Új hozzászólás Aktív témák

• jaanoo89

aktív tag

válasz lugosi #99205 üzenetére

"Röviden összefoglalva, szerintem nem ilyen rétegobikat kellene csinálni. Hozzátéve, hogy nem reprezentatív felmérésen alapuló véleményem szerint a pro szegmens ma már nem használ tömegesen m43 rendszert, ami ilyesmiket eltartana."

A 14-45 PRO sem azért PRO, mert azt profi használná. Egy profi miért használna egy tényleg minimális háttérelmosással bíró alap zoomobjektívet? Az azért PRO, mert megkapta eleve a csepp és porállóságot és mert sarokról sarokig éles a képe, keveset kell szoftveresen korrigálni, ezt ebben a rendszerben PRO-val jelölik.

Felőlem maradhatna a 75-os 1.8-as is, ezt is írtam, ami egyébként nem réteg termék, flickr alapján elég sokaknak van ilyen objektívük, csak az idő halad, más rendszerben 350 ezer FT körül kapni csepp és porálló változatot hasonló látószögben. (pl. Fuji 90-ese hasonló) Szóval ahhoz, hogy pár év múlva is legyen piaci részesedése az MFT-nek, aktualizálni kellene az objektív parkot. Az új videó alapján nagyon az utazásra hegyezték a hangsúlyt, ami szerintem helyes, ez a rendszer túrázni nagyon alkalmas, viszont akkor a drágább üvegek kapjanak csepp és porálló kivitelt, mint ahogyan azt a Pana is megtette pár éve. Ha ezt úgy oldják meg, hogy lesznek PRO jelöléső objektívek, akkor úgy, ha a jobban sikerült régi darabokat (pl. az említett 75-ös) ellátják szigeteléssel, akkor úgy.

A macrónál pedig kell egy hosszú változat is, a 60-as általában jó, de azért néha jól jönne a nagyobb munkatáv. 30-60-90 (vagy 100) macro vonal szerintem teljesen rendben lenne és düböröghetne a marketing részleg, hogy bármit szeretnél macrozni, ez a rendszer alkalmas rá.

Új hozzászólás Aktív témák