- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sh4d0w: Nyitlocker
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
- kraftxld: Diáklaptop - Dell Latitude 3140 - Királyunk ajándéka
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sirandrish: Dohányzás Vége(!?)
-
LOGOUT
Itt csak hivatalos forrásból származó információkat olvashatsz. Rajongói teóriák, egyebek ezen összefoglaló tárgyát nem képezik. Az összefoglalóval kapcsolatban bármilyen észrevételt, javaslatot szívesen látunk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Leporgott a stablista... 53 ora volt es 91%-ig jutottam normal nehezsegen.
Meg felkell fedezni par bolygot (8 rendszer, rendszerenkent 5-7 meglatigatni valo dolog...30 perc vegigcsinalni), ami hozzaad olyan 2%ot. Illetve vannak meg taskok (gyujts ossze, rombold szet, blabla).
Illetve harom mellekkuldetes var meg ram elviekben, de azok is piszlicsare semmisegek.Szamomra remek jatek volt. Maximalisan elegedett vagyok a rakoltott 40 eurommal. A witcher 3 nyomdokaiba nem er ugyan (azt barmikor ujrajatszanam, ezt egy ideig nem), de barkinek nyugodt szivvel ajanlom. Remelem lesz folytatasa.
Optimalizaltsag es bugok:
Az 50 ora alatt 2szer fagyott ki a jatek es high bellitasok mellett 40 fps ala soha az eletbe nem ment a cucc 2560x1080-as felbontason. Ez nekem megfelelt.
Ket grafikai bugba utkoztem, amikor Jaal ketszer is jelen volt a beszelgetes folyaman, illetve egyszer Cora kezeben ott volt a fegyver, amikor nem kellett volna.
Kuldetes nem bugolt be. Kuldetest nem kellett ujrakezdenem. Minden poccre ment ott ahol kellett.
Nem ragadtam be kepernyokre, nem tortent semmi sem. Teljesen ertetlenkedve allok azok elott, akik hibak tomkelegerol szolnak (persze biztos nem tuloznak).
Nem fordult elo vegtelen mentes betoltes. Nem kellett perceket (meg csak 1 percet sem) varnom mentes betoltesere, sot az SSD-nek hala minden masodpercek alatt betoltott, igy a gyorsutazast rengetegszer hasznaltam.Zene:
Ebben tenyleg gyenge a jatek. Egy epikus zenere sem emlekszem, de egye kefe. Ez legyen a legnagyobb baj. A hangok jok voltak.Grafika:
Soha nem voltam grafikabuzi es egy-ket csunyabb dolgon kivul szerintem remekul nez ki a jatek. Igen az arcmimika csapnivalo, de azert kivancsi vagyok, hogy a sok fanyalgo mennyit nezte az arcokat. Sajnos van egy olyan sejtesem, hogy a feliratok olvasasa miatt nem is nagyon emlekeznek arra sem, hogy milyen szinu a foszereplo szeme.
Jatekmenet:
Az elso ME jatek, ahol imadtam a harcokat. Remelem soha nem ter vissza ez a sorozat az idomegallitos dologra. Az sem rossz, de nekem ez sokkal jobban tetszett. Elmeny loni az enemyt. A tarsakat pedig nem is akartam volna jobban iranyitani, minthogy "mindketten lojetek azt, amig en a masikat lovom".Az tenyleg zavaro, hogy sokaig tart egyik bolygorol atmenni a masikra, illetve a Tempestre visszaterve rogton elhagyjuk a bolygot. Ezeket egy patch formajaban lehetne orvosolni es sok folosleges varakozastol megmentene az utokort.
Szerencsere annyira sokat nem kell oda-vissza szaladgalni ha jol osztja be a kuldeteseket az ember.Mondjuk az felbaszott, amikor Vetra hegyet akart maszni es csak ezert kellett elutazni Kadara-ra. Olvastam olyat, hogy valaki szerint pl a R&D rendszer bonyolult es atlathatatlan. Na nem tudom, hogy o pl mit szivott, mert kb a faek egyszerusegevel epul fel, ahogy a talentezes is. Teljesen kenyelmes volt a profilok hasznalata is.
Tarsak:
A vegere megszerettem a tarsakat. Mindegyikben talaltam olyat, ami miatt lehet vele szimpatizalni.Liamot nem hasznaltam nagyon, de a loyalty kuldetese volt a legviccesebb az egesz jatekban. Azon tenylegesen rohogtem. Aki kihagyta, az mindenkeppen nyomja vegig.
Romancot eloszor Coraval gondoltam, igy vegul Peebee lett. Tetszett a megvalositasa a dolognak, marintde hazi nyulra nem lovunk alapon megmarad utodomnak, ha esetleg megdeglenek (akkor meg nem tudtam, hogy a hugica felepul), . A szex jelenet sosem erdekelt a ME jatekokban sem.amikor osszehivja a csapatot es utana Scott szerelmet vall neki Tortenet:
A tortenet nem volt egetrengetoen fordulatos es huu meg haa, de bakker. 27 eves vagyok. Nem nagyon tudnak mar ujat mutatni. A kedvenc story alapu jatekom (Last of Us) osszes pontjat felismeretem korabbi jatekokbol-filmekbol-sorozatokbol. Tehat mar nem nagyon varok olyanra, hogy teljesen uj elmenyt kapjak.
A vagyaimat kielegitette. Kellemesen felepitette az andromeda univerzumat. Helyet is csinalt a folytatas(ok)nak vagy esetleges DLC-knek (amiket meg fogok venni, mint ahogy a Witchernel is tettem).
Az utolso 2 kuldetes teljesen jol hozta szamomra az "epic" minositest.
A kedves pathfinderunk jellemen annyira nem ereztem a fejlodest, mint amilyen nagy dolgokat veghezvitt, de egye kefe.oriic:
Az emlekek...nagyon jo volt hallani a kaszasokrol, a pasztorbacsirol es ugy az egeszrol. En nagyon remelem, hogy nem marad ennyiben es a kesobbiekben (folytatas, dlc) kapunk meg ezzel kapcsolatban informaciokat. Na meg ugye ott van anyuka meggyogyitasa. Azt a pillanatot is szeretnem meg latni, amikor vegleg el kell bucsuzniuk vagy happy end tortenik es megtalaljak a gyogymodot. ....Bakker mennyi lehetoseg van meg ebben a vilagban es jatekban. Remelem az EA es a Bio latja majd, hogy a haterek mellett ott vannak azok is, akiknek remek szorakozast jelentett a jatek es akarnak meg kapni belole.
Nem tartom igenytelennek magam es k* nem ertem, hogy miert van ez a nagy siras, ami a jatek korul van, mert remek darab lett ez. -
Romvr
őstag
Szerintem meg az a baj hogy záporoznak a mellékküldetések ha akarom ha nem. Elkezdek egy mellékküldetés de mire eljutok a feléig, máris "rámragadt" másik hat. Amiket ha elkezdek szintén rám tapadnak és most ott vagyok hogy van vagy 20-25 nagyobb mellékküldi meg vagy 50 "egyéb küldetés" amik inkább csak ilyen szkennelgetések vagy menny oda és hozd vissza jellegűek.
Nem mintha ez nagy baj lenne, csak jobban szeretem azt amikor én választok és tudatosan, nem pedig vödörből öntik rám és aztán ott vagyok hogy azt se tudom mit és hol csináljak, vagy minden küldetés után vagy 40 olvasatlan levelem van mert az "On Hold" küldetések is haladnak a háttérben.
Szóval elleszek vele szerintem még 40 órát az tuti.
-
válasz
drachoHUN
üzenetére
Nincs veled baj, magam is így vagyok vele. Gyorsan átfutottam pár hazai és nemzetközi véleményt (végigjátszás előtt direkt nem olvastam egyet sem), és elég fura az összkép. Asszem jól tettem, hogy nem olvastam a játékról semmit, sokan nem tudják befogadni azt a mindset-et, ami nekem lehetővé tette, hogy kitűnően szórakozzak.
-
drachoHUN
senior tag
Fast travel végrehajtása helyett, kis gondolkodás után a főképernyőre dobott a játék. Majd a space kötelező megnyomása után semmire se reagált. Sok sebből vérzik a játék, de így is tetszik és élvezem. Lehet velem van a baj...

-
Ellia
addikt
válasz
polgi803
üzenetére
Az a baj, hogy nehéz átlagot mondani, mert a küldetések nem egyszerre ugranak fel. Ha iránymutatásnak segít 41 óránál vagyok jelenleg két bolygó van "kész" - de mint említettem lehet felbukkant azóta pár új küldetés - nemrég kerültem a harmadik bolygóra. ezen kívül kettő biztos van, ahol telepet lehet létrehozni. Na meg ott van a Nexus ami lényegében a Citadel helyi megfelelője. Magyar útmutatós oldalról nem tudok, angolt rengeteget találsz.
-
Romvr
őstag
Azért vannak itt fura dolgok
De ugyanakkor elképesztő látványvilága van némely bolygónak
Meg úgy a játéknak
48 óra játék után megvan az összes bolygó 100%-ra de még csak most kezdtük el felderíteni a Meridian lehetséges helyét. Szóval inkább mellékküldetéseket csináltam meg a csapattársak küldetéseit...stb.
Ja és összejöttem Vetra-val... vajon milyenek lesznek a gyerekeink?
Amúgy a küldetések csoportosítását jó lenne helyszín szerint csoportosítani mert az oké hogy mikor mondjuk a Nexusra érkezem akkor kiírja hogy milyen küldetések vannak ott, de utána a Journals-ban már máshogy vannak rendezve... de már megszoktam.
-
Laja333
őstag
Az előbb nyomtam egy Update Game-et Originen, és letöltött megint egy 140megás frissítést. Nem tudom mért nem automatikusan tette, és azt sem, mit javít. Valaki talált már release logot patchekhez?
-
polgi803
őstag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy tud valaki átlagolni nekem, hogy hány bolygóra lehet elutazni single-be, illetve mennyi lehet bolygónként a küldetések száma, mellékekkel együtt? Csak átlag érdekelne...nyílván olyantól várom aki veséz mindent, amit lehet.
még annyi, hogy tudnátok olyan oldalt mutatni, ahol részletesebben le vannak írva a lehetőségek magyarul(!). Fejlesztések, gyűjtögetés...fajok, képességek, ilyesmi...értitek... -
[Prolixus]
addikt
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Ha olvastál pár kritikát a játékról, akkor tudod milyen lett. Itt a topicban is megoszlanak a vélemények róla. Különben meg attól függ, hogy neked mi a fontosabb a játékban, mi alapján mérlegelsz. Szerintem a játék olyan lett, hogy minden jó dologra vagy olyanra ami előrelépés a trilógiához képest jut legalább egy rossz vagy olyan ami visszalépés.
RPG szempontjából is butult is a játék meg nem is. A harcrendszer még tovább butult taktikai szempontból, cserébe szerintem sokkal élvezhetőbb mint valaha és semmilyen kasztrendszerbeli megkötés nincs. Bekerült a játékba a crafting és a gyűjtögetés, ez viszont egy masszív RPG eleme a játéknak, mindenféle fegyvert, páncélt tudsz gyártani stb. A beszélgetős rendszer is fejlődött is meg nem is. Már nem lehet abszolút pöcsfejnek lenni, szóval az elérhető válaszlehetőségek reálisabbak, de az esetek többségében ugyanúgy csak 2 lehetőség van, mint a ME3-ban és sokszor alig van különbség az adható válaszlehetőség között. Az arcanimációk rettenetesek, olyan igénytelen a játék például, hogy összesen egy asari NPC fej van, az is copy/paste egy fontosabb NPC feje. Viszont a pályák, tájak, páncélok meg rohadt jól néznek ki. Általában normálisan fut a játék, egyes helyeken viszont érthetetlenül bezuhan az FPS a béka segge alá, meg úgy zabálja a VGA-t a játék, mintha nem lenne holnap. Egyesek szerint a játék rendben van mert nincsenek benne olyan bugok, amik a fontosabb küldetések teljesítését megakadályoznák, de amúgy meg rohadtul tele van a játék egy rakás kisebb buggal. A galaxy map első pár percben nagyon király, mert kb. FPS nézetben utazgatsz a bolygók között, de ez kikerülhetetlen, úgyhogy kb 2 óra után már agybajt kapsz tőle, amíg egy szaros bolygó scannelés miatt fél percig kell bámulnod a képernyőt. Rengeteg a küldetés és a tennivaló. viszont a mellékküldetések egy jelentős része értelmetlen fetch quest. Szóval meh.
Tényleg attól függ, neked adott zavaró dolgokra hol van az ingerküszöb, meg mit értékelsz a játékban.
-
Laja333
őstag
Aranyosak ezek a "bugok".
Engem megmosolyogtatnak.
Rylkor csapja a szelet -
Darth_Revan
veterán
Sziasztok!
Az első 3 részt végigvittem és imádtam őket. Mondjuk az már nem igazán tetszett, hogy (legalábbis szerintem) ahogy jöttek ki az újabb részek, úgy "butult" a játék is, az 1. rész mintha nagyobb kihívás lett volna (mint pl az Uncharted sorozat, most a 4. résznél gyakorlatilag már ha pár perc alatt nem jösz rá a megoldásra, akkor szinte megmondják).Szóval, mi a vélemény az Andromeda-ról?
Nem zavar, hogy nincs Shepard parancsnok, de mint RPG, megállja a helyét? Elég jó lett ahoz, hogy megvegyem vagy inkább csak az elmegy kategória és ráér majd beszerezni egy leárazásnál?
-
Végigtoltam, 71% körül indítottam rá a last missionre, kb 70 óra játék után. Most visszatöltöttem, és kimaxolom amennyire lehet, majd megint elindulok a last missionre.
SÚLYOS SPOILEREK KÖVETKEZNEK (tag mögé rejtve)
DE TÉNYLEG
Általános fíling: ez egy Mass Effect 1 reboot. Annak is egy deluxe verziója, ami alatt azt értem, hogy ami ott idegesítő játékelem volt, abból itt élvezetes játékelem lett (pl Mako helyett Nomad, meg úgy általában a bolygókon való jövésmenés-kalandozás-lövöldözés, ami itt ugye sokkal jobb-több-szebb).
A Mass Effect 2-ből áthozott bolygószkennelés tök fasza lenne, ha nem kellene 30 másodpercet várni "bolygóváltáskor". A szintén onnat hozott bányászat beépült a bolygón történő offroad-ozásba, szerintem ezzel nincs gond, engem nem idegesített (de csak miután megpimpeltem a Nomad-ot, mert alapkivitelben eléggé béna kacsa).
Ezen a ponton vettem észre magamon, hogy akaratlanul is hasonlítgatom a játékot, főképp az előző részekhez, és a Witcher 3-hoz (Dragon Age-ekkel nem játszottam, de tudomásom van arról, hogy akinek azok is megvoltak, azokkal is össze szokták vetni fejben). Szóval mindent úgy értékeltem, hogy "hmm, ez jobb mint.... avagy, rosszabb mint.... avagy, ugyanolyan/hasonló mint..." Később ez átalakult***Sztori:
Ötletes elem, hogy párszor kinyírják a főszereplőt. Meg az ikerpár ötlet is elég eredeti nekem. Továbbá nagyon átjön a hangulat, hogy abban a galaxisban mi vagyunk az alienek. És vannak az őslakók.
Az is nagyon átjön, hogy bizony a nagy vándorlás nem úgy sikerült, ahogy terveztük, és most küzdünk a szaros életünkért, mint disznó a jégen.
RENGETEG SZÖVEG, ííííírdatlan mennyiségű szöveges tartalom, már csak ezért is évjátéka: a legapróbb kis bizbasz elcsípett beszélgetés is hozzátesz. Ha akarod akkor rengeteg "utcaemberét" kérdezhetsz meg róla, hogy mi a rákért indult el az új galaxisba, végre nem csak kulcsszereplőkről lehet 2 mondatnál többet megtudni. Így nagyon jól el tudtam merülni a világban, akadtak szimpatikus és kevésbé szimpatikus történetek, de volt mihez kapcsolódni.
A data padok továbbra is szuperül betöltik a szerepjátékokból jövő "infókat találsz kalandozás közben az eldobált tekercseken" funkciót. Hozzátesznek a sztorikhoz.
A fő sztori olyan, mint az első részben. Lassan jönni rá, hogy itt prothean helyett remnantok vannak (+az értük bolonduló asari tudós is a helyén van), és mass relay-ek (mint a lemásolhatatlan szupertechnika ami élhetővé teszi a galaxist) helyett vaultok vannak meg Meridian. Közben haloványan felsejlik a fíling (ME3-ból) miszerint "jóban kéne lenni minden frakcióval, és mindenki baját megoldani, hogy ha a végén bedörren a szarvihar, akkor jöjjenek majd segíteni". És így is van. Ments meg mindenkit, akit csak tudsz, tegyél el mindent, spejzolj a nehéz időkre, kötelezz le mindenkit. Főleg a csapattársaidat.***
A végső harc meg ME2+ME3 mix (Nyírd ki a csak időnként nyitva lévő Human Reaper érzékeny részét + Londonban kapcsolgasd be sorba a bizbaszokat). Az Archon megalomániáját kicsit talán túltolták a végére, és legalább jelképesen beleeresztettem volna 1-2 sorozatot, de ez apróság. Az epilógus viszont egyszerűen tökéletes. Nincs rá jobb kifejezés. És kiválóan fel van vezetve a következő rész.Harcrendszer:
Szokni kell. A jetpack elvitt egy plusz gombot, a dash meg egy másikat. Nem mondom, hogy csak Razer Nagával játszható, de ha nem nyomtál sok MMO-t/MOBA-t (ahol sok keybind kell az akciózáshoz), akkor szokni kell.
A képességek jók, a multi-class rendszer szerintem fejlődés (de nem javulás, mert az ME3 rendszere is nagyon jó volt). Fejlettebb, de ugyanolyan jó rendszer, lehet vele élvezetesen harcolni.*** És több kombináció kipróbálására ösztönöz.
Ami szar, hogy nem addig fut, amíg nyomom a shiftet. Na az sokáig zavart.Karakterek és románc:
Female salarianok és turianok (bár female turian volt ME3 multiban), végrevalahára! És a visszatérő komfortérzet: minden csapattárs a helyén. A nagy benga kiégett ősöreg veterán krogan motherfucker. A jófej laza feka haver (biztos brazil, azért szervez focimeccset). A badass turian (nagy-nagy-nagy puszi, amiért bevállalták, hogy NŐi nemet adtak egy ilyen habitusú karakternek, standing ovation, végre), aki a húgocskáért aggódik (mint Miranda). Az idegen technológiáért bolonduló asari "tudós". A zseni pilóta gyönge fizikummal, a törődő dokinéni (apróbb elhajlásokkal). Cora nekem új típus (de tetszett, jó szín), Jaal meg egyértelműen PC karakter, ő tölti be a "tolószékes meleg indián" szerepét ("hoztam az útra parfümöt meg kézkrémet" LOL).
A pathfinderek is mindegyszálig nagyon eltalált karakterek. Még egy párhuzam: Aria vs.Sloane, de Aria megint csak fokozhatatlan, így Sloane alul marad, és nem, nincs túljátszva Sloane, hacsaknem annyira mint annó volt Aria is.
A románccal viszont vannak gondjaim, mert bár van végre bimbi, de nem mindenhol. A sztorim az, hogy én ugye (hapsiként) mindig női karakterrel játszom minden játékot. Ennek oka, hogy nem nagyon tudok karakterekkel azonosulni, így inkább nézek egy női segget játszás közben. Lépjünk túl ezen. A lényeg az, hogy nekem ebből kifolyólag csak leszbikus románcaim lehetnek. A Mass Effect kánonban ez nem nehéz, erre valók az asarik. Viszont Peebee hogyismondjam... szóval ki van zárva. Vetra/Cora/Suvi maradt, és messze legutóbbi volt a legkedvesebb, így arrafelé tereltem a viszonyt (Kallo reakciója a hídon már önmagában megéri). Suvi-val viszont nincs ágyjelenet (Peebee-vel bezzeg van!). Egy kúrást igazán renderelhettek volna Suvival is na. Bár információim szerint Vetrával sincs ágyjelenet, ami szintén felháborító. Hogy Cora mit reagál, ha Sara Ryder közelítene hozzá, azt nem tudom.Zene: itten visszalépés van, de nem azért mert szar (mert kifogástalan a hangmérnöki munka), hanem azért, mert a korábbi részek atombaszom-über-epic trackjeit már nincs nagyon hova felülmúlni (nedves álmaimban Hans Zimmer készíti a következő részek zenéit, mert max ő tudná tromfolni pl az ME2 Suicide Mission trackjét). Nálam sajnos még az is nehezíti a játékzenék helyén való értékelését, hogy az ME main trackjét élőben hallhattam rendes szimfonikus zenekar előadásában. Azóta halhatatlannak képzelem magam. ***Megjegyzés a közepére is, meg a végére is: nekem az előző részekből átsejlő mechanikák, elemek, mintázatok, ötletek NEM "eztisláttammár, kúdekurvaunalmas" hatást váltottak ki. Hanem inkább egy megnyugtató komfortérzetet biztosítottak. Úgy volt új az élmény, hogy ismerős volt a mesélő stílusa. Aki RPG-zett papíron, az érti amit mondani akarok ezzel. És csak a történelmi hűség kedvéért: igen, vannak benne szarul animált arcok-mozgások. És? Engem kurvára nem akadályozott a műélvezetben. Bugok is vannak (kedvencem a remnant shipben a fal mögötti lőhetetlen turret, ő bezzeg ki tud lőni), de ezek csak pillanatnyi bosszúságok nekem. Nekem 10/10. Méltó a kánon eddigi részeihez, szép munka, nagyon jó vele játszani. Annó sem több élményért lettem fan az első részt végigtolva. Hát ennyi, szívesen olvasom a reakciókat.
-
xPraetoriaNx
senior tag
Jó igen, ott van az is hogy Archon csak "középvezető", meg az is elhangzik, hogy a clusteren kívül konkrét Kett Empire vanc sak azt nem akartam az előbb lepötyögni. 
De a kérdés továbbra is adott, ha nem új trilógiát akarnak ezzel kezdeni, akkor miért úgy fejezik be, hogy 101% a folytatás? Mondjuk a "nerm trilógia" lehet 4 rész is, de na.

Bár nekem már az is elég fura volt, hogy a játék neve Andromeda, erre csak egy cluster-ban szüttyögünk jobbrabalra. Következő játék "Andromeda 2" lesz vajon, ebből kiindulva?

-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
xPraetoriaNx
üzenetére
Nem is a morci
Kett a lényeg, hanem a tudat, hogy nem Archon volt a főgenya, hiszen ő is csak kapta a feladatot. Szóval valszeg a háttérben ott vannak az ő főnökei a Kett homeworld-ön. -
Derrewyn
senior tag
Na, már Andromeda-hoz is van Gamerpoop.

-
xPraetoriaNx
senior tag
Jól emékszem hogy azt mondták, Andromeda nem egy új trilógia kezdete?
Csak mert a sztori vége több szempontból is erősen azt mutatja, hogy "innen folytatjuk"... Csomó mindenre nem kapunk választ, illetve ott az a "morcin néző" kett a végén. (Aki aztán le is fejeli a kamerát lol) -
Sziasztok,
Jól gondolom, hogy bizonyos nyersanyagok csak bizonyos bolygón fordul elő?Pl. Magnézium nincs az Eoson. -
AAtt1la
aktív tag
Hatékony az biztos.
Én a trilógiát soldierrel toltam,úgyhogy most inkább az adeptre mentem rá.Igaz ebben a részben nem olyan erősek a kombók,de így a leglátványosabb a harc.Volt amikor pull-throw után az egyik felrepült,Drack begyújtotta,én meg charge-el újra berobbantottam a levegőben.
Én is a pathfinder páncélt fejlesztettem,mi durván néz már ki 5-ös szint után.
Volt aki elérte a 80-as szintet? -
drachoHUN
senior tag
válasz
Ra's al Ghul
üzenetére
Nem mondasz hülyeséget, amennyiben PC-én játszik.
-
AAtt1la
aktív tag
válasz
[Prolixus]
üzenetére
Az nálam is helyrehozta.
-
atainprison
senior tag
válasz
baphomet
üzenetére
Igen, megvan. De gondolom neked is megvan, hogy favourite váltásnál minden aktív képesség cooldownra kerül. Ezek után csak úgy látom értelmét használni, ha csak és kizárólag az egyik favouritot olyan képességgel pakolom tele ami power cell-t fogyaszt, tehát nincs cd (pl: omni grenade, trip mine, flak cannon). Viszont annyira sok pontom még nincs, hogy ezeket is használjam, talán majd később.
-
baphomet
senior tag
válasz
atainprison
üzenetére
Az ugye megvan, hogy a favourites használatával akár 12 különböző (4*3) skill-t is lehet használni? Bár az tény, hogy elég idegesítő, hogy ehhez fel kell hozni weapon wheel-t és így folyton megakasztja az akciót.
-
Derrewyn
senior tag
válasz
[Prolixus]
üzenetére
A Strike Team bugnál válts át felül másik képernyőre az egyik ikonnal, akkor bezárja a bugos párbeszédablakot.
-
janos666
nagyúr
Szerintetek van abban bármi logika, hogy egymás után sorozatban több
runeaugmentation legyártása n*x és nem csak 1*x research point-ot fogyaszt? Nem értem, hogy ez miért nem ugyan olyan, mint a többi tervrajz, ami megnyitáskor RP-t, de később "sorozatgyártásban" már csak nyersanyagot igényel.Amúgy hihetetlen nagy középső ujjazás ez a képembe, hogy tényleg kötelező SPACE gombot nyomni indításkor, nem elég bármi mást, vagy akár rákattintani a szövegre (ha már egyszer nem lehet leszokni erről az eleve oltári hülyeségről, hogy nyomni kell bármit is a menüben, mielőtt előjönnek az opciók).
-
törölt tag
Amúgy ez az invisible enemy Battlefrontban is megvolt, volt, hogy én lettem másoknak láthatatlan herokent és csak akkor vettem tudomást róla mikor azt mondták cheatelek

-
Edem05
őstag
válasz
Ra's al Ghul
üzenetére
Én is insanity fokozaton tolom ezekkel a skillekkel: Invasion, Turbocharge, Tactical Cloak.
De ezek mellett még kimaxoltam a Combat Fitness, Combat Tools, Assault Rifles, Pistols, Shotguns, tech ágon meg Team Support, Offensive Tech, Auxiliary Systems képességeket is. Ehhez van egy Pathfinder armor szettem.
Fegyverekből pedig ezeket válaszottam: N7 Piranha, N7 Hurricane, és N7 Valkyrie.Ez a build teljesen lopakodós fegyver orientált. Ezzel nem fogsz se bio se tech combokat csinálni. Vettem fel róla egy kis videó bemutatót: [link]
Egyelőre nagyon tetszik és elvagyok vele. Még nem okozott gondot semmilyen nagyobb dög. Pikk-pakk elhullik az összes.
-
atainprison
senior tag
Igen, tudok róla. Ha lenne több skill slot valószínűleg használnám is, de mivel csak 3 van, ezért nagyon meg kell fontolni mit választ az ember. Ezért döntöttem úgy, hogy a turbocharge mellé, még kiválasztok egy primer (pl: incinerate) és egy detonator (pl: energy drain) képességet is, hogy tudjak kombózni. Ráadásul az egyik armor, míg a másik shield ellen ad bónus sebzést.
-
[Prolixus]
addikt
válasz
Fitzgerald
üzenetére
Tegnap előtt én is rövid időn belül belefutottam két (számomra) új bugfajtába.
Az egyik a láthatatlan kett Eos-on, egy sziklából lőttek ki, amivel természetesen nem lehetett mit kezdeni, mivel én viszont nem tudtam lelőni őket. Szerencsére nem haltam meg, úgyhogy nem volt belőle problémám.
Amitől viszont agyfaszt kaptam, az az volt, hogy a Strike team kiosztásánál beszart a játék. Kiválasztom a Strike team-et, le kellene space-szel OKézni ugyebár, hogy XY Strike team-et küldöm a misszióra. És hiába nyomom a space vagy kattintgatok egérrel ezerrel az ikonra, nem csinál semmit. Másfél órán belül kétszer is jelentkezett, természetesen nyomnom kellett az AltF4-et. Még szerencse, hogy a Tempest-en gyakori az Autosave, úgyhogy érdemi progress-t nem veszítettem el.
A végtelen töltőképernyő viszont egy ideje már nem jelentkezik nálam (Thank God). Voeld-en volt utoljára, Havarl-on vagy Kadara-n egyszer sem.
-
-KP-
veterán
válasz
atainprison
üzenetére
Azt vágod hogy turbochargera rá lehet aktiválni a tactical cloakot? Egy valag megnövelt sebzésű black widow lövést ki tudsz adni, ha gyors vagy.
-
törölt tag
válasz
Fitzgerald
üzenetére
Érdekes, nálam ~fél perc alatt betölt a játék egy sima 850 evorol és nem kell trükközni offline móddal stb. Egyedül a felhőmentés van kikapcsolva mert az már más játéknál is galibát okozott. Ha rendszeresen csinálja ezt ott valami más gond van, mert ennyi ideig még HDD-ről se töltene.
Az említett játékmeneti problémákkal sem találkoztam, egyedül Eos-on az egyik outpostnál volt pár láthatatlan kett - ez eddig a legnagyobb bug amivel találkoztam az 5 bolygó alatt. -
inf3rno
nagyúr
válasz
Derrewyn
üzenetére
Ez a láthatatlanság meg elmenő hang szerintem Frostbite feature lehet. A bf4-ben is előfordult már velem ritkán ilyesmi. Volt, hogy az ember láthatatlan volt, csak a fegyver látszott az első 1-2 percben. Olyan is volt, hogy totál elment a fegyverek és lépések hangja, és csak a katonák szövegelését lehetett hallani. Gondolom amiatt kerülhetett bele ebbe a játékba is, mert régebbi Frostbite verzióra épül.
-
VincentVG
senior tag
Engem most per pillanat úgy igazán egy dolog zavar, kb 20 óra játék után (bár nem rohantam a storyval..) szval a kezdetektől van ez micro -stutter problémám.
a borderless window sokat javított rajta, de "fegyver" nézetben néha így is akadozik.
eléggé érthetetlen, és gondolom optimalizációs probléma.
az a furcsa, h ilyenkor végülis "kisebb" részt renderel, ha normál "nagyobb" nézetben nem akadozik... akkor.talán az effektekkel van valami baj, és közeli renderben jobban előjön.. nem tudom.
engem baromira zavar.
kicsit félreteszem, megvárom a patch-t.nekem is az a véleményem h nagyon ingadozó minden téren a game, vannak remek részek, és van olyan ahol kicsit félrenéz az ember..
nagyon nagy név, nekem ez lett volna az első ME.. van bennem hiányérzet, de azért annyira nem bántam meg mint egy mafia3-at.
+++ BF1, SW BF, TITANFALL után az első EA game amiben csalódnom kellett. ubisoftnál alap h óvatos az ember, de itt valahogy úgy voltam vele, h ha más nem is.. a grafika/optimalizáció rendben lesz egy frostbite enginben.
-
atainprison
senior tag
válasz
Ra's al Ghul
üzenetére
Resetelni a pontokat a Tempesten tudod az orvosi szobában.
Insanity-n tolom, nekem az alábbi builddel kb. lvl 10-ig volt nehéz a játék, azóta kb. egyszer sem haltam.
Először combat ágon ezt a 4 képességet maxoltam ki: combat fitness, assault rifle, sniper rifle, turbocharge.
Miután ezek megvannak átmentem tech ágra és most az alábbi képességek kimaxolását csinálom: incinerate, energy drain, team support, offensive tech, auxiliary systems.
Fegyverekből assault rifle-t (Valkyrie) és snpire rifle-t (Black Widow) használok. Profilok közül az Infiltrator-t használom, mióta a tech ágra is rámentem (előtte csak a Soldier-t tudtam használni). -
Ra's al Ghul
senior tag
Hali,
ki milyen build -et használ? Ki az aki akár insanity fokozaton játszik? Oda milyen build -et érdemes használni?
Illetve még egy kérdés: tudom a karakter talent -jét resetelni? -
Fitzgerald
veterán
válasz
üzenetére
Tessék, a következő dolgok az alatt a kevesebb mint 1 óra alatt mind megtörténtek, amit ma a játékkal töltöttem (ez nem azt jelenti, hogy ezek mindegyik olyan hiba, amellyel most először találkoztam):
Vagy 5 napja alapból offline módban indítom a játékot, mert ha nem, akkor 5-ből négyszer be sem tölti az állást ha a folytatásra nyomok, vagy a load game menüből kiválasztok egy manuális mentést. Tölt, és tölt. Meg tölt. És tölt. A végtelenségig. Ha éppen olyan kedve van, és hajlandó Alt+Tabra reagálni, akkor ki tudom lőni task managerből. Ha nem, resetelnem kell a gépet. Van reddit topikja is a bugnak.
A fenti hibát áthidalva elindítom offline módban a játékot, rányomok a folytatásra, vagy betöltök egy manuális mentést. Közel kettő és fél (!!!) percet tölt a játék a kereskedelmi forgalomban kapható leggyorsabb SSD-ről (Samsung 960 Evo). Ha meghalok, újabb másfél-két perces töltés következik.
Ez nem mindig van így, de kellő gyakorisággal történik ahhoz, hogy meg akarjam fojtani a felelőst.Voeld-en van egy remnant hely, ami körbe van rakva
kett aknákkal.
Van egy kis fali konzol, e-t nyomva tartom, valamilyen scriptelt eseménynek, dialógusnak kéne következnie.
Ehelyett az történik, hogy miután nyomva tartottam az e-t, semmilyen gombra nem reagál a játék. A kamerát tudom forgatni egérrel, de be van akadva a script, durván. Se Esc, se Alt/Tab, semmi. Reset.Következő: Kett outpostnál nagy lövöldözés, fedezék mögött tűz alatt vagyok két irányból. Próbálok strafelni, hogy a fedezék közepére kerüljek, ahol egyik irányból sem találnak el. Szó szerint meg sem mozdul a karakterem, hiába nyomom az A-t/D-t. Megölnek. Jön a töltés, 2 perc.
Persze nem így telik a teljes játékidő, de bőven elégszer történnek ilyen, és ehhez hasonló dolgok ahhoz, hogy agyfaszt kapjak tőlük, és igen, ezek súlyos hibák, sokunknál, és gyakran előfordulnak.
Akinél nem, az örüljön, jó neki.Szar lesz ezektől a játék? Nem. Ezek főleg technikai jellegű dolgok, idővel valószínűleg javítva lesznek. De léteznek, és rettenetesen idegesítőek. A játék célja meg még mindig a szórakoztatás, nem az hogy agyhúgykövet kapjon tőle az ember.
A korábban adott gyenge 8-as egyébként az én skálámon egy "jó-jó, de semmi különös"-t jelent. Nem kell ennél többet beleképzelni. Technikai problémák miatt nem vontam le semmit.
-
tiv83us
veterán
válasz
[Prolixus]
üzenetére
Az ME2, ben Insanity-n egyszeruen sehol nem volt ammo, mindenhol szarban voltam, mert minden kifogyott egy fel fingas alat... Ertem en. hogy az Insanity az Insanity, de nem igy kellett volna nehezze tenni, mert ettol csak idegesitobb lett.
-
janos666
nagyúr
Na nee! Vetra helyesírási hibával küldött nekem email-t. Ez komoly? [kép]
Szerintem ez nem vall a karakterre, hanem valamelyik Bioware-es nem tud gépelni.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
[Prolixus]
üzenetére
Most azt nem tudom, hogy a delux kiadáshoz kapott 2 extra páncél fejleszthető-e. Az explorer vagy mi a neve az elég szép bónusz xp-t ad.
-
[Prolixus]
addikt
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Jah, érdekes a kontraszt ha így nézzük, valóban. R&D rendszerrel én sem vagyok kibékülve teljesen, mert az alapötlet és a rendszer magja nagyon jó, cserébe kicsit túl van bonyolítva (úgy értve, hogy az én szájízemnek már túl sokféle erőforrás van, amit fel lehet venni/használni, nem az alapelve bonyolult), és mindez nyakon van öntve egy rettenetesen átgondolatlan és unintuitív (van ilyen szó?) menürendszerrel, ami pont hogy inkább eltántorít a craftingolástól, nem ösztönöz. Ez is olyan nekem mind a rakás bug vagy a galaxy map, minél többet kerülök szembe vele, annál inkább idegesítő és fárasztó. Viszont tényleg nagyon fasza fegyvereket ki lehet hozni, a páncél modok meg csak a habot adják a tortára. A játék végére tényleg úgy szabod testre a felszerelést, ahogy kedved tartja...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
[Prolixus]
üzenetére
Igen, láttam azt a mod lehetőséget... Viszont nem erre céloztam, hanem az egész rendszerre. Olyan érzésem van, hogy szándékosan van lebutítva ez az oldal is. Cserébe az RnD meg feleslegesen bonyolult, nehézkes.
-
vitaro
senior tag
válasz
[Prolixus]
üzenetére
Kihívás, hát az van. Az előbb nagy kihívás volt nem széttörnöm a billentyűzetem, miután Voeld-en 25 perc lövöldözés és három generátor kikapcsolása után beakadtam egy fedezékbe, így az utolsó gattlingágyús görény ledarált, a játék meg visszadobott a pálya elejére.

A pillanatmegállítós rendszer meg lehet, hogy valamilyen szinten könnyebbé tenné a harcokat, de nekem ez hozzátartozik a Mass Effect érzéshez, nélküle (némi túlzással) csak az n+1-edik akció TPS.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Egyetértek.
Sőt, az első rész melegedő fegyvereit kellett volna továbbvinni, mivel nem elvárható, hogy legyen elég thermal clip / ammo ebben a galaxisban. Elég bénán hat, hogy lépsz pár métert és ott egy újabb doboz lőszer ami persze jó a te fegyveredbe is.
Már ahogy Shep magyarázta miért jobb a thermal clip a 2. részben Conrad-nak, már az is nagyon gáz volt. -
[Prolixus]
addikt
Ez tényleg olyan, hogy mindenki másra vágyik. Nekem annál jobban bejött a harc, minél inkább elmentek a taktikus, hagyományos RPG-s iránytól a standard akció TPS irányba az 1-2-3 során. A jelenlegi rendszer nyilván egy újabb lépés ilyen téren. Egyedül annyit szeretnék, hogy egyszerre ne 3 képességet lehessen kontrollálni, hanem 4-et. Így hogy a csapattársakat nem tudom irányítani, 3 képesség valóban elég limitáló, még a Kedvencek rendszer mellett is, nyilván a váltáskor aktiválódó cooldown-ok miatt.
Amúgy egyetértek, az igazi királyság az lenne, ha mindkét rendszer használható lenne. Viszont ebben az esetben garantáltan balanszbajok lennének a játékkal. Így a limitációk mellett van benne kihívás bőven (hardcore-on legalábbis). Gondolj bele ha mindig kényedre kedvedre megállíthatnád a játékot, nyugisan szétnézhetnél Pause állapotban plusz a csapattársakat is te irányíthatnád ahogy akarod, mennyivel könnyebb lenne a játék.
-
vitaro
senior tag
válasz
[Prolixus]
üzenetére
"Igazából a harcrendszer kiválóságát mutatja, hogy..."
Számomra pont a harcrendszer a legnagyobb érvágás a játékban. Félreértés ne essék, ezzel nem azt mondom, hogy rossz, multiban király, de single-ben nekem egyszerűen kevés. A csapattársak feletti kontroll és a pillanatmegállítás hiánya kombinálva ezzel a háromskilles favorite marhasággal, nagyon, de nagyon nem adja. Jó lett volna ha benne hagyják a régi rendszert is, szerintem elfért volna egymás mellett a két mechanika, és akkor mindenki megtalálta volna a kedvére valót.
-
BoneDragon
veterán
Yep ma is a szokásos rinyahullám, érdemes volt benézni.

-
[Prolixus]
addikt
válasz
tiv83us
üzenetére
Persze. A ME2 soundtrack szerintem hibátlan, top3 játékos soundtrack-ben csont nélkül benne van. Megszámlálhatatlanszor hallgattam végig, annyira szeretem. De ha mondjuk a ME2 OST 10/10, a ME1 OST 8/10, a ME3 OST 7/10, akkor a MEA OST 2/10. Nem vártam ME2 színvonalat, de ettől sokkal jobbat vártam volna.
Igazából annyira visszahúzódó meg semmilyen, meg sokszor nincs is a soundtrack, hogy bennem már az is felmerült, hogy szándékosan lett ilyen. Fogalmam sincs mit akartak elérni ezzel, de minta instrukció az lett volna a zeneszerzőnek, hogy a zene ne emelje ki a jelentet, hanem észrevehetetlenül belesimuljon inkább...már ha éppen van. A zeneszerző tud ettől sokkal jobbat is, a Daredevil opening még sokáig csengett a fejemben hiába már régen befejeztem a sorozatot, de még az ilyen röhejes filmekhez komponált OST-je mint a Maze Runner is jobb, mint a MEA soundtrack.

-
tiv83us
veterán
válasz
[Prolixus]
üzenetére
Ejnye ma, hat nem lehet minden alatt Suicide Mission track!

-
törölt tag
válasz
Fitzgerald
üzenetére
Nem írtam, hogy elhanyagolhatóak lennének, csupán azt, hogy nem olyan súlyos mint ahogy és amennyire be vannak állítva és főleg nem "ez a játék szar" kategória. Máskülönben te sem 8-ra értékelnéd.
-
Fitzgerald
veterán
válasz
üzenetére
Én sem mondtam, hogy azt állítottad, hogy hibátlan lenne a játék.
De már rég nem az animáció a téma, ahogy látom már szinte mindenkinek sikerült itt túltennie magát ezen.
Kiből ömlenek még itt "túlzások, és kisarkított dolgok?"
Az utolsó 150 hsz konkrétan arról szólt, hogy vannak súlyos bugok amelyek sokunkat zavarnak, de ezek szerinted elhanyagolhatóak. Ha ez valóban ennyire egyértelmű lenne, már rég másról beszélgetnénk itt tökéletes egyetértésben."Ha pedig végigolvasol a topicban volt több pozitív összegző vélemény is (ők valószínűleg bölcsebbek és már inkább nem is reagálnak ezekre)"
Ezt én magam is megtettem a titokzatos, ide már inkább nem írogató napkeleti bölcsek mellett. Többször is leírtam, hogy nálam ez egy 8-ast ér, és hogy miért ér annyit.
Posztolni általában az posztol, akinek van véleménye, mondanivalója, hozzászólni valója az adott témához.
Az hogy valaki nem szól hozzá a dologhoz nem azt jelenti, hogy ő már valamilyen megvilágosodott, zen-tudatállapotban olvasgatja csak a fórumot kívülállóként, mosolyogva le-letekintve ránk.@tlv
Nem 6 pontos a játék, oda már jellemzően azok is eljutottak mostanra, akik az elején még élesebben kritizálták azt.
Az meg hogy kinek mennyire jön be az art, a soundtrack, erősen szubjektív. A zene nekem néhol tetszik, de általában eléggé nem tetszik. Én a trilógia indusztriális trackjeit sokkal jobban szerettem.
A játék hol szép hol nem, ez is rendben, nálam ez a hasonló játékokban általában sokadlagos tényező.
A harc is bejön, meg az R&D rendszer is. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
tiv83us
üzenetére
Az ME3 zongorás zenéje nagyon passzolt oda, ahhoz az epizódhoz és a történésekhez.
Itt nincs ilyen jellegű zene (legalább is még nem futottam bele), én azt reméltem, hogy több olyat fogok hallani mint pl. az a zene ami az AI videók és a team briefing alatt szól, mert nagyon passzolt volna a menühöz de ehhez képest elég snassz lett.
-
[Prolixus]
addikt
válasz
Derrewyn
üzenetére
Csatlakozom. Hatalmas csalódás a soundtrack. A legtöbbször olyan, mintha nem is lenne zene a játékban (és sokszor ez így is van, Nexus-on sincs zene például). Amikor meg aztán elvileg van valami (harcjelenetek alatt) akkor kb inkább arra figyelek fel, hogy mennyire generikus, unalmas, jellegtelen az egész. Kis túlzással bármelyik ME2 szám többet ér, mint az egész MEA OST együttvéve.
Igazából a harcrendszer kiválóságát mutatja, hogy ilyen pocsék zene mellett is ugyanolyan élvezetes az egész, mintha totálisan zene nélkül lenne a jelenet.
-
-
Derrewyn
senior tag
Sajnos nem egy Jack Wall szint.

Csak összehasonlításképpen holvan pl. Drack belépője ahhoz képest, amit Samara művelt ME2-ben.
Pedig nagyon hasonlót hatást akartak elérni, csak épp nem sikerült, és ebben a zenének jelentős része van. -
-KP-
veterán
válasz
tiv83us
üzenetére
jó zene? ez eléggé szubjektív. szerintem nem csak pocsék, hogy ne fogalmazzak durvábban (főleg multi alatt), de unalmas,jellegtelen és sokszor abszolút nincs összhangban azzal, ami a képernyőn történik. Singleben itt ott vannak jó zenei részek, de olyanok is, amik kifejezettten az agyamra mennek.
-
tiv83us
veterán
válasz
Fitzgerald
üzenetére
En pl nem vedem foggal-korommel, de azert en is a vedelmebe allok, mert kozel sincs akkora szarkupac, mint ahogy sokan beallitjak. Latszik a legtobb helyen, hogy baromi sok volt a melo vele, a zene is nagyon jo, a kilatas is profi, a harc is szuper. Sajnos az animaciok ugy lettek optimizalva, mint egy igazi open-world jatekban, mint peldaul a WoW mar 2003-ban is ganelyul nezett ki, de elvezheto volt. Vagy a TOR.
-
törölt tag
válasz
Fitzgerald
üzenetére
Az elsők között voltam aki írta, hogy az arcmimika a karakteranimáció és a haj sokkal jobb is lehetne még azelőtt, hogy "cool" lett volna előhúzni, illetve, hogy az arcok sem feltétlenül az előnyükre változtak a default karaktereknél. Ahogy az optimalizáltsággal és még pár dologgal sem vagyok teljesen megelégedve, tehát nem, nem állítottam sohasem, hogy hibátlan lenne - ezeket leírtam egyszer max kétszer, kiemelve azért a jó dolgokat is. Nem 10x és nem ez szar, amaz szar stílusban. Nem védem foggal-körömmel, de a túlzások és kisarkított dolgok mellett nem tudok elmenni ami folyamatosan ömlik.
Ha pedig végigolvasol a topicban volt több pozitív összegző vélemény is (ők valószínűleg bölcsebbek és már inkább nem is reagálnak ezekre), meglepő módon olyanoktól is akik megjelenés előtt még sokkal óvatosabban álltak a játékhoz - az egyetlen különbség, hogy ők nem posztolnak naponta. -
janos666
nagyúr
válasz
inf3rno
üzenetére
Még csak az fps, de most teljesen szétesett az egyik pre-release trailer-ben is látott cut-scene.
Epilepsziaveszély! youtube
Itt kiléptem ALT+F4 kombóval, újraindítottam a játékot, de ugyan ilyen volt második nekifutásra is, így valószínűtlen, hogy overclock/hardware hiba, az szerintem véletlenszerűbb lenne. Már 10+ órát játszottam, és nem csinált még hasonlót se (apró furcsaságok voltak, de nem váltott át a teljes képernyő zöldbe, vagy feketébe), most viszont kétszer is pont ugyan úgy futott végig a hibás cut-scene, ugyan úgy villódzott ugyan olyan színekben (a videó előtti részben végig élénk zöld, aztán villódzik zöldben).A DAI-val valahol update_8 körül kezdtem játszani. Az a baj, hogy most túl sok a szabadidőm, amit itthon töltök egyedül és nincs kedvem mással játszani, illetve én ~0 garanciát látok arra, hogy jelentősen javul bármi, nem a Bioware stílusa hogy komolyan foglalkozna a nem abszolút kritikus hibákkal, ami náluk bekerül a "gold" verzióba, az onnantól "nem bug, hanem feature".
-
Derrewyn
senior tag
válasz
üzenetére
Én játszom vele, eleinte a 10 óra után arra hajlottam, hogy nem veszem még meg, de nem bírtam várni. Ezt a döntést abszolút nem bántam meg, mert jó a játék, bár sajnos nem annyira, mint a korábbiak.
Viszont: Bugok vannak dögivel, és sajnos gamebreaking fajtából is találkoztam többel is.
Az igaz, hogy ezek a multiplayerben voltak, de azért röpke 2 óra, vagyis kb. 6 meccs alatt elég csúnyán veszi ki magát, hogy 1 meccsen totál elment a hang, egy másikon meg az összes PC láthatatlan lett. Ennél Overwatch még closed beta állapotában is simábban futott.Ha valaki meg azt állítja, hogy 35 óra alatt egy buggal sem találkozott, azt egyszerűen nem tudom elhinni. Nekem single playerben is volt néhány teljes fagyásom, egyik Strike Team konzolon belül, ami elég wtf, másik Tempesten szkennelés közben, de voltak láthatatlan kett NPC-k, és van jó pár apróság, amik felett már azért el lehet siklani.
Elég hosszú lesz a patch notes, ha mindent javítanak.Nekem az a véleményem, hogy ezt a játékot ilyen formában kiadni elhibázott lépés volt, amit a szélsőséges vélemények, meg az egész hozzáfűződő jelenség is alátámaszt. Őszintén remélem, hogy tanulnak ebből EA/Bioware háza táján, meg az egész iparágban.
-
tiv83us
veterán
válasz
[Prolixus]
üzenetére
vond csinalta! Thx!

-
inf3rno
nagyúr
-
törölt tag
válasz
inf3rno
üzenetére
Nem, az én érvem az, hogy ha játszol vele akkor azt is mond meg miért nem csak azt, hogy mi szar, meg bugos. Főleg, ha tényleg annyira rossz számodra, de mégis van valami ami miatt folytatni "kell".
"ha nem játszol vele, mert bugos, akkor inkább kussoljál, mert hát te nem is játszol vele."
Felőlem aztán ahhoz szólsz amihez akarsz, addig nem is érdekelt, hogy tapasztalatlanul beszélsz a játékról amíg nem nekem címeztél valamit
Az már más dolog, hogy ezek a hszek a saját megnyugtatásodon kívül másra nem jók.
Nekem sincs olyanokkal vitatkozni aki csak akkor kommentel ha valamelyik bughoz tud hozzászólni, de közben meg sincs neki a játék és a "cool" videókból informálódik."a ne játsz vele, ha nem tetszik, hogy bugos,"
Ezen pedig semmi érdekes nincs, ha tényleg túl van azon az ingerküszöbön akkor várni kell vele vagy visszakellet mondani amíg lehetett, hacsak nem szereted kínozni magad.
Szerk.:
Nem is írtam, hogy vedd meg. Aha neked azok az elveid, hogy a youtube-on mit mondanak róla, gratula
-
inf3rno
nagyúr
válasz
üzenetére
Az utóbbi.
Egyébként annyira kiszámítható vagy, nagyjából ez a két érv van a gyűjteményedben: a.) ne játsz vele, ha nem tetszik, hogy bugos, b.) ha nem játszol vele, mert bugos, akkor inkább kussoljál, mert hát te nem is játszol vele.
Valahogy ilyen beszűkült látásmódú emberekkel nincs kedvem leállni vitatkozni...Egyébként a halszem téma ott van bármelyik videon, ami a fm ryderről készült, szóval elég jól kijön. Düllednek a szemei, mint valami végstádiumú pajzsmirigy betegnek...
-
tiv83us
veterán
Az Eos-on a "Lost Brother" kuldeteshez lenne kerdesem.
Felmentem a Makoval a hegy tetejere nagy nehezen, ahova elvisz a kis nyil, majd ott van a nagy semmi. Kiszallni pedig nem tudok a rohadt nagy sugarzas miatt. En csinalok valamit rosszul?
Egy kis velemeny az eddigiekrol. Tegnap vegre a (sok multizas utan
) eljutottam a Tempestig. A feeling meg volt... Aztan megnyitottam a Galaxy Mapet... Ahhh, az a zene! Aztan a fulesemben kezdtek el suhanni az effektek, kozeledtem a bolygohoz, itt mar sirtam. Ez a hangulat nekem baszottul bejon!Szaby59

-
törölt tag
válasz
Ra's al Ghul
üzenetére
En elhiszem, hogy sokaknak bugos a jatek, de meg egy buggal sem talalkoztam 35 ora alatt.

-
törölt tag
válasz
Ra's al Ghul
üzenetére
Ahogy pl. vannak akik "világszerte megvették" a játékot és egyáltalán nem ez a véleményük róla, de abban igazad van, hogy a negatív vélemények mindig hangosabbak. A bugos videókra meg annyit, hogy bármely openworld játékból találok ilyen összeállítást.
Ööö nem hülyéztem le senkit, számomra meg az az idegesítő, hogy két hete csak a fikázás megy és általában ugyanarról a 3-4 userfiókról.Ok szar, mégis játszol vele, akkor oszd már meg azt is, hogy miért, ne csak azt, hogy "szar" és ezzel el van intézve, de azért mész vissza játszani.
Az, hogy megvetted attól még nem kell időt töltened vele, az idő is pénz. Valami (pozitív) oka pedig csak van annak, hogy folytatod még az említett bugok ellenére is."érdekel a történet akármilyen szar"
Erről beszélek akármilyen szar, de érdekel.

Akkor mégsem lehet "szar" vagy tanuljatok már meg megfelelő jelzőket használni
Mert az előző "ez egy szar játék" kommented alapján azt gondolnám, hogy minden tekintetben utálod ezt a játékot így felsorolt indokok max. pár órányi játékig tarthatnának ki, főleg ha már a trial alatt is ez volt a véleményed... -
Ra's al Ghul
senior tag
válasz
üzenetére
Hat komolyan módom nem értelek. Ok elhisszük, hogy neked tetszik a játék de ez NEM VÁLTOZTAT a tényen, hogy szar bugos a játék. Azt nem én mondom hanem világszerte azok akik megvették a játékot. Nem poénból készülnek a videók, hogy milyen is a játék valójában. Egy kicsit unalmas és idegesítő már azt látni, hogy mindenkibe belekötsz, hogy mekkora hülye meg minden hogy játszik vele ha szarozza. Lehet ők is megvették talán mert a korábbi részek tetszettek. Ja és hogy miért játszók a játékkal? Mert attól meg tetszik a Mass Effect világa és érdekel a történet akármilyen szar. Ja igen és a legfontosabb indok: mert kifizettem érte a pénzt. Ja, hogy miért nem kérem vissza az árat? Mert *lásd a korábbi mondatokban elhangzottakat: segítek érdekel... Ja igen és próbáltam a refund opciót nekem azt írja, hogy nem tudom.
-
törölt tag
válasz
xPraetoriaNx
üzenetére
Hülyén vette ki magát, de mégis azok voltak a jobbak és ezek közül volt aki visszatért később is.
Amikor Hacket, Illusive man, Anderson, akárki küld egy emailt a terminalra, hogy menj ide/amoda, pucold ki ezt a bázist és ennyi volt, na ezek voltak a rosszabbak, pedig azért a korábbi játékokban elég kevés mellékküldi volt. Itt mégis jobban hat, hogy beszélsz az emberekkel még ha csak arra a pár percre is, de látszik, hogy van mögötte valami nem csak egy skirmish. -
xPraetoriaNx
senior tag
Szerintem amúgy pont Andromeda-ba illik bele a rengeteg emberrel beszélgetést. Előző játékban szerintem rettenet hülyén vette ki magát, hogy "mindjárt megdöglünk mind, de azért inkább most elmegyek megkeresni egy random asari kislány játékmackóját" (nem, nem volt ilyen küldetés, érzékeltetés miatt sarkítok), de amikor új otthont kerestek akkor simán belefér az, hogy "mindenkinek" segítgetsz.
-
[Prolixus]
addikt
"Even if there is a good story or script buried in each of those, it's going to get drowned out by all the extra crap....But Andromeda, and many BioWare games, try to drown players in interactions, the vast majority of which are not substantive or engaging"
Ezzel az eddigi élményeim alapján maximálisan egyetértek. Sokkal több szinkronizált karakter, sokkal több párbeszéd mint valaha, de az egészen nem érződik, hogy ennek megfelelően tartalmasabb lenne, mint bármelyik korábbi játék. Pont erről beszéltem korábban, amikor azt írtam, hogy az egész játék fel lett hígítva. Papíron hiába minden adata impresszív, végeredményben ezek csak számok, ha a dialógusok egy 20-30 százaléka egyenesen rossz, a sok NPC meg akivel lehet dumcsizni, minimálisan ad hozzá a játék világához meg a történet lényegéhez. Például ha nem kérdeztem meg már vagy 20 embertől, hogy miért jött az Andromédába akkor egytől sem, de eddig összesen volt vagy 3 ember, aki nem ugyanazt a "kalandvágyból" szöveget tolta, csak máshogy megfogalmazva. Ez is egy rakás szöveg, de érdemben nem járul hozzá a játékhoz.
Szóval nekem is az a véleményem, ha az unalmas generikus szart kivágnák a játékból, és csak azt hagyták volna meg ami tényleg jó vagy egész jó, vagyis a tényleges tartalom koncentráltabb formában jönne rá az emberre, akkor nagyobb lenne a játékélmény. Kadara-n is pl. az első 2-3 side quest amit megcsináltam, tök jó volt meg érdekes, "na mondom mivan, hirtelen megtáltosodik a játék ezen a fronton?" de nem, a bolygó "második fele" ugyanolyan dögunalmas érdektelen melléküldetések abszolválásával telt, mint ami már a többi bolygón is gyakran előfordult.
Igazából össze kellene írni, hogy a tier 2-3 melléküldetésekből mi az ami értelme és mi az ami felesleges időpocsékolás...
-
maajsz
senior tag
válasz
üzenetére
Pont erről beszéltek feljebb, hogy ha a mellékküldik egy idő után unalmassá válnak, értem ezalatt azt hogy repetitív érzést váltanak ki (lásd nem csak az ME1 copy-paste féle üres bolygók, hanem az ME2 N7 missionok is ilyen érzést adtak attól, hogy szinte mind teljesem máshogy nézett ki), emiatt nem mindenki fogja végigcsinálni és elbukik egy egy meglepetéstől vagy easter eggtől. Ezek szerintem sokkal jobb helyen lennének egy egy fő sztorivonal mentén, pl egy félreeső helyen, vagy legalábbis nagyobb melléküldetés környékén. Az ok nyilvánvaló, miért vannak ilyen helyekre eltéve, pontosan hogy ne mondhasd rá hogy tök időpazarlás, vagy legalább is legyen valami érv ez ellen. Másrészről sokan vannak akik csak hazaesnek fáradtan és csak mászkálni meg zúzni akarnak kicsit egy látványos scifi játékkal, esetleg soha nem is játszották a trilógiát (szerintem ez nem is kicsi réteg) és ők leszarják a félvállról vett sztorit meg egyebeket, a bioware meg valszeg ilyen piacra is célzott. Nem beszélve mennyivel könnyebb már meglévő mapok meg assetekből újabb random küldit összehozni, mint az íráshoz, animációhoz, actinghez stb tehetséges embereket keresni meg megfizetni.
-
törölt tag
Azok a videók úgy állítják be, hogy "40 millióból ilyen animációkra futotta".
A bolygók méretén kb. semmit nem spóroltak volna, ha már egyszer el kell készíteni az asseteket és megtervezni hogy nézzen ki nem oszt nem szoroz mennyivel legyen nagyobb/kisebb.
Melléküldetések tekintetében a korábbi ME részek sem voltak kiemelkedőek hiába kevesebb volt belőlük, a ME3-nál a MP pályákat rakták be néhány melléküldetéshez. Itt amit eddig megcsináltam hasonló szintűek voltak, a DA:I-től fényévekkel jobb, ott tele volt gyűjtögess rakd ide/oda mindenféle interakció nélkül a karakterekkel. Ha kevés az a baj, ha sok az a baj, mindenki kedvére nem lehet tenni, ezért sem kötelező a mellékküldetéseket csinálni, a főbb küldetéseket külön szedi a játék.Azért amikor egy tök randomnak tűnő melléküldetésnél
azt nem mondanám érdektelennek, sőt kellemes meglepetés volt.kapcsolatot találsz a korábbi részekre, pl. AI group - Overlord DLC TV sorozatok más kategória, ott eleve igyekeznek kerülni a mellékszálakat.
-
janos666
nagyúr
Látom a MEA CPU limittel jutalmazza azt, aki felköhögi egy új VGA árát.

EOS/site2: 2500K@4.3GHz (a biztonság kedvéért C3 és C6, illetve az OS freq.scaling is tiltva, csak C1E van engedélyezve idle-höz, így játék közben fix 4300MHz-en ketyeg minden mag), és mind a 4 mag 100%-on van sergetve, míg 65%-on malmozik a GPU, de 60 alatti az fps.
-
-KP-
veterán
válasz
üzenetére
nem a 40 millióval van a baj. Az adott volt. Viszont tudni kellett volna akkor, hogy az a 40millió mire elég, és mire nem. Lehetett volna kevesebb, de minőségi tartalmat kiadni. Sokkal előrébb tartanánk. Fele vagy kétharmad ekkora méretű bolgyók, fele annyi de érdekes mellékküldi, jobban megírt sztori és karakterek stb. Fele ennyi, de normálisan animált párbeszédek. Olvastam egy külföldi véleményt a játékról ami jól megfogja a lényeget.
"In the run-up to Andromeda, BioWare was bragging that you could have detailed conversations with 1,200 characters and there was more dialogue than ME2 and ME3 combined. They were using that as a point of pride, but in practice, it’s actually a detriment. To me, that’s like saying a new book is 2,000 pages long, or a movie has an ensemble cast of 500 speaking characters. Even if there is a good story or script buried in each of those, it's going to get drowned out by all the extra crap. It’s like watching a TV show and having the main character stop every five minutes to have a conversation with their barista, mailman, dog-walker, and the person stuck in traffic next to them. Literally everyone. There is a reason that stories usually focus on a core cast of characters. But Andromeda, and many BioWare games, try to drown players in interactions, the vast majority of which are not substantive or engaging."
Angolul tudók előnyben.
-
[Prolixus]
addikt
válasz
xPraetoriaNx
üzenetére
5 évre egy ekkora játéknál nem stimmel az a 40 millió egyáltalán. Vagy az adat rossz, vagy ez az összeg kizárólag a fejlesztési költségekre vonatkozik, a többi nincs beleszámítva. A W3-nak pl. a teljes büdzséje volt 81 millió USD, ebbe benne vannak a súlyos pénzeket felemésztő marketingköltségek is. Korábban ugyebár azt írták, hogy 32 millió volt a fejlesztési költség, és 35 millió volt a marketing, és összesen 67 milliós büdzséről írtak: [link] Valószínűleg ez az utóbbi adat a rossz, de anno senki nem lepődött meg ezeken a súlyos marketingköltségeken. Szóval nem tudni pontosan a 81 milkából mennyi volt a marketing, de nagyságrendileg összehasonlítható összeg a konkrét fejlesztési költséggel az tuti.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad P1 Gen2 intel i7-9850H 16GB RAM 512GB SSD 15,6" 4K OLED TOUCH 1 év garancia
- Szerver / szerverterem / szerver infrastruktúra felvásárlás, 1-1db is, kiszállással, logisztikával
- HP ProDesk 600 G4 i5-8100 16GB 512GB 1 év garancia
- HP EliteOne 800 G6 All-in-One i5-10500 16GB 512GB 24" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- Sosemhasznált! HP OmniBook 5 i7-1355U 16GB 1TB 16" FHD+ Gar.: 1 év
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs

akkor jó...elleszek vele...na majd guberálok valamit... 

Legalábbis bányászattal nem fordulnak elő. Ládában már lehet hogy van, azt nemtom.

Grat a készítőnek, akárki is volt.
) eljutottam a Tempestig. A feeling meg volt... Aztan megnyitottam a Galaxy Mapet... Ahhh, az a zene! Aztan a fulesemben kezdtek el suhanni az effektek, kozeledtem a bolygohoz, itt mar sirtam. Ez a hangulat nekem baszottul bejon!