- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tonnara di Scopello
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Sikeres CoffeeTime modok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
GoZoL
senior tag
Sziasztok!
Medencefűtéssel kapcsoltban lenne kérdésem.
Van egy 18 m3-es medencém amihez vásároltam egy pontaqua HSP 405 hőszivattyút, 5 kW-os és 2,2 m3/h az optimális átfolyású. A szezon végén többet használtam és sajnos azt tapasztaltam nem volt képes felfűteni 30 fokra a medence vizét 5-6 nap alatt sem. Szeptember közepe éjszaka 15 fok nappal pedig 28-30 fok is volt. Takarva volt a medence. Bypass szelepet használok mivel a homoszűrőm 5,6 m3/h így kb fél állásban használtam. Leírások szerint ez a hőszivattyú 25 m3-es medencéhez is használható de a gyakorlat szerint a kisebb medencét se képes felfűteni. A medence földfeletti, alulról beton, gumilemez és xps lap van. Fedés a gyári takarófóliával volt. Mi lehet a probléma? A hőszivattyú áteresztő képessége kevés a homokszűrőhöz ezért érdemesebb lenne olyat keresnem ami legalább 5 m3/h óra teljesítményű? Köszönöm! -
GoZoL
senior tag
Sziasztok!
Merevfalú medencére váltottam több év csővázas medence használat után. Állandó kínlódás volt az elpakolás, kirakás, mit rakjak alá, így meguntam és betonkocka készült és állandóan kit szeretném hagyni. Maradt ki 4 mm vastag gumilemez, előző években ez volt a medence alatt, azt raknám a betonra és arra gondoltam teszek 4 mm vastag puzzle xps-t, majd arra alátétfóliát. Árnyékos helyre megy a medence, így fűteni is szeretném hőszivattyúval. De úgy gondolom a 4 mm xps kevés lenne szerintem, hamar visszahűlne a medence éjszaka. Olvasgattam és a legtöbb ajánlás 2-4 cm lépésálló XPS lenne. 1 évben használtam de a merevfalú lábai összenyomták, plusz a medence súlya is tömörítette, és szétcsúsztak. Létezik olyan XPS ami nem tömörödik, gyerekek ugrálását kibírja? Esetleg polifoam tekercs ami jó hőszigetelési képeséggel rendelkezik XPS helyett? Javaslat ami bevált? Köszönöm!
-
GoZoL
senior tag
Sziasztok!
1 hete használom a homokszűrős vízforgatót, előtte csak papírszűrőm volt lenne pár kérdésem. Először csináltam visszamosatást és sok homok jött ki. Ez normális? Pótoljam?
A manométer értékek hogy ideálisak?
Jelenleg így néz ki:
Egy idő után sziszegő hangot is ad ki a szivattyú visszamosatáskor, ez megszűnt, de pár nap után visszajön.
Intex slagra csatlakoztatható porszívóhoz milyen fölöző zsák használható? Hol lehet ilyet vásárolni? -
GoZoL
senior tag
Tegnap állítottam fel a medencét, szerencsére nem látok rajta lyukat. De a lenti leeresztő/feltöltő nyílásnál nagyon lassan mint ha szivárogna a víz. Óránként 1-2 csepp. Ezt mivel lehet javítani, kitömíteni? Belül gumi kívül csavarható dugalj van és olyan mint ha körülötte lenne az anyag elfáradva.
Klórsokkot mivel szoktátok csinálni? 3. éve nagy kombitablettát használok ezt nem tudom feloldani vízbe csak nagyon nehezen. Nem kellett még sokkolnom a vizet. -
GoZoL
senior tag
válasz
2thletme2day
üzenetére
Most fogom beüzemelni. Leszólták, hogy nem az igazi de a papírszűrőshöz képest szerintem űrtechnika lesz.

-
GoZoL
senior tag
Praktikerben akciós homokszűrős vízforgató.
Szerintem ettől olcsóbb nem lesz. -
GoZoL
senior tag
válasz
ANDROID???
üzenetére
Szerintem igen. Óránként 6 m3 vizet forgat meg akkor 2,5 óra alatt átforgatja az egész vizet.
Hol lehet most kapni? Én is szeretnék idén ilyen vízforgatóval indulni. -
GoZoL
senior tag
Sziasztok!
Jövőre fix állandó helyre tervezem a medencét. Térkő, beton minden szóbajött de azt keménynek találom. Hallottam XPS lapokra helyezést is de azt nem tudom mi van alatta. Homok?
Köszi! -
GoZoL
senior tag
válasz
Piftuka
üzenetére
A szűrőt 4 hét után most vettem ki először. Langyos mosogatószeres vízben átmostam többször, majd sima vízzel öblítettem és visszaraktam. Naponta szerintem nem szükséges.
PH értékkel szenvedek. 3 hét alatt 1,5 kg PH mínuszt beleraktam a vízbe és éppen 7,6-7,8-8 között értékeket produkál, igaz ez lakmuszpapír szerinti. Nem is volt sűrűn használva így nem értem mitől nő a PH érték. Klór érték még amit kevésnek mutat, pedig a víznek érződik a klórozottsága. Kombi tabletta 1 nagy ami 20 m2 vízhez elég azt áztatom folyamatosan, de 1 hét alatt nem oldódik fel teljesen.
Tablettás PH teszterre kérhetek linket?
Köszi! -
GoZoL
senior tag
Ja intex medence tisztító szettet itt még tudtam rendelni.
-
GoZoL
senior tag
válasz
Piftuka
üzenetére
4 hete van víz a medencében ez az első medencés nyarunk kezdő vagyok még. Kombi tablettát használok és ph minuszt, lakmuszpapírral mérem. Állandóan takarva van fóliával csak mikor használjuk akkor van kitakarva meg kicsit délután, hogy melegítse egy kicsit a vizet a nap. Csapvízzel töltöttem fel a medencét és még csak nem is opálos a víz, kristálytiszta. Sima gyári medence takarót használok, naponta 3x4 órát forgatom a vizet.
-
GoZoL
senior tag
Sziasztok!
A gyári intex vízforgató ki és bejövő csövénél kicsit szivárog a víz. A gyári bilinccsel vannak rögzítve de ahogy látom az gyenge. Milyen bilinccsel rögzítették a műanyag csöveket?
Köszi! -
GoZoL
senior tag
Sziasztok!
Fűtésre kérnék ötleteket. 457x107-es a medence. Intexnek létezik vízmelegítője de az én medencémnél 9 óra alatt növelne 1 fokot. Ettől létezik valami gyorsabb és költséghatékonyabb megoldás?
Köszi! -
GoZoL
senior tag
Sziasztok!
Tegnap sikerült feltölteni az első medencénket, Intex 457x107 szett. A gyári vízforgatót (papír) amit kaptam hozzá 7/24-be működtessem vagy ha nem akkor milyen időközönként érdemes használni? Tervbe van nyár végén vagy jövőre veszek egy homokszűrőt de addig ezt használnám. Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Victus Ryzen 7 8845HS /16GB DDR5 RTX 4060 / 1TB / 144Hz
- Dell Inspiron 5441 Snapdragon X Plus / 16GB 512SSD/ AI PC Brutál akkuidő
- Apple iPhone 15 Pro Max / 512GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia / Akku: 84%
- Eladó új állapotban levő Redmi Note 11 4/64GB szürke / 12 hónap jótállás
- AKCIÓ! Apple Mac Mini 2020 M1 8GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Vesa