Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
rmihaly
tag
válasz karasz_att #49996 üzenetére
Itt azt néztem hogy mennyit kell felvennie a klímának, ha a szükséges hőmennyiség ismert.
Pszükséges / COP(adott hőmérsékleten)= Pklíma
Ez szintén csak közelítő érték, mert nem néztem hogy ebbe beleszámolták e a fűtőszál, karter fűtés teljesítményét vagy sem.
-
karasz_att
csendes újonc
-
rmihaly
tag
válasz karasz_att #49994 üzenetére
Szia!
1. Alábbi oldalon kikeresed géped típusát és ott találod az adott hőmérséklethez tartozó COP értéket.
https://www.eurovent-certification.com/en/
2. Klíma adatlapján megnézed a minimum felvett teljesítményt
3. Összeszorzod a 2. Pont szerinti teljesítményt az 1. Pont szerinti hőmérséklethez tartozó COP-vel. Így megkapod hogy a klíma, ha minimum teljesítménnyel üzemel, a hőcserélőjén mennyi energiát tud leadni**az érték közelítő, mert függ a páratartalomtól, a hőelvonás mértékétől, meg a rendszer fizikai kialakításától. Közelítésnek jó és teljesen jól használható.
-
rmihaly
tag
Nem a szenzort lehet hosszabbítani hanem fali távirányítót lehet a beltérihez csatlakoztatni (Comfort X multi beltéri egységem van. K6DNC4C)
GREE FALI VEZÉRLŐ XK76 <- ez való hozzá.
Ezen a vezérlőn lehet beállítani hogy mi vezérelje a klímát. Van a fali vezérlőben is hőmérő, és be is lehet állítani hogy ennek a hőmérséklete legyen a beállított érték. -
falabu88
aktív tag
válasz rmihaly #49991 üzenetére
Z-s lakás volt mikor vettem, azóta csak műanyag nyílászárókat illetve 5cm üveggyapotot kapott a tetőre, sokat nem javult Az a baj, hogy a jelenleg 3 konvektort kéne beinditani, hogy ebben a kis lakásban egyenletes(ebb) hőmérséklet legyen. Erre nem vagyok hajlandó.. Tegnap este 1 konvektor ment a hálóban. Hajnalban mikor keltem a hálóban 24 fok, kint az ebédlőben 21fok.. Az elmúlt hónapban a whirlpool fűtött, hozzászoktam, hogy háló x fok ebédlő x+1 fok. És szeretném ha ez maradna egész télre.
Nem ragaszkodok az amberhez (sőt, ha megtalálom a módját a következő napokban, inkább Romániából hozok Daikin Perfera-t) , viszont szeretném ha bármikor mehetne a klíma viszonylag gazdaságosan, esetleg -10 alatti estéken 1 konvektort a hálóban begyújtanék segítségnek.
-
rmihaly
tag
válasz falabu88 #49983 üzenetére
Szia!
Ne vedd készpénznek azt a hőigényt amit írtam!
Az csak hasraütés szerűen írtam be. Nekem a lakás hőigénye 105W/fok körül van - ez 50m² vályog/km tégla mix fal jól szigetelt ablak, és jól szigetelt födémmel. Födém szigetelés nélkül nálam már 165W/fok volt az igény.
Ha nálad a 30-as fal valami szigetelt tégla féle, nem mindegyik fal külső stb lehet jóval kevesebb a hőigényed! Simán lehet hogy csak -3, -5 fok körül lenne folytonos a klíma üzeme.
Ezt neked (energetikusnak) kell megvizsgálnod.
Egy biztos: ha csak időszakosan megy akkor nagyon nagyok a hőmérséklet különbségek a fűtés közbeni és a fűtés nélküli időszakban (pár fok általában 2-3). Ez már jelentősen rossz komfortot jelent - persze van aki így szokta meg, de ő a ritka kivétel.
Én ha elköltenék 1db klímára 400e Ft-t nem azt várnám el, hogy 24C- ra állítva 26C-nál kikapcsoljon majd mikor visszahűlt a lakás 23C-ra akkor meg 50C-os levegőt nyomjon 5 percig megint elérve a 26C-t, majd 18 percig ismét hűljön a lakás 23C-ra, majd kezdjen fűteni, de mivel lefagy/vagy mert idő van, épp nem fűt hanem olvaszt, és ekkor hideget csináljon. Van 22C és utána 8percig fűtsön 55C-al és így tovább.
Gondold át amit írtam, és járj utána, hogy a te helységedbe tényleg jó e a kiszemelt klíma vagy lehet más jobb opciót találni. A keretösszeg alapján szerintem tökéletes gépet is tudsz venni - olyant ami biztos jó.
Egyenlőre úgy érzem ágyúval verébre esete lenne az amber megvásárlása. Aztán próbálnád meggyőzni magad/párod hogy ez jó, aztán mégis lecserélnéd. -
F.N.
tag
válasz rmihaly #49985 üzenetére
Gyári megoldás van a szenzor hosszabbításra ?
Nekem Daikinok vannak, ahhoz biztos nincs ilyen.
Ott a Display panelra forrasztott ellenállás méri a szobahőfokot.
Ott az ellenállást kell kiforrasztani, és vezetékellenállással
esetleg kihelyettesíteni.(#49989) gyuszos
Nagy valószínűséggel igen.
10, 12, 15, 20 kOhmosokat használnak általában, épp ezért nem mindegy,
hogy melyik. Régebbi Daikin kültérikben vannak 20 kOhmos NTC-k is.[ Szerkesztve ]
-
F.N.
tag
válasz PROTRON #49984 üzenetére
Beltéri paneljén kell keresni.
[link]
Jobbra fent, Thermistor ( Room temp )
Ha kivehető, akkor beszerzel egy pontosan ugyanolyan típusú,
hosszabb kábellel szerelt szenzort, és arra cseréled.
De pontosan ugyanolyannak kell lenni, különben jobb esetben
szenzor hibára leáll, rosszabb esetben hazavágod a gépet vele.
Csak akkor csináld, ha tudod is, hogy mit csinálsz. -
-
gyuszos
tag
válasz falabu88 #49983 üzenetére
"Jó lenne tudni a 34dB nagyjából milyen hangos.."
Zavaróan! A Perfera bőven 30 alatt van, és rendesen hallani. Nyilván megszoktuk már, de a 34-et nem biztos, hogy szeretném hallgatni.
És ettől csak hangosabb lesz ha igazán dolgozni kell.Forza Romania....
[ Szerkesztve ]
-
rmihaly
tag
-
PROTRON
addikt
válasz rmihaly #49982 üzenetére
Engem az érdekelne hogy a frissen felszerelt LTCA-3,5kW-omon pontosan hol lehet a hőszenzor és ha suboptimális helyen van hogyan tudom legolcsóbban garancia vesztés nélkül megoldani amit Te is írsz.
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
falabu88
aktív tag
válasz rmihaly #49980 üzenetére
Ezek alapján gyakorlatilag 5 hónapig esténként alig kapcsolgatna ki, szinte végig 5fok alatt van a hőmérséklet (ráadásul 24 fokon megy most is a klíma, fázós az asszony ). Jó lenne tudni a 34dB nagyjából milyen hangos, nem nagyon találok infót a whirlpool spiw 412l-ről, ezt gyakorlatilag nem hallani. (vagy csak megszoktam, tegnap estére kikapcsoltam, szinte zavart a csend )
Lehet akkor egy c&h arctic jobb választás lenne ár és 200w minimum miatt? -
rmihaly
tag
Sziasztok!
Nord klíma hőmérséklet tartása [kép]
Ha a kinti hőmérséklet 8C- alá csökken (ekkor a lakásom hőigénye annyira nagy hogy a két klíma minimumon tud járni) szépen 0.2C pontossággal tartja a célhőmérsékletet, majd mikor felkeltem, nyitogattam ajtókat, szépen túllengett a vezérlés és egész nap kicsit túllengett, majd a visszakapcsolási hőmérsékletet elérve kezdte előről.
A lakásomban két klíma van, és amikor enyhe az idő egy gép teljesítménye is elég lenne - de messze van a két helység ezért felváltva egyik megy, másik áll - ezt a gépek döntik el hogy melyik helységben szükséges a fűtés. Mivel egybenyitottak a helységek így ha már két gép megy akkor az sok trljesítményt ad le és túlfűt.
Ez látható a hőmérséklet diagrammon is.
(A hőmérő a klímával szembeni falnál van, a klímától 5m-re, tehát nem a klíma által mért értékről készült a diagramm.
A klíma hőszenzora kivezetve kb 170cm magasságba a padlótól) -
feco70
senior tag
válasz falabu88 #49976 üzenetére
Volt royalom, nem tettszett a működése, marha nagy gép, valami nagy terembe lenne jó szerintem, ott nem kapcsolgatna ki. 500 watt alá nem tud szabályozni, fűt mint állat, de el is kér 2 kW. Ahogy rmihaly írja, nem komfortos.
Ja a tálcafűtés folyamatosan megy 0 fok alatt[ Szerkesztve ]
-
rmihaly
tag
válasz falabu88 #49976 üzenetére
Szia!
Amber Royal minimum olyan 400W-on megy.
-10C: cop 2.4 (Pmin 960W)
-7C: cop 2.8 (Pmin 1120W)
+2C: cop 4.4 (Pmin 1760W)
+7C: cop 5.3 (Pmin 2120W)
+12C: cop 6.8 (Pmin 2720W)
Ha mindig leszabályozna a minimumra akkor is jelentős hőteljesítményt produkál amit a lakásnak fel kell vennie. Ha nem tudja felvenni akkor a klíma lekapcsol.Írod hogy kb 33m²-re kellene. Leírás alapján nagyjából 120W/fok hőigénnyel lehet közelíteni a lakás hőigényét.
22C belső hőmérsékletnél a hőszükséglet (közelítve csak hogy a nagyságrendek látszódjanak)
-10C: 3840W => Pklíma=1600W
-7C: 3480W => Pklíma=1242W
+2C: 2400W => Pklíma=545W
+7C: 1800W => Pklíma=339W ! - erre a teljesítményre nem tud leszabályozni, itt már be/kikapcsol a klíma!Fentiek szerint vélhetően olyan 5C-tól lefelé lehet állandó üzemben használni a royalt (persze ha a lakás hőigényét jól tippeltem. Ha jobban szigetelt akkor akár ennél is alacsonyabb hőmérséklet lenne szükséges a klíma folyamatos üzeméhez, azaz ez a klíma túlméretezett lenne az adott feladatra.)
A túlméretezett klíma nem tudja azt a komfortot nyújtani mint a megfelelő teljesítményű berendezés (Az amber royal bitang jól fűt,de ennek az is az ára, hogy kevésbé tudja a teljesítményt leszabályozni).Amber royal fűtésben minimum 34dB-es. Én a saját klímám 31dB-nél nem tudtam meglenni. Tv nézés közben is hallottam, és nagy huzatott keltett a beltéri. Most 25dB-re lecsökkentettem, de nem javaslom az ilyen hangos beltérit.
Fontosnak tartom továbbá, hogy külső vezetékes érzékelő adjon jelet a klímának mert sajnos a beltéri egységbe épített hőmérő nincs jó helyen a fűtés szempontjából. Nekem - igaz nem amber royal - össze vissza vezérelte a fűtést amikor belső szenzor mérte a hőmérsékletet.
A klímám 500-800W között vett fel, miközben 45-55C -os levegőt fújt be. Aztán 10-15 percet állt és kezdte előről.
Abszolút nem volt komfortos. -
falabu88
aktív tag
Sziasztok! Ugyan tanács nem érkezett, de úgy néz ki a Gree Amber Royal mellett döntök, remélhetőleg konvektor illetve Whirlpool klíma után nem lesz rosszabb, illetve ha kb olyan hangos fűtés közben mint a whirlpool akkor nekem már megfelel.
A kérdés az lenne, hogy ahogy olvasom eléggé túl van méretezve a készülék, nem e lesz a 3,5-es túl nagy nekem? (33nm, étkező+szemben 2 szoba, 30as tégla szigetelés nélkül, műanyag nyílászárók 3m belmagasság)
A túl nagy teljesítmény milyen hátrányokkal jár? A whirlpool 3,5kw, lazán hűti/fűti a lakást, de 5 fok alatt már nem szivesen használom a rossz hatásfok miatt. -
PROTRON
addikt
válasz feco70 #49974 üzenetére
Mármint a bővítés akkor játszik ha az új teljesítmény igényedet nem tudja kielégíteni a jelenlegi.
Ezek szerint nem tudja? Mert ugye írtam hogy ezt is ellenőrizni kell, akkor természetes a teljes folyamat. Aztán sok sikert a kiváráshoz.
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
feco70
senior tag
-
feco70
senior tag
Akinek van LTCA, meg tudná írni mennyire hangos a leolvasztás?
-
Angel2014
addikt
Értem.
Ez a műszer a délutáni normális szerelőnél volt.
Most hívjam vissza és nézze meg mennyi gáz van a gépben igaz?
Ezt fel is ajánlotta de nem értettem miért...
Vagy ha van hűtés akkor ne foglalkozzak vele, mert tök mindegy 100 grammal hűt vagy 500-al ha normálisan üzemel és nem is ír hibakódot?
Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
fulton
addikt
-
fulton
addikt
Sziasztok
Ti mennyit fujtok egy beltéribe a Frionett Active-higitott cuccból?
Most toltam egy éves nagy átmosást ismét, de ahogy nézem én eltoltam 600ml egy beltérire, érdekelne Ti kb mennyivel szórjátok be a lamellákat.[ Szerkesztve ]
-
PROTRON
addikt
Szerintem ha felmérted előre hogy a 2 készülék egyidejű max áramfelvétele legalább 20%-al a "H" tarifás szolgáltatói megszakítód alatt van, akkor igazából a most folyamatban lévő szolgáltatói változások miatt gyakorlatilag a hátuk közepére se kívánnak semmit, igazából nem is értenék a kérdésedet. Korábban Te hivatalosan arra kaptál szerződést, hogy az adott megszakítóig bármennyi és bármilyen, arra alkalmas készüléket ráköthetsz. Tehát elvileg a központban Ők számolnak azzal hogy ki is használod, a megfelelő egyidejű szorzóval.
Nincs hivatalos forma nyomtatvány hogy "bekötési bővítés nem történik, de készülék bővítés igen, jegyezzék meg".
Vízmelegítő cserét se szoktak ellenőrizni.
De persze beküldheted email formájában az adatlapokat, egy kis szöveges levélkével hogy mi a helyzet.A +20% azért érdemes, mert minden elektromos berendezésnek van egy bakapcsolási "in-rush" áramfelvétele, amikor nagyon rövid ideig, de a néveleges adatnál többet kér.
Nem előírás tartalékolni, mert úgy is váltva fognak bekapcsolgatni a készülékek, meg a bennük lévő cuccok közül sem minden kapcsol be egyszerre, de előfordulhat szélsőséges eset.Ha bővíteni kell a megszakítót, akkor meg úgy is meg kell adni a bővítési folyamat során minden a H-ra kötött berendezések adatait.
Egyébként ami még szintén alap info, hogy ugye csak fix bekötéssel szabad rákötni.
[ Szerkesztve ]
-
rmihaly
tag
Szia!
Ha nem kérsz teljnövelést, akkor elég szerintem egy betétlap kitöltése és szolgáltatónak leadni (szükséges mellékletek csatolásával).
Ugye szolgáltató jogosult ellenőrizni, hogy a csak a bejelentett berendezések vannak a mérőhöz csatlakoztatva.
Ha nincs náluk nyilvántartva a készülék úgy kötbér lehet a vége - ha netán ellenőriznének.
Mivel nem kérsz teljnövöt így más egyéb teendőd szerintem nincs.
Az új berendezést is fix - nem oldható kötésekkel kell a H-s áramkörhöz csatlakoztatni (értelemszerűen jóváhagyást követően).[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
Üdv Urak.Van H tarifám rákötve H tarifára alkalmas fűtő split klímákkal.Szerintetek, ha veszek egy monoblokkos hőszivattyút ami szintén alkalmas a H tarifára simán ráköthetem vagy kell valamilyen engedély?
-
F.N.
tag
válasz toome1985 #49953 üzenetére
Ha 8 méter a csövezés, és 7,5 m-re elegendő a gyári töltet,
akkor nagyon nagy valószínűséggel nem fogod észrevenni,
hogy nincs rá töltve. ( és a klíma se )
10 m körül már elképzelhető, de ott sem fog kiállni hibára.Általában 2 fajta csövet használnak egy 3,5-ös klíma gázoldalához.
10x1 mm, illetve 3/8"x1mm
Egy 8 méteres telepítésnél, ha a coll méretű csővel van telepítve,
az kb 7 méternyi metrikus cső belső térfogatával egyenlő.
Túl spilázod.Hálóban nem tennék Sensirát.
Leolvasztásra sokszor fogsz még felébredni.[ Szerkesztve ]
-
F.N.
tag
válasz Angel2014 #49951 üzenetére
Nem tudsz már neki mit csinálni, nem szakszerűen szívatták vissza a gázt.
A képen sem egy szakszerű visszafejtés látható, és a cikk, ahonnan kimásoltad,
említi is hogy házilagos módszer.Ehhez a művelethez a klímaszerelők manométert (nyomásmérőt)
használnak,ami pontosan mutatja, hogy mikor szívta vissza a kompresszor
az összes hűtőközeget.[ Szerkesztve ]
-
JóGéza
aktív tag
-
toome1985
tag
Reggel sikerült pont egy leolvasztásra ébrednem a sensirával. Volt itt minden. Morgás pluttyogás fortyogás, ami kell. A g-tech mondjuk ezt hangosabban oldotta meg de ezt sem nevezném halknak annyira. Csendes üzemben továbbra is hallani a pulzáló búgást de nem vészes. Továbbra is foglalkoztat hogy vajon a 8 méter csövezésre kell-e plusz gáz vagy nekem vannak irreálisan magas elvárásaim.
-
Angel2014
addikt
válasz Angel2014 #49943 üzenetére
Itt azt írják ha a kompressor leáll újra kell kezdeni.
Mikor kijött a második telepítő csapat az első telepítést helyrehozni úgy szívatta vissza a gázt , hogy lefulladt a kompressor, ezt kérdeztem is hogy jó e így. Ezt aki befejezte a munkát délután " már a jó és normális csapat" ezt nem látta.
Ezért is kérdem van esélyem arra , hogy sikerült a kültéri leszedésnél a lefulladt kompresszorral a teljes gáz mennyiséget vissza szivatni?
-
pjen
félisten
Szevasztok. Rokon topikot, hőszivattyú topikot keresek.Eddig nem sok mindent találtam.
-
waveson
tag
válasz falabu88 #49919 üzenetére
Szia! Én a Cooper&Hunter Arcticját fogom "kipróbálni"! (C&H CH-S12FTXLA-NG Arctic NG)
Elég jókat találtam róla az az igazság. Gree kompresszora van, a kompresszorral nem is szokott hiba lenni, viszont c&h-nél panelhibára sem találtam panaszokat arcticnál. Érdemes esetleg megnézni, akinek van, általában dícséri. Gondolom hangban nem szabad sokat elvárni tőle, mivel úgy oldja meg az elfogadható COP értékeket, hogy tekeri a kültérit és a beltérit elég szépen. Előnyei: olcsó, van csepptálcafűtése így nem kell attól félni hogy szétfagy (igaz trágya, gagyi vezérlése van a csepptálca fűtésének mint az összes kínainak, bekapcsol 0-5 fok alatt már valahol, és zabálja az áramot, ha kell, ha nem!), elfogadható COP értékek magasabb ventifokozatoknál, tud halk is lenni ekkor viszont már nem jó a COP, meghibásodási rátája nagyon alacsony. Pár hét múlva remélhetőleg tudok nyilatkozni róla saját tapasztalattal, 2 daikin után ő lesz a harmadik klímánk.[ Szerkesztve ]
-
rmihaly
tag
válasz szőröscica #49945 üzenetére
Igen leáll. A fűtés üzemmídban ez az én gépemnél azt jelenti hogy a légterelőt vízszintbe állítja, a ventit meg kb 50-es fordulatra lassítja (teljesen hangtalan lesz, így észreveszem ha nem megy :) )
A ventilátort automatán használom, általában minimumon megy.
A klíma egy Nord NWH12QC (Gree lomo plus/comfort X) -
zsolt501
nagyúr
Okozhat e egy hűtő fűtő klímánál problémát ha én csak hűtésre használom, de szezonon kívül áramtalanítva lesz?
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
waveson
tag
válasz tibibi #49937 üzenetére
Amúgy cirkó a fő fűtés, de egyelőre feleslegesnek tartom bekapcsolni, csak égeti a gázt, csinál 23+ fokokat a nagy böszme purmo radiátorok miatt. Tök jó éjjel, amikor hajnali 2kor 21.5 fok van, 3 kor meg mondjuk 24.5. Amikor nagy hidegek vannak akkor nincs gond, mert termosztátosak a radiátorok, csak oda megy a meleg víz, ahol szükség van rá.
2 klíma meg tartja nagyon stabilan a hőfokot.
Angel2014: Ne csodálkozz a ki-be kapcsolgatáson, amikor 10-20 fokok vannak kinn! Gyakorlatilag alig van szükség fűtésre. Plusz, ha kint 12 fok van, akkor egy Sensira COP-je kb 6.5, tehát a minimum felvett árama a kompresszornak fűtésnél azt hiszem kb 200W, amiből 1300 Wattnyi hőenergiát ad le, egy pillanat alatt felmelegíti a szobát, majd le kell kapcsolnia. Ne félj, amikor kint -7 van, akkor kb 2.6-2.7 a COP Sensira modelltől függően, és mondjuk kell a szoba felfűtéséhez óránként 1000W fűtőteljesítmény, akkor kb 380-400W-ot vesz fel a konnektorból amivel kiszipkáz neked 1000Watt hőteljesítményt, nem fog leállni a kompresszorod. A minimum teljesítmény amin folyamatosan megy a kompresszor, mondjuk -2 foknál ott tippelek 3.5 lehet a COP-je a Sensirának, felveszi a 200W-ot, fűt 750W-ot, és megy a kompresszorod megállás nélkül. Kellően sz*r szigetelésnél már lehet 10 foknál is tud folyamatosan menni! -
Angel2014
addikt
Értem és köszönöm!
Akkor a vastag szigetelés, a kinti hőfok okozza.
És ebbe tudnátok még választ adni és segíteni?
Mivel nálam egy héten belül 2x rakták a kültérit a leszedés így nézett ki:
Klíma beindít járatja 5-10 percig hideg levegőn. elzárja az egyik csavart és tovább járatja addig amíg a klíma le nem fojtott és ki nem kapcsolt és utána zárta el a másik csavart.
Ez a lefejtés a kültéri leszedése miatt jó így?
Nem e távozhatott sok gáz esetleg.
Vagy ti hogy szednétek le a kültérit hogy a gáz megmaradjon az utolsó cseppig.
[ Szerkesztve ]
-
waveson
tag
válasz tibibi #49937 üzenetére
A mi szigetelésünkkel semmiképp! Bár idén egy két helyet szigeteltem plusszba, főleg ott ahol nem volt semmi még a kartonon sem! -5-10 foknál nem hűtők egyelőre klímával, amíg nincs automata csepptálcafűtés a daikinekben, nem kockáztatok, annak ellenére, hogy még nem hallottam volna egyről sem, ami elfagyott volna. De ha megjön az arctic, az menni fog, nagy segítség lesz szerintem arra a pár órára, amíg ki lesz kapcsolva a cirkó.
Amíg a gyerekek sportolni voltak, és sétáltam, láttam pár vicces kültéri "megoldást" !Fisher klíma, fűtik vele a boltot. A kültéri eléggé kilóg, alatta ott figyelt a tócsa. Elvezetés nulla!
A másik, Gree, ez szépen elvezetve az utcára, amikor mehetne a fűre is a semmi közepére.
Viszont, láttam egy olyat amit nem tudtam értelmezni, Gree, alul a kültériből nagy fekete cső, ami átmegy vékony csőbe, ami van vagy 5 méter hosszú. Mi lehetett az a vastagabb fekete cső? -
rmihaly
tag
válasz Angel2014 #49938 üzenetére
Majd ha hideg lesz folyamatosan megy. Egyszerűen ilyen időben nem kell állandóan mennie.
Nálam a lakás hőigénye ~105W/fok, klíma 800W-ra tud visszaszabályozni. Ebből számolható hogy kb 8-10C-al kell kevesebbnek lennie kint mint bent hogy folyamatosan a minimum teljesítménnyel üzemeljen*
(*Megj: nekem két klíma van így kb 3-5C-nál kell mindkettőnek mennie /kb 400-500W felvett teljesítménnyel - ez a két egység felvétele/. Van olyan eset mikor az egyik megy csak, de nem minimum teljesítménnyel mert így is tudja tartani a beállitott értéket és lehet annyit átfűt másik helysegbe hogy az ott lévő egység nem kapcsol be.)
Ez elég sok, tehát leszabályoz majd ezzel a kis 800W-al túlfűti a szobát. Ekkor lekapcsol.
Ha neked jobb a szigetelésed/kisebb a hőigény akkor lehet hogy 5perc alatt is eléri a kikapcsolási hőmérsékletet.
Az én klimámnál kb 2-3fok a ki és bekapcsolás közötti hőmérséklet.
Most beállított 20C-nál 22-25C közöttre fűt fel, majd kikapcsol (ezt a szobában elhelyezett másik hőmérő alapján írom, nem a klima belső mért értéke! A hőmérő a kb 5m-re van a beltéri egységtől). Újra bekapcsolás csak 22C-nál kapcsol vissza.
Este mikor hideg van kint akkor fixen tartja a 23,5C-t. -
gabor9991
őstag
válasz Angel2014 #49938 üzenetére
Nincs még elég hideg hozzá hogy folyamatosan menjen a kompresszor.
Vagy máshogy fogalmazva nem kell annyit fűtenie a gépnek hogy a kompresszor a legkisebb fordulaton folyamatosan működjön Nálam ennyit fűt jelenleg [kép] ehhez a hőveszteséghez a legkisebb fordulaton is sokkal többet fűtene ezért nálam is elég sokat ki-be kapcsol.
Nem kell semmi másra gondolni.[ Szerkesztve ]
-
Angel2014
addikt
Valaki leírná minek a függvénye hogy folyamatosan fűtsön a klíma?
Szóval ne kapcsolgasson ki be...
PL. alul vagy túlméretezés. Csőhossz méret, kevés vagy túl sok gáz, rossz peremezés, túl meleg kinti és benti hőfok, stb stb..
Ahol a 3,5 -ös daikint tettem 20nm 2,70 belmagassággal, 4m vagy egy picivel több a csövezés.
Mivel nálam egy héten belül 2x rakták a kültérit a leszedés így nézett ki:
Klíma beindít járatja 5 percig. elzárja az egyik csavart és tovább járatja addig amíg a klíma le nem fojtott és ki nem kapcsolt és utána zárta el a másik csavart.
Ez a lefejtés jó így?
Nem távozhatott sok gáz és esetleg ezért csinálja a fűtés a ki és bekapcsolást?
[ Szerkesztve ]
-
waveson
tag
válasz PROTRON #49905 üzenetére
Pár napja van még csak meg a klíma? Mert egy pár napig én is elszórakoztam vele, hűtésnél és fűtésnél is. Míg a végén a következő lett: Daikin Comfora 20.5 fokra beállítva atomstabil 22.8 fokot tart a nappaliban, míg a Daikin Sensira 20.0 fokra állítva stabil 22.1 fokot tart a hálóban (elég nagy a háló, és a mellette lévő erkélyes szobát is fűti). Nagyon jó gépek, ilyen átmeneti időszakban a két klíma kifűti napi 200 ft-ból a 120 nm-es lakást nagyon komfortosra. Természetesen minden ajtó kinyitva!
-
-
Tony21
tag
Kezd szűkülni a kör (Pana Nordic és Fuji LTCA belátható időn belül nem elérhető), két versenyző maradt.
Daikin Comfora FTXP35M9/RXP35M
Mitsubishi MSZ/MUZ-AP35VGKérdés, hogy fűtésben, illtve összességében melyik a jobb?
-
F.N.
tag
válasz PROTRON #49917 üzenetére
Ne variálgass sokat.
Energy save, és eco mode-t felejtsd el, másra valók.
( ha más nagy teljesítményű berendezést használsz, akkor
a klíma kevesebb felvett áramot kér, hogy jusson másnak is )
Tedd éjszakai üzemmódra, állíts be 23 fokot, és felejtsd el, hogy klímával
fűtesz. Amint felfűti a helységet, onnantól már észrevétlen fog működni,
kint is, és bent is.( persze ne akarj egy egész házat evvel fűteni)
Próbáld ki ,és ne állítgasd pár óránként mindig másra.
Pár nap elteltével Te sem fogod tudni mitől van komfortosan jó idő mindig.
Nem ártott volna földre, zsalupress téglára szereltetned, hogy a fal
ne vigye be a kültéri rezgéseit. Nagyon falszerkezet függő, hogy
mennyi, és milyen frekvenciájú rezgés jut be.
Pld. B30 tégla tud nagyon idegesítő lenni, és nem a klímában, vagy
a szerelésben kell keresni a hibát, egyszerűen berezonál, és ennyi.Szerk.
Nincs ott semmiféle fűtőszál, ami -20nál már aktiválódik.
Honnan szedtek, ilyen hülyeségeket ?[ Szerkesztve ]
-
falabu88
aktív tag
Sziasztok! 33nm-es elég gyengén szigetelt házrészben gondolkozok a konvektorok kiváltásán klímára. Jelenleg van egy whirlpool spiw 412l "nyárra", de még jelenleg is azzal fűtünk, mert jobb a hőérzet mint konvektorral. Jó helyen van a klíma, étkezőből telibe fújja szemben a szobákat.
Olyan 400ezer amit rászánnék, ebből keretből utánaolvasva a Gree Amber Royal talán a legszimpatikusabb (teljesítmény, - 25fokig,10év garancia).
Viszont elég sok rosszat is olvasok róla (pl hangos fűtésnél, nem szabalyoz le eléggé, ezért sokat eszik a+++-osként?). A whirlpool teljesen rendben van, nem hangos, szeretem is, csak már 5 éves, és valószínű kezd szivárogni belőle a gáz, mert nyár végén már nem volt az igazi a hűtése (olajos is a kültériben az egyik csatlakozó).
Létezik, hogy egy jóval magasabb árkategóriás Gree hangosabb lenne mint egy anno talán legolcsóbb Whirlpool?Bele merjek vágni, vagy van esetleg ilyen árban más alternatíva?
Haverom aki idén kezdett klímázni a comfort x-et ajánlja, neki abból 2 fűti a lakást, viszont arról még rosszabb véleményeket olvasok. -
PROTRON
addikt
válasz feco70 #49909 üzenetére
Éjszakára bekapcsolom az "energy save" az "eco mode", "low noise" és 1-es-re rakom a ventit.
Ilyenkor ha 23 fokot állítok be, akkor az elmúlt napokban 20 fok volt reggel 5-6 körül, de csendes volt.
Ha 24-re rakom, akkor meg 23 fok lesz reggel, cserébe hangos.Az a gond ahogy látom, hogy 1-es venti fokozaton nem tudja elszállítani a beltéri a "közeg"-en keletkező hőt, ezért ki be kapcsolgatja a kültérit. Persze ilyenkor mivel hirtelen sokat kell dolgoznia a kültéri felpörög.
2-esen meg hangos, mivel az csak "low" fokozat.A "sleep mode"ot az elején próbáltam, de akkor még teljesen ki volt hűlve a lakás, szal lehet majd próbálkozom vele megint.
Mondjuk a low noise esetén sem tapasztalok változást, ha olyanja van csendes a kültéri függetlenül attól hogy be van-e nyomva ez a kapcsoló.Ha napközben auton hagyom 25 fokra állítva, akkor a ventit olyan erővel járatja hogy én hidegnek érzem a befújt levegőt, nem is melegszik fel a helyiség és folyamat hangos a kültéri, természetesen a beltéri ventije is.
Amúgy a két "hang érték" között adatlapon durva különbség van, a "meghatározott körülmények között" mért 48 dBA míg a másik 64.
Amivel az a gond hogy saroklakás, rögtön felette ott a födém, így rendesen be hallatszódik hozzám a kültéri hangja is amikor 2-esen 26 fokon felejtem éjszakára.
Köszi hogy meghallgattatok.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
karasz_att
csendes újonc
Sziasztok!
Gree G-Tech-el kapcsolatban van valakinek tapasztalata fűtésben? Mennyire tud leszabályozni a G tech pl., mennyire hangos, ilyesmi.Köszi!
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Meg tudnátok mondani, hogy a SINCLAIR klíma az önálló vállalat?
Vagy olyan mint például a SYEN, amelyik a GREE-hez tartozik?A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
feco70
senior tag
válasz vtechun #49910 üzenetére
Hangteljesítményszint
Egy zajforrás által kibocsátott hangenergia decibelben vagy dBA-ban kifejezett mennyisége
Hangnyomásszint (Lp)
A fentivel azonos, de meghatározott körülmények között mérve
A hangerőszint a következő tényezőktől függ:
a berendezés elhelyezése, környezeti feltételek, és a mérési pont és hangforrás közötti távolság -
vtechun
veterán
válasz PROTRON #49905 üzenetére
mi a különbség a hangteljesítmény és a hangnyomás között klíma tekintetében?
A konvektor nekem is hasonlóan működött, amíg nem találtam egy videót, ahol megmutatta a tag, hogy be lehet állítani a lekattanás előtti nyomást, azóta nem kattog úgy mint az állat, mert szép fokozatosan melegít.
-
PROTRON
addikt
válasz vtechun #49902 üzenetére
Én végül a teljesítményre mentem rá, mert elnéztem és nem olvastam a hangerő szint adatot, csak a hangnyomást. Fujitsu LTCA 3,5 kW lett, mivel -20 fokban is még elvileg 3,6 kW fűtésre képes (persze itt már bekapcsol fűtőszálat szal fogyasztani is fog rendesen), a helyiség matematikailag elvileg 4 kW hőt igényel nagy hidegekben.
Nálam viszonylag problémás a helyzet, nem igazán van szigetelés, inkább mondanám hogy nincs, emiatt is készült ki a korábbi konvektorom, mármint a lemez anyag szépen végig hasadt, hisz folyton kikapcsolt, majd maxon járatta magát.
Kezdő klímás tapasztalataimat még nem merem vállalni, mert bénázom a megfelelő beállítással...ebben az átmeneti időben próbálja leszabályozni magát, de változó sikerrel. Meg persze feleslegesen pazarlóan is járatom azzal hogy folyton 24-25 fokot állítok be...éjszaka nehezen találom még hogyan állítsak be 22 fokot úgy hogy csendes legyen, mivel hálószobában van.
-
Tony21
tag
Daikinokban mennyi méterre elegendő az alap gáztöltet? Utána méterenként mennyi gáz kell bele pluszban? Meg lehet ezt valahol találni? Daikin 3,5-es Comfora-ról lenne szó.
Hitachinál találtam ilyen adatot (elvileg 20 méterre elegendő töltet van benne ). -
Dictator^
veterán
válasz KubanitoS #49899 üzenetére
Szia!
Én is erről érdeklődtem, mert a leírás alapján félreértelmeztem az olvasottakat..
Így Ajánlom rmihaly kommenjét, nekem is ő válaszolta meg a kérdést.[ Szerkesztve ]
És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
KubanitoS
veterán
válasz herdsman12 #49900 üzenetére
Köszönöm a segítséged! Én nem találtam meg magamtól.
Szóval akkor ez csak egy plusz információ lenne, a működést nem befolyásoló valami.
Nothing will stand in our way. I will finish what you started.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest