Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok!
DELTA Eletronics - DPS-400WB A tápegységről mit lehet tudni, ajánlott vagy inkább kerülendő típus?
A válaszokat előre is köszönöm!Üdv.
-
törölt tag
Hello vzsryl !
gumiabroncs kérdezte, hogy milyen táp felelne meg ehhez:
"olyan kellene amin van vga csati is.nem akarok az átalakítókkal bajlódni-
max egy hd 7770 et hajtana.1 sata viny dvd.semmi extra."
FSP 400 60-APN-t kilőtte mert nem szeretne átalakítót használni.
Chieftec CTG-400-80P volt a következő ötletem számára, viszont ez kicsit felülmúlja a 8k keretet.
Tudsz esetleg ajánlani neki valami megfelelőbbet?
Kösz, a nevében is! -
törölt tag
Chieftec GPS-350FB-101 A; elboldogulna ezzel az összetétellel, tuning nélkül? GeForce 7600 GT, C2D E7400, 1-2 db HDD, 1 ODD
A választ köszönöm! -
-
törölt tag
válasz Ice&Lime #35676 üzenetére
Azt hogy mennyit fogyasztanak az alkatrészeid, pl a CPU és a VGA gyártói oldalán feltüntetett specifikációknál megtalálod. HDD, SSD, DVD meghajtó, elenyésző fogyasztással bírnak. (feltéve, ha nincs egyszerre 6 vinyó a gépedben). Fontos, hogy a specifikációknál megadott értékek, gyári beállításokhoz tartoznak, tuning esetén megint változik a nézőpont. Az sosem árt, ha van tartalék a tápegységedben. Mivel a rájuk írt W érték csak bizonyos százalékát képesek leadni, márkától függően változik.
Az általad leírt géphez, alapbeállítások mellett szvsz egy 450W-os minőségi táp elég lenne. Ármegjelölés után, pontos típust is fognak ajánlani neked a topicban![ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Ice&Lime #35683 üzenetére
pl. CHIEFTEC CTG-400-80PB
De legyél elfogult, fognak még ajánlani mást is![ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Ice&Lime #35687 üzenetére
Ha el megy az áram, akkor a szünetmentes az ami segíthet. De attól még nem lesz semmi gáz, ahogy a tv, hűtő, stb lekapcsol, úgy lekapcsol a géped is, és amikor visszajön az áram, bekapcsolod újra és kész. Ahogy írták, a HDD nem szereti ezeket a hirtelen áramhiányokat, de az éppen nem mentett word dokumentumodon vagy játékodon kívül minden meglesz, ami előtte megvolt.
Túlfeszültség védő arra való, hogy a névleges értéknél nagyobb feszültséget megpróbálja nem tovább adni az eszköz felé. Ilyen van a CTG tápban is, ha olyan mértékű túlfeszültséget kap, akkor elfüstöl a tápod (legrosszabb esetben), de minden más megmarad, mivel nem engedi túl magán ezt a terhelést... -
törölt tag
válasz slotboy #35719 üzenetére
Korábban már kérdezték ezt itt fórumban, nem ugyan ez a típus, de Enermax volt az is, ott az illetőt frusztrálta, hogy kikapcs után még pörög a táp ventilátor, azt hitte rendellenes. Illetve én is találkoztam egy régebbi 400W körüli Enermax-al, ami ugyanezt produkálta. Enermax sajátosság lehet
[link] Válasz annyi volt, hogy egy idő után leáll magától...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Porcupain #35768 üzenetére
Igen, a HEXA-nak rövidek a kábelei. Normál felső tápos házba jó.
Ha csak a procit húzod szvsz elég a 400W teljesítmény.
Viszont a Chieftec CTG-450-80P kicsit már erősebb, és a kábelei is hosszabbak, a 12k kereten pedig belül van.
Chieftec CTG-400-80PB szintén hosszabb kábelekkel rendelkezik további alternatívaként.
Még azért nézz vissza, hátha valaki mond okosabbat! Ha a videó kártyát is meghúzod, akkor viszont lépj feljebb, teljesítményben és árban![ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Az FSP-vel biztosan nem indulna újra a géped! Ha magabiztosabb lennél egy 400W-os vétellel.
FSP400-60APN 400W
CHIEFTEC GPS-400A
CHIEFTEC CTG-400-80P
Feltételezve, hogy nem húzod egyik hardvert sem és nincs sok HDD meghajtó a gépedben!Remélem a szakértőket ma nem én ijesztettem el a topictól
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Aguinaga #35851 üzenetére
Alsó / felső tápos házba? Spire táp, nem túl elterjedt név a tápegységek között. Nem tudom árban hol mozog, és mennyit szánsz rá.
Szerintem egy 500 - 550 W körül FSP, Chieftec, Corsair lesz a jó választás. A felsorolt SSD és HDD-k egyszerre indulnak a gépben? Nem tudom, hogy 4-5 db-nál okozhat-e problémát egy 'kisebb' tápegységgel.
Esetleg modulárist szeretnél, vagy sem?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Aguinaga #35862 üzenetére
Előre engedem, hogy lehet, hogy egy 500-550 W-os is elvinné barátian. De tartalékkal én ezeket mondanám. Ha ráér a vétel, várj valaki még hátha reagál a diskuránkra!
FSP AURUM 600-GOLD 600W (25k)
CHIEFTEC CTG-600-80P (17k)
Seasonic S12II 620 Bronze (25k)[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Chieftec 500W CTG 500 80PB - megfelelő hosszúságú kábelek, megbízható, 3 év garancia
FSP HEXA 500W Active PFC 80+ - rövidebb kábelek, 2 év garancia, a hűtés hangjáról megoszlanak a vélemények.
Chieftec GPS-600A8 - ahogy feletted írták, ez még egy nagy kérdő jel, továbbá felesleges a 600W ehhez a géphez alapjáraton[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ahogy pcsabat írta, az m-tech árnyéka egy minőségi 450W -os tápnak. 500W-os Chieftec-el, vagy FSP-vel nem leszel alul méretezve! Korábban írtad, hogy HD7xxx-re bővítesz majd. Gyártói oldalon egy HD 7970-hez, 500W-os tápegységet ajánlanak... Crossfire-t nem akarsz, tuningolást nem írtál. Félig se terhelődnek majd a felsorolt ötszázasok.
Hozzá kell tegyem, a gyártók mindig fölé ajánlanak tápegységben a szükségesnek, az m-tech-hez hasonló tápegység vételek miatt.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A PFC-ről itt mindent megtudhatsz: [link]
A mostani tápokban már csak aktív PFC van, PFC - APFC (Aktív PFC) ez esetben ugyan azt jelenti csak máshogy írták le...Szerk:
Én a Chieftec-et ajánlanám, körülöttem, ismerőseimnek csak Chieftec-et vettem/tettem/ajánlottam. Eddig egyikkel sincs probléma. (Smart, iArena kivételével, azt még nem próbáltam)
Viszont az FSP-ről sem hallani rosszat![ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Valamelyik nagyobb online pcáruházból... pl. ipon, aqua
Nem tudom, melyiknél olcsóbb. Viszont szállítási költséggel is számolni kell. Aqua-nak mintha lenne Pik-Pak pointos szolgáltatása az talán olcsóbb valamivel, viszont lehet hogy drágábban adják a tápot... Ennek nézz utána a weboldalukon. Google-n más boltokat is találhatsz... Átvételnél csomagot, garanciát ellenőrizd, de ez már nagyon off topic! -
törölt tag
válasz menjapipaba #36015 üzenetére
És azt miért akarod leváltani?
Am. Chieftec GPS-ek 350 W körül és felett vannak egész jó árban hardveraprón, próba garanciát ne felejts el intézni és nézd meg hogy nincsenek-e megszaggatva a kábelek... -
törölt tag
válasz menjapipaba #36017 üzenetére
[link] Itt legendának állítják be.
De tuning nélkül szerintem bőven mennie kell! -
törölt tag
Veron: Chieftec 400W CTG-400-80P rövid lesz alsó tápos házba.
A Corsair 430W 430CXV2 már jó oda is.Duliee: A típus pontos? Ez az APG táp nem hiszem, hogy honos nálunk. Esetleg APN.
Szerk.: Értem, akkor várom valaki véleményét erről a tápról, mert én sem ismerem. De valami vadnyugati táp lesz...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
#36064 noby Mostanihoz jó lenne az aurum gold 500W
Egy kicsit feljebbi árkategória: Be Quiet Straight Power 500W
Olcsóbban CHIEFTEC CTG-500-80P
Későbbiekre, pedig kérdés milyen erős kártyát akarsz belepakolni. Ultrabrutál kártyához már lehet hogy érdemes 600W-ra benevezni.#36065 istveh noby számára felsorolt tápok jók lehetnek neked is! A Hipro-t mostanság nem dicsérik :\ Bőven 20k alatt még a CTG 550-600W-os tápja is jó lenne!
-
törölt tag
A felsorolt tápok mind elmennek alsótápos házba is, talán csak a CTG nem tolerálja a túl nagy tornyokat.
Ha nem tervezel CrossFire-t, vagy SLI-t a kártyákkal, szerintem 400W fölé (és most sokat mondtam) nem kúszhat a fogyasztás.
Ahogy mindenkinek, neked is azt ajánlom várj még egy kicsit, lehet hogy mondanak nálam okosabbat!! -
törölt tag
válasz Dzsana #36101 üzenetére
Tervezett elavulás
És csak bizonyos típusokat vagy típustól függetlenül szállingóznak vissza az FSP tápok? -
törölt tag
válasz Zomb€€ #36104 üzenetére
Hello!
Az ajánlott tápok listájában szerepel a kérdéses darab.
Viszont, ha nem sürgős, Corsair, Bequiet-ek között is szét nézhetsz még. Esetleg FSP aurumok, amik modulárisak és talán nem hoznak szégyent a gyártóra. -
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest