Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A fénynél gyorsabban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shaumake
tag
Halihó!
AsRock H61M-U3S3
Intel i3-2100
Kingmax Nano 2x2GB 1600MHz
Sapphire HD6750 2GB
FSP350 60 APNElég lenne ehhez a konfighoz a 350-es tápocska?
-
Ribi
nagyúr
válasz Pingvin1985 #39450 üzenetére
Bőven elég, azok a VGAk 100W alatt esznek. 200W alatt marad bőven a gép fogyasztása.
Shaumake csak mint 1-el fentebb, bőven elég. I3 még kevesebbet is eszik mint az AMD.
[ Szerkesztve ]
-
fallenag87
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék tőletek. Az adatlapomon olvasható konfigot használom, ami nincs rajta az egy régebbi sata 500Gb samsung vinyo. A lényeg hogy a táp nem bírja a terhelést, még úgy sem ha ezt a vinyot leveszem róla és a vga max fogyasztását visszaveszem 20%-al, kicsit alá kellett menjek az órajellel is hogy stabil legyen. Mit ajánlanátok 20e Ft környékén max amivel tuti nem lenne gond. Corsair GS600-at néztem pl, az már csak elég.
-
Graphics
Jómunkásember
-
ZozzHUN
addikt
válasz Pingvin1985 #39450 üzenetére
Seasonic beles jószágodat le ne cseréld. Még egy HD7970est is elvinne.
fallenag87: SEASONIC S12 II 520W
[ Szerkesztve ]
-
SpZ
senior tag
Tápot keresek a következő konfighoz:
i7 3770k (oc is lesz)
2db Asus 7950
1db 2Tb seagate vinyó
1db 120gb corsair ssd
1db 1Tb seagate vinyó
Hangszigetelt gépházba lesz a táp.
A segítségeteket előre is köszönöm -
Savanya
addikt
2db 7950-hez már 700W alá nem mennék . 600W-os elég lenne ,de nagyon minőségi tápból ami meg igen drága . FSP Aurum 700W -ot vennék ami halk és magas hatásfokú és az ára is még éppen 30eft alatti / de olyan helyen venném aol megadják az 5 év garit rá /
[ Szerkesztve ]
Mobilszámom: 70-516-8068
-
Savanya
addikt
-
fallenag87
csendes tag
válasz ZozzHUN #39456 üzenetére
Köszönöm az ajánlást!
Annyira nem értek a tápokhoz, ha pl még jönne hozzá 1-2 vinyo a későbbiekben vagy változás történik cpu téren elég lesz neki még a táp? Ezzel a Hexával jol megszívtam igaz nem 7970 volt tervezve még akkor, szóval olyat szeretnék ami elbír a későbbi többlettel ha kicsit drágább mint 20k az se baj inkább rádobok még mint később megint cserélni, azért is kérdem mert látom a te adatlapodon hogy 600-asod van és hasonló a config.[ Szerkesztve ]
-
Matej
tag
Valaki azt írta, hogy a konfigomhoz + 1 PowerColor HD 7870 MYST. Edition elég lenne egy ilyen FSP Aurum 400W Active PFC 80+ 12cm
Szép táp, de a tesztek alapján a ez a kártya elég sokat eszik.Így is megállná a helyét a 400-as táp?
MaTeJ
-
Graphics
Jómunkásember
-
-
ZozzHUN
addikt
válasz fallenag87 #39463 üzenetére
Ha ennel tobbet fogyaszto vga-t nem raksz bele akkor jo lesz.
-
törölt tag
Több helyen, többek között itt is írták már, hogy a SEASONIC M12 II 520W -nak 2 db ventilátora van / volt. Valakinek van erről tapasztalata? Az online áruházak ismertetőjében sorra 1 db 12cm-es ventilátort írnak, és a képek alapján is annyi van benne. :\
A másik kérdés, hogy szerintetek a modularitáson kívül különbözhet valamiben az S12-től? -
pcsabat
őstag
válasz #25712384 #39470 üzenetére
szrintem nincs köztük különbség, a két ventilátort én is olvastam, de az szerintem hülyeség. Minek kellene egy viszonylag magas hatásfokú tápba 2 db ventilátor? Meg hova raknák a másodikat? Nem olyan nagy az, hogy 2 db 12-es beleférjen.... Szerintem egyszer valahol elírták és azóta kering a neten a hülyeség.
-
Graphics
Jómunkásember
Na nézegettem a hybrid ventivezérléses tápokat, de a GS600 csúnyán kiesett a listáról...
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
Gebasz76
csendes tag
Sziasztok!
A konfigom:ASUS P8Z77-V PRO
Intel I7 3770 proci
Kingston DDR3 HyperX red 1600MHz 2X8GB
GeForce GTS 450 Vga
1 Tb HDD
Szerintetek ezt elbírja egy Chieftec 450W P4-es?Pár éves,de tökéletesen műxik!Köszönöm -
sz.ricsi94
csendes tag
Sziasztok
Az lenne a kérdésem,h tudnátok valami jó tápot ajánlani,ami lehetőleg moduláris,jó ár,jó minőség és elbír egy Fx 8320-as proci, Asus Sabertooth 990 Fx R2.0 és egy Radeon HD 7850 vagy 7870-es videó kártyát.
Előre is köszönöm a segítséget -
MMIX
addikt
-
Zsolti24e
csendes tag
Sziasztok szerintetek ez milyen táp, elég megbízható?
Cooler Master 600W Elite Power Black - RS600-ACABM-WB, gyakorlatilag 10k-ért megkapnám többet most nem nagyon tudnék költeni tápra, de kb 600w körülire gondoltam.
Valaki ha tud megbízhatóbbat ilyen áron kérem írjon mert tápban nem vagyok otthon -
apollo12
veterán
hali egy fx 6100 1db hdd 7850/7870 vagy 660 vga val, keresek olcsó de jó tápot
-
Deer76
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy ASUS P4P800-VM alaplap
P4 2,8Ghz Nortwood magos processzor
Nvidia 6200-as kártya.
kb 1GB RAMMilyen csendes tápot ajánlotok hozzá? Most 300W-os Azona van benne. Bár van FSP tápom de az hangos és laza a tápcsatlakozója, azt nem rakom vissza.
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
Zsolti24e
csendes tag
Hát ez a fórum halott vagy senki nem ért a tápokhoz mert már hárman is érdeklődtünk illetve segítséget kérnénk de válasz nincsen
Persze erre a levélre tuti fog komment érkezni.[ Szerkesztve ]
-
Potzee
addikt
válasz Zsolti24e #39479 üzenetére
10k-ért nem tudsz venni új és minőségi 600W-os tápot!
A CM mikor-kitől vásárol elektronikát...már-már nyomon követhetetlen módon...ha szerencséd van Enhance beles, ha nincs akkor valami kínai öngyilkos alakulat...Ár/értékben a Chieftec CTG-450-80P-t javaslom.
Egyébként a PH! szervere napok óta szarakodik...nehezen mennek a HSZ-ek...talán ezért késnek a válaszok!
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
huntenseN
tag
Sziasztok.
A Hipro tápok mennyire ajánlottak manapság?
Egy Hipro 430W-ról van szó, nagyon alap konfigba kerülne (G860 - 7750 - 500gb hdd) -
vzsryl
nagyúr
válasz Potzee #39484 üzenetére
"Egyébként a PH! szervere napok óta szarakodik...nehezen mennek a HSZ-ek...talán ezért késnek a válaszok!"
Ez az egyik ok, amiért nem tevékenykedtem a napokban. A másik, hogy nincs időm.
(#39485) huntenseN: Szia!
Már nem ajánlottak.
[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
-
Mészi Zoli
tag
Helló,
Két tápról van szó valójában, amiket láthattok a Seasonic oldalán:
1. M12 oldala ( a második venti is jól látszik) : http://www.seasonicusa.com/m12.htm
2. M12 II-verzió oldala: http://www.seasonicusa.com/M12II-Bronze.htm
Magyarországon csak az utóbbit találtam meg a Bluechip oldalán. Szerintem ők is csak megrendelik valamelyik nyugati nagykerből. A 750-es kb. 40 rugóba kerül. Ezzel kacérkodom most. A lélektani határ fölött van bőven az ár sajna.
----- ------Egy 775-ös konfigba is csak 500-ast vennék, mert max terhelésen is legfeljebb 50%-os terhelést kapjon a táp, így nem melegszik, a venti pedig alapfordulaton marad.
Egy gyártón belül is vannak jelentős eltérések a típusokban.
Pl. Enermax Platinum, Pro, Liberty jó, de a Lepáról és az NAXN-ről nem írnak jókat. Nem Enermax gyártmányok, hanem oem-ek.
Cooler Master: az Elite-nek passzív PFC-je van, ezért néhány kilóval nehezebb (vasmagos tekercs) és a legolcsóbb szünetmentes tápegységet is meg lehet hozzá venni. Hol is van az OTP védelem?
"Multiple protection design(OVP/OCP/OPP/SCP)" - sehol!A CM a Silent Pronál kezdődik, ott is az M2 720-nál. Korábban az 500-as modellben is ugyanaz a minőségű alkatrész volt, mint a nagyobb modellekben, ma már csak a 720 felettiekben van ADDA venti (a nagyobb motoros 0,38 mA) és japán kondi, a kisebbekben 65 fokra hitelesített nónémek.
Kapitalizmus van, fogyasztói társadalom, tervezett elavulás, és lehúzás a javából. Az elsz.ródó táp meg viszi magával a többi cuccot. Persze, aki nem építí a gépet, az szépen megveszi (vagy összeválogatják neki) a Codegen házat a benne található kodegány táppal.
Most látom hogy megint megjelentek a Pentium processzorok az alsó szegmensben, lehet, hogy majd visszajönnek a Celeronok is? Ahhoz biztosan jó lesz a fényesfekete ujjlenyomat- és porgyűjtős kodegányos házikó a dzsunkánszerelt hulladék táppal.
[ Szerkesztve ]
-
Potzee
addikt
válasz Zsolti24e #39487 üzenetére
Én nem tenném a helyedben... inkább egy jó 450-es mint egy vacak 600W-os...a CM nem fogja tudni a meghirdetett teljesítményt, a rajta lévő 600W csak egy marketing adat...
És a benne lévő védelem??? Hát, ez az...erről írogatunk többen, állandóan...PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Mészi Zoli #39489 üzenetére
Az a Pentium csak a márkanév miatt van, teljesítményben pedig elvernek elég sok procit.
Ajánlom az anandtech oldalát, ott elég sok teszt megtalálható. És Celeron procik is vannak , konkrétan folyamatosan, mert 1156-ban is voltak, és 1155-ben is, korrekt teljesítménnyel, járj utánaElite tápot meg nem ajánljuk, pont az elavultság miatt. Irodai környezetbe meg nem az olcsó szünetmentesre fogják bízni a gépeket. Főképp ha fontos ok miatt van úgy.
[ Szerkesztve ]
-
Mészi Zoli
tag
válasz Graphics #39494 üzenetére
Okés, de minek gyártanak Celeront, amikor ott van az i3 is elérhető áron?
Régen csak Pentium meg Celeron volt, most meg mindenféle.
Amikor már netezni is alig tudok egy Pentium D 3.0 ghz géppel, 2 gb rammal, akkor garantáltan nem veszek Pentiumot megint, nemhogy Celeront. -
übiii
tag
válasz Mészi Zoli #39495 üzenetére
Egy kicsit el vagy tévelyedve,úgy nagyjából minden szempontból....
Hol hasonlítható össze egy Pentium vagy Celeron D a mai SB,IB Pentiumokkal/Celeronokkal?[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Mészi Zoli #39493 üzenetére
Nem mellesleg irodai gépbe teljesen felesleges a 600 ráhazudott Watt, főképp, hogy az Elite széria belseje olyan mint a női szeszély, követhetetlen, és ezt írták már fentebb is.
Főképp, hogy volt már Solytech, FSP, Seventeam, Enhance, CWT, mintha lottóznánk mi van benne.
A procikról: egyéni döntés mit veszel, de ha utánajár az ember látja, hogy egy E8400-ast megesz egy G640-es Pentium, de ez off, részemről a procis topicba való
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest