Hirdetés
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Bambanő háza tája
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Mára elég volt a reklámokból
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Hiányzik a gamer érzés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
adise
őstag
üdv
MSI B85M-E45
ASROCK B85 Pro4vagy valami hasonló árban?
jo egy 4690, r9 280x mellé?
köszi
[ Szerkesztve ]
-
BoB
veterán
Üdv
Az MSI Z170I GAMING PRO AC alkalmas arra, hogy egy i5-6600K-t alapfeszen max-ra húzzák?
A CPU áramellátására vonatkozóan nem közöltek infót a weblapon, tesztek meg még nincsenek. De gondolom van itt olyan is aki ránéz és a kondikból meg mosfet-ekből (meg mittomén miből ) meg tudja saccolni...
[ Szerkesztve ]
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
Krissz5435
aktív tag
Hello!
Decemberben vennék félkonfigot (alaplap, proci, ram) és két alaplapot néztem ki:
GIGABYTE GA-Z170-HD3PEgy Intel 6700k mellé lenne, memóriának pedig ezt néztem ki, ha a Z170-es lapot venném:
HyperX 8GB Fury DDR4 2666MHz CL15 HX426C15FB/8A kérdés, hogy megéri-e a drágább lap és ram, vagy elég lesz az olcsóbb lap és pl ez a ram?
KINGSTON 8GB ValueRAM DDR4 2133MHz CL15 KVR21N15D8/8A lapra 35-36k-nál nem szánnék többet.
Mindenképpen atx-ben gondolkodok és újban.
Tuningban nem gondolkodok jelenleg, mert a megbízhatóság fontosabb és videókonvertálásra lenne használva.
Videókártya AMD 6850HD lenne (már megvan a jelenlegi konfigban)."Ha én pm-et kapok válaszolok is rá. Ezt mástól is elvárom akinek írok."
-
Krissz5435
aktív tag
válasz Krissz5435 #72804 üzenetére
Vagy esetleg még ez a lap jöhet szóba Z170 chippel:
GA-Z170-HD3"Ha én pm-et kapok válaszolok is rá. Ezt mástól is elvárom akinek írok."
-
jim bcs
nagyúr
(#72800) Hmmm1
Ha nem akarsz külön hangkártyát de kellene egy a gyáritól jobb audio, akkor igenis érdemes gamer lapokat nézni, elsősorban ez az előnyük. Ha tuning nem játszik márpedig otthonra nem fontos, akkor egy B-s Gamer tökéletes számodra. Játékra még 2x4GB CL9 1600mhz ram KIT fog kelleni és egy i5.(#72802) adise
Refresh proci alá ezek -->
GIGABYTE GA-H97M-D3H
ASUS H97M-E
MSI H97M-G43(#72803) bob.zxr
Egy picit meg lehet benne rángatni, bírni fogja.(#72804) Krissz5435
Minimum a GIGABYTE GA-Z170-D3H az ajánlott 38k-ért. Ha nem akarod meghúzni a procit akkor van alternatíva még és nem muszáj meghúzni, auto tuningra ez jöhet szóba -->
ASUS H170 PRO GAMING
MSI B150 GAMING M3Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
Savanya
addikt
válasz Krissz5435 #72807 üzenetére
38eft-ot ráköltesz a lapra akkor inkább GB Z170XP- SLI -t venném meg ami 41eft .
[ Szerkesztve ]
Mobilszámom: 70-516-8068
-
Teaway
veterán
válasz Krissz5435 #72807 üzenetére
Nagyobb méretű, kedvezőbb VRM elrendezés, jobb LAN, fejlettebb audio részleg.
Nincs itthon csokid??
-
Teaway
veterán
válasz Krissz5435 #72810 üzenetére
Igen, elég akkor érdeklődni, ha pár napon belül esedékes a vásárlás. December az még messze van.
Nincs itthon csokid??
-
Hmmm1
aktív tag
válasz jim bcs #72806 üzenetére
Szia Értem, de akkor végülis egy Asus, nem gamer pár ezressel olcsóbb, az 5X védelmes is ugyanolyan jó mindenre kb, mint aminél odaírják hogy gamer xd. Proci az i7 lesz, (nem akarom egy hamar cserélni, így i7) a ram meg 8 giga, de egybe, ha később vennék még 8-at, illetve nem szeretem a kis 4-eseket. : )
Sőt, ugye sok évig a vga-n kivül nem akarnék semmit sem cserélni. Azért is kellene hogy akár 5-8 évig is jó legyen az alaplap. Megha ezek az új modern alaplapok elhasználódnak vagy valami...remélem nem kell kukázni procit, vga-t miatta, ergo csak nem úgy "romlik el" hogy tönkre vágja majdan azokat is. Ha kiadok 250-et akkor legyen jó, úgy vagyok vele. : )[ Szerkesztve ]
-
Cyberslider
őstag
[ Szerkesztve ]
https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/cyberslider/index.html
-
g@bo
nagyúr
válasz Cyberslider #72813 üzenetére
nem lehet a lapra koncentrálni.
de ez egy régi 1156os szörny.
-
bul07
nagyúr
válasz jim bcs #72806 üzenetére
Kifejtenéd ezt a auto tuning dolgot?
Id:
Ha nem akarod meghúzni a procit akkor van alternatíva még és nem muszáj meghúzni, auto tuningra ez jöhet szóba -->
ASUS H170 PRO GAMING
MSI B150 GAMING M3[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Winchester95
őstag
Sziasztok!
Felesleges pénzkidobás a Gigabyte Z97M-D3H Helyett venni egy Giga Z97MX-Gaming5-t?
Tuning lenne (eddig 4,3fix giga d2v lapban 4690K gyári hűtővel max70fokon.) csak MicroATX.
Többre nincs pénz, és csak ez a kettő közül jöhet szóba valamelyik. -
jim bcs
nagyúr
(#72818) bul07
Nem manuális proci kisajtolás a végletekig. Az auto tuning a legkedvezőbb tuning értékre állítja be a procit minden tekintetben. Szépen elkezdi húzni a procit és ahol a legstabilabb azt az értéket kapod meg.(#72820) Peti198506
Feleslegesnek nem nevezném, a Giga Z97MX-Gaming5 egy komolyabb kategória ha az audio részt nézzük, ha nem akarsz külön hangkarit akkor ez tökéletes lesz.[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
bul07
nagyúr
válasz jim bcs #72821 üzenetére
MSI B150 GAMING M3 alaplap akkor tudja ezt a funkciót?
[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
jim bcs
nagyúr
válasz Winchester95 #72822 üzenetére
(#72822) Peti198506
Igen, így ha nem igényled akkor a Gigabyte Z97M-D3H is megfelel.(#72823) bul07
Igen, az én MSI B85I GAMING-em is tudja. Az MSI B150 GAMING M3 elég jó vrm-et kapott, nem lesz gond.[ Szerkesztve ]
-
kalozhun100
őstag
Ha lenne a kezetek ügyében 2 alaplap melyiket választanátok? Egy i5 4670k alá? ASUS MAXIMUS VI HERO VAGY VII GENE? A Hero az majdnem 2 éves a Gene meg új.
Xiaomi Mi 11 Ultra
-
jim bcs
nagyúr
válasz kalozhun100 #72825 üzenetére
1 dvga alá ASUS MAXIMUS VII GENE
[ Szerkesztve ]
-
anytime
őstag
Sziasztok!
Egy i5-4670-es procim van. Mehet alá a H97-es (Z97, ha proci csere is közbejönne) deszka?
Köszi,
A -
bul07
nagyúr
válasz jim bcs #72824 üzenetére
MSI B150 GAMING M3 lap esetén elférnek egymás mellet az állábi alkatrészek
HyperX 8GB FURY DDR4 2133MHz CL14 KIT HX421C14FBK2/8
Cooler Master Hyper 212 EVOMert ha nem férnek el akkor csak keresni kell másik alaplapot
-
jim bcs
nagyúr
válasz kalozhun100 #72832 üzenetére
Mindkettő ugyanazt tudja, ha matx gépet akarsz akkor lecseréled, ha nem akkor nem. Ha már asus akkor vegyél bele asus wifi-t.
-
bul07
nagyúr
válasz jim bcs #72831 üzenetére
Megvan már jó ideje, még új áron 7800 Ft körül vettem
Köszönöm a segítséget szerintem meg is vagyok, már ha nem álmodok mást
[ Szerkesztve ]
-
Winchester95
őstag
Szóba jött még egy versenyző de erre sajnos csak két évet adnak, a giga z97mx gaming helyett micro atx vonalon, egy ezressel drágább:
-
bul07
nagyúr
válasz jim bcs #72838 üzenetére
Hát még a rendelés menni is fog , de az összerakás , fene hosszú heteim jönnek , sűrű munkanapok, 24h munka 24h pihenés és ez így 10 napig, örülök ha ki tudom majd aludni magamat, és félek is hogy kialvatlanság miatt megsértem azt a fene rossz processzor foglalatot ami az intel használ, fenéért nem tudták lemásolni az AMD foglalatát
-
bul07
nagyúr
válasz jim bcs #72840 üzenetére
Rendelés leadva
ipon fórumába lehet ilyenről olvasni hogy sérült lábak mait feltételes garanciába veszik vissza, pár havonta van ilyen esett
Tényleg köszönöm a segítséget, és most már majd csak az összeszerelés van hátra
-
jim bcs
nagyúr
Csak egy jó tanács ahogy én szoktam csinálni!
Az ilyen hibák elkerülése végett én kivétel nélkül minden csomag felbontását videóra veszem, természetesen mindent nappali fénynél rögzítek, úgy hogy látszódik a csomagszám is, valamint a dobozt körbe véve annak sorozatszáma nehogy abba kössenek bele, hogy ez nem az a sorozatú lap.
Az alaplapnál felbontás után azonnal felnyitom a cpu reteszt és közelről vagy jól látható zoom-ig átnézem a foglalatot, amennyiben minden láb sértetlen akkor leállítom a felvételt és lehet szerelni.Így ha bibi van és rángatja a vállát a bolt akkor el lehet nekik küldeni a videót, arra nem fognak tudni mit lépni csak az azonnali cserét.
[ Szerkesztve ]
-
Gabi7799
tag
Sziasztok!
Asrock P67 PRO alaplapomat szeretném valami stabilabbra cserélni.
Mert: Elég érdekes, de 18-Celsius alatt nem indul a gép. 5 rövid "beep" és annyi.. (CPU már volt cserélve)
Nem kizárt még az sem, hogy esetleg VGA problem, de sajnos ezt ezzel a lappal nem tudom kipróbálni..
Szóval szeretném elsőkörben a lapot egy már tuningra is alkalmas darabra lecserélni.
Sajnos chipset és egyéb finomságokhoz nem értek..Kb 30k körüli összeget költenék rá.. de olcsóbb is lehet, mert csak egyszerű mezei és nem hardcore tuningra gondoltam..
Hűtés: Corsair H80i
CPU: i5-3570KKöszönöm szépen!
-
jim bcs
nagyúr
válasz Gabi7799 #72843 üzenetére
Mivel kifutott széria újonnan nem lesz alá normális lap, használtan is 33k-ért van az aprón egy ASUS Maximus V Gene Z77. Azt gondolom sejted, hogy ennyiért már egy legújabb 1151-es lapot is veszel, vagy olcsóbban 20k körül a még forgalomban lévő 1150-et, így meggondolandó a történet.
-
Winchester95
őstag
válasz Winchester95 #72837 üzenetére
Esetleg valaki erre?
-
Jigli
csendes tag
Üdv!
Gépfejlesztésre adom a fejem ám az össze kapart pénzösszeg nagyon maximum 25 000 Ft, úgy h ebből szeretnék gazdálkodni.
Jelenlegi konfig:
Core 2 Quad Q8400 2.66 GHz
Gigabyte EP41 UD3L
2X2 KINGMAX KLEE88F-B8 2GB DDR2-1066 PC2-8500 CL5
Sapphire HD6870 1GB GDDR5 256 bit
XFX PRO 550W
Asus Silent Square EVO p. hűtőAz elképzelés a következő: mivel nincs pénzem nagyobb/újabb teljesítményű proci+alaplap+memória trióra a jelenlegi procimat szeretném túlhajtani minimum 1 GHz-el!!! Utána olvastam és ez a picike képes akár stabil 4.5 GHz.
2 variációban gondolkodom:
1:
GIGABYTE GA-X48 DQ6 lap (11k) és marad a régi ram2:
ASRock P45X3 Deluxe (16k)
Corsair Vengeance 4GB (2x2GB) DDR3 1600MHz Dual Chanel (6k de legalább ennyiért el is tudom adni a régi ramokat)A kérdés csak az, hogy megérné e váltani ddr2-ről ddr3-ra abban az esetben ha szeretném túlhajtani a procit legalább 1 GH-zel illetve a 2 különböző variácó közül melyik lap+ram párossal lehet nagyobb teljesítményt elérni? Csak is játékra használom a gépet úgy h a cél a proci+ram+vga trió maximális kihasználtsága lenne.
Amennyiben van valakinek jobb ötlete ebben az árkategóriában várom a kommenteket és bízom benne hogy én is megfelelő helyre posztolom a kis problémám
Köszönettel: egy csóró casual tunner.
Nincs hős haza nélkül, nincs haza hős nélkül!
-
FurrierX
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Egy kérdéssel fordulok hozzátok. Valaki tudna-e segíteni melyik alaplappal járnék jobban? Egy i5-4440 ketyegne benne.
A két lap:
Válaszaitokat előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Anime filmek és sorozatok
- Programozás topic
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Befutottak az első tesztek
- alza vélemények - tapasztalatok
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Windows 11
- Mesterséges intelligencia topik
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
Állásajánlatok