Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
brady28
tag
válasz #25712384 #38700 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Hát ráció az nem sok van a döntéseimben ha a gépről van szó....De szerintem vagyunk így ezzel páran Maradok akkor a réginél! És közben sikerült beszereznem olcsón egy Chieftec GPS 500 AB-A-t , szóval az a gond is megoldódott, max majd lefestem feketére
Szép napot mindenkinek!Rablótámadás! Kezeket fel! Jobb ha te mondod, a te hangod mélyebb!!! :)
-
Vesztor87
senior tag
Sziasztok!
Valami van a chieftek iarena 500-as tápommal, kegyetlenül elkezdett zörögni. Kb. normál beszéd szintjét eléri a hangja, szörnyű :S Szerintetek mit érdemes csinálni, elküldeni gariba és venni egy újat, ezt meg eladni? Gondolom házilag javítás nem hozzá értő lévén esélytelen. Gondolom a ventivel van valami gebasz:S -
brady28
tag
válasz #25712384 #38702 üzenetére
Igen CTG-ről volt szó, csak kb fele annyiért sikerült szereznem egy GPS-t, gondolom az is megfelel
A giga 720 marad, tökéletesen meg vagyok vele elégedve , csak kósza ötlet, pillanatnyi elmezavar volt--->Nem lesz crossfire--legalábbis egyenlőre!Rablótámadás! Kezeket fel! Jobb ha te mondod, a te hangod mélyebb!!! :)
-
Vesztor87
senior tag
Nem tudom hogy mennyit kaphatok érte, lehet meghirdetem, elegem van a chieftekből... használtan vettem egyet korábban, 1 év alatt mikor bővítettem kibukott hogy gyengül, nem birta az uj hdd-t sem már. Egy tönkrement vinyó lett az eredménye, meg tápcsere után a villanyszámla is vissza esett 6-7e ft-ról 3-4-re :S
-
ViZion
félisten
válasz Vesztor87 #38708 üzenetére
Igen, de nem ennyivel... Akkor befűtötte volna a szobát, ez kb.egy rezsó fogyasztása, napi 5 órán át...
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Vesztor87
senior tag
válasz ViZion #38709 üzenetére
Mennyivel lehet több a fogyija? A régi gép: E3400-2x2GB DDR2 - 2 hdd integrált vga. Az új gép G530-1x4GB-1 HDD meg mindkettőben dvd rw.
Az új gép fogyija az fogyimérő (konnektorból mérve) 60-90 W volt. Ha +200W-ot felvesz óránként a régi táp, az napi 8 órában 1,6 kWh, 30 nap alatt 50kWh, az 2.500 Ft. Ez nem lehetséges? -
bigdady
nagyúr
Kipróbáltam asrock e350m1-et másik táppal is és vga kimeneten is, 4 pin bekötve illeve anélkül is, de továbbra sem jön ki jel a gépből, tehát biosig sem jutok (vga és hdmi-n probáltam dsub készülékem átalkitom nincs).
Már csak ezek lehetnek még:
-alaplap hibás
-ram hibás
-1333-as ramot nem kezeli az alaplap, mert lehet régi a bios rajta (gyárilag 1066-ot támogat max) Frissiteni kép hiányában nem tudom, 1066-os ramom meg nincs. -
Sabre
őstag
sziasztok!
ismerős gépében lenne táp csere ( sandy i3, 8gb, 6850, odd, 2db hdd ) és kinéztem párat, de nem tudom melyik lenne a jobb a bevezető és az utóbbi párszáz hsz után sem.
fsp_hexa_500w
fsp_fsp500_60apn_85__500wesetleg ebben az árkategóriában másik gyártót is ajánlotok?
szerk.: esetleg a chieftec ctg 500?
[ Szerkesztve ]
-
pcsabat
őstag
ha nem számít a csicsa akkor: Chieftec CTG 500 80P
ha számít akkor: Corsair CX430 80+ bronze
A kábeleik is elég hosszúak alsó tápos házba is.
[ Szerkesztve ]
-
Potzee
addikt
válasz RaPiDsHaRe #38698 üzenetére
Szerintem harmat gyenge lehet...
Két 12V-os ága van, ami 10 - 15A-t(???) tud...ez azért nem sok mindenre elég...
(azzal, hogy CWT vagy HEC beles már nem is foglalkozom....)
A TR2 TP-380P ugyan csak 380W de egy ágon 30A, 80Plus Bronze, FSP elektronikával...szerintem ha már Tt TR2 akkor inkább ez...a kevesebb néha több...PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
pcsabat
őstag
Az FSP-kel sincs baj, de pl. a Chieftec CTG 500 mind a kettőnél jobb tápnak mondható (legalábbis halkabb és a kábelei hosszabbak) és árban kb. ugyanaz, így jobb vétel.
A Corsair is elég jó minőségű, egyágas, modern felépítésű (a többi nem amit említettünk) és harisnyázottak a kábelei, ha ez számít.
Egyébként a két FSP-vel sincs gond, csak a HEXA-nak szokása zajosodni, így én azt kerülném.
[ Szerkesztve ]
-
Santi22
aktív tag
Megfigyeltem, hogy amikor valaki 400-as, 500.as tápot keres, rendszerint nem szoktátok ajánlani a GX-450-et vagy legalábbis nem nagyon láttam még, hogy rajtam kívül valaki vett volna olyat vagy javasoltátok volna valakinek.
Gond lenne ezzel a táppal vagy miért hanyagoljátok?Nemrég rendeltem otthonra, holnap fog megjönni, de csak február elején leszek otthon, hogy be is szereljem majd és megnézzem. Remélem nem nyúltam szarba.
szerk.: Mondjuk azt se láttam írva, hogy szar lenne, de akkoris ha fura, mert ha jó, akkor miért nem ajánljátok, ha meg szar, akkor miért nem hívjátok fel rá a figyelmet (mint mondjuk iArenánál szoktátok írni, hogy nem ajánlott).
[ Szerkesztve ]
-
pcsabat
őstag
ha jól tudom a CX430-on 1 db pci-e csati van, a CTG 500-on biztosan 2 db. A CTG 500-nak két db 20A-s 12V-os ága van, a CX430 80+ bronze-nak pedig 1 db 32A-s (a korábbi CX430-k gyengébbek voltak). A lényeg, hogy mindkettővel vígan el lehet játszogatni egy 250W-os VGA-val is.
[ Szerkesztve ]
-
Potzee
addikt
válasz Santi22 #38723 üzenetére
Szerintem azért nem ajánlják mások - és én sem - mert a CM nem gyárt tápot csak matricáz...az elektronikát mikor - kitől veszi és nagyon kusza a kínálata még típuson belül is...árban sem valami kiemelkedően jó a CM...pl. a GX 550-ből a RS-550-ACAA-D3 ajánlott Enhance elektronikával szerelt táp, a RS-550-ACAA-E3 viszont egy hanyagolható Seventeam beles csoda...a GX Lite sorozatban mind hoki...
A te GX 450 RS-450-ACAA-D3 tápod egy jófajta cucc, de 15k-ért én egy Seasonic beles XFX-et vettem volna...ahogy azt írtuk is neked korábban...Nézd vissza a HSZ-eket!!! Írtunk a GX-ről és a CoolerMaster tápokról is!!! És sok típust is ajánlottak!!!
[ Szerkesztve ]
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Santi22
aktív tag
válasz Potzee #38725 üzenetére
"de 15k-ért én egy Seasonic beles XFX-et vettem volna...ahogy azt írtuk is neked korábban..."
Jaj igen, emlékszem már, csak XFX nem volt és úgy maradt ez... :/
"sok típust is ajánlottak!!!"
Hát most nem nézem vissza, hiszek neked. A lényeg, hogy megnyugodott a pici lelkem.
-
RaPiDsHaRe
aktív tag
Sziasztok!
Az alábbi tápegységekről mi a véleményetek:?
COOLER MASTER Elite Power 460W
CHIEFTEC -iARENA GPA-450S8 450W PFC 80+
CHIEFTEC -iARENA GPA-500S8 500W PFC 80+ -
czakof1946
tag
Üdv!
Ehhez kérnék egy tápra javaslatot:
Intel Core i7-3930K 3.2GHz LGA2011 processzor
16GB ram(4x4Gb), SSD 240GB
SABERTOOTH X79 alaplap
ASUS HD7950-DC2T-3GD5-V2 HD7950 3GB GDDR5 videokártya
46"-os led tv, monitorként -
pcsabat
őstag
válasz RaPiDsHaRe #38727 üzenetére
véletlenül se vedd meg egyiket sem
Chieftec CTG 400-tól CTG 500-ig keresgess inkább.
[ Szerkesztve ]
-
Santi22
aktív tag
válasz RaPiDsHaRe #38727 üzenetére
Egyik sem ajánlott.
Annyiért CTG-450 vagy CX430 ahogy a srácok is szokták mondani itt.
-
törölt tag
-
RaPiDsHaRe
aktív tag
Sziasztok!
Azt hiszem kezdem az elején. Gépet tervezek én is újítani. Ami már megvan: 7770 videkokártya.
Amit nézegetek: valami i5- ös processzor, talán 3450 vagy 3470
8 GB-ram+ alaplap.
Ehhez tudnátok egy jó árban lévő tápegységet? -
giigz
veterán
válasz RaPiDsHaRe #38732 üzenetére
CTG 400, Hexa 400, CX430.
-
krisz74
tag
Üdv!
Itt is megkérdezem: kaptam egy gtx 295-ös videókártyát. Milyen tápot javasolnátok hozzá?
Elég az FSP Raider 550 vagy nagyobb kéne?[ Szerkesztve ]
-
csoki46
senior tag
Hello!
Alsó tápos házba mely kábeleknek hossz a lényeges? EZ a táp megfelelő lenne alsó tápos házba? -
Grave_444
nagyúr
válasz RaPiDsHaRe #38738 üzenetére
Bővel elég lesz.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz RaPiDsHaRe #38738 üzenetére
Inkább úgy a pontos, hogy elég hozzá egy MINŐSÉGI 400w-os táp, amiket javasoltak
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
Potzee
addikt
válasz czakof1946 #38728 üzenetére
Egy ilyen konfighoz a legjobbak közül jár valami...
Seasonic P-1000XP Platinum
Be Quiet! Dark Power Pro 10 850WPICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Grave_444
nagyúr
válasz czakof1946 #38728 üzenetére
Mennyit szánnál tápra?
Egy 20.000-es is bőven elég, nem kell 100-ért tápot venned, attól hogy drága géphez lesz. -
dances
tag
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy a Be Quiet! System Power 300W esetében kitől származik a "belső"?
[ Szerkesztve ]
Only the Good die young.
-
hollozoli
tag
Sziasztok,
Nemsokára lecserélném az AMD AM2-es alaplapomat+CPU+RAM-ot.
Ezt tanácsolták az alaplap fórumon:
CPU: AMD FX 6-Core Black Edition FX-6100
Motherboard: Asus M5A97 R2.0
RAM: 4GB-ot tervezek bele rakni, még nem tudom mire marad pénzem.Ami megvan hozzá (a VGA-t egyszer majd lecserélném)
VGA: NVIDIA GeForce 210, 1GB DDR3
HDD: WDC WD20EARX-00PASB0 (2TB, SATA600, 3.5")
DVD-RW: SAMSUNG 22x SH-S222 (SATA)Az AM2-es konfigurációmat egy FSP400-60APN hajtotta,
a kérdésem az lenne, hogy elég-e ez az új gépbe is?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest