Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Trump vagy Harris
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Bambanő háza tája
- Testösszetétel nyomonkövetése Samsung Galaxy Watch6 okosórával
- Szólánc.
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- 🖥️⛅
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
windy
tag
válasz BigBear #18437 üzenetére
Egyszerű a képlet: Mivel a 3,5 kW-os Gree Amber gyakorlatilag mindenhol 212 ezer forint környékén van, és jelenleg nincs futó központi akció, így neked cirka 35-40.000 forinttal kevesebbért kínálták a berendezést, mint a normál ára. Ez a cég normál hasznából kerül levonásra, tehát ha a telepítést normál áron csinálná, akkor kb. nem nagyon keresne egy fillért sem a projekten. Ezért a készüléken elmaradt hasznot megpróbálják a szolgáltatáson behozni. Akárhogyan számolom, az általad leírt telepítésnek nem nagyon szabadna kb br. 70.000 forint fölé szaladnia, szemben a neked ajánlott kb. br. 110.000 forintos árral. Így már ki is jött a kb. 30-40 ezer forintos különbség.
Ez egyébként a jövő. A netes árak gyakorlatilag a nagykereskedelmi árhoz konvergálnak, ugyanis a klímaeladáshoz nem kell nagy dolgozói létszám, egy-két ember kell, aki felveszi a telefonokat, meg egy webáruház. Nem kell bemutatóterem, raktár, gyakorlatilag semmi.
A felszerelés, telepítés, szervízelés viszont komoly szakértelmet, szerszámozottságot, és élő munkaerőt igényel, ami jelenleg és a közeljövőben egyre komolyabb áron érhető csak el. Manapság már nem csak nyáron kell várni heteket a szerelőre, hanem csúcsszezonon kívül is, a tavaszi és őszi időszakban is tele vannak a klímás cégek munkával (itt most nem a mezítlábas magánszakikról beszélek) Pörög az építőipar, rengeteg a közületi megrendelés, kevés a kivitelező. A dolgozókat egyre jobban meg kell fizetni ( persze ebben nagy szerepe van a médiáknak és különböző propagandáknak - lásd Eu-s bérminimum ) és azok a szekciók, ahol nagy az élő munkaerőigény, főleg a szakképzett, különböző szigorú feltételekhez kötött képzettség, ott jelentős áremelések várhatók.
-
dobolan
senior tag
válasz BigBear #18437 üzenetére
Nekem 50 ezer volt a szereles mindennel egyutt. Konzol, menetes szarak beragasztva, fujisu klima 3 meter csovezessel kb. 4 meter magasan homlokzaton. Raadasul ket napon szereltek, mert 24 orat szaradt a ragaszto. Siman letran, semmi allvany. 10 ezer +afa allvanyert sztm lehuzas, az a munkaeszkozuk amit nem kene kifizettetni
[ Szerkesztve ]
-
BigBear
senior tag
válasz BigBear #18448 üzenetére
Na, lehet valami abban, hogy akciós a Gree Amber.
Kaptam egy ajánlatot egy másik szerelőtől.
3,5kW Amber beszerelve ~220000.
Ugyan kérdeztem más típusokat is, de egyelőre csak Greere kaptam árat. Errefelé ezeket nyomja mindenki...
Bár ennyiért úgy gondolom, nem lenne nagyon rossz választás. -
windy
tag
válasz BigBear #18969 üzenetére
Ami biztosan parasztvakítás, az a -30 fokon 80 százalékos kapacitás. Ennek egyetlen módja van - és ezt egyébként sok gyártó alkalmazza) ha jelentősen túl van méretezve a készülék. Pl. öt kW-os a kültéri egység, de eladják 3 kW-osnak. Igy az alacsony hőmérsékleten amikor mondjuk már csak 50 százalékot tud leadni, az akkor is még mindig 2,5 kW, ami a 3 kW-nak kb. 80 százaléka
-
atos30
aktív tag
válasz BigBear #19619 üzenetére
Az extra lassú üzemmódot én is hiányolom. Hétvégi házba lett rakva és az elsődleges szempont a nagy légszállítás volt a gyors felfűtés érdekében. Tudtam, hogy nem lesz halk, de én is meglepődtem, hogy a legalacsonyabb ventillátorfokozat , az csak párátlanítás üzemben érhető el. Szerintem védelmi okok miatt nem szabályoz le nagyon alacsony fordulatra, mert akkora az elpárologtatója, hogy kell neki a venti, különben elolvadna a műanyag burkolata.
A pénz azért van, hogy elköltsük!
-
Zirowe
nagyúr
válasz BigBear #19619 üzenetére
Nekem folyamatosan 23 fokra van állítva legalacsonyabb fokon és quiet első beállításán, nagy szobában ággyal szemben, gyakorlatilag már fel se tűnik a hangja.
Engem inkább az zavar, hogy nagyon ritkán hallom leolvasztani, gyakorlatilag csak pár naponta egyszer.
Nap közben, amikor nem vagyok otthon 20 fokon szoktam hagyni, 3.5kw verzió.We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
baloghgabor
aktív tag
válasz BigBear #20090 üzenetére
Nekem 2 Fujitsu klíma van felszerelve, főként fűtésre. Gyárilag nincsen benne talcafűtés egyikben sem. Persze olvasztott rendesen, az elmúlt napokban szinte majdnem minden órában. Most, hogy hűl a levegő, és már nem párás annyira az idő, mintha alig tenné. Viszont elmúlt szezonban, amikor -20°C alatt is volt sem fagyott be. A tálca lyukas több helyen, így az olvasztott víz ki tudott folyni rendesen az alján. Néha ránézek, nem szorult-e be valami a lyukakba, vagy ténylegesen nem fagyott-e be? De eddig a pár év alatt nem volt ilyen gondom. Ha jó a klíma tervezése és kivitelezése, nem volna szabad talcafűtés hiányából bajának lennie.
bégé
-
atos30
aktív tag
válasz BigBear #20090 üzenetére
Nekem 3.5-es Amber van. Beltéri 2.2m magasan , digitális hőmérő kb 60 cm magasan. 21 fokra állítva 21 fokot mutat a hőmérő. Automata üzemben 21.7 fokig fűt fel majd leáll, majd olyan 20 foknál ismét bekapcsol. Ha nem automatában használom, akkor meg nem kapcsol ki, tartja a 21 fok körüli hőmérsékletet. Amire még rájöttem, hogy quiet módban, ha az auto ikon is megjelenik a távon, akkor a ventit 1 -es és 2-es fokozat közt használja, de ha megnyomom mégegyszer a gombot és csak a fülhalgató ikon van, akkor az 1-es fokozatnál még lejjebb veszi a ventit és nem variál utána. Ilyenkor viszont túlfűt 23-24 fokig.
A pénz azért van, hogy elköltsük!
-
windy
tag
-
DeFranco
nagyúr
válasz BigBear #21478 üzenetére
és a füled egyébként be tudja lőni hogy A kétszer hangosabb B-nél?
tényleg érdekel, nem kötözködöm, csak felmerült bennem, hogy a hangot egyáltalán képesek vagyunk-e arányskálán érzékelni, vagy egy "vakteszten" egy kétszer hangosabb hangot mennyivel hangosabbra lőne be egy tesztalany
-
veterán
válasz BigBear #21841 üzenetére
Klíma nélkül 27-28 fok lenne... Folyamatosan megy, de mivel ennyire nem tud leszabalyozni így óránként megy 5-10 percet... S tartja a 26 fokot...
Közben megneztem és ma 500Wot evett eddig. Csak egy 10nmes szobát hutunk, ha otthon vagyunk akkor nyitott ajtóval. Jelenleg a földszinten is érződik a hűtés nyitott ajtónál... KB fél fokot, így lent 24 fok van
Nyáron a 3 klíma fogyasztott max 10kwot és így futottunk az emeleten...
[ Szerkesztve ]
-
ZnVjaw0K
tag
válasz BigBear #21891 üzenetére
Igen, kihagytam két vesszőt.
Nem is nyelvtanról beszéltem, hanem fizikáról. Olyan paraméterekről, amik a topic szempontjából igencsak lényegesek.Villamosmérnök szájából még veszélyesebben hangzik a "a napi 3-400W fogyasztás", de a te dolgod. Úgy használod ahogy akarod. Csak felhívtam rá a figyelmet, hogy ha esetleg valaki szeretné értelmesen használni, csak eddig nem tudott róla, akkor most már tudja.
-
Core2duo6600
veterán
válasz BigBear #23770 üzenetére
A pincét úgy értettem, hogy a lépcső vezet-e a pincébe vagy nem, de mint írtad, külön bejáratos, így az sem gond, ha a lépcsővel van szemben, hisz ott úgy is csak másodpercekig van az ember, így nem zavaró a légáram.
A levegő ismeri a fizikát, nem fog az emeletre felmenni.(#23778) luciferc
Kihivod a klímást (okat) és tesz javaslatokat. Ez a legtöbbször ingyenes, és ajánlott is kiváltképp multi rendszer esetében.
Addig is leszeded a katalógust, és valahol van benne egy táblázat, hogy miszerint lehet összepárosítani a multi rendszereket [lInnen]
Érdemes még ellátogatni a Daikin oldalára, vagy akár más gyártó oldalára, és ott is lehet infot találni.
Dakin oldalán írja, hogy mely beltéri kapcslható multi kültéri hez, az oldaluk keresője nem a legjobb, de végig lehet azért nézni.(#23777) maross
POLAR SIEH0035SDA/SO1H0035SDA : 195.000 Ft
Daikin FTXB35C / RXB35C - 189.900 FtMilyen + 45 000 ről beszélsz, bruttó ár mind a kettő ugyanazon az oldalon ?
Ez esetben a Daikin még olcsóbb is ezen az oldalon.
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
mrzed
senior tag
válasz BigBear #24208 üzenetére
Szerintem az a 170e nettó ár lehetett, ennyi az ára máshol is + áfa.
Nagyon aktuális volt számomra ez az összehasonlítás, csak egy napot késett... bár az olvasottak után is kicseréltettem volna az FTXB25C -t Amber-re.
A hangja miatt nem szereltetted ugyanazt a típust?
Nem bántad meg? -
mrzed
senior tag
válasz BigBear #24219 üzenetére
Én elfogadtam, hogy hangosabb lesz mint a daikin lett volna.
Bár azért igazságtalan csak "úgy" összehasonlítgatni a két gépet. A 09-es amber hűtőteljesítménye megegyezik egy 35-ös daikin-éval, fűtésben is csak 0,4KW-al tud kevesebbet. Ugyanazon ventilátorfokozaton 20%-al nagyobb a légszállítása, mint a 25-ös daikiné, de még a 35-ösnél is több 15%-al. A nyers adatok alapján erősen túlméretezett gépnek tűnik az amber.
Én mobiltelefonban is rákattantam a kínai technikára, megvettem az első xiaomi telefonomat, azóta nem kell más, se samsung, se másik. -
BigBear
senior tag
válasz BigBear #24208 üzenetére
Kiegészítés: mivel most folyamatosan használjuk a Gree Amber 09-et és az FTXF 35-öt is, így közvetlenül tudom összehasonlítani a kettőt. Nos, a Daikin hűtés mellett nekem nem halk. Aki ezt állítja, süket. Kicsit csalódott is vagyok emiatt, bedőltem a hypenak úgy érzem. Hűtésnél silent módban a Gree halkabb. Low fokozaton a Daikin halkabb egy picivel, de messze nem néma. Felette meg mindegyik hangos, bár ha viszonyítanom kell, a Daikin árnyalatnyival halkabb. Ez nem egzakt mérés persze, csak a fülem, de így érzem. Vicces módon melóhelyen az irodai régi Comfort+ halkabbnak tűnik mindegyiknél, bár ott meg a környezet zajos.
Fűtés mellett a Daikin tényleg halkabbnak tűnt, de csak egy-két este használtuk a pici fürdetésekor, így ez még nem gyakorlat igazán.
Viszont találkoztam Mitsubishi, Panasonic és egy Fuji klímával is az elmúlt napokban. Nekem kicsit furcsa, hogy tendenciának mondható ez a dolog, hogy szinte mindegyik csak silent módban igazán halk. A low fokozat már mindenhol jól hallható, felette meg óriási az ugrás. Gyakorlatilag mindegyiknél csak a csendes üzem az, ami mondjuk úgy, nem zavaró.
Persze, ezek split klímák, teljesen nem néma egyik sem. Nagyban függ attól is, hova kerül. Nálunk gyakorlatilag nincs környezeti zaj, max csak mikor permetez vagy fűnyíróz valaki, vagy ha a terrorista mókus nekiáll törni a mandulát a lépcsőnkön "brutális" hangerővel. A csendes környezet átka.[ Szerkesztve ]
-
F-ECT$
titán
válasz BigBear #24259 üzenetére
Szerintem valamit félreértettél, azt senki se mondta, hogy a Daikin még a legnagyobb venti fokozaton is hangtalan. Arról volt csak szó, hogy van-e olyan mód, ami mellett aludni is lehet, és ha jól olvasom, akkor azt te is úgy hallod, hogy ebben jó a Daikin. (Nem a low, hanem az éjszakai / "fenyőfa" módról beszélek.)
Dive ever, work never.
-
LanyUs
senior tag
válasz BigBear #24262 üzenetére
Nekem is mániám a hang Az a baj, hogy elvi síkon csak sokkal nagyobb felületi szellőzéssel lehetne megoldani a hangtalan üzemmódot. Gondoljunk bele! A levegőt szállítani kell és cserélni, amit ki kell fújni valahol. Ha annyira leveszi a cserélt levegő mennyiségét, akkor már nem is lenne elegendő a hűtéshez/fűtéshez. A csoda az élettartam/garancia/szervíz/kültéri zaj/megbízhatóság terén következik be, ami nekem nem a beltéri fokozatoktól, hanem abban nyilvánul meg, hogy ne is tudjak a készülékről legalább 10 évig
Másik példa: a szá<jtógép házamban minden 12cm-es venti 5V-n pörög. Még annak is van hangja! A hangtalan egy passzív ház lenne, passzív táppal stb., de akkor már nem mozog a levegő számottevően.
[ Szerkesztve ]
-
ZnVjaw0K
tag
válasz BigBear #24259 üzenetére
Én is ugyanerre jutottam, csak méréssel: 22556
Hozzáteszem, az hogy a daikin éjszakai mód nem érhető el az appból, egyben azt is jelenti, hogy a schedulerben se érhető el, így még kevésbé releváns. Amúgy lehet, hogy a Gree-ben is volt külön csendes mód, de azt nem is néztem.
Úgy néz ki a Gree szép lassan felfejlődött a Daikin szintjére, csak a fórum fő hangadói megmaradtak egy nosztalgikus állapotban. -
titán
válasz BigBear #24320 üzenetére
Helyette nekiállnak itt rugózni,
Jöjjön, ossza meg a tapasztalatait, erről szól a topik.
Normális, értelmes tapasztalatokat szerintem szívesen olvasnak az emberek. De a fröcsögésnek, az önigazolásnak nem itt a helye.
Ez egy klímás fórum, senki sem tart vissza attól, hogy ellenvéleményt mondj. Szívesen hallgatunk. Csak annyi, hogy tapasztalatokon alapuljon, mint az ő véleménye.
Ezt nagyon benézted.
[ Szerkesztve ]
-
Core2duo6600
veterán
Én úgy értettem, hogy a hozzászolló annyit írt, hogy aki akármilyen okból kinai terméket vett, jelen esetben klímát.
Mondja el nyugodtan a tapasztalatait, de ne azzal indítson, hogy a Japán szar, és csak a kinai a jó.
Minél több fajta klíma felhasználói leírják a tapasztalataikat annál jobb.
Az ideális az, ha valakinek több készüléke is van, olvasni lehetett ilyet is az elmult napokban hetekben.Lehetnek olyan helyzetek, amikor egyérteműen egy olcsobb (kinai) a jó megoldás, pl. ha az albérletedbe rakatod fel, ahonnan elköltözől pár év múlva.
Vagy a lakásodba, ahol tudod, hogy nem laksz még több évtizedig.De abban gondolom egyetértünk, hogy konkrét termékeket lehet jól összehasonlítani, és nem általánosan márkákat, mivel mindegyik gyártónak van a legolcsobb legalapabb klímája, kevesebb szolgáltatás, hangosabb zaj, rosszabb katékonyság.
És mindegyik gyártónak vannak drágább, magasabb minőséget több szolgáltatást jobb komfortot nyujtó gépei.Megállja a helyét, ha két vagy több gyártónak az alapmodelljét hasonlítod össze, és az árat ismerve lehet ajánlani egyiket vagy másikat, pro/kontra
Ha visszaolvasol, akkor láthattad hogy voltak esetek, amikor épp a Gree egyik típusa lett ajánva.
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Zeki
nagyúr
válasz BigBear #24329 üzenetére
Tényleg baj van a szövegértéssel. Nem az a baja, hogy valaki kínai klímát vesz és elmondja milyen, hanem hogy miért nem marad csöndben otthon vele, ahelyett hogy eljön ide és egyből fikázza a japán klímákat, mert ő kínait vett és az a legjobb.
Mintha egy általános autós fórumban valaki vesz egy Daciat, aztán fikázza a nagyobb és jobb gyártókat, hogy mind szar, bezzeg az övé.
Infó nincs, csak marakodás. Egyszeri júzerek esnek egymásnak, mert láttak már 1-3 klímát, és abból életreszóló, messzemenő életigazságokat lehet beböffenteni klimatizálás ügyben.
Az hogy egy évtizedek? óta klímás szakmában ügykődő, klímák ezreit telepítő vállalkozó mit mond, ki a fenét érdekli, ha "Jakab bácsi" megaszondja a frankót, mert van nekije jófajta kínai klímája. Ottan vanik máris az élet nagy igazásga nála. A többi csak úri huncutság a városi gazdag népeknek.
[ Szerkesztve ]
-
LanyUs
senior tag
Előzmény áttekintés és összefüggés keresés az adott hozzászólással. Ez elmaradt részedről, ami nem gond Viszont az már gond, hogy elkezded oltani a másikat
ZnVjaw0K: márkahűség AEG mobilklíma, Gree split, Fuji split, majd a tapasztalatok alapján Daikin vásárlással? Jól működik a Gree is. írta itt valaki a ruppótlanság bizonyítgatását és igaza van. Ha kevesebb van veszek Syen vagy Whirpool és kész.
Az itteni fórumozókat pedig nem oltani kell, hanem mehet egy köszönöm, hogy ráfordítjátok az időt a másik döntésének megkönnyítésére. Mivel erről szól ez az egész!
-
polman
tag
válasz BigBear #27275 üzenetére
A 3-as pontban leirtak 100 %-ban így vannak nálam is. Gree amber 3.5 kW-os. 23 fokra van állítva 0-24-ben megy. Az asszony már szét szed hogy ő állandóan fázik. Pedig tényleg 23 fok van bent de mikor el éri a kívánt fokot a klíma hideg levegőt fúj. Rettentően kellemetlen. Akár hová állítom a lapátot mindig érezni a hideg fuvallatot. 25 nm-es szobáról van szó.
-
LanyUs
senior tag
válasz BigBear #27275 üzenetére
Miklósbácsi: profin, összeszedetten megfogalmaztad a lényeget
BigBear: Fujitsu 4kw lmca fűtőteljesítménye valóban lekörözi a Sensira 3,5 kw-ot, de a kültéri hangjában azért nagy különbség van. A Sensira csendesebb. Viszont a Daikin nem felejtett el ám klímát gyártani, mert figyeltek arra, hogy megmaradjon a hatékonyság -5 és -10 esetében is -> ezért valóban előfordulhat, hogy a fűtőteljesítmény már nem elegendő. Ezért el kell gondolkodni a Sensira 5kw-os verziójában a telepítéskor. Azzal ugyanazt a fűtőteljesítményt megkapjuk közel azonos fogyasztási értékekkel, mint egy 3,5-es fuji vagy pana esetében. Az én esetemben a 3,5 kw-os sensira szinte mindig 500w körül fogyaszt fűtés esetén ( soha nem áll vissza 290w-ra ), lehet jobb döntés lett volna az 5kw. Talán működne az alap 440w, csak hát bírja ki az ember a minimum 33 dB-t. Most, hogy a Sensira kültéri egység búg kis téglával rakott falon, közben a családi házon csendes már csak a Mitshu maradt, amit el tudnék képzelni a családi ház emeletére. Talán az végre észrevehetetlenül dolgozik
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest