Új hozzászólás Aktív témák

• FEDman

addikt

Igen, tudom hogy a Sigma 2db akkut ad a DP Merrill gépeihez. Ez részben nagyon dicséretes a gyártótól, másrészt meg azért kicsit egy tervezési hibának a bevallása is. Nálam valahol itt ér véget az értelmes miniatürizálás. Inkább terveztek volna hozzá 1db kicsit nagyobb méretű és kapacitásút. Ez megdobta volna kicsit a méretét, de ezt meg használhatták volna egy kis markolat kiemelkedésre és akkor mindjárt felhasználóbarátabb gépet kapunk.

Egyébként lehet nem leszek népszerű, de én személy szerint nem vagyok nagy rajongója ezeknek a kompaktoknak, se szenzornak, se a működésüknek. Ez persze nem azt jelenti, hogy ne lennének bitang jó gépek, bizonyos területeken olyat nyújtanak, amit semmi más. Például alap iso-n bődületesen nagy felbontással rendelkeznek és mindezt elképesztően kis méretben. Csak hogy ez nem igazán találkozik az én igényeimmel. Nekem már a Pana G1 felbontása is több mint elég, gyönyörű A4 nyomatok vannak itt mellettem. :)
    Tehát e téren nyújtott + teljesítmény engem igazán nem hat meg. Ellenben a gyors stabil működés és mindezt akár kevés fényben is az már sokkal inkább. No meg a mélységélességgel való játék. Ezek meg mind nem a DP Merrillek erősségei.
    Szenzor téren is engem mostanában sokkal inkább izgat a Fuji X-Trans mókája, főleg mióta úgy tűnik kezdenek ehhez hangolt Raw szoftverek is kijönni. Ez az elgondolás a Foveonnal szemben pont nem a számomra kevésbé fontos felbontásra, hanem a zajra és a dinamikára gyúr, amit viszont már annál inkább tudok értékelni.

Ezt most ne vegyétek úgy mintha lehúznám a Sigmát, egy tájfotósnak aki szeret még a zsebében elférő rohangálós kompakttal készült képekből is hatalmas jó minőségű képeket nagyíttatni az nem igazán fog jobbat találni ezeknél a Sigmáknál.

Nekem ezek az előnyök viszont messze nem érnek meg annyit, hogy több mint 10 másodpercet várjak egy kép visszanézéséhez, nekem ehhez egyszerűen nincs türelmem. :)

Új hozzászólás Aktív témák