Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok!Ez alá a konfig alá kéne egy minőségi tápegység ami biztonságosan és gond nélkül ellátná a gépet:Gigabyte GA-P67-DS3-B3
Western Digital 320GB 3,5" SATA3 16MB HDD 3200AAKX
Corsair 4GB KIT Vengeance CMZ4GX3M2A1600C9
Intel Core i5-2300 LGA1155 BOX cpu
Asus GTX560 1GB DCII OC -
törölt tag
Sziasztok!Azt szeretném kérdezni tőletek,hogy az alábbi konfighoz milyen tápegységet ajánlatok?Húzva semmi nem lenne,én erre a Chieftec 450W CTG-450-80P táp 12cm tápra gondoltam,elképzelhető,hogy amennyiben lesz rá keret abban az esetben egy sapphire 7870-es vga kerül a gépbe a 7850 helyett.Ez esetben is elég lesz a 450w-os chieftech?Köszi előre is.
Asus P8H77-M alaplap
Intel Core i5-2500 LGA1155 BOX cpu
Corsair 8GB KIT Vengeance CMZ8GX3M2A1600C9
SAPPHIRE Radeon HD7850, 2GB DDR5, PCIE 3.0
Western Digital 500GB 3,5" Sata3 16MB HDD 5000AAKX
Chieftec 450W CTG-450-80P táp 12cm
Cooler Master Hyper TX3 Evo Intel/AMD cooler
WD 500GB Caviar Black 7200rpm 32MB SATA3 WD5002AALX[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok! Az alábbi 2 tápegység közül melyiket ajánljátok?A fő szempont a megbízhatóság és a hatékonyság.Előre is köszi.
FSP HEXA 500W Active PFC 80+ 12cm
CHIEFTEC CTG-500-80P 500W BOX
-
törölt tag
Köszönöm szépen a választ.Esetleg meg tudnád indokolni,hogy miért a ctg-t vegyem?Azt tudom,hogy a ctg-re 3 év gari van,de ezen kívül van más is?Ja és alsó tápos házba lenne.Ide melyik lenne az ideálisabb?
-
törölt tag
Sziasztok!Legyetek szívesek ajánlani nekem egy kb hasonló minőségű,és teljesítményű tápegységet mint a chifi ctg500W jó lenne ez is,de mivel fekete lesz az új gépházam belseje és plexis az oldala ezért jobban örülnék egy fekete színű tépegységnek.Köszi
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!jó ideje olvasgatom a topicot és úgy szűrtem le,hogy egy viszonylag erős új konfig alá legtöbbször a ctg500-ast és a raider 550-est ajánljátok.Az lenne a kérdésem,hogy akkor most mindent egybevetve e két táp közül melyiket érdemes megvenni.Megbízhatóság,és Felépítés szempontjából.Olvastam,hogy a raider 550-es en csúszócsapágyas ventilátor van ami 1-2 év után hangos lesz,valamint olyant is olvastam,hogy az FSP tápok gyakran adnak ki sípoló hangot stb.Ezek ismeretében melyiket érdemesebb megvenni,nyilván az fsp-nek nagyobb a teljesítménye és osztatlan a 12V-os ága,de vajon más tulajdonságát nézve felér-e a ctg500 assal.Nem szeretném ha 1 év múlva csörögne és zörögne a tápegység a gépemben,most egy chiftech 450-es van nekem ami 3.5 éves és makulátlan állapotban van.Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.
-
-
törölt tag
Sziasztok!Érdeklődni szeretnék hogy az alábbi tápegységről mi a véleményetek,mennyivel jobb és megbízhatóbb mint egy chieftech ctg500.[link]
-
törölt tag
Sziasztok!Érdeklődni szeretnék hogy az alábbi tápegységről mi a véleményetek,mennyivel jobb és megbízhatóbb mint egy chieftech ctg500.[link]
-
törölt tag
Sziasztok!Erről a tápról mi a véleményetek mennyire ajánlatos ez a táp?Nagyon szépen köszönöm a válaszokat:[link]
-
törölt tag
Sziasztok!Az lenne a kérdésem,hogy egy tápegység ha minél több Wattot le kell adnia akkor annál jobban forog a ventilátora,magyarul ha pl egy 500W-os tápegységnek maximálisan csak 250W-ot kell leadnia a konfig számára akkor lassabban forog a ventije mintha 450W-ot kéne leadnia,vagy fix ventifordulat van terheléstől függetlenül?Előre is köszi.Ha terheléstől függ a venti fordulat akkor gondolom ha a táp ventije alacsonyabb fordulaton megy akkor hosszabb a venti élettartama,nem kopik ki olyan hamar nem zörög stb.Most egy FSP raider 550-es tápot néztem ki,de azt írják a Yate Loon venti csúszócsapágyas és idővel megkophat és zajosodik a venti,mi a véleményetek erről?Azért tettem fel az előző kérdésem is,az új konfigom kb 240W-ot fog kérni,gondolom ez nem olyan megerőltető a tápnak,hogy a raider 550-es ventije maxon menjen,és hamar elkopna.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!Egy i5 3470,1db HDD,gtx660Ti,2 db házventi ez lenne a konfig nagyvonalakban.A kérdésem az lenne hogy melyik tápegységet válasszam és miért fő szempontok,megbízhatóság,és tartósság,tuning egyáltalán nem lesz.Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.
Chieftech CTG500
FSP Raider 550W -
törölt tag
Köszönöm az eddigi segítséget.Most,hogy jobban nézegetni kezdtem a különböző tápegységeket találtam egy ilyet Be quiet! Pure Power 530W BQT L7 táp erről mit érdemes tudni,megbízható bele van,ajánlott stb?Köszi előre is.
-
törölt tag
válasz Potzee #38989 üzenetére
Sziasztok!Most akkor tulajdonképpen mi a gond az aurumok kondenzátorával?Kétes eredetűek,és rövid élettartamúak?Ezt le kéne tisztázni,most akkor ez mennyiben érinti a felhasználókat?Az FSP raider 550-ben pl.azt írják a PH-s tesztben,hogy mindenhol TEAPO nevű kondik vannak,gondolom akkor a raidert nem ezzel a CapXon kondikkal látták el TEAPO helyett?Vélemény?
-
törölt tag
Sziasztok!Köszi a hozzászólásokat.És akkor annyi kérdésem lenne hogy az FSP Raider 550-ben akkor pontosan milyen kondik vannak,nem lesz velük gond?Köszi előre is.
-
törölt tag
Sziasztok erről a tápról mi a véleményetek?[link].Milyen elektronika van benne?Megbízható ajánlott táp?Előre is köszönöm.
-
törölt tag
Sziasztok!Jó estét mindenkinek.Ma megrendeltem a gépemet (i5 3470 proci,WD1 TB HDD,8gb RAM,GTX660 Ti videókártya.A gépet nem fogom tuningolni,tehát alapon fog menni minden.Alapvetően 3 db tápegység közül kellett döntenem. FSP RAIDER 550W
Sharkoon WPM 500W
Chieftech CTG 550WAz a helyzet,hogy én ezek közül a Chieftech CTG 550-est választottam a jó tapasztalatok miatt,szerintetek jól döntöttem srácok?Tudom,hogy most már úgyis mindegy mert meg van rendelve,de azért mégis szerintetek jó választás volt ez a táp?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok a chieftech tápegységeknél az Arena A80 jelölés mit jelent pontosan?Ez nem valami butításra utaló jelölés?Vagy minden CTG szériás chieftech tápnak ez a jelölése?Pl itt is látható:[link]
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Köszönöm szépen....Én ma egy ctg550W-ost rendeltem ez is Sirtec belsővel rendelkezik????Mert az első hozzászólásban csak a 400W-os 450W-os és az 500W-os van megemlítve.Az 550-es is közéjük tartozik?Ez is ugyan olyan Sirtec elektronikára épül mint a kisebb társai?Köszi....
-
törölt tag
Sziasztok!Üdvözlök mindenkit.Adott az alábbi konfig:Asus p8 z77M alaplap,gtx660Ti vga, i5 3470 proci, 1db HDD,8gb,ram,dell 22" monitor.Történt velem egy olyan eset,hogy az imént interneteztem,és a nagy szél miatt volt egy hirtelen áramszünet,melynek következtében a gépem netezés közben hirtelen leállt,majd rögtön újra is indult.Mikor töltött be az oprendszer akkor ugye kiírta,hogy a windows hiba utáni helyreállítása stb,Én itt rámentem a normál módú indításra.Azóta megy a gép hiba nélkül.Az lenne a kérdésem,hogy szerintetek nem okozott-e valamilyen károsodást a gépem hardvereinek, ill. az operációs rendszernek ez a hirtelen bekövetkezett jelenség?A tápom egy ctg550-es és egy APC P5B surge protector elosztóból kapja az áramot az egész gép.Előre is köszi....Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.
-
törölt tag
Sziasztok.Egy elég furcsa dologgal kapcsolatban kérném a véleményeteket.Tehát adott egy vadi új gép:alaplap asus p8 z77M, intel i5 3470 proci,1TB HDD, GTX660 Ti VGA,8Gb ram.Chieftech ctg550-es tápegységAz a jelenség áll fent,hogy amikor a gépet kikapcsolom tehát leáll az op rendszer akkor a leállás pillanatában a tápból egy olyan ciccenő hang hallatszik kb 1 másodpercig,de pont abban a pillanatban amikor leáll a gép.Az lenne a kérdésem,hogy ez mitől lehet?Nem valami táp hiba miatt van ez?Nektek mi a véleményetek mi okozhatja?Köszönöm a segítőkész válaszokat.... Csináltam egy rövid hangfelvételt is,de egy kicsit halk,de lehet hallani a leállás pillanatában hallható hangot amit a táp ad.Íme a hangfelvétel.[link]
-
törölt tag
Sziasztok. Az alábbi problémám van.És szerintetek melyik hardver okozza esetleg a táp?Amikor játék közben be akarom kapcsolni a V-sync et ,vagy 3dmark futtatás közben,vagy szimplán hidegindításkor (emiatt túlmelegedés kizárva)akkor hírtelen leáll a gép majd újraindul,de nincs kép a monitoron (még bios logo kép sem),és csak a POWER gomb hosszú lenyomásával lehet kikapcsolni a gépet miután újraindult fekete képernyővel a gép.Mi lehet a gond? Asus GTX770-es a VGA és egy CTG550-es táp hajtja egy i5 3470-es proci társaságában egy Asus p8 Z77M-es lapban.Köszi előre is...
-
törölt tag
Sziasztok lenne egy problémám,tudom nem pont ide illő, ezért bocsánat. Adott egy konfig:Asus P8 Z77M, i5 3470 proci, 8gb corsair ram, Asus GTX770 VGA, és egy Chieftec CTG550-es táp.Az a gondom a géppel,hogy nagy gépigényű játékok esetén pl Crysis 3 amikor a grafikát Very High-ra rakom akkor a pálya betöltése után azonnal leáll a gépem majd azonnal újraindul.Amikor a grafikát LOW-ra állítom akkor hiba nélkül megy a gép és a játék.Metro Last Light-nál ugyan ez van.Viszont a Battlefield 4 Ultrán hiba nélkül megy.Tehát azt vettem észre,hogy ha magasra van állítva egy játékban a grafika akkor indul újra a gép.Szerintetek ez a táp miatt lehet?Köszi előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest