Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Solt85
csendes tag
Hello!
Segítségeteket szeretném kérni a következőkben. Úgy fél éve fejlesztettem a gépem, eddig nem volt vele gond, de feltettem a BLUR-t és egy idő után elkezd fagyni a játék, leugrik az asztalra majd vissza jön. Néha meg teljesen lefagy. Amikor akad kapok a windowstól egy hiba üzenetet hogy a vga driver leállt majd újra indult.... bla bla. Sok egyéb kizárásával tesztelésével arra jutottam hogy valószínűleg a táppal lesz gond. (Persze még nem 100% )
Konfigom a következő:
Asus P5Q-SE alaplap
C2Duo E8400 proci, nincs tuningolva
2x2GB DDR2 memória
Gainward 8800GTS 640MB videókari, nincs tuningolva3 winyó (2SATA, 1PATA)
+1 rendszerhűtő, és a procihűtő ventillátor
mindezt egy Chieftec GPS-450AA-101A látja el energiával ami jelenleg a 7.évét tölti nálam.
Kérdésem az, hogy lehet-e a fent említett jelenség attól hogy a táp teljesítménye kevés, vagy esetleg haldoklik.
Köszönöm előre is a válaszokat.
Üdv.
-
golffanatic
tag
Sziasztok,
Mi a véleményetek egy Gigabyte Superb 720W tápegységről..?
elég megbízható...?
-
Jim-Y
veterán
Szia, nekem van egy hete, eddig minden oké, előtte Chieftec CTG-m volt, a kinézeten kívül mást nem vettem észre a tápcseréből, ergo nem lett hangosabb a rendszerem. Viszont a házamba már túl hosszúak a kábelei, nem tudom hova rejteni őket, szóval a T9-be biztos, hogy elég hosszúak lesznek (550mm). üdv
-
Jhonny06
veterán
válasz vzsryl #10695 üzenetére
Ezt én is tudom, de tesztekbe minimum 500W-ot írtak (6950) esetén és ez egy átlagos konfig volt. Az időtállóságot úgy értettem, hogy a későbbiekben egy esetleges VGA cserénél ne kelljen nagyobbat venni, azért ilyen szempontból gondolom mégiscsak jobb egy 650-es, meg olyan minimális árkülönbség van ezek között, hogy csak jobban megéri, nem? Tehát attól, hogy 300W-ot fogyaszt egy konfig, nem 300-as tápot veszel. Nem értek ezekhez amúgy, úgy érzem nem ártana utána olvasni.
Dyno: Köszönöm, ez szimpatikus.
[ Szerkesztve ]
-
ETOM
addikt
XFX Core Edition 450 akinek van milyen minden oké?
jah meg SHARKOON T9 Economy házban elérnek a kábelek akkor?
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz Jhonny06 #10693 üzenetére
Szia!
Max. 300W-os fogyasztáshoz az 500W is felesleges, nem hogy 650W. Attól nem lesz időtállóbb a táp, ha nagyobb teljesítmény leadására képes. A csíkszelesség csökkenésével a fogyasztás is csökken, tehát az azonos kategóriájú CPU-k, illetve VGA-k fogyasztása megmarad egy bizonyos intervallumban. Pl a HD6950 és 70-es felső-kategóriás VGA-k, amiknek a fogyasztása már évek óta 200W körül alakul. CPU-knál hasonló a helyzet.
Jó vételek:
XFX Core Edition 450-550W
Seasonic S12II 520W
FSP Aurum 500W (modulárisban 550W, ami már teljesen japán kondikkal van szerelve)
ADATA HM-550Ezeknél nagyobbra akkor van szükség, ha CF építésre adod a fejed.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Jhonny06
veterán
Sziasztok!
Pár dolgot újítanék a gépen és gondoltam a mostani tápot is kicserélem, jelenleg egy FSP BlueStorm II 500W van, ez lenne az új konfig:
i5 2500k
4X2GB DDR3 1600MHz
6950 vagy 6970
1 winyó, semmi más extraEzekhez a VGA-khoz 500/550W körül tápegységet ajánlanak, én a Corsair-okat nézegettem, nem tudom, hogy van-e más alternatíva is. Itt vannak azok a tápok, amik szóba jöhetnek, egy 650-est mindenképp jó lenne venni, hogy a későbbiekben ezzel le legyen probléma, TX650 vagy HX650, nem tudom (mi a különbség?). Esetleg HX750, az az 5k már annyira nem számítana a HX650-hez képest, ha időtállóbb lenne emiatt a gépem, ugyanakkor minél olcsóbb, annál jobb, a TX650 a 20k körül árával elég csábító. Corsair-on kívül más alternatíva? Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Petzval
senior tag
válasz fere750 #10689 üzenetére
Nézd én teszteltem többszáz órán át egy 420-as M-techet mivel azt vettek én azt tapasztaltam hogy az árát megszolgálja, inkább a védelmek hiányoznak belőle de lépten nyomon nem megy tönkre. Amúgy az olcsóbb egyszerűbb tápoknál jelentős megbízhatósági javulás következett be az utóbbi pár évben.
[ Szerkesztve ]
-
fere750
csendes tag
Üdv mindenkinek.Érdeklődnék a hozzáértöktől,hogy az m-tech 600w-os tápok manapság is rossz minőségűek vagy van változás e téren.Előre is köszi a segítséget.
-
Petzval
senior tag
válasz Armagedown #10683 üzenetére
Ott az alaplapon összeégéses rövidzárlat lehet annak vége.Ezek szerint egyik táp se volt rövidzárvédett a második az alaplap rövidzárjától égett le.
-
Milka 78
nagyúr
Tiszteletem mindenkinek!Boldog tulajdonosa lettem egy Enermax EcO 80+400-as tápegységnek.A csönd új fogalmát ismerhettem meg.Ennek egyszerűen semmi hangja sincs!Ijedtemben többször ellenőriztem,hogy hátha megállt a venti rajt... Jelen pillanatban a Samu f3-as a leghangosabb a kisgépemben,pedig az is egy zárt passzív rack-be van.Aki hangtalan tápot szeretne annak tökéletest választás lehet.
-
_tRebroN_
tag
850-essel nem az a baj, hogy bőven sok hanem, hogy nem fogsz kapni egyébiránt 4-5k huf a difi 750-es meg a 850-es között azon az árszintem ahol mozognak megéri a kis plusz, de 1 kártyás konfignál még a 650 is bőven elég, ahogy én gyűjtögettem az infókat akkor lesz majd érdekes ha pl 5év múlva is meg lesz a táp (ugye 7 év garos a cuccos ha jó helyen veszed) és 2 vagy több vga kártyád lesz a gépben sli-ben vagy CX-ben. Én annó így gondolkodtam a 450-es Chieftec-el és bejött több mint 5 éves és már a 2. konfigomat viszi el hiba nélkül szal én tápegységnél mindenképpen hosszútávon gondolkodnék, amúgy én is AX850-est keresek de sajna nem találni Némethonból hozza nálunk szvsz mindenki és ott sincs
-
Armagedown
őstag
Most jöttem rá hogy a gép füsttel megy
A szomszédom szólt hogy baj van a gépével mert nem indul.
át is mentem a tápegység volt leégve.
Nekem volt egy pluszban , amit én már leselejteztem mert a coolere már zörgött.
Miután beszereltem a gépbe , el is inditottam , de indulás után teljesen elégett az egyik kábel a tápból , azonnal ki is húztam mindent.
Van-e esély arra hogy még működni fog a gép és nem a leégett táp tette tönkre ?“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
cassus77
csendes tag
Sziasztok!
Ha valaki tud segítsen ebbe a gépbe milyen tápot tegyek?
alaplap:Asrock M3A 940 atx 2év gari
cpu:Amd Phenom II x4 b55@x4 975 3600mhz
ram:4gb kingmax ddr3 1333mhz 2×2gb kit dual chanel
vga:sapphire ati hd 5670 dx11 1gb ddr3
hdd:samsung 500gb eco green sata 2 16mb cache
dvd:samsung dvdrw
Splendor házban .
Volt benn egy M-tech 420w-os de állandóan újra indult azt elfüstölt.
Ez szerintetek jó lenne Hipro HP-W700WC3.
Segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv! -
MMIX
addikt
Enhance beles Cooler Master GX 650W (RS-650-ACAA-D3) teszt www.kitguru.net
Vélemények.
crmaris (Thelab.gr és TechPowerup táp tesztelője)
"the only three peripheral connectors is not a con to them! Also my sample has looser voltage regulation at all rails. More soon"
Nála lehet rosszabb lesz a vélemény, mint a Kitgurunál, ha elkészül a saját tesztjével hamarosan. Mindenesetre a (RS-650-ACAA-E3) -hoz képest így is javulás. (E3 a régebbi Seventeam belsős verzió a GX sorozatból, nem szerepeltek jól a minőségi tesztoldalakon)[ Szerkesztve ]
-
Petzval
senior tag
Hát fiúk lányok akár hiszitek akár nem ez egy Chieftec 400 -as tápegység amit feltettem egy Codegen után tesztelni a konfigurációra és ahogy látható beon a csavar távolság valahogy nem sikerült.Az összes többi tápnak jó a csavartávolsága tehát ezét gányolták el, de hogyan nem értem. Hosszúak a kábelek de a két IDE tápot csak hosszabbítóval lehet a DVD és HDD-re használni mert nem elég hogy egy kábelen vannak de nagyon közel egymáshoz.Pozitívum!! A ventillátorzaj kisebb mint az elötte tesztelt Codegené.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
15-20k-ig mi a legjobb táp? Egy i5-ös géphez kellene, és csak egy videókártya lesz benne (HD5850), meg az alapvető alkatrészek, semmi extra.
[ Szerkesztve ]
-
Binks
csendes tag
Hali!
Asus P8P67 pro
I5 2500K
Asus gtx 580 DcII
G.Skill 8Gb kit 1600
CoolerMaster 690 II Advenced
Noctua D14
2*1tb wd
Dvd íróEhez a konfighoz elég lenne egy AX750es táp? AX850 tápot lehet valahol kapni 50e alatt?
Sli nincs tervben max húznám a procit, vgat ha késöbbiekben kéne a +.Köszi!
-
vzsryl
nagyúr
Szia!
Corsair TX650v2.
"Inkább válassz mindig egy számmal nagyobb tápot, ne járasd 80-100%-on."
A CTG-550-80P nagyobb egy számmal, sőt 2-vel is, mivel kb. 50-60%-ig terhelődik le játékok közben az adott konfignál.(#10663) deicide: Jó lesz a proci 150-160W-nak is. Hacsak nem 1,5V-on járatod. 230W-ot léghűtéssel nem valószínű, hogy le tudnál hűteni. A GTX590-et ha nem tuningolod, akkor nem fogyaszt 450W-ot.
-
deicide
veterán
válasz Komplikato #10667 üzenetére
Google-ban keresgéltem "power consumption"-ra, ezeket dobta, ha ennél kevesebb, az még jobb, akkor nem lesz akkora a táp terhelése...
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
MMIX
addikt
válasz coolpet #10666 üzenetére
"Az FSP HEXABAN Yale london venti van allitolag, ami folyadekcsapagyas, mennyire megbizhato?"
-Sima csúszócsapágyas van benne. Én írtam ilyet a gyári oldal alapján, amin téves információ volt.
"Chieftec 405W"
-Ez a régi Arena lesz. CWT PUFP belső. Hagyd ki.
-Hexa tápkábel hossz be van írva (kereső). Mérd meg, hogy neked milyen hosszú kellene. (egy szál madzaggal) -
coolpet
senior tag
válasz Komplikato #10668 üzenetére
Ezek kozul valaszthatok, illetve innen a boltbol ami van:
http://www.foramax.hu/index.php?cPath=21_36&filter_id=49&page=1&sort=3aJo lenne fekete hamar minden fekete lesz a gepben.
A Haz Thermaltake V4 lesz -
Komplikato
veterán
válasz coolpet #10666 üzenetére
A kérdezett XFX 13 és félezer. Egy boltban kapni és csak rendelésre. Neked meg nyilván plusz futárt is kéne fizetni. A Chieftekről jó lenne tudni melyik van vagy 5-6 széria.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Komplikato
veterán
válasz deicide #10663 üzenetére
"Ahogy néztem, a VGA ~450W-ot eszik full terhelésen, a proci pedig 230 körül,..."
Ez mennyire biztos, hiszen ezek több mint dupla fogyasztások a "gyári adatokhoz" képest, nem? Vagy én vagyok tévedésben?"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
coolpet
senior tag
Na beszeltem az itteni bolttal.
3 tapot ajanlottak;
"Ebben az árban Chieftec 405W
Corsair 430W
FSP HEXA 500W-ot lehetne választani."~10k-rol van szo.
Szoval a Corsairt megbeszeltuk, jo jo de nem az igazi, ez mar nem seasonic beles.
A Chieftec-rol semmit nem tudok
Az FSP HEXA-rol meg annyit sikerult utannaolvasnom, hogy APN beles, amirol igazabol nemsokat tudok szinten, es valaki azt is irta, hogy a tapkabelei nem eleg hosszuak also tapos gepekben. Mi az igazsag?Koszi a valaszokat.
UI: XFX tap beszerezhetetlen, seasinoc szintem es az ara boven elkeruli az altalam raszantat.
A Gep nem fog enni tulhajtva sem 300W-nal tobbet. Ciceregni se ciceregjen, halkat akarok.
Az FSP HEXABAN Yale london venti van allitolag, ami folyadekcsapagyas, mennyire megbizhato? -
deicide
veterán
válasz deicide #10364 üzenetére
Új kérdés:
A chieftec táp hangos és cicereg is, cserélem egy corsair HX850-re, aminek single rail kialakítása van, 70A kapacitással, ennek kellene egy 590-et és egy i5 760-at 4GHz-en elviselnie. Ahogy néztem, a VGA ~450W-ot eszik full terhelésen, a proci pedig 230 körül, ez ~56 amper, elég lesz a tápegység?
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
coolpet
senior tag
Tehat akkor azt irjatok, hogy 10 korul mar lehet kapni 430-450W-os xfx-et ami seasonic beles es jo.
Rendben de hol?
Zalaegerszegi vagyok, ha itt nincs akkor csak egy megbizhato webshop johet szoba.
Azert kerdem mert Corsair cx430 itt van 11ert, de attol ovtok., kb 10e +-1-2e a keret ra max.Dobnatok egy linket?
Koszi
-
t.imi
addikt
válasz gabrielarky #10659 üzenetére
Részvétem
Csak egy tanács, igaz nem vagyok spiller.
Inkább válassz mindig egy számmal nagyobb tápot, ne járasd 80-100%-on. -
t.imi
addikt
Sziasztok.
Másik topkban szóba jött a tápkérdés, tudnátok segíteni?
........mekkora táp kell nekem hogy 2db 5830 ast megrángassak mondjuk egy q6600 vagy egy q9300 as társaságában.
Jelenleg egy Chieftec GPS-450AA-101A van a gépbe . -
gabrielarky
tag
A csudálatos minőségi Corsair 550w tápom úgy 1 év után kifingott (elégett benne valami) szépen meg is olvasztotta az alaplap CPU1 csatlakozóját, de túlélte az alaplap és a többi alkatrész is kivéve a tápot magát. (nem a moduláris fajta volt, hanem a szimpla, fekete alapon narancs színű)
Konfig:
CPU: AMD 6000 X2
MEM: 4GByte Corsair 800Mhz DDR2
HDD: SATA 250+500GB, 2x120GB IDE HHD
VGA: MSI Radeon 4890 OC 1GByte DDR5Mivel nem akartam a hosszúhétvégére gép nélkül maradni és gyorsan kellett dönteni
illetve raktárról kellett választani, 2 lehetőségem volt csak minőségibb tápok közül, FSP 500W 2 év garival 13.500-ért, vagy sima bulk Chieftec CTG-550W, 3 év garival 16.000ért.Az utóbbit választottam.
Tapasztalat: Alapjáraton win7 64bit alatt elég csendes, de ha valami játék beindul Starcraft II. vagy World Of Warcraft, nahh akkor már már irritálóan hangos, aki a játékot nem fülessel nyomja és zavarja a tápzúgás, az ne vegyen ilyet. Ebben a Corsair mintha jobb lett volna, valamivel halkabb volt játék alatt.
Remélem segítettem valakinek.
SEO & Content Strategist - https://www.linkedin.com/in/imregabri/
-
vzsryl
nagyúr
válasz djtemplar #10657 üzenetére
Hali!
Nem csak az a baj, hogy gyenge, hanem az is, hogy veszélyes és le se adja azt a teljesítményt, ami rá van írva. Mielőbb cseréld. Ha teheted, többet ne is kapcsold be vele a géped, mert bármikor tűzijátékozhat.
Minimum egy Chicony Hipro 430W-ot javaslok, ami 6k körül kapható. Ha nagyobb a keret, akkor még van rengeteg alternatíva.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
djtemplar
csendes tag
Hy!
Most vettem egy Radeon HD5770-es karit, azóta pöttyet instabil a gép, páran mondták már h a tápppal problémám lesz. Az adatok: LC Power 420-as táp (+12V ágon 15A, -12V-on 0,8A én ezt nemtom mit jelent, de a karihoz elvileg fontos adat, nem? :S), AMD Athlon X2 5200+ 2,7 Ghz proc. 2x2 Gb DDR2 ram, 1 optikai megh. 1 vinyó.
A kérdés, h tényleg gyenge-e ehhez már a táp, és ha igen, milyet érdemes venni?
Ha el kéne bírja, akkor megpróbálom máshogy kötni a kábeleket, meg elviszem máshova a karit, mert azóta gyengus a gép, amióta bentvan.
Válaszokat előre is köszi!
-
Dyno
veterán
válasz MasOyama #10655 üzenetére
FSP Aurum.
CM-re meg azért irtam hogy veszélyes mert a GX-ekbe olyan elektronika van, amit meg még írtál rohadtúl nem éri meg az árát, akkor már inkább Silent pro azonos áron, jobb elektronikával jobb hatásfokkal és jóval csendesebb működéssel.
(#10654) Anaconda3: Ezzel nem sokat mondtál, de végülis mindegy egy AthlonII x4 nem eszik többet mint a mostanid, ha phenom II x4-t veszel akkor meg max 15-20W-al többet fog enni, ha marad ez a VGA-d vagy hasonló kaliberű akkor CTG400 elég viszont ha az 5770 fölötti szintet célzod emg ajánlatosabb az 500-as, jobb az 500-as mert több kábel van rajta és hossző kábelei vannak amik akár alsó tápos házba is megfelelőek.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz tvse1995 #10635 üzenetére
Ha nincs hálózati tápcsatlakozó kábeled, akkor azt venned kell, ami max 500Ft. Én pl régebbi gépből mentettem meg. De a monitoromhoz is ugyanilyen megy, szóval általában szokott lenni a lakásban néhány...
(#10636) sellerbuyer: Hát ha már megvan, akkor mindegy, jó az is. Azért ajánlottam a Sandy-t, mert azt hittem, hogy most akarsz vásárolni procit.
Sztem. a 16pines az EPS csatlakozó, de mindenesetre nézz utána a leírásában.
6pines szokott menni a VGA-hoz. 8pines úgy jön ki, hogy 6+2pin. De nem mindegyik VGA-hoz kell, és ha nincs, akkor sincs probléma, mert amelyik VGA-hoz kell, ahhoz adnak átalakítót.
Szerverekkel még nem sokat foglalkoztam, de ha teljesítménymegosztással csinálod, akkor nem fog többet zabálni sztem. És annyit fog majd fogyasztani a gép, amennyit a gép kér a táptól + a táp hatásfokából adódó veszteség.(#10649) SLYM: Chieftec CTG-400-80PB.
(#10650) scott_free: Hali!
Inkább a TT.
(#10652) MasOyama: A két GX a veszélyes. Az RS-520 nem, de az egy túlárazott táp, szóval nem ajánlott.
[ Szerkesztve ]
-
SLYM
veterán
400W-os tápok között tudtok olyan tápot mondani ami olcsó és halk? ez a legfontosabb, hogy halk legyen
-
Jim-Y
veterán
válasz peti_s #10647 üzenetére
Szia, a CTG még mindig ajánlott:
FSP:
APN350
HEXA 400
SAGAII 400CHIEFTEC:
CTG-400-80P
CTG-450-80PChicony Hipro:
380/400WAmi most jó vétel, de neked 1: feleslegesen erős, 2: már drágább ezeknél jóval: XFX PRO 450W 13.5K Fekete táp, harisnyázott kábelekkel, Seasonic bél
SLYM: a chieftec ctg szériája nagyon halk, volt ilyen tápom és nagyon halknak ismertem meg őket üdv
[ Szerkesztve ]
-
peti_s
addikt
Üdv!
Újra tápot kéne vennem. A gépem egy E3200-s processzoros, 3 HDD-s gép, kicsi VGA-val ( HD 3650 ) . Magyarul sztem a legolcsóbb, legkisebb teljesítményű megbízható táp elég lenne nekem. Múltkor ( kb. 1 éve lehetett ) 1 Chieftec CTG-s tápot ajánlottatok. Változott vmi azóta? Néhány 1000-el többért lényegesen lehet jobbat kapni? Ezek lennének a kérdéseim, válaszotokat előre is köszönöm. -
Jim-Y
veterán
válasz Total... #10644 üzenetére
Szia, egy 400 wattos is elég, de ha fontosak a hosszú kábelek akkor az 500 wattos is mehet, nem nagy az árdifi ...
Chieftec CTG-[400/450/500]-80P , ha pesti vagy akkor XFX Core Edition PRO 450W , vagy természetesen a hexa is megfelel, de arra figyelj, hogy a HEXA kábelei elég rövidek, üdv
-
Total...
csendes tag
Tiszteletem!
Azt szeretném kérdezni, hogy az alábbi géphez milyen táp kellene:
Alaplap: Asus P8H67-M
Processzor: Intel Core i5-2500
Videokártya:Asus 5770 2DI/512MD5/V2
Memória: Kingston 2x2GB DDR3 1333MHz KVR1333D3N9K2/4G
Merevlemez:Samsung 500GB 16MB SATAÉn személy szerint egy FSP 500W Hexa FSHE500-ra gondoltam de abszolút bizonytalan vagyok benne, hogy elég-e vagy sok-e.
A válasz(ok)-(a)t előre is köszönöm! -
Dyno
veterán
válasz Bogyó bá' #10638 üzenetére
ELméletileg mennie kéne vele, a gépedhez meg bőőven elég. De azért a szünetmentest kérdezd meg a szünetmentes topikban, vagy várj itt valakit meg aki ebben tud segíteni.
(#10639) MasOyama: AMiket írtál CM-eket haamr felejtsd el emrt veszélyesek.
FSP Aurum 500W tökéletes lenne.
(#10642) Anaconda3: Kisebb táp is elegendő lenne, mert a VGA-d semmit nem fogyaszt szinte, a vinyók emg a memóriák meg nem mérvadóak, CTG500 viszont tökéletes választás, de ha a számít a pénz, és nincs tervben bagyobb fogyasztású CPU illetve VGA, akkor elég a CTG400 is.
-
-
gyuri24
csendes tag
Sziasztok!
Alábbi konfighoz szeretnék tápot
i3 2100
asus p8h67
2x2gb ram
gigabyte gtx460 oc 1gb
Volna egy 420as power, de a vidikari miatt abban nem igen bízom. 400watt körüli megbízható táp kéne. Árügyileg kifutottam a keretből, így 5-10k körül szeretnék egyet.
Minél több típust ajánlotok annál jobbElőre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
MasOyama
őstag
Új tápot szeretnék én is a gépemhez. Mostanában a hard disk sentinel kiírja, két merevlemeznél is, hogy adathiba, okozhatja gyenge tápegység. Ezért le szeretném cserélni a régi Chieftek 500w os tápomat (kb. 5 éves - kb. 10.000 órát ment)
A számítógépem adatai:
ALAPLAP: Gigabyte GA-MA785GT-UD3H
PROCESSZOR: AMD Phenom II X4 925
MEMÓRIA: Kingston HyperX DDR3 4 x 2GB 1600MHz
VIDEÓKÁRTYA: Gigabyte Geforce GTX 460 1GB
SSD: Kingston 64GB SV100S2/64G
HDD: Seagate ST31500341AS + Samsung HD153WI
MONITOR: Dell U2311H
HANGKÁRTYA: Asus Xonar DG
HÁZ: Cooler Master CM690 II AdvancedOlyan tápot szeretnék ami újabb 5-6 évet kiszolgál, még akkor is, ha majd lecserélem nagyobb teljesítményű számítógépre a gépem. (két videokártyás rendszer nem lesz).
Fontos, hogy hosszúak legyenek a kábelei. És nagyon csöndes legyen. Nem baj, ha minél jobb a hatásfoka. Ár : 15-25 ezer forint között. Gari: minnél több, de min 3 év.Amikre gondoltam:
FSP Aurum Gold 500W vagy
FSP Aurum Gold 600W vagy
FSP FSP650-80EGN vagy
COOLERMASTER GX 550W RS-550-ACAA-E3 vagy
CHIEFTEC CFT-600-14CS 600W vagy
COOLERMASTER GX 650W RS-650-ACAA-E3 vagy
OOLERMASTER Real Power RS-520-ASAA-A1 520W ModularKöszönöm.
PCMENTOR - Számítógép és Laptop Kereskedés és Szerviz
-
Bogyó bá'
nagyúr
Van-e valakinek gyakorlati tapasztalata arról, hogy az FSP Hexa táp hajlandó-e együttműködni kváziszinuszos szünetmentessel (Eaton Protection Station 650)? A mostani 400W-os HIPRO-nál egy picit nagyobb kellene, 2 PCIe tápcsatival, 80+os hatásfokkal, és most ez elég olcsónak tűnik...
Van-e bármilyen ellenjavallata ennek a tápnak egy jó közepes teljesítményfelvételű gépben? (Athlon II X4-640 + 5850 + 3 vinyó) Holnap-holnapután Pesten leszek, így ha ma megrendelem, akkor megúszhatnám a fuvarköltséget is.Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
sellerbuyer
őstag
Nézegettem a fogyasztást, amit nem nagyon értek.
Létezik, hogy a redundáns táp annyit is vesz fel, amennyi rá van írva és nem arányosan annyit, amennyi ahhoz szükséges, amit a gépben lévő alkatrészek fogyasztanak?
Ha ez így van, akkor máris elfelejthetem az i7 HP Proliantba építését, legalább is a redundáns táppal.
Itt találtam egy eszmefuttatást:
[link]Itt vannak a fogyasztási adatok (is):
[link]Itt pedig egy kalkulátor:
[link]Beírva a kalkulátorba a 220V-ot és a 3.7A-t (ami az előző oldalon a táblázatban van), megkapjuk az 528W-os fogyasztást, ami nem áll messze attól az 538W-tól, amit a táblázat ír a szerverházban lévő redundáns tápok fogyasztására. Magyarán hogyha mindkét tápot egyszerre használnám teljesítmény megosztással, akkor durván 1.1kW-ot fogyasztanának óránként (a maximumot vennék fel, annak ellenére, hogy csak töredékét adják le)... Vagy nagyon benéztem vmit...
Azért is izgat ez, mert az összerakandó i7 konfig mellett van egy teljes HP Proliant G3-as szerverem, amit viszont 24/7-ben szeretnék majd járatni kb. januártól. Szóval nagyon nem mindegy a fogyasztás kérdése.
[ Szerkesztve ]
-
sellerbuyer
őstag
válasz vzsryl #10634 üzenetére
Köszi a tippeket!
Az a helyzet, hogy az egész i7 cuccból a proci az egyetlen, ami már meg van, úgyhogy ez adott sajna.
Az izmos VGA nem lenne rossz, de a 25A valóban nem nagy durranás, úgyhogy erre majd figyelek.
A 24 tűs mellett elvileg a 1366-os lapon szükség lehet majd a pci-e-hez egy 8 tűs csatira is, amihez elvileg lehet kapni molex-ből átalakítót, úgyhogy ez is megoldódna csakúgy, ahogy a sata vinyók és DVD tápjának kérdése is szintén molex átalakítóval. Vagy a 8 tűs pci-e csati csak akkor kell kötelezően, hogyha cross-linket használok? A 16 tűs csatit sajnos nemtom, hogy mire jó.
Az izgat még, hogy mi van akkor, hogyha mindkét tápot használom egyszerre, teljesítmény megosztással? Nagyon megugrik a fogyasztásom vajon, vagy pedig a fogyasztás így is ugyanannyi maradna? Mennyiben befolyásolja ez a teljesítményt? Meg aztán még az is kérdés, hogy ennek a módnak a beállítását maga a HP Proliant alaplapi BIOS-a tudja, vagy pedig ez alaplaptól függetlenül beállítható? Ez utóbbit mondjuk tudom tesztelni, mert van egy teljes ilyen működő szerverem is.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz sellerbuyer #10633 üzenetére
Ahogy elnézem a csatlakozókat, szerintem rendben lesz. Ott a 24pines is. A 16pines a CPU-hoz való?
Bírni is fogja a terhelést, de külön VGA-ból ne tegyél bele túl combosat, mert 25A@300W-ot tud 12V-on.
Egyébként azzal tisztában vagy, hogy a Sandy Bridge-s procik jóval olcsóbbak, ráadásul gyorsabbak, kevesebbet fogyasztanak és jobban tuningolhatóak (a K-s verziók) is, mint a régi Nahalem-ek? Pl. egy i5-2500K sokkal jobb vétel lenne, és az alaplap is olcsóbb lenne hozzá. Vagy ha szükséged van a HT-ra, tehát, hogy négymagos létére 8 szálon tudjon dolgozni, akkor a 2600K-t tudom javasolni, ami ugyan drágább a 930-nál, de az alaplap olcsóbb hozzá.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
sellerbuyer
őstag
A véleményeteket szeretném kérni:
Van egy elfekvő HP Proliant ML350 G3 szerver házam, redundáns táppal (mindkét táp meg van és műxik).
Mivel szeretnék összeállítani egy i7-es (930-as proci) konfigot, úgy gondoltam, hogy ebbe a szerver házba építem bele, méghozzá az eredeti redundáns táp megtartásával. Így kb. 50-70 rugót tudnék spórolni ha ez összejönne, mert nem kéne sem tápot, sem házat vennem.
Nektek mi erről a véleményetek? Össze fog-e jönni a táp csatlakozója a várhatóan vásárolandó socket 1366-os alaplappal, vagy egészen biztosan más lesz annak a csatija? Bírni fogja-e a táp/tápok a terhelést? Lehet-e egyéb problémám ebből az összeépítésből?
Előre is köszi a véleményeket! (akár priviben is)
-
vzsryl
nagyúr
Tudtommal Németországból szerzik.
Akkor Seasonic S12II 520W vagy XFX Core Edition 550W. És akkor biztosan nem lesz csutkára hajtva a 12V-os ág, de valószínűleg 430-450W-ossal sem tudnád, még CPU+GPU stresszteszt együttes futtatásával is nehezen.(#10626) Zolcsy82: Szia!
Múltkor linkeltem be a GTX560TI fogyasztását. 200W alatt marad Furmark közben is. Tehát bőven elég neki 18A@216W is. De ha mondjuk szénné tuningolod, akkor sincs probléma, mert a mindkét ráköthető PCIE csatlakozó külön ágról kapja a kraftot.
(#10627) tvse1995: Szia!
Keret? Elvárások? (Szín, kábelharisnya/hossz, modularitás, halkság, hatásfok...)
Milyen a jelenlegi tápod? Konkrét márka és típus érdekel.(#10628) kanál01: Szia!
Elég lesz a HX850-ed.
-
kanál01
tag
sziasztok!
abban kérném a segítségeteket kérni, hogy jövő héten jön meg a II. GTX480-am, és SLI-t szeretnék összehozni (mostani konfig lent látható)
sajnos a GTX480-asok esznek a legtöbbet az 1gpus kártyák közül, többet mint a GTX580, 570, hivatalosan a Corsair TX950w ajánlják SLI-hez minimum
tuningolni is szeretném majd a rendszert, és nem vagyok benne, hogy elbírja a mostani tápom, de Corsait HX1000-re meg nincs lóvém, akkor nem húznám inkább a VGA-at
(valószínű nem lesz rá szükség, alapon is kihajt az SLI mindent)van fogyasztásmérőm otthon, nem tudom, annak lehet e hinni, a gép felvett teljesítménye
q9550 3,8hgz-nél és tuningolt 1 VGA-nál volt 450-480w...
+ 1db GTX480nál nem lehet több mint max. 700-750w húzva elvileg, nem?a mostani i7-2600K procim kevesebbet is eszik, ha jól tudom, még 4,2-4,5ghz-en is, de van 8 venti a házamban, 3 vinyó+1dvd író is, TV tuner+ több USB...és mindenhol 1000w-os tápot látok, hogy azt ajánlják
szerintetek húzva a 2 x GTX480-at is bírná a tápom? köszi előre is
-
tvse1995
senior tag
Sziasztok!
A videókártyás topikban mondták, hogy le kellene cserélni a tápomat mert régi is és nem is a legjobb márka.
A gép amit el kéne vinnie egy e5400 és egy readon hd5670.
Előre kösz. -
Zolcsy82
csendes tag
Sziasztok!
Hogyan kell venni azt ha egy tápnak ketté vagy három felé van osztva a +12v-os ága?
+12V1 +12V2 +12V3 [pl.:ez]
18A 18A 18AMost ez akkor hogyan visz el egy 560Ti-t aminek kell +12V-on kell 30A?
[ Szerkesztve ]
-
kurtz
aktív tag
válasz vzsryl #10624 üzenetére
ha a gyártó jelen van magyar országon is akkor tőlük akármit tudok szerezni
vajon kb mennyivel fog többet zabálni mondjuk a proci 4.5 ghzen a vga [a 830as verzió sztem] mondjuk 900ra rántva? később kap ssdt a gép esetleg még 1 vinyót hang karit ezek még bele férnek tuning mellett is a 425be? [úgy h nem akad csutkára a táp és nem használódik el később eladhatónak kell lennie]
R.I.P. Fractal Design Define R3 Arctic White 2011-2013
-
vzsryl
nagyúr
De, sok. Gondolom azért ajánlotta, mert sokan nem hisznek nekünk, hogy 400W is bőven elegendő lehet egy 1GPU-s rendszerhez, és nem akarta húzni az idejét feleslegesen. Veled viszont szerencsénk van.
Amiket felsoroltál, mind jó. Én vagy a Seasonic S12II 430W-ot, vagy inkább az XFX Core Edition 450W-ot venném. Az utóbbit csak egy helyen kapni, de az nagyon megbízható webshop.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Dyno
veterán
Corsair TX650V2.
De a legértelmeseb az XFX Core Edition 450W lenne, bár nem tudom hogy az most fekete-e, a lényeg hogy sötét árnyalatú.
21) A.tessz: Ez nem gond semmidnek nincs baja egyszerűen a VGA-nak a vrm-ére igy reagála tápodnak az elektronikája, amikkel esetleg ezt nem csinálhatná, azok az Enermaxok illetve az új Seasonicok, ezeknél már jobb a szűrés.
De várd meg a többiek válaszát hátha pontosabbat mondanak.
Nekem volt anno cicergés probémám egy Gainward 9600GSO GS kártyával, csinálta a vx450-em illetve egy oem SS táp is, Enermaxal elkussolt.
[ Szerkesztve ]
-
A.tessz
senior tag
"Sziasztok, kis cicergés volt a gépemben, úgy tünt a 6990 ből jön, corsair 1000hx táppal. A táp hibátlanul müködött a gtx 580 al, 480 sli vel, 6990 mellett volt még 1 6970. Rendeltem helyette egy 1250w os ocz zx-et.... Ez komolyan hihetetlen hangokat generál, a vga is rohadt hangos vele, de a táp cicereg sistereg, borzasztó hangja van, gyorsan ki is kaptam a gépből és megy vissza helyette a corsair, szerintetek mit tegyek? Milyen tápegység legyen, vagy a 6990 menjen vissza gariba? Oczt küldöm vissza, próbáljam esetleg kicserélni ? Esetleg másik márka? Kezd kicsit elegem lenni "
Ismételten felteszem a kérdést hátha valaki tud segíteni!
-
kurtz
aktív tag
napot
meghalt a laptop :S a p4hez meg nem füllik a fogam így ma le adom a rendelést:
i5 2500k
asrock fatality p67 performance
a-data xpg gaming 1333mhz 4gb
asus gtx 560 ti
nzxt phantom red
nec ad5260s
samsung f3 500gb
be quiet dark rock advanced c1ehhez a konfighoz kellene 1 jó táp ami: fekete, és halk
R.I.P. Fractal Design Define R3 Arctic White 2011-2013
-
Coffee
csendes tag
Sziasztok!
Tápot szeretnék venni max. 10e-ért. Miket javasoltok?
350-400W elég lenne, jó lenne 3 molex csatlakozó rajtaOnline boltban, amit kinéztem, az pstktsg-gel együtt meghaladná a 10e-t.
(FSP400WHEXA - FSH E400 -ezen 4 molex van)Itt helyben ezek lennének, de nem tudok dönteni:
Chieftec -iARENA GPA-400S 400W BULK ATX tápegység - 7.8E
Chieftec -ARENA ANP-405A12 400W ATX tápegység - 9,4E
FSP 350W 12cm FSP350-60APN Aktív PFC 80+ - 7,9E
FSP 400W 12cm FSP400-60APN Aktív PFC - 10EAz FSP-ken csak két molex van, ezt el tudom osztani kábellel?
[ Szerkesztve ]
-
coolpet
senior tag
válasz vzsryl #10613 üzenetére
Szia!
A corsair tapok miert nem alanlottak? Jokat hallottam rola es az elos kommentben is ajanlott tapok kozott van (cx400w) allitolag seassonic beles.
Milyen tapasztalatok vannak vele kapcsolatban es miert nem tulzotttan ajanlott?
A te altalad ajanlott tap mar 15k huf korul van es 10k korul keresgelek inkabb, sajnos anyagilag nem vagyok tul jol eleresztve. -
Komplikato
veterán
válasz vzsryl #10613 üzenetére
Köszi az infókat. CF és SLI nincs tervbe, max. ha nyerek a lottón, de akkor egész gép cserélve lenne
Simán olyan a VGA-m még, hogy két 6-os csati kell bele
Ventilátor méret NEM a hangerő okán volt írva, hanem a spéci ház kialakítás miatt. Ez egy elől-tápos rendszer, és a csóri táp a HDD-ről húzza kifelé a meleget.
Nevezett XFX meg lehet jó lenne, de árukeresők csak 650W és nagyobbakat találnak, de azok se kaphatóak sehol. Csak a jóval drágább Black széria. Esetleg valami tipp, hogy hol? Ha nagyon nem kapni, simán berendelem külföldről.Közben leltem EGY bizonyos helyen, majd telefonálok nekik kedden, úgy is kéne csavarszett a házamhoz ... De ahogy látom nekem bőven elég lenne az 550-es is, mit csináljak én 4 PCIE csatival?
[ Szerkesztve ]
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
vzsryl
nagyúr
válasz coolpet #10608 üzenetére
Szia!
Inkább XFX Core Edition 450W-ot javaslok, mert sokkal jobb minőségű a kapcsolása.
(#10611) MrCsiT: Szia!
Az 500W-os.
(#10612) Komplikato: Üdv!
Két VX volt csak. 450-es és 550-es. Mindkettő jó volt. Az 550-es első szériájának a ventilátora meg tudott repedni, és emiatt kerepelő hangot adott ki, de annak már 3-4 éve. Az összes táp hajlamos ciripelésre, ha olyan alaplappal kerül össze, ami épp nem tetszik neki.
A CX-ek közül a 430, 500, 600W-os példányok nem túlzottan ajánlottak.
Az általad felsoroltak közül a Seasonic képviseli a legjobb minőséget. A HX szériás Corsair-ek modulárisak. A ventilátor méretével ne törődj, mert pl az Arctic Fusion 550R az egyik leghalkabb táp a piacon, és csak egy 8cm-es ventilátor található benne. A táp halkságát főként a hatásfoka tudja meghatározni, és a ventilátor minősége (pl: ADDA ventik nagyon halkak).
500W fölötti tápok már alkalmasak lehetnek CF és SLI konfigurációk tápellátására is. Biztos, hogy szükség van rá?Amit még nem soroltál, de ajánlott: XFX Core Edition 550W (Ebben is 80+ Bronze hatásfokú Seasonic bél van, mint az SS S12II Bronze-ban.)
-
Komplikato
veterán
Üdv. Próbáltam tájékozódni táp ügyben, elolvasva halom fórumtémát és tesztet, de teljesen belekavarodtam.
Van most egy Chieftek táp, ami valószínűleg meghibásodott (azért még ez vita tárgya, meg az esetleges javítása is) és szeretnék venni egy megbízható és HALK tápegységet.
Erdetileg 15K körül gondoltam, de 2008 óta felmentek a tápok árai valami 160%-ra, és azóta se akarnak visszamenni.
Eredetileg anno a Corsair tápokat nézegettem, még VX450-et, de ma már nagyobb kell picit, a többi VX-ről meg hallottam rosszat. Egész konkrétan a tápfórumokat olvasgatva minden általam jónak tartott tápról olvastam rosszakat, hogy hangos, zúg, búg, ciripel, ne vedd meg az X verziót csak a Z-t belőle, stb.Most ilyesmiket néztem, hogy Seasonic SII, Corsair GS, CX, HX szériák, FSP Aurum, stb.
Magyarul röviden kéne egy megbízható és halk táp, 12 vagy 14 centis ventilátorral, ami elbír egy majdani jobb VGA-t. 500-650W közötti kellene, két PCIE csatival, NE legyen moduláris, és valahol 15-25K között (20K-hoz minél közelebb vagy alatt) legyen az ára.
-
MrCsiT
addikt
Sziasztok!
Véleményetek szerint, az adataimnál látható géphez Az FSP Aurum 600W vagy az Aurum 500W lenne megfelelőbb, figyelembe véve, hogy később 6950 -et tennék a gépbe (Áreltérés a 2 táp között elhanyagolható. A gép 2D-s fogyasztása kb. 70-75W )
..esetleg nem sokkal drágábban tudtok valami szintén 90% körüli hatásfokú tápot ? ( 83% nekem már nem 90% körüli ! )
[ Szerkesztve ]
"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
Milka 78
nagyúr
Szuper,köszönöm,ezt a tesztet még nem is láttam! Jelen pillanatban 14 a fusion,12 a Lyberti ECO(ennek baromi jó a kábelelrendezése számomra),de lehet,hogy összejön ugyan ennyiért egy ECO 80+ amit ha jól olvastam itt legendásan halk,valamint a kábelei elrendezése is jó(annak ellenére,hogy nem moduláris).
Köszönöm a választ!
-
coolpet
senior tag
Sziasztok!
Olya kerdesem lenne, hogy nemsokara egy epitenek egy gepsarkanyt, es kineztem hozza egy tapot.
A gep:
Valami Z67-es lap
Core I7 2600k
2x2 GB Kingston 1333Mhz DDR3 ram
Sapphire Radeon 6870 1GB alap kartya
1 HDD es 1 DVDiro
Arctic Cooling Freezer 13 Pro cpu coolerA tap amit kineztem hozza az pedig a Corsair CX430
A gep nem lesz bovtve, max memoriaval, es nem lesz huzva sem!
Szoval mi a velemenyetek errol a taprol, mennyire halk, le tudja e kapcsolni a ventijet, es birja e enneka konfignak esetlegesen huzosabb jatekok alatt a tapellatasat, milyen a megbizhatosaga?
Egy Thermaltake V4 hazba menne bele aminek igen jo a szellozese.
A gep 24/7ben menne mint szerver, de ideje 99%at idleben toltene, tehat lenyeges szempont az alacsony fogyasztas, es a halksag(ne legyen hangja sem).
Velemeny?
Koszi, Coolpet
-
MMIX
addikt
válasz Milka 78 #10574 üzenetére
www.anandtech.com
500W to 550W: 12 Power Supplies Compared teszt.
Van benne Arctic Fusion 550R és ENERMAX LIBERTY ECO (igaz ez is 500W-os, de szerintem a hang miatt nem lényeg).
Mind a kettő egyforma alacsony hangerővel rendelkezik. 100%-on az Arctic a halkabb.
Hang alapján mindegy melyiket választod. Jöhetnek az egyéb szempontok.Arctic Cooling Fusion 550R
Akasa Green Power AK-PT050FG
BFG LS-550
Cooler Master Silent Pro 500W
Corsair CMPSU-520HX
Enermax Liberty Eco ELT500AWT-ECO
OCZ ModXStream Pro OCZ500MXSP
Sunbeam Tuniq Potency POT550
Seasonic M12II SS-500GM
Seasonic S12II SS-500GB
Tagan PipeRock BZ500
Tagan SuperRock TG500-U33II[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
Erre valaki akinek már volt szerencséje ezen tápokhoz?
-
moha21
veterán
-
vzsryl
nagyúr
válasz Lori82 #10601 üzenetére
Szia!
80P: Dobozban jön, és hálózati tápcsatlakozó is jár hozzá.
80PB: OEM. Valószínűleg egy zacskóban kapod, és nem jár hozzá hálózati tápcsatlakozó, tehát azt valami régebbi gépedről/monitorodról kell megmenteni, vagy venni pár száz Ft-ért valamelyik számtechboltban.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Lori82
senior tag
Sziasztok!!!Mi a különbség a chieftec ctg500 -80P és a chieftec ctg500 80PB OEM között?Melyik jobb vétel?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- eFootball
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest