Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
greatchaos
addikt
válasz liquidmoon #548 üzenetére
sztem hétfőtől fognak sztrájkolni, mert iszonyat nagy közfelháborodást kaptak volna, ha a hétvégén a rengeteg diák nem tud hazajutni...
-
MaTTeS
senior tag
válasz greatchaos #551 üzenetére
na mér és az nem váltott ki elég nagy közfelháborodást hogy reggel nemtudtak az emberek bejutni?
Gaskó is csak magyaráz, fogadjunk, hogy maximum diák korába állt reggel 6 kor nyomorogva a buszon, aza m@jom azt se tudja, hogy milyen szuper érzés reggel kómásan az ő hülyeségük miatt +1 órával többet utazni[ Szerkesztve ]
-
tildy
nagyúr
Tudjuk miért sztrájkol valaki.
De nem midne esetben tartjuk jogosnak.Tudomásom szerint nincs a sztájkolóknak tulajdonrészük (részvényük) a mávban. Ha lenne, ki lennének fizetve, szerintem. Szóval ilyen részvényes dologról nem tudok, és ők sem mondogatják, hogy részvényesek, márpedig akkor itt nagyon kilóg a lóláb.
Mert nem azt mondják, hogy kéremszépen mi tulajdonosok vagyunk és ezért fizesennek...Neeem. Itt azt mondják, mert volt valaki aki ígért nekik ennyit.
Szóval szerintem nincsenek részvényeik (vagy végtelenül buták, ha vannak és ezt az aduászt nem játszák ki).Szoktaka repirányítók is sztárjkolni a maguk bruttó havi 1 millás bérével.Elhiszem, hogy kemény munka, node azért álljon már meg a menet.
lajafix: én a mai világban az utazás ellehetetlenítését is ide sorolom. Rengetegen így járnak iskolába, munkába, áadásul a gyerkeek tankötelesek is, velük mi van ilyenkor?
[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
lajafix
addikt
a máv részvényesei az adófizetők, nem a máv alkalmazottak.
nem profitorientált, nem tőzsdére bevezetett cég, ahol esetleg részvényopciót (nem részvénytulajdont) adnak a húzóembereknek de nem mindenkinek.
a vízművek és áramosok is sztrájkolhatnak, addig a mértékig, míg sztrájkjuk nem veszélyeztet emberi életeket. Pl vízműs 40 fokban, áramos -20 fokban is köteles az ellátást biztosítani. Az utazás ellehetetlenítése meg nem ez a kategória.
Rock'n Roll
-
lajafix
addikt
a tömegközlekedés sztrájkjának ez a lényege sokan szívnak, nagy a felháborodás, nagy a veszteség. (az irodisták sose sztrájkolnak, az ő hiányuk nem tűnik fel sehol)
poén:
egyébként nincs igazad, van minimális szolgáltatás! 1-1 vonat, plusz buszok sőt taxik! Anno Barcelonában kifogtam egy general strike-ot, minden állami intézmény bezárt persze a tömegközi vitte a prímet, hát művészet volt taxit fogni, mert a taxi volt a minimális szolgáltatás...Rock'n Roll
-
tildy
nagyúr
válasz greatchaos #557 üzenetére
Nem hinném, hogy ez jobb (mármint apénztáros szempontjából, mert akkor őt meg kizsigerelhetik szinte a végletekig.
Nem tudom emnnyit keres egy mávos, de azt tudom, hogy mennyi a bérlet buszon/vonaton/bkv-n, és biza már az is nagy könnyebbség, ha az egész pereputty ingyen utazhat."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
demars
addikt
szerény tudásom szerint a munkavállalók részvényesek is lehetnek... egy ideje már! ITT egy cikk, hamarjában ezt találtam, de utánnajárok, h mi a pontos helyzet!
Édesapám cégénél is ez volt a helyzet! Nem akartak túlórát, szabadnapokat kifizetni, inkább részvényeket adtak nekik! Apa örült mint állat, büszkén mutatta a papírokat (ez kb 10-15 évvel ez előtt lehetett), de 4 évvel ezelőtt, a cége csődöt jelentett! A papírjai meg csak begyújtósnak voltak jók! Állítólag nem volt rá állami garancia (nem értek annyira a tőzsdéhez).Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
lajafix
addikt
meglepődnék ha lett volna MÁV részvényosztás az alkalmazottaknak.
édesapád az MRPből kaphatott részvényeket, hát azok inkább szájbefogónak voltak jók. Lehetett volna komoly érték is, de elqrtuk.
tőzsdére nincs semmilyen garancia, nemhogy állami.
[ Szerkesztve ]
Rock'n Roll
-
gaben
aktív tag
Biztos sokan felvetteték már ezeket a kérdéseket,de én is megkérdezem:
A színvonalasabb vasútért miért nem sztrájkolnak?
Majd a sztrájk vesztegeségegeit ráterhelik az utasokra,és ekkor hol lesznek a sztrájkolók?
Olyan kocsik közlekednek,amelyeket már rég kikellett volna vonni a forgalomból.Ezért miért nem sztrájkolnak?
Így is drága a vasút,a színvonal meg a béka segge alatt van.Csoda,hogy fertőzést nem kapnak az utasok.....És még tehetnék fel kérdéseket...
Tegnap az mtv-n volt egy műsor,a Szempont,foglalkozott a MÁV-val is,ajánlom a figyelmetekbe!Olyan dolgokat mutatatott be,amelyek a nézők jó részét lesokkolja....
[link] -
lajafix
addikt
láttam tegnap este, semmi újdonság nem volt benne, tipikus állami cég, segge kilóg a gatyából, amit beszerez, azt 2x áron teszi(lásd 20 ezres pecsétnyomók), a folyamatok értelmetlenek, a felújítások annyiba kerülnek, mint ha új eszközt vennének és rohad az egész...
Rock'n Roll
-
ngabor2
nagyúr
válasz bolondember #564 üzenetére
ja. meg a vezérkarának is, meg a nem-dolgozóknak. aztán az értelmes maradékkal már a vonatok is mehetnének.
-
lajafix
addikt
tévedés, lásd a sztrájk és az arra adott közlekedési alternatívák.
Rock'n Roll
-
zolynet
veterán
rádióból: " A MÁV most olyan mint a vadnyugaton. Csak kimész az állomásra és egyszer majd jön egy vonat"
Life is too short to stay stock!
-
zolynet
veterán
jövő hét keddig mennek a vonatok , csodás
-
bandus
veterán
pont most olvasom moldova györgy: kádár jános című könyvét. na abban az időben mert volna sztrájkolni valamelyik nagyeszű
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
zolynet
veterán
Szegedre értem, de hogy:
16:48kor indulta a "vonat", ami 50-60p alatt elért Kökiig.
21:20-ra ért be Szegedre.
Ki lehet számolni h a k.va annyát a máv-nak!!!Ha Isten van az égben, akkor én idén nem mávozom.
[ Szerkesztve ]
-
bbazsy
őstag
hali
mivan most a sztrájkkal ? mennek a vonatok, mi lett a vége? febr13 utáni hírt nem találtam sehol...
..
-
MTbc
senior tag
bakker [link] 5-kor még van esély valamire!
-
Sárpac
nagyúr
Bekaphatják!
Teli a tököm már ezzel, bár én volánon utazom, de a strike ide is kihat, konkrétak a sok mávos frankón elfoglalja az összes helyet én meg állhatok a szardellák közt a 36000es bérletemért!!!Alapfesz alatt a maximumon túl!
-
Retro11
senior tag
Sziasztok!
Van valami esély hogy, Debrecenből Budapestre menni fog délig akárcsak 1IC? -
legiaap
félisten
Most akkor éjféltől sztrájk?
És megint határozatlan ideig vagy mi?
How are U today? Just kidding...I don't care!
-
Kazimír
őstag
Szerintem csak lusták, és nem akarnak dolgozni
Aztán majd egy idő múlva, amikor akarnak, akkor meg már nem lesz hol/miért/kiért..
Be köll fizetni, azt' jólvan...
-
bocX
tag
Megint Állunk Vazze
...és megint a tisztes dolgozó állampolgár szivja meg aki dolgozna...
[ Szerkesztve ]
sok munka és ugyanannyi lazaság
-
Taurin
csendes tag
Szilveszter éjszaka az utolsó vonattal jöttem haza, Aquincumtól Pilisvörösvárig utaztam.
Mivel Aquincumnál nincsen pénztár, ezért a kalauznak kell fizetni. Meg is "talált", kérdezte, hogy mennyit szoktam fizetni az útért? Mondtam neki, hogy nemigen utazom vonattal, szóval nem tudom mennyibe kerül a jegy. Azt mondta most ő sem tudja az átállások miatt. Odaadtam neki egy ötszázast, kb. 5 perc múlva visszajött, azt mondta 300 Ft és visszaadott 200-at. Jegyet nem kaptam, arra hivatkozott, hogy az átállásig nem tud nyomtatni! Nem egy nagy összeg, de miután leszálltam a vonatról felhívtam a Máv direktet és megkérdeztem a jegyárat. Egy hölgy vette fel a telefont, azt mondta 250 Ft a jegy. Mondtam neki, hogy ezt legyenszíves tudatni a kollégájával is, aki az előbb 300 Ft-ot kért tőlem és jegyet sem adott. Azt mondta, hogy erről ő nem tehet... -
Kazimír
őstag
Be köll fizetni, azt' jólvan...
-
tomazin
veterán
csak én nem tudok elvirázni,vagy ez másnak sem jön össze?
-
Bull Boss
őstag
Légyszives segitsetek már! Alkusz-on keresztül váltottam gépjármű KFB-t a MÁV-ra mert fiatal vagyok és nagyon drága volt az előző. És az első csekket kiküldte az Alkusz kft, de a második negyedévest még nem és ugye már megkezdődött a negyedév Mit tudok tenni? Van egy rakat telefonszámuk, de egyiket sem veszik fel. Segitsetek légyszives
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
- LG OLED55C12LA 2 ÉV GYÁRI GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs