- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- votlage71: Kábel menedzsment
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
rbalint88
addikt
válasz
andersen10 #48529 üzenetére
arn-nak volt, neki se jött be annyira (ár/érték alapon). ha nem használnád amúgy sem gyakran és elégedett is vagy a 14-essel, akkor szerintem ne cseréld le, inkább a váltási költség negyedéért vegyél rá egy jó nagylátó/halszem előtétlencsét.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
andersen10 #48509 üzenetére
ja..folyton bevezetnek valami nagy újítást, oszt hónapokig foltozzák
amúgy így nekem tetszik, mert exif-et, tag-eket, mindent egy helyen mutat, nem kell lapozgatni, csak ha nem nagyítod ki, alapértelmezettben túl kisméretű a fotó, és kétoldalt gáz a két nagy üres szürke sáv sztem -
válasz
andersen10 #48428 üzenetére
DXO
-
válasz
andersen10 #48426 üzenetére
Kérdés, hogy melyik mennyit csal az ISO megadásnál .
A GX7 fél fé-t biztosan csal, míg a kompaktoknál a Pana nem szokott csalni, legalábbis például az FZ200 ISO skálája elég pontos. Ha ugyanez a helyzet az FZ1000-rel is, akkor az ISO1600-hoz ISO600 passzolna. Úgy pedig valószínűleg tök egál lenne.
-
b.vr
őstag
válasz
andersen10 #48175 üzenetére
"A tesztelt MILC-ek mindegyike gyorsabb mind az árkategóriájukba tartozó SLR gépek"
én szeretem őket, de ilyen kérdésekben azért jobban bízok olyanok véleményében akiknek napi szinten kell a kiemelkedő af-képességekre támaszkodniuk és ráadásul kellő tapasztalatuk és összehasonlítási alapjuk is van. Pl. Thom Hogan, legutóbb a galapagosi madárfotózásra vitte (a D7100 mellé) az E-M1-et és az X-T1-et is (és itt a D7100 még olcsóbb is) linkeltem is már korábban a két részletes összehasonlító írását melyiknek mi inkább az erőssége/gyengesége ([link], [link], pl. "My sense was that the E-M1 was faster to initial focus, less reliable on moving subjects, while the X-T1 was slower to initial focus, more reliable on moving subjects once focus was achieved." )
Egy újabb írásában is visszatért a kérdésre: "What was I getting from the D7100 that I couldn’t quite get from the X-T1 or E-M1? Well, this, for instance (itt egy kép a felé repülő albatroszról) the real issue is the speed of the bird relative to me and the fact that they were not always flying straight patterns near their landing spots. Oh, and cluttered backgrounds that all the cameras want to try to focus on, so you need override ability to that which works. With 24mp (actually about 22mp with this crop), there’s incredible detail in the birds features, and no visible noise despite using ISO 800. But here’s the kicker: that’s shot 3 in a sequence of 8. All in focus. The best I could do with the other cameras was 2 of 8 in focus."Az egy másik kérdés hogy a "nem-madarász" fotósoknak mi elég, mindenesetre az idézett állítást hogy gyorsabbak mint a dslr-ek, azért eléggé árnyalja.
-
p_adam
addikt
válasz
andersen10 #48175 üzenetére
Ezek eléggé MILC optimális körülmények, ahol nincs ennyi kontraszt. ott mindjárt más a helyzet...meg a D4s úgy is eltalálja a fókuszt, hogy sokkal kisebb a mélységélesség.
Bár állítólag a GH4 már vaksötétben is tud fókuszálni (az 1.2-es objektívvel) -
Studi
veterán
válasz
andersen10 #48073 üzenetére
Ha a fotózás a jogsértő Magyarországon, attól még szerintem külföldön külföldit egész nyugodtan fotózhatsz, és azt tetszőleges fórumokon publikálhatod. Sőt, külföldön magyart is fotózhatsz, és publikálhatod, ha kedved tartja. Nem olvastam amúgy a jogszabályt, nem tudom pontosan, hogy a fotózás, vagy a publikálás a tiltott.
-
Freddy76
addikt
válasz
andersen10 #48073 üzenetére
Igen, és mennyire valószínű, hogy ez a milánói hajléktalan (akit szvsz le sem kellett volna fotózni, de ez más kérdés) olvassa a ph-t, majd idejön perelni. A végén Jusztot felszólítják, hogy törölje a képet. Én azért ennyire nem kezdenék neki jogászkodni...
-
TayRol
nagyúr
válasz
andersen10 #48071 üzenetére
ez érvényes Milánóra is?
-
ati3x
senior tag
válasz
andersen10 #47999 üzenetére
Tán a sigma 60/2.8 lehet egy opció. Az ára se vészes.
-
Lassú Víz
addikt
válasz
andersen10 #48014 üzenetére
S-AF: amikor megvan az élesség nem keres tovább mindegy merre mozog a cél.
C-AF: kontrasztos AF esetén folyamatos keresés elé-mögé fókuszálással. Intelligens rendszertől azt azért elvárnám, hogy amíg a detektált résznek nem változik a kontrasztja álljon le az élességkereséssel, de pl. az E-P1 sosem áll le. Fázis érzékelés nélkül szerintem megette a fene a C-AF módot.Szerintem S-AF módban az AF területet jól kell kiválasztani, majd lenyomod a gombot és amint rátalál a gép exponál is. Vagy érintő kijelzőn egy mozdulattal a kettő.
-
bignor
tag
válasz
andersen10 #47999 üzenetére
Köszönöm a választ.
-
|AP|
veterán
válasz
andersen10 #47939 üzenetére
az hogy a jobb szél életlenebb, az eddig minden általam vizsgált tesztképen jelentkezett, több tesztben is megemlítették, sőt a saját példányom is ilyen. Viszont szerintem bőven együtt lehet vele élni. Persze nem egy 20-as szint, de a 14-es képénél nekem jobban bejön a 12-32. Látószögben a 12mm pedig számomra hatalmas előny.
-
Schanyee
senior tag
válasz
Lightroomban csak a shadows/highlights csúszkát tologattam többnyire, max néha a szinhőmérsékletet. Szóval inkább g3 jpg, élesítés, zajszűrés, clarity 0-n volt az egy említett képen kívül. G3-ban intelligens felbontás és dinamika standard szintre állítva, a többi off.
Annyira meg szerencsére (mármint anyagilag szerencse) nem vagyok figyelmes, hogy nekem egyáltalán a decenteresség feltűnjön, így ez nem zavar, ha nem mondod nem veszem észre. -
andersen10
aktív tag
válasz
te = de
Kifutottam szerk. időből.. -
|AP|
veterán
válasz
andersen10 #47814 üzenetére
és ilyen is létezik már, bár ez csak kompakt.
-
rbalint88
addikt
válasz
andersen10 #47810 üzenetére
"Mondjuk egy androidos m43 kamera esetén még valóssággá is válhat..."
az b*szna be... amíg a kendermagos processzorok, meg 2+ GB ram kell ahhoz, hogy egy telefonon normálisan fusson az android (és néha még azon is fagy), addig köszönöm, nem kérek belőle a fényképezőgépbe. QNX vagy iOS alapon még esetleg, de akkor is húznám a számat.
-
jmakk
őstag
válasz
andersen10 #47810 üzenetére
De az sem lenne hülyeség, ha kisebb összegért legalább megvehetnéd a frissítést pl. 30-50EUR-ért.
-
madgie
titán
válasz
andersen10 #47805 üzenetére
100/120p videó alatt is borzasztóan buta sajnos.
-
rbalint88
addikt
válasz
andersen10 #47756 üzenetére
nem én nyertem a licitet
arn: el ne add!!!
-
arn
félisten
válasz
andersen10 #47562 üzenetére
Konkretan... Mas a hatekonysag a 14, 12, 14-150 obiknal 14mmen. A palacsintanal jobb, mint a 12esnel.
Csodak itt sincsenek... Nem akarok 3200ig menni, csak ha nagyon muszaj
szvsz ez mar ffen is eros kompromisszum.
inkabb arra voltam kivancsi, hogy egyetlen obikent egy turan mennyivel tudom kivaltani az omd stabjat, illetve vagyok elobbre a turaobi + fix kombonal. A kepminoseg nem rossz, de kicsit tobbet vartam tole. Talan itt erdemes a stabot kapcsolgatni, mert mintha bekavarna neha. Mindenesetre most csak a shutter lenyomasakor el, illetve probaltam kapcsolgatni. De alapvetoen sokat valtozo viszonyoknal en szeretek az automatikara hagyatkozni, mert ha vmi ugy marad, lehet szar beallitassal fotoztam vegig a fel napot.
-
arn
félisten
válasz
andersen10 #47558 üzenetére
pl mindegyik obit 14mm kornyeken vizsgalva.
-
arn
félisten
válasz
andersen10 #47556 üzenetére
Ezt azonos fokuszhossznal mondod?
-
válasz
andersen10 #47552 üzenetére
1 fé zaj nyereség, meg még 1-2 fé stabi nyereség az gyenge fényben összesen 2-3 fé nyereség, ami bizony szép eredmény. Az majdnem akkora különbség, mint ami a fixek és a kitobi között van: 20/1.7 vs kitobi f/4.5, az 2 2/3 fé, 45/1.8 vs kitobi f/5.6, az 3 1/3 fé.
-
arn
félisten
válasz
andersen10 #47552 üzenetére
Szenzorstabnal nekem az a tapasztalazom, hogy erosen fugg az obi hosszatol (rovid obinal hatekonyabb).
-
andersen10
aktív tag
válasz
andersen10 #47531 üzenetére
Picit még faggattam a GX7-et IBIS hatékonyság ügyében. e-shutter üztemmódban nálam a 20/1.7 esetén 1/8s a határ ahol stabilan éles 45/1.8 esetén 1/15s. Érdekes hogy stabi nélkül a 20-ast 1/15s-el megfogom de a 45-öst 1/60 alatt bizonytalan, tehát a 45 esetén nagyobb az IBIS "nyeresége".
Tehát mégsem annyira hatékony a Pana IBIS, mint első próba alapján gondoltam, obitól függően 1-2 FÉ összejön azért.Ezzel be is fejeztem a tesztelgetést.
Összefoglalva a G5-höz képest amin változtatok
- AUTO ISO felső határát ISO1600-ról 3200-re emelem, kb 1 FÉ zaj nyereség alapján
- 1/4s, 1/8s ill 1/15s alsózáridő a 14/20/45 obiknál, álló témánál -
Mercutio_
félisten
válasz
andersen10 #47542 üzenetére
Azok kezdeti AF sebessége okán el is várható...
-
jmakk
őstag
válasz
andersen10 #47534 üzenetére
Igazán feltalálhatnák már a témastabilizátort!
-
arn
félisten
válasz
andersen10 #47531 üzenetére
hat azert egy 1/5 sec sorozatban nem ua, mint stabbal
-
MrChris
nagyúr
válasz
andersen10 #47503 üzenetére
Köszi a mintát!
Az én észrevételem: kicsit különbözőre mérődött a színhőmérséklet, GX7 zöldesebb, G5 picit melegebb, főleg a fatörzs felső részén látni, meg a sövény napvilágította levelein. A GX7 egy leheletnyit túlexpós a G5-höz képest, ezt leginkább a hálón lehet először észrevenni, emiatt az árnyékos részek (sövény) a G5-nél bebukottabbnak látszik, viszont a világos részen a háló nem igyekszik eltűnni a G5nél. Bár tagadhatatlanul több árnyalat marad a GX7-ben az árnyékos részeknél, még ha javára vált is ennek a túlexpó. Kb azonos a zajosság pedig 1EV a különbség ISOban. De a G5-nél jobban kontrasztosabban látszanak a betűk, jobban olvashatók 1:1 nézetben, sőt a tábla jobb alsó sarkában lévő telefonszámot nagyjából el is lehet olvasni, GX7-nél csak egy-egy számot. A G5 bizony színes foltos. Szerintem nagyon kicsi a különbség, az én tapasztalatom a magas ISO-nál, hogy műfénynél jöhetnek ki színproblémák, főképp árnyalatszegénység, dinamikaszűkülés a részletvesztés engem ott kevésbé zavar. Ami érdekes még, a színek száma G5: 435k, GX7: 380k -
MrChris
nagyúr
válasz
andersen10 #47467 üzenetére
Színek, színvilág, színhűség... szempontjából látsz különbséget a G5-GX7 között?
-
Schanyee
senior tag
válasz
andersen10 #47486 üzenetére
Nekem a postával nem volt még semmi bajom, ellenben egy csomaggal vagy a GLS hibázott kétszer igen nagyot, vagy az eladó nem is akarta eladni a terméket és kitalált egy sztorit, hogy ne kelljen visszamondania.
-
rbalint88
addikt
válasz
andersen10 #47486 üzenetére
Deutsche Post csomagokat meg DPD hozza.
-
scarabaeus
őstag
válasz
Na, akkor már legalább 3 db jól működő szenzorstabilizátoros GX7 van a világon, a tiéd, a Luminous Landscape-é és abból a másik tesztből való példány még.
-
válasz
-
Schanyee
senior tag
válasz
andersen10 #47249 üzenetére
Van g3-ban is e shutter, de ott csak csökkentett felbontással és minőséggel így nincs is sok értelme. Viszont engem a shutter shock probléma nem nagyon érintett. Volt 100-300-am,lehet fókuszálási hibának gondoltam ami az volt, de a helyzetet ismerve (futó kutya) az esélyesebb is. Talán a kit obi mellett volt olyan így visszagondolva ami az lehetett, de az a bő 10 ezer kép alatt amit ezzel csináltam, nem igazán volt olyan érzésem hogy na ez most mitől életlen. Amúgy igazad van, én is tuti sokat használnám ha lenne, mostanában érdekel a time lapse csak féltem a zárat
-
Dolphin
tag
válasz
andersen10 #47184 üzenetére
Hmm.. nekem csak Oly EM5-höz vannak, de azok többet bírnak, és sajna nem tölti a gyári. Ezek szerint típusa válogatja, vagy gyártó...
Mindenesetre én berendeltem, hogy legyen 4 egyforma DSTE, 1 töltővel... így nem kell odafigyelni és cserélgetni.. 1 db gyári aksi árának feléért -
válasz
andersen10 #46790 üzenetére
Ennek örülnék nagyon. pl. egy GH5-ben el tudnám viselni, de csak akkor van értelme, ha hozza az Oly 5 tengelyes stabijának a szintjét, és műxik videó közben is. Sajna, tudtommal csak a Pentax ibis rendszere műxik videó közben. Az Oly és a Sony (úgy tudom) átvált szoftveresre a GX7 meg simán nem kínál stabilizálást videó közben. :/
-
MrChris
nagyúr
válasz
andersen10 #46687 üzenetére
IBIS: csak teszteket láttam, de az elég egyértelmű hogy abban em5 a csúcs, ráadásul gx7-ben videó közben nem elérhető.
-
.mf
veterán
válasz
"fejlettebb IBIS (ez nem minden tesztben egyértemű)"
99 szerint igen, 1 szerint nem... én azóta enyhe fenntartással kezelek bármit, amit Tyson mond.
Szerintem az EM5 kezelhetőségére sem lehet panasz, amint már kézre állítottad a dolgokat. Ott van kéznél a két tárcsa és a fenti Fn és mozi gomb. Továbbá kis obikkal (kb. Panalajka 25-tel bezárólag) a fogása is tűrhető, én pl. a kis méret tartása miatt nagyon-nagyon ritkán rakom fel akár csak a fél-gripet is (sőt, már az MD 50-eshez is hozzászoktam, pedig az méretében és tömegében a 14-140-II kategóriája). A használati útmutató szerint panorámát is tud, de még sosem próbáltam.
Videó, wifi egyértelműen GX7 (mondjuk wifi EM10-ben is van), design szubjektív, nekem az EM5 tetszik jobban. Szóval kinek mi.Ha megrendelted már, akkor késő, de (a valószínűleg szintén japán szürkeimportot) Angliában boltból újan 400 GBP-ért látom (csak váz) ott, ahol az EM5-öm vettem. Viszont az előző, szenzorhibás EM5-öt nekem is oda vissza a boltba kellett postáznom (6.2k DPD biztosítással), de postafordultával küldtek helyette egy újat és a bennemaradt akku helyett is (újra)küldtek (mivel az első a postán eltűnt) egy újat.
/ Viccess, hogy ugyanott az EM5 már csak 420 GBP, de az EM10 még 509... -
Studi
veterán
válasz
Meg is jött már tőlük a vázad? Tényleg kecsegtető az ár, E-M10 vs GX7 így elég erős versenyben van.
-
Fryskitt
addikt
válasz
andersen10 #46680 üzenetére
Elég olcsón adja, még az Amazonhoz képest is.
-
arn
félisten
válasz
andersen10 #46649 üzenetére
szvsz kb ez az egyetlen teszt
amugy mindenutt gyengenek irtak az gx7 stabjat, gyengebb, mint az obikban talalhato, amelyek kozul keves er fel az oly stabjaval. nem veletlenul hasznalja az obiet elsosorban.
-
szőröscica
addikt
válasz
andersen10 #28745 üzenetére
Még bizonytalan vagyok, most voltam először állatokat fotózni. Mókusokra "vadásztam", és igazából az én amatőr kezemnek még a 45-össel is nehéz volt néha követni a mozgásukat.
Viszont elég jól megtudtam közelíteni őket.
2 perces croppolással kb. ilyeneket tudok kihozni a képekből, és ezek már 50%-ra kicsinyítve is vannak:
[link]
[link]Csak elgondolkodtam rajta, hogy esetleg érdemes lenne használtan venni valami hosszabb lencsét.
-
Mercutio_
félisten
válasz
andersen10 #28745 üzenetére
Pedig a 100-300 meglepően jó és átfogásához képest nem is monstrum ellentétben a "régi" 14-140-nel
-
törölt tag
válasz
andersen10 #27857 üzenetére
hol van ez a topic az indexen?
-
ati3x
senior tag
válasz
andersen10 #27284 üzenetére
Vitába szállnék veled!
FF... Háttérmosás.. Ha tesz az omd-re egy 25/0.95-ös voigtlandert no azzal már szépen lehet "mosni" és mondjuk a d600 váz most pontosan 2x annyiba kerül mint az omd.. Ha pl a 600-ra akarsz egy valamirevaló 1.4-es obit, no az sem aprópénz..
Azaz a voiglander+omd ára egálba van egy 600 váz árával...
Igaz ez a vl obi manuál.. De pont az esküvői fotózás egy része a beállított fotókról szól.. A dinamikus részhez, meg fel kell pattintani a pana 25/1.4-et, és hajrá! Ugye annak elég penge az af-je.. Ellenben a 20/1.7-el!
. Meg még egy 45/1.8-as és már így egész jó kis szett.. "nagyfaroknak" meg vesz az ember vmi kivénhedt canon 40d, ráaggat valami 2 pálcás tamron telét, és ezzel töri az utat..
Ha a "parasztnak" ez kell
-
Mercutio_
félisten
válasz
andersen10 #27319 üzenetére
Vagy E-PM1 14-150-es obival ugyanannyiért, a váz szinte ajándék az obihoz.
-
FEDman
addikt
válasz
andersen10 #27313 üzenetére
Ha külön megveszed ezt a 3 gyári kiegészítőt az 49e Ft, a maradék 26-ba kerül a Limited felirat!
De az ilyen Limited kiadások már csak a jéghegy csúcsa, az igazi lehúzás szerintem igázóból ott kezdődik, hogy kiadástól és típustól függetlenül az Olympus nem ad alapból napellenzőt az obijaihoz..
-
andersen10
aktív tag
válasz
andersen10 #27308 üzenetére
A VF-4 299 EUR? Atyaég!
-
Mercutio_
félisten
válasz
andersen10 #27308 üzenetére
-
Mercutio_
félisten
válasz
andersen10 #27298 üzenetére
Ezért kell obira napellenző, + vázra külső vaku, akkor már nagyobb lesz a cucc, de nem annyival nehezebb
-
Tulku
veterán
válasz
andersen10 #27300 üzenetére
Igen, kevertem az evf ajnározását és az elcédé ekézését...
Tehát elcédét utálom de nem tudom övtáskába hajintani, ellenben a külső evf-et igen.Studi: nekem is ez jutott rögtön eszembe...
-
Studi
veterán
válasz
Hát én ha kettesben voltam eddig bármilyen hölggyel, mind örült, hogy nagy a cucc.
Vagy még a fényképezőgépekről beszélünk?
-
andersen10
aktív tag
válasz
andersen10 #27300 üzenetére
Aha, szóval ezért a kalap
-
madgie
titán
válasz
Van szám
"Mindenki a kopaszfoltot nézze" ... és még vigyorognak is grátisz.
-
válasz
andersen10 #27284 üzenetére
Hát igen, ezt ma Magyarországon nem lehet elkerülni:
"Nekem kellemetlen lenne az érzés is, hogy MILC-el fotózok hivatásosként mellettem meg 1-2 vendég FF vázzal, kályhacsövekkel. Aztán kalimpálhatsz, hogy hohó rám tessék figyelni mégiscsak én vagyok a főfotós"
Teljesen jó meglátás, sajnos. -
rbalint88
addikt
válasz
andersen10 #27274 üzenetére
"Pana 14, Pana 20, Oly 45 "szentháromság"-hoz csak akkor nyúlnék ha rendszert váltanék, vagy közel az éhhalál"
vagy ha váltanál oly 12/2, pana 25/1,4-reés ezek mellett maradna a 45-ös oly.
Panánál milyen területi egységre szól a garancia? Világ/EU/magyar? Az amazon.com-os 750dodós G6 kitár nagyon csábító, ha megoldott a garancia ügyintézés itthon a kint vásárolt cuccnak, akkor nincs visszatartó erő
Vám, áfa, tufa nem probléma, úgyis ismerőst kérnék meg rá, hogy ha jön, hozza el. -
Mr.Csizmás
titán
válasz
andersen10 #27254 üzenetére
evf marad az omd kivaltsaga, a jelenlegi iranyvonal szerint.
-
madgie
titán
válasz
andersen10 #27252 üzenetére
"Te melyikhez nyúlnál elsőre ösztönből?"
Ösztönból olyan ronda mindkettő hátulról, hogy ihajj
Kereső nélkül az E-P5 fincsi, az tuti
... de miért nincs olyan variáns, ahol a nyüves kisvakut kidobják belőle, és a helyére kerül egy VF-2 szintű EVF?
-
Peethy
őstag
válasz
andersen10 #27217 üzenetére
Csak félve kérdezem, hogy annak a 42.5-ösnek mennyi lesz majd az ára... megáll 200k alatt? A stabit nézve viszont kuriózum lesz, nagy fényerejű portréoptika stabilizátorral nincs Canikon vonalon. (Kivéve a N 85 3.5VR, de az makró, és nagy fényerejűnek sem nevezhető...)
-
Studi
veterán
válasz
andersen10 #27217 üzenetére
Jaja, már emlékszem. :-) Remélem megfizethető is lesz. Így amúgy még jobb, mert az én G5-ösömön is lenne stabi.
-
válasz
andersen10 #27214 üzenetére
Szexi azzal a nagy bumpszlival a tetején...
-
Studi
veterán
válasz
andersen10 #27110 üzenetére
Ilyet rendeltem. Most már bármelyik percben itt lehet, ápr. 20 körül rendeltem.
-
madgie
titán
válasz
andersen10 #27110 üzenetére
az engem is érdekelne
-
madgie
titán
válasz
andersen10 #27106 üzenetére
Bizony-bizony, nekem is rá lesz gyógyulva holnap az esküvőn a 45/1.8 a vázra... sajnos a 20/1.7-et eladtam, de ha összejönne az LX7, akkor szép lassan szerzek a 14/2.5 helyett újra egy 20/1.7-et.
-
madgie
titán
válasz
andersen10 #27103 üzenetére
-
válasz
andersen10 #27094 üzenetére
g5 is jó, így van.
-
Studi
veterán
válasz
andersen10 #27072 üzenetére
AF motoros, végig 2.8-as, közel 3x-os átfogású zoom vs MF-es fix.
-
Studi
veterán
válasz
andersen10 #26943 üzenetére
Ha még mindig No.01-nek való ajánlás a téma, akkor kezdetnek a fixet kihagynám. :-)
-
madgie
titán
válasz
andersen10 #26326 üzenetére
Tényleg?
Ideje volt ,a GF1-hez képest az összes Pana vázam pocsék volt színekben (G1, GH1, GH2).
-
andersen10
aktív tag
válasz
andersen10 #26303 üzenetére
Ez kellően érthetetlenre sikerült. Szóval egy kis statisztika, G5-tel, elektronikus és mechanikus zárral, 300mm-en. Minden esetben 3 kép készült. Az éles képes aránya:
m-zár e-zár
1/125 0/3 1,5/3
1/250 0,5/3 3/3
1/500 2,5/3 3/3
1/1000 2/3 3/3Fél pontot akkor adtam, ha nem borotvaéles, de bőven jó.
A jelenség magyarázata:
http://cameraergonomics.blogspot.hu/2012/09/micro-43-shutter-shock-revisited-omd-em.html
Az elektronikus zár hátránya, hogy mozgó témára nem ajánlott, torzítást okoz. Statikusra viszont a fentiek miatt ilyen gyutávnál feltétlen! Én az egyik custom beállítást (C1/C2) erre programoztam a G5-ön, így egy mozdulattal tudok váltani.
[ Módosította: Parci ]
-
Marseille199
senior tag
válasz
andersen10 #24119 üzenetére
Hmm, tetszik.
-
Marseille199
senior tag
válasz
andersen10 #24118 üzenetére
Köszi!
Nem az amúgy, g3+kitobi -
HollyBoni
veterán
válasz
andersen10 #23729 üzenetére
Nekem pont videóra kéne a cucc, kár hogy nincs benne képstabi. Kéne egy 14-es nagyjából fényerős obi, ez ami még nekem elérhető árú. Kár hogy a 8-10 körüli (nem fissáj) tartomány drága.
-
Mercutio_
félisten
válasz
andersen10 #23678 üzenetére
Jaj, ne kezdjük, akkó mondjak ekvivalens DOF-ot biztosító rekeszt, így má' jóóóó?
-
ROBOTER
addikt
válasz
andersen10 #23650 üzenetére
Próbáltam olyan képeket keresni, amelyen teljesen oldalról mutatják, a bajonetthez való arányosítással kb. 125..130mm-es hossza kell számítani. Mármint csak a gépből kilógó rész.
-
ROBOTER
addikt
válasz
andersen10 #23650 üzenetére
Ha az ott az elején még a napellenző bajonettje, akkor EZ hótziher nem 10 centis lesz.
ps.: Nem értem, miért is lenne olcsóbb észrevehetően, mint a 75/1.8.
-
Mercutio_
félisten
válasz
andersen10 #23648 üzenetére
Ebben nem nagyon reménykednék
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
andersen10 #23536 üzenetére
-
válasz
andersen10 #23534 üzenetére
rosszul gondolnád. egy 10x akkora felületű szenzorra ugyanis 10x annyi pixelt tehetsz azonos pixelméret mellett.
-
.mf
veterán
válasz
andersen10 #23480 üzenetére
Elolvastam. Egy pár éve postoló, profilja alapján diák, aki csak az obi fényerő adatai alapján, de a szenzorméretből adódó (ennél jelentősebb) különbséget figyelmen kívül hagyva, képek vagy bármi saját kezű tapasztalat nélkül tesz világrengető megállapításokat. Ja.
Egyéb híreink: a Mikulás létezik. Igaz, mert megírta a zinternet. Azon belül is a 9 éves Jancsika.Szerk: amíg olvastam-írtam, Parci beelőzött.
-
válasz
az xz-10-ben 1/2,3"-os kompakt van, ez 3 fé-vel gyengébb az mft-nél. szóval azért kicsit túlzás az állítás. a fuji x10-nél igaz lenne, ott pont 2 fé a különbség, 28-112/4-5,6 mft-i értelemben.
-
jmakk
őstag
válasz
és ha az ISO80-nál kezdődik kontra ISO160?
-
Freddy76
addikt
válasz
andersen10 #23433 üzenetére
Nem, életemben egyszer voltam vízitúrán, de azt sem nevezném annak, mivel öt nap alatt nem sikerült elindulnunk Sárospatakról. Várdán laknak koleszostársak, náluk voltunk többször, és onnan mentünk át.
-
Freddy76
addikt
válasz
andersen10 #23424 üzenetére
Csehek a rokonok, arra kell járni gyakran. Kicsit messze van, de jobb, mintha Gergelyugornyán laknának rokonok...
-
MrChris
nagyúr
válasz
andersen10 #22354 üzenetére
Nem csak tesztkép a pixinfón. Ahol a színes/szürke négyzetek vannak 100% nézetben...
-
PRO-peller
senior tag
válasz
andersen10 #22345 üzenetére
Magam is írhattam volna mindezt.
Sok pl.-t tudnék még hasonlót.
Kevesebb képet kell csinálni, de jókat. Ha viszont ritkábban fotózól nem tudsz olyan jókat.
-
need
addikt
válasz
andersen10 #21937 üzenetére
Tetszik nekem ez a G5 és el is gondolkozok rajta...
Csak 1 a baj...az én kezdődő Parkinson kóromnak nem lenne jó..hogy még stabilizátor se nem van..
Kíváncsi lennénk rá hogy melyik mennyi az a zár idő amit még kézbe +lehet fogni..! -
eeXaa
addikt
válasz
..nemcsak jobb dinamika, hanem egyben jobb szenzor is... a stabinak hasznát venném nagyon, mivel csak a két kis fixemet használom 99% ban.... ne felejtsük a minőségi jpeg-et, persze lehet ez már nem probléma a g5-nél sem...
mondjuk ha az elektromos zárat teljeskörűen lehet használni, az sokat számítana... tényleg, lehet? ...mármint 1/30 lassabb záridővel használni? de amúgy megértem egy g2 után és most egy g3 használata mellett miért a g5-t favorizálod. -
arn
félisten
válasz
Az ibist is lehuzhatod
max fixekkel nyujt egy kis hasznalhato elonyt. Viszont kisebb.
-
FEDman
addikt
válasz
andersen10 #21533 üzenetére
G5 -100-300 - eShutter
-
arn
félisten
válasz
andersen10 #20993 üzenetére
no igen, ilyenkor faramuci, hogy miert kerul 360ebe az 1100 euros em5
-
sebgutkopf
őstag
válasz
- Ja! Csak 340?
- Kettőt kérek!Egyébként nagyjából annyi, amire számítani lehetett. 400-ért csak váz árban már nem biztos, hogy megtalálná a piacát. Így akit érdekelt az eleje óta már elgondolkozik.
-
Szulita
tag
válasz
Szerintem meg ez egyáltalán nem vészes. Ahhoz képest, h mit vizionáltak egyesek, igazolva a saját butaságukat, kimondottan baráti az ár.
A GH3+12-35 620e. Ugyanez a D600+24-70 esetében 1 milla fölött van. Persze, DOF-ban csak f5.6, de azért 400e az 400e. No meg nekem ez se lenne mindegy. -
Mr.Csizmás
titán
válasz
vételes topikban meg nyafognak, hogy jaj ez 500k
hát persze, amiből majd 200 leesik a 14-140-re, amit adnak hozzá...
-
julius75
aktív tag
válasz
Én is meglepődtem, váz ügyben többre számítottam.
Azért a GH3+12-35 hozza amit vártunk tőle...... -
madgie
titán
válasz
andersen10 #20955 üzenetére
Volt, míg az asszony bele nem borította a húslevest
Király cucc, jópár szenzort pucoltam vele.
-
csakb
őstag
válasz
andersen10 #20950 üzenetére
Vagy így: [link].
Az etil-alkohol helyett a már ajánlott, tiszta izopropil-alkohol (propanol) jobb, talán könnyebben kapsz patikában is, és biztos nem oldja az optikai ragasztókat.
-
t72killer
titán
válasz
andersen10 #20950 üzenetére
Igen, fültisztító izopropanolba belemárt (ne legyen túl csöpögős) és több sorjával végigmos. A végén lehet finoman rálehelni (a sok alkoholos mosás miatt uis lehűl=könnyen kicsapódik rá a pára) és azt is letörölgetni.
Új hozzászólás Aktív témák
- FUJINON XF 16-55MM F2.8 R LM WR OBJEKTÍV
- Insta360 X4 akciókamera Invisible Dive Case
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. ( 777 / 3800 / 6400 expoval)
- DJI Pocket 2 Creator Combo +NDPL szűrők
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívek, kiegészítők ( 1400 / 1600 / 2300 / 5100 / 5160 expo )
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Dell Optiplex 7050 SFF + Quadro K620
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P52s - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" FHD I W11 I Cam I Gari!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest