Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- ldave: New Game Blitz - 2026
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
molnarpeter
nagyúr
Focvis: Agila tapasztalat jutott eszembe pár dolog, ha nem írtam még. Ismerősnek 1.0 blokk repedt (hajtották néha), big blockot néznék belőle. Kormány duda gomb lyukadt. Hátsó futómű felől jött vmi kattogás, mikor berugózott, nem foglalkoztak vele, de nem esett ki a kerék stb, van benne tartalék

-
válasz
molnarpeter
üzenetére
Köszi a tippet, Amperát eddig nem néztem, de egész autószerűnek tűnik

-
gzbotii
nagyúr
válasz
Winne
üzenetére
Három éven át volt három darab, első generációs (XP10) Yaris, céges autónak.
Nagyon bírták a strapát, hidegtartásában, napi 100km nagyvárosban és szinte csak kopó/fogyó alkatrészeket kellett cserélni.Másik, hogy kényelme az minimális, napi 2x20 perc benne még okés, 115nel már halálfélelmem volt benne..
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
OPiiPO
üzenetére
Ampera? Prius vagy Auris, a legnagyobb baja az akkunak az, ha hagyják lemerülni, magasabb futás ebből a szempontból megnyugtató. Igazolt előélettel rendelkező példányt keress, ha rendesen karban van tartva, nem szokott gond lenni. Prius 3 esetén inverter gondok fordulnak elő, ha nem nyomod neki, vagy Auris-t választasz, el lehet kerülni a bajt.
-
Hali,
Lassan kell egy második autó is, paraméterek:
- évi 15eKm, 70% város, a maradék pálya és főút vegyesen
- dízel kizárva, szívó vagy turbós benzines, esetleg hibrid
- 3.5-4MFt körüli ártartomány
- jó lenne 2012-nél nem öregebbetEddig amiket néztem: Focus 1.6i vagy 1.0T, Astra 1.6 vagy 1.4T, Golf 1.2T vagy 1.4T, Octavia 1.2T vagy 1.4T esetleg Prius.
Egyéb ötletek? Mennyire kell félni a Prius-ok magasabb futásteljesítményétől?Köszi!
-
kelly416
veterán
válasz
rbalint88
üzenetére
Köszi mindkettőtöknek. Igen, a gyári a másik opció, szépek azok is, csak kevés belőle a sérülésmentes.
De még van időm keresgélni. 120 alatt nem nagyon találok értelmeset most éppen, de majd hátha...Szerk.:
Ez pl nagyon szép, és bár van belőle olyan, ami elméletileg jobban passzol egy ezüst autóhoz, mégiscsak a fekete-ezüstöt venném asszem. -
kelly416
veterán
Szeretnék alufelnit venni egy 2006 Focus kombira. Olyant keresek, aminek a közepe beljebb van, mint a felni külső pereme. Ennek van valami spec neve, vagy keresgéljek bátran, nyárig még van időm?

-
Winne
nagyúr
Suzukiból írtátok a dagi Stiftet, a Splashhez mit szóltok?
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
SpaceKombajn
üzenetére
Nem ismerem a típust, messziről csak a műanyag sárgítása tűnt fel

-
SpaceKombajn
aktív tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
A foncsornak semmi baja, az egy műanyag prizma, ami besárgult, cserélhető, de elég hamar besárgul újra, ezért érdemes vésett üveges lámpára cserélni és utána nincsen ilyen probléma.
-
Winne
nagyúr
válasz
tboy93
üzenetére
Futómű rosszabb, mint a Puntoban ami van? 100HP-val mentem, az jó cucc volt, szerettem.

@(#159780) uffneked: Ahol a nővérem lakik, ott szemben van egy pali aki ezzel foglalkozik, ezt a részét megúsznám, hogy kit kell ráállítanom, hogy nézze meg, nekem, ha már ért hozzá.

IIB Puntot nem dobtuk ki, egyelőre gyűjtöm, hogy mit ajánlotok és mit nem annyira.

-
uffneked
aktív tag
válasz
Winne
üzenetére
Persze, külföldről akkor éri meg, ha papírozással, ideiglenes rendszám/trélerrel együtt is jobban jössz ki, mintha itthonról vennéd. Plusz nem árt, ha kimész megnézni, vagy megbízol valaki, aki átvizsgálja a helyszínen, de az is plusz pénz.
Az én Fiestám svájcból jött (dupla szopó, mert nem EU), több volt az admin díja, mint a vételár (240k a vételár, 250k a behozatal). Más kérdés, hogy itthon ezt az állapotot még mindig 600k fölött árulják.A kettes Puntót miért dobtuk ki?
-
Shade45
senior tag
Sziasztok,
Autó cserét tervezek néhány hónapon belül!
A vételár amit megcéloztam 3 millió Ft.Mindenképpen benzinest szeretnék, első sorban városban lenne használva, de hétvégente mennék vele hosszabb távokat is (100-200km)!
Jelenleg egy Ford Pumám van 90 lovacskával, ettől erősebbet és dinamikusabbat szeretnék, illetve a 3 ajtós autók kizárva!
Valami fiatalos, "sportos" kocsira vágynék, aminek adott esetben oda-oda lehet lépni, de pl. egy gyerkőc elhelyezése se legyen akadály a hátsó ülésen!
Egyelőre Honda Civic-eket nézegettem 2010-2015 között 1.8-as motorral.
Mit tudnátok ajánlani ilyen használatra? Illetve ezek a Hondák mennyire ajánlottak?
Köszönöm!
-
válasz
Winne
üzenetére
Jo, csak rozsdara figyelni kell, illetve a szervoban a jelado tipushiba, megbolondulhat es magatol elkezdi tekerni a kormanyt, csere kb 60-80k huf. Tompitott fenyszoronal is szokott lenni valami nyug, foglalat talan? Nem emlekszem pontosan. Futomu szerintem kicsit fapad, meg hatul semmi hely, de amugy elheto kisauto.
-
hobizoli
nagyúr
nem hiszitek el, de ma végre meglett a rencám a 147-re

ezt a burokratikus balf.szisztani rendszert, ami itt van ez vmi elkepeszto
bemegyek KH-hoz a Marea is ottvolt, kaptam toluk egy bonusz igazolast is anno, gondoltam ott lesz a legegyszerubb felhasznalni ezt a KGFB-t megkotni ra (nem volt meg forgalomba helyezve ekkor meg a 147), mondom a nindzsonak, hogy kene a KGFB hogy lehessen kerni rendszamot
aszondja jo, mi a rendszama a jarmunek
vitakoztunk ott egy kicsit, odajott az irodavezeto is, hogy hat de rendszam nelkul nem tudnak kotni ra
de ne mondja mar, mert okmanyirodaban meg ezt varjak tolem
de nem tudjo, at az Allianz-ba, mert a Punto-meg ott van KGFB-zve 10+ eve, kiulom ott is a sort, ott erdekes nem kell rendszam, DE (es most figyelj...), a vasaralas napjatol szamitva MABISZ dijat akarna ramsozni, ami önmagában 100k++ a biztositasi dijon felul
absz nem erti, hogy de nincs forgalmija se, meg rendszama se az autónak meg, úgyhogy forgalomba se vehet reszt, o fizettetne visszamenoleg, mondván ezt ok mindig igy csinaljak
ott is irodavezeto se ertette meg, hogy ha kivonatok egy auto a forgalomból ideiglenesen, akkor nem kell ra fizetnem semmit
na netrisk.hu, ott van olyan opcio is, hogy kulfoldrol behozott jarmu forgalomba helyezese, es azon belul olyan, hogy nincs meg forgalomba helyezve, ekkor eleg az alvazszam is, a forgalmi es a rendszam helye kihagyhato, es majd kesobb potolhato
es ezek az agyi nyomorekok ezt hivatasszeruen csinaljak napi szinten....fuckyeah
képzeld ha vki nincs ezzel tisztaban siman kipengettetik vele a MABISZ dijat isaz, hogy meg majd mehetek vissza VAM-hoz meg a NAV-hoz mert rossz emisszios kategoriaba soroltak be es ez miatt 2x annyi reg adot kellett befizenem ra, mint amit kellett volna, es amit majd visszakapok kb 2-3 honap mulva kulon kérvényt benyujtva persze, meg hasonlo temak..., mar szora sem erdemes szinte...
ja es kozben okmanyrodaban volt ami technikai zurzavar is, novemberben elkoltoztettek ket epulettel odébb papiron, persze ezt nem lehetett visszarontani csak ugy, kellett hozza ilyen igazolas meg olyan, meg faradj el a jegyzohoz, aki majd ad egy papirt, hogy a 15+ eve kiallitott lakcimkartyad az a valid cimed, de azon is megvaltozott a 2-s lepcsohaz neve B lepcsohazra -nemtom eddig miert volt ez jo igy is...-, csak attol mitol kerulok a A epuletbol a C-be meg ott is masik emeletre...úgyhogy 3 napja van egy vadonatuj lakcimkartyam ugy, hogy ugyanott lakok gyakorlatilag folyamatosan, es egy chr elteres van a regi es az uj kozott
ja es nem csak en voltam ezzel igy, hanem egy tucat emberke koltozott el papiron mashova
az egesz egy utlevel kerelmbol derult csak aki, mert pont olyan kerte, aki "elkoltozott"
nyugdijas ozvegy nenike lakasaban is 6-n laktak az okmanyirodai nyilvantartoban, pedig csorikam 20+ eve ozvegy es egyedul elde senki nem tud semmit, hogy ez mikor lett, meg ki csinalta, de nem hiszem, hogy normalis, hogy egy ilyen dolgot nem log-l a rendszer semmilyen szinten
-
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
molnarpeter
üzenetére
84ezer km, vezérlés csere, vezérműtengely csere, nem tudták megmondani mitől kopott el, injektor bemérés, 2 bontott injektor, mondjuk kb 300. Kettőstömegű még nem volt, kuplung már eléggé fent fog. 300 bele a szett munkadíjjal.
Tökéletesnek sem mondanám, tehát azt nem állíthatom, hogy az autó van olyan állapotban, mint mikor megvettem. -
molnarpeter
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Hány km-t mentél, mióta nálad van az autó, és mennyit költöttél külön dízel nyűgökre?
-
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Mivel elég jó áron vettem és a Honda amúgy is tartja az árát, ezért nem sokat számít, értékvesztéssel: 61.9Ft/km
-
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
molnarpeter
üzenetére
De, lehet, hogy írtam ilyet, de akkor lehet, hogy tévedtem, és nem is annyira gáz?
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Nem neked volt money pit dízeled, keverlek valakivel?

-
válasz
tresh
üzenetére
Igen, az a másik 500-ig.
Lehet, anyámnak kell majd valami ütni vágni (lassan 70, max. 2-3 ezer km vezetési tapasztalata van, de nagyon akar saját autót.
), mi is max. 500-ban gondolkodunk + legyen hozzá bontott karosszéria elem dögivel.
Fransziából csak a twingót tudom elképzelni. -
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Honda Civic 7gen sedan 1.4
Üa költség + összes szerviz, biztosítás, matrica, autóápolás, hifi visszaosztva az eddig megtett km-ek számával: 59.5Ft/km
(Csak az üa költségem kb 25Ft/km)
-
uffneked
aktív tag
válasz
Winne
üzenetére
... és repedt a szélvédője, meg ki tudja, mennyi sebből vérzik még? Én fáznék.

Az van, hogy minél nagyobb/újabb egy kocsi, annál drágább. Ha mégsem, akkor ott valami nem nem fasza. Az is lehet, hogy az eladó magát vágja át egy rossz árazással, de azért inkább nem ez a helyzet...
Pont ezért néznék inkább egy olyan típust/évjáratot, aminek a kínálati lista 2/3-a körül van ez a félmilla, így jó eséllyel nem a hulladékok között kell majd válogatnod.Egyébként a fentebb írt "ezek már rohadnak" probléma a legkönnyebben megfogható, mert odamész, és körbenézed egy "ha rozsda lennék, hová bújnék" hozzáállással.

-
Winne
nagyúr
válasz
uffneked
üzenetére
A Seicento szerethető kis autó, főleg a Sporting változat, de ebből nincsenek nagyon fiatalok.
Én 2008-ban vettem az autómat, akkor is ismerőstől, így nincs benne tapasztalatom, hogy mit érdemes nézni és megvenni, első kérdés: ilyet, ami kinti és még forgalomba kell hozatni mennyire bánnék meg?

-
T0mBd1gg3R
veterán
Érdeklődnék itt, kinek milyen autóval hogy alakulnak a költségei kilométerre lebontva.
Nekem dízel Mazda6 2004:
Üzemanyag: 23Ft/km
Kabantartás, gumik, javítások: 12,4Ft/km
Átírás, adó, biztosítás,műszaki: 3,6Ft/km
Értékvesztés: kb 6Ft/km
Azért érdekel, hogy megtudjam, mennyire számít ez soknak vagy nem, hogy lássam érdemes-e lecserélni. -
uffneked
aktív tag
válasz
tboy93
üzenetére
Én azért megkockáztatnám, hogy abból a 131db benzines puntóból, ami 1999 utáni, 5 ajtós és max félmilla, talál legalább 1 olyat, ami nem hulladék.

Ha ennél elég egy mégkisebb, akkor ott a Seicento - jó, ez kicsit eretnek, de városba, 1db hölgynek elegendő is lehet.
A többi tényleg necces, vagy nagyon öreg lesz, vagy zsákbamacska. Volt itt kicsit fentebb szó 306-ról, Swiftről, bakancs Micra is létezhet.Nekem amúgy az mk6 Fiesta tavaly úgy állt meg 600k-ba, hogy vezérlés-vízpumpa-kötelezőkön kívül a kuplung+kinyomócsapágy is cserélve lett.
-
-
válasz
uffneked
üzenetére
Egyik sem jön ki belőle. Anyámnak fél éve néztünk autót, fél milláért csak hullák vannak. Punto még 6-700-ért is rohad mind, értelmes Yaris 800k, mk6 fiesta is kb ennyi. Panda lett 680-ért, de az sem volt teljesen hibátlan. Barátnőmnek C corsa volt 800 pár ~2 éve, mondjuk az jó deal volt, utsó szériás keveset futott példány

-
Winne
nagyúr
Sziasztok!
Páromnak szeretnénk venni egy 5 ajtós kis városi autót 500k Ft alatt, amivel relatív kevés a gond és olcsó a fenntartása. Tudtok erre néhány alternatívát adni?
-
Szajo
őstag
Valamelyik nap már kérdeztem de most egy kicsit pontosabban:
Megnéztem a hazai használt piacot 159 alfa terén és amikből van jó azok:
1.9JTS és 2.2 JTS talán 1db 1.8
Ezekből a motorokból (csak benzin jöhet szóba) melyik a megbízhatóbb? Van valami amire figyelni érdemes? -
vzsryl
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
De van, ha "eladó". Ha "nem eladó", akkor kérnek érte kétszer annyit, csak akkor várniuk kell, és talán-talán el tudják passzolni 50-100k-t engedve.
Én 150k-ért adtam el októberben az enyémet, mert csak állt benne a pénz. Még ingyen is odaadtam volna, pedig semmi komoly hibája nem volt, de öreg volt, és már nem érte meg tartogatni...
Ettől függetlenül sokkal inkább egy mezítlábas Astra vagy PUG 306, mint egy combzsibbasztó, régi stift... -
kisza25
félisten
Nekem az akkor 8 éves A vectrám 12 éves korára széthullott, pedig 8k km mentem vele évente és kapta az olajat+szűrőket, meg éppen ami kellett
Sosem volt olyan időpillanat amikor minden jó lett volna benne. Mondhatni úgy toltam be a skodaszalonba 2006- ban, mikor elhoztam az új skoda fabia kombimat
-
TomMusic
őstag
válasz
molnarpeter
üzenetére
az a lámpa 0% foncsort tartalmaz
Ezt miből látod? Hogy kissé sárgás? -
w333
félisten
válasz
TomMusic
üzenetére
Újabb Francia autók igen ... de ezek a régebbiek még megbízhatóak !

"Suzuki soha nem romlik" el is egy nagy uber legend, van egy pár ismerősöm akik megszívták vele pedig megbízható autót akartak, de ha egy autó nincs normálisan karbantartva az lehet bármilyen gyártmány mert soha nem lesz megbízható

Én amikor Suzuki -t néztem anyámnak legalább 5-6 -t megnéztem pedig 300-350k árkategóriában néztem, de egyik sem volt jó, amelyiknek jó volt a motorja annak rohadt az egész kasznija, és amelyiknek jó volt a kasznija annak pedig füstölt a motorja (ette az olajat) csattogott a váltója és így tovább !

-
TomMusic
őstag
válasz
HKorn
üzenetére
Akkor itt inkább a szerencse játszik nagyobb szerepet.
(#159724) rasotamas: az kétszer annyi, mint amennyit rászánnék.

(#159725) w333:
nem fogsz kapni csak olyat amit tolni kell
sajnos francia autókról ugyanezt hallottam
Akkor ez így valszeg felejtős. Egyik kollégám autószerelő, de ért a dologhoz, és nagyon becsületes, őt mindenképpen vinném magammal, meg esetleg mégegy emberkét, hogy biztosra menjek. De ha ez még így is lutri, akkor inkább hagyom a témát.
Tudom, ennyi pénzért ne várjak csodát, ezért érdeklődök, hogy egyáltalán van-e realitása a dolognak. Vagy felejtsem el, és még tyeplák autót se kapok ennyiért... -
MunezXBK
nagyúr
Ne reménykedj, linkeltem tegnap is 2 cikket, ami arról szól, hogy a német kormány megakadályozná a kitiltást.
A másik dolog pedig az, hogy nem a városokból lenne a kitiltás, hanem a belvárosokból, ( ahol jelenleg is tiltás alatt van sok autó ) szmogriadókor.
Kicsit túl lett lihegve az egész sztori, ráadásul nincs még lefutva ez a kör.
-
w333
félisten
-
w333
félisten
válasz
TomMusic
üzenetére
Suzukit felejtsd el ilyen áron nem fogsz kapni csak olyat amit tolni kell, anyámnak tavaly Novemberben néztem Suzukikat 300-350k körül és mind szakadék volt, illetve nagyok sok s Suzuki nepper kiglancolt hulladékok, és sok a "tesó megegyezünk" Suzuki is !

Így Peug 306 lett a befutó 1.4 (8V) szívó (a világból kimegy) ugyan ilyen !
Kis szerencsével 200k -ért már kapsz olyat amilyen kell !

-
T0mBd1gg3R
veterán
-
TomMusic
őstag
Sziasztok,
Régóta gondolkodom már szaladgálós végtelenül igénytelen autón, amivel lehet a szutykos időben melóba járni, illetve bevásárolni, ilyenek. Illetve, jó lenne néha nagyobb kiruccanásokat csinálni, pl. bringát levinni Balatonhoz, ilyesmik.
De nem kell semmi extra (egyetlen kikötés, hogy nemdohányzós legyen), relatíve rövid távra (pár év) használnám.
Nézegettem Suzukikat használtautón, pl. 160 000Ft-ig is már a leírások alapján vannak egész jók. Ezeket mennyire lehet komolyan venni? Lehetséges pl. olyan, hogy megveszem, vételárral - átíratással meg minden cókmókkal együtt mondjuk költök 250 ezret rá, és le van tudva a dolog? -
Qru
MODERÁTOR
válasz
molnarpeter
üzenetére
Sztem, nem jobban mint a csalódízelünk.

mod:
nyogo83: Nyugi eltörlik amint rájön Tarlós Pista, hogy hiába várja a pizzafutárt.

-
nyogo83
senior tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Igen, csak itt van megint egy boduletes okorseg, mivel nem azt mondjak hogy a ketutemu motorkerekparokat tiltjak ki (kobcentitol fuggetlen), hanem a csakis az 50-eseket.
Az meg nem erdekli oket, hogy katalizatoros vagy nem illetve 4T vagy 2T.Megnezem majd, hogy egy jo kis szmogriado eseten hogyan alakul a futar szolgalat es kajakihordas
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
MunezXBK
nagyúr
Itt van leírva magyarul: a német kormány megakadályozná a kitiltást.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Kickass
üzenetére
Persze főleg, vidéken ahol nagyobb arányú a szilárd tüzelőanyag felhasználás. Noha Pesten sem a magánközlekedés a legnagyobb kibocsátó. Sokkal inkább az ipari kibocsátás van rá hatással, meg az euro 0-ás (tömegközlekedési) buszok meg az általad is említett tüzelési forma...
Nem feltétlenül, sztem máshol nincs olyan szigor itthon mint Pesten.
Igen, önkormányzati hatáskör (Pesten a fővárosié nem a kerületeké). Az, hogy a jövőben ez milyen irányba mozdul nem tudható de ellenkező irányba aligha. Ettől függetlenül a szabályozás nem a legmegfelelőbb. Pl kitiltják a 2 ütemű motorokat is szmogriadó esetén. Szóval ha szar a levegő minősége inkább a kétliteres Euro5 dízellel kell jönnöm melóba az 50 ccm-es robogó helyett. Na vajon melyikkel szennyezek többet/jobban? Hát nem a robogóval az tuti...

-
Declare
őstag
válasz
kisza25
üzenetére
Fogalmam sincs

Szerintem az eddigi dizelbotrany igazabol olyan nagy karokat nem szabadott, hogy idezzen a dizeles autoknak, mert semmi nem törtent, ami a költsegeket illeti. A dizel üzemanyag ara nem valtozott, a dizeles autok nem kezdtek el többet fogyasztani (csak több karosanyagot pöfögnek ki, mint a papiron)....szoval aki eddig azert vett dizelt, mert sokat autozik es ezaltal a dizellel penzt takarit meg az ugyan ugy dizelt vett.
Ez ha elkezdik kitiltani öket a nagyvarosokbol, ez mar valami....de hat ez is igazabol hol erinti a magyar vasarlokat, hogy majd lesz nehany nap, amikor nem autozhatnak nehany Nemetorszagi nagyvaros belvarosi kerületeiben?
Azert ha elül a por es az összes blikk meg hasonlok telefirkaltak a netet, hogy "wääääääääää veeeeeege a dizeleknek, betiltjak, kitiltjak, söt mesterlöveszek fogjak kilöni a soföröket a dizel autokban!!!!!!" akkor utanna megnyugszik mindenki
szep lassan elindul a valtozas, de ezert nem fog egy dizel mondeo mondjuk 1 millioval kevesebbet erni....szerintem. (mivel semmi nem indokolja....max a környezet tudatossag....hat az meg Magyarorszagon hol van a prioritasi sorban az emberek 90%-nal?
) -
kisza25
félisten
válasz
Declare
üzenetére
A 2013- as crdi i30 sw-t igazolható 95e km futással, szép állapotban, alig tudtam eladni és majd 500eFt olcsóbban, mint amenyiért a benzinesek mennek, amik 1M olcsóbbak voltak új korukban, mint ez a Diesel.
És ez a csaló Diesel+szmogriadó miatt, akkor ez a hír szerinted mit fog okozni? -
jegenye77
addikt
Na majd kialakul.
Csak az bosszant, hogy megint a " kis átlag emberke" szívja meg amit ott egy tollvonással intézek. -
Declare
őstag
válasz
SzlobiG
üzenetére
En is igy gondolom

Magyarorszagon mondjuk 1-2 even belül nem hiszem, h egy hasznalt dizel ara különösebben esne emiatt.
En egy bö fel eve voltam nagyon rajta ezen az autocsere teman....neztem ujat is, hasznaltat is, de mar akkor annyira fujtak ezeket a dizel ellenes dolgokat, hogy már akkor arra jutottam, hogy egy uj vagy fiatal dizel ilyen 5+ eves idötavban nem okos dolog. A benzines tovabbra is többet fogyaszt es a benzin dragabb is joval (Nemetorszag), a hybridek meg megintcsak baromi dragak egyelöre....szoval igy arra jutottam, hogy mivel semmi baja nincs a kis dizeles Astramnak, igy kivarok....es milyen jol tettem....raadasul jo esellyel kilatasba került egy ceges auto (dizel
)...bar en most nagyon drukkolok ennek a dizel ellenes dolognak, mert egyelöre csak dizelt lehet a ceges policy szerint konfiguralni....viszont ha berobban a dizel ellenesseg, akkor csak megvaltoztatjak ezt es lehet turbos benyosat is 
-
Declare
őstag
válasz
jegenye77
üzenetére
Ez az egesz egy folyamat kezdete....nem azt mondztak, h holnaptol nem lehet dizel autokkal jarni az utakon....szmogriado eseten kitilthatják (felteteles mod).
Szerintem az irany jo....szepen lassan szabaduljanak meg az emberek a dizel autoiktol. (senki nem mondta, hogy iden minden dizel autosnak futnia kell a szalonba es rendelni kell gyorsan egy uj benzinest 10 milliokert...)
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Milyen egeret válasszak?
- Launch trailert kapott a Honkai: Star Rail
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- OnePlus 15 - van plusz energia
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Sorozatok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Xiaomi Mijia Smart Socket Plug kínai WIFI-set keresek
- Gyümölcstartó hibátlan állapotban eladó
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- TP Link HS100 Távolról vezérelhető Wi-Fi-s dugalj (Smart Plug)
- Nagyon szép, fehér Jura Impressa J5 automata kávéfőző profi cappuccino fejjel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Saintnek van, Facebook csoportot ajánlom még tájékozódni.
De még van időm keresgélni. 120 alatt nem nagyon találok értelmeset most éppen, de majd hátha...

), mi is max. 500-ban gondolkodunk + legyen hozzá bontott karosszéria elem dögivel. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)