Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
waveson
tag
Sziasztok!
Új vagyok a klímás topicban. Tervezem 2 klímám lecserélését és 2 újat még plusszba. Jelenleg kb 20 éves Regal multisplit klímám van ami néha már nem indul el (ha elindul, nem áll le). Sok áramot fogyaszt, túl nagy területet kell hűtenie+padlástér, 2x9000Btu-s, még nem sikerült kitapasztalnom hogy temperálással járok jobban vagy ha hazaérek és rátolom 18 fokra..amúgy 24-en temperálom.
Szóval a kérdésem, jó ideje nézegetem a klímákat, és az a tapasztalatom hogy egyébként elég megbízható a legtöbb. A gree is, lg is, vannak környezetemben nagyobb hőterhelésű szobák (hűtők belső agregáttal, szerverek stb nagy hőtermeléssel), egyikben pl 10kW-os daikin, másikban 2x5kW-os Gree és évek óta gond nélkül üzemelnek. De lakossági felhasználásukról semmit nem tudok mivel ezek mind nagy teljesítményen üzemelnek. A két gree 5kW-os, 20 fokra van beállítva, és nagy nyári melegben nem tudják tartani a 20 fokot. Szal kínai vagy sem, mennek szépen.
Amiket én nézegettem otthonra:
4 db Daikin Sensira FTXF35A, vagy esetleg valami gree/panasonic valahova? Vagy mind Daikin legyen? Szerverszobákan szinte csak Daikint látok, illetve Toshibát. Gond 10 éve. Semmi, 0.
Van valakinek infója hogy a Daikin Sensira FTXF35A mennyire tudja visszavenni a "fogyasztását"?
További kérdésem: létezik, hogy annak ellenére, hogy a ComfortX gree 3.5kwosnak 7es a SEER értéke, jóóval többet fogyaszt mint egy Daikin Sensira aminek 6.1es a SEER-je? Két hasonló helyiség, ugyanaz a tájolás, nap sosem süt be, gree 2x annyit evett majdnem. Ez azért eléggé furcsa nekem.
Valami más javaslat esetleg, vagy jó lesz a Daikin nekem?
Hálószobába is lehet nyomni a 3.5eset? Azt vettem észre az is annyira tud specifikációk szerint visszaszabályozni mint a 2.5-es.
Valakinek van infója a comfortX 3.5es minimális fogyasztásáról amikor még megy a kompresszor? Én 500W-ot olvastam valahol, sokallom mint minimum érték.
Kösz minden segítséget!!! -
waveson
tag
Az is erdekelne hogy a sensira 3.5kWossal lehet fűteni is nyugodtan? - hány fokig érdemes? Vagy arra már inkább valami más klíma kéne? Bár 99%-ban inkább csak hűtésre kell mivel van cirko.
-
waveson
tag
Én is ezeket nézegetem vásárlásra, meg ha esetleg fűtés akkor a Midea Mission MB-12N8D6-SP-WIFI amit még néztem, elég jó SCOP értéke van még -7 fokban is.
Ha van fűtésed akkor a fórumon leginkább a Daikin FTXF35C-t ajánlák, a Daikinről nekem egyetlen tapasztalatom van, ami daikint ismerek a környezetemben, egyik sem pusztult még meg, sem semmi gond nem volt velük. -
waveson
tag
Amúg ha a fűtéses dolgot ki akarom próbálni, akkor inkabb vegyek az egyik daikin sensira helyetz egy gree comfort X-et??
Az elvileg -22-ig tudja, kerdes milyen teljesitmennyel.....3.5kWoskban gondolkodom 4 darabban. -
waveson
tag
Használ még valaki on-off klímát manapság?
Egyelőre mi még egy dual split regal on-offosat használunk, kb 20 éves lehet, tök jól hűt meg minden de naponta 20kWh áram eltűnik.. 2.5kW teljesítményű de ehhez több mint 1kW-t zabál.
Vannak jó hatékonyságú on-off klímák, vagy csak az inverteresek jók? -
waveson
tag
Gree G-tech (GWH12AEC) -ről valakinek esetleg spéci infói?
Milyen hűtésre,fűtésre? Illetve fogyasztás érdekelne, meddig tud visszaszabályozni stb.
A technikai adatai alapján egy igen ígéretes berendezés, youtubeon, google segítségével kb semmi ilyen információt nem sikerült fellelnem... :/ -
waveson
tag
válasz csodacsoki #47259 üzenetére
Én is olyat szeretnék!!
GWH12YC-t. Ha nincs más fűtés, szóval ha a cirkómat kéne teljesen leváltani, akkor más lenne a helyzet nálam is. Én amolyan vészhelyzeti fűtésnek, illetve átmeneti fűtésre (- pár fokig) tervezem, mivel átmeneti időszakban ezek a klímák már leverik a gázt fűtésre állítólag..
Az biztos hogy ilyen +10 fokban ez az Amber vagy a Sensira 2x olcsóbban fűt mintha gázzal felfűtenéd a 200 liter vizet a cirkóban csak azért hogy pár percig meleg legyen a 30 kilós radiátor. (bár nekem van egy 66+18kg-os radiátárom amiből 18L a víz. Nem volt olcsó, de egyik szobánkban 16 fok volt télen -16ban. Nem volt vicces.)
Az biztos, ha nincs más fűtés, akkor komolyabbakat nézegetnék, például Amber Royal-t vagy valami -25ös klímát nézegetnék....[ Szerkesztve ]
-
waveson
tag
válasz MC Pite #47270 üzenetére
Szia!
Az Amber állítólag -22-ig tud fűteni. Akkor meg 750W-ot fűt, vagy mi a "tosz"?
Ezt az adatot honnan veszed? Nem kötekedésképpen érdekel, hisz Amber vagy FTXF35A vásárlásán gondolkodom. Fűtés csak átmeneti időben, de jó lenne egy gép ami nagyobb hidegben is művel valamit lehetőleg! Ezért néztem -22fokosra optimalizáltat is. -
waveson
tag
válasz waveson #47271 üzenetére
https://gree-magyarorszag.hu/wp-content/uploads/2019/01/Amber-12K-specifik%C3%A1ci%C3%B3.pdf
Ennél a leírásnál nem értek egy valamit. De azt nagyon nem!!!!
3. oldal. Capacity Variation Ration According to Temperature...
Majd kétszer meg van nevezve ugyanaz a modell, halál más értékekkel. Az egyiknél -15-ig, a másiknál -22 foknál, teljesen más értékek, a -22-es sokkal jobb.
Ez miez?! Valaki ezt meg tudja magyarázni!? -
waveson
tag
válasz MC Pite #47273 üzenetére
Az a C&H elég durvának tűnik az árához képest o_O
De alig lehet kapni 1-2 boltnál. Mi a fene. Pedig olyan értékei vannak
https://www.arukereso.hu/klima-c3172/c-h/ch-s12ftxla-ng-arctic-ng-p457705482/
És az a csúnya, 10-20perce nézegetek utána..rosszat még senki nem írt róla. lol![ Szerkesztve ]
-
waveson
tag
Én a 2 éves Sinclairnek sem hallottam a hangját. Igaz nem is aludtam mellette, csak fűtőtt valamikor télen de nagy hidegben épp, mert cigizni se sűrűn mentek ki..
MC Pite: nem akarok CH-t venni. Eldöntöttem már, az első klíma egy Daikin Sensira FTXF35A lesz, már ha lehet még kapni 2 hónap múlva, mivel kifutó termék...
Majd egy kb 20nm-es szobába egy GWH12YC Gree, a nappaliba FTXF35A, aztán ezekután meglátjuk majd mi megy a mi hálószobánkba, ami jelenleg még konyha
Panasonic százával van cégnél, Toshiba, Daikin is, soha, semelyikkel semmi gond nem volt 10 év alatt. Zéró. Egy darab 20kW fölötti klíma van ami vizes, azzal sok gond volt mert túlmelegedett benne valamikor amikor rásütött a nap a kültérire, majd leállt az egész.Ezt orvosolták úgy x év után, hogy valami lyukat vájtak az oldalába, valami szivattyú elérte a kritikus hőmérsékletet ezért vészleállást nyomott mindig, ami tök jó, mert szervertermet hűt. Szerencsére a Daikin átvette a szerepét ami bár fele akkora teljesítményű, megbírkózott a feladattal. -
waveson
tag
Én a 2 éves Sinclairnek sem hallottam a hangját. Igaz nem is aludtam mellette, csak fűtőtt valamikor télen de nagy hidegben épp, mert cigizni se sűrűn mentek ki..
MC Pite: nem akarok CH-t venni. Eldöntöttem már, az első klíma egy Daikin Sensira FTXF35A lesz, már ha lehet még kapni 2 hónap múlva, mivel kifutó termék...
Majd egy kb 20nm-es szobába egy GWH12YC Gree, a nappaliba FTXF35A, aztán ezekután meglátjuk majd mi megy a mi hálószobánkba, ami jelenleg még konyha
Panasonic százával van cégnél, Toshiba, Daikin is, soha, semelyikkel semmi gond nem volt 10 év alatt. Zéró. Egy darab 20kW fölötti klíma van ami vizes, azzal sok gond volt mert túlmelegedett benne valamikor amikor rásütött a nap a kültérire, majd leállt az egész.Ezt orvosolták úgy x év után, hogy valami lyukat vájtak az oldalába, valami szivattyú elérte a kritikus hőmérsékletet ezért vészleállást nyomott mindig, ami tök jó, mert szervertermet hűt. Szerencsére a Daikin átvette a szerepét ami bár fele akkora teljesítményű, megbírkózott a feladattal. -
waveson
tag
válasz gabor9991 #47186 üzenetére
Vannak bajok már, nehezen indul el az egyik beltéri, szórakozni kell vele, de ha elindul akkor megy, amíg ki nem kapcsolom. Meg...az ottonfelújítás program keretében lecserélem ezt a kettőt, és veszek helyette 4 újat. Nem lesz oco, egyelőre 3 daikin 1 gree a felállás, egyet egyet veszek mindkettőből, aztán meglátjuk milyen lesz az utolsó kettő... Megírom majd, szeptember-október táján egy daikinnel kezdek ezt már eldöntöttem.
-
waveson
tag
válasz elfelejtette #47374 üzenetére
https://www.arukereso.hu/klima-c3172/c-h/ch-s12ftxla-ng-arctic-ng-p457705482/ < a CH-nak tudtommal ez a klímája való igazából fűtésre, amit te használsz az inkább komfort klíma, nem egy téliesített változat. (nincs plusz fűtés itt-ott, nincsenek akkora hőleadó felületek, talán még a kompresszor is más valamiben, nem vagyok szakértő, de úgy vettem észre, hogy a télen fűtésre stabilabban használható klímák -22-ig vannak "hirdetve", nem -15ig.). Szóval, ne csodálkozz túlságosan, hogy nem bírja, mert nem arra van kitalálva.
Ha meg nagyon fűteni szeretnél vele, akkor meg vannak a kimondottan fűtésre szánt klímák, a fentebb linkelt CH a "legolcsóbb" még talán, meg Gree Amber Royal, Panasonic Etherea Nordic, Mitsu és Fuji-nak is a sajájai. De a tied nagyon necc szerintem már -10 körül is mert a teljesítménye erősen visszaesik, te meg megfagysz! -
waveson
tag
válasz elfelejtette #47402 üzenetére
Még én sem ismerem ezeket a klímákat, csak olvastam itt sokat, meg máshol is. Egyelőre egy 20 éves on-off multisplit klímám van (szóval 2 beltéri 1 kültéri), őrületes áramfogyasztással, és kis teljesítménnyel, rossz karbantartottsággal.
Csak mielőtt veszek 4 db klímát, gondoltam utána járok kicsit a dolgoknak, nem kívántam kivágni másfél misit az ablakon úgy hogy utána szívjak, így daikin sensirával kezdek majd egy gree amberrel. Aztán a következő kettőt meglátjuk, vagy az is 2 daikin lesz, vagy még 1 ilyen kombó. Whatever. Először Whirlpoolt akartam venni, olcsó erős jóleszaz, aztán ahogy elkezdtem belemerülni a témába, hamar rájöttem hogy az nem a legjobb ötlet hosszútávon, márpedig 50% támogatással nem biztos, hogy whirlpoolt kéne venni, ugyebár!!! Hanem..Whirlpool áron Daikint! -
waveson
tag
válasz MC Pite #47410 üzenetére
https://www.webklima.hu/midea-mop-12-sp.html
Megnéztem a webklima leírásánál ezt a midea oasis plus-t. Elég betyár klímának tűnik. Komoly SEER és SCOP értékek, -30ig fűt, nagyon pöpec.
De ami feltűnt, és nagyon tetszik nekem, hogy -25 fokig képes hűteni! Sokan kérdezték itt, hogy miért fontos ez, kit érdekel, 30 fokban kell hűteni. Aha. Ezt magyarázd meg egy szerver vagy hűtőszobának, ahol több kW hőterhelés van folyamatosan, és amikor -20 fok lesz kint, a faján szigetelt szobába (tehát sok hideg nem jön be kintről!) elkezd szép lassan leheletni hideget fújni a klíma. Nem buli. Meltdown Ja és 50 fokig hűt, Vegasban is ellenne.
Úgyhogy ez egy nagyon atom klímának tűnik, 342e ft jelenleg, a duplája egy átlag kisebb mideának.[ Szerkesztve ]
-
waveson
tag
válasz Hauptmann #47413 üzenetére
Na ja. Egyébként az nem tudom mennyire számít. Nekem mondjuk igen, ezért veszek majd egy Gree Ambert meg egy Daikin Sensirát is tutira.
De figy, A+++-os klímának elvileg eléggé vissza kell tudnia szabályoznia, hiszen akkor nem tudhat 9-9,2-es SEER-t. Elvileg a nagyon magas SEER szám magával kell hordozzon egy alacsony visszaszabályozást, mivel mondjuk ha fogyaszt 200W-ot, de azzal 1800W hűtést bonyolít le, akkor az nagyon rendben van. De ha nem kell 1800W hűtés se, mert mondjuk éjjel van és kint nincs már meleg, akkor lekapcsol a kompresszor, nincs ezzel gond szerintem. Nézd nekem ON-OFF klímám van, és az itt olvasottak alapján, az nem azért fogyaszt sokat mert ki-be kapcsol a kompresszor, hanem azért mert képtelen részterhelésen üzemelni (ja és egyébként is 2-es EER értékkel rendelkezik. (nem 3,35 és társai, azért az sokat számítana, kb G energiahatékonysága van!).Lenne egy másik kérdésem: van egy kis bolt valahol, ahol egy Gree GWH18ACD-K6DNA1D Comfort X
klíma van. A bolt kb 24nm, 20 fokra van állítva a klíma, de 7 db hűtő van, a bolt belmagassága van vagy 5 méter. 2 dolgozó + a vásárlók fűtik még a helyet, meg ugye maga a kinti 30-40fok.
A boltban van vagy 25-27 fok, annak ellenére hogy a klíma 20 fokra van állítva, ennyire sok hőt termelnének a hűtők, vagy valami gáz lehet azzal az 5,2kW teljesítményű klímával? A tulaj azt mondta hogy nagyon elégedett a klímával, az előző amikor beszart azt mondta 60-70 fok lett a helyiségben, elolvadt minden élelmiszer Csokik stb. Ehhez képest amikor kint 38 fok volt, ott is volt vagy 30... :/ -
waveson
tag
válasz MC Pite #47443 üzenetére
Az értékei akkor is hihetetlenek a számomra! 9es SEER..az még hagyján, de 5.3as SCOP tehát 1Kwból 5300W hőenergia. Ez rengetegnek tűnik nekem, mind a hűtés mind a fűtés. Az adatai alapján minden általam ismert körülményt elvisel, és helytáll. Boltban, szerverteremben, otthon. Javasolják is szerverterembe. Ezt az egy klímát, amit ismerek. Pedig Midea....
-
waveson
tag
válasz TeeJay #47439 üzenetére
Azt nem tudom milyen fordulaton járatják látod. Majd megkérdezem, jofej az elado srac! :D
De csak nem olyan hulye h minimumon jaratja. Azt mondja nagyon nagy hideget tol, valami brutalisat, de hogy hatalmas a hoterheles, telen megpusztult 2-3 eve a klima es miere a riasztastol szamitva beert boltba 60 fok volt es elolvadt minde csoki meg amik nem birjak a meleget Lehet termel egy kis marihónalját is? -
waveson
tag
válasz Hauptmann #47521 üzenetére
Nem egy munkahelyet ismerek, amelyek próbálnak spórolni minden sz*ron, de klímából csak daikint, panasonicot és toshibát látok. Nekem még nincs japán klímám, 1 biztosan lesz (a 4-ből), de az nem lehet véletlen azért, hogy a komolyabb munkahelyek, üzemek, boltok (benzinkutak, lidl, rossman(vagy dm, nem tudom), aldi...stb) mind japánt használnak. CBA-ban már láttam Gree-t meg más kis boltoknál is. Szóval azért ez érdekes, a nagyobb, komolyabb cégeknek biztosan van valami infója, hogy ha például egy daikint választ egy, teszemazt gree helyett, akkor úgy átlagban mennyivel kap nagyobb rendelkezésre állást (kisebb meghibásodást), és általában úgy döntenek, ha X milliós infrastruktúrát kell hűteni, akkor az 1% meghibásodás helyett a 0,2%-0,3% már megéri azt a kis pluszt.
-
waveson
tag
válasz Nagya21 #47524 üzenetére
Nem tudom elképzelni hogy rosszak legyenek a kínai klímák amúgy. Egyrészt azért mert klímát már régóta gyártanak (invertereset is), kiforrt már annyira a technológia hogy a főbb típushibákat kinőtték talán. Az utcánkban számos midea és gree üzemel 24/7-ben szinte az összes, boltokat cégek irodáit hűtik, és 5-15 évek ketyegnek. Több olyan on-offosat is láttam, amit 2005 óta már nem is forgalmaznak, és ebben a pillanatban is dolgozik!
Mint az enyém, Regal, semmit nem találtam róla neten, multisplit, hol megy hol nem megy, (amit egyébként nem is értek, mert ha meg elindul akkor megy hetekig, most is megy csak 26fokra fel van véve hogy ne egyen sok áramot mert nagy zabagép ), de több mint 20 éves.
Azt se tudom kínai-e vagy sem Ellenben azzal a 100 klímával ami a környezetemben van, mind japán, szüleimnek van egyedül kínai (nord és fisher), nyáron volt a tetőtérben vagy 30 fok, klíma be 25-re, 20 perc és kellemes hideg volt, aztán semmi hangja kb a fishernek, a nordot meg nagyon csendes. Megjegyzem, engem egyáltalán nem zavarnak a ventilátor hangok. sőt a monotonitása miatt még jobban és mélyebben alszom. Én egy "Zajszint: 53,6 dB(A)" ventilátor mellett jobban alszom, mint anélkül -
waveson
tag
válasz Atomgeszi #47544 üzenetére
Igen hát én is a tapasztalataimat tudom csak megírni, én kimondottan örülnék ha lenne a környezetemben "kínai klíma" is, de nincs, zéró, csak a szüleimnél van kínai, mindenhol daikin pana toshiba fujitsu mitsubishi..... az utcán persze ezrével látok greet meg mideat meg boltokban is, de azzal mit kezdjek, 60dB az alap hangnyomás a gyrozozóban, van ott egy fujitsu, persze h nem hallom a hangját így, vagy a kisboltban az 5.2kW-os gree, a hűtők minimum ott is vagy 50-60dB-t szórnak, a klímát esélytelen hogy meghalljam. Szerencsére
-
waveson
tag
Tudtok valamit mondani nekem a multisplit megoldásról? Használ valaki? Mik a tapasztalatok? (Ja, én nekem az van, 20 éves, de nem inverteres és azt sem tudom hogy egy vagy két kompresszoros, már halódik el az "egyik beltéri" stb....). Minimum 20 éves. Szóval az újabb fajták érdkelnek, jók-e, hatékonyak-e, milyen megbízhatóak?
-
waveson
tag
válasz Hauptmann #47555 üzenetére
Hát ha hányinger ha nem, én ha a japán vs német autómból indok ki (bmw vs toyota), jó hogy nem arra használom a toyotát hogy a bmwt szervízbe huzigáljam, és árban ráadásul nem is azonosak (e92 vs prius 3). Minőségben nagyon-nagyon-nagyon nem egy ligában játszanak Náés akkor a klímák még csak nem is németek hanem kínaiak . 1 szervertermet nem láttam még saját szememmel amiben kínai van. El nem hinném hogy ez japánbuzulás, senki nem szeret feleselegesen százezreket szórni az ablakon!!!!
-
waveson
tag
válasz Atomgeszi #47565 üzenetére
A Comfort X (bár még sosem hallottam sajnos személyesen, elsőre azt néztem ki magamnak, a jó hűtési és fűtési teljesítménye miatt, dB nekem sem tűnt vészesnek.) nagyon megosztja az embereket. Árukeresőn nézegettem a véleményeket, és sírtam . Hozzászólások felváltva: hangos, halk, nagyon hangos, nagyon halk, hangos, nem is hallom.... Ismerek egy bizonyos klímát amire azt mondták hogy hangos, őszintén szólva én alig hallottam a hangját hűtésnél. Valami ventilátor hangot hallottam de úgy gondolom az teljesen normális, hiszen pörög egy motor ami pörget egy mókuskereket. Persze tök jó, a céges klímának sincs semmi hangja, pedig 5kW-os, de minimum ventin megy hogy ne zavarjon a huzat senkit. A számítógépem sokkal hangosabb mint a klíma
-
waveson
tag
Na ezt magyarázza el nekem valaki!
Rollerezni voltam, most, kíváncsiságból megnéztem..30 kültéri egységből kb 1 dolgozott. Ez a 33 fok kint....Nem kapcsolják be, mert félnek, hogy magas lesz a számla, vagy mi a fene? Én nekem épphogy nincs melegem úgy hogy egy 2,5kW-os folyamatosan megy 18 fokra állítva (nem bírja behűteni a lakást, 24-25 fok van) -
waveson
tag
válasz Dorian #47592 üzenetére
Jaaa úgy könnyű!! :D 26-ban már otthon melegem van, utcán elvagyok a 33-ban is simán gondolom mert nincs választásom, otthon meg van. De jobb szeretem a 24 fokot, alváshoz és chillezéshez. De azon akkor is meglepődtem h kültéri szinte mind állt. Persze a szemközti házon van egy nagyobb kültéri amivel valami gáz van, mert a lift hangját is elnyomja a kompresszor, ott valami tuti nem oké. Nagyon sérült hangja van, és nem egy kis egységről van szó, persze reggelig ment estétől...gondolom egy 20+ éves onoff, mivel a falon lóg a semmibe, gondolom 20 éve nem látott karbantartást max ha megállt. (Mint az enyém ). Annyira tré már, tegnap felvettem 18 fokról 24re h "pihenjen kicsit", erre nem kapcsolt vissza, 26nál vettem le 18ra de háromszor (fél órán belül) aztán úgy döntött elindul, úgyhogy most stabilan 24 fokot tart (24.2 és 24.4 között tartja ki-be kapcsolgatással, kb 6odik próbálkozásra kattogással tudja beindítani a kültérit, a másik mindig működik de vagy 16x kattan mire elindítja a kültéri, lehet hallani h kattanás után próbál elindulni, de nem sikerül neki. Egy mély hang elindul kb 0.3 másodpercig kint, aztán abbamarad. Mi lehet a gond? Alig bírják elindítani a beltérik a kültérit. (Kb 20 éves onoff)
-
waveson
tag
Mit jelent egyebkent egy klimanal aminek 8.5os seerje van egy masikhoz kepest aminek 7?
Hogy reszterhelesen, pl 200W fogyasztassal 1700W-ot vagy 7es seer-el kb 1400W futoteljesitmenyt tud leadni? -
waveson
tag
Ahh, értem, na de ez magas terhelésen van értve. Mert a 2.6kW-al számolták. Elvileg, ha jó a szigetelés, és nincs alulméretezve a klíma, nincsenek extra (nagy ) fogyasztók, akkor pont az lenne az inverteres klíma lényege, hogy ne 2600W hőteljesítményen működjön, hanem mondjuk 1500W-on és mindenzt kb 300W fogyasztással (és nem 500W+-al).
Na de majd szépen kiderül amint meglesznek a klímáim....Egyszer csak, össze kell rá gyűjteni a zsetont. Addig is imádkozni sűrűn, hogy az onoffom legyen még képes elzabálni pár száz kW áramot... -
waveson
tag
GWH09YC és GWH12YC, Gree amber 2.5 és 3.5kW változata. Megnéztem a technikai leírást. Teljesen azonos a kettő, kültéri beltéri méret, kb csak a teljesítménye más. Kérdésem, hogy érdemes a 09YC-set venni, vagy inkább a 12YC-set? Talán leszabályozásban láttam némi különbséget (egyik 100W másik 130W asszem), illetve hűtésnél az egyk alig 600 a másik meg majdnem 1000W-ot tud felvenni. Gondolom szoftveresen le van szabályozva a kisebb, mást nem tudok elképzelni!
16-20nm-ről lenne szó, de ajtó sokszor nyitva lenne. -
waveson
tag
válasz Szerpentin #47633 üzenetére
Szia! Nem vagyok biztos benne, de lehet szét kéne szedni a kültérit (pár csavar stb) mert ez nekem olyan hangnak tűnik, mintha két rézcső összeérne a kültériben. Valami gumipogácsát vagy rezgéscsökkentő habot kéne a két cső közé berakni, és megszűnne ez a rezonancia. Csináltasd meg, mert azon kívül hogy idegesítő, nem hinném hogy hosszú távon egészséges lenne!
-
waveson
tag
válasz Gyöször #47671 üzenetére
Nálunk egy Fujitsu van megőrülve teljesen, kb 100dB hangja lehet (igen, 100 decibel!! Tudom mennyi az, maga a katasztrófa). Kerreg a kompresszor vagy a csövek verődnek össze de ez inkább kompresszor hang. Bármikor hallom, ugyanaz a hangja, sanszos hogy egy nagyon régi on/off. Biztosan jól hűt, de elviselhetetlen a hangja. Csukott ablak mellett nem hallani szóval nem érdekel. Nem kívánom hogy kapcsolja ki, jó indulatú vagyok, hadd ne süljön már meg, de olyan buz1 helyen van a kültéri hogy nem is tudom hogy lehet azt szervizelni .
Thusor: tudnál mérni egy energiafogyasztást + max leszabályozást a Comfort X-re? Mid van? GWH12ACC? Azt nagyon dícsérik egyébként (itt nem, mert kínai ), külföldi fórumokon több ember írta hogy zseniális hűtésre és fűtésre is. De fogyasztási adatokat furcsákat találtam, itt azt írták hogy nem megy 500W fogyasztás alá, inkább kikapcsol a kompresszor.
https://www.youtube.com/watch?v=bBDigscPWkI < itt meg ilyen 137Wattokat látok... És emellett 10,8 fokos befűjt levegőt. Nekem 1000W fogyasztással 18 fokosat fúj a sajátom -
waveson
tag
Bocsánat, igen, a felvett, a Power Input! Több helyen olvastam hogy 500W-ot kér az elektromos hálózatból, ami minimum 1500W hűtési/fűtési teljesítményt jelenthet, ez alatt nem tud működni. Vagy nem akar, fogalmam sincs, pont erre vagyok én is kíváncsi. Azt reméltem Thusor ellát itt minket nagy mennyiségű teszttel és konklúzióval...
Szóval átmeneti időszakoknál úgy működhet mint egy on-off klíma kis hőterhelésnél. Szerintem még 20nm-es szobánál sincs szükség 300W-nál több elektromos teljesítményre a mai modern klímánál, de megkockáztatom a 200W-ot is, főleg átmeneti időben. Comfort X fogja magát és kikapcsol. Hogy ez jó-e vagy sem, én nem tudom.[ Szerkesztve ]
-
waveson
tag
Igen, én is sokallom, de sokan meg azt szeretik, hogy például télen nem fúj langyos levegőt, vagy tolja keményen a meleget, vagy sem. Szóval nem áll neki ilyen 28-30fokos levegőt fújni, ami sokakat zavarhat. Hogy ez fogyasztásban, élettartamban, komfortban mit jelenthet, arra kíváncsi vagyok. Nem nagyon panaszkodnak erre mindenesetre.. Annyira nagy baj csak nem lehet.
-
waveson
tag
Szia! Tök jó! GWH12ACC-d van, és 200W alatt van a fogyi úgy hogy jár a kompresszor?
-
waveson
tag
Na az nagyon jó. A 200W az nagyon jó. Fűtésnél mennyi a minimum? Ja, hogy átmeneti időszakban könnyen ki-bekapcsolgat. Fűtésnél nem tudom elképzelni hogy a klíma hogy lehet gazdaságos, mondjuk egy Comfort X.10E huf a fűtésszámlám 120nm-es nem valami jó szigetelésű tetőtéri lakás kifűtésére. Ha csak egyetlen klíma megy 500W-ot fogyaszt (akkor azon kívül hogy megfagynánk kb 10 fok lenne az egész lakásban ) az napi 12kW, havi 12E ft. És kb 0 fűtés. No idén majd próbálgatom, ha meglesz a sensirám átmeneti időszakban próbálgatom. Sokkal nehezebb klímát választani mint gondoltam, jesszus... Főleg ha nem tudja az ember hogy mit akar. A hűtés az 100% hogy fontos. A fűtés az csak 30%...hogy egyáltalán átmeneti időszakban fog-e menni. De nagyon tetszik, hogy ennyi rendes, segítőkész ember van itt, válaszolnak a kérdésekre, tapasztalatokat megosztjátok. Nagyon jó!! Amint nekem is lesz, próbálom megosztani amit tapasztalok, mérek, stb.
Nekem az van hogy van 1 szoba, ahol nincs most semmi. Oda kell valami, ami tud hűteni, valamennyit fűteni. Oda egy Daikin FTXF35 Sensira.
Van egy nappali, ami kb az egész lakással össze van kötve, tehát ha ott megy hideg vagy meleg, az eljut valamilyen szinten mindenhova. Tehát ide most vagy választok egy atom biztos megbízható Daikin Sensirát, vagy veszek egy Amber Royalt vagy Gree G-Techet...
Harmadik szoba jelenleg 20nm de sajnos kisebb lesz átalakítás miatt, most ide is vagy egy Sensirát veszek vagy ide valamelyik Kínai csodát "kíváncsiságból", annyira rossz csak nem lehet..
A negyedik lesz majd a mi hálónk, oda meg a másik 3 klíma tapasztalataiból kiindulva lesz az utsó, valszeg egy daikin sensira mert jó lenne egy 2x dB-es csendes csodagép.
Szóval így állok én. Comfort X-en is gondolkozok, G-Tech-en és Gree Amberen / Gree Amber Royalon is. Nagyon tetszik a Midea Breezeless+ is. Annyi jó féle-fajta van, wááá -
waveson
tag
válasz Thusor #47710 üzenetére
Akkor ugyanaz mint amiről rmilyaly úr beszél nem?
Szóval nem összevissza csöpög akkor hanem 1 helyen, de gondolom ott is a szigeteletlen csövekre kicsapódott pára.
Több óra alatt néhány csepp: akkor az az lesz. Csak a lecsapódott pára az ami nedvesség és cseppeg formájában manifesztálódik...
És, egyébként elégedett vagy? A Comfort X volt az első kiszemeltem a 4-ből 1 klímára. De sanszos hogy rádobok egy kis pénzt és amber vagy g-tech lesz belőle. -
waveson
tag
válasz Thusor #47713 üzenetére
Igen a Wifi hiánya és a gyengébb fűtési képesség a két dolog ami fáj nálam a Daikin Sensiránál. Fűteni is fogsz vele?
Figy, 70-80nm tetőteret lehűt a 20 éves ON-OFF klímám simán, 23 fokon van az egész lakás egész nap. Amúgy meg 32-lenne jó nyílászárókkal, redőnnyel, stb. Egy ilyen 3.5kW-os szörnyeteg 25nm-en szerintem röhög csak egyet! -
waveson
tag
válasz rmihaly #47717 üzenetére
Köszönöm válaszod! Egyelőre én még maradok a gáznál, igazából az első pillanatokban még csak hűtő klímát kerestem, aztán rájöttem hogy ezek ma már komolyabban tudnak fűteni is. Az szinte biztos, hogy átmeneti időszakokban fogok fűteni, 0 fokig egészen biztosan, a Daikin FTXF35A 2 fokon még 4.01COP-al dolgozik, 380Watt felvett teljesítményből 1.51kW fűt. Kíváncsi vagyok ez mire elég majd télen! Viszont amint 2 klíma fogyaszt ennyit, nekem már nem éri meg max H tarfián tényleg. Nem 10 ezret fizetek havonta, csak akkor fizetek ennyit amikor fűteni kell. Nyáron semmit. Max 80 ezer szerintem egy normál tél. Amikor -15 volt tartósan azt hiszem 2018ban talán, na akkor volt 200ezer is a tél, de az ilyen orosz év volt tél szempontjából.... És van 1-2 szigetelési problematika még ami remélem hamarosan megoldásra lel.
-
waveson
tag
válasz szőröscica #47719 üzenetére
Hát aha, bár ez egy kicsit szigorú azért hogy két hetente! De havonta mindenképp, mert nagy mennyiségű porcicát eleminál a lakásból, és az kb mind ott köt ki. Úgyhogy ja, takarítani KELL. Azt nem tudom viszont, hogy a légkondit ki kell kapcsolni erre az időre hogy addig se szívja a port, vagy az kb mindegy azért?
-
waveson
tag
válasz elfelejtette #47731 üzenetére
Hát ő, ja, bár egyelőre én ott tartok hogy nem merem kikapcsolni a klímám mert lehet többet nem fog beindulni, hetek óta 23 illetve 25 fokon van a két beltéri, és örülök hogy (bár őrületes villanyfogyasztás mellett) a tetőtérben nincs 3x fok.... Ezek annyit esznek mintha két darab 7 kW-os klímát betennék valami nagy térbe hogy hűtsél vazzeg...
[ Szerkesztve ]
-
waveson
tag
Fisher FSAIF-NORD-121AE3 Nordic erről a csodáról van valami vélemény hűtés fűtés tekintetében?
-
waveson
tag
-
waveson
tag
Azt hogy kell elképzelni hogy nem lehet idén kapni Gree Amber Royalt? Amikor negyvenvalamennyi cég forgalmazza, bemész a boltba hogy ezt szeretnéd, majd közlik hogy nincs?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Milyen autót vegyek?
- Ukrajnai háború
- Milyen videókártyát?
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- Házimozi haladó szinten
- Videós, mozgóképes topik
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Honor Magic V2 fél év után