Új hozzászólás Aktív témák

• [Prolixus]

addikt

válasz -KP- #4802 üzenetére

"Even if there is a good story or script buried in each of those, it's going to get drowned out by all the extra crap....But Andromeda, and many BioWare games, try to drown players in interactions, the vast majority of which are not substantive or engaging"

Ezzel az eddigi élményeim alapján maximálisan egyetértek. Sokkal több szinkronizált karakter, sokkal több párbeszéd mint valaha, de az egészen nem érződik, hogy ennek megfelelően tartalmasabb lenne, mint bármelyik korábbi játék. Pont erről beszéltem korábban, amikor azt írtam, hogy az egész játék fel lett hígítva. Papíron hiába minden adata impresszív, végeredményben ezek csak számok, ha a dialógusok egy 20-30 százaléka egyenesen rossz, a sok NPC meg akivel lehet dumcsizni, minimálisan ad hozzá a játék világához meg a történet lényegéhez. Például ha nem kérdeztem meg már vagy 20 embertől, hogy miért jött az Andromédába akkor egytől sem, de eddig összesen volt vagy 3 ember, aki nem ugyanazt a "kalandvágyból" szöveget tolta, csak máshogy megfogalmazva. Ez is egy rakás szöveg, de érdemben nem járul hozzá a játékhoz.

Szóval nekem is az a véleményem, ha az unalmas generikus szart kivágnák a játékból, és csak azt hagyták volna meg ami tényleg jó vagy egész jó, vagyis a tényleges tartalom koncentráltabb formában jönne rá az emberre, akkor nagyobb lenne a játékélmény. Kadara-n is pl. az első 2-3 side quest amit megcsináltam, tök jó volt meg érdekes, "na mondom mivan, hirtelen megtáltosodik a játék ezen a fronton?" de nem, a bolygó "második fele" ugyanolyan dögunalmas érdektelen melléküldetések abszolválásával telt, mint ami már a többi bolygón is gyakran előfordult.

Igazából össze kellene írni, hogy a tier 2-3 melléküldetésekből mi az ami értelme és mi az ami felesleges időpocsékolás...

Új hozzászólás Aktív témák