Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• .mf

veterán

Már megint mi van itt, pár napig nem vagyok, és hsz-ek százai...
    Micsoda pörgés ment itt E-M10 árakon, Sigma formán, Canon kompakton, stb..

EFT / E-M10 árak: bocsánat ha kárörömnek hangzana, de így már nem fáj annyira, hogy az E-M5-öt választottam az akkor még csak jövőben érkező E-M10 kivárása helyett. Ezen az utazáson nagyon jó szolgálatott tett, s még árban is alatta volt ezeknek az áraknak, szinte váz árban kaptam a kitet.

Igen, az E-M5 árak kicsit csökkentek: váz 280-ról 275-re, 12-50 kit 360-ról 340-re.

Schawo: vastag koporsószög? Nézőpont kérdése.
    1. Aki egyszer megveszi és a kitobit le se kerül a vázról, annál talán.
    De a 25 f1.4, 45 f1.8 obikkal már nehezen veszi fel a versenyt. S még ott vannak a speciálisabb darabok is, pl. a Samyang halszem, vagy a 100-300-as madarászni (épp ma egyik hegyre menet belebotlottunk egy madarász-társaságba, és itt Malájziában annyira jófejek az emberek, hogy a helyi túravezető nekünk is kezünkbe nyomott távcsövet és mutatta, hol-mi. Egy-kettőt valamelyest sikerült is, de az ekv. 280 már kevés volt. Volt ott valami arc FF Nikonnal, nagy állvánnyal és egy elég nagy kályhacsővel. Csakhát ők kisbusszal mentek, mi meg robogóval, és az én teljes cuccom (E-M5 12-32-vel, 20, 14-140, pótakku, lenspen) egy közepes méretű övtáskában elfért :)) ). Szóval ez még mindig egy sokoldalúbb rendszer, ami méretben (ugyan kisebb átfogású és sötétebb, vagy fényerős, de fix obikkal) lehet hasonló méretű is.

2. "Ne feledd, ha jól seggberúgnak, akkor is egy lépéssel előrébb kerülsz". Ráférne a m4/3-ra egy kis ösztökélés, pl. valami jóféle és jóárasított kompakt 12-60 f2.8-4 obi kijöhetne. Fujinak is egy elég korrekt 18-55 f2.8-4 kitobija van. Igazán jöhetne valami. No pressure :DDD

Új hozzászólás Aktív témák