- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Geri Bátyó: Régi VGA, HDMI és a felbontás
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
b.vr
őstag
"Nem hiszem, hogy barmelyik obis stab labdaba rugna az em5 stabjaval szemben, akarmilyen fokusztavon."
Na a következőket inkább felvetésként linkelem, mert nincs ebben kellő elméleti tudásom és gyakorlati tapasztalatom sem (mert az alábbiakból egyik sincs nekem sajnos
)Amit most gyorsan találtam hogy milyen elvi előnye lehet az optikainak a szenzorossal szemben hosszú teléknél (anno nem biztos hogy itt olvastam de végülis mindegy. Azért nagy tudományosságokra ne számítsatok
)
lens-stabilization-vs-in-camera-stabilization"Disadvantages of Sensor Stabilization:
(...) Not very effective for long telephoto/super telephoto lenses – the longer the lens, the more the sensor has to move to compensate for the shake. Because the space for such sensor movements is limited, sensor-stabilized lenses are generally less effective than optically-stabilized lenses."Itt pedig egy teszt a Pana 35-100 stabijáról (majd aki sokat foglalkozott már ilyesmivel megmondja mennyire korrekt)
Panasonic_35-100_mm_f_2.8_image_stabilization
"As you can notice the maximum distance between these two curves reaches 3.8 EV and such is the efficiency of the optical stabilization of the Panasonic 35-100 mm. It is a very good result, even a tad better than that of the 12-35 mm model."(Mlaca-nak amúgy van 12-35, jól emlékszem? Meg Ő nyilván próbálta az OMD-t is, szóval legalább szubjektív benyomás lehet róla. Persze ez nem a hosszú tele tartomány (mondjuk még a 35-100 sem feltétlenül.
De biztos lehet találni a neten pana 100-300zal is tesztet, majd próbálok keresni én is )(ami még érdekes lehet az elsőként linkelt cikkben, hogy szerinte van különbség alacsony fényben a fókuszálásban (ez az optikainak kedvez) illetve a bokeh-re történő hatásban (ez meg a szenzorosnak) Na ilyen szempontokra nem emlékeztem, és nem is tudok benne érdemben állást foglalni, talán majd valaki)
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Milyen egeret válasszak?
- Robotporszívók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Sony A7 II (ILCE-7M2) + SEL2870 objektív megkímélt állapot
- Canon EOS R6 Mark III milc fényképezőgép - Új + BESZÁMÍTÁS -
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel ( 2500 / 4200 expoval )
- Canon EOS 1200D gépek, +objektívek +kiegészítők ( 1300 / 6000 / 8500 / 14600 / 3500 expoval )
- VILTROX NF-Z adapter ( Nikon FTZ II adapter ) - Új -
- 199 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070 (ELKELT)
- TomTom Go 5200 with Wi-Fi navigáció / 12 hó jótállás
- ÓRIÁSI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple MacBook Pro 13 (2020) M1 8GB/256GB használt, megkímélt 90% akku (399 ciklus)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
)