Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
ggeleven
őstag
Srácok Gyálon (18 ker, Soroksár, Dunaharaszti vagy bármi Dél-Pest esetleg) tud valaki ajánlani jó klímást? 4 beltérit szeretnénk felrakatni. FB csoportos ajánlásokban nem bízom annyira...
Egy hülyénél nem lehetsz okosabb, szóval kár vitatkozni.
-
ggeleven
őstag
-
ggeleven
őstag
Az 5 évesre meg ez vonatkozik, csak hogy teljes legyen a kép.
Link
GARANCIA
AZ EMLÍTETT 3+2 ÉV AKKOR IS ÉRVÉNYES, HOGY HA BÁRMI TÖRTÉNIK A VISZONTELADÓ MŰKÖDÉSÉVEL (PL.: MEGSZŰNIK A 3+2 ÉV IDEJE ALATT)? VAGY EKKOR A GARANCIA IS ELVESZIK?
Amennyiben az a cég, akitől a klímát vásárolta, 3+2 éven belül valamilyen okból kifolyólag nem elérhető (pl.: megszűnik), akkor keressen fel minket és mi a környékén ajánlani fogunk egy másik megbízhatóbb partnerünket, aki elintézi a garanciális ügyeket Önnek.Egy hülyénél nem lehetsz okosabb, szóval kár vitatkozni.
-
ggeleven
őstag
válasz geman13 #46641 üzenetére
Én gyáli helyszínre kaptam a következő bruttó árakat (telepítéssel, típustól függően 3,2-3,5 kW) egy újpesti cégtől 2-3 hetes beüzemeléssel:
Gree Lomo plus 260e
Gree Pulse 275e
Gree Comfort X 280e
Gree G-tech 340e
Daikin Sensira 335eEgy hülyénél nem lehetsz okosabb, szóval kár vitatkozni.
-
-
ggeleven
őstag
válasz ReflX25 #46652 üzenetére
Ha most épül még a ház, akkor én is inkább klímaelőkészítést kérnék és átvétel után külsősökkel megversenyeztetném. Oldalfali splitet nem bonyolult utólag felrakni, főleg ha előre szépen el van rejtve minden csövezésnek hely a falban (bár szerelni lehet azt pont nehezebb). Még az aggasztana ebben, hogy az ilyen kivételező cégek tipikusan csak egy projektesek és utána mennek a kukába (persze a fő cég, aki az arcát adja az nem biztos, de a sor végén lévő tényleges kivitelező már nagyon könnyen) és ha panaszod/garanciális ügyintézésed lenne, akkor az lehet bajos lenne. De természetesen ez a lehetőség bármilyen külsős klímásnál is megeshet.
Vállalt gariidőkről van esetleg szó? Azt nem látom lent.Egy hülyénél nem lehetsz okosabb, szóval kár vitatkozni.
-
ggeleven
őstag
válasz TeeJay #46657 üzenetére
Ebből a szempontból nekem pont rossz ütemben ért véget a ház felújítása, mert mire a többi dolgoz lezártuk és láttuk, hogy marad klímára pénz addigra beütött a szezon és a 40 fok. Do most legalább van verseny a piacon (és hosszú várakozási idők).
-
ggeleven
őstag
válasz ReflX25 #46658 üzenetére
Bé bé bé
Egyébként a Fisher a legtöbb helyen 188 ezer, szóval egész olcsón szerelik fel, viszont az egy alap készülék ahogy látom, de a szakik majd megmondják. Én még kezdő klímás (és utána olvasó) vagyok.
Én személy szerint nem szeretem, ha limitálva vannak a lehetőségeim, mert mindig próbálok jó ár/érték arányra menni, szóval én utólag néznék valami más típust (ha belefér, akkor jobb, ami lehet, hogy drágább is). De persze más pélójával nem akarom én verni a csalánt.
A szavazás eredményére kíváncsi leszek, de látom a többség egyet gondol (és nem kommentel).[ Szerkesztve ]
-
ggeleven
őstag
válasz maglew #46691 üzenetére
4-5 céggel beszéltem (és többet fel sem hívtam, mert eleve az van az oldalon, hogy min 1, de inkább több hónap) és 2-3 hét volt a legrövidebb idő, amit kaptam, szóval nehéz lesz. Persze minden pénz kérdés. Ha ráígérsz másra, akkor lehet, hogy van, aki hajlandó átszervezni a következő heteit.
-
ggeleven
őstag
válasz zsolt008 #46900 üzenetére
Akiket én kérdeztem részben az itteni ajánlások alapján (egyelőre ajánlat szinten tartok):
Budaklíma sajnos csak szeptember körül elérhető
Pannon Klíma - topicban elismert és szeretett windy-ék cége, de amennyire tudjuk nagyon tele vannak
Klima Ideal - ismerős ajánlotta, felmérésnél szimpatikusak voltak, 2-3 hetes szerelést mondtak
Dunaharaszti Klímaszerelő - nagyon tele vannak, vonakodott új munkát felvenni, még a felmérést sem nagyon akarja megcsinálni és szeptembert lebegtetett be előre
3 kisebb klímás ismerős, de mindenki tele van eléggéLényegében hívj fel bátran bárkit, akit kidob a google és próbálj szerencsét.
-
ggeleven
őstag
válasz zsolt008 #47194 üzenetére
Én beszéltem ilyen klímással nemrég. Azzal indokolta a plusz 5 méter cseppvízelvezetést, hogy nehogy már állandó tócsa legyen a legközelebbi kivezetésnél a járdán (saját udvaron) avagy hallgassuk a folyamatos csöpögést. Igaz szigetelésen kívül vitte volna, de a lehető legláthatatlanabbul elvezetve és végül a csatornába bekötve. A normális szakember megcsinálja jól, úgy ahogy kéred. Aki csak összecsapná a munkát azt hagyd inkább.
-
ggeleven
őstag
Hátul is volt egy lyukfúrási és csővezetési próbálkozás? Vagy ez más próbálkozás volt? Jobbra a cső többi része már egyenes vagy ott hogy van vezetve?
Ide is dobd be a kérdést.
Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!Egy hülyénél nem lehetsz okosabb, szóval kár vitatkozni.
-
ggeleven
őstag
válasz Geo19870322 #47418 üzenetére
Van ahol ennyi a készülék díja bruttóban, szóval szereléssel az egy nagyon jó ár főszezonban (és nem nem 2 hónapos várakozással). Nekem erre 335-öt ajánlottak most BP-től pár kilométerre...
Nekem éppen most fúrják fel a Pulse-okat a srácok. Sok extra csövezéssel jön ki 280e/db körüli ár.
-
-
ggeleven
őstag
válasz icetheman #47688 üzenetére
Készül a beszámolóm a Pulse-ról, de addig is spoiler, mert pont témába vág...
Nálam 2 Pulse van egy fogyasztásmérőre dugva és az jelenlegi fogyasztásra ~380-400 Wattot mutat. Adatok hozzá:
- kinti hőmérséklet 31 fok
- mindkét kültéri pörög
- 1. készülék szigetelt tetőtérben 24 nm-es szobában (részben döntött tetőív miatt kisebb a légköb), de fekete Bramac betoncserép van fent, szóval melegszik, mint állat. Klíma felszerelése előtt simán volt fent 35 fok is akár. Jelenleg hűtés, 27 fok, auto ventin pörög a gép (ha nem vagyunk fent kb csak temperáljon). Mért szobahőmérséklet: 27 fok (nem tud tizedest az óra)
- 2. készülék földszinten nappali-étkező-konyhában van, szintén 24 nm, de folyósó-előszobába (7 nm) és hálószobába (16 nm) is terül a levegő. Jelenleg hűtés, 26 fok, auto ventin megy a gép. Mért szobahőmérséklet: 25,4 (kicsit belóg a mérő a légáramba)Egy hülyénél nem lehetsz okosabb, szóval kár vitatkozni.
-
ggeleven
őstag
Kevés az LG-kről a tapasztalat, de aki rakott fel az szereti. Bővebb véleményt sajnos nem láttam sem itt, sem ÁK-n pl. Hűtési (SEER 6,6) és fűtési (SCOP 4, de csak -10 fokig) értékei nem rosszak, de nem is kiemelkedők. Beltéri ventije 4 fokozatban állítható, ami lehet kevés egyeseknek. Halknak viszont elég halk a minimum 19 dB(A)-val.
Ajánlani jót nagyon nehéz, mert mindenkinek másra van szüksége. Mekkora teret hűtenél, alszol-e mellette, fogsz-e fűteni vele, legyen-e wifi alapból, mi lenne az árszint? Te veszed meg és van szerelőd, aki feltesz bármit? Sok szerelő prüszköl egyes márkákra és nem biztos, hogy bevállalja az olyan szerelést, amit nem ő hoz neked (hogy inkább saját zsebre hozzon neki némi hasznot).
-
ggeleven
őstag
válasz Nagya21 #47697 üzenetére
Újabb spoiler.
A Pukse hangja egyáltalán nem hangos és zavaró számunkra. Aludni is gond nélkül lehet mellette csendes módnál. Kültériket nem halljuk, sokszor az udvaron is oda kell sétálnom, hogy megnézzem, hogy megy-e a venti. Persze, ha éppen nagyon hűt, akkor van szélzaj (kint és bent is), de teljesen rendben van! Nem forgalmas út mellett lakunk, szóval nem a forgalom zaja nyomja el a hangokat.
Ezúton is köszönöm Nagya a korábbi hozzászólásokat róla. Hosszabb írás hamarosan!#47696 luciferk
Néha úgy veszem észre, hogy beragad a pillanatnyi érték, szóval nem teszem a nyakamat rá, hogy ez 100 %-ig valós, de így alakultak az elmúlt napok. Tetőtérben kb folyamatosan megy nappal auto, éjjel csendes módban (éjjel csukott ajtónál), nappaliban éjszaka nincs rá szükség, mert 24,8-25-ről reggelre 25,4-25,5-ig megy fel a hőmérséklet.
07/26 6,01 kWh (este 6 körül lettek bekapcsolva felhevült házban)
07/27 7,95 kWh (le kellett mindent hűteni)
07/28 6,3 kWh (talán ekörül fog beállni?)
A fenti számok 2 készülék összesített fogyasztási adatai!Egy hülyénél nem lehetsz okosabb, szóval kár vitatkozni.
-
ggeleven
őstag
válasz kisbalazs83 #47798 üzenetére
Csodálatos! Bedobod kérlek a mostani sláger Gree Pulse-t is?
Illetve hasznos lenne az első oszlopba a gyártó neve szerintem+a min dB(A), mert inkább az jön szóba, mint viszonyítás és nem az átlag és max zajszint. Valamint mindezt Google Sheeten is elérhetővé lehetne tenni, hogy lehessen szűrni, esetleg megosztani, kommentelni, lementeni.@Mindenkinek
Szerintem vegyünk topic-os zajszint,- fogyasztás,- szél,- és hőmérőt és adjuk körbe. Na kinek nagyobb a f*sz*, akarom mondani kisebb a fogyasztása, szélzaja és hőfoka?[ Szerkesztve ]
-
ggeleven
őstag
Így van! Egyetlen szar miatt (ki tudja mit csináltak vele az évek alatt, lehet lámpaszerelés közben megütötték létrával vagy szar a telepítés, rögzítés avagy nem megfelelően karbantartott, stb, stb) ne írjunk le egy egész márka összes típusát. De fordítva is igaz sajnos, mert attól még, hogy másik 1000 embernél halk/hideg/észrevétlenül hűt, nálad ugyanaz lehet hangos/langyos és leviszi a fejedet a légáram. Ilyen ez a tömeggyártás és tömegeladás...
A másik gondolat, ami már régóta bujkál bennem az már off.
Attól még, hogy a szakértők jogosan a ajánlanak magas minőségű terméket magasabb áron (legyen az japán klíma, német prémium autó, hightech hangcucc vagy carbon vázas bicó) el kell fogadni azt is, hogy a vásárlók egy részének (nagy részének?) vagy nincs pénze rá vagy ha még van is, akkor sem akar átlépni egy bizonyos árszintet vagy ne adj Isten neki elég a "good enough" is. Feltételezhetően azt is tudja, hogy a drágább valószínűleg jobb (de messze nem mindig), de adjuk meg neki az esélyt, hogy legyen boldog/elégedett a saját maga által választott termékkel, még ha az (nagyon idézőjelben) "csak" egy kínai klíma, jól felszerelt francia autó, közepes hangcucc avagy casual trekking bicó.
Ítélkezni tök felesleges, mint ahogyan mindenáron nyomni a saját hitbéli meggyőződésünket is. Hajrá, csak így tovább a jó tanácsokkal és tapasztalatok megosztásával.Egy hülyénél nem lehetsz okosabb, szóval kár vitatkozni.
-
ggeleven
őstag
válasz waveson #47858 üzenetére
El sem tudod képzelni, hogy milyen áremelkedések vannak a tengeri/vasúti/légiszállításban egyik hétről a másikra és ezt simán kiterhelik rád (és még pluszban némi extra profitra sem mondanak nemet). Ez nem csak a Daikinra vonatkozik, teljesen általános piaci viselkedés. Minden nagyon drágul és még jobban is fog a következő időszakban. A másik módszer az Ikeáé, aki inkább kivezet a piacról 600 terméket a globális szállítási gondok miatt.
-
ggeleven
őstag
Pont, hogy nem utcafrontra tették. 1:50nél sétál át az utcafrontra és ott csak a csepvízelvezető van kivezetve a csatornába (megjegyzem tök esztétikusan). Szerintem a kábelezéssel sincs gond. Beltérben egy darab sem látható és a 3x2 csövet szépen összehozták közös kivezetésben. Szerintem tök rendben van. De hát ízlések és pofonok...
-
ggeleven
őstag
válasz Spectrum #48166 üzenetére
Kb úgy vagy Te ezzel, mint az egyszeri mobilvásárló, aki évekkel ezelőtt megvette a belépős, lassú Samsungját, majd rossz tapasztalata volt vele és megfogadta, hogy soha többet Samu és minden szar, ami onnan van. Helyén kell kezelni a modelleket/típusokat/gyártókat, rendesen utána nézni és akkor kisebb eséllyel csalódik az ember.
Ezzel együtt nem mondom, hogy ne lenne sz*r és zavaró hangú a Fishered, ne érts félre. Csak kár 1 belépős modell miatt "pusztuljon az összes" felkiáltással nyitni a napot.Egy hülyénél nem lehetsz okosabb, szóval kár vitatkozni.
-
ggeleven
őstag
válasz Pharaoh #48173 üzenetére
Nekem egy 16A-es kismegszakítós körön van a mosogatógép, a hűtő és 2 db 3,2 kw-s Pulse (plusz pár lámpa) és nincs vele gond akkor sem, ha minden egyszerre megy. Hűtésnél nem fognak a klímák maxon menni huzamosabb ideig (hacsak nem fűtesz is közben kályhával), szóval valószínűleg nem éred el a terhelhetőségi határt.
A vezetékátmérőt nem tudom, de tippre nem 0,75ös fut a falban.Egy hülyénél nem lehetsz okosabb, szóval kár vitatkozni.
-
ggeleven
őstag
válasz tibibi #48200 üzenetére
Jajj de magas az a ló Tibikém!
Az nem jut eszedbe, hogy a szerelőknek csúcsszezon van és azért nem járnak fórumozni?
Azt meg tényleg nem tudom megérteni, hogy miért kell szapulni azt, aki esetleg, tök véletlenül elégedett egy olcsóbb kínai cuccal és le meri azt írni.
Amúgy meg nagyon kicsi ez a topic a pár lakójával ahhoz, hogy valaki csak ebből kiindulva megtudjon minden neki szükséges dolgot a klímákról, a piacról, a szerelőkről.Egy hülyénél nem lehetsz okosabb, szóval kár vitatkozni.
-
ggeleven
őstag
Abszolút egyet tudok érteni azzal, hogy a minőség felé tereljünk akit csak lehet (pont mint minden másik topicban), viszont ne hurrogjuk le azt sem aki mégsem a magasabb kategória mellett dönt. Felnőtt ember itt mindenki, szóval úgy b*ssz* el a pénzét, ahogy jónak látja.
-
ggeleven
őstag
válasz Angel2014 #48389 üzenetére
Az mindenkinek áthallásos, hogy a filmben Sid egy mennyire szerencsétlen karakter (pont mint amilyennek a szerelőről kialakult bennem a kép) vagy csak nekem? Jégkorszak más szemszögből...
Sajnálom a rossz élményt! Technikailag ne legyen baj, mert tartanék egy ilyen szaki szerelésétől is.
Még magamnak "jóvanazúgy, szarok rá" módszerrel is szebben megcsinálom a dolgokat, mint ez a kivitelezés.Egy hülyénél nem lehetsz okosabb, szóval kár vitatkozni.
-
ggeleven
őstag
-
ggeleven
őstag
válasz Angel2014 #48754 üzenetére
Nagyon gáz, hogy ennyire felhigult a szakma (ez is). Persze mindenki azt hallja, hogy hú ezzel mennyit lehet keresni, de az már nem fér a fejébe, hogy minőségibb munkával hosszabb távon jobban meg tudna élni belőle. A legnagyobb gáz az egészben, hogy az ilyeneknek is akad munka....
Annak mindenesetre örülök, hogy megoldódott a dolog nálatok.Egy hülyénél nem lehetsz okosabb, szóval kár vitatkozni.
-
ggeleven
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- BestBuy topik
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik