-el hangosabb fűtésben.
De azt is nézd, hogy ami hűtésben sem tud normális értéket hozni, az még annál is hangosabb lesz fűtésben.Amúgy, ha a fűtés számít, Mitsu AP sorozat 3,5 kW 18 db tud fűtésben.
"Nappal meg akit zavar egy 26dBi klíma zaj ott valami nem oké. Mert ha szól a TV, beszélgetnek és nem halhatja"
Alvásról szoktunk általában beszélni, hogy ott kell csendesnek lennie.Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
waveson
tag
Az is erdekelne hogy a sensira 3.5kWossal lehet fűteni is nyugodtan? - hány fokig érdemes? Vagy arra már inkább valami más klíma kéne? Bár 99%-ban inkább csak hűtésre kell mivel van cirko.
-
Motion_Blur
félisten
válasz Atomgeszi #46788 üzenetére
"Sokaknál nem számít addig, amíg rá nem jönnek, hogy inkább fizettek volna 100k-val többet, de lett volna csendesebb a klíma. Na az a késő bánat."
Én is egyedi eset vagyok, mert nálam ez a mondat így állná meg a helyét:
"Sokaknál nem számít addig, amíg rá nem jönnek, hogy inkább fizettek volna 200k-val kevesebbet, de lett volna csendesebb a klíma. Na az a késő bánat."
Amúgy én megpróbáltam jófogáson eladni a klímát, de nem engedélyezték a hirdetést. Ez minden országban így van, vagy ismét kishazánkban tiltják a split klímák eladását, újbóli telepítését?
[ Szerkesztve ]
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
DithenS
senior tag
válasz Atomgeszi #46788 üzenetére
Azért a 100k plusz elég nagy felár szerintem ehhez… Readásul nézegettem a Fujitsukat és csomó panasz van rá árukeresőn némely 300k-s modellre, főleg fűtésnél. Ott mindegyiknél előjönnek a gondok. A 19dBi meg aztán hamar kiderül, hogy csak hűtésben….Amúgy valóban sokat számít hogy halk legyen, de nem minden áron. 100k felár azt jelenti, hogy 2 új esetén vehetnék egy harmadik klímát is.
plusz be lehet állítani, hogy éjjel a hálószobai ne menjen. Ha 8 órát nem megy, az nem lesz világvége, ennyit minden ház kibír. Gondolj bele, anno fatüzelés esetén is ez volt! Szóval vannak megoldások, csak akarni kell! Nappal meg akit zavar egy 26dBi klíma zaj ott valami nem oké. Mert ha szól a TV, beszélgetnek és nem halhatja. Ha meg figyeli, ott valami agybaj van. De akkor gondolom az ilyen az óra kattogása is zavar…
Egy a lényeg, mindenre van megoldás. Nincs mindenki eleresztve pénzel. Valaki örül, hogy tud venni 1-2db-ot amivel fűt.
A felár meg nem jelent hosszabb élettartamot. Akkor meg megéri 3dBi csökkenés ennyit? Nem hiszem… -
waveson
tag
Sziasztok!
Új vagyok a klímás topicban. Tervezem 2 klímám lecserélését és 2 újat még plusszba. Jelenleg kb 20 éves Regal multisplit klímám van ami néha már nem indul el (ha elindul, nem áll le). Sok áramot fogyaszt, túl nagy területet kell hűtenie+padlástér, 2x9000Btu-s, még nem sikerült kitapasztalnom hogy temperálással járok jobban vagy ha hazaérek és rátolom 18 fokra..amúgy 24-en temperálom.
Szóval a kérdésem, jó ideje nézegetem a klímákat, és az a tapasztalatom hogy egyébként elég megbízható a legtöbb. A gree is, lg is, vannak környezetemben nagyobb hőterhelésű szobák (hűtők belső agregáttal, szerverek stb nagy hőtermeléssel), egyikben pl 10kW-os daikin, másikban 2x5kW-os Gree és évek óta gond nélkül üzemelnek. De lakossági felhasználásukról semmit nem tudok mivel ezek mind nagy teljesítményen üzemelnek. A két gree 5kW-os, 20 fokra van beállítva, és nagy nyári melegben nem tudják tartani a 20 fokot. Szal kínai vagy sem, mennek szépen.
Amiket én nézegettem otthonra:
4 db Daikin Sensira FTXF35A, vagy esetleg valami gree/panasonic valahova? Vagy mind Daikin legyen? Szerverszobákan szinte csak Daikint látok, illetve Toshibát. Gond 10 éve. Semmi, 0.
Van valakinek infója hogy a Daikin Sensira FTXF35A mennyire tudja visszavenni a "fogyasztását"?
További kérdésem: létezik, hogy annak ellenére, hogy a ComfortX gree 3.5kwosnak 7es a SEER értéke, jóóval többet fogyaszt mint egy Daikin Sensira aminek 6.1es a SEER-je? Két hasonló helyiség, ugyanaz a tájolás, nap sosem süt be, gree 2x annyit evett majdnem. Ez azért eléggé furcsa nekem.
Valami más javaslat esetleg, vagy jó lesz a Daikin nekem?
Hálószobába is lehet nyomni a 3.5eset? Azt vettem észre az is annyira tud specifikációk szerint visszaszabályozni mint a 2.5-es.
Valakinek van infója a comfortX 3.5es minimális fogyasztásáról amikor még megy a kompresszor? Én 500W-ot olvastam valahol, sokallom mint minimum érték.
Kösz minden segítséget!!! -
a_tesz
Korrektor
Nekünk a Mitsubishi DM35VA illetve HR35VF akkor csinálja ezt, ha elérte a beállított hőfokot, nagyon lassan pörgeti a ventilátort, aztán néha felpörög kicsit, szintentartás vagy hőfokellenőrzés végett, aztán megy tovább csendben. Szerintem ez nem hiba.
スバル | De semmi baj Eric, ne feledd, nincsenek hülye kérdések, csak hülye gyerekek! - Mr. Garrison
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz erdey_a #46780 üzenetére
Te egyedi eset vagy. Nálad ezek a dolgok nem számítanak.
Sokaknál nem számít addig, amíg rá nem jönnek, hogy inkább fizettek volna 100k-val többet, de lett volna csendesebb a klíma. Na az a késő bánat.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
Remekelek28
őstag
válasz PainKiller13 #46786 üzenetére
Az nem semmi. Milyen jellegű cég,h annyi klíma kell?
-
PainKiller13
őstag
válasz Remekelek28 #46785 üzenetére
Nálunk a cégnél többezer LG van, 10 évesek biztos vannak, talán 1-et kellett cserélni, ahelyett hoztak daikint.
-
Remekelek28
őstag
válasz Angelo69 #46752 üzenetére
Nagyon jol néz ki ez a klíma. Nekem 13 éves az LG Neo plazma inverteres klímám. Mai napig hibátlanul működik. Hűt fűt.
Azért azt ne feledjük,még ha itt kevés szo esik is az LG klimákrol ,hogy az egyik,hanem a legtapasztaltabb ,legnagyobb szervizháttérrel rendelkező gyártóról van szó.
1x költöttem rá egy ezer forintos kondenzátort kellett cserélni 3 éve.
Szinte minden szerelő tud hozzá adni minden alkatrészt,ha kell hozzá.
Tervezem én is cserélni újabbra modernebbre. Nincs kizárva h ujra LG lesz,de a legtöbb szerelő már más márkát ajánl.olyan gyártókat amelyekről csak épp néhány éve hallani. Hosszabb távu tapasztalat nincs velük. -
erdey_a
addikt
egyrészt mit érdekli a szomszédot a beltéri hangja, és mit érdekel engem a kültérié?
szomszédok kábé 10 méterre vannak, de 10 méterre elő ember nem hallja a klíma kültérit hűtési üzemben az utca zaja mellett. fűtéskor zajosabb, de olyankor meg az ablakokat be szokás csukni.
ez a hangos-csendes téma továbbra is fingreszelés.Vérboci
-
Motion_Blur
félisten
válasz maglew #46769 üzenetére
34 dB a legcsendesebb módja.
Na most ennél az én 5 kW-os Daikinom pár decibellel halkabb, mégse lehet megmaradni mellette ha működik, de nem elsősorban a hangja miatt, hanem mert csendes módban is brutál légszállítása van, és állíthatod a lapátokat akárhova..
Mindenképpen olyan klímát vegyél ami 20-21-22 dB körül tud éjszakai módot, az 5 kW-osban vagy nem lesz, vagy nagyon drága lesz.
[ Szerkesztve ]
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
TeeJay
félisten
válasz DithenS #46774 üzenetére
Lomo meg ComfortX-et rakják öcsémék, Syen klónja csak pár forinttal olcsóbban de ugyanaz minden.
Gree G-tech és Amber Royal az passz, majd ha fogunk olyat is rakni megtudom mit tud
Magamnak az biztos hogy a második klíma is Daikin Sensira lesz mert bevált[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
DithenS
senior tag
-
erdey_a
addikt
el persze. csak én nem vagyok decibel fétisiszta mint ti.
mi az hogy hangos? mihez képest?
hajtjátik ezt a rollert a semmiért.
de örülök, hogy van időtök azt fülelni, mennyire zizeg a klíma.
én még életemben nem hallottam a klímám hangját, mert vagy nem vagyok otthon amikor működik, vagy ha otthon vagyok, akkor élem az életem. tévét nézünk, húst klopfolunk, kiabálunk a gyerekekkel . este 10kor meg lekapcsolom, és lefekszek aludni. tada.wavVérboci
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz maglew #46769 üzenetére
Mi a cél? Amber az hangos. Aki nálam szerelt ő is mondta, hogy az van neki, de hangos. El se tudom képzelni akkor az 5,4 kW milyen hangos lehet.
-
maglew
aktív tag
Sziasztok.
Gree Amber (5,4 kW) klímáról kérnék szépen tapasztalatokat. Fehér színű az valami régi szériás lehet? Úgy láttam hogy idén csak ezüst színű van.
Mennyire megbízható? Mennyire hangos a beltéri egysége? Rá lehet dugni simán konnektorra?Amber vagy ComfortX a jobb, népszerűbb, elterjedtebb?
-
TeeJay
félisten
válasz K1LLMy53Lf #46761 üzenetére
Gree ComfortX vagy Syen Muse
Polar és Nord is Gree klónok, ott jó áron kapsz egész korrekt klímát
ComfortX azért elég príma gép és a Muse azonos vele jóval olcsóbban
talán most 5 vagy 10év gari van rá számlával évente 1 vagy 2 takarítással annak utána kell járnomMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
félisten
válasz Angelo69 #46760 üzenetére
A légtisztító funkció ezeknél a klímáknál igazából nem sokat ér, legyen az Daikin vagy bármi, arra külön dedikált légtisztító jó.
A hang fontos szempont szokott lenni kültéri/ beltéri esetén. Mitsuval szerintem nem fogsz mellé akár egy olcsóbb alapmodellel sem, de a Daikin sensira is tökéletes tud lenni, ha csak hűtésre használod akkor meg főleg. Csak Hűtésre felesleges többszörös áron magasabb kategóriás klímát venni szerintem.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
kraftxld
félisten
válasz Blood Mage #45764 üzenetére
Mi most költöztünk új házba, és itt ilyen Syen Bora plusz van, de az egységen csak Farenheit-ben van a hőmérséklet és a távirányítón is.
A leírásban [link] szereplő mode és - egyidejű lenyomására nem történik semmi, pedig ekkor kellene C-re átváltania.Ha wifs app-on vezérlem ott simán átvált Celsiusra de amint a távirányítóval állok, megint visszaáll Farenheit-re.
Valaki tud valami titkos gombkombinációt a távirányítón az átkapcsolásra?
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
K1LLMy53Lf
senior tag
Sziasztok,
aktuális lett nekünk is a klímavásárlás.
50nm-es a lakás, a szoba, amelybe kerül hálószoba, tehát mindenképpen a csendesség fontos szempont.
panelben lakunk, tehát csakis hűtésre lenne használva (télen itt szinte végig minre vannak rakva a radiátorok és szellőztetünk 1000L)kértünk néhány ajánlatot már és az alábbiak opciókra szűkítettem eddig:
- Panasonic KIT-FZ35-WKE 214k
- Panasonic KIT-TZ35-WKE 269k
- FUJITSU ECO 3,4 kW ASYG12KPCA / AOYG12KPCA 270k
- MITSUBISHI 3,5 kW MSZ/MUZ-HR35VF 255k
- DAIKIN SENSIRA 3,5 kW FTXF35A / RXF35A 286kezek közül melyik lenne a legjobb választás? vagy esetleg valami más opció/gyártó? van jobb vétel ebben az ársávban/kicsit magasabban, mondjuk ~350kig?
előre is köszi a segítséget!
-
Angelo69
senior tag
Számít az esztétika is, de nem rendelem alá a technikai tudást.
Ennek fényében merre menjek tovább?
Panasonic, Mitsubishi is szimpatikus, de ott már sajnos majdnem a duplája a designos.
Fűtés részét abszolút nem fogom használni, de a LG-nél szimpatikus volt az ionizator is, a légtisztítás miatt. Vagy az csak a földműves szemenvillantása?"Én ilyen egyszerű gyerek vagyok, oxigént alakítok széndioxiddá... semmi váratlan fordulat."
-
pjen
félisten
válasz erdey_a #46757 üzenetére
Vidék, a sarok 50 méter.Egyébként nem kell elhinni.Én nem hallottam, unokatesó telefonált, hogy valami szerelő kéne mert a fűtés hangja iszonyú.Nem is értem, nekem nincs Gree nem akarom, hogy legyen, nem szerelem, mért ne írnék igazat.Csak párat kell visszaolvasnod, hogy lásdás is hangosnak nevezi az ambert.
[ Szerkesztve ]
-
cdl
senior tag
-
erdey_a
addikt
Ezt a sztorit az unokatesó / asszony unokatesójának a sarokról hallható klímájáról már olyan régóta hallgatjuk, hogy lassan elhisszük.
De azóta sem tisztázódott, hogy milyen messze van a klíma a saroktól, ahonnan hallható
Btw lassan szólhatnák a rokonságnak, hogy húzzák ki a seprűnyelet a venti lapátjai közül, úgy halkabb lesz.(disclaimer: nem kötekszem, viccelek )
Vérboci
-
MC Pite
veterán
Nekem két helyről a problémás nagyker/gariztatást mondták a klímások, amiért nem szeretik az LG-t. A nagykeresek műszaki hozzáértése szellőztetős egyeztetéseknél valóban, khm, nem volt magas szintű, ha a klímás rész is tényleg olyan, akkor hagynám. Paraméterekben találtam pont szimpatikus LG-t, de így inkább Pana lett helyette.
Samsungot én semmiből se, köszi (de megbízhatóságra a klímások nem mondtak jót, és sok más Samu termékkel ugyanezt látom).Midea akár jó lehet, bár inkább vennék helyette Greet (akár Pulse) vagy kicsit többért Panát (nálam a fűtés prió leredukálta végül kb Pana és Fujitsura, Gree már nem volt sokkal olcsóbb, de kevésbé tűnik kifinomultnak főleg fűtésre).
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
fapuskapa
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani megbízható és hozzáértő céget Debrecenben? Egy 60 nm-es társasházi lakásba szeretnénk beszereltetni, csak hűtésre.
Esetleg valamilyen típus tudnátok javasolni? Sajna nem sok tapasztaltunk van, amit eddig kinéztünk az a Midea Xtreme Save 3.5 kW.
Üdv,
Laci -
cdl
senior tag
Délelőtt nézegettem Én is ezeket a modelleket.
Nagyon drágák.(most is ilyet használunk, de 14 éves, valamikor cserélni kell majd) Pedig nálunk is ez jöhet szóba csak. A plafonhoz kell majd rakatni, és ezek elölről szívják a levegőt.Szóval vagy megfizeted a stìlusát, vagy találhatsz jobb Japánt olcsóbban. -
Angelo69
senior tag
Teljesen ismeretlen számomra a légkondik világa.
Viszont most érkezett el az idő, hogy szükségem lenne egy készülékre egy 58nm-es lakásba.
Az LG AC12BH ARTCOOL Mirror légkondicionáló, DUAL Inverter kompresszoros készülékre esett a választásom. De az összefoglaló elolvasása után elbizonytalanodtam, mert még csak említést sem láttam, az LG-vel kapcsolatban. A szerelők akikkel beszéltem, mind a Midea Breezeless ajánlotta, az egyikük Samsugot is, és azt is mondtak, hogy nem olyan jó az LG “túl van árazza”.
Szeretném a tanácsotokat kérni, hogy jó választás e, illetve esetleg más alternatíva megfelelőbb lehetne e számomra.Nagyon szépen köszönöm a segítséget előre is!
[ Szerkesztve ]
"Én ilyen egyszerű gyerek vagyok, oxigént alakítok széndioxiddá... semmi váratlan fordulat."
-
spileraaa
senior tag
válasz Atomgeszi #46553 üzenetére
a Mobil klíma jobb lenne mert 2 szobát kell hűtsön
és nem vennék emiatt 2 split klímátviszont ha Mobil klíma nagyon gyenge vagy sok hátránya van akkor lehet muszáj lesz beruházzak 2 split klimara
aki ért hozzá leírná pro kontra miért jobb egyik vagy másik?
Erdély (Románia) Huawei Mate 20 Pro /Huawei Mate 10 Pro/ Xiaomi Redmi 3s Prime / Lenovo A660
-
MC Pite
veterán
Nem teljesen értem.
Egyik videó azt mutatta milyen az idő 98%ban (egész nap be van kapcsolva, csak temperál, 25-26⁰ van a setpoint mindig hűtésnél), a másik pont azt, hogy milyen amikor magasabb teljesítmênnyel megy (azért állítottam be 20⁰ setpointot, vártam egy percet amíg felterhel a kültéri és már fixen magasabb fordulaton dolgozik). Mit kéne máshogy?laca500: Anyámnál a Mission is akkor nyugszik meg, ha 2,5-3⁰al állítom a klímát a helyiség hőmérséklete fölé (és a beltéri ventije még akkor is megy )
[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
laca500
aktív tag
Köszi.
Kicsit megnyugodtam, bár most meg az írásodból ítélve, egy újabb kérdés merül fel.
A lakás szigetelése nagyon jól sikerült. A klíma beszerelése előtt ha kint ez ez őrjítő 37-38 fok volt, akkor a lakásban 25-26 fokot tartotta napokig. Naponta csak tizedekkel ment feljebb, és 1-2 hét után volt csak elviselhetetlen a hőmérséklet, és ezt már az éjszakai átszellőztetéssel sem tudtuk visszahűteni. Lement a hőfok, de az ablakok becsukása után pillanatok alatt vissza melegedett.
Ezért is furcsállom amit írsz, hogy lehet nagy a helység hőterhelése. Automatára van beállítva a fordulat szabályzása, éjszakára meg átállítottam éjszakaira. Most éjjel kint 20-22 fok volt, a helység hőfoka 24 fokra volt/van beállítva, amit el is ért, de a kültéri ventije egy percre sem állt le. Lassú fokozaton ugyan, de ment. A kompresszor meg elméletileg nem kellett, hogy menjen. Gondolom én. Persze lehet nem jól gondolkodom!Alaplap: MSI X470 GAMING PRO CARBON + VGA: EVGA RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X FTW3 Ultra + CPU: Ryzen 7 5800X + RAM: G Skill Aegis F4-3000C16-8GISB 16GB kit + SSD: Samsung NVMe 970 EVO + Táp: Cooler Master V750 Gold V2 + CPU hűtő: Be Quiet DARK ROCK PRO C1 + Ház: Be Quiet Silent Base 802
-
pjen
félisten
válasz hibavissza #46742 üzenetére
Te nagyon kifogtad azt a panát.
-
hibavissza
veterán
válasz bogabi #46714 üzenetére
Ez lett. A vicces, hogy a 10 éves pár ezer forintos teszkós oszlopventilátorban meg tudták oldani, hogy némán üzemeljen és mégis toljon levegőt. Panasonicnak legalacsonyabb fokozaton is olyan szélzaja van, hogy ihaj. Quiet módban pedig jönnek az egyéb nyekergések....Legközelebb a legolcsóbb klímát veszem. Akkor legalább tudni fogom miért gagyi.
-
ftamas0201
senior tag
válasz laca500 #46739 üzenetére
Szia.
Nekem is ilyen klímám van. Ha eléri a hőfokot és lekapcsol a kompresszor akkor a ventilátor is megáll. (Az más kérdés hogy iszonyat pontatlanul teszi mindezt)
De ha minimális fordulaton is de megy a kompresszor akkor a ventilátor is megy, de az is kisebb fordulatszámon. Kompresszor szabályozza a fordulatszámát ez igaz, de le is kapcsol bizonyos hőmérséklet után, szóval nem megy az állandóan, akkor a kültéri is leáll.
Amiért nálad folyamatosan mehet az talán a nagy hőterhelés a helyiségben, és ezáltal mindig mennie kell, én legalábbis erre tippelnék. Nálam tetőtéri helyiség, 30 fok is van olykor, 27 fokra állítva hűt simán 26 fokra vagy alá, ilyenkor nekem is ritkábban kapcsol le mert nagy a meleg, hiába a jó hőszigetelés. Viszont ha felteszem 28 fokra akkor már lekapcsol néha néha a kompresszor is és ezáltal a ventilátor is.
Szóval ha megy a kompresszor akkor megy a ventilátor is a hűtőközeg visszahűtése miatt.
Jól működik a klímád -
Marci112233
addikt
Nem kell semmi, mert tegnap beszéltünk az illetékessel aki csinálta, és garanciába ingyen jönnek megcsinálni tekintve hogy kb 2 hete volt kint javítani amiért fizettünk, és mégsem jó a klíma. Max akkor kell fizetni ha kell valamilyen alkatrész is, de mint kiderült a túltöltött gáz is lehet probléma, tekintve hogy most is megy a klíma, ha bekalapácsoljuk, és csak akkor szarakodik mikor felmelegszik minden köztük ugye a gáz is melegszik egy idő után.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
laca500
aktív tag
Sziasztok!
2 napja szereltek fel egy 3,5 Kw-os Gree Comfort X klímát.
Szerelés után be lett kapcsolva, azóta megy, 24 fokra lett beállítva!
Az normális, hogy a kültériben sosem áll le a ventilátor?
Elolvastam több cikket az inverteres és az on/of klímák működéséről, abból azt szűrtem le, hogy az inverteres kompresszora nem lekapcsol hanem alacsonyabb teljesítménnyel folyamatosan megy. Arról viszont sehol nem találok semmit, hogy ha a kompresszor kis teljesítménnyel megy, mert elérte a beállított hőmérsékletet, akkor a ventinek ki kellene-e kapcsolnia!
Szóval a kérdés az lenne, hogy jól működik így a klímám?Alaplap: MSI X470 GAMING PRO CARBON + VGA: EVGA RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X FTW3 Ultra + CPU: Ryzen 7 5800X + RAM: G Skill Aegis F4-3000C16-8GISB 16GB kit + SSD: Samsung NVMe 970 EVO + Táp: Cooler Master V750 Gold V2 + CPU hűtő: Be Quiet DARK ROCK PRO C1 + Ház: Be Quiet Silent Base 802
-
mrmft
senior tag
válasz MC Pite #46720 üzenetére
Jobb osszehasonlitas lenne, emelt venti fordulaton. Avval jobban leterheled, mint egyforma fordulattal, csokkentett hofokkal (plane ha alap vagy a kozeli a venti fordulata). Ilyenkor persze, hogy nincs nagy kulonbseg hangban.
#46728 Marci112233
Delnyugaton adok kontaktot aki helybe meg es megcsinalja. Hogy mashova kiszall-e passz.[ Szerkesztve ]
-
kchris78
veterán
Még egy tipp: szerintem a konkrét légköbméter helyett érdemesebb talán a melegedést nézni a szükséges teljesítménynél (vagy legalábbis erősen figyelembe venni).. Nálunk 26 fok fölé nem ment ezekben a napokban sem (szigetelés+fekvés), de a pára miatt elviselhetetlen a hőérzet, itt szerintem nem kell akkora teljesítmény mint egy tetőtéri szobánél ahol 30-32 fokot kell valahogy visszaerőszakolni hűvösebbre..
-
kchris78
veterán
válasz DithenS #46709 üzenetére
tesomeknal is egy 20 eves airwell klima van 1 kulso 2 belso. Semmi baja. mondjuk az nincs sokat hasznalva az on-offsága miatt... Azokban még volt anyag... meg meg is fizették mert akkor nem volt olcsó egy ilyen cucc és nem kinai tucatgyártás volt minőség szint nélkül.. (bár utána már felpörgött ugye)
-
Marci112233
addikt
válasz Atomgeszi #46733 üzenetére
Passz hogy miért rakott bele többet. Mi mondtuk neki hogy 2500 grammot rakott az előző szerelő bele, és annyit is engedett le mikor tisztította a rendszert a mostani szerelő is.
De időközben fater egyik volt iskolatársa most egy másik cégnél szervizes, és klímával is foglakozik. Igaz hogy vasárnap van, de felhívtuk és segített is, mert elmondta hogy a plusz 500 gramm gáz kitolhat vele, mert mikor felmelegszik akkor nem fog hűteni. Így amint kijön a szerelő megint nyitásnak csak levetetünk vele 500 gramm gázt. Ezt javasolta a fater osztálytársa is, és ha az valószínű oldani fogja a hibát.Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz Nevil2 #46729 üzenetére
Ha ennyire egyik márka sem, akkor miért nem választasz egy normálisat és teszel fel rá egy klíma légterelő lapátot?
Lehet, hogy nem szép, de hasznos.Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz Marci112233 #46728 üzenetére
De miért töltött bele több gázt, ha csak a dugulás volt a gond?
Volt itt nemrég egy fórum társ, neki egy Daikint töltöttek túl, ami azt eredményezte, hogy idővel lekapcsolt a kompresszor, ha jól emlékszem. Megoldás az volt, hogy leengedtek a gázból.Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz DithenS #46723 üzenetére
"De miért fontos a minimum zajszint?"
Mert aludni akarok mellette.
Az EF25VGK pont észrevétlenül teszi a dolgát hűtésben fűtésben.A hűtőnk a konyhában hangos. Ki is basznám, ha ezt kellene hallgatnom.
Amúgy meg egyáltalán nem fújt forró levegőt a Mitsu fűtésben, éjszakai módban.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz gabor9991 #46717 üzenetére
Ja a büdösség.. Az nem márka függő.
Az attól van, hogy valahol megállt a pangó víz. Esetleg a kondenzvízcsövet a klíma beltériében nem lejtették meg, hanem sikerült belerakni egy U alakot és az pont elég, hogy megáll a 2-3 mm víz.Nálam volt már büdös a Panasonic is, a Mitsubishi is, de a Gree-k is.
Aztán egyszer csak elmúlt.Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
Nevil2
tag
Sziasztok!
Garzon lakás szobájába csak a kanapéággyal szemközti falra kerülhet a klíma. Ez nem ideális és ráadásul a huzat hatást is a lehető legjobban minimalizálni kellene (baba). A fűtés nem lényeg.
Samsung wind-free comfort készülékre esett a választás, augusztus elején szerelik.Oké, azt levettem a fórumból, hogy a Samsungot általános gyűlölet övezi, de alternatívaként Midea breezeless lenne - amit ugyanúgy fikaznak mostanság.
Konkrét tapasztalatra vagyok kiváncsi a készülékkel szerelői / használói oldalról. Más megoldást a fenti keretek között tudunk számba venni.
Köszönöm a válaszokat!
-
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Konkrétan nem otthoni klímával hanem mezőgazdasági gép klímájával szenvedünk. Röviden, nemrég el volt dugulva az egyik cső ami miatt a gáz nem fordult meg, így nem hűtött. Ki lett takarítva, és kb 4 órán át működött majd megint elszállt a klíma. Na most gyárilag 2500 gramm gáz kell bele, de 3000 grammot rakott bele a szerelő. Okozhatja a plusz 500 gramm gáz azt hogy egy idő után nem működik rendesen a klíma? R134a gázzal van töltve a rendszer. Pénteken állt le munka közben a klíma, ami egy kombájnban van, tehát nem igazán lehet megmaradni a fülkében ha nem működik a klíma, viszont ma reggel beindítva a kombájnt a klíma ismét normálisan működik, de félünk ha megint minden felmelegszik akkor megint megáll a klíma is.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
DithenS
senior tag
Hát, te tudod. Nálam közepes fordulaton is halk a klíma. A hűtőm hangosabb nála papíron is. Az Amber pedig hangos, tudom, a szomszédban comfort x-van, annak is van hangja. A beltérit nem tudom.
Ami pedig a költséget illeti, nem csak a fogyasztás számít, hanem hogy a klímának jobban kell dolgoznia. Mert neked az alacsony venti miatt nem elég a 35-40 fokos befújt levegő, hanem kompenzálja az alacsony venti fordulatot magas befújt hőmérséklettel. Nálad inkább 55-60 fokot nyom be, ez jelentősen rontja a COP értékeket, a fogyasztást növeli, a kompresszor magasabb fordulaton üzemel ezáltal jobban kopik.
Illetve a magas hőmérséklet különbségek miatt még pattoghat is a beltéri egy leolvasztás alatt. Ha nem most majd később.
Szóval nem tudom, én inkább kímélem a gépet, auto venti módban vezérelje úgy magát ahogy jól esik. Sose megy max fordulaton, így nem zavar. A fejemet se fújja le. Ahhoz azért kevés a légszállítási kapacitása, még max fordulaton is.
A hőszivattyúk gazdaságossága az alacsony befújt levegő vagy alacsony előremenő vízben rejlik.[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz DithenS #46723 üzenetére
Szerintem egy normális klímának főleg fűtésben szinte észrevehetetlennek kell lennie.Az nem megoldás, hogy nem hallom tőle a Tv t és lefújja a fejem vüszont gazdaságos.Nálam szinte mindíg egyes ventin mennek a klímák fűtésben.H tarifával mégis kevesebb mint fele költség mint a gázfűtés.Ami pedig a Greet illeti, rokonnál 3 éves Amber van, fűtésnél a sarokról hallani, hogy megy.
-
DithenS
senior tag
válasz Atomgeszi #46719 üzenetére
De miért fontos a minimum zajszint? Köztudott, hogy a legrosszabbat a klímának ezzel tesszük, hogy minimum ventifokozaton járatjuk… Fogyasztásról és az ERR-ről ne is beszéljünk.
[link]olvassátok el, nagyon jó cikk, és megértitek a klíma működését is. Szóval nem értem, miért fontos ez. Éjjel hűtésre- fűtésre meg sosem megy klíma nálam, azt a 8 órát ha előtte ment meg ki lehet bírni, sőt.
Szóval nem tudom, nálam minden klíma auto ventillátor fokozattal vagy közepes ventillátor fokozattal megy, mert így gazdaságos. Engem jobban izgat ez miatt, hogy a közepes fokozat felé mekkora zajt csap. -
AtaWrc
aktív tag
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz gabor9991 #46717 üzenetére
Én értem, de, ha biztosra akarok menni csendességet illetően, akkor nem fog meggyőzni a pénz, hogy vehetek valamit olcsóbban, ha úgyis leszereltetem, mert esetleg nem válik be.
Amúgy érdekelne a G-Tech, hogy mit tud. Nekem is nagyon ajánlotta a szerelő. De inkább választottam japán 19db(nem sensira, az eleve nem is 19, hanem 20,21). Bár nem hiszem, hogy rosszul döntöttem.
De elvileg a gtech is csak 19... Érdekelne a véleményed majdEladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
ra^ven
senior tag
Sziasztok!
Klímát szeretnék télen fűteni is tudó split modelt.
Két ajánlást kaptam eddig:
Gree Comfort X
Aux DeltaEz a 200-250k árkategória vállalható számomra, Gree-t több helyen dicsérik, de Rotovill féle Aux márkával szemben bizonytalan vagyok. Javaslat / ellenjavaslat?
Köszönöm előre is.
ZOHLIH - Xiaomi MI9 Lite || Panasonic LX7
-
gabor9991
őstag
válasz Atomgeszi #46716 üzenetére
Ebben igazad van én is daikint akartam hiába ajánlatotta a kollégámn a syen-t 200-ért meg mideát 220-ért nem értette miért akarok daikint 300-ért, de megrendelte, felszerelte mert ezt kértem tőle.
Viszont megnézném mit tud egy g-tech, akik használják azt mondják nem rossz.
Windy írta korábban ha a japán gép és a kínai között nem nagyobb az árkülönbség mint 15% akkor nem érdemes a kínait választani, viszont ha nagyobb a különbség akkor meg kell fontolni.
Így viszont, hogy elvileg kaphatnék nagyon jó áron egy g-techet lehet elgondolkodnék rajta hogy próbára tegyem.
Hogy a daikinról is irjak véleményt:
Felszerelés napján 2-3 alkalommal utána következő napon 5+ alkalommal verte le a fi relét, de le lett cserélve az ac-s egy a típusra ami kevésbé érzékeny ezekre az inverteres eszközökre így a hiba megszűnt és azóta nem is jelentkezett de szerencsém volt hogy olvastam pont erről a hibás működésről villanyszerelő topikban mert egyébként lehet teljesen más irányba futott volna ki a történet és most itt hangosan szidnám a daikint.
Másik tapasztalat , két hete lett felszerelve de már ki kell takarítani, egyszerűen büdös klíma szaga van.
Egész nap be van kapcsolva, éjszaka is, de két hét alatt büdös lett.Pedig daikin És erre korábban panaszkodott már itt valaki nem én vagyok az egyetlen aki így járt. -
Atomgeszi
nagyúr
válasz gabor9991 #46711 üzenetére
" olyan árat tud adni ha a gree-t választom hogy nem lesz érdemes a daikint választani helyette"
Aki Daikint akar venni az nem fog szerintem csak azért Gree-t választan helyette, mert olyan hu de jó árat kap rá. Hanem, mert olyan klímát szeretne, amit a Daikin képvisel. Legyen az bármelyik modell.Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
MC Pite
veterán
válasz DithenS #46705 üzenetére
Nem arra gondoltam, hogy nem bír ki tíz évet a C&H, hanem hogy szélesebb teljesítmény tartomány és pár Nordic specifikus dolog miatt jövőállóbbnak gondolom az NZ-t (fűtésnél sem mindegy mennyit eszik fél éven át, és ebből még negyed évet megy e folyamatosan mellette a cekasz) az. Ha csak pár évig laknék ott mert utána kicsi lesz, C&H-t venném. Ha sokáig enyém lesz azaz ingatlan, a Panát.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz hibavissza #46675 üzenetére
Pana Etherea 2,5 kW, megy az IPTV settopbox (van benne HDD, meg sztem egy kicsi venti is), klíma quiet módban, lapátok nem mozognak, így 25 dB körül mér a teló - hogy ez mennyire pontos, passz.
Elismerem, hogy kellemetlen, de tömegtermelésben ilyen előfordul. Pana, Daikiin, Mistu, stb. mindegy. Ez nem egy Rolls-Royce. Hívd ki a telepítőt, jelentsd be hibára.
[ Szerkesztve ]
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
gabor9991
őstag
válasz #72755712 #46700 üzenetére
Ő, mármint a kollégám is a gree-t szereti szerelni, megvan rajta a pénze rendesen de pár napja mondta hogy szintet fog lépni, hivatalos gree partner lesz itthon is így még jobb árakat fog adni neki a nagyker
Nálam daikint tett fel, de azt mondta a következő klímára olyan árat tud adni ha a gree-t választom hogy nem lesz érdemes a daikint választani helyette... kíváncsian várom majd egy g-tech mennyi lenne így. -
DithenS
senior tag
válasz Atomgeszi #46706 üzenetére
Nálunk a cégnél a bortermet egy kb 15-20 éves klíma hűti, a fehér műanyag ma már teljesen sárgás barna a nevét majd megnézem, valami fura neve van, ma már nem létezik a cég az tuti De teszi a dolgát, de mikor a klímás megnézte, mondta ha ez elromlik, ehhez már nincs alkatrész az tuti. De csodálkozott, hogy milyen régi gép. Egész nyáron megy 0-24ben Szóval vannak meglepetések, de a lakásom melletti üzletet is valami ezer éves gép hűti, a kültéri ma már csupa rozsda, nem tudom elolvasni róla milyen gyártó terméke, de durva hogy teszi a dolgát. Szóval tényleg nem lehet megmondani, melyik mennyi ideig megy. Nyílván egy japán nagyobb százalékban jut át a következő évtizedbe, de hát nem jelenti azt hogy a többi meg nem. De szerintem 10 év után érdemes cserélni, mert addigra mindegyik hatásfoka kicsit romlik. Nameg addigra még fejlettebb, energiatakarékosabb modellek lesznek, érdemes váltani.
-
hibavissza
veterán
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz DithenS #46705 üzenetére
Hát ja. Jókora szerencse is kell hozzá, hogy valakinél elmenjen, vagy ne menjen.
Én hány olyan helyen látok nevesincs klímákat, amiknek még a gyártóját a google sem hozza fel, hót totál barna már az eredetileg fehér burkolat és még mindig működik..Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
DithenS
senior tag
válasz MC Pite #46695 üzenetére
C&H-val is lehet 10 évre tervezni, azért ilyent ne állítsunk, sőt az sem helyes amit én írtam. Mert volt már Daikin ami 7 év után behalt, holott hűtésre volt használva…. Szóval azért ez így fals infó. Szakszerű karbantartás kell, és alakul ahogy. Bár a Panasonic jó gépeket gyárt ezt nem tagadom, de ott is előfordulnak hibák, ami nem garantálja a 10 éves üzemet. Mindegyik tucat gyártás…
C&H-val nem szoktak problémák lenni, elég magas a megbízhatóságuk. Szabályzásra sem szoktak panaszkodni. Az a 100 ezer különbség meg inkább 150 ezer minimum. Alapból az Arctic 230 ezer Ft-ba kerül, de szoktak belőle engedni és van hogy 220-ért is elviheted. -
MC Pite
veterán
válasz hibavissza #46694 üzenetére
A csukott ablakos verziónál nem nagyon lehetett mihez kötni, két ablakot kinyitottam (madarak, távoli forgalom van viszonyításnak). Kis setpoint különbséggel nem igazán van hangja, így adtam 2⁰ eltérést. NZ35 VKE hang.
-
mgoogyi
senior tag
válasz kisbalazs83 #46698 üzenetére
Tuti nincs rá garid. Magyar importőrtől kell származnia.
Romániáról úgy hallottam, hogy okosban van megoldva az olcsó klíma. Tudtommal Olaszországba érkező klímákra a nagy mennyiség miatt nagy kedvezmény van, de elvileg nem értékesíthetnek külföldre. A románok meg megoldják, h jusson hozzájuk.
+ ha jól tudom, Magyarországon a szaki vállalja a garit, aki felszereli neked. Az árrésért cserébe ingyen javít a garis időszak alatt, az importőr adja az ingyen alkatrészt. -
feco70
senior tag
válasz kisbalazs83 #46698 üzenetére
Drágább gépeket nézel, sokkal nagyobb különbség van .Megkérdeztem a daikint, nincs rá gari ha kintről hozod. Én meg kockáztatom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dyson akkumulátoros porszívók
- Delonghi Autentica Cappuccino (ETAM 29.666.T) magyar nyelvű automata kávéfőző
- Asztali lámpa 15W vezetéknélküli beépített töltővel új 6hó jótállás!
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
- Secretlab TITAN Evo "Classic" Regular méret Vadi új Bontatlan Számlával
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest