Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Victoryus: Rapoo VT9Pro egér
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
lemmy71
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #2650 üzenetére
Őszinte részvétem, ez rendesen elvan ájulva
Ha a motor jó és a belseje se sincs legyalázva, és szereted az autót akkor egy küszöb cserét megérdemel, az ajtóval én nem sza......nék mert olcsóbban kapsz bontva.
-
h1mpi
félisten
válasz
T0mBd1gg3R #2654 üzenetére
Igen el kell adni sajnos... :/
-
Djuree
félisten
válasz
T0mBd1gg3R #2655 üzenetére
sajnalom.
-
Nem különösebben nehéz, pár csavar meg patetent fogja, de valóban javaslom, hogy vedd ki a kereket, egyszerűbb. Nem annyira szövet, elég kemény, de hajlik. Olyan állaga van mintha egy kartonpapírra filcet ragasztottak volna.Nem az enyém nem áll garázsban, betonplaccon áll.
Ősszel még feltettem a téli kereket, a nyári már nem fog menni
Lehet jobb így, mintha rámszakadt volna a kocsi kerékcsere közben vagy rázuhan a féktárcsára.
Csak szar, hogy tegnap még úgy feküdtem le, hogy van egy jó esetben akár 600-at is érő autóm, amivel még lehúzok pár évet, most meg már nagyon nincs így. -
És akkor most hogyan tovább?
Azonnal föltenni hahura és iszonyat nyomott áron ahogy van eladni? Azért az ajtót még csináljam meg? Egyáltalán beszakadt emelési ponttal eladható? Vagy már jobb valami trükkel (papiron szerbnek eladni) elbontani és kiárulni? Zsír uj zimmermann fékek, a motorért 200 fölött szoktak adni, stb. -
Djuree
félisten
válasz
nehez leszedni ezt a szovetet? hnap lekapom en is, mar akartam maskor is de a kerek rajta volt nem tudtam odaferni, hnap lekapom a kereket lehet. felek nekem is ilyen lesz. a kuszob tudom h rohad. az ajtok nalam nem rozsdasak, legalabbis lathato helyen.
garazsban all a tied? -
Freddy76
addikt
Érdekes ez a rozsda kérdés. Nekem csak német turbódízeleim voltak korábban, amikor két éve eljutottam oda, hogy életem első új autóját megveszem, hosszasan nézegettem a típusokat, a formájával megfogott a hatos, tetszett is, teszten nagyon adta, és árban is jó, ennyi extrát egy Passatban kétmillióval többért kapnék. A motort nagyon szeretem, nagyon bejön a 2,5 szívóbenzin karaktere.
Az autót sokan megnézik, kérdezgetik, csodálkoznak, hogy még lehet középkategóriában nagy köbcentis szívómotort kapni, és mindig jön a kérdés: nem félek, hogy elkezd rohadni? Merthogy a Mazdák olyanok... Aztán kezdtem ennek utána olvasni, és láttam, hogy ez régi modelleket érint, de azért még tartja magát a hit.
-
h1mpi
félisten
válasz
Az a baj, hogy ezeket nem lehet megmenteni... sajnos... el kell engedni a kezét, hiába költesz rá százezreket, tovább rohad máshol, mindenhol... anno ezért ültem át a 2004-esből plusz 3 milliót ráfizetve egy 2013-ba...
-
Beszakadt emelési pont lakatolás költségeiről tud valaki infót adni?
A jobb hátsó ajtón található pár rozsdapöttyöt akartam házilag eltávolítani, csiszolás, vékony kitt, alapozó, színrekevert festék, lakk. Van egy tartalék bontott ajtóm ebből az egyből ezért mertem nekifogni.
Múlt hétvégén kipróbáltam a kevertetett színt, tökéletes. Erre csütörtökön volt egy koccanásom, pont azt az ajtót meg mögötte a kerékívet korzsoltam végig. Gondoltam sebaj, akkor kibővítem a kerékívre a műveletet, azon is volt pár nagyon pici hólyag. Itt az előtte kép a lakkozatlan ajtórészzel és a meghorzsolt kerékívvel, ez még tök pofásan nézne ki:
Elkezdtem csiszolgatni.
lefeküdtem a küszöbhöz, azon elszörnyedtem mert nem szoktam látni, tavaly még nem volt ilyen.
Fúró+drótkefével nekifogtam, a kerékívből már jó ideje kivettem a filcet mert csak megtartja a vizet, hát a küszöb felől gyönyörűen beszakadt a kerékjárat,
Majd a küszöböt is elkezdtem kaparászni, ki akartam venni a kereket hogy jobban hozzáférjek, ez az utolsó pillanat mielőtt beszakadt:
További képek:Kapnék érte egy rozsdamentes bármit ami csak egy hajszállal jobb mint egy régi Swift?
-
-
Debilon
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #2644 üzenetére
no offense, de szerintem inkább add el amíg relatív pénzt kapsz érte
mondjuk én hülye vagyok, mert a 2002-es 6-osom kasznizására és üregvédelemre+érintett elemek fényezésére 550k-t költöttem tavaly tavasszal, plusz most komplett hátsó futómű csere 200k+ lest a vége annak is.
-
lemmy71
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #2644 üzenetére
Nem b....gatásként írtam amit írtam, de azzal a forrasztásos taknyolással semmivel nem leszel előrébb. Értem én hogy nem akarsz a kasznis meg az egyéb munkákra már költeni nagyobb összeget. Ha mindenáron foltozni akarsz szerzel egy CO -t és te magad ki flekkeled, vagy marad üvegszál gitt esetleg alugitt és a spray festés, ha mákod van egy két évet kibír.
-
válasz
lemmy71 #2642 üzenetére
F*szom fog elkölteni egy 600 ezret érő kocsira alsó hangon 200 ezret, már bocsánat.
Lehet, hogy újonnan 6-7 milliós kocsik és eszerint kéne ránéznem, évekig öntöttem bele a pénzt, abbahagytam. Minden fillér amit ráköltök akár a kukába is kidobhatnám. Amit nagyon fontos megcsinál(tat)ok, de már beletörődtem, hogy nincs bal oldali tükörfűtésem, jobbegyben ablakemelőm, stb.
Mikor megvettem úgy voltam vele, hogy majd egy bontott xenon, bontott bőrülés, felpolíroztatom (XD), csiptuning (még nagyobb XD) aztán telt múlt az idő, és egyszercsak pár hónap leforgása alatt elkezdtek rozsdásodni az ajtók, valami b*zi megkulcsozta a kórház parkolóban, meg pár ilyen-olyan nem-létfontosságú-de-drága-rendesen-megcsinálni dolog tönkrement, és konstatáltam, hogy jó, akkor ebből már sosem lesz patika autó, olajat, kopó-fogyót megkapja, aztán járok vele dolgozni amíg megy. -
válasz
T0mBd1gg3R #2641 üzenetére
Igazán nem kötekedni akarok, de ha egy kétforintos méretű lyukat forrasztóónnal akarsz befoltozni, akkor az a 98-99%, aki kókler, még így is fényévekkel profibb munkát fog végezni, mint te...
-
lemmy71
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #2639 üzenetére
Vidd kasznishoz az majd kifoltozza vagy íveli küszöböli stb. De ha mindenáron gányolni akarsz, akkor vegyél üvegszövetet műgyantás gittet meg alu gittet és hajrá
Annak idején fénykoromban én is így "kaszniztam" helyesbítek gányoltam az első zsigulimat
De lehet ebben a topicban kapsz kapsz jobb ötleteket is, ha bár itt a zöld-sárga szigszallag a nyerő
Nem akarlak megbántani de ha a fékhez nem nyulúnál, akkor a kasznis munkát is felejtsd el, ez csak egy jó tanács. "Néha sokkal többe kerül az olcsóbb megoldás"
-
Megmondom őszintén az elmúlt pár évben elhatalmasodott bennem az az érzés, hogy minden "szakember", tisztelet az 1-2% kivételnek egy kókler, akinek a munkáját józan paraszti ésszel, műszaki érzékkel, utánaolvasással, és megfelelő szerszámokkal bárki el tudná látni. Ennek okán egy ideje igyekszem mindent magam csinálni, persze a fékhez nem mernék nyúlni mert a családom élete a tét, de ha most van egy 2 forintos méretű lyuk, és ha nem jól sikerül jövőre lesz egy 5 forintos méretű lyuk, akkor sincs semmi, az anyagi ráfordításigénye (lakatos munkadíja) nem változik meg a dolognak.
Próbálok youtube videókból tanulni, nem tudom láttátok-e ChrisFix strato blue Mazda3 lyukas kerékív javítását, Szerintem eszméletlenül jó lett.
Új hozzászólás Aktív témák
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Honor 200 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A13 4G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest