Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
demars
addikt
kissé eltúloztam, mikor azt írtam, hogy jár nekik az anyagi juttatás... belátom! Másként fogalmazok, mert látom sokan nem értenek meg! Én a sztrájkot, mint egy eszközt értelmezem! Írtam, hogy nekem is sok bosszúságot okoz a sok járatkimaradás, késés! Azt is írtam, hogy egy sztrájk senkinek sem jó. Sem a vállalatnak, sem az államnak, de legfőképp a lakosságnak!
Éppen ezért gondoskodni kell egy minimumszintről, amit kötelesek teljesíteni.
De mint írtad, minimum szint az van! Múlt pénteken is, s kedden is vonattal jöttem fel Pestre!
Igazad van, kimehetnének a szalagmunkások is sztrájkolni. s miért??? --> mert demokratikus joguk van hozzá! Elméletben azért vannak az érdekképviseletek, hogy a béremeléses, munkakörülményes stb problémákat megbeszéljék, a felsővezetőséggel! Ha nem tudnak megeggyezni, a munkások dönthetnek úgy, hogy sztrájkolnak!
Ennyit szerettem volna mondani igazából! Nem azt írtam, h igazuk van, csak azt, hogy megtehetik, sok helyen van máshol is sztrájk, csak az nem érint annyi embert!
Írtam azt is, hogy ha pl. a mentősök kérnének nagyobb fizetést, s ha nem kapnának, Ők is sztrájkolhatnának. Vagy tévedek? Természetesen, minimum szintnek itt is kell lennie --> sőt, az első ide vágó hsz emben, beírtam egy szövegrészletet, miszerint ha a sztrájk emberi, ill. testi épséget fenyeget, be kell szüntetni!!! Ezt törvény szabályozza!
Azért írtam neked, s monstre kollegának először, mert úgy éreztem, hogy ti nem értitek a sztrájk lényegét... természetesen, nem értek egyet a MÁV dolgozók munkabeszüntetésével! Inkább, csak próbáltam olyan dolgokat keresni, ami indokoltá tehette ezt!
S itt térnék ki arra, amit írtál: "mondj még egy vállalatot, amely valamely tulajdonának eladásából részesíti a nem tulajdonos dolgozókat!"Amikor azt írtam, h jár nekik a bevételből, arra gondoltam, hogy mint részvényeseket megilletheti Őket a bevételből bizonyos összeg! Ez persze attól is függ, hogy mennyi részvényük van, mekkora összegben, hány % ban...és amikor vették a részvényeiket, milyen feltételekkel vették!!! S ezt szeretném kihangsúlyozni!
Sok cég létezik (létezett), ahol a dolgozók, vehetnek részvényeket! Annyit úgy sem tudnak venni, hogy befolyásuk legyen a cégpolitikára, de valakik szerint, ez ösztönzően hat a munkamorálra, mivel kicsit a dolgozóké is a cég... /ebbe szintén nem szeretnék belebonyolódni/! Erre írtam azt, hogy tuti h nem hasraütés szerűen kérték azt a 250e Ft ot fejenként! Persze persze, ha nem illeti meg őket nem kell felháborodniuk..
A másik, (ismét leírom, h nem a munkabeszüntetés mellett állok) pár hsz el feljebb valaki azt írta, hogy fordultak volna bírósághoz! Ez egy okos gondolat, csak sajnos az a tapasztalat, hogy egy nagy céggel szemben esélye sincs a dolgozóknak!
Remélem nem írtam félre semmit sem, s érthetően fogalmaztam! Nem értek egyet a sztrájkkal, csak elméleti okokat kerestem, hogy miért is kezdhettek sztrájkba a MÁV dolgozók!Még egy gondolat:vízművekről, áramról stb..! Persze, hogy háborog az ember, ha nincs víz, áram, telefon...stb! És? Nekik is joguk van sztrájkolni, ha ők úgy érzik! Mert ilyen törvényeink vannak! (gondolom a telefonosoknál csak a segély hívó számok élnek olyankor... nem tudom, még nem hallottam ilyen esetről) Ezzel csak azt szerettem volna ismét elmondani, hogy hiába nem értek egyet a sztrájkkal, akkor is megtehetik, mert a törvények lehetővé teszik!
Új hozzászólás Aktív témák
- Yettel topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Gaming notebook topik
- BestBuy topik
- Microsoft Excel topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Revolut
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- További aktív témák...
- Macbook Air M2 15" 8GB 256GB 100%
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3940, 100% Akksi
- Samsung Galaxy S25 Ultra / 12/512GB / Kártyafügetlen / MediaMarkt Garancia 2028.12.02.-ig
- 3db - Dell Alienware 18 Area-51 AA18250 18" - Intel Core Ultra 9 275HX, 64GB, 2TB SSD, RTX 5090
- Gyönyörű iPhone 13 128GB Fehér - 12 hónap JÓTÁLLÁS - Kártya független
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest