Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Egy korszak vége
- Szólánc.
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- New Game Blitz - 2024
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
vzsryl
nagyúr
válasz roberto211 #12388 üzenetére
Szia!
VX550 jobb.
(#12390) Sandrew: Nem olyan kiváló minőségű Seasonic bél van benne, mint a VX450-ben, de egy korrekt CWT belet kapott, ami nagyon erős, és hatásfokban sem marad el a kistestvértől. Nem annyira halk, de a halk tápok közé sorolható. 12V-on 492W-ot tud leadni, és egy ágon.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Sandrew
őstag
válasz roberto211 #12388 üzenetére
VX450 az tuti jó. VX550-ről nem tudok sokat. A SuperB720 már régi és 12V-os ágon 504Wattot tud.
[ Szerkesztve ]
-
roberto211
őstag
Sziasztok.. Gyorsan kérdeznémm.. Szerintetek melyik a jobb? Corsair VX550W vagy Gigabyte Superb 720w?? Várom válaszotok.. Üdv: Robi
Range Rober Evoque///iPhone 12 Pro max
-
Petzval
senior tag
válasz moha21 #12383 üzenetére
No csináltam 4 üzemközbeni rövidzár próbát az FSP 400APN-el. Nem valószínű hogy relés mivel nem kattant. Viszont érdekes hogy az alaplapi power LED égve maradt a kioldás után is mégpedig állandóra.Csak akkor aludt ki egy idő után ha lekepcsoltam a táp kapcsolóját akkor látszott hogy kondenzátoron keresztül kapta a szuflát mivel egy idő után aludt ki.Na ez mitől van? Honnan kap a power LED feszültséget mikor a táp védelme kioldott?
-
Sandrew
őstag
Erről a tápról vélemény?
-
moha21
veterán
válasz Petzval #12353 üzenetére
Hmm nem tudom, hogy hol láttál olyan PC tápot amiben nincs biztosíték ( gyanítom sehol ).
Félvezető kuka. Mezei olvadóbiztosíték arra jó, hogy nem lángol a lakás...
Rövidzár lehet, normális tápnál lazán kikapcsol a táp nem a biztosíték pukkadozik.
Relés védelem is lassú, árulnak spec biztosítékokat aranyáron ( ~ 2 ezer huf és általában többet lehet csak kapni ) na az megvédi a félvezetőt is.
Hameg szkópban ilyenek vannak, abba nem 1-2 száz Ft a félvezető..
[ Szerkesztve ]
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
vzsryl
nagyúr
Nem találtam róla ilyen információt, csak annyit, hogy mini-ITX a szabvány. Itt valami nagyon nem klappol. Ha egy ATX tápokat fogadó házról van szó, akkor minden ATX tápnak passzolnia kell bele. 1-2mm-es eltérések lehetségesek, de 2cm teljesen irreális, és nem fordulhat elő, mert óriási blama lenne.
(#12369) peti_s: Nem tudom melyik 400W-os FSP-t vette, de az APN, GHN és Hexa trió 100%, hogy 150x140x86-os ATX szabvány méretű.
(#12371) Jim-Y: Igen, az érdekes. Firefox 5-tel nem megy. Ki kéne próbáljam más böngészővel is.
[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
cut
aktív tag
válasz peti_s #12365 üzenetére
akkor mondhattad volna előbb, hogy nem minden atx egyforma...Pl ezen a tápon nincs is atx matrica...pedig minőségi FSP táp.
Na mind1...Azért köszi a segitséget....Végül is senki nem tudott a kérdésemre válaszolni... csak te probáltál meg segíteni.. köszi...146 piros pötty :)
-
Petzval
senior tag
-
peti_s
addikt
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Petzval #12349 üzenetére
Az üvegcsöves olvadóbiztosíték a rákötött cuccokat nem védi meg semmitől egy meghibásodás esetén. Egyetlen célja van, hogy a táp, tönkremenetelekor ne gyújtsa fel az egész lakást...
(Hogy értsd: még a leggyorsabb kioldású olvadóbiztosíték is sokkal hosszabb idő alatt olvad ki, mint ahogy egy félvezető képes zárlatba menni. A tápokban ráadásul jellemzően lomha kioldású van, T-s jelű.)szerk: Sandrew: megelőztél...
[ Szerkesztve ]
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Jim-Y
veterán
válasz CaNNa3IS #12347 üzenetére
Még mindig nem jó túlméretezni, max nem fogad el amit balpis írt, pedig szerintem jól összefoglalta a lényeget, ha hosszú távra tervezel, és tudod! ,hogy erősebb konfigot is ki kell majd szolgálni, akkor vedd a nagyobb tápot, de 700 feleslegesen sok, egykártyás rendszerhez főleg. Akkor mondanád, hogy veszel egy 550-es, vagy 600-as tápot, mert valószínűleg kelleni fog a jövőben, az úgy rendben van. Egyszer fizetsz sokat, de akkor az teszi a dolgát, de ha a most meglévő géphez kell, akkor feleslegesen sok a 700W, valamint értelmetlen is. üdv
-
CaNNa3IS
senior tag
válasz balpis #12346 üzenetére
Oké értem és nem akarok vitatkozni csak arra reagáltam először hogy nem jó a tápot túlméretezni ( nem te írtad és nem is neked válaszoltam először :-)) ami ezek szerint nem állja meg a helyét.
Apámnak a gépébe évekkel ezelőtt egy 3200+ s939-het vettem egy enermax noisetaker 475-öt talán az is túl volt méretezve akkor.
Utánna volt pár proci, vga csere.
Most egy am3-as négymagos konfigja van 8800gt-vel több hdd-vel és azt is vígan viszi és a táphoz hozzá se kellett nyúlni.Stay up Stay humble Ride hard Get stoked
-
balpis
őstag
válasz CaNNa3IS #12345 üzenetére
szerintem ezen nincs értelme vitatkozni. Gépfüggő. Ha ta olyan gépbe, ami kihajt egy GTX560-at is kezdetben egy GTS450-et teszel, akkor természetes, hogy nagyobb tápot érdemes betenni. De ha jól "hangoltad" a gépet az elején, akkor ez már nem egy kis fejlesztés, mert jó eséllyel CPU-t is cserélsz, nem csak VGA-t. Akkor meg nem olyan gáz plusz egy tápcsere szerintem. Főleg, hogy 1 év után a kisebb tápot kb. a számított éves megtakarítás mértékével alacsonyabb áron még el is tudod adni. Ha meg két évig volt meg, akkor még inkább
De ez mind okoskodás. Van, aki úgy gondolja, hogy egy tápot egy életre szólóan vesz, s tuti biztosra akar menni vele, van, aki kicentizi az aktuális konfighoz. Én valahova a kettő közé lőném be.
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
CaNNa3IS
senior tag
-
joker1220
őstag
Sziasztok!
Egy gyors kérdés, mivel nem találtam a nem ajánlott kategóriában,
ezért szeretnék érdeklődni hogy mi a véleményetek az XDL tápokkal
kapcsolatban!?A házak teljesen korrektek, itt a PH-n rendszeresen szerepelnek a
különböző modellek, viszont a tápokról nem találni semmi infót!Itt a gyártó weboldala; Shenzhen Xingdonglin Electronics Co., Ltd
Előre is köszönöm a segítséget!
,,A lustaság nem más, mint pihenés mielőtt még elfáradnánk''
-
balpis
őstag
válasz CaNNa3IS #12332 üzenetére
Ez, mint írtam, felhasználási területtől és időtartamtól függg. A "kicsivel több kiadás" könnyen lehet éves szinten komoly összeg.
Egy példa a korábbi számaimmal:
a rendszer megy napi 10 órát idle-ben, felvesz 50W-ot a táptól.egy jól méretezett táp 80%-os hatásfokkal működik ekkor, azaz a konnektorból felvesz 62,5W-ot
Egy erősen túlméretezett táp csak 60% hatásfokkal dolgozik. Ekkor a konnektorból felvesz 83,3W-ot.
Ez jó 20W különbség. Napi 10 órán át egy éven keresztül ez 73kWh, ami durván 3000FtHa folyamatosan megy ez a gép, pl. torrent, akkor ez már 7000Ft/év. Szinte egy egyszerűbb táp ára...
(Na jó, folyamatos torrentre nem rak be az ember egy 50W-ot fogyasztó gépet....)
Persze, ha csak napi pár órát megy a gép, akkor sokkal kisebb a jelentősége.
Kisebbbővítésnél egyébként sem kellene általában a táppal foglalkoznod, egy újabb, nagyobb teljesítményű VGA pl. mostanában kevesebbet fogyaszt, mint egy régi, sokkal gyengébb (az extrém csúcskategóriákkal most nem számolva)
Senki nem mondja, hogy centizzük ki a táp teljesítményét. De egy használat közben tipikusan 150W-ot felvevő konfighoz felesleges egy 600W-ot is leadni képes táp, még hosszú távon is.[ Szerkesztve ]
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
eszgabor
aktív tag
válasz Sandrew #12331 üzenetére
Először örültem, hogy de jó, hogy 1 ágon van az összes 12V-os csatlakozó, nem lehet elrontani a kábelezést, aztán láttam valahol, ahol írták, hogy rövidzár esetén kigyulladhat a gép, vagy legalábbis pár dolog (csatlakozók, hdd, videókari) összeolvadhatnak.
Én sem tudtam eddig...Van élet a Dokumentumok mappán kívül is...
-
potato
csendes tag
Üdv. mindenkinek
MSI X48C Platinum
C2D E8400 E0
Kingston 2*2GB 1600mhz CL9
Sapphire HD4870x2 AC Accelero Extreme
ez lenne a gépem 1 merevlemez van benne és egy házhűtő venti ezeken kivül
Vettem egy CoolerMaster GX-650W tápot és eléggé hangosan pörög a ventilátorja terheléskor (de alapjáraton is hallani lehet eléggé) . Lehetséges hogy nem elég ez a táp a konfignak? Ez előtt egy CoolerMaster M520 asom volt az is pörgette a ventit rendesen de nem volt ennyire hangos mint ez és birta.
Mi lehet az ok? Lehetséges hogy maga a táp ilyen gyárilag vagy hibás? -
MMIX
addikt
válasz satee76 #12333 üzenetére
vagy CHIEFTEC 450W GPA-450S iArena
+ AMD Athlon2 X3 450Ha nem kell a 3.mag, akkor kapcsold le(ha az alaplap tud ilyet). (viszont, ha kell akkor talán van 4.mag is)
Ha szempont: iArena lehet, hogy hangosabb, mint a CTG, és extra rövidek a kábelei. (felső tápos házhoz való az iArena)(#12334) X3B6O0X:
Olcsó raktármaradék, általában FSP kis teljesítményű tápok szoktak bennük lenni.[ Szerkesztve ]
-
X3B6O0X
aktív tag
Üdvözlet Tápszakértők!
Érdeklődni szeretnék, hogy a Gigabyte Háziba gyárilag milyen márkájú és minőségű tápokat építenek be.
Előre is köszönöm a segítséget!"...a vörös árnyalatú gombok azonban nem kaptak háttérvilágítást, viszont fényvisszaverő festést igen, ami persze jópofa, de pont sötétben annyit ér, mint egy tetszőleges politikus vagyonnyilatkozata" © Bog
-
satee76
aktív tag
sziasztok !
Egy új konfigot rakok össze és a keret miatt 2 lehetőség van:
vagy CHIEFTEC 450W GPA-450S iArena
+ AMD Athlon2 X3 450itt gyengébb a táp de jobb a proci
vagy CHIEFTEC 450W CTG-450-80P
+ AMD Athlon2 X2 255A konfig ezen része ugyanannyiba kerül. A konfig átlag (játék nem a legfullosabban, net, multimédia)
A konfig része még az alaplap, 2 sata vinyó, egy 4870-es VGA (kb. 150 W)
thx
satee76 -
Sandrew
őstag
Na akkor ezt nem tudtam...
-
MMIX
addikt
válasz pitbull1990 #12325 üzenetére
Levicom VP500B.BL 500W
Gyártó: Youngyear (jót, még nem olvastam róluk)
Hardwaresecrets azt mondja: "rossz kínai vicc" ez a Youngyear táp.Conclusions
This power supply is a bad Chinese joke. Outside it is beautiful, but inside it is nothing but a very low-end generic unit.
Its main problem is that it cannot deliver its labeled 550 W – in fact, not even the 350 W model can deliver its labeled power. We don’t have the proper equipment to find out how much power this unit can deliver, but based on its internal architecture, on the components used and on our experience, we speculate that this is really a 150 W power supply.
It is a pity, because the idea of a transparent power supply is really interesting. But if you are a serious case modder, how about buying a decent power supply and creating a transparent acrylic cover for it by yourself? After all, isn’t the whole idea of case modding doing things by ourselves to impress our friends?
Nem ajánlott!
[ Szerkesztve ]
-
balpis
őstag
válasz CaNNa3IS #12323 üzenetére
pl. hogy 20% terhelés alatt elég jelentősen romlik a tápok hatásfoka.
Ha van egy csúcson 400-at fogyasztó konfigod, ami idle-ben - netezés, letöltés, de akár filmnézés is - eszik 50W-ot, akkor egy 700-as táp 10% alatt lesz csak használva, s 80% helyett esetleg csak 60%-os hatásfokkal dolgozik, azaz több lesz az áramszámlád.
Ha keveset használod a gépet, nem érdekes, de ha megy napi 12 órát, amiből csak 2-t van "hajtva", akkor a különbség jelentős lehet.
(A határértékeket és százalékokat hangsúlyozom, csak hasaltam most, de konkrét táp és konfig esetében utána lehet nézni.)notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
pitbull1990
csendes tag
Sziasztok! Érdeklődnék, hogy tudtok-e mondani vmit erről a tápról:
Levicom VP500B.BL 500W .
Mert én nem igazán találok róla semmit neten.Válaszotokat előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
ATHLONIIX2 255, Xigmatek Loki SD963, GA MA74GMT-S2, KINGSTON HYPERX 2*2GB, GIGABYTE 8600GT, SIRTEC 460W
-
Hard5tyle
csendes tag
Üdv!
Aktív topik révén itt tenném fel a kérdésemet. Szeretnék beruházni egy szünetmentes tápegységbe, és ebben kérném a hozzáértők segítségét. A konfigom - ha szükséges - megtalálható az adatlapomon. Ami nekem fontos lenne az az, hogy a gép mellett a monitort, a modemet, a routert és az 5.1-et is képes legyen üzemeltetni áramkimaradás/áramszünet esetén.
Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Jim-Y
veterán
válasz pockhome #12320 üzenetére
Szia
Nem jó ha túlméretezed a tápot, az egy tévhit, hogy ha minél nagyobbat veszek annál jobb lesz nekem, mert az mindenre elég. Ez nem így működik^^ Be kell lőni, hogy mire van szükséged, neked egy 500-as táp kell, és ebből kell kiválasztani a legjobbat, én írtam neked 2 jó 500-as tápot, még pár ezresért vannak nemcsak jók, de szépek is pl CM GX450, XFX PRO 450 ...
-
balpis
őstag
Szia!
Elég neki a 4 pines csatlakozó is
A manualban
írják:
"Though this motherboard provides 8-pin ATX 12V power connector, it can still work
if you adopt a traditional 4-pin ATX 12V power supply. To use the 4-pin ATX power
supply, please plug your power supply along with Pin 1 and Pin 5."notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
Jim-Y
veterán
válasz pockhome #12317 üzenetére
Szia, nekem is 5830-am van, már az is 2 6-pinest kér, ezért én a Chieftec CTG-500-80P-t ajánlom ami egy nagyon halk, éj jó tápegység, és bőven el van látva kábelekkel, újan kicsivel 10K felett van, ha nem fér bele, akkor 1: vagy aprón veszed, vagy 2: Az FPS HEXA is egy jó táp, és olcsóbb a Chieftecnél, ez is jó vétel. üdv
-
pockhome
senior tag
császtok!
olyan tápot keresek én ami elbír egy jobbfajta VGA-t meg egy 4magos procit, (phenom2 x4 b45) 4db ddr2 rammal, 2db winyóval meg egy ODD-vel.
ja és van benne még 4db venti is.
szóval ehhez kellene nekem valmi olcsó de jó táp.
milyet ajánlotok?
előre is köszi!Girls call me ugly, 'till they find out how much money I make. Then they call me ugly and poor.
-
JoceeHunt
őstag
Értem, akkor ebgben az ügyben valaki segíthetne még!! : PLEASEEEE
És ha a 2 VGA kapja a 25-25Amperes ágakat, a proci meg 1 20-ast, a többi winyó meg a 4.-ik ágat?
joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
Jim-Y
veterán
válasz JoceeHunt #12310 üzenetére
Hát itt igazából csak arról van szó, hogy a 12V-os kötegről kapja mind a vga, mind a cpu az áramot, ezt sok tápegységnél külön ágakra szedik/bontják, így lesz olyan mint az említett chieftecnél:
Itt amint látod van +12V1, +12V2 ,... ilyenkor az egyik vga megy az egyik ágon a másik a másikon, a cpu megint az egyiken külön, ez akkor jelent problémát ha nagy fogyasztókat köt rá az ember, mert akkor elképzelhető, hogy valamelyik ág nem szolgáltat elég naftát, a gtx570 TDP-je asszem 21xW, a 20 amperes ág 240W-ig terhelhető, és elképzelhető, hogy ez kevés lenne, lehet, hogy nem, sajnos ehhez kevés vagyok, hogy megmondjam, de az ilyen problémák kiküszöbölésére megoldás lehet az egyben hagyott 12V-os ág, mint a linjkelt Corsairek esetében:
[ Szerkesztve ]
-
JoceeHunt
őstag
-
JoceeHunt
őstag
Ez a tápegység szerintetek jó választás lenne?
Chieftec CFT-850G-DF
Ősszel raknák rá 6950 CF-et vagy 570 SLI-t.joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
qfm
őstag
Sziasztok,
Asrock H61M-GS
INTEL Pentium G620 2.60GHz 1155 BOX
HITACHI 500GB 7K1000.C 7200rpm 16MB SATA2 HDS721050CLA362
KINGSTON 2048MB DDR3 1333MHz CL9 KIT KVR1333D3N9/2GEgy ilyen géphez szeretnék egy delta tápegységet, a gond csak annyi hogy 4pin-es csatlakozó van rajtuk, ehhez pedig 8pin-es kell. Egy 350w-es delta 4pin-es csatlakozója elbírná vajon ha rákötöm a 8 pinre? Vagy nézzek nagyobbat? Pl. 400as delta?
-
mpierre
veterán
Ha választanotok kéne, akkor corsair hx650, vagy corsair ax750? Teljes terhelésen a hx650-s kb 50-60% körül lenne kiterhelve...
Szerk: Esetleg más, ilyen moduláris...?
[ Szerkesztve ]
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
eszgabor
aktív tag
válasz Sandrew #12292 üzenetére
Az nem hordoz magában valami veszélyt, hogy a 12V-os ág egyben van hagyva?
Tudom tuningra ezt ajánlják, csak nálam nem lesz olyan és azt olvastam, hogy mivel a védelem csak nagyon nagy ampernél kapcsol le, így egy kisebb zárlat tüzet okozhat.
Mi erről a véleményed?Van élet a Dokumentumok mappán kívül is...
-
peti_s
addikt
válasz kornyiktamas #12302 üzenetére
Hipro 430W-os táp alá nem nagyon lehet menni árban.
-
kornyiktamas
aktív tag
Sziasztok!
Intel D915 alaplapom
3.2ghz proci 1gb ram
VGA:Ati radeon HD5450 1GBhoz kellene táp: méghozzá innnen:
http://www.pcx.hu/tapellatas
fel tudnátok sorolni innen ami jó? lehetőleg olcsót
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest