Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Meggyi001: Amire figyelned kell Párizsban is...
-
LOGOUT
Itt csak hivatalos forrásból származó információkat olvashatsz. Rajongói teóriák, egyebek ezen összefoglaló tárgyát nem képezik. Az összefoglalóval kapcsolatban bármilyen észrevételt, javaslatot szívesen látunk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
[Prolixus]
addikt
Találkozott valaki azzal a buggal hogy a scanner beszarik? Nem lehet megnyitni, állandóan kilép. Vagy tucatszor jött ez nekem elő a 10 óra alatt, aztán random megjavul. Rohadt idegesítő.
A másik amitől falra mászok, hogy Ryder egyszer csak megmakacsolja magát, és kizárólag sprintben hajlandó közlekedni (ilyen mondjuk csak akkor jött elő, ha a Nexus-on/Tempesten/Hyperion-on voltam, tehát nem bolygófelszínen, páncélban harci felszereléssel). Hiába nyomod a séta gombot, semmi. Megállítod a karaktert, semmi, utána ha elindult megint csak sprintel. Aztán egyik megállásra valahogy megint megjavul és hajlandó normális tempóban futni, urambocsá még sétálni is.

Amúgy nekem a Tempest-en rettenetesen szaggat a játék, nem tudom miért. Bezuhan az FPS sokszor a béka segge alá. Na meg azt csinálja a játék, hogy ha először töltődik be a pálya, akkor istentelenül szaggat egy fél percig. Ez mindig jelentkezett, minden betöltésnél, picit még akkor ha ha gyorsutazást csinálok vagy régebbi mentést töltök vissza, de ilyenkor nem vészes, viszont amikor menüből először lépek be, akkor mindig jelentkezik és durván. Forgolódni meg mozogni kell vagy fél percig, hogy abbamaradjon a szaggatás, utána fut szépen a játék komolyabb FPS droppok meg szaggatás nélkül. Olyan, mintha a töltőképernyő lejártakor valójában még csak részben töltene be a játék, és kell még neki az a fél perc amíg minden elemet a helyére rak. Vizuálisan ez nem látszik, de máshoz nem tudom hasonlítani...
Ez a casual outfit váltás hogy működik? Raktam a karakterre egy dzsekit meg átvariáltam a színeket. Erre kilépek és ugyanaz az outfit van rajta mint eredetileg.
Most akkor mit kell csinálni, hogy tényleg fel si vegye amit kiválasztok neki?Volt még egy dolog amit nem értettem. Az EOS bizonyos részei (még azok is amik amúgy könnyen megközelíthetőek meg sima sík terepek, szóval nem a pálya "vége") olyan sugárzással terheltek, hogy lehetetlen kiszállni a Nomad-ből és nem meghalni 3 másodpercen belül, de a Nomad sem bírja sokáig ezeken a területeken. Az egyik ilyen területen volt egy hülye ásvány scannelős fetch-quest is, amit emiatt nem tudtam megcsinálni. Na most ezekkel mi a helyzet? Vajon lehet később fejleszteni magunkat meg a Nomad-ot hogy jobban bírja a sugárzást? Ha nem akkor fingom nincs hogy lehet megcsinálni ezt a küldit például. Másnak is volt ilyen? Első blikkre azt hittem ezzel helyettesítik a jól ismert invisible wall-t, de miután küldetést is pakolt ilyne területre, összezavarodtam kicsit. Sajna már lejárt a 10 órám, úgyhogy nem tudom megnézni pl. a Nomad fejlesztéseit.
És akkor a SPOILER szekció:
- Én továbbra sem hiszem el, hogy Alec meghalt. Hihetetlen semmilyen volt a halála, szépen elsötétül a kép amikor leveszi a sisakot és ennyi. Tényleg ennyi lenne? Érdekes, hogy nem láttuk és később sem látjuk a testét. Nincs neki semmiféle temetés vagy megemlékezés. Nameg akármelyik embert is kérdezed, mindenki csak azt mondja, hogy meghalt, senki nem mondja, hogy igen láttam a halott testét, otthagytuk a bolygón/visszahoztuk hamvasztásra vagy valami. Még attól a doki csávótól aki velünk jött Habitat 7-re direkt meg is lehet kérdezni, hogy pontosan hogy halt meg, de kitérő választ ad, aszondja hogy hősként halt meg és csak ez számít. Szóval WTF. Na meg van egy olyan achievement, hogy Family connections, és a leírása Reboot the Pathfinder. Ha ez nem egy NewGame+-os achi, ami arról szól, hogy csinálj egy NewGame+-t de ezúttal a másik tesóval, akkor nem tudok másra gondolni, csak arra, hogy Alec-hez van köze. Mindenesetre az egész halála, meg ahogy kezelik, hihetetlen semmilyen, amatőr, elégtelen. Ilyenkor általában jönni szokott egy csavar, hogy hoppá... - Már tudjuk lényegében, hogy a Nexus Uprising novella miről szól. Kicsit érdektelennek tűnik számomra, nem vagyok biztos benne, hogy ez az esemény "megér-e" egy komplett könyvet. - Bioware nem szarozik, már az elején ellövi, hogy SAM-be valahogy bele van építve Ellen Ryder tudata is. Annyira egyértelmű az erre való utalgatás, hogy én két esetre tudok gondolni. Vagy lesz még egy csavar ebben, szóval ez csak beetetés, vagy tényleg csak ennyi a nagy "titok", úgyhogy már az elején leleplezik, hogy ne legyenek nagy reményeink valami váratlanra. Ja igen, mondtam már hogy Liam egy faszkalap?
-
warcat
veterán
válasz
Departed
üzenetére
35.5€ árhoz december végén meg kellett venni,azóta használják a pénzem persze.
12150 a legolcsóbb most (első vásárlóként kérhetsz -5% kupont)
Így megjelenéskor már túl késő jó árat keresni, kulcsboltok(is) feltolják az árakat,ilyenkor már nincs nagy üzlet abban,hogy nem a saját x ezer € tőkéjük áll a preorderekbenDobozról scannelt képet szoktak küldeni.
Az orosz verzió rossz példa,mert azokra kb mindenféle lehetséges zár és korlátozás felkerül,annyira olcsón kénytelenek kínálni a játékokat,hogy valaki egyáltalán megvegye(régiózár,csak orosz nyelvet tartalmaz stb)Tippre lengyel dobozosokról van szó(korábban az volt a menő),ők még mindig kapnak kedvezményeket,lehet épp az orosz belorusz piac közelsége miatt (pl a muve árai alapján is látható)
és persze a rendelt darabszám is számít,arra is szokott a kiadó kedvezményt adni.Ez szürke forrás,mert az áruért fizetnek,csak az más régióba van szánva(így sérülnek az eladás feltételei).
Fekete, azaz lopott,kicsalt árutól nem tartok,mert az aféle üzletmodell nem fenntartható (több éves boltnál) csak ha nyomtalanul el tudsz tűnni a vásárlóid elől (pl a g2a piactéri próbálkozók,na onnan nagyon meg kell fontolni,hhogy veszel-e bármit), egyébként az ilyen kicsalt, ki nem fizetett dolgokat mindig kötelezően letiltják a rendőrségi/banki eljárással kapcsolatban, garantáltan,kivéve,ha nem azonosítható be pontosan az összes szériaszám amit kiosztottak.Szürke verzióknál igazából követhetetlen és ellenőrizhetetlen,mert bárkinek lehet barátja,ismerőse az adott "olcsó" országban aki vesz neked egy példányt ha megkéred....
De eltértünk a témától erősen
-
törölt tag
Tann egyik sora kicsit Aria Citadeles jelenetére emlékeztet
van egy olyan sejtésem, hogy az egyik - valószínűleg utolsó - DLC-ben, esetleg a következő játékban megérkezik a Quarian Ark rajta a Quarian, Drell, Hanar, Geth (?) "lakókkal". Ha tökösek akkor meglépik és ha még tökösebbek akkor az ME3 után indultak el... Amúgy a BroRyder szinkronja már most sokkal jobban bejön mint Shepardé, ott Jennifer Hale minden tekintetben lepipálta színészkedés szempontjából Mark Meert itt viszont nagyon jó a szinkron, nincs túljátszva, a helyzetnek megfelelően reagál mégis van benne kellő színészkedés is.
-
Ellia
addikt
válasz
inf3rno
üzenetére
A-a. Inkább a legtöbb "szürkezónás". Érdemes rájuk keresni Trustpilot-on mielőtt vásárlásba bele ugrik az ember.
Én szvsz a CdKeys-en vásároltam többször is, eddig minden flottul ment.
-
törölt tag
válasz
inf3rno
üzenetére
Megveszik akcio idejen es kesobb, amikor nem akcios, akkor eladjak.
Egyes regiokban (pl orosz) olcsobbak a jatekok. Ott megveszik es mivel regiofuggetlen a dolog eladjak valamennyi nyereseggel.edit: persze siman van, hogy lopott bankkartyaval vettek meg a jatekot es ugy aruljak...de na, aki olcsobban akar vasarolni, annak tisztaban kell lennie a kockazatokkal is
-
szallasi007
őstag
válasz
KillerKollar
üzenetére
Szerintem ha nem mindent tolsz csutkára akkor elég lesz neki a 8GB is csak akkor a háttérbe minden böngészőablakot csukj be. A nagy lapozófájl szerintem HDD-n csak hátrányt fog okozni (hacsak nem tudod SSD-re tenni). 16GB-om van. 1080p-ben 1080 limites volt? Miben nyilvánult meg?
Nekem ami fura volt az a CPU kihasználtság bár ez lehet a frostbite miatt volt, néhol minden mag minden szál 60-65 %-on ment néhol meg a 30%-ot alig karcolta.
Viszont a betöltőképernyő alatt volt hogy 117% volt a gpu kihasználtság amit nem tudtam hová tenni
Este ha gép elé kerülök lefotózom a beállításokat illetve csinálok néhány képet a terhelésről is.
-
Fitzgerald
veterán
válasz
szallasi007
üzenetére
Nincs lockolva a framerate párbeszédek alatt sem, egyszerűen csak össze-vissza ingadozik.
Néha alacsonyabb, mint egy 8 résztvevős összecsapás alatt single-ben. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
üzenetére
Lenyúltad a karakteremet? A szeme nem az igazi!

Amúgy igen, nálam is ilyen a haja. Szerintem hamar lesz egy újabb Amd driver, vagy egy frissítés a játékhoz. Maga a játék sem fut valami jól nálam 1080-ban, pedig annyira nem gyenge a vga (oké, most már belépő szintű), de az ME3-at konfigban feljavított grafikával is vitte lazán.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Sracok, mission pontokat lehet maskepp is gyujteni, vagy csak a sikeres strike-ok utan kapunk? Rohadt lassan gyulik, es 80 pont lenne a harmadik csapat megvetele.

warcat:
Ha app-ot haszbalod strike kuldetesekhez, nem csokken trial ideje.
-
KillerKollar
őstag
válasz
szallasi007
üzenetére
Igen ettől félek én is :/ Procitól kevésbé mert magasabb felbontáson GPU limites lesz a dolog,illetve néztem róla tesztet és ott pont azt láttam hogy annyira nem CPU limites a dolog,1080p-ben GTX 1080-al GPU limit volt,viszont már ott azt írták hogy 8 Giga ramnál karcolta a végét a dolog,te mennyi RAM-al tolod,16 Gb? Illetve ilyenkor segít ha nagyobb lapozófájl méretet adok meg?
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
PowerBuldog
üzenetére
20-an jar le az embargo.Aznap lesznek tesztek. En tesztem kicsit kesobb jon.
-
PowerBuldog
veterán
Sziasztok!
Tesztek mikor futnak be róla nem tudjátok?
-
szallasi007
őstag
válasz
KillerKollar
üzenetére
Szia, 4790k-t néhol rendesen megzabálja, csodálkoztam is rajta. Minden fullon 2k-ban 8.5 gb memóriát eszik nálam, 1070-en átlag 60 fps meg van. Zárt tereken 80-85 fps.
Viszont a párbeszédek alatt fps lock van ha jól rémlik (30) -
Egonyolc
aktív tag
Akinek lepörgöt a 10 órája és megvan a telefonos app, az tudja utána is küldeni a csapatokat?
-
tiv83us
veterán
Nekem meg most sincs Asarim, meg csak a Tempest vagy Charger ize SMG-t nytottam meg, majdnem mindig megheglek 5-6 Wave korul. Az Angara karakter nem rossz, a Shield Boost jol tud jonni, Trip mine es vegre a turret sem egy rakas szar. Nekem bejon egyelore, most baromi nehez, mert nincsen loszarunk sem. Igy volt ez a ME3-al is az elejen, kellett neki 2-3 het, amig Silveren kenyelmesen ment a cucc, aztan Gold, a Platinumot leszoloztam persze a challenge kedveert, de ha kikapunk egy paraj kombot, pl Geth/Condor, akkor az brutalis tud lenni meg mai napig is (foleg mikor megjelenik a 3 Geth Prime a 7. hullamban...).
-
Zoli133
addikt
Nah, tegnap nekem is sikerült kipróbálni, meglepően jól/szépen fut fullhd-ban, az i5-2500k, 8gb ram, r7 370 2gb kombón, más most sajnálom, hogy ma le fog járni a 10 órám ás utána várhatok csütörtökig.
-
Ellia
addikt
válasz
xPraetoriaNx
üzenetére
És yusukee!
Igen ez így van csak Én nem említettem meg amit írtok.

-
Exelsior
őstag
válasz
Ra's al Ghul
üzenetére
Nálam PS4-re van. Remélem nem lesz gond vele.
Habár azért PC-n is megnézném.30 FPS cap meg nem érdekel míg szép és folyamatos a játék lásd Horizon stb. De ez majd kiderül.
-
warcat
veterán
válasz
xPraetoriaNx
üzenetére
Nem hiszem,hogy rájöttek volna erre,inkább csak szépen megszűnt a régiónknak szóló kedvezmény a kiadóktól,az árak gyakorlatilag megfelelnek a nyugatiaknak,ott is a boltok adnak általában 10-20% kedvezményt preorderre(kuponok,amazon prime stb),ha azt levonod a 60 eurós árból pont ott vagy amit nekünk adnak.Szomorú,sajnos így kulcsboltoznom kell, pl az ME:Andromeda így kijön azért 35.54€-ból ami azért nem mindegy.
Más: sikerült végre rájönni,hogy a strike team menüpont alatt is lehet még lapozni

Az egy szem fickóm mellé 40 mission funds-ért lehetett másikat felvenni,a következő már 80-ba kerül.
Velük ugye lehet offline pörgetni a küldiket,a silver/ezüst fokozatúakat kb 2 és fél óra alatt tolják be,ha jól spórol az ember a 10 óra maradékával majd, megjelenésre lesz egy rakat láda single playerhez
-
xPraetoriaNx
senior tag
válasz
yusukee
üzenetére
I feel your pain brother, mostanság lesz 2 éve hogy sikerült végre levetni a 10/0,5-es netet... De ez a 30/5 is kezd gyászosan ergya lenni, már konkrétan megcsináltam azt, hogy amikor szűk baráti körben karácsonyoztunk, akkor vittem magammal az 1 terrás külső vinyám, és a házigazda netével (neki gigabit van) letöltögettem olyan STEAM játékokat amiket úgy gondoltam hogy a közeljövőben elő fogok venni...
Az én ötletemből kiindulva nincs esetleg valami haverod aki a közelben lakik, és tervezi preloadolni ma / holnap? Mert tényleg gyorsabb lenne átmenned hozzá, lemásolni a gammát, majd otthon a saját Originedbe beszüttyögni...
-
xPraetoriaNx
senior tag
Hát, amíg az ország egyik részében dobálják a gigabites netet, a másik felében meg örülhet az ember ha 20-30 megabites letöltést ki tud küzdeni magának, addig szerintem van létjogosultsága a "hardvare-es telepítőnek". Az már más kérdés, hogy miért még mindig DVD-nél tartunk... Nemrég kezembe került egy írásvédett pendrive, amin promóanyag volt, tehát INGYEN osztogatták. Innentől ne mondja nekem senki, hogy játékkészítőknek 60 euroért ne férne bele egy ilyen. Gyorsabb is lenne, fizikai területre is kisebb helyet foglalna.
Ha nem "jöttek volna rá" az itthoni retail boltok, hogy emelni kell az árakat (mostanában minden 14-15k PC-re is, korábbi 10-12 helyett), én tbh mai napig elsőre a "dobozos verziókat" tekinteném meg. Elérhető távolságban van 3 ilyen "gémer bolt" is, szóval nagyobb játékok esetében az "odamegyek-megveszem-hazahozom-felrakom lemezről" még mindig gyorsabb lenne, mint letölteni, mert sajna én is az "örül hogy végre 30 megabites nete van" kategóriába tartozom...
Egyébként meg sok országban (és a vicc hogy most nem Gvatemaláról vagy Ugandáról beszélek, hanem adott esetben még nálunk is fejlettebb országok közt is adódik több ilyen) már a 30 megabit is überjónak számít, a lakosság nagy rész max 10 megabittel baszakodik, szóval globálisan nézve meg pláne van létjogosultsága a lemezes kiadásoknak. -
yusukee
aktív tag
Ezt értem, én is szeretem a polcra rakni a Játékaimat és nem egy üres dobozt, amit 200 Ft-ból megcsinálok itthon.
Viszont sajnos én (plusz a többség) nem vagyok olyan szerencsés, hogy gyors netem legyen, egy mai játék letöltése napokig tart, ezért is szeretek dvd-ről telepíteni.
(Nem akartam megsérteni senkit, ha így sikerült leírni akkor bocsánat.)
-
yusukee
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudja valaki, hogy a PC dobozos kiadásban benne lesz e a játék DVD-n, vagy csak letöltőkód?
-
csab991
senior tag
Az sokat számít, hogy SSD-n vagy HDD-n van a játék? A DAI az megtáltosodott ha SSD-n volt, vagy itt kevesebb töltőképernyő van?
-
xPraetoriaNx
senior tag
válasz
Fitzgerald
üzenetére
Hát hallod könnyesre röhögtem magam, köszönöm

Főleg az a "seducing look" a 4. képen... meghalok

-
KillerKollar
őstag
Sziasztok! Aki próbálta a Trialt és 8 Gb RAM-al tolja,elég neki magasabb beállítások mellett is? Mert ahogy néztem elég brutálisan eszi a RAM-ot a játék... Plusz ha nagyobb felbontáson akarok játszani(1440p,4K,stb...) akkor több RAM kell neki? Vagy csak több VRAM?
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Ra's al Ghul
üzenetére
PS4-en miből gondolod, hogy jobb bármivel is? Eleve 30 FPS cap van rajta PS4-en.
-
NomadND1
senior tag
Tegnap mentem egy kört bronzon, hát elég gyenge. Majd ma nézem a többi szintet is. Kicsit buta a növényzet, meg az idegenek(amit eddig láttam). Összesítve pozitív :-)
-
danika0670
tag
válasz
Ra's al Ghul
üzenetére
Persze jonni fog egy nvidia hotfix hotfix hotfix ami ezt is tartalmazza majd termeszetesen. ^^
-
Ra's al Ghul
senior tag
válasz
MichaelSD
üzenetére
Hali,
van itt bárki aki, PS4 -re veszi meg?
Én most megvettem PC -re de sajnos nem vagyok megelégedve a gépem (profilomon láthatod) teljesítményével fut szépen meg minden de néha meg-meg röccen, ami engem zavar.Illetve ahogy látom vannak olyan részek ahol egy karakter feje enyhén pixeles!
Ha ez PC -n ilyen marad akkor inkább PS4.Szerintetek érdemes egy Refund és megvenni PS4 -re vagy jön valami VGA driver és javít egy kicsit a teljesítményen illetve grafikai bug -okon?
Sorry ez egy új hozzászólás akart lenne nem pedig válasz.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Fitzgerald
üzenetére
Azok alapján, hogy egy chatet sem tudtak összerakni így 2017-ben, nem kell sokat várni tőle...
-
olymind1
senior tag
másik topikból, Abu85 szerint:
"4K-ban a BF1 single nagyobb részletesség mellett simán tud majdnem duplaannyit. Egyszerűen csak régi a motorverzió. A Mirror's Edge Catalysthez fejlesztett Frostbite verziót nem véletlenül nem használja a legtöbb EA projekt, ez a második játék, ami erre épül. Optimalizálatlan és bugos verzió az újabb verziókhoz képest. Van két újabb Frostbite. Az egyik a BF1-es, amire sajnos nem olyan könnyű átállni a fejlesztések végén, de a Fifa 17-es és a Battlefront frissített motorjára könnyű lépni. De a Mass Effect bugokat látva, valószínűleg nem ez volt a legnagyobb gondjuk a fejlesztőknek."
Meg van ilyen német teszt is:
Mass Effect: Andromeda - First benchmarks and technical impressions
Lehet nem láttam mit kellett nézni, de semmi különbséget se láttam a 3 tesszelláció között (még a ki- és bekapcsolt között se). -
ForRedGlory
félisten
válasz
BoneDragon
üzenetére
Játék közben egyáltalán miért veszed ki?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Fitzgerald
veterán
A multi már csak emiatt a matchmaking szar miatt sem lesz hosszú életű. Többet nézem a host migration képernyőt, mint amennyit játszok...
-
BoneDragon
veterán
Azt hiszem már karcsú lesz a 760-as VGA, Highon eldöcög 30fps-el fixen, de 2-3 óra után kidob errorral, hogy tegyem vissza a videókártyám.. wtf

-
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
J.Hetfield
üzenetére
Hát ez elég gáz szerintem.. Lehetne 1-2 főküldi amiben ha az egyik döntést választjuk, akkor "valamelyik társ " meghal stb stb
-
J.Hetfield
aktív tag
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Ezúttal nem haláloznak el a csapattársak. pedig tök poén volt a 2. részt úgy játszani, hogy direkt kinyírd őket. Szerintem is idegesítő a tag, ücsöröghet végig a hajón a kopott kanapéján

-
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
[Prolixus]
üzenetére
. Ez a Liam gyerek egy ütnivaló gyökér, kb. eddig olyan, mintha valami 12 éves idióta írta volna. Kár hogy nem lehet megölni, mint anno Kaidant, valami értelmes csapattársat szívesen látnák helyette.
Ez tuti? Nincs valami mellékküldi amiben fel lehetne áldozni?

-
Drizzt
nagyúr
GTX980Ti-vel ultrán olyan 55 alatt még nem láttam fps-t, de nem ritka a 100 környéki se. Viszont néhol darabos, meg be-be akad. De szerintem ez valami engine sajátosság lesz. Kinézete meg nagyon jó szerintem. Kifejezetten tetszik. A játék is kellően érdekesnek tűnik. Kb. évek óta először érzem azt, hogy valamivel örömmel fogok játszani, ami le is köt.
-
[Prolixus]
addikt
válasz
birorichard
üzenetére
Nem azt mondom, hogy a legjobb fedezékrendszer evör, de szarnak sem mondanám annyira. De tekintve, hogy van helyette sokkal jobb dolog is (jet-pack meg ami együtt jár vele), összességében nagyon jó a harcrendszer így 2017-ben. Szóval valami puhának dobd az agyadat.

A ME1-gyel meg nem az volt a baj elsősorban ami itt. Ott az volt a baj, hogy beragadtál a fedezékbe, ha nyomtad is a gombot, lassú volt a reakció. Na itt ilyenről szó sincs, ha baj van akkor inkább pont az, hogy nem húzódik be egyből fedezékbe, csak ha tényleg közel mész, vagy nem tökéletesen. Az a ragadós tunyaság ami a ME1-ben volt fényévekre van ettől. lehet megszépültek az emlékeid ezen a téren...
Witcher téma:
Há pedig pont az volt a könyvek lényege szerintem, hogy a végére Geralt és Yen teljesen összeért, Ciri volt a hiányzó láncszem közöttük, és a "se veled se nélküled" viszony helyett végül harmonikus "csak veled" viszony alakult ki közöttük, pont nem az utolsó kívánság volt mint mestersége természetfeletti erő, ami összetartotta őket. Yen is megváltozott már, főleg, ami a Geralt-tal való viszonyát meg az "érzéseinek kimutatására való hajlamát" illeti. A másik: Ciri adta meg Geralt-nak amire vágyott? A végzetet? No-no miszter.
Szerintem. Geralt sosem vágyott a végzetre, semmi ilyen kívánsága nem volt, még "titkon" sem. Ciri szerepe ezzel kapcsolatban inkább az, hogy teljesen megváltoztatta Geralt felfogását a végzetről, meg részben a világról. De ha már itt tartunk, még a Ciri-Geralt kapcsolat is elég sekélyesen volt bemutatva ahhoz képest, amilyen bravúrosan szőtt közéjük szétszakíthatatlan viszonyt a lengyel író. A Ciri-Yen kapcsolat meg nem is létezik a játékban ahhoz képest, amilyen mély és fontos a könyvekben (ANYA). Az meg nonszensz, hogy Triss bármilyen szempontból is opció lehet Geralt kapcsán akkor, ha Yennefer is képben van. Triss valójában sosem érdekelte Geralt-ot akönyvekben, ha már itt tartunk. Ez a játékírók hülyesége, teljesen lényegtelen mellékkarakter volt Geralt románcai szemponjából. Szerintem még a tragikus sorsú Essi Daven is többet jelent a könyvekben Geralt számára, mint Triss (mármint mint nő meg románc, nem mint barát). Nekem a morális fertőben evickélés mellett a Yen-Geralt-Ciri kapcsolat adta az egész könyvszéria sava borsát. Anélkül harmadannyit ér az egész sorozat az én szememben. -
ForRedGlory
félisten
válasz
birorichard
üzenetére
Jo, tudjuk hogy szar, lepj tul rajta.
-
Fitzgerald
veterán
válasz
J.Hetfield
üzenetére
Már végiszaladtam a trialon a default Ryderrel, csak hülyülgetek a karaktergenerátorral. De amúgy nem viszem tovább a trialos karaktert a teljesben (ha úgy döntök megveszem, sanszos hogy igen), elkezdem elölről. Szeretek mindent felfedezni/megcsinálni/elolvasni egy végigjátszás során.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Fitzgerald
üzenetére

-
tiv83us
veterán
válasz
Fitzgerald
üzenetére
Aztakurva, ezt az arcot kene visszakuldeni a Milky Way-be, a Reaperek tuti visszatakarodnanak oda, ahonnan gyuttek.
-
Ellia
addikt
Az adatlapomon található konfiggal teljesen játszható rs. 1080p-re állítva, illetve csak az árnyékok vannak high-on, minden más amennyire lehet maxon van. Legtöbb esetben nincs meg a konstans 60 fps, de 30 alá se esett be egy két pillanattól eltekintve. Multiplayert még nem próbáltam.
-
birorichard
őstag
válasz
J.Hetfield
üzenetére
Az intimjeleneteket fel kéne vennie.

-
J.Hetfield
aktív tag
válasz
Fitzgerald
üzenetére
Te se vagy százas az fix
Végig így fogod nyomni? Oké, hogy jó poén de hosszú ez a játék, végig ezt a fejet nézni 
-
birorichard
őstag
válasz
[Prolixus]
üzenetére
Egy éve volt GOW akkor, mikor ezt kiadták, a fejlesztés már rég nem ott tartott, hogy ezt beépítsék, de mindegy, ha nektek tetszik, örülök, csak ne nevezzétek már ezt jónak 2017-ben, mert eldobom az agyam.
Tényleg, pont az egyben volt talán hasonló.
10 éve... érted. -
törölt tag
válasz
birorichard
üzenetére
Nem tudom te mit vártál, de az első rész harcrendszerétől pocsékabban nem láttunk még ME játéktól. Na az tényleg kínszenvedés volt.

(#3617) [Prolixus]: Nekem is ez az egyetlen amit egyelőre szokni kell, hogy külön figyelnem kell átváltott e fedezékbe.
-
[Prolixus]
addikt
válasz
birorichard
üzenetére
Akkor nem vizsgáltad meg alaposan a trilógiát. Egyik ME játék sem arról volt híres, hogy olyan forradalmi, top-notch lett volna a harcrendszere abban az időben, amikor megjelent. Igazából azokhoz a címekhez képest, amik kevésbé gyúrtak a sztorira/világra/karakterekre, mindig is elavultnak számított.
Amikor megjelent a ME1 azzal a béna, tunya ragadós fedezékrendszerrel és harcrendszerrel, már kint volt egy Gears of War. Szóval ilyen téren a ME játékok mindig az iparági sztenderdek után loholtak, azokat újítani sosem tudták, max megközelíteni.
-
birorichard
őstag
válasz
[Prolixus]
üzenetére
Nem azt mondom, hogy nem jobb a harcrendszer mint az előző részekben (bár nekem az jobban bejött), hanem azt hogy ezt a gagyit alkalmazni ma már vérciki. Lehet hogy velem van a gond, és sokat vártam, de könyörgök! Ez egy Mass Effect (-nek kéne lennie)...!

Persze, hogy olvastam (sőt, inkább hányszor...
) Tényleg kevés a Yen-Ciri vonal a játékban, de amit lehet, azt szerintem elég érzékletesen mutatja be, főleg Yen-t és az érzéseinek kimutatására való hajlamát figyelembe véve.
A Geralttal való kapcsolata az első találkozásuk óta egy nagy kérdőjel. Tudom, hogy az utolsó kívánság meg minden, de a kapcsolatuknak épp az a lényege, hogy óvatlanul fogalmazott Geralt, ezért ez a se veled-se nélküled viszony. Épp emiatt tetszett, mit tetszett, imádtam az azonos című mellékküldetést a hegytetőn a hajóval. Ott, ha akartad, a kapcsolatuk a lehető legszebb megoldásban végződhetett a dzsinn varázslatának ereje nélkül.
Ciri szerepe is érdekes, hiszen egyébként a könyvben is "elhagyja" őket, inkább az az ajándék volt mindkettejük életében, és azt találták meg benne, amire legbelül a legjobban vágytak, Geralt a végzetét, Yennefer pedig a gyermekét. -
[Prolixus]
addikt
válasz
birorichard
üzenetére
Használom, de nem érzem ezt ekkora problémának. Az igaz, hogy nem mindig úgy húzódik be fedezék mögé, hogy "na akkor most fedezék mögött vagyok és egy bizonyos szögből lehetetlen eltalálni". De nem mintha nem lehetne mozogni a fedezék mögött, és arrébb állni picit...nem vagy odacövekelve ha kilóg a fejed.
"Nem elég dinamikus/intuitív/folyamatos"
Na ezzel meg végképp nem tudok egyetérteni. Pont ettől intuitív/dinamikus/folyamatos, hogy nem gombokat kell nyomogatni, hanem odamész és behúzódik, ha el akarsz jönni akkor meg eljön. Nincs extra gomb, nincs extra input amit igényelne tőled a fedezék.
"Ja meg a fedezékben kicsit sem dinamikus a kamera, ez konkrétan zavaró, hogy semmit nem látni a terepből."
Ez már nekem is okozott gondot, egyszer, de mit mondjak, legalább nem segít a játék ha fedezék mögött vagy, tényleg olyan szarul látsz, mint ahogy Ryder.
Mondjuk ez sem vészes, egyszer vettem észre igazából összesen.Ahol igazat tudok adni az ez a 2 pont:
- nem vált automatikusan kameranézetet ha áthúzódsz a fedezék másik oldalára
- nincs kikapcsolható automatikus fedezék (utóbbit mondjuk engem nem érdekel, de úgy lenne fair, ha ez valóban opció lenne)
De még ezekkel együtt is, szerintem sokkal jobb ez a rendszer a jet-pack+hover+dash trió-nak hála, mint a régi módi.
Yennefer: Hát maga az egész koncepció. Aki olvasta a könyveket az tudja, hogy Yennefer-Geralt-Ciri. A játékban ezzel szemben Geralt-Ciri van. Ciri-Yennefer nincs. És az is röhej, hogy a Geralt-Yen kapcsolat egyáltalán kérdőjeles. Ha olvastad a könyveket akkor tudod mire gondolok, ha nem akkor meg felesleges magyarázni.
Kifejteném szívesen, de ez már nagyon off. -
birorichard
őstag
válasz
[Prolixus]
üzenetére
Az benne (nekem) a nem jó, hogy elég hektikus, mikor "aktiválódik", áll be fedezék mögé, mikor pedig kicsivel mögötte, mellette. Ahogy nézegetek, mozgok ide-oda, könnyen kimozdul. Alapjáraton sem kéne szerintem ennyire érzékenynek lennie, de erre szokott lenni beállítási lehetőség, automatikus fedezékelhagyás on/off.
Nem elég dinamikus/intuitív/folyamatos, mert egyik oldalról a másikra átnézni csak a jobb stick lenyomással lehet, ami megtöri a harc dinamikáját. Hirtelen ennyi. Lehet, hogy amúgy ez valaha jó volt, de azóta kipróbált sokkal fejlettebb megoldások vannak erre a játékmeneti elemre, és ma már ez gagyi, gáz, na. Elhiszem, hogy ha nem használod a fedezéket, nem tűnik fel, de az nem azt jelenti, hogy attól még okés.Ja meg a fedezékben kicsit sem dinamikus a kamera, ez konkrétan zavaró, hogy semmit nem látni a terepből. Félreérted, nem azt mondom, hogy bugos, hanem hogy egy ezeréves, kényelmetlen és csalódáskeltő "megoldás".
A főcímnél ne tudd meg, mennyire vártam a jól ismert zenét, mikor megjelenik a Mass Effect felirat, de semmi...

Am hogy bántak el Yennefer-rel?
Többféle befejezés van ezzel kapcsolatban is, mi boldogan éltünk az Isten háta mögött, amíg... el nem indultam Toussaint-ba. 
-
[Prolixus]
addikt
válasz
birorichard
üzenetére
De mi benne a szar? Ezt még nem írta le egyikőtök sem. Közel mész egy objektumhoz, akkor fedezékbe húzódik. Ha a seggedig ér csak az objektum, leguggol. Szóval mi a probléma? Hogy nem te nyomod a gombot?
Nekem a legnagyobb bajom eddig a soundtrack. Az ugyanis nincs. A másik meg Alec kiírása...ha tényleg csak "ennyi", az nagyon súlyos írói inkompetenciákat vetít előre. De összességében tetszik a játék, bár nem az a játék teljes mértékben, amilyennek én szerettem volna. Mindenesetre hogy tartalomban lesz benne, az már így 4-5 óra alapján is borítékolható szerintem. Szóval aki nem egy Witcher 3 féle etalonra vágyik, csak egy összességében jó és tartalmas játékra, az szvsz nem nyúl mellé.
(Mondjuk ez is olyan, hogy lehet felőlem a W3 az évezred játéka, sosem fogom megbocsájtani az íróknak hogy elbántak Yennefer-rel, szóval ez is relatív hogy kinek mi az etalon) -
birorichard
őstag
válasz
[Prolixus]
üzenetére
Na, mondjuk a jetpack nem is rossz. Mondjuk itt-ott beakad és nem lehet onnan kiugrani, de sebaj, ezzel még lehetne együtt élni. Amúgy ez az ugrás+dashelés egy az egyben force unleashed-et juttatja eszembe, szerintem retro, de mindegy, ez már szubjektív. Nem ettől lesz jó, se rossz a játék, pláne nem gyógyír a többi bajára.
Amúgy én is ugráltam benne inkább meg szaladgáltam, de ha van benne fedezékrendszer, ne én "közelítsem rosszul" a dolgokat, ha használni akarom és sz*r, mert szenvedés a használata...
-
inf3rno
nagyúr
válasz
[Prolixus]
üzenetére
Ha így van, akkor tényleg előnyére változott. Nekem sosem jött be ez a fedezékes harcrendszer. A végén még eljutunk addig, hogy first person shooter lesz a játékból.

-
szallasi007
őstag
Köszi a válaszokat

-
[Prolixus]
addikt
válasz
birorichard
üzenetére
És melyikben volt jet-pack meg hover? Szerintem ti eleve rosszul közelítitek meg a dolgokat. Ennek a harcrendszernek szvsz az a lényege, hogy minél kevesebbet kelljen egy fedezék mögött kuksolni. Folyamatosan mozogni, ide-oda...szerintem rohadtul király. Amikor néha be kell mennem fedezékbe akkor meg bemegy, komolyan nem értem hogy mi vele a bajotok. Lehet más játékkal játszunk.
-
birorichard
őstag
válasz
Ra's al Ghul
üzenetére
Nem is tudom, melyik játékban volt ilyen "semmilyen" fedezékrendszer, de valahonnan rémlik. Jézusom, az ME1 óta lement kismillió gears of war, a két újabb Splinter Cell, a közelmúltban pedig egy Division is...
"Remélem ez valami pre-alpha kiadás és majd 23 -án kiadják a rendes játékot, amit eddig még nem láttunk." - Hát komolyan mondom, én ezt nem engedtem volna ki a helyükben trial-ra. Ha már meg akarják szedni magukat egy jóindulattal béta állapotú játékkal, nosza, nem az első, nem is az utolsó eset lett volna, de ez öntökönlövés volt.
-
[Prolixus]
addikt
válasz
Ra's al Ghul
üzenetére
Mimika szar, de a fedezékrendszerrel aztán pont semmi baj nincs. Ami eddig egyértelműen előnyére változott az a harcrendszer.
Az írástól én is hányingert kaptam amúgy addig amíg a Nexus-ig nem értem. Ez a Liam gyerek egy ütnivaló gyökér, kb. eddig olyan, mintha valami 12 éves idióta írta volna. Kár hogy nem lehet megölni, mint anno Kaidant, valami értelmes csapattársat szívesen látnák helyette. Viszont amikor már lehetőség volt beszélni az AI górékkal meg ezekkel, már nem éreztem hogy ovis minőségű lenne a dialógus.
-
Ra's al Ghul
senior tag
válasz
birorichard
üzenetére
Sajnos egyet kell értenem, bér én PC -n játszok viszont, amit írtál az mind igaz.
Hát srácok komolyan mondom de az arcok és azoknak mimikái nem 2017-es szintet hoznak.
A harc rendszer is kicsit furcsa, amit azért még meg is szokható de a fedezékrendszer az valami botrány.Remélem ez valami pre-alpha kiadás és majd 23 -án kiadják a rendes játékot, amit eddig még nem láttunk. -
inf3rno
nagyúr
válasz
subzerohun
üzenetére
De legalább olcsó.
Én is lehet, hogy azt veszek legközelebb nvidia helyett, ha már új kártya fog kelleni ehhez a játékhoz. Vagy esetleg végigtolom 720p-n, aztán kész. Annyit úgysem ér az eddigiek alapján, hogy gépet fejlesszek miatta. -
subzerohun
csendes tag
Nekem a ME3-ban volt minden árnyék, fekete kis sarok olyan ocsmány hogy valami hihetetlen, az is AMD feauture volt
-
birorichard
őstag
Hát, nem tudom, lehet hogy én vagyok túl fáradt most ehhez, de ez egy nagybetűs GAGYI... Az animációk, különösen a face animok egyszerűen vállalhatatlanok egy késznek mondott játékban 2017-ben... A fedezékrendszer is fura, a tereptárgyakba háromszor sikerült már beakadnom indokolatlanul, pedig 1 órát ha játszottam... A párbeszédek annyira röhejesek és klisések, hogy nagyon.
Az már csak hab a tortán, hogy xone-on hogy néz ki, és hogyan fut, pc-n biztos jobb a helyzet, de ez így ah... hagyjuk is. Méltatlan ehhez a sorozathoz, remélem a sztori legalább érdekes lesz.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Energiagazdálkodásra ránéznék a helyedben, hátha nem ad neki elég áramot a winfos. Egyébként vannak vagy ezren ugyanezzel a gonddal más játékokkal, szóval valami radeon driver issue lehet a háttérben. [link] Nem hittem volna, hogy alul lehet múlni az nvidia-t driver terén.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Délutánra rajtam is megkönyörült az Origin, de vannak bajok...

Mitől ilyen a kép? Amd R7 260x, legújabb márciusi Catalyst, a januárival is ez volt. A hajnál vannak vibráló fekete kockák mikor ráközelítenek, meg a tükröződő dolgok úgy fele úgy néz ki, mint az a narancs paca ott a háttérben.
1920*1080, nagyrészt medium beállításokban, textúrák és post processing high-on.Próbaképpen megnéztem pár rendersettinget egy user.cfg fájlon keresztül, de nem ezek az effektek okozzák:
RenderDevice.ForceRenderAheadLimit 0
PostProcess.DynamicAOEnable 0
WorldRender.MotionBlurEnable 0
WorldRender.MotionBlurForceOn 0
WorldRender.MotionBlurFixedShutterTime 0
WorldRender.MotionBlurMax 0
WorldRender.MotionBlurQuality 0
WorldRender.MotionBlurMaxSampleCount 0
WorldRender.SpotLightShadowmapEnable 0
WorldRender.SpotLightShadowmapResolution 256
WorldRender.TransparencyShadowmapsEnable 0 -
warcat
veterán
Érdemes hostolni ha jó vas és netkapcsolat van,mert ha berak valami krumplit használó emberhez,egyrészt össze-vissza lagolsz másrészt egy idő után kivágja, és újraindul a küüldetés az elejétől.Namost 10 óra játékidőnél ez nem kicsit pazarlás...
Multizástól nem kell tartani, a bronze fokozat bárkinek teljesíthető ha legalább a tutorialt megnézted már.
VoIP kikapcsolható, chat meg úgy tűnik nincs, ha akarod kezelheted a többieket egyfajta fejlett botokként
Nem tudom pontosan mi vihető át singlebe,tippre a strike team menüpont alatti küldikért járó ládák egyike az singleben nyitható.
-
birorichard
őstag
válasz
üzenetére
Hát azért BF-ben ott a másik 63 fő (nyilván nem egyszerre való) megjelenítése, syncelni a playereket, lövedékeket, stb., szóval igény az ott is van. Ja a TPS az viszonylag sokat foghat rajta, hiszen közeli, muszáj kicsit detailesebb változatot mutatni folyamatosan.
Lassan megnézem boxon (ott van acces), h milyen, aztán attól félek, hogy beruházok egy dobozosra vagy vmi kulcsos oldalról pc-re.
Új hozzászólás Aktív témák
- One mobilszolgáltatások
- E-roller topik
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Áprilisi hardverpasziánsz
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- VR topik
- További aktív témák...
- 2K Gamer PC - Ryzen 7 5800X / AIO / RX 9060 XT 16GB / B550M WIFI / 32GB RAM / 1TB SSD / 650W GOLD
- LG 77B4 - 77" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Dell Precision 7670 FHD+ / i9-12950HX 16C / 64G D5 / 1T G4 / Quadro RTX A4500 16GB Pro tervező
- Újszerű Samsung Galaxy Fold 5 - 5G - 12Gb/512GB -(2026 Augusztusig Garis)+S-pen tok ceruzával
- WD Black SN850X 8TB
- INTEL Core i7-13700 3.40GHz LGA-1700 (30M Cache, up to 5.20 GHz) OEM CPU!
- GAMING PC! Ryzen 7600X / RX 7800 XT / 32GB DDR5 / 512GB NVMe / 700w! BeszámítOK
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11G I 8-16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo L13 G2 Core i5 1135G7 Intel Iris XE 8Gb Ram 256Gb NVMe SSD Boltból Garanciával Számlával
- AKCIÓ! Intel Core i7 6700 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

), lesz ez még jobb is.
Végig így fogod nyomni? Oké, hogy jó poén de hosszú ez a játék, végig ezt a fejet nézni