Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
vzsryl
nagyúr
válasz Cybertrone #11095 üzenetére
Szia!
Vagy úgy kösd be, hogy a 12V2-re menjen mindkét VGA, de akkor 500W jut a kettőre, vagy úgy, hogy a 12V1-re az egyiket és a 12V2-re a másikat, így mindkét VGA-nak biztosan elegendő áramforrása lesz.
(#11096) DjDanee87: Bőven elég lenne a konfigodhoz. A táphoz adnak majd képekkel illusztrált leírást. Nyugi, mindent be tudsz majd kötni rendesen. A CM másképp csinálja, mint a Chieftec, ennyi.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
balpis
őstag
válasz DjDanee87 #11098 üzenetére
ha annyira nincs hely alatta, akkor a másik is fog szenvedni, s ha folyamatosan fullon pörög, úgy abban is hamarabb elkophat a csapágy.
Egyébként egy venti csere valami halkabb fajtára nem jöhet szóba?notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
balpis
őstag
-
DjDanee87
addikt
válasz vzsryl #11091 üzenetére
Ezt néztem ki a táblázatból:
coolermaster_silent_pro_gold_600w_rs_600_80ga_d3Itt az iponon van is kép róla minden irányból így látszódik az a része ahova a kábeleket kell rádugni.
Lenne egy kérdésem. Nem igazán értek én ezekhez, de nagyon érdekesek a csatlakozók a hátulján. A mostanim olyan hogy van rajta 2db a videókártyának ami mindkettő 2x4 (8) pines és emellett van több 2x3 (6) pines amikre a HDDk illetve a házventik vannak molex-el kötve. Ezen nem találok ilyen 2x4es csatlakozást a képen, csak ilyen 6osat.Ilyen esetben a kábel amit a adnak hozzá az gondolom azért úgy végződik, hogy be lehessen dugni a VGAba.
Gigabyte HD 6970 OC-hez kellene.Illetve ezek az egy soros 5 pinesek is olyan kábelek gondolom mint a mostani tápomhoz is vannak csak a tápba másképp csatlakoznak.
Ugye jól gondolom?
Mostani tápomnak ilyen a hátulja. Ha eddig nem jöttél volna rá miért furcsállom a dolgot így biztos megértedMOSTANI KÉP
És elég lenne ez a 600as ugye, vagy nagyobb kéne ? Config továbbra is adatlapon.
[ Szerkesztve ]
-
Cybertrone
veterán
Sziasztok!
Van nekem egy 580 slim, meg némi körítés még az adatlapomon... namost ezt látná el egy HX1000-RES CORSAIR...
Azt szeretném kérdezni hogy hogy kössem be a tápot hogy ne terheljem le az sli-vel egyik ágát sem....?
Találtam a neten instrukciókat, de azért rákérdeznék itt is ti hátha rábólintotk az egyik megoldásra!
[link]"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...
-
vzsryl
nagyúr
válasz Jmedve #11092 üzenetére
Alsó vagy felső-tápos a ház? Szellőzik rendesen?
(#11093) KKaresz45: Elég a CTG-550-80P is. Ha mégsem lenne elég (de ez nem fordulhat elő), akkor is rákötheted, baj nem történhet. Azért ajánlott táp, mert minden szükséges védelemmel fel van szerelve.
Amúgy az Aurum Gold 600W is jó választás lenne, de felesleges cserélned.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
KKaresz45
senior tag
Szia! Olvastam az írásodat a tápokról. Szerintem nagyon jó lett, lenne is rögtön egy kérdésem, mert éppen tápot akarok venni.
6870 Crossfire-t akarok kiépíteni, és ahhoz keresek tápot. Egy 125W TDP-s procim van még mellé, plusz néhány venti a házban. Semmi tunning.
Jelenleg egy Chieftec CTG-550-80P tápom van, úgy gondolom, hogy ez éppen kevés hozzá. Nem merem rátenni.
Az lenne a kérdésem, hogy az ajánlott listában szereplő FSP Aurum Gold 600 vajon elég lenne nekem? Kell ennél erősebb? Esetleg van valami más ajánlható táp is ebben a 600-700W-os kategóriában? A táblázatban szereplő tápok nagy része vagy gyenge (nekem), vagy nagyon drága. Az előbb említett FSP Aurum Gold 600 tápegység pont jó árban lenne.
Köszönöm a választ előre is.
-
Jmedve
tag
Köszönöm a válaszod!
Így már tisztább a kép Igazából azért akarom ezt cserélni, mert gépet akarnék fejleszteni, meg folyton folyvást túlhevül, de nem tudom miért, megnéztem a ventilátorát megy rendesen.Fáj amíg az orvos fűrészeli, de utána a betegnek nincsen lába! "Szaffi"
-
vzsryl
nagyúr
válasz Jmedve #11089 üzenetére
Szia!
Elég a mostani tápod is, de ha hangosnak találod, vagy kevesled a csatlakozókat, akkor van néhány jó alternatíva. A felsorolásban csak a CM GX-550 a kakukktojás, mert veszélyes, nem ajánlott tápegység. A többi jó, viszont túl erősek.
Ajánlom elolvasásra a cikkem: Az ideális tápegység kiválasztása
És megtekintésre a tápajánló táblázatot: [link]
400-500W körüli táp lenne a legoptimálisabb a gépedhez.(#11090) DjDanee87: Üdv!
Neked is ajánlom, hogy nézd meg a pár sorral feljebb írt linkeket. A táblázatban a halk és a nagyon csendes kategóriából keresgélj. (Nemsokára lesz hozzá szűrés is.)
-
DjDanee87
addikt
válasz Diablo18 #11088 üzenetére
Üdv
A gépem megtalálható az adatlapomon. Ahhoz kellene egy táp ajánlás, mert a mostani fuldoklik az alsótápos házban. BFBC2 alatt a gépem messze leghangosabb része a táp-venti. És rövid játékidő alatt meg is adja magát. Valószínű túlhevül.
Jó lenne olyan, ami minőségi, és lehetőleg beérje azzal az 1 cm kis hézaggal ami a CM 370 Elite ház alatt van. Még annyi extra van a gépben, ami nincs a leírásban, hogy van 2 Noctua házventim, ami molex-el van a tápra kötve, bár ez gondolom nem sok vizet zavar.A VGAnak ha jól emlékszem 2db 8-as csatlakozó kell, nem tervezek CFet.
Nem feltétlen kell, hogy Gold minősítésű legyen. -
Jmedve
tag
Sziasztok!
Szeretnék új tápot venni. Ebben kérném a segítségeteket!
4 tápot néztem ki, úgy 20e-22e Ft-ig bezárólag, többet nem tudok rászánni. De ha tudnátok jobbat mondani az jó lenne, mert tápokhoz nem igazán értek.A configom:
AMD Radeon 5870 Vapor-x 1GB
Gigabyte Superb 460W
AMD PhenomII x4 945 3GHz AM3
4GB KINGSTON DDR2 800mhzÉs ez a 4 táp amit kinéztem:
Arctic Cooling 550 Fusion 550R
Chieftech 600W CTG-600-80P 12cm
COOLERMASTER GX-550W RS-550-ACAAE3-EU 12cm
CORSAIR 600W PSU-600G Gamer series 14cmFáj amíg az orvos fűrészeli, de utána a betegnek nincsen lába! "Szaffi"
-
Diablo18
senior tag
szóval annyira nem drága már 1 elég jó táp manapság
-
Diablo18
senior tag
blue storm 2 őt vettem én 9 k ért most a hétvégén használtan
a ventije nem gyári
másik van benne de úgyis cserélni akarom szóval nekem tök mind1 volt -
FaTHI
őstag
Köszi a hozzászólásokat!
-
Diablo18
senior tag
bocsi de kb ez volt a reakcióm
-
vzsryl
nagyúr
Sajnos nem létezik ilyen tápegység. Legalábbis kis hazánkban nem fogsz ilyet találni. A modulárisok 20k környékén kezdődnek. 2éve az FSP Everest 400W-os volt 12k, de sajnos már rég nem gyártják/forgalmazzák.
(#11077) tvse1995: Ez egy remek kis táp, és bőven elég lenne a vázolt konfighoz. 3év garancia jár hozzá, de látom már észrevetted.
(#11080) FaTHI: Ha augusztus 20 előtt szeretnél tűzijátékot nézni, ráadásul a szobádban, akkor igen. Egyébként Chieftec CTG-600-80P a minimum.
(#11081) Diablo18: Kicsit kevesebb szmájlival, mert a vezetőség megszólja.
-
FaTHI
őstag
Találtam egy ilyen tápot a gtx480-hoz!
ez jó lehet nékem?LC-Power 600w
Csatlakozók 20/24pin 1x1 4+4 pin -
tvse1995
senior tag
-
oriic
HÁZIGAZDA
A konfigomnal levo tapot szeretnem lecserelni egy modularis tipusra,mert zavar a sok kabel. Ti milyen tapot ajanlanatok ami kb azonos teljesitmenyu mint a mostani, de nem 20ezres kategoria.
A gepbe majd erkezik egy negymagos i5.Koszonom valaszokat.
Amugy meg tegnap beszeltem egy szamtekboltossal, es szent meggyozodese h keves a tap a mostani gephez, es min 600as kell. Otthagytam inkabb,hadd okoskodjon...
Live-Die-Respawn
-
amol
addikt
Rákérdeznék újra, utána nem nyaggatlak titeket.
Jól számolok hogy a következő konfig;
Athlon II X2 215
Sapphire 5750 Vapor-x 1GB GDDR5
2x2GB DDR2-800
WD10EADS (+1-2hdd)
DVDkb. 200W-ot fogyaszt maxon és bőségesen kiszolgálná egy BQT-E8 400W még akkor is ha váltanék X4-re vagy X6-ra?
köszi
-
melkah
tag
válasz vzsryl #11068 üzenetére
Tenyleg, a pozitivumok kozul az 5 vs 2 ev garanciat ki is felejtettem.
En ugy gondolom hogy teljesitmenyben elegge tulmereteztem ahoz hogy az "eros tuning" alatt ertve a proci a ramok es a vga maximumra tuningolasara eleg legyen. Ezt ugye jol gondolom, vagy mi a velemenyed errol, ilyen korulmenyek kozott is elegnek kell lennie ? (termeszetesen feszemeles is jatszik a tuningban) -
melkah
tag
Udv, gep vasarlas elott sokat olvasgattam milyen tapot szeressek venni. Kiszemelt konfig:
ASUS p8p67
INTEL i5 2500k
ASUS ATi HD 5850 1Gb EAH5850 DICU/2DIS/1GD5
2*4gb DDR3 G.Skill Ripjaws-X
1 hdd kesobb talan sdd-isElso korben kiszemelt tap amit az itt ajanlott http://jotapok.atw.hu/ oldalon szurtam ki magamnak:
XFX Core Edition 550w 16k kornyeken
Nagyon fontos szempont nalam, hogy 'csendes' legyen, az egesz konfig ebbe az iranyba lesz kialakitva.
A rendszert idok folyaman 'eros' tuningnak tervezem kitenni. Kesobb ha ugy adodik erossebb, ujabb videokartya csereje barmikor fent alhat ha szukseg van ra.
Korabban a CORSAIR Builder Series CX600 V2 nezegettem magamnak de itt a forumon inkabb azt olvasgattam, hogy ennek a bele kozel sincs olyan minosegi mint az xfx altal hasznalt seasonic. Ha rosszul ertelmeztem valami javitsatok ki , hogy ha hulyeseget beszelek.Az ingerkuszobomnek ez a ~16k koruli ar felel meg kb. A corsair amugy is megdragult a hetekben gondolom a jo arfolyam ingadozasok miatt.
Ami erdekelne, hogy szerintetek ez a tap ezeknek az elvarasoknak meg fog e felelni ?
Ha pedig hasonlo vagy jobb aron tudtok ajanlani egy 'jobb minosegu' tapot azt se tartsatok magatokban termeszetesen ha kerhetem indoklassal, hogy miert lenne nekem jobbElore is koszonom..
-
Diablo18
senior tag
felesleges akkora táp de te tudod
-
Diablo18
senior tag
válasz bishoplogan #11053 üzenetére
annyi van hogy el akarnak húzni
hogy új tápot vegyél
ha kevés a tápod egyszerűen el fogy az áram és le áll a gép
tapasztaltam márha széria hibás lenne hát nem tudom az már lehet nagyobb problémával jelentkezne
és előbb nem?driver problem lehetséges
bár ilyen vgam még nem volt -
vzsryl
nagyúr
válasz bishoplogan #11059 üzenetére
Milyen tápra cserélték?
(#11060) szumo: Már jó ideje nem kapni, csak a 400W-osat, de az nem éri meg az árát. Akkor már inkább Seasonic X-400 Fanless.
-
sagvary
aktív tag
Létezik asztali géphez is kb 300W-os megbízható ventilátor nélküli táp?
"Hadrianus falának felhúzásához 750 milliárd köbméter követ mozgattak meg."
-
vzsryl
nagyúr
Milyen szerviz az ilyen? Pofám leszakad, komolyan mondom. GTX570-hez nem elég a 600W-os CWT beles táp. Elképesztő.
Úgy vernek át, hogy rosszul esik olvasnom, amit írtál.
Tegyük fel, igazuk van. Akkor sem azért, mert nem elég a 600W, hanem mert egy gyári hibás darabot fogtál ki. A GTX570 Furmark közben max. 298W-ot vesz fel, és játékok közben ~190W-ot. Íme: [link]
A GS600 pedig 576W-ot ad le 12V-on. Tehát még a CPU-t is húzhatnád mellette, akkor is kényelmesen elegendő lenne.[ Szerkesztve ]
-
Dyno
veterán
Kétlem hogy a táp lett volna kevés, sőt biztos hogy elegendő, ott más gond volt a táppal.Szervíz ide vagy oda, ez még nem sokat jelent ettől függetlenül kár 850W-os csodákba gondolkozni, ha meg arra fogták hogy sparkle vga sokat eszik arra meg csak annyit hogy "jááájjjj", ugyan ugy gtx570.
És nem kevés a 600W, a konfigod ugy hogy prime95-t meg a furamrkot eghyszerre futtatod, amx megeszik táp felől 400-450W-t, ennyit a tápod letud adni.A másik ha leállna a géped akkor lenne táp gondja, ez inkább driver problémára enged következtetni nálam is volt már ilyen gond.
[ Szerkesztve ]
-
bishoplogan
senior tag
Szervizbe tesztelték a pc-met, és kiderült, hogy a táp a ludas, nem pedig a GTX 570. HD-ben, 720p-ben semmilyen hiba nem merült fel game közben, de már 1080p-ben feljött ez a moncsi-elsötétüléses dolog.Állítólag nagyon sok áramot vesz fel játszás közben ez a sparkle-féle vga. kevés volt neki a GS 600. remélem tényleg táp gondja van.
mer mindig a képernyöm időközönként is elsötétült, a pc windows ment, csak semmit sem láttam. resetelni kellett. na és ez táp hiba, legalábbis kevés a 600 watt :S
[ Szerkesztve ]
-
lacibacsi
addikt
válasz vzsryl #11046 üzenetére
Nekem csak 20+4 van... A régi alaplapomon egy külön 20 és egy külön 4 PIN-es csatlakozó volt, amihez ez eddig elég volt. Most a 24 eleve egy helyre megy és még ezen felül kellene 4 (vagy 8) PIN...
Az öregséget onnantól kell számítani, amikor a punci már büdösebb a munkánál.
-
lacibacsi
addikt
válasz balpis #11047 üzenetére
Sajnos nincs több csatlakozó a tápomon. Csak a 20+4-es.
Az esetleg megoldás lehet, hogy a 4 PIN-ről elosztóval csinálok egy 4 és egy 8 PIN-es ágat (van ilyen átalakító kábel, most találtam) és a 4 PIN-es ágat bedugom a 20-as mellé, ahová való, a 8-as meg megy az alaplapra a helyére.
Ha nem tuningolom a gépet ezt elbírja a táp?A MOLEX csatikon nem kisebb feszültség van, mint az alaplai csatlakozókon? Ha nem és ez megoldás lehet, akkor nincs baj, mert MOLEX csatlakozóból van 3 db szabad...
-
balpis
őstag
válasz lacibacsi #11037 üzenetére
Ha nincs a tápon külön 4 vagy 8 pines alaplapi csatlakozó, akkor a MOLEX (régi HDD / ODD) tápcsatlakozóról tudsz átalakítóval kreálni. De nem nagyon van olyan táp ma már, amin ne lenne legalább egy 4 pines, az elég a legtöbb 8 pines alaplapi csatlakozó esetében is, ha nem extra nagy tuningot akarsz.
(Nem néztem meg a linket, bocs...)A 20+4-est ne bántsd, azt nem jó kettészedve kétfelé bedugni! Ha az alaplapon 24-es csati van, akkor azt oda dugd be egyben.
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
vzsryl
nagyúr
Szia!
A 20+4pin-en kívül kell lennie egy másik 4pin-esnek is, amit a CPU-hoz kell kötni. Különben nem fog elindulni a gép.
(#11045) Skeleton01: Szia!
Bőven. Tuning is mehet, persze nem extrémen.
[ Szerkesztve ]
-
Skeleton01
aktív tag
Sziasztok!
Az alábbi konfighoz elég lenne-e egy Chifi CTG 500-as táp?
Giga EX-58-UD5
i7 920
2X2 GB OCZ DDR3 Gold
Giga 560 SOC
Samu HD502HJ
LG DVD-ROM -
lacibacsi
addikt
válasz Diablo18 #11043 üzenetére
Az a helyzet, hogy a tápom csak a csatlakozók száma alapján kevés. 460W-ot tud és ennek alig a fele van kihasználva. Nem vagyok egy tuning-man és a VGA kártyám is szerény. A táp meg szinte új, nem szívesen dobnám még ki, használtan eladni,meg alig lehet csak fillérekért...
-
Diablo18
senior tag
táp a lelke mindennek
inkább abba feccölj többetam meg azt hiszem van elosztó
v átalakító
a többi ágra
láttam már valahol
szóval ne aggódjde ha a tápod szerinted is kevés
akkor sok megoldást nem tudsz
ha van szaki haverod
át alakítja max a tápod erősebbrepár ezer ft és már is van az embernek 1 30 ezret érő tápja...
-
lacibacsi
addikt
válasz Diablo18 #11038 üzenetére
"akkor vagy vegyél 1 átalakítót a tápra hogy a másik 4 pint is nyomd neki"
Ezt úgy érted, hogy a mostani 20+4 PIN-t szét lehet osztani 20+4+4 (vagy 20+4+8) PIN-re?
(Új táp sajnos anyagi okokból nem fog menni, örülök, ha a többire futja a szűkös keretből...)
-
Diablo18
senior tag
de látom a másik linket is be hozta végül
szóval az meg 1 normál laphát amd olcsóbb is elvileg mint az intel
meg végülis nem rosszabb szerintemtalán driver téren
jobban megéri intelt venni
akár hányszor volt amd s gépem még eddig mindig szoptam velekivéve a régi athlon rendszerrel
-
Diablo18
senior tag
az amd s link pedig nem jött be
-
Diablo18
senior tag
attól hogy most 1 lapon
a procinál 8 pin van
tudod használni
a 4 pinel iscsak annyi van hogy ha komolyabb procit raksz bele
nem fog annyi kakaót ki sajtolni magából a kevesebb áram ellátás miatt
ahogy látom ezen az asrock lapon
a 20 plusz 4 es a nagy csatia procinál van 8 pin
azzal meg ne törődjde ha jobban ki akarod használni
a lapot
akkor vagy vegyél 1 átalakítót a tápra hogy a másik 4 pint is nyomd neki
v 1 új tápot
és ennyi -
lacibacsi
addikt
Sziasztok!
Azt szeretném megtudni, hogy ha egy tápegységen csak egy 20+4 PIN.es alaplapi csatlakozó van, azt meg lehet-e oldani, hogy olyan alaplapra csatlakoztassam, amin 24+4, vagy 24+8 PIN-es aljzatok vannak.
Konkrétan: ILYEN tápegységem van (fél éve vettem a régi rendszeremhez). Most fejlesztenék (kényszerűségből, mert behalt a régi alaplapom) INTEL, vagy AMD irányban, de sajnos az alaplapi csatlakozók száma meghaladja a lehetőségeimet.
Szóval van valami okosság a régi táp használatára, vagy sem? Ha nem, akkor mit ajánlotok egyik és a másik alaplaphoz (egyik 24+4, a másik 24+8 PIN es)
Köszönöm szépen!
-
Diablo18
senior tag
hát mondom elvileg ezek a tápok nem nyírják ki a gépet
de én nem bíznám a kecskére a káposztát -
Diablo18
senior tag
elvileg nem tehet kárt az alkatrészekben
de én nem használnám addig amíg rá nem jövök a hibára.... -
Drakuf
tag
Sziasztok! Van egy Corsair TX650W tápegységem, ami a mai nap folyamán elszállt, majd 5 perc próbálkozás és még 5 perc pihentetés után ismét életre kelt. Amikor ismét beindult leadott némi szikrázós hangot majd azóta hibátlanul működik, leszámítva, hogy égett szagot áraszt/árasztott (mert mostanra mintha már megszűnt volna) magából. A gépemet 2-3 hetente portalanítom, arra gyanakodtam, hogy nem -e valami pók kísérelt -e meg betörni a tápegységembe. Egyéb ötletek, tippek, hogy mi lehet a baj?
-
Dyno
veterán
válasz Diablo18 #11026 üzenetére
Nagyon is rendben van a tápod, nem a legjobb fejlesztése az FSP-nek a benne lévő GLN bél, de bőven rendben van és hozza a szintet, egyedül csak a túlterhelési peak értéken akadt fennt a szemem igazából csak ezért "kötöttem" beléd, ezen is csak azért mert nehogy késöbb valaki jöjjön és azt írja hogy a gtx580-t mégsem vitte el, nem is fogja egy mert 18A-es ág megy a VGA-nak amiből eszik a vinyó is meg amit rédugsz és eleve nem lesz elegendő a kártyának, persze ha a névlegesteljesítményt nézzük akkor elégnek kéne lennie, de mégsem mert kevés a 18A@216W egy ágon, és eleve maga a 12V-os ág együttes terhelésére szánt 34A@408W se sok.
-
Diablo18
senior tag
hát én ráadásul használtan vettem
fingom nincs
a ventije nem a gyári mert azt mondta a tulja az meg halt
hát szerintem nem volt vigyázva ráv pedig kellett neki a gyári venti ami szép kék
és bele rakta ezt a feketét
ami kicsit zörgős
de majd cserélemde fene tudja lehet igaza van
de én azt írtam amit észre vettem hogy maga a táp legalábbis akkor úgy mondom egyenlőre jó
és nem zúg búg stb
persze mondjuk széria hibás elő fordul
szóval érdemes újjonan venni 1 tápot
ha valakinek nincs pénze cserélgetni
bár az nekem sem nagyon van
de annyira nincs hogy inkább veszek használtan tápot.....szóval nem tudom lehet nem olyan jó ez mint én azt tapasztalom de nekem egyenlőre meg felel a célra 1-2 hdd
1 vga
1. 2-4 magos procimeg amd rendszert fog vinni
-
Beretvás
veterán
Értem.
[ Szerkesztve ]
-
Dyno
veterán
válasz Diablo18 #11017 üzenetére
Na látod, mondom nem akartam ünneprontó lenni, sok mindent írogatnak tápokra, de maradjuk a "nyers" adatoknál.
Persze mindenki ha vesz valami új dolgot azt imádja és dicséri főleg ha nagyon elégedet vele én is ilyen vagyok, főleg hogy ritkán veszek új nagy volumenű alakatrészeket, általában évekig a kedvenceim persze mindenki szereti a dolgait, csak szakmai topikban maradjuk a földön.Semmi rosszindulat nincs bennem, legjobban utálom a csalódottságot.Csak nehogy tudod valaki készpénznek vegye az állításod és akkor, ha neki mégsem ugy jöne össze idejöjjön vissza panaszkodni, hogy mi nem értünk hozzá, nert sajnos volt már ilyenre példa, csak még durvább kivitelben.[ Szerkesztve ]
-
Winne
nagyúr
válasz M_o_g_y_i #11022 üzenetére
Dettó ugyanígy vagyok most én is. Sosem volt moduláris tápom még, de tetszik az elgondolás. Én úgy vagyok vele, hogy ha nem kell sokat ráfizetnem a cuccra, mert elviszik a mostanit, akkor meglépem általában, gyanítom, hogy most sem lesz másképp.
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
M_o_g_y_i
őstag
Egy ágra szeretném "felfűzni" a vinyókat, és a többi fölös kábelt nem szeretném használni.
Az előző tápomnál ez tetszett.
Nem mindenáron váltanék, igazából ez csak egy terv a jövőre nézve.
Nem szoktam "csak úgy" cserélgetni az alkatrészeket, általában pár évet kihúznak a dolgaim.[ Szerkesztve ]
4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
vzsryl
nagyúr
válasz porpi007 #10983 üzenetére
Nyugodtan használhatsz átalakítókat, azért vannak. Én is használok, immár két éve, gond nélkül.
(#10993) mhn: Szia!
Inkább írj egy keretet, és ha csak néhány üzletből tudsz rendelni, akkor add meg az elérhetőségeiket, vagy az árlistájukat.
(#11011) Razer6666: Hali!
Gyenge CWT bél. Inkább CTG-t válassz.
[ Szerkesztve ]
-
-
Dyno
veterán
válasz kobe24 #11007 üzenetére
FSP Hexa 500w v. Chieftec CTG500-80p.
(#11010) FireLord: Hírhadtál volna márkát is, mert az édeskevés, hogy 400w-os, de így elsőre Chieftec CTG500-80p.
(#11013) tvse1995 : Jó táp, megveheted, ajánlottak között van.
(#11012) Diablo18: és 530 w ot ad le max az 500 as kiadása
Ahha, és ezt honnan veszed, nem ünneprontó akarok lenni, de 12V-os ág számít, ott pedig a 408W-t tud leadni és ez az ami számít 500W az a névlegesteljesítmény ami az 5v 3,3v, 12v, -12v, együttes terhelését jelzi.
-
Diablo18
senior tag
én fsp tápot vennék ha még nem lenne
v talán a be quiet az is szimpatikus nekem
árát mondjuk nem tudom
de szerintem nem olcsó
fsp meg fizethető meg jó isnekem mondjuk szimplán tetszik meg sok jót halottam már az fsp k ről
meg belenéztem egész le tisztult meg jól van össze rakva
meg elektro műszerész ismerősöm csak azt szerzi tucat számra
mert elég jó a belük
hát nem tudom fsp ajánlott !!
HKC power stb kuka
bár amit te most linkeltél az is nagy táp azt hiszem
de nem igazán vagyok biztos benne de úgy tudom
[ Szerkesztve ]
-
Beretvás
veterán
Hy.Erröl mi a vélemény?? Mijen bele van??
-
FireLord
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék. Sajnos nem igazán értek a tápokhoz de úgy érzem kellene egy csere. Egy 400W-os táp hajtja a mostani vasat:
Gigabyte GA-EP35-DS3
QuadCore Intel Core 2 Quad Q8300, 2500 MHz (7.5 x 333)
2 x 2GB Kingston DDR2-800 (400 MHz)
nVIDIA GeForce GTX 460
WDC WD15EARS-00Z5B1 ATA Device 1500GB HDDMa megpróbáltam még egy winchestert rákötni (IDE), a bios látta is de a windows már nem. Néhány játéknál az fps is ugrál ezért tippelek rá hogy már kevés a táp.
Segítséget szeretnék kérni milyen tápot ajánlanátok 10e ft alatt 500-550W környékén és nem baj ha minél halkabb
Köszönöm előre is!
-
mr_ricsi
veterán
válasz Petzval #10980 üzenetére
Ezt a PFC-s hozzászólást már nem kellene idézgetni, mert 2003-ban is megkérdőjelezhető volt némely állítása, mostanra meg még inkább elszállt felette az idő.
Az első bekezdés Oldmantől származik, aki a PC Guruba írta 2003-ban. A PFC nélküli táp valójában jelentős zavart szór a hálózatba. 460W teljesítménynél 690VA-t fogyaszt, azaz 2 A helyett 3 A folyik a drótokon. 2003-ban lakásonként volt egy db PC, ami fogyasztott 150W körül, mostanra viszont minden szobában akadhat egy számítógép, ami akár 400-500W-ot is zabálhat, és már a műszaki cikkek és háztartási gépek nagyobb részében is kapcsolóüzemű táp váltotta a trafót, és a nagyképernyős plazmatévék is sok helyen előfordulnak, a kompaktfénycsövekről meg ne is beszéljünk, mert több zavarteljesítményt okoznak, mint amennyit hasznosítanak.
Ha ilyen fogyasztóból sok van, akkor a látszólagos teljesítmény miatti nagyobb áramokhoz vastagabb vezetékek kellenek a lakásba, és az automata biztosíték is hamarabb leold.
Elméletileg még az is levezethető, hogy a másik fázison lévő szomszéd PFC nélküli gépe által termelt zavar nálad hatásos teljesítményként jelentkezik, és te fogod kifizetni.A második bekezdés shtml hozzászólásából származik.
Ehhez annyit, hogy minél kevesebb alkatrész van egy tápban, elvileg annál jobb a hatásfoka, mert mindenféle védőáramkörök nem fogyasztják feleslegesen az áramot.
De ilyen elven azért ne javasoljunk egy Vargáné tápot, mert jó a hatásfoka.A harmadik bekezdés forrása pedig ez a hozzászólás.
(A PFCről valamennyire pozitív dolgokat tartalmazó részek időközben lekoptak...)[ Szerkesztve ]
Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
justflash
aktív tag
Sziasztok!
A következő problémával állok szemben: van egy 3hónapos Seasonic SS400HS tápom, nincs vele semmi probléma, viszont eléggé alapszinten van kábelezve (értsd: 24es csati, 4es cpu csati, 2db "rendes" molex , 1db "spéci" molex amin 3,3 és 5v jön). A gond az hogy PCI-E csati nuku. A mostani konfigomat szépen elhajtja molex-sata átalakítókkal, viszont a 9600GT-t cserélni szeretném egy GTS250-re.
A kérdés a következő
-érdemes-e átalakítókkal "csinálni" egy PCI-E csatit?
-illetve: 2db 12V-os ág van benne ,az egyiken 14, a másikon 15A-t tud, elég-e egyáltalán a GTS250-nek?A konfig:
Giga G31
E2140@2,4ghz, VID
2db Samu sata vinyó
SAMU sata dvdíró
3db 9centis ventiNagyjából ez is fog maradni, esetleg a proci lesz cserélve egy e7400asra.
Előre is köszi.
mióta a barátnőm terhes lett minden megváltozott...a telefonszámom, a lakcímem, minden...
-
Eli_Stone
aktív tag
Köszi a választ.
A chieftech-et azért nem írtam, mert, ha jól emlékszem annak nincs 4+4pin-es CPU csatija csak az 500W-tól felfele viszont a 430-as corsair-nak meg van és kb. 500Ft az árkülönbség.
De sorry, ha tévedek lehet keverem valami mással mert már kb. egy hete keresgélek és már annyi tesztet elolvastam, megnéztem, hogy bezombúltam -
Dyno
veterán
-
tvse1995
senior tag
Kösz,
egyébként elég nagy az esély hogy olyat kapok mert aki vtx3d-t rendelt azoknál úgy vettem észre a kommentekből hogy mindenki ilyet kapott.
Tehát akkor te azt mondod hogy rábízhatom erre a tápra?
egyébként 2 hdd-t (egy wd green és egy ezeréves seagate barracuda) kellene csak a procin meg a a videókártyán kívül elvinnie.
És ha nem lenne jó ez akkor minél olcsóbban mit tudsz ajánlani?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- Kutya topik
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest