Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Jéghorgászat
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Tökéletes töketlenség
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Szólánc.
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Filmek / Sorozatok 2024/2025
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
qfm
őstag
A klíma forrasztás és hasonló szavakra a Google sajnos nem túl segítőkész helyben és már korábban sem nagyon akartak szerelők kijönni javítani, mikor meghallották, hogy TCL és nem ők szerelték be. De majd küldök ki pár emailt, hátha válaszol valaki, hogy foglalkozik ilyesmivel.
#49126 elfelejtette
Ment privát -
qfm
őstag
Köszi a választ! Ezt a próbát/szerelést leszerelt állapotba is megtudják rajta csinálni? Tudsz esetleg Debrecenbe olyat aki javít ilyeneket és megbízható? Úgy tűnik ez már akkor a 3. dilettáns szerelő volt, nem hívnám ki mind a húszat, mert drágán dolgoznak.
[ Szerkesztve ]
-
qfm
őstag
Sziasztok!
Beszereltettük az új klímát és a régi TCL TAC-12CHSA/LCI lekerült. Normálisan szedték le, mondtam nekik, hogy még lehet használva lenne, ha meg lehet javítani. Az volt a baja 4 év alatt elengedte a gázt, majd fel lett töltve 1 hét múlva lejegesedett és megint nem volt benne gáz. Kihívtunk egy szerelőt, mondta, hogy a peremezés az rossz volt, azt megcsinálta, vákuumozta és azt mondta, hogy fel se tölti, mert valahol ereszt a beltéri. Ő azt mondta, hogy drágább lenne a javítása mint amennyit ér.
Tényleg ennyire reménytelen/drága ezeknek a javítása? Ha igen, akkor lehet ezzel még valamit kezdeni, pl. eladni olcsón? Külön beltérit nem láttam, hogy valahol kapható lenne hozzá. Kültéri tökéletes állapotba, itt vannak a tartó konzolok, meg a beltéri aminek fogalmam sincs mekkora a baja valójában.
Összesen 3 nyarat ment gyakorlatilag, tehát alig volt használva.
[ Szerkesztve ]
-
qfm
őstag
#48903 Atomgeszi
Soha nem hallottam erről a feltekerésről. Igazából még most is nehéz elképzelnem, de az jó, ha van rá megoldás.
Szerk.: véletlen új lett válasz helyett
[ Szerkesztve ]
-
qfm
őstag
A 3 méter távolságot mennyire kell komolyan venni a kültéri és beltéri között? A jelenlegi klímánk közelebbi vége 1 méterre van tőle, a távolabbi meg kb. 1.8ra. A távolabbi vége felől van bekötve a cső, ha jól láttam, tehát legyen durván ~1.5m a jelenlegi távolsága. Most akarunk újat szereltetni, amit a régi helyére akartunk rakatni, de ha gondot okoz, akkor eleve távolabb szereltetném fel.
[ Szerkesztve ]
-
qfm
őstag
Sziasztok!
Úgy tűnik új klímára lesz szükségünk. 3.5 KW teljesítményűt keresünk, nyáron hűtésre, átmeneti időszakban fűtésre lenne használva. Valamint időjárástól függetlenül időnként párátlanításra. Amiket jó lenne, ha tudna: távirányítós hőmérséklet mérés, kifejezetten enyhe és erős mód, önszárítás illetve a vízszintes terelő mozgatás is csak előnynek számít. Minél több garancia szintén fontos tényező.
Nagyjából 300eFt-ot szánnánk rá szereléssel együtt, ezen a határon belül kettő tetszett meg:
- Midea All Easy Pro 3.5 KW
- Gree G-Tech 3.5 KWA kettő között van minőségbéli különbség? Melyiket ajánlanátok jobban? Van még esetleg olyan modell amit érdemes lenne fontolóra venni?
Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
qfm
őstag
Szia!
Köszi, hogy leírtad. Ilyet találtam én is, és másnap igazolta is, hogy már nem hűtött, hogy szinte biztosan az történt. Itt inkább az a probléma, hogy első alkalommal 3-4 év alatt ment el a gáz, másodjára pedig 1 hét alatt, így bizonyára változott valami az állapotába anélkül, hogy hozzányúltunk volna. Csak takaríttatva volt. Valamint az se tűnt túl természetesnek, hogy nem csak a kifejezetten kivezető csövön át távozott víz, bár az lehetne gondolom valami pára kicsapódás is ott a csöveknél. Hogy hogyan szokták ezeket a szivárgásokat javítani, mi történhetett vele hogy ilyen gyorsan elkezdte elengedni a gázt, mennyire bonyolult és költséges, ilyeneket már sajnos nem tudok.
#48189 waveson:
Erősen kínai hatású, már csak a nem létező funkciókra utaló távirányító gombok miatt is, de eddig tette a dolgát. Nyilván nem ilyenre cserélném, ha végül le kellene cserélnünk.[ Szerkesztve ]
-
qfm
őstag
Sziasztok!
Van egy TCL TAC-12CHSA/LCI split klímánk. 4 éve lett beszerelve. Idén nyáron mikor bekapcsoltuk, észrevettük, hogy nem hűt, de egyébként úgy tűnt rendesen üzemel. Kihívtunk egy klímást, aki feltöltötte, mondta, hogy ő nyomás próbázni nem tudja, mert nincs nitrogén, de biztos nem kint ment el a gáz, mert semmi nyoma olajnak és valami tömítő anyag is van ott. (Nem értek hozzá) Lehet, hogy a beltéri ereszt valahol, de ahhoz meg teljesen szét kellene szedni. Teljesen üres volt, feltöltötte gázzal.
Kb. egy hétig megelégedéssel használtuk, majd egyszer csak fura hang volt, mintha darálna valamit, gyorsan lekapcsoltuk, akkor láttuk, hogy a beltéri lejegesedett, nagy jég darabok voltak a szűrőkön. Amíg vártuk, hogy olvadjon, megnéztük a csövet ilyesmit, hogy nem-e tömődött el mégis valahogy, minden rendben volt. Olvadás közben a kivezetőn kívül a töltő szelep takaró eleménél is láttam vizet csepegni, ez szokatlan volt, nem tudom mennyire normális.
Mikor kiolvadt, először fűtő módba raktuk, rendesen fűtött, majd mikor már biztosak voltunk benne, hogy minden oké, megnéztük a hűtést is, az is tökéletesen működött. Másnap mikor bekapcsoltam, már egyáltalán nem hűtött, azt gyanítom, hogy megint teljesen elment belőle a gáz.
Elnézést a történet hossza miatt, a fentiek alapján milyen hibára gondolnátok, illetve lehet ezt vajon gazdaságosan javítani, vagy inkább cserélni kellene? Egy jó debreceni szerelőhöz is jöhet ajánlás, mert úgy tűnik szükségem lesz rá.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest