- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
jano_77
nagyúr
-
-
válasz
KAMELOT #159287 üzenetére
Egyetértek. Részemről elsőnek letesztelném az új kártyával, hogy vélek-e felfedezni valami anomáliát, esetleg fali fogyasztásmérővel meglesném, hogy átlagos használat alatt mennyit húz be a falból a gép. Ha teljesen vállalható és a venti sem zajos a tápban, akkor nem csinálnék vele semmit, max alulfeszelném kicsit a VGA-t, ha szükséges.
-
PlayMax
nagyúr
válasz
KAMELOT #159278 üzenetére
Micsoda?
42k volt a Seasonic Prime 650w 12 év garanciával 2020 év végén ,
Most ezért az árért max. egy alsókategóriás Core-t kapsz ,még a aktuális Focus is drágább és konkrétan a mai Prime (Vertex) 650w legolcsóbb helyen is 63k - 21 ezer forinttal lettek drágábbak - és lehet ott meg sem kapod a 12 év garanciát.
Nagyon sokat emelkedtek az árak ,60k-ért bőven vettél 850w-os RMx-et ,most 75k-hoz közelít.
Ez a két gyártó mondjuk pont ,hogy nagyon is emelt az árakon. -
jeni
félisten
válasz
KAMELOT #159181 üzenetére
fordítva ez működne?
a VGA kártyához mellékelt adaptert bedugva a tápegységbe a 12V-2x6 felével és onnan a másik végét a VGA felé menne ami egy 3x8pin,persze így toldaléként menne tovább.
kérdés ez mennyire szabályos? ehhez rádugni a 3db 8pin PCI VGA kábelt ami rámegy majd a Sapphire kártyára.
amúgy az a tiszta ha 12V-2x6 kábel mindkét végét egyetlen kábellel a kettőt összekötni a VGA-t a tápegységgel és semmit se tenni közéje. -
Reinhardt
őstag
válasz
KAMELOT #159171 üzenetére
Holnaptol mar 3x8as lesz.
Full feher gepet szeretnek, lathato kabelek nelkul. Gondoltam, hogy osszeszedem a batorsagom es lefestem a NITRO+t feherre, de nem szedtem ossze. Inkabb vettem egy feher kartyat.
Es mivel szeretnem leegetni a hazat a 16pines csatlakozora szeretnem dugni, az erdekelne, hogy van -e ilyen kabel/adapter?Egy forditott ilyen is jo lenne.
-
Kerio
őstag
-
Exom
tag
válasz
KAMELOT #158880 üzenetére
Erre gondolsz ? CM MWE 850W V2 , bár látom van belőle fix kábeles is .
Mit nyerek vele RM750X -hez képest ? -
Frenk
aktív tag
válasz
KAMELOT #158139 üzenetére
Abból a "moduláris" vagy a "Fix kábelezésű"?
[MWE Gold 850 - V2 Full Modular]
vagy
[MWE Gold 850 - V2] -
MMIX
addikt
válasz
KAMELOT #158141 üzenetére
XPG FUSION 1600W 89 769 Ft
EVGA SuperNOVA 1600 G+ 1600W 80 PLUS Gold kb 80 ezer. Raktársöprés.
Thermaltake 1650W 80 PLUS Gold GF3 40 924 Ft-tól
Kis probléma hogy az a 650-es.
--------------------
Seasonic SSP-350ST 350W 80+Bronze , 5600Ft +posta -
embe
nagyúr
válasz
KAMELOT #157723 üzenetére
Rá kell keresnem, hogy mi is az az "ATX 3.1", kell-e az nekem
MMIX: Megamax... még csak nem is hallottam a márkáról.
Rhino666: A LUX-ról nem nagyon találtam semmit. Igen az Aeroról írtam is hogy jobb a hatásfoka mint a 80+ Bronz, a gyártó szerint hozza a Silver értékeit.
-
embe
nagyúr
válasz
KAMELOT #157720 üzenetére
25eFt.-os kategóriában próbálom a legjobb 550-es tápot. Nézelődök, keresgélek. Kb. 10 éve foglalkoztam gépösszerakással, azóta csak brand gépek mentek keresztül a kezemen. Ott nem kellett a tápon agyalni.
Akkor utoljára egy XFX Pro 550-es tápot vettem. Most is fút a fiam gépében, csendben, hibátlanul. Ha jól emlékszem Seasonic belsős.Rowon: Mint írtam rég foglalkoztam tápokkal, így nem kapkodok kicsit nézelődök.
-
Mister X
tag
válasz
KAMELOT #157707 üzenetére
Tudom jártam már ott is. Am5,ddr5-öt kilőttem mert ezzel spórolok,igaz hogy rgb mániámmal meg pont dobálom ki a pénzt
de a teljesítmény valamennyire amúgy is másodlagos. Amire nekem kell hogy a WOT meg talán 1-2 autós játék (F1,rally) elfusson QHD felbontáson arra még ez is elegendő lesz. Bolt választásnál sokat nem variálhatok. Egyenként megvehetném olcsóbban is az alkatrészeket(ami sokszor postaköltséggel együtt már nem is kerülne kevesebbe) meg a probléma az hogy egy idegen alkatrész beszereléséért plusz pénzeket kérnek el. Magyarán vagy egy helyről veszel meg mindent vagy plusz költségekkel rakatsz össze egy gépet.
-
embe
nagyúr
válasz
KAMELOT #157656 üzenetére
Ezek az Adata tápok milyen minőséget képviselnek?
Pl. ez az ADATA XPG PYLON 550W
Azt látom hogy erre pl. 5 év garit ad az Alza. -
jeni
félisten
válasz
KAMELOT #157521 üzenetére
Feltuningolni is lehet egy 10 éves gépet.
Én is 3 gépet fel javítottam.
1 nálam van -HP asztali kicsi méretben,a 2. Samsung laptopot eladtam pár napja , a 3. a telken van de arra már nem akarok költeni , a 2500K helyett max. 3770 proci ami még mehetne oda. Azt meg az aprón horror áron adják. Azzal sem menne a Win 11. -
carr
őstag
válasz
KAMELOT #157483 üzenetére
Köszike. Nem is rossz ötlet a 750w. Úgyis most kezd a Neumannban Egerben ha minden jól megy, jól fog jönni egy erősebb táp. És valóban nem vészes az a +25€. Megnézem mik vannak még gold 750w körül seasonic belűekben.
Tudnál abból is küldeni 1-2? Vagy az is segítség ha elárulod mi alapján tudom megnézni mi a bele gyártója,! Köszönöm -
-
-
válasz
KAMELOT #157384 üzenetére
Szolgálunk és posztolunk tudod
Kétségtelen, hogy van a levélnek egy ilyen aspektusa isby the way
akkor most minden atx 3.0 táp, aminek a tápon lévő csatlakozója nem 12VHPWR az gyakorlatilag mindegyik atx 3.1 kompatibilis is, azért mert a táp kábele nem számít bele ilyen esetben a játékba, és a következő csatlakozó a vga-n van már és annak kell 3.1 kompatibilisnek lennie
Kezdem érteni
-
Csokifalo
senior tag
válasz
KAMELOT #157373 üzenetére
sztem örülj annak a 10 eurónak
már ha fullos ebéd, mi is gyakran átmegyünk Győrből egy kis shoppingra Parndorfba asszonnyal, ha már arra vesszük az irányt akkor Bécs, Figlmüller rántott hús, hát... 120 euró volt utóbb 3 főre az ebéd, alkohol semmi, 3 ásványvíz meg a kaja... az ezzel a szar euróval közel 50.000 HUF és egy szaros ebédről van szó, és még nem is "öltönyös" luxus étterem. Vagy egy tele tank 40 rugó. Ezek mellett szinte nem pénz egy pc alkatrész ára se, mert legalább maradandó cucc. Emlékszem a 80-as évekbe irigyeltük a nyugatot, hogy oké drága a kaja, de a műszaki cikk olcsó. Na ugyanide jutottunk, kisebb 4K tv-t veszel 120 körül, miközben egy 3 fős háztartás kajapénze nincs meg belőle egy hétre ha minőségi kajákat veszel, gyümölcsöt stb
-
válasz
KAMELOT #157366 üzenetére
120k-ért oltári nagy bukás tápot venni.
A számítógépes alkatrészek ára nagyon gyorsan avul, pár év alatt akár százezreket is, szóval én a PC-s dolgokra költésnél mindig azt számolom, hogy ezzel vagy azzal mennyit fogok bukni, meg egyáltalán megfog-e számomra térülni? Amit te írsz tápot, az soha nem fog megtérülni, főleg annál, akinek van egy videókártya a gépében és játszogat vele otthon.
Viszont, ha mondjuk olyan munkaállomásba veszi az illető, amivel pénzt is termel, mert mondjuk valami komoly grafikus munkát végez vele, amihez kell a nagyon erős VGA, a sokszálas processzor teljesítmény, hozzájuk a sok háttértár és ez mellett még kiemelten fontos az atombiztos működés, az más dolog.
Tehát hobbi célokra SZVSZ nem indokolt az ennyire drága tápegység. Kidobja vele a pénzt az ablakon.
-
válasz
KAMELOT #157366 üzenetére
120k-bol kis tulzassal komplett gepet lehet epiteni. Egy komponensre se szivesen koltok annyit, amennyibol az eszkoz maga is kijohetne. A videokartyakra kulonosen igaz ez, csak azt nem lehet meguszni olcsobban. 200k-nal kezdodik az, ami valojaban oriasi joindulattal is csak 60-80k-t erne. Raadasul van itthon 3-4 gep, 5 evente fel milla nekem huzosnak tunik, hiaba huzom ki farzsebbol. En szivem szerint egy 650W-os tapra 15k-t szannek, max 20-at, ha vert izzadok, akkor 25k-t esetleg. Ehhez kepest 35k-nal indul a normalisabb es az is csak azert csak 35k, mert valojaban mar elavult. 40k egy 2023-mas RM650 (meg csak nem is 2024/2025!), vagy ha elfogy az Alzanal, akkor 50k lesz az is. Nehany eve meg 10k-bol meg lehetett uszni ezt a mutatvanyt, es nem volt azota 400% inflacio, egyszeruen nagyon tularazottak a tapok (es napi szinten kuszik fel az aruk, ahogy nezem)...
-
válasz
KAMELOT #157360 üzenetére
Azert, mert a tap egy szukseges rossz. Nem lesz tole tobb az fps, alacsonyabb a latency vagy csinosabb a gep. Egesz egyszeruen egy orosz rulett, ahol megprobalod megtalalni a leheto legolcsobb olyat, ami kiszolgal x evig anelkul hogy kinyirna a gepet. Mert vehetsz ketszer annyiert is, de nem lesz erzekelheto kulonbseg.
A tapegyseg egy nyug, indokolatlanul draga, tul nagy a valasztek es rohadt nehez navigalni, mert mara a regen megbizhatonak szamito markak is tele vannak citrommal, nem eleg megvenni a legolcsobb FSP-t vagy Chieftecet mint anno, raadasul ilyen hulyesegek vannak, hogy egy 60 ezres tapba erthetetlen modon beleraknak egy also polcos ventilatort.
Tele van a piac 5-8 evvel ezelotti, alltukban kiszaradt szokevenyekkel, amik papiron jok es tesztek alapjan jol szerepeltek, csak mar megoregedtek a nagykerek raktaraiban.
A meretezesre mindenki mast mond, van aki szerint akkora kell, amennyi a gep maximalis fogyasztasa (na de tap nelkul hogyan mered le?), vagy netto fogyasztasi adatok + 15%, vagy akar +100%.
Es hiaba talalod a legjobbat a legjobb aron, rajossz hogy nincs rajta/hozza elegendo EPS, vagy PCIe, vagy epp 12VHPEHRJXURHBEHDDJBRJDJENSKOSK csatlakozo, ami csak arra jo, hogy az otthonod kenyelmebol nezhess tuzijatekot.
Vagy mar meg is vetted, amikor rajossz, hogy tul hosszu fizikailag es nem fer be a hazba, vagy rossz iranyba kanyarodik a C13 csati es nem lehet bedugni a haz kivezeteset, esetleg tul hangos a venti, vagy zorog amikor elindul, vagy eleve el sem indul es aggodsz a tulmelegedestol. Vagy tul hosszu valamelyik madzag, hacsak nem tul rovid, nem modularis es nem tudod hova betuszkolni a maroknyi felesleges kabelveget...
Tapot vasarolni egy kib@szott remalom es akarmilyen jol jarok mikor egy het kutatas utan vegre megveszem a megfelelot, akkor is azt fogom erezni hogy rohadtul lehuztak, vagy jarhattam volna jobban is ha nezelodok meg par honapig...
-
-
-
Micsurin
nagyúr
válasz
KAMELOT #156961 üzenetére
Én értem mit mondasz, de attól még van egy tapasztalatom. Emiatt nekem eleve vannak fenntartásaim... ahogy pl az XFX-el* is ha GPU.
*egyetlen egy MERC-em nem volt még ami ne lett volna CW-s, lehetett volna értelmesen alulfeszelni, ne lett volna ~2 éven belül surrogós a venti. Rossz ettől az XFX? Nem, fogom ajánlani? Nem jó szívvel. De valóban alapvetően nincs nagy baj a CWT-vel, de ha azonos árban van SS platform, csukott szemmel is.
Krissz5435 Ahogy a Strix is félpasszívan SS béllel ~33-ért... gyakorlatilag ha nem nyitok meg játékot nem megy a ventije. (5700x + 7800XT Nitro+)
-
Krissz5435
aktív tag
válasz
KAMELOT #156959 üzenetére
Jelenleg sajnos igen.
Főleg egy olyan konfignál, ami ha jól megy, akkor '25ben le lesz cserélve. A lényeg, hogy amíg üzemel, addig megbízható legyen és ha eladom ne egy Codegen típusú táp legyen benne.A többi már csak extra, ha belefért volna az árba. 28k-ért megrendeltem postával a 750-es Hydro-t.
-
-
Lion81
tag
válasz
KAMELOT #156751 üzenetére
Úgy van csak a 4070es 200k használtan és sajna nem tud 2x több fpst kipunpálni magából.A 3070es kari meg +10%gyorsulást hoz a konyhára minimális árréssel ami nekem pont megfelel (QHD felbontásra) amíg be nem esik értelmes árra a 4070.Mint lentebb írtam már megrendeltem a tápot amikor jött ez a fajta felismerésem
és gondoltam megér egy kört itt a PH-n!
Hátha! -
MoonST
tag
válasz
KAMELOT #156031 üzenetére
Van még egy nagy félelmem, aminek nem tudom mennyire van alapja, nevezetesen hgoy a kábel elégtelensége vagy a nem megfelelő csatlakozása miatt elégnek a 4090-esek. Egyáltalán a videokártyához kaphatok olyan kábelt amit használnom kell vagy a táphoz? A videókártya egy ROG STRIX 4090 lenne.
-
válasz
KAMELOT #156025 üzenetére
Én tavaly bevasaroltam egy remek tápból, azzal pár évig elvagyok.
Nem kell vásárolnom. Lehet én előbb döglök meg.Még a kondifetisizmusnak is megfelel és nevetséges összegért vettem.
Pedig ez az MSI széria is jól sikerült, mégsem votl túlajánlva.
Atesz, Rowon még páran emlitették, talán én.De bizonyos kritériumok mentén biztos nem jó.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest