- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Graphics: OnePlus 13R - Üzemidőbajnok és remek képességek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
hakydakillah
senior tag
Sóbontótól én is nagyon tartottam, de tavaly június óta kellemes csalódás. Semmi dolgom nem volt vele azóta, ahogy írod nem mértem azóta semmit, szezon elején öntöttem hozzá egy adag sót. Leginkább az lepett meg, hogy tél után is kiristálytiszta víz várt, szóval itt is maximális az elégedettség.
Nálam mondjuk kevesebbet megy. 32 köb, forgatom napi 5 órát, abból 4et megy a sóbontó. -
hakydakillah
senior tag
Sziasztok, tavaly pár embernek igértem tesztet, hogy az Ultra XTR medence hogyan bírja a telet, nem tudom kik voltak, de tartom a szavam.
Szóval szezon végén maradt a sós víz, továbbra is semmi más. Ment rá gyári takaró + ponyva. [kép]
Szombaton "kicsomagoltam", és meglepően tiszta víz fogadott [kép] A medence állapota hibátlan, gyors végleges formájára összeraktam, hozzá engedtem kevés kúti vizet. [kép] Ment bele só, beinditottam vasarnap reggel a rendszert, estére 29fokos víz, mehettünk fürödni3 nap szűrés után a víz már gyönyörű tiszta volt [kép]
Összességében nagyon örülök, hogy nem mentem el süllyesztett medence irányába, mert csomó pénzt spóroltam vele. -
hakydakillah
senior tag
válasz
Gömbike #3044 üzenetére
Tavalyi projekt volt, egy nagy szett volt mindenestül. Homokszűrős Intex van hozzá 8m3 a kapacitása. Kapcsoltam az egészhez még sóbontót + hőszivattyú + napkollektort, bypass mellett állítom, mi az ami menjen.
Vízkezelés szezon elején és közepén 1x só, és semmi mást nem csináltam vele. Néha ph-t mértem, de mindig tökéletes volt.
Ez volt most az első telünk, lassan már "kicsomagolom", kíváncsi vagyok milyen állapotú lesz a víz benne -
hakydakillah
senior tag
Nálam is most került sorra a műfű téma. Tavaly elkapkodtam, azt hittem a gyári "szőnyeg" jó lesz, csak az került az XPS és medence közé, de a nap hamar kivégezte.
Szép műfüvet kellett volna, utólag okos az ember. Most gyors megoldásnak vettem a lehető legolcsóbbat, ami inkább csak szőnyeg, de egyenlőre célnak megfelel. Agyon kellett vágnom így is, ezért nem fáj annyira. Majd ha egyszer leengedem a drágámat, akkor teszek alá rendesen. Most még téli álmon van, de várom már a kicsomagolást[kép] [kép]
-
-
hakydakillah
senior tag
válasz
BrandonXXV #2845 üzenetére
Nem nagyon tudok benne segíteni, mivel szlovák eshop. Úgy hirdették, mint extra vastag deluxe ponyva. Tél-nyár-szél meg se kottyan neki. Nah kíváncsi leszek
-
hakydakillah
senior tag
Köszi. Sok youtube és ismerősök által azt kaptam, hogy több évet kibir, de majd kiderül. Viszont írtam előzőleg is, ha már süllyesztett, akkor rozsdamentest akartam, arra ilyen méretben 17-25 milliós ajánlatokat kaptam. Azzal szemben ez a medence volt akcióban 380 ezer (7,5méteres verzió). És mondhatnám ezt az összeget teljes kiadásnak, mert minden mást amit hozzá vettem azt úgy, ha lenne jövőben mégis süllyesztett, azok hozzá jók legyenek.
De annyira bejött nekünk, kétlem, hogy váltok valaha süllyesztettre. Ha ez ki is lyukadna évente, lehet csak fóliát venni, ami 200-250 ezer. Az mondjuk 20 év alatt évente cserével is csak 2,5 millió környéke lenne, ami még mindig messze olcsóbb, mint a süllyesztett.
Na de majd alakul, jövőre biztosan jelentek -
hakydakillah
senior tag
Sziasztok, Igértem még nyáron képeket, most volt időm végre elkésziteni a medencét télre. Sajnos a felfújható párnák nem érkeztek meg, nagyon úgy néz ki, hogy sok szerencsés év után, pont ez az alis csomagom tűnt el.
Mindegy, ez lesz az első ilyen évem, majd nyáron jelzek, hogy túléltük-e a telet
[kép] [kép]
-
hakydakillah
senior tag
válasz
luciferc #2525 üzenetére
Szia, a sógenerátoros rendszer lényege a vegyszer mentes működés. Nem kell se előtte, se utána más bele. Annyit csináltam, hogy felengedtem vízzel, abba ment 50kg só (ez vízmennyiség alapján). Leirás alapján utána 24órát ment csak a szűrő, hogy a só kellően feloldódjon, utána szabad bekapcsolni a generátort. Vízmennyiség alapján nálam napi 4órát megy. Életemben nem volt ilyen tiszta a víz, és probléma mentes most már 2 hónapja. Párszor megnéztem a ph-t, betonstabil normál tartományban van.
Jómagam is sokkal többet ugrok bele, mert eddig utáltam, hogy egyrészt klór szagú vagyok, másrészt bőröm is érzékeny rá nagyon. Minden csobbanás után zuhany és testápoló kellett száraz bőrre. Mostani szezonban naponta többször csobbanok, aztán mehetek dolgomra, priceless
Skimmer szintén Intex, ez a tipus: [link] -
hakydakillah
senior tag
Ma volt az új medencém és annak rendszere 1hónapos. [kép] Igértem jelzek hogyan vált be vagy sem a sógenerátor. Hát ekkora változást és pozitiv élményt nem vártam tőle, az biztos. Ment a vizbe 1 hónapja 50kg só, és azóta a vizzel nem csináltam semmit. Életemben nem volt ennyire tiszta, minap már 36 fokos volt a viz, féltem nem jönnek-e a bajok, de semmi zöldülés, vagy nyálkás felület, gyönyörű tiszta az egész.
És amit az elején irtam, nekem a legnagyobb bónus, nem vagyunk utána büdösek, nem klórszagú se a viz, se mi, se a ruhánk. Nincs piros szem, és nincs száraz bőr. Remélem nem jön valami gebasz idővel -
hakydakillah
senior tag
válasz
N.otorious #2219 üzenetére
Szuper örülök. Csak el ne felejtsd öblinteni a homokot. Hiába jelzi rendben van még, nekem már enyhén szivárgott vissza 24h után. Öblintés és ment végső KO szűrés a maradék vasnak :)
-
hakydakillah
senior tag
Van, de eddig 1* kellett, amikor gyors akartam 24ből 30at. Évek során jutottam el lassan eddig. Először csak simán víz. Sose volt elég meleg. Utána szolár fólia. Sokkal jobb, de csak meleg napokon nyomja meg igazán. Utána kiküszöbölni a hőveszteséget alulról, jött a styrodur, óriási különbség. Utána jött a szolar panel, így mindennel kombinálva igazán meleg víz stabilan. Kivétel ha jönnek az esős - borús napok. Olyankor hiába a szolar takaró vagy panel, hűl vissza rendesen. Olyankor fogom üzemelni főleg a szivattyút + szezon előtt / után, hogy hosszabb legyen a fürdés időszak.
Úgy kötöttem be mindent, hogy menethessem bárhogyan. Most jelenleg a szűrés és fólia bőven elég, szolar panel és szivattyú ki van iktatva. -
hakydakillah
senior tag
Nekem a mai éjjel után 28 fokos az alja, teteje már most 32. Ez a "szolár" fólia úgy működik, hogy ezek a bubik Összegyűjtík a napsugarat, és ezáltal mint a nagyító, plusz hőt fejtenek ki, és melegítik a vizet. Neked meg a felszín ezáltal tele van rengeteg sok apró "fűtőfejjel".
-
hakydakillah
senior tag
válasz
BrandonXXV #2192 üzenetére
Köszi, bár nem tudom mikor lesz kész, lassan haladok időszűke miatt. Tietek is szuper, 31 köbös? Térkőre ment?
Pont ma lestem meg hogyan mutatna a műfű körülötte, szerintem rakok le. [kép]
Igaz csak 2hete van medence, és sóbontó, de eddig szuper. Semmit se csináltam a medencével, és gyönyörű tiszta. Nem vagyunk utána büdösek (klór szag), nem érzem száraznak a bőröm, és nem piros a gyerekek szeme a sok búvárkodás után.
Nálam szolár fólia tekerővel alap vétel volt, annyival kényelmesebb az egészet takarni, hogy minden centet megér.
Szkimmer vágás nagy dilemma volt, de pár ismerős és youtube videó után most vettem Intex felszerelhető szkimmert, és kellemes csalódás. Ma rengeteg kosz volt a viz felszinén, és nagyon hamar eltüntette. [kép]
Ma volt időm végre megcsinálni és helyére rakni a technikának szánt boxot, nagy az öröm [kép] [kép]
Jah és gyerkőcök örömére feljújtam a 2,5 méteres dögöt is[kép]
-
hakydakillah
senior tag
válasz
N.otorious #2184 üzenetére
Szia, én most erősen rácáfolok arra amit neked irtak. Se csapviz, se vegyszer, ne tedd, én ezzel több éve szenvedtem.
Iszonyat magas a vas szint a kúti vizemben, nekem nem sárgás szokott lenni klórtól, hanem sötét barna, szinte már fos szinű. Sok-sok fel-le engedés, vegyszerek, sepciális vas lebontó és kúti vizre való vegyszerek után, amik semmit se segitettek, jött a homokszűrő.
Klór sokk bele, abban a pillanatban homokszűrő bekapcs egy egész éjjelre (7-8 köbös medence). Reggel szűrő öblintés, és kár nem tudok videót küldeni, de ez jön ki belőle: [kép]. Szűrő öblintés után újabb 2 órát neki, és hónapokon át tiszta viz. Kiveszi az összes vasat, mehet utána bármennyi klór, nem sárgul / barnul.
Én most 31 köbös új medencével és kuti vizzel játszottam el ugyanezt. Itt 24h kellett hozzá, de ugyanaz az eredmény. -
hakydakillah
senior tag
Azt a mutatót nem kell tulgondolni(szerintem), zöld és sárga tartomány legyen, de nekem egész szezont is mutatna sokszor változatlanul. Ezért 1-2 hetente adok neki egy öblintést. Nekem azt mondták homok 1 max 2 szezont bír, de lement a 3 szezon és nem érzek gondot vele.
Nekem ennél a medence méretnél megszakítóval volt bekötve a homokszűrő, hogy naponta többször mozgassa jól át, és szűrje meg a vizet. Hónapokra tiszta és gondmentes vizet kaptam így. -
hakydakillah
senior tag
válasz
F_Peter #2168 üzenetére
Dolphin e10 lett. Adtak hozzá ajándék 20 mic kosarat (a gyári 100as mellé), ez már tényleg mindent összeszed.
Majdnem az e20at vettem, csak azért, mert az tud mászni és oldalakat tisztítani, de annyit már nem akartam költeni. Utána jött a meglepetés és hasznos infó xtr tulajoknak: mivel nem egyenes a medence oldala, ez is felmaszik simán a felszínig. Nagy kellemes csalódás volt, mikor ezt megláttam :) -
hakydakillah
senior tag
Nah ma teszteltem a medencét maximumon. Felment a víz 24 fokról 30ra 3ora alatt
Egyből ment a család bele. Most este meg jött egy kis vihar, kint 20 fok, medence 30, szuper jól esett így a nap végére.
-
hakydakillah
senior tag
válasz
balint82 #2160 üzenetére
Nagyon sok függ a víztől. Nekem 3m medencét előző lakhelyemen simán tisztán tartotta a papirszűrős rendszer. Kellett hogy menjen minden nap, és szinte minden nap a szűrőt tisztottam. Klór tablettán kívül nem igényelt semmi mást. Volt egy egyszerű háló a felületi koszra, aljáról porszívó csövet a rendszerre kötve szívtam be a koszt. Teszem hozzá kuti víz. Barát falu másik vége, szintén kút, ugyanaz a módszer, másnapra zöld víz.
Alap hiba - fűre ne rakd. Minden más amit írtál tipikus alap csomag. -
hakydakillah
senior tag
-
hakydakillah
senior tag
válasz
Fancy-boy #2144 üzenetére
Még csomó dolog úton van hozzá, az ott még messze nem végleges állapot. Időm se volt rá, a lényeg az volt menjen a szűrő és a sós masina.
Hőszivattyú direkt erősebb, és talán a piacon az egyik legjobb, ha későbbiekben lesz nagyobb vagy süllyesztett medence, vigan elbirja. Ott csak a villany kábelozás lett kész, még kipróbálni se volt időm, majd most hétvégén.
Gépekre úton egy nagy kerti box, azt fogom majd átalakitani, és megy minden bele, és persze távolabb.Az abszolút kedvencemről videó van, azt sajnos nem tudom megmutatni. Ő a medence tisztitó robot, belegondolva a kicsi medence alját-oldalát mennyit szoktam tisztitgatni, ő meg 1,5 óra alatt tisztára nyalja ezt a nagyot, hát priceless
-
hakydakillah
senior tag
válasz
BrandonXXV #2141 üzenetére
Kezdem ott, hogy süllyesztett medencének indult. Ismerőseim kárán keresztül tudom, melyiket kell kerülni, nos az őrült árak miatt a jobb kategóriára sorra jöttek a 12-24 milliós ajánlatok
Mivel az se biztos, hogy ez a végső lakhelyünk, mentem más irányba, jött ismerős által az xtr tipp. Azért a 10m dögöt nem mertem inkább a kisebb kezdetnek.
A sok tanácsot kicsit egyszerűsitve kiviteleztem: legrosszab rész a fű volt, eltávolitani. Utána szedtünk ki egy jó réteg földet, helyébe lett ismerőstől egy nagyon érdekes agyagos-homokos föld, azt jó sokat egyengetni lenyomni, a lehető legkötéletesebb vizszintbe hozni. Erre jött a styrodur, nálatok azt hiszem XPS. Styrodur + solar panel + solar takaró nekem évek óta egyenlő nonstop meleg medencével. Styrodurra jött a védő fólia, és arra a medence. Talán a legfontosabb lépés, lábaknál kivágtam a styrodurt, és mentek téglák a tökéletes tartás, stabilitás, és vizszint megőrzése miatt. Néhány folyamat fotó: [kép] [kép] [kép] [kép]
Egy másik újdonsággal próbálkozok, a vegyszer mentes Intex sóbontó készülékkel. Azt irják semmi se kell a vizbe, csak só és kristálytiszta marad. Jó a bőrnek, nem csipi ki a szemet, nincs klór szag. Nos 6 napja megy, eddig jó. Idővel kiderül
A téli akció tervem: mivel eleve sós viz lesz, jól eláll. Irnak hozzá egy erős klór sokk adagot, 24h szűrés forgatás, utána letakarni télre. Az alap takaró megy a tetejére, arra függesztés, arra légpárna, arra mindent biró extrém erős ponyva lekötve. A légpárnákkal a cél, hogy idomot kapjon a teteje, igy ne álljon rajta viz / hó.
Ennyi az alap, ez az első ilyen évem, majd tanulok, okosodok. Ha azt veszem ez akcióban 350 ezer volt, HA évente ki is dobnám, az 30 év alatt 10,5 millió lenne, ami még mindig a fent emlitett medencék kezdő ára alatt van. Néhány tipp télhez, linkekre most megcsinálni lusta vagyok, de ott a cim: [kép] [kép] [kép] [kép]
Bármilyen tipp, fejlesztés, ötlet lenne, szivesen fogadom én is -
hakydakillah
senior tag
válasz
BrandonXXV #2136 üzenetére
Hasonló cipőben járok, de én Amazonról és YouTube videókból okosodok. Én a 31m3 xtr-t vettem, előtte 1 hónap tippek netről a felállítás, stabilitashoz, most a héten téliesítést nézem. Simán vannak 5 éves medencékről videók, tippek, hogyan legyen kint nonstop az xtr.
-
hakydakillah
senior tag
Sziasztok, változtat valamit a szűrés és solar melegítés teljesítményén, ha 32 vagy 38mm csöveket használok?
Most állítom fel a medencét, de vegyes méreteim vannak, csak úgy tudok bekötni mindent, ha ilyen szedett-vedett csöveket kombinálok. -
-
hakydakillah
senior tag
Nem klóroz és vegyszerezik, hanem sóbontó készülék van a rendszerre kötve. Ezt viszont már több embertől hallottam, hogy jobban szeretik ezt az opciót.
Szeretnék nagy medencét, ennek az lehet a hátránya, hogy óriásit mutat a kertben, ha az ember szétszedi, a helye nagyon ronda lehet. Ez a nonstop kint viszont nem tudom mennyire viseli meg. -
hakydakillah
senior tag
Sziasztok, van itt valaki, akinek esetleg Intexből a nagy "dög" 10m [link]vagy 7,5m medencéje van? Voltam minap egy srácnál, neki az van, mondja 5éve benne a viz, télre csak önt bele valamit, amivel áttelel és ennyi. Csomó pénzt spórolt ezzel a vétellel.
Nekem az a storym, hogy most akartam venni süllyesztett medencét, és gondoltam legyen akkor már az örökös, rozsdamentes acél. Beárazták nekem 19 millióra mindenestül
Ezzel szemben ez az intex 500-600 ezer. Értem én a luxus, a szebb és stb stb fogalmát, de óriási árban a különbség.
-
hakydakillah
senior tag
Sziasztok,
időjárást nézve, kár húzni az időt, azt hiszem leengedem a vizet, itt már pancsolós jó idő nem lesz. A homokszűrő fantasztikus vétel volt, azóta is kristálytiszta a víz, semmi dolgom nem volt vele.
Vele kapcsolatban szeretném megkérdezni, hogy ti szezon után hogyan szoktátok tárolni? Alul látom ki lehet belőle engedni teljesen a vizet. Elég ennyit megcsinálni, vagy ki is kell szedni a homokot, és külön kiszárítani? -
hakydakillah
senior tag
Megtörtént a csoda, amit nem hittem el vidi alapján, azt hittem összevágott csalás. A tegnapi sötétbarna vízből mostanra (3-4 óra) szűréssel enyhén barna víz lett, olyan, mint a tegnapi kezdeti stádium. Visszamostam a masinát, hát nekem is ilyen szép sötétbarna dolog jött ki, mint itt 1percnél [link]
Szerintem még egy nap, és szuper lesz. Ráadásul csütörtökön hozzák a napernyőt, végre teljes lesz minden, majd teszek képet az egészről.Porszívózás téma, lesegettem, és a medencében levő kosaram szétszedhető így [link], és kosár helyett rácsavarhatok egy ilyent, amivel a porszívöcsövét kényelmesen rádugom: [link]. Kérdés, hogy az első fotón látható kék elem négyzet barázdázása elég nagyra sikerült, nem-e enged be nagyobb szennyeződést, ami már káros lehet a szivattyú számára.
Devil Smile
Nálunk évek óta a multi tabi vállt be, kis algaölő külön + van medence kefém, amivel rendszeresen átjárom a medence alját.Lanash
Az enyémet mire leengedném megőszülnék, én is búvár szivattyút használok. Nagyon gyors, és csak alján marad pici víz.
Engem a medence érdekelne, ki tesz le süllyesztett műanyag medencét leeresztő és vízforgató nélkül? Félkész, vagy az ingatlan árának növelése érdekében odahánytak egy gyorsmunkát? Ha lenne fotód, megnézném. -
hakydakillah
senior tag
Van még egy idegesítő problémám, amivel nem tudok mit kezdeni. Vizecském időnként bebarnul, de semmi logika mögötte. Kúti vízből engedem fel, arra azt mondják, ha magas vastartalmú + algás, bebarnul klórral érintkezve.
Szezon elején felengedtem a medencét, 1,5hónapig tiszta volt a víz, aztán volt hideg hullám, és cseréltem. A csere óta volt egy alkalom hogy azonnal, és egy amikor hozzá engedtem vizet és barnult, és van amikor semmi se történik, marad tiszta. Már vettem olyan szert is, ami direkt kúti vízre van, kiöl a vízből mindent, hogy ne barnuljon.Most hogy meglett az új szűrő, gondoltam megtisztelem azzal, hogy leengedem a vizet, átsikáltam a medencét, felengedtem vasárnap friss vízzel. Megcsináltam a szokásos lépéseket - kúti víz, bele a folyadék, annak 24órára van szüksége, addig nem szabad semmi mást bele rakni. Tegnap este ph rendben, shock klór, szűrő órákra bekapcs, de már 1óra után láttam, hogy színeződik, reggel nézem, szépséges barna.
Nem értem mi a baj, főleg úgy, hogy egyszer barnul, egyszer nem. Itt a meleg, gyerekek pancsolhatnának, én meg elvesztegetem az időt. Mert most megint leengedni, és nem tudom mit csináljak:
- felengedem csapvízzel, az csak rendben lesz
- vagy megint kúti vízzel, belerakom azt a folyadékot + algásodásra és hagyom több napra hatni, és csak aztán klórozok. Itt megint elvesztegethetek újabb napokat, ha bebarnul
- vagy hagyom a francba és fürdünk barna vízben -
hakydakillah
senior tag
Na megtörtént az üzembe helyezés. Már az átszűrt víz sugarának az erejéből látni, hogy itt aztán legalább 5x erősebb teljesítményről van szó
Porszívózás is jól ment, úgy 10perc után láttam, hogy gyengül a szívóerő, mert a home-made háló-szűrő megtelt kosszal. Gyors tisztítás és ment tovább. Szóval egyenlőre maximális elégedettség.
Egyedül az nem világos, hogy azt írja a szűrő helyes működése érdekében, legalább 2méterre legyen a medencétől. Biztonsági okokból, hogy nehogy víz fröccsenjen rá még megérteném, de más értelmét nem látom. -
hakydakillah
senior tag
Szivattyút mikor linkelted azt írtad ilyet nem vennél, aztán meg azt, hogy rendben van, kicsit bezavart
Puhafalú medence jelenleg kisgyerekek miatt egyetlen opcióm, kicsivel kevésbé-veszélyes, mint most a süllyesztett lenne.
Találtam egy skimmert fillérekért [link], de egyetlen dolgot nem értek, hogy hogyan érem el, hogy a porszívó és szűrő közé kerüljön a skimmer szűrése. Szerintem ennél a tipusnál ez nem kivitelezhető.
-
hakydakillah
senior tag
A
eltaláltad, az a plexi fedele van, itt én is attól tartok, hogy sérülékeny, amire napfény is rátesz, sok helyen is árulják 4ezreket kérnek érte, szóval állandó plusz költség lehetőségB
Lehet megtartom. A műanyagrácsok tényleg ellátják azt a feladatot, amit az integrált előtétszűrő, porszívózásra lehet elég lesz a haló a cső végén. De mivel jobb szűrő berendezésem lesz, azért remélhetőleg a víz is sokkal tisztább lesz, így az alja nem lesz olyan, mint az előző szűrőmmel.Amúgy nekem gumis falú a medence, skimmerhez meg vagdosnom kellene az oldalát. Ott azért tartok attól, nem-e rontom el, és okozok szivárgást. Inkább hagynák mindent úgy, ahogy B megoldásban írtam, remélem úgy jó lesz. A medence fedett + minden csobbanás előtt kézi hálóval szokom gyors összeszedni a víz felszínén úszkáló nagyobb szennyeződéseket - ha vannak.
Most nézem a linket, miért, mi baj vele?
-
hakydakillah
senior tag
Szia,
köszi a gyors választ. Időközben kutattam, és látom több ilyen berendezésnek van a szivattyúnál előszűrő, csak enyémnek pont nincs. Most két opción gondolkodom:
A
tegnap vettem, visszaviszem, és veszek helyette egy Marimex Prostar 4et, ami kevéssel drágább (5000ft), de van rajta ez az előszűrés. Hátrány - utazás, intézkedés, türelemB
meghagyom ezt, a medencében van ilyen szűrő akármi (nem tudom mi a neve, alul képként mellékelném), ez meggátolja a falevelek stb bejutását, porszívózáskor meg a cső végén ott lenne a szúnyogháló. Hátrány - kérdés itt ha medence aljáról sűrű algásodást szippantok fel, nem-e tömődik el a cső a hálónál hamar. Mondjuk abban a marimexben egész szép kis szűr van - második fotó.Lehet kicsit túlgondolom, te például hasonló helyzetben mit csinálnál?
-
hakydakillah
senior tag
Sziasztok,
egy kis tanácsra lenne szükségem. Elegem lett a papírszűrő nulla teljesítményéből és vettem egy homok medenceszűrőt + medence porszívót. A szűrő leírásában vesztem el picit, mely azt írja - a szűrő nincs ellátva előszűrővel, ezért a medence aljának porszívózásakor a szivattyú könnyen eltömődhet a felszívott nagyobb szennyeződések miatt. Ezért porszívózáskor skimmert kell használni, ami előszűri a vizet, vagy minimum a porszívó és filter közé valamilyen szűrőt kell elhelyezni. Se skimmerem, se ilyen köztes szűrőm.Szerintem ez valami google translator fordítás, mert nem értem. Azt akarják ezzel mondani, hogy nincs a homokszűrőben előszűrő, és ha porszívózáskor felszippantok egy nagyobb szennyeződést, például falevelet, akkor az homokszűrés előtt a szivattyúba kerülhet, és tönkreteheti az egész motort? Máskülönben nem értem miért kellene előszűrnöm a vizet egy gép elől, amit pont erre a célra vettem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Eging PV 410W silver napelem verhetetlen áron
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- Dell Latitude 5310, 5410, 5420, 5430, 7210 2-in-1
- www.iking.hu - Eladó Samsung S23 Ultra Phantom Black Használt, Karcmentes
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55CS6 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest