Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-! (EEA Stable ROM)
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
-v-
addikt
válasz !Overdose! #91999 üzenetére
Mondjuk nekem akkor mar inkabb ez a jokis st170 kombi kene. Egeszen lement az ara. Legalabb olyan ritka mint a kombi opc, igaz nem megy ugy, de masban meg jobb. Es az arkulonbozetbol telik nemi szevizre.
A hetvegen el is megyek megsasolom.[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
giigz
veterán
Na ez már valami...
-
DeFranco
nagyúr
Minősíted te magadat, nem kell ehhez nekem hozzátenni semmit, és főleg nem tartozom feléd elszámolással, hogy mit és miért mondok, itt van minden feketén fehéren aki akar utánajár, sem szándékom sem időm nincs neked magyarázkodni.
Fölényeskedj nyugodtan, attól még az én életem nem lesz kevésbé kellemes. De a tiéd sem lesz jobb egy fél fokkal sem.
-
giigz
veterán
válasz DeFranco #91994 üzenetére
Ja ertem
Persze leirni mar nem tudod mivel okozok kart, csak mondani a semmibe... Mindig olyan feszultseg/ingerulet van benned, nem tudom, hogy ezt a 40k-s havi kaja hozza-e ki beloled, vagy alapbol nem boldogulsz valamivel, de hidd el, ha egy picit lazitasz, nem leszel ilyen gorcsos, szebben fogod latni a vilagot.
-
giigz
veterán
válasz DeFranco #91983 üzenetére
Te milyen szandekos karokozasrol beszelsz? Nezz mar be a gumis topicba, miket szoktam oda irni...
Bar ha csak ezt a szandekos karokozast kifejtened, mar az is jo lenne. Benzin temat is objektiven foglaltam ossze, pedig itt sokan kijelentettek, hogy nem er semmit, en leirtam a tapasztalataimat, es azt is, hogy ne felejtsuk el, minden auto mashogy reagal a benzinekre. Olajcsere meg szinten sajat tapasztalat, 20k km volt az idealis periodus nekunk, ezert gondoltam felnyitom a szemeket, hogy nem csak a 10k letezik, persze itt is leirtam, hogy varosban kevesebb, uton tobb.
Na mind1, tenyleg kivancsi vagyok mivel okozok szandekosan kart.
-
neduddki
nagyúr
válasz Declare #91988 üzenetére
HI!
30Mm aka rlehetne jo is ha a korumnyek ugy adnak, de jeelmzone nem:- (
meg a 80es evekben az aral meg a omv sima gaolaj vlt igazi finm premium, azota elmult, azert a beyond petrolban csak bizik az ember:- )udv
neduddki
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
parandroid
félisten
válasz Mágus2 #91960 üzenetére
Mindig lenyűgöz a francia humor. Élvezni nem tudom, biztos bennem van a hiba, de csodálattal adózom a kulturális különbségeknek. Hasonló a helyzet a német humorral egyébként. Az angol bejön, azon nőttem fel. Magyar humorról meg ne is beszéljünk, sokáig azt hittem, hogy Hofi a csúcs, de manapság láttam néhány híradót.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
DeFranco
nagyúr
válasz Declare #91988 üzenetére
Nem kifejezetten.
"Amugy meg az ember a sajat velemenyet mindig szent es serthetetlen dologkent allitja be, hisz azt tapasztalta"
Az én szememben kifejezett erény, és emellett az érettség és intelligencia jele, ha valaki ismeri a saját korlátait, és még a legszentebb meggyőződéséről sem hiszi azt, hogy megdönthetetlen objektív igazság.
Ez a baj amúgy, hogy minél többet tud valaki annál bizonytalanabb a saját igazában (mert annál többet tud arról, hogy mennyire sokoldalú és viszonylagos a dolog amit vizsgál), az egybites sötét prosztó meg nem zavartatja magát ilyenekkel, amit ő gondol az úgy van, aki meg nem ért egyet az köcsög.
-
Declare
őstag
válasz DeFranco #91983 üzenetére
Ahhha, szoval Ti nem vagytok öribarik
Hat nem tudom lehet....olyan regota nem követem a topicot, nekem eddig hasznosan segitett (es sokan masok is). De azert az is magara vessen aki elolvas egy velemenyt es azalapjan atformalja az eletet Azert nekem amikor egyszerre 10 en irtatok meg, hogy a 30 k olajcsere periodus, lehet, hogy nem a legjobb a motornak, ott azert ereztem nemi hitelt Amugy meg az ember a sajat velemenyet mindig szent es serthetetlen dologkent allitja be, hisz azt tapasztalta...
(#91873) raczger Szeeep tenyleg! Meg jöhetnek kepek
(#91984) neduddki Varosban nem kapcsolok lampat Neha tankolok fuel savert, de csak ha max 1 eurocent a különbseg a masikhoz kepest de most legközelebbi hazautamon ki fogom probalni az aral fullos dizelet...mar kivancsi vagyok
Sracok amugy egy mas kerdes. 180 ezres szerviznel az astra H 1.7 dizelnel mire erdemes ranezetni? Cseres lesz a vezerles, vizpumpa, olaj/gazolaj szürö es olaj ofkorsz. Van valami amit erdemes megnezki/cserelni? Jo lenne letudni mindent egybe ha mar ugyis szetbontjak szegenyket a vezerles miatt.
-
kovacsroli
senior tag
válasz Dany007 #91985 üzenetére
Ha még Te nem csináltál ilyet Úgy értem ahogy utánaolvastam, egyszerű műveletnek tűnik, de vannak benne elég nagy buktatók - mint hogy ha túlhúzod, legközelebb hajlamos beletörni.
Egyébként nekem az autó működését semmilyen formában nem befolyásolta, ez képet látva mondjuk elhiszem, hogy érdekesen hangzik, de úgy járt mint a Doxa. Szépen egyenletesen húzott.
Vezérlést cseréltetni vittem el a biztonság kedvéért, ekkor bukkantak rá a hibára és hívtak hogy "hát nincs jó hírem.."Ha hülye vagy az olyan mintha meghalnál. Te nem érzed, csak másoknak fáj.
-
Kickass
őstag
válasz Bdanyy #91977 üzenetére
Nem sürget az idő, nyilván minél később találok annál több jut rá.
Golfban már ültem, elöl nem rossz, na meg volt már Cordobám meg 1es Puntom is aztán valahogy azokban is elfértem, bár utólag visszanézve az 1es puntoban azért viccesen mutattam
Az egyelőre nem kitétel hogy mögöttem is elférjenek.neduddki: már a japókba se bízhat az ember
-
Dany007
veterán
válasz kovacsroli #91982 üzenetére
Jó okés. De milyet nem csinál? Igazából nem csinál semmilyent.
Mikor jöttem haza első alkalommal és tele volt vízzel, na akkor döcögött köhögött alig akart menni... hát ugye áthúzott a gyertya és nem volt gyújtás csak hébe-hóba... de azóta nincs relevánsan ilyen...
Néha néha ha kicsi a fordulat és rányomok egy kövér gázt akkor meg-meg akad egyet egyet, de így is csak nagyon ritkán. -
neduddki
nagyúr
válasz Declare #91980 üzenetére
HI!
a shellt megbuntettek mert a fuelsavernel elfeljettek elmondia hogy a tankonkenti 1liter megtkaritas /konyorgom ~2% amugy is, na mind1/ jellemzoen varosi hasznalt mellet nem jelentkezik
udv
neduddki
mod: varosba sokkal tobbet er ha felrax egy dlr-t
[ Szerkesztve ]
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
DeFranco
nagyúr
válasz Declare #91980 üzenetére
Olvasatomban erröl szol egy prohardveres topic . Mindenki leirja a velemenyet es tapasztalatat.
Ok, csak tudod ezt ő objektív tényként állítja be, sőt fel van háborodva ha valaki megkérdőjelezi és simán félrevezeti a kérdezőt, aki feltételezné, hogy van a másikban annyi jóindulat, hogy nem vezeti félre csak azért, hogy elmondhassa magáról hogy ő milyen kurva okos és mennyire ért mindenhez.
Belepofázik mindenbe a legkisebb tudás nélkül.
Személy szerint nekem kiszabottul kinyílik a bicska a zsebemben az ilyen szemét takony kibic viselkedéstől, persze hogy semmi nem drága neki a más kárán, aztán meg vonogatja a vállát, hogy de hát mindannyian csak ámátőrök vagyunk nem? Hát be lehet kapni a harci "azt"... Ez nem más mint szar szemét szándékos károkozás.
A trollkodás, meg hogy hülyét csinál magából egy dolog, azzal senkinek sem árt, de ezért ütni tudnék.
-
kovacsroli
senior tag
válasz Dany007 #91979 üzenetére
Szerintem ne szedd ki a gyertyát ha még nem csináltál ilyet, a visszahelyezésnél ugyanis nagyon nem mindegy mekkora nyomatékkal húzod meg. Legalábbis ahogy utánaolvasgattam óvva intenek tőle.
Elég ha leszeded róla a kábeleket, akkor már látod, hogy van-e nyoma elváltozásnak.Persze nem az én véleményem a döntő, nem vagyok hozzáértő, csak a nagyon rossz tapasztalatból tanultam
Ha hülye vagy az olyan mintha meghalnál. Te nem érzed, csak másoknak fáj.
-
neduddki
nagyúr
válasz Kickass #91974 üzenetére
I!
nem vlelnenulmaradt kia a 2 japo, mert 6gen civic szuk, corollanal meg a 2k utanni zz-kel vigyazni kell /epp tegnap elott ketek velmenyet egyrol, amimorl ara tutajjal tortent beszlegtes alajen kiderult hgoy bugos/ 7gen civic, 2005masjusa utanni corolla meg draga, szoba kerulehtne meg a 323, deTe nem kertel premiaunm alkatreszaraakt:- )
udv
neduddki
-
Declare
őstag
"...amatőrök próbálnak releváns információkat adni a másik amatőrnek..."
Olvasatomban erröl szol egy prohardveres topic . Mindenki leirja a velemenyet es tapasztalatat. Amugy a legtöbb dologban meg a legnagyobb szakertök sem tudnak dülöre jutni....lasd olaj kerdes, melyik marka, milyen csereperiodus etc....van aki az esküszik ra, h soha nem volt baja a kocsijainak, hasznalja öket sok sok evig 30+k km es olajcsereperiodusokkal...mas esküszik pont az ellenkezöjere. Vagy benzin tipusok....Te pl esküszöl ra milyen jo a NEOEOVSUPERMOTION+++, mas meg esküszik ra, hogy semmit nem er. Egyik cikk irja, h lehet benne valami, masik irja, hogy semmit nem er.
Viszont ez a huuuu csak egy 10 eves civicel jar micsoda putto ember gondolkodas mod annyira de annyira nagyszerü lenne, ha eltünne otthonrol.... Egy normalis tarsadalomban ez semmit nem jelent....lehet attol meg valaki nagyon jo a szakmajaban, meg emberileg meg barmiben.....nekem egyik ismerösöm egy 5-6 eves valoban leharcolt peugeottal jar es egy nyomogombos ütöttkopott mobilja van....tehat ugye egy putto senkihazi....de mellette a baratain kivül mas nem tudja, h van az adrian egy nyaraloja+egy vitorlas, minden evben elmegy a csaladjaval sielni, illetve egy olyan nyaralasra valahova, ahol csak a repülöjegy millios tetel (es ebben semmi tulzas nincs amit irok!)
De persze hol van ö ahhoz aki a teljes kp vagyona 150% aert vesz egy autot meg egy 6 eves hüsegidövel a tmobilnal kinyögi havonta az iphon5s reszletet.....3-4 millioert olyan KIVÜLRÖL csillogo villogo BMW t lehet kapni (5,6,7es szeria), hogy magaala csurgat mindenki, aki igy gondolkodik, hogy tyüüüü appppaaam na azert ö am valaki
Es ez most nem rolad, vagy neduddkiröl szol.....csak ez annyira nyomaszto otthon, föleg most, hogy Nemetorszagban elhetek......
-
Dany007
veterán
válasz kovacsroli #91978 üzenetére
Frankó. Épp ezen gondolkodtam.
A gyertyákat kitudom szedni én is, nem? Megfelelő szerszámmal... És akkor szépen megtisztogatnám..Meg alapesetben biztos, hogy az életbe nem megy oda víz. Van külön motorborítás meg hát na... hogy jutna oda be.. sehogy... Csak ha direktbe telenyomatják. De még az se lett volna gond, ha nem magasnyomásúval csinálják...
Lehet az lesz egyik hétvégén apósnál kiszedem őket aztán megtisztogatom.
-
kovacsroli
senior tag
válasz Dany007 #91976 üzenetére
Hát ehhez szerintem hetek-hónapok kellenek.
Mindenesetre én a helyedben azért ránéznék pár hét múlva, az nem áll semmiből.
Mert ha meg nem lehet kiszedni a gyertyát, fúrni kell a hengerfejet, új tömítés, munkadíj, kutyaf@sza, egy ilyen kis fiestánál 100k-s tételHa hülye vagy az olyan mintha meghalnál. Te nem érzed, csak másoknak fáj.
-
Bdanyy
addikt
válasz Kickass #91974 üzenetére
Szerintem golf és leon jó állapotú elég nehezen lesz ennyiért, arra készülj fel hogy elég kicsik belül. Próbáld ki elfersz-e elől, és moged be lehet-e ülni
[ Szerkesztve ]
http://href.hu/x/frwq http://www.n95.hu Nokia N95-ös és egyéb S60 telefonos információs oldal http://febazo.hq.hu/ I8910 HD : http://href.hu/x/f1zt
-
Dany007
veterán
válasz kovacsroli #91972 üzenetére
Hogy rohadjon meg, ettől fosok én is...
Mivel átvételkor úgy telibefújták magasnyomásúval a motorteret, hogy a gyertyáknál állt a víz! Alig tudtam hazajönni vele. Mérges is voltam...
Aztán otthon kifújattok belőle a vizet... De hát csak nem lesz ilyen pár órányi vízben ázástól... -
8th
addikt
válasz tomcsi23 #91943 üzenetére
Bármennyire is szeretem öreg autó már. Ha jó sok felesleges pénzem lenne valószínűleg egy Mercedes Benz GL-t (nem GLK) vennék, vagy esetleg egy Range Rover Sport-ot. Ennek a kettőnek van stílusa a mai suv-ok közül.
[ Szerkesztve ]
"Látod, Európa? Hát ide vezetett a jóság. Mindent megengedő liberális kórság!" Éljen soká a multikulti! Még több illegális bevándorlót Európába! Ugyan már, mi baj lehet belőle...
-
runner 125
nagyúr
válasz kovacsroli #91972 üzenetére
Nyilván ez max fröccsenő víz ellen véd. Ha, motormosásnál megkínálták nagynyomásúval, simán telefolyhatott vízzel.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
kovacsroli
senior tag
válasz runner 125 #91970 üzenetére
Na igen, és ennek ellenére mégis. Állt a víz gyakorlatilag.
A fagydugók szinte felismerhetetlenségig rohadtak. Azt mondta a szerelő ilyet még nem látott, ettől eltekintve viszont nagyon jó állapotban van az autó.neduddki: helyenként le van rakodva ez a finom szemcséjű alföldi homok, mivel sokat állt azt autó. Úgy gondolom ezen akartak segíteni, hogy esztétikailag jól nézzen ki, mert nem ereszt sehol semmit (koppkoppkopp). Azt egyelőre nem tudom, hogy szedte ki, jövő hét elején megyek érte majd rákérdezek, és megosztom a tapasztalatokat.
[ Szerkesztve ]
-
neduddki
nagyúr
válasz kovacsroli #91969 üzenetére
HI!
utoljara a Juliacsakval volt motormosas, ellenben ott minidg ki kellet fujni a vizet mert cseszett indulni, haklis digo noszemejj vot na:- ) ebbol kovetkezik hogy 22 eve nem vot kocsiban motor mosva, minek is ha rendbe van? a carina eladasakor kerdezte a vevo, hogy mi az a feher kicsapodas a blokkon, be kell vallani azota sem tom mert nem jartam utanna
hogy szedtetk ki? melegites?udv
neduddki
-
runner 125
nagyúr
válasz kovacsroli #91969 üzenetére
Épp múlt héten cseréltem gyertyákat a HR-V-ben, ott rendesen cuppant amikor kihúztam a gyertyakábeleket, ugyanis egy gumi tömítés véd a hengerfej tetejénél, h ne tudjon a víz bejutni.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
kovacsroli
senior tag
Sziasztok!
A minap beírtam, hogy sikeresen beletörtek a gyertyáim a hengerfejbe. Bár sokakat nem zaklatott fel, azért egy képet mutatok, hátha valakit érdekel, mit tesz a motormosás (vélhetően) a gyári adat szerint 100k km-t bíró gyertyával 73k km-nél.
Szerencsére bontás nélkül sikerült kibányászni mind a 4 gyertyát, úgyhogy nem megy rá a gatyám.
-
neduddki
nagyúr
válasz Kickass #91967 üzenetére
H!
a rio es a accent egykutja testvermodellek ahun a accent a sokkal felnottebb dizajnu szandekosan /de ez is csak a veztoles es kornyekere vonatkozik/ a crdi valoban zsenialis, de a 4hengeres,a 3 hengeres vm-et inkabb hagyd meg masnak, legnagyobb hatranya mindket joszagnak a puha, billegos futomu
udv
neduddki
-
Kickass
őstag
válasz neduddki #91933 üzenetére
Nem a szomszédnak veszünk autót, de had ne hányjam már el magam minden egyes alkalommal mikor meglátom....
Rio egyébként szimpi de az a CRDi-vel lenne az igazi ahhoz meg még tenni kell. Na pl erre nem is gondoltam máris egy + ötlet.91934 bitpork: ez most kicsit neddudki-ra sikerült és számomra értelmezhetetlen
-
Rivaul
addikt
Érdekes egy szemléleted van. Én pl alig járok ide és neduddki-val se váltottam üzenetet max 3x, azt is nyilvánosan. Abból is egyszer szöges ellentétet állítottunk egymásnak, amire korrekten reagált hogy természetesen meg van mindenkinek a saját meggyőződése. Ez alapján a beszélgetés alapján amit leosztottál te vagy a negatív szereplő. Lehet nem ilyen vagy valójában de most ez van. A személyes ellentéted még nem is érdekel csak ne egy elferdült eszmét reklámozz és állíts be normálisnak.
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
őstag
köszönöm a választ, tényleg kiszállok.
azt azért leírom, ha már lovagolunk a fogyasztáson állandóan:
Opel Corsa D, 1.4 benzin - 3 sofőr (változó vezetési stílus), 628 km - 42 liter -> 6,7/100.
Körülmények: pár km-es rövid utak, napi rendszerességgel, sokszor (sőt párszázméteresek is), klíma 70%-ban ment, 2-3 "nagyobb" (35-40 km-es + vissza) út + több 10-15 km-es (+ vissza) út.
Falun így használjuk, ennyiből jön ki. Ha klíma meg ablaktörlő nélkül mennék, kivenném a pótkereket (legalább 3 kiló), letörném a visszapillantókat és ültetném 5 centivel, kapna 20 bar nyomást minden, akkor kijönne 4-ből is. Biztosan. Vagy nem. De én nem várom el. Eddig másfél év alatt 1 kutyacsont, 1 olajcsere, 4 izzó meg 4 gumi volt, amit költöttünk rá. digit klíma, ezen kívül sztem full fapad, nem sok minden van, ami elromolhat.[ Szerkesztve ]
"... and I hope you have a great day!"
-
Bögre
aktív tag
válasz LuckyL #91868 üzenetére
Felhivtam, es azt mondja, hogy "koccantak" az autoval, a kep meg torott homlokfallal keszult, de azota mar vett hozza ujat, es javitva van. Kertem tole kepet a mostani allapotrol, meg esetleg a baleset utanirol, alvazszamot stb. Remelem kapok is.
Vajon eleg egy kisebb koccanas, hogy torjon a homlokfal? Ilyen esetben nem serul mas fontos, nehezen javithato elem az auto elejen? Keressek masikat inkabb?Errol van szo egyebkent: [link]
[ Szerkesztve ]
-
giigz
veterán
válasz pető bá' #91956 üzenetére
"ez szép meg jó, csak akkor olyan témákat, amikhez saját bevallásod szerint sincs közöd, nem kellene feszegetni. "
Itt nagyjából senkinek nincs köze semmihez, amatőrök próbálnak releváns információkat adni a másik amatőrnek, de itt komoly szakmaiságról nincs szó. Nyilván ha ez egy szakmai topic lenne, szakmabeli emberekkel, valószínűleg bele sem néznék, de itt hozzám hasonlóan olyanok vannak, akik szeretik az autókat, és próbálják bővíteni tudásukat, közben pedig másokat is segíteni. Az persze sajnálatos, hogy egyes emberek olyan dolgokat ajánlanak, amivel félrevezetik a segítségre várót, de ez ugye amatőr társaságban elkerülhetetlen, itt mindenki csak kontárkodik, érkeznek jó és rossz válaszok is.
Attól, mert alapból nincs nagy szakmai tudásom, egyes részterületen lehet jó információm, amivel segíthetek másnak, mert én már megismertem az adott témát.
"Ez a neduddkis rögeszméd meg talán túlzás."
Félreértés történt, ugyanis ez az ő rögeszméje, ő kötött belém, lekezelően, nagyképűen beszélt, aztán jött a zseniális húzása, hogy nem válaszol nekem.
Ja a trollkodásról meg annyit, hogy az elmúlt pár hónapban/évben nagyjából egy trollkodás az egész topic.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
innentől talán nem az én tisztem reagálni, de még ennyit:
"alapból leszarom a kocsik műszaki tartalmát, viszont autóskártyázni és fogyasztástmérni szeretek "
ez szép meg jó, csak akkor olyan témákat, amikhez saját bevallásod szerint sincs közöd, nem kellene feszegetni. És ezt a legnagyobb tiszteletemmel írom, azirányba, hogy elismered, hogy a műszaki dolgokat "leszarod". De remélem észreveszed, hogy teljesen hétköznapi dolgokból tudsz flamewart kicsikarni, és úgy néz ki, hogy trollkodni jársz ide. Ez a neduddkis rögeszméd meg talán túlzás. Itt szállok ki."... and I hope you have a great day!"
-
tboldi
nagyúr
válasz Kickass #91927 üzenetére
Le leszek hurrogva, de van ez így.
2003-2006 Suzuki Wagon R+, 1.3-as VVT-vel. Minden kritériumnak megfelel. Egy régi Swiftnél azért minőségibb, még ha nagyon nem is látszik. Nekünk is ez van, 10 év és 55k km alatt első féktárcsát és betéteket kellett csak cserélni az olajon és szűrőkön kívül. Minden más eredeti, még az aksi is (pedig a 4 évvel ezelőtti műszakin már mondták, hogy meg fog dögleni, de azóta sem erőlködik indításkor ). Na jó, az ablaktörlők és a gumiabroncsok már nem gyáriak.
Ha rendesen karban vannak tartva, kimennek a világból. Most napi ~80 km-t megy, fele-fele város és országút, 5-5,5 l-ben megáll.
Én is hasonló méretű vagyok és kényelmesen elférek elöl. Magam mögött már kevésbé, de kibírható.
Hátránya, hogy kb. 100k-nél hajlamos egy csapágy tönkremenni a váltóban, de más típushibáról én nem tudok.[ Szerkesztve ]
-
giigz
veterán
válasz pető bá' #91947 üzenetére
"Az csapta ki a biztosítékot, hogy valakinek a tudását kérdőjelezed meg amiatt, hogy milyen autóval jár. Azért mert az ismeretségi körödben ez másképp van."
Az én tudásomat is kérdőjelezték már meg, pedig én bevallom, hogy alapból leszarom a kocsik műszaki tartalmát, viszont autóskártyázni és fogyasztástmérni szeretek
"Nem csodálom, hogy már csak én reagálok Rád. én sem sokáig."
És látod milyen jól teszed, legalább van saját gondolatvilágod, nem csak az aktuálisan elvárt magatartást mered magadra erőltetni. Ezt is neduddki kezdte el, hogy aki nem szimpatikus neki, vagy valaha is szembe mert vele szállni, annak utána nem válaszol Atya világ, még kimondani is vicces, mintha ovis lenne... Na szóval ha neduddki nem kezdi el ezt is terjeszteni, akkor senkinek eszébe nem jutna ilyen hülyeség, hogy valakivel nézeteltérésbe keveredik, vagy nem tartja szakmailag semmire, és utána nem válaszol neki...
Úgy irányít titeket (nem pont rád gondolok, tudják, akikre vonatkozik) neduddki, hogy rossz nézni, nem mertek miatta semmit csinálni, csak egy nevetséges óvodás álarcot vesztek fel, és meg akartok felelni neki, hogy nektek még visszaírjon...
-
TaaT
nagyúr
Az az üléshuzat.
Give them hell Ukraine!
-
őstag
mondok jobbat:
rokon, autószerelő műhellyel. Sorolom milyen autókkal láttam az elmúlt 10 évben:
Seat talán Toledo; Golf III kombi, Mercedes talán Sprinter - sok személy szállítására ill variálhatósága miatt alkatrész beszerzés, tehát munkaeszköz is. ezekben biztos vagyok, másra konkrétan nem emlékszem, holnap utánakérdezek.
A fiainak volt egy BMW-je illetve Hondája néhány évig (ott dolgozotak, családi vállalkozás), aztán családalapítás után mindkettő egyterűre váltott, talán Seat és Ford. Ezek egyik sem vattaújan vett, szalonból kihozott gépek voltak, ilyen 4-6 évesek lehettek mikor megvették. A Golf az talán máig megvan. Hogy a hétköznapokban mivel jár, jó kérdés, jó ideje nem találkoztunk, majd megkérdezem. De nem egy hetes bmw-vel, hogy mindenki tudja, milyen jól megy az üzlet, nem "pazarolja" a pénzét külsőségekre. Ahogy a fiai sem. Nagy autó kellett (ill. fog kelleni a következő években), azt vettek. Előtte (fiatalság, huszas éveik, csajozás) Honda, BMW, mi más kellene? De amikor "felnő", akkor tudja, hogy ésszerűen kell dönteni. Biztonság, hely -> nagy autó.Másik autószerelő ismerős: Opel Astra H Kombi -> Insignia. Ahogy tudom újonnan. Itt kicsit érződik, amit mondasz, értjük, hogy van ilyen. De az autója alapján azt mondani valakire, hogy "akik valamelyik szakmaban otthon vannak, es kamatoztatni is tudjak" -> ez egyenlő azzal, hogy új/"nagyobb kategóriás" autót vesz? Attól, hogy nincs szervizem, vagy nem autós témában dolgozom, még lehet rengeteg elméleti-gyakorlati tapasztalatom, aminek örülni kellene, ha átadom. (Mondjuk ez a veszély nem fenyeget, nekem pont nincs.)
Az csapta ki a biztosítékot, hogy valakinek a tudását kérdőjelezed meg amiatt, hogy milyen autóval jár. Azért mert az ismeretségi körödben ez másképp van.
1.8-as motor, dinamikus haladás, város -> talán nem kell 4000-ig pörgetni, hogy dinamikus legyen. Nem volt róla szó, hogy milyen város, Pesten kívül is van élet.
A félős sofőrök előzgetése 110-120-szal simán vihető (biztonságosan).
Amit a saját példámon írtam, a dízellel én is dinamikusan haladtam, városon kívül-belül egyaránt (Veszprémben, meg itt-ott volt egy-két kis kör), országúton sem tata üzemmódban mentem, hanem haladtam. Főleg haza, mert már elegem volt.Tökmindegy, hogy igaz-e az 5,18, vagy nem, semmi okom védeni az, aki lemérte, konkrétan leszarom: egy a lényeg - van egy adat, körülményekkel te meg rávágod, hogy ez lehetetlen, reméled senki nem hiszi el. Nem csodálom, hogy már csak én reagálok Rád. én sem sokáig.
-
-
neduddki
nagyúr
válasz Dluinet #91925 üzenetére
HI!
na akkor eze cserebe, mikell ahhoz ogy egy ablaktorlo 8 evesen is ojjan legyen mi tuj koraban? /ket hete tanultam de msotaig nem tlet el 8 ev hogy kiprobaljam:- )))/
szoval: glassguard+trimcoatudv
neduddki
-
giigz
veterán
válasz pető bá' #91935 üzenetére
Én: "akik valamelyik szakmaban otthon vannak, es kamatoztatni is tudjak"
Te: "Miért ne hajthatna valaki..." "Nem, nem vezérigazgató, de nem is takarít."
A szakmában otthon van és kamatoztatni is tudja alatt igaz én sem vezérigazgatóra vagy takarítóra gondoltam, de nem is egy átlag irodai munkásra, hanem pl. egy műhely vezetője stb. Aki annyira vágja a témát, mint elvileg neduddki, annak saját vállalkozása van, bármi, ami autóval kapcsolatos, pláne ha ehhez kapcsolódik a végzettsége.
Továbbra is elfogadom, hogy ez is csak az én hibám, de aki a szakmájában vitte valamire, most ugye az autós témakörnél maradva pl. van egy saját műhelye/szervize, nem 10+ éves Civic-kel szokott járni, persze lehet ilyen is, de akiket én ismerek, és jó szakemberek, azok inkább nagyobb kategóriás/újabb autókkal járnak.
"szerk.: és a "4 nap alatt napi 2x 86 km -> 35,7 liter" miért hihetetlen? Hosszútáv, országút, 90-nel.. 2.0-s dti-vel mentem hasonló körülmények között 4,6-ot. csak 370 km, és egy nap alatt volt."
Jajj megint félreértés...
"Mielőtt lepapásoznak, város 55-60, dinamikus haladásokkal, országút 95-100, más nem volt most. Ja, gyorsítószakaszok 150-160 (110-re), és nem kevés előzés, mert sajnos sok muszájból vezető és félős sofőr is van."
Tehát ő az 1.8-as benzinessel VÁROSSAL, dinamikus haladásokkal, országúton 95-100 km/h-val, NEM KEVÉS ELŐZÉSSEL érte el ezt az 5,19-es fogyasztást... Én legalább be merem vallani, hogy nem hiszem ezt el, vagy az érték nem stimmel, vagy a körülmények.
(#91936) 8th: Előfordulnak ilyenek is, az én ismerettségemben nem az az általános, hogy menő szakember régi kiskategóriás autóval jár. Kezdhetnék én is példákat hozni, de annyit az egész téma nem ér, ezek szerint közösen megállapítottuk, hogy neduddki is egy ilyen típus, befutott szakember létére megelégszik a régi Civic-kel, nincs azzal semmi baj, csak a mindenkit lenézéséhez képest furcsa.
(#91939) Lion01: Üdv! Megbocsájtok, persze, de ebben a topicban (is) ez a szokásom...
[ Szerkesztve ]
-
8th
addikt
Ismerősöm műanyagárukkal kereskedik fél tucat boltot üzemeltet tehát elég jól szalad a szekér. Egy középkategóriás új autót bármikor megengedhetne magának mégis egy ezer éves W116 mercit hajt. Neki az tetszik.
Nekem ha sok pénzem lenne már rég egy karmann ghia cabrio-t hajtanék és cseppet sem frusztrálna, hogy full fapad és a kétkörös fékrendszer a legpengébb extra benne.
Nem mindenki az autójával kompenzálja a hiányzó centiket.
"Látod, Európa? Hát ide vezetett a jóság. Mindent megengedő liberális kórság!" Éljen soká a multikulti! Még több illegális bevándorlót Európába! Ugyan már, mi baj lehet belőle...
-
őstag
ilyen jellegű problémáim sosem voltak. De ha félreértettelek, szívesen venném, ha segítenél.
szerk.: és a "4 nap alatt napi 2x 86 km -> 35,7 liter" miért hihetetlen? Hosszútáv, országút, 90-nel.. 2.0-s dti-vel mentem hasonló körülmények között 4,6-ot. csak 370 km, és egy nap alatt volt.
[ Szerkesztve ]
-
Kickass
őstag
Read only vagyok általában a topikban de végignézve Hahut annyira gyér a kínálat, hogy csak felteszem a kérdést, hátha akad egy két jó ötlet.
Mit vennétek kb 700ezerből (csak a kocsira költendő összeg ennyi) ha feltételek:
- benzin vagy egyszerűbb dízel, 12-15k-t megyek per év de városban már szinte egyáltalán nem járok autóval inkább közép-hosszú távokon
- felszereltség minimum: 2 légzsák elöl, vmilyen klíma, ABS, legalább elöl elektromos ablakok
- lehetőleg 4/5 ajtós vagy kombiAlkatrész ár ne legyen prémium, de pl Swift F Astra kizárva.
Fel-fel egy virtuális brainstroming-ra.
-
-v-
addikt
De most te mi a tökömről beszélsz? Igen arról szól a videó, hogy ez a sok gyökér "nekemjáraközépsősáv" majom nem húzódik le soha, és ha te folyamatosan haladsz a szélsőben - mint a videóban a srácok 01.00-tól, mert látszik nem váltottak sávot hanem ezer éve ott dekkolnak csak utolérték pistabácsit - akkor elmehetsz-e jobbról.
[ Szerkesztve ]
-
neduddki
nagyúr
HI!
nag irom hogy ijjen lelkes vagy koszi:- )
udv
neduddki
p.s. Taat: ZachDanival meg honap beszlek
mod: mertaz amberek tobbxsege hujje es szajkozza amit 100eve betanult a tobbi birka meg megy utanna, gondolkodas az mai nemmegy:- (((
mod: na elvtarsak csak aze hogy borzoljam: 5.18l/100km, ja es 1.8...:- )))
[ Szerkesztve ]
-
Nkboy
senior tag
-
Nkboy
senior tag
válasz Gergőke88 #91910 üzenetére
Oké, de aki a középső, vagy a belső sávban indokolatlanul közlekedik, akkor azt ledudálhatom ugye?
30. §
Hangjelzés
Hangjelzést adni csak balesetveszély esetében, a baleset megelőzése érdekében, valamint – lakott területen kívül – az előzési szándék jelzése céljából szabad.Szerk:
[rvilike]:
Amikor te utoléred, és el szeretnél haladni mellette, az már előzés (járművel az úttesten azonos irányban haladó jármű melletti elhaladás), viszont ezt jobbról nem teheted meg, mert:34.§. (3) Az előzést balról kell végrehajtani.
Tehát valóban a jobbról történő előzés ez esetben szabálytalan az autópályán! (Lakott területen belül több sávos úton már más a helyzet!)
[ Szerkesztve ]
A fekete kormánylégzsák a bézs utastérben felér egy őszinte vallomással
-
-v-
addikt
válasz Gergőke88 #91910 üzenetére
De múltkor a macska itt okoskodott, hogy nem... és utánanéztem, elolvastam 3x azt a tetves kreszt és én se látom miért csak lakott területen belül lenne érvényes. Ott külön említi ezt, hogy szabályos, az igaz, de nem írja sehol hogy lakott területen kívül ne lenne, én hiába olvasom nem látom mi tiltja... ennek ellenére mindenhol ezt írják, hogy nem szabad, és én is így tudtam. Most felrakták ezt indexre, és ebben is azt mondják, nem szabad... de miért?? Mi az igazság???
-
-
TaaT
nagyúr
Itt azt mondja Zách Dániel hogy 3sávos autópályán azért nem mennek ki az emberek a külső sávba mert meg akarják tartani a pozíciót amit megszereztek (lol), szerintem meg azért nem mennek ki mert kimenni a külsőbe, aztán vissza a középsőbe mert kamiont előzünk, aztán ki a külsőbe, aztán megint előzünk. Nagy Zoltán is megmondta hogy baleset sávváltáskor és utoléréskor éri leggyakrabban az autósokat. Így a középső sávban vonatozás egy egész jó alternatívának tűnik a legtöbb ember számára. Aki meg a belsőben szüttyög szimplán hulyekocsog hogy fekete pákót idézzem.
"itt is aszondják szabálytalan ha elmész jobbról."
Ezt az a 2 fiatal srác mondja, ők amúgy kik?
[ Szerkesztve ]
Give them hell Ukraine!
-
giigz
veterán
Jajj uraim, hol marad az erto olvasas?
-
m3tr0
őstag
-
őstag
válasz Rivaul #91899 üzenetére
látod pont erről beszéltem. sokkal nagyobb ("eszmei", preszízs) értéket tulajdonítanak (sokan) egy autónak, mint annak értelme lenne. Én is csorgatom a nyálam egy mittudomén Ferrarira, mer' szép meg minden, de mikor elmentem mellette, azt mondtam - nem kéne. Mi a francot csinálnék vele?
szerk: ahogy írod: egy család, egy ház, egy élet felépítése.. kell bele egy autó. az csak egy apró részlet. fontos, de egyáltalán nem a legfontosabb.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Path of Exile 2
- Milyen program, ami...?
- Elemlámpa, zseblámpa
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik