- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Nyitlocker
- gerner1
- kraftxld: Diáklaptop - Dell Latitude 3140 - Királyunk ajándéka
-
LOGOUT
Itt csak hivatalos forrásból származó információkat olvashatsz. Rajongói teóriák, egyebek ezen összefoglaló tárgyát nem képezik. Az összefoglalóval kapcsolatban bármilyen észrevételt, javaslatot szívesen látunk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
maajsz
senior tag
válasz
[Prolixus]
üzenetére
Ez a random enemy összetétel jó ötlet, de ha úgy működik hogy csak egy bizonyos közleségből triggereli a generatort és az autosave ennél viszább rak, akkor nem látom a megoldást hogy adhatná be ugyanazt mégegyszer. Ha belegondolsz az autosave pillanatában még nem tudja hogy mit ad be, ez akkor csak úgy megoldható ha a generálás után ment állást, amit nem tudom enged e? Ugye az előző részekben is a harc előtt már egy bizonyos ponttól nem engedett menteni, aminek gondolom összetettebb okai vannak, így lehet hogy mégy patchel sem tudják javítani

-
AAtt1la
aktív tag
Én eddig nem nagyon futottam bugokba,de most találtam egy érdekest.[kép]
A vicces az,hogy mind a kettővel tudtam beszélni. -
[Prolixus]
addikt
válasz
Fitzgerald
üzenetére
Ja ezt én is tapasztaltam. Valszeg így tartja "frissnek" a játék magát, hogy nem ugyanazokra a kis külső bázisokra rakja le az ellenfeleket. Viszont az tényleg furcsa, hogy néha meghalsz, mész vissza és tök üres. Mondjuk ez nem jellemző, inkább az, hogy eltérő az ellenfelek összetétele. Többször volt már olyan, hogy túl vakmerő voltam, belementem a közepébe, meghaltam. Volt a helyszínen egy rakás kett, voltak a sima katonák, volt az a füstbe burkolózó pajzsos csávó, volt a gépágyús pajzsos csávó, voltak a láthatatlanná váló dögök meg minden. Amikor mentem vissza meg volt vagy 4-5 közkatona aztán csápá. Alapból tetszik ez a rendszer, hogy nem tudod mire számíthatsz egyik-másik betöltés után, viszont ez tényleg hülyeség, hogy a közvetlen halálod után nem ugyanazt az ellenfélmennyiséget (és összetételt) tölti vissza. Valahogy rögzítenie kellene a játéknak, hogy halál miatt töltesz be mentést, és akkor ebben az esetben X ideig ugyanazokat az ellenfeleket töltse vissza, gondolván arra, hogy a játékos visszamegy rendezni a számlát.
(#4497) drachoHUN
Nekem mint felesketett Vanguard-nak természetesen a Charge+Nova. A Combo primer mindegy, mert nincs olyan ami "üti" a többit. Pull-nak az a "baja" hogy sem pajzsos sem páncélos ellenfél ellen nem jó. Cryo beam-nek korlátozott a hatótávolsága. Az Incinerate sem jó pajzsos ellenfélre. Szóval ezeket cserélgetem Combo primernek attól függően hogy milyen kedvem van, robbantani meg Charge-zsal robbantom a kombókat. A kedvenc shotty-t még nem sikerült megtalálni, mindegyikben volt valami ami miatt nem tetszett, de még nem próbáltam ki az összeset. nekem van 2 Vangurad profilom, anniy a különbség közöttük hogy az egyikben Combo primer van, a másikban meg Backlash, a Nova+Charge közös. Meg van egy tisztán Adept profilom Singularity-vel, meg két detonátorral (Throw+Lance). A negyediknek valami Tech orientált cuccot akarok, ha lesz elég skill pontom hogy érdemben invesztáljak abba a részbe, lvl 23-as Ryder mellett összesen a Cryo beam + Incinerate van feloldva a harmadik tier-ig a Tech részlegről.
-
drachoHUN
senior tag
Kedvenc fegyverek és képességek?
Én most ezt a P.A.W. assault rifle-t kezdtem el használni és eléggé bejön...
-
Bad Pritt
félisten
Véletlen elnyomtam a Strike Team leírást, most akkor mi az összefüggés a multival pontosan?
-
Fitzgerald
veterán
Én az Eos-i kett főbázison vagy 10x murdáztam meg hardcore-on. De a legviccesebb az, hogy kifelé jövet az összes kett + a két turret is újra spawnolt. Ordas nagy hibák vannak a játékban. Néha van olyan is, hogy megtámadok egy outpostot, megölnek. A mentést visszatöltve egyből rusholok ugyanoda vissza, de nincs ott senki. WTF.
-
törölt tag
válasz
BoneDragon
üzenetére
Mikor ilyeneket ordibált be a harc közben [kép-spoileres] én is megbántam, hogy őt vittem, azt hittem leütöm.

-
oriic
HÁZIGAZDA
Valakinek sikerült már kinyitnia a Remnant Abyss-nál a középső energia falat Havarl-on?
-
Ra's al Ghul
senior tag
Találkozott már olyannal valaki, hogy hossza játék után crash-el a játék: directx error maitt?
Olyat is ki ír mellé, hogy kevés a virtuális memória.Erre van valami ötlet?
-
BoneDragon
veterán
Időközben sikerült. Az a Peebees nagyon felb*szott.

-
[Prolixus]
addikt
válasz
BoneDragon
üzenetére
Jelen.
Hardcore-on vittem le eddig az eosi meg a voeldi csápost is. Igen, szerintem is nehezebb a Hardcore mint eddig bármelyik játék Insanity-je, korábban azt mondtam, hogy szerintem nem lineáris az ugrás a Normal - Hardcore között, de most már teljesen biztosan ki tudom jelenteni. Az Eos-os kett bázisos küldin annyiszor meghaltam Hardcore-on, hogy nem tudtam megcsinálni. Nem sokkal később visszavettem Normal-ra és kíváncsiságból megcsináltam a küldit...hát sétagalopp volt Hardcore-hoz képest. Utána persze visszatöltöttem a mentést, úgyhogy végül vagy 10 szinttel magasabb Ryder-rel sikerült megcsinálni Hardcore-on az eosi bázist.Amúgy szerintem nagyon hasznos képesség a Backlash. A ledobott bombái meg a fejéből kiköpött nagy sugár ellen nem tudsz mit csinálni, a titok tényleg annyi, hogy mozgásban kell lenni folyamatosan. Viszont van a harmadik támadása az a miniágyú szerű cucc, ami folyamatosan követi ahogy mozogsz. Na az ellen felbecsülhetetlen egy jó időben felhozott Backlash. Kár amúgy, hogy csak 3 képességet lehet használni egyszerre. Ha lehetne 4-et, akkor egy Vanguard a valamilyen Combo primer->Charge->Nova->Backlash szekvenciával kb megállíthatatlan lenne.

-
törölt tag
válasz
BoneDragon
üzenetére
Ugyan csak normalon játszom, de sikerült.
Az a lényeg, hogy folyamatosan mozgásban légy, mert van egy olyan támadása ami szinte azonnal öl + a folyamatosan spawnoló ellenfelekre is figyelj, mert hajlamosak meglepni hátulról [link]
Amúgy ja, az eddigi legjobb és leglátványosabb bossfight, hasonló a
csak jobban kivitelezve.DA:I sárkányaihoz -
BoneDragon
veterán
Valaki ölte már meg a havas mapon az Architectet? Nagy csápos állat a végén. Majdnem kettétörtem a billentyűzetem. Kb 2 lövés kellett volna neki erre fent akakod a kretén píbíbe és meghaltam... fuuu........... Amúgy sokkal nehezebb a játék mint bármelyik ME. Azokon úgy mentem végig mint kés a vajon legnehezebb fokozaton is. Bah. -
[Prolixus]
addikt
válasz
üzenetére
Ja, elég durva. Egyszer én is a menünél hagytam ott a gépet, lementem csinálni egy kávét meg egy szendvicset. Mire visszajöttem úgy bőgött a ventilátor hogy aszittem leolvad a gép. A Sapphire tuningolós szoftvere végig 100%-os terhelést mutatott, OC stability tesztnek is simán elmegy a MEA menüje. Nem nagyon láttam még ilyet, elég érdekes az biztos.
-
törölt tag
válasz
ScomComputer
üzenetére
Ja itt tényleg valamiért nagyon terheli a GPU-t mert nekem még a 60 FPS sincs meg. Mondjuk eddig nem tűnt fel, mert gyorsan mindig a játékba megyek viszont biztos, hogy nem normális.
[kép] a GPU power alapján full GPU terhelés van a "semmiért".
-
törölt tag
válasz
ScomComputer
üzenetére
Nincs FPS limit így a menüben, töltőképernyőknél nem ritka az 1000+ FPS sem amitől szépen bemelegedhet a kártya mert folyamatosan max terhelésen van. Vagy limitálod Vsync-kel vagy CFG/konzolból, "GameTime.MaxVariableFps 200".
-
ScomComputer
veterán
Ha esetleg valaki tudna nekem segíteni,megkérem nézzen már rá erre,és küldjön pü-t,vagy válaszoljon a megfelelő topikban...
Köszi szépen...
-
törölt tag
15 ora SP utan 23%-on jarok. Most ertem Voeldre. Eddig minden kuldetest megcsinaltam, amit lehetett es kb mindent felfedeztem az elozo 2 bolygon.
Nem talalkoztam olyan buggal, ami szamitana barmit is. Minden flottul ment.
Egy zavaro volt, amikor az egyik ellenseg belement a falba, de 2 masodperc mulva kijott es lelottem.
Adatlapomon lathato konfiggal 2560x1080-ban High beallitasok mellett megvan a 45+ fps minden korulmenyek kozott. Ez ala egyszer sem esett be.Nem hasonlit az eredeti trilogiara, de ez nem baj. Teljesen mas erzes vele jatszani, de szinten jo. Nekem is hianyzik 1 Miranda-Joker-Garrus-Wrex karakter, de messze meg a vege, hatha belejonnek a sracok.
Szimpatikus karakterek vannak es olyanok is, akik mar elnyertek az ellenszenvemet (kedves Addison nenirol van szo). EDI es SAM kozott borzalmasan nagy a kulonbseg, teljesen mas stilusuak. EDI megvalositasa kozelebb allt hozzam, de bizom benne, hogy SAM sem marad ennyire robotos. (Az egyik emlekben fogorvosos viccet meselt, ilyeneket tolhatna menet kozben is). A kuldetesek eddig teljesen jok voltak es vegre egy olyan Mass Effectet kaptam, ahol nem csak a tortenetert jatszom a jatekkal, hanem a jatekmenetert is. Minden ujitas tetszik, amit behoztak.
40 eurot mar most megert a jatek es meg a java hatra van.
Igen, az arcmimika rossz es sajnos a zenek sem jonnek at eddig, illetve amikor kedves pathfinderunk nagyobb szonoklatokat akar mondani, akkor ott meg erzem, hogy ... ehj kisfiam nem kellene meg ilyeneket, de barcsak ennyi lenne a maximum problomam minden jatekban. Nyugodt szivvel ulnek le mindegyik ele.
ui: PC verzio
-
Fitzgerald
veterán
válasz
[Prolixus]
üzenetére
" ...a Milky Way-ben is ugyanannyira hihetetlen volt hogy szinte minden faj humanoid, mint itt is."
Ez így van, csak ugye itt kiemelten arról szól a történet, hogy egy másik galaxisba utazunk, elképesztően messzi, ismeretlen, idegen világokat fedezünk fel.
Az a legnagyobb probléma, hogy a játék még így, egy másik galaxisban sem képes kicsit sem elszakadni attól a ténytől, hogy emberek készítették. Tökre nem érzem úgy, hogy elhagytuk a Milky Way-t.
Ha megnézed, a legtöbb lény designjában visszaköszön valamilyen földi lény karakterisztikája, legyen az hüllő, rovar, emlős állat, madár, vagy éppen az ember (vagy ezek keveréke).
Léteznek olyan sci-fik, amelyek képesek erre.
Valaki korábban említette pl. a nem szén alapú életformákat.
De a mechanikus létformák is fejlődhetnek teljesen más módon, mint ahogy azt ezekben a játékokban az ember elképzeli.
És igen, mindez így volt a Milky Way-ben is, mégis be tudtam nyelni. Miért? Mert ott elsősorban nem arra volt kihegyezve a sztori, amit itt feljebb megfogalmaztam.
De ez az egész dolog nem is lenne ekkora probléma, ha a két humanoid faj mellett lenne még 4-5 nem humanoid.
Abban is biztos vagyok, hogy kis kreativitással egy mittomén...Yog-Sothoth-hoz hasonló lényt is integrálni lehet a játékmenetbe (fedezékrendszer, stb.).@LeslieGasp
Az Ashley számomra túlságosan mesterségesen nézett ki a felfújt szájával, egyébként meg szerintem egy fekete-fehér fapina volt. Abban igazad lehet, hogy Mirandát talán azért is bírják többen, mert több szövege volt.
De szerintem a sztorija is kategóriákkal érdekesebb volt, mint Ashley-é.@Szaby59
"Cora sem ennyiből áll, eleve az emberekhez való viszonya a biotikus képességei miatt eléggé hullámos volt"
Hát ez az, hogy súlyosan borderline személyiség-és identitászavaros szegény.
Mit keres a csapatban? -
D4v3
őstag
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
XP-t ad az adott class-hoz, ha minden igaz.
Érdemes amúgy eleinte az 5k-s pakkokat venni, amíg nincs meg X-es az összes (5db) common cucc, aztán lehet utána feljebb menni. Így gyakorlatilag kivesszük a loot táblából a common-okat és nem kapjuk meg őket a nagyobb ládákból. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
A mutliban mit takar az ha a ládából olyan class esik, ami már megvolt? Mert pl. Human Male Warriorból már III-t ír a class selector de nem látom, hogy ez növelne statot vagy valamit.
Amúgy egész jó a játék multija, meglepődtem.
-
BoneDragon
veterán
Én csak 1 valamivel kapcsolatban vagyok csalódott. A társak. Először is, túl hamar kapjuk meg az egész brigádot, akik hát elsőre nem tűnnek valami nagyszámnak. Liara után reménykedtem valami hasonlóban, de Píbíííí túl gyerekes. Majd talán később...
Viszont ha ez nem triológiának a kezdete, akkor annak felvezetése?! Kíváncsi vagyok a végére, de az még messze van szerencsére, mert nagyon élvezem a felvedezést. Hála az égnek nem lett annyira mmo szerű, mint a DA:I.
Ja igen, az autosave rendszer kataszrófa, párszor már majdnem repült a billentyűzet.
-
Brucehun
aktív tag
Sziasztok!
Ti is tapasztaltatok olyat, hogy gondol egyet a játék és lezuhan az FPS 60-ról 15-re?
1600x900-as felbontáson low beálítások melett HDD-n és SSD-n is ezt cisnálja! -
maajsz
senior tag
válasz
Fitzgerald
üzenetére
"Ahogy az elsőben és a harmadikban ott volt Ashley, a másodikban meg Miranda. Annyi különbséggel, hogy a Miranda egy sokkal részletesebben kidolgozott, jól megírt karakter volt, nem csak egy mezei suna mint Ashley, vagy Cora"
Szerintem ennyire nagy különbség nem volt Ashley meg Miranda között. Ashley unszinpatikus sokaknak, mert "rasszista", igen kicsit eltúlozták ezt a vonalat nála, de pont az tetszett, hogy a beszélgetések során befolyásolod a karakterét és rámutatsz nála, hogy nem teljesen úgy van az. Neki a nagyapja miatti beskatulyázásból fakadt ez mint sérelem, míg Mirandánál az apja meg a gének miatt, azért is volt olyan bitchy az elején. Ráadásul Ashley jelleme erősebb jobban kitart a nézetei mellett, míg Miranda aki az elején elég frigid később gyorsan átvált egy bizonytalan ragaszkodó karakterbe. Mirandát azért is preferálják, mert talán jobb első benyomást keltett, több szövege is volt és a 3. részben neki van egy külön aktív sztori része, míg Ashlynek az elejét leszámítva nem sok szerepe van, később a hajón sem ad párbeszéd opciót. A Virmire túlélő 2. részbeli kameóját meg nem is említem, mert f@szság egy az egyben, hiszen Ashley meg Kaiden igen eltérő jellemet mutattak az első részben, teljesen más jellegű beszédstílussal és felfogással, ott pedig ugyanaz a sértődött kisgyerek dumát darálják el mindketten. Így Ashleyt nem venném a "mezei suna" kategóriába.
-
[Prolixus]
addikt
válasz
Fitzgerald
üzenetére
"Az én problémáim is hasonlóak, annyi különbséggel, hogy mindezzel együtt nálam azért az eddig látott dolgok egy gyengébb 8-ast megérnek."
Összességében nálam is, írtam is, hogy az, hogy értem hogy egyeseknél miért lett 6/10 a játék, nem azt jelenti, hogy nálam is 6/10. Nekem is iszonyatosan bejön a harc része, így a legunalmasabb és legértelmetlenebb fetch quest sem érződik totális időpocsékolásnak. Szóval összességében nálam is egy gyenge 8/10, de ha elsősorban a sztori és karakterek mentén értékelném a játékot, akkor eddig bizony az csak 6/10 körül lenne...
"Az új fajok nélkülöznek mindenféle kreativitást. A kett és az angara is más, meglévő fajok keverékei külsőre. Már annak is igen csekély az esélye, hogy két különböző bolygón az emberhez anatómiailag ennyire hasonló létformák alakuljanak ki, de oké. Ezt a trilógiában benyeltük"
Itt viszont nem értek egyet. Szerintem a kett és az angara nem azért nem kreatív, mert nagyon humanoid, meg hasonlítanak. A sztorijuk/kultúrájuk/biológiájuk nem eléggé kreatív. A kinézet kapcsán majd meglátod, hogy lesz némi összefüggés közöttük, de nem akarom elspoilerezni (mondjuk elég klisés húzás, meg kell hagyni, ahogy összekapcsolják ezt a dolgot). Meg itt inkonzisztens vagy szerintem logikailag, a Milky Way-ben is ugyanannyira hihetetlen volt hogy szinte minden faj humanoid, mint itt is. Szóval ha ott benyelted akkor szvsz nem "igazságos", hogy itt nem nyeled be. Másrészt ez már volt téma, részben a kreativitásuk korlátozott volt a fajok kinézete terén, mert olyan fajokat akartak csinálni (kellett csinálniuk), akik egyrészt funkcionálisak a fedezékrendszerben, másrészt a páncéljaik, fegyvereik használhatóak (mondjuk ilyen téren a remnant kilóg a sorból, szóval ez az érv nem teljesen állja meg a helyét).
"(#4470) Szaby59 "
Cora kapcsán nem az a baj, hogy nem érthető bizonyos reakciója, hanem ahogy az egész karakter meg van írva. Ahogy már említették a
Nyilván ez csak egy kiragadott példa, de folyamatosan ezzel szembesülök a karaktere kapcsán. A küldetéseken is egyik pillanatban komoly katona, a másikban egy egy ugyanolyan közönséges akárki, mint bármelyik utcai haver valami kalandtúrán. Értem én, hogy ezt a kettősséget akarja érzékeltetni a játék, de piszok szarul csinálja. Pl ezt úgy lehetne jól csinálni, hogy a küldetéseken meg amikor másokkal van interakcióban végig komoly a csaj, viszont amikor a Tempest-en vagyunk csak kettesben, csak akkor mutatja a gyengébbik oldalát. Így egy nagy inkonzisztens katyvasz az egész karakter.Nexus-on még no problem volt neki hogy nem ő lett a Pathfinder, aztán sokkal később akad ki a Tempest-en? Nem fordítva kellett volna ennek lennie? Először kiakadni, ás csak utána "no problem" attitűd? Vagy ha azt akarták ezzel kifejezni, hogy mint fegyelmezett katona kezdetben elnyomta ezeket az érzelmeit, akkor rohadtul bénán csinálták meg. Másrészt a mentora órákkal ezelőtt patkolt el, de a Nexuson meg sima casual cuccot nyom le Rydernek, hogy "We'll bounce back, real food and a shower are just ahead". Really?! 
Ráadásul asari kommandós dolgai egyelőre totális melléfogásnak számítanak. Eleinte izgatottan vártam, hogy miket fog feltárni, de szinte semmi értelme a sztorizgatásnak. Sorolja a neveket, hogy ki milyen volt kihez hogy viszonyult, de nekem ezek a nevek és karakterek semmit nem mondanak, maximálisan hidegen hagy az egész. Én aktuális sztorikat akarok hallani, lehetőleg olyanokat amikre nem nagyon számítanék az eddigi tudásom alapján az asarik-ról. Ilyen még nem nagyon volt, ami aktuális sztorikat mondott, az is nyúlfarknyi volt és érdektelen. Szóval ettől még komolyan Ashley múltja is érdekesebb volt. "Látod, hogy aktiválni tudod őket és azért nem random helyeken vannak, hanem kapcsolódnak egy korábbi küldetés helyszínéhez vagy eleve a településeken van."
Igen ám, de nem mindig vannak jelölve azzal a kék hatszög ikonnal a nagytérképen, mint a mellékküldik általában. És ha egy HUb areában van vagy 6-8 "beszélhető" NPC szétszórva miközben az egész területen van háromszor ennyi "alak", akkor azért nem olyan nehéz lemaradni párról.
"Azt befolyásolja, hogy ezek a dolgok már a játék előtt ismertek voltak, tehát nem értem miért vársz most mást. Most ha úgy tetszik ott van a 3. faj a Remnant/akik építették amiről semmit nem tudunk - de ott van."
Yaaaaaaaaaaaaaaaay, ott vannak de szart sem tudunk róluk. Na ez már döfi.
Kíváncsi leszek, hogy a Remnant rejtélyt hogy fogja kezelni a játék. A kritikák alapján nem sok eredeti lesz abban, ami velük (és a teremtőjükkel kapcsolatban) feltárul majd...Miért várok? Leírtam már. Mintha nem olvasnád amit írok. Bíztam benne, hogy lesz még egy új faj, a kritikák előtt nem tudtuk biztosan, hogy csak 2 új faj lesz (angara+kett). Vagy bíztam benne, hogy ha nem is lesz extra meglepi, a 2 új faj jó lesz. Hát elég közepesek lettek. Engedd már meg, hogy emiatt csalódjak a játékban...
"Tényleg meg kell magyaráznom, hogy egy teljesen új franchise/világ első részével érkező infóárad/élményekhez hasonló nem nagyon lesz a sequelekben ?"
Ez jogos lenne, ha a MEA közvetlen sequel lenne. De nem az, max egy spin-off, ahogy te is írtad, bizonyos szempontból meg soft-reboot. De ha akartak volna, még inkább eltávolodhattak volna a trilógiától. Az ő döntésük volt, hogy hozzák a régi fajokat vissza, az meg már az ő szegénységi bizonyítványuk, hogy 50 óra után a régi fajokról semmi újat nem sikerült megtudnom, csaj a régi konfliktusokat meg eseményeket melegítik fel/emlegetik fel újra. ráadásul mennyit hallhattuk, hogy sok szempontból vissza akarnak térni a ME1 szellemiségéhez. Ez, plusz az új galaxis ténye azt hiszem nem éppen arra ösztönözte az embereket, hogy csak "kicsiben" gondolkodjanak, már ami az újdonságok mennyiségét illeti.
"És akkor ne azt mond, hogy jobban ki voltak dolgozva mert nem voltak."
Lol, írok neked itt ezerrel, de így már biztos, hogy nem is olvasod rendesen amit írok...SOSEM mondtam, hogy az első részben kidolgozott karakterek voltak. Ezt írtam le én is vagy 4-szer, hogy nem voltak nagyon kidolgozott személyiségük, de mivel szócsövek voltak a saját népüknek, így működtek, nem voltak unalmasak. A MEA-ban ezzel szemben nem működik a gárda nagy része. Se nem szócsövek, se nem önmagukban érdekesek és jól írtak (Vetra-t és PeeBee-t leszámítva).
Na mindegy, én nem cséplem tovább a szót, olyan a játék amilyen. Majd végleges konklúzióra visszatérek akkor, ha ténylegesen végig is toltam a játékot, így 45-50 órányi játék után viszont a fenti véleményem van a játékról.
-
törölt tag
válasz
Fitzgerald
üzenetére
Mirandával meg úgy az ME2-es karakterek többségével általában elég nehéz vetekedni. Ott gyakorlatilag "elpazaroltak" egy teljes játékot a karakterekre.
Cora sem ennyiből áll,eleve az emberekhez való viszonya a biotikus képességei miatt eléggé hullámos volt, ezért is "henceg" annyit az Asari kommandós létről közéjük tudott igazán beilleszkedni. A nomdadban van egy banter PeeBee meg közte amikor próbálja vigasztalni, hogy ne legyen olyan gondterhelt a hiányzó Asari ark miatt és nyugi majd megtaláljuk a néped. Erre bevágja a PeeBee, hogy őt ugyan nem érdekli tud a népe vigyázni magára, örül hogy távol van. Nem emlékszem a pontso szövegre, de Cora sárkány módjára lerendezte mintha a saját népéről lenne szó 
Szóval valamilyen szinten érthető, hogy kiakad a Pathfinder miatt, számára +1 csalódás, ráadásul Alec még a mentora is volt.(#4469) [Prolixus]: A Datapadok/terminalok is hasonló módon highlightolva vannak amikor közel érsz mint a karakterek. Látod, hogy aktiválni tudod őket és azért nem random helyeken vannak, hanem kapcsolódnak egy korábbi küldetés helyszínéhez vagy eleve a településeken van.
Nyilvánvaló, hogy van olyan küldetés ami csak úgy került bele, hogy hosszabb legyen a játék. Volt ilyen a korábbiakban is. Azért az Architectes küldetés kivételével szerintem a többiből elég jól leszűrhető mire lehet számítani. Mondjuk így hogy már láttam róla videót és szóba kerültek szeizmikus rezgések már volt egy sejtésem mi vár.
Azt befolyásolja, hogy ezek a dolgok már a játék előtt ismertek voltak, tehát nem értem miért vársz most mást. Most ha úgy tetszik ott van a 3. faj a Remnant/akik építették amiről semmit nem tudunk - de ott van.
Mert?
Tényleg meg kell magyaráznom, hogy egy teljesen új franchise/világ első részével érkező infóárad/élményekhez hasonló nem nagyon lesz a sequelekben ?
Egyszerűen fogalmazva az első mindig különleges."Pontosan. De az illúzió működött, a későbbi játékok során pedig mint önálló karakterek is szépen "kikupálódtak". Viszont most semmilyen illúzió nincs, ami működhessen. Ez magyarázom."
De ez még csak mindig illúzió. És akkor ne azt mond, hogy jobban ki voltak dolgozva mert nem voltak. A karakterek kidolgozása alatt nem a népük történetét értjük. Márpedig az ME1-ben nagyrészt ebből állt a "karakterizáció".
-
[Prolixus]
addikt
válasz
üzenetére
"Az összes NPC-t akivel beszélni lehet kijelöli neked a játék, a terminalba összegezve megkapott az emaileket - minek nevezed azt ha ezek ellenére is elkerüli a figyelmed ?"
Annak, hogy ez ebben a formában nem igaz. 95%-ig biztos vagyok benne, hogy volt olyan terminál meg NPC akit/amit nem jelölt a térkép, hogy ott mellékküldetés van. Csak megnyitottam, elolvastam valamit vagy elkezdtem beszélni vele, és felpattant egy mellékküldetés. Főleg NPC-k kapcsán mondanám ezt tutira, a terminálokat lehet tényleg mindet jelöli a játék.
"Az, hogy nem spoilerezik el a végét, hogy itt valami nagy dolog várható megint csak érthető. Ha túlzottan próbálna rávezetni a dolgokra akkor meg erőszakosnak tűnne."
Nem értem miért nem érted amit mondani akarok. Most őszintén, szerinted nem jobb lenne az, ha a játék "kevesebb" lenne az értelmetlen fetch quest-tekkel, de cserébe minden ami van, annak lenne értelme, és a játékos eleve tudná, hogy érdemes minden küldit megcsinálni? Így tartalmat sem mulasztana el akaratlanul. A játék hibája és nem a játékosé, hogy mesterségesen fel lett duzzasztva, hogy hosszabbnak/többnek tűnjön, mint amekkora/amilyen valójában. A MEA-ban bőven van annyi tartalom, hogy 60 euróért megérje az árát. De a készítők nyilvánvalóan nagy babérokra törtek, Witcher 3 kaliberű játékokkal akartak versenyezni, ami nem sikerült. Így a játék azt éri el, hogy beleraksz 100 órát a kampányba, de nem azt érzed belőle, hogy hú ebből 50 óra milyen izgalmas és tartalmakban gazdag volt (ami igaz), hanem azt, hogy 100-ból 50 óra szar volt és értelmetlen időpocsékolás. Legalábbis az eddigi tapasztalataim alapján kb ilyen az arány. Pont ezt mondom, hogy ha lenyesték volna az értelmetlen mellékküldetéseket, meg fókuszáltabb (és így konzisztensebb ennélfogva minőségibb érzetű) lenne az írás, akkor nagyobb élmény lenne, mint így mesterségesen elnyújtott, felduzzasztott formájában. Mert 50 óra érdemi tartalom biztos van benne, a baj az, hogy a 100 órányi tartalomból ezt úgy kell kicsipegetni így az élmény faktor is sokkal hígabbnak hat. Ezért érthetők a review-k szerintem. Ha a játék tartalma nem lenne így felhígítva, akkor nyugodt lehetsz, hogy az a review-er aki nem tud 40 órától többet szánni egy játékra is jobbra értékelte volna.
"Nem azért, de mióta tudjuk, hogy mi az irány ? Az alapötlet jó ideje ismert."
És ez mit befolyásol? Ha előre tudod, hogy nem lesz elég édes a puding akkor jobb ízű lesz a végén? Másrészt én úgy voltam vele végig, hogy lesz vagy 3 új faj, bíztam benen hogy lesz még egy amit nem mutogatnak. Vagy ha nem is lesz, akkor a 2 új kellően érdekes lesz. Hát sem extra faj nem lett, sem a 2 új faj nem lett olyan jó, hogy pótolni tudja az űrt.
A régiekről persze én sem mondanék le, nem erről van szó. De az eddigi 50 órám alapján a MEA semmit nem tesz hozzá a régiekhez. A régi problémákat meg konfliktusokat melegíti újra, vissza-visszakacsint meg visszanéz a trilógia eseményeire, de ennyi. Te milyen érdemi újdonságot tudtál meg a régi fajokról például? Mert nekem egy sem jut eszembe...
"Soha, ismétlem, soha nem fogsz annyi újdonsággal szembesülni mint az első részben. És ez nem csak ME-re értendő."
Mert?
"Ráadásul ezeknek a dolgoknak semmi köze az adott karakterhez. Attól, hogy Wrex/Garrus/akárki elmondja a fajuk történetét nem lesznek jobb/rosszabb karakterek, szimpla szócsőként szolgáltak. Ez egy illúzió volt, lehet anno emiatt jobb karakternek tűntek"
Pontosan. De az illúzió működött, a későbbi játékok során pedig mint önálló karakterek is szépen "kikupálódtak". Viszont most semmilyen illúzió nincs, ami működhessen. Ezt magyarázom.
BUGOK:
Jó nektek. Mondom nekem már vagy 5 mellékküldi is bebugolt. Aztán volt olyan, hogy leadtam egy NPC-nél a küldit, aki közben érthetetlen módon nem állt meg, hanem miközben Ryder beszélt hozzá, ment tovább, Úgyhogy olyan volt, hogy az NPC hangja egyre távolabbról volt hallható, a hangja egyre halkabb lett, végül az utolsó 3-4 mondatára már egyáltalán nem volt hallható, miközben a feliratokat lökte a játék, meg Ryder beszélt hozzá jól hallhatóan. Vagy olyan is volt, hogy jött a Kett dropship, ledobta a katonákat, de 2 Chosen 10 méter magasan ottmaradt a levegőben, ott állt. Akkor esett le, amikor sniper-rel kapott egy headshot-ot. Vagy olyan is volt, hogy egy Kett turret-nek lerobbant a tartórésze, "beleesett" a talajba, aztán úgy forgott mindenfelé ahová mentem, hogy a turret fele a talpazat textúrában volt. Akkor olyan is volt, de szerintem ezt már írtam, hogy a nagy dög szörny egy helyben állt, hiába lőtted halálra, nem csinált semmit, meg sem moccant. De maguk a kett katonákat szállító dropship-ek is bugosak. Sokszor van, amikor olyan mintha hozzám képest le lenne maradva a játék, és a dropship sokkal gyorsabban és idiótábban repül mint általában ahhoz a kis helyhez ami mellett én elhaladok Nomad-del, hogy lerakja a katonákat. Olyan, mint valami gyorsított felvétel, mintha későn indulna el a dropship, aztán hogy ne akkorra rakja le a katonákat amikorra már régen elmentem a helyszín mellett, hirtelen rákapcsol "elképzelhetetlen" sebességre. Nagyon idiótán néz ki.
De a legdurvább tegnap volt Voeld-en a Kett command center-es küldi során. Nyomtam egy Incinerate+Charge kombót, jött a nagy robbanás. Ne utána kb semmit nem láttam, mert szinte minden fekete lett a pályán. Aztán ahogy mozogtam kiderült, hogy az épület kültéri részein állandóan be-bevillant valami darabos füstszerű fekete textúra, ami az épület külsőbb helyszínein lehetetlenné tette a játékot, az épületen belül meg semmi nem volt már meg ebből. És akkor ezek az "új" bugok, a már jól ismertekkel folyamatosan találkozom: Össze-vissza mozgó NPC-k, le-leguggoló NPC-k ha beszélsz velük, beragadás a pályán, a végtelenségig töltő pálya ha meghalsz stb.
-
Fitzgerald
veterán
válasz
[Prolixus]
üzenetére
Az én problémáim is hasonlóak, annyi különbséggel, hogy mindezzel együtt nálam azért az eddig látott dolgok egy gyengébb 8-ast megérnek. Ebben mondjuk benne van az is, hogy én bízom benne, hogy jövőbeli változtatásokkal, hozzáadott tartalmakkal, javításokkal valamennyire ki fogják kalapálni a játékot. Főleg a megjelenést övező mindenféle botrányok után. De ha az ember összehasonlítja az Andromeda-t más, ugyanezektől a médiumoktól pozitívabb értékeléseket kapott open world játékokkal (Far Cry-sorozat, Assassin's Creed-sorozat, vagy pl. a nemrég megjelent GR: Wildlands), ég és föld a különbség, és nem azok javára.
A mapok tényleg hatalmasak, nagyobbak mint amire számítottam. Nekem ezzel alapvetően nincs problémám, mert elég sok a küldetés, a felfedezendő dolog, a felszámolandó kett állás, és talán az élvezetes és taktikus harc miatt sem érzem repetitívnek az egészet. Hard-on sokat halok, úgyhogy a felszerelést, és a képességeket is okosan kell megválasztanom, ami tetszik.
Én azt vártam ettől a játéktól, hogy a felfedezés irányából közelítse meg az open world játékmenetet, és ez többé-kevésbé sikerült is.A karakterek/társak valóban elég egydimenziósak, néhányan kifejezetten idegesítőek is.
A Cora-s sztorin én is csak nevetni tudok.Amikor te leszel helyette a pathfinder, először semmi problémája nincs ezzel. Aztán később meg a Tempesten olyan hisztit levág ugyanezért, hogy már majdnem elkezdtem a stáblistában kikeresni, hogy kinek jár ezért a körmös.
Ő a kötelező suna, aki csak azért került a csapatba, hogy legyen ilyen is. Ahogy az elsőben és a harmadikban ott volt Ashley, a másodikban meg Miranda. Annyi különbséggel, hogy a Miranda egy sokkal részletesebben kidolgozott, jól megírt karakter volt, nem csak egy mezei suna mint Ashley, vagy Cora.Az új fajok nélkülöznek mindenféle kreativitást. A kett és az angara is más, meglévő fajok keverékei külsőre. Már annak is igen csekély az esélye, hogy két különböző bolygón az emberhez anatómiailag ennyire hasonló létformák alakuljanak ki, de oké. Ezt a trilógiában benyeltük, itt viszont gyakorlatilag kötelező lett volna kreatívnak lenni, és nem két (!) unalmas humanoid fajjal letudni az egészet.
És éppen ez az elsődleges oka annak, hogy nem érzem távolinak és idegennek az Andromédát, ami nagy mínusz pont.
Azon meg külön felröhögtem, amikor az angarafirst contact után megláttam, hogy a "kikötőben" lévő konzolokon arab számok vannak. Viszont a játék minden hibája-hiányossága ellenére nem unatkozom, és ez jó.
A reviewerek meg...ők csak reviewerek. Annyiszor mentek már mellé nálam az értékeléseikkel az elmúlt években (jó játékot lehúztak, szar játékot fel), hogy már egy ideje eléggé nehezemre esik komolyan venni ezeket a teszteket. Amit eddig láttam az Andromédából, az újfent megerősítette bennem ezt a dolgot. -
törölt tag
válasz
[Prolixus]
üzenetére
"Persze...a játék jelenleg egy büdös nagy bughalmaz."
13 ora alatt egy buggal se talalkoztam. -
törölt tag
válasz
[Prolixus]
üzenetére
Az összes NPC-t akivel beszélni lehet kijelöli neked a játék/vagy látod az indikátort ha a közelükben vagy. A terminalba összegezve megkapott az emaileket - minek neveznéd ha ezek ellenére is elkerüli a figyelmét ?
Az, hogy nem spoilerezik el a végét, hogy itt valami nagy dolog várható megint csak érthető. Ha túlzottan próbálna rávezetni a dolgokra akkor meg erőszakosnak tűnne. Nyilván ebbe benne van az is, hogy valaki abbahagyja a melléküldetéseket, ahogy az is, hogy pont ezért viszik végig a lehető legtöbbet."Mert miért is? Kötelezte valaki a Bioware-t, hogy a játék egy nagy részében a régi fajokat szerepeltesse és a régi fajok ügyes bajos dolgait emlegesse fel újra és újra? Nem. Ha éppen nem egy ilyen Andromeda Initiative premisszával indítanak, hanem teljesen mással, akkor nyugodtan belepakolhattak volna még 2-3 új fajt. "
Nem azért, de mióta tudjuk, hogy mi az irány ? Az alapötlet jó ideje ismert. Amúgy engem pont az lepett meg, hogy a fajos ellentétek annyira nincsenek túltolva. Vannak igen, de egyelőre mértékkel. A legtöbb balhé az küldetés becsődöléséből ered.
Most én inkább nem mondanék le a 4 "fő" fajról akikben továbbra is rengeteg lehetőség van, márpedig az alternatíva az lett volna. A ME:A a ME univerzum bővítése, az, hogy most csak 2 új faj van nem jelenti azt, hogy a későbbiekben nem lesz több. A hiányérzet meg egy dolog valamilyen szinten normális is, ettől még maga a megoldás teljesen korrekt."Kivéve, hogy Wrex-szel meg Garrus-szal tudtál beszélgetni olyan krogan meg turian dolgokról, amik akkor még újaknak számítottak. "
Továbbra is ez az "újnak számított". Nem reboot történt hanem kiegészül az univerzum egy spinoff ha úgy tetszik. Soha, ismétlem, soha nem fogsz annyi újdonsággal szembesülni mint az első részben. És ez nem csak ME-re értendő.
Ráadásul ezeknek a dolgoknak semmi köze az adott karakterhez. Attól, hogy Wrex/Garrus/akárki elmondja a fajuk történetét nem lesznek jobb/rosszabb karakterek, szimpla szócsőként szolgáltak. Ez egy illúzió volt, lehet anno emiatt jobb karakternek tűntek, de ezen infók ismerete akkor a mostani csapattársakra is "érvényes".Amúgy én sem értem milyen bugokról van szó. Nálam 25 óra alatt pár fura animáció volt mászkálás közben ami magától helyre jött, de -lekopogva- semmi gamebreaking. Az ilyen játékoknál alap, hogy időnként csinálok manuális mentéseket, szóval ha gond is lenne akkor vissza tudok menni.
-
[Prolixus]
addikt
válasz
üzenetére
"Ha ignorálod amit a játék felkínál akkor persze, hogy lemaradsz róla. Ezen nincs mit csodálkozni."
??? Direkt írtam, hogy nem feltétlenül kell ignoránsnak lenni a tartalomvesztéshez, ha nem figyelsz minden kis zugra, akkor már eleve lemaradhatsz dolgokról. Ami persze oké lenne, ha a főtartalom olyan bitangerős lenne, de nem az. Érdekes módon a legjobb minőségű írással pl. rendre terminálokon olvasható üzenetekben találkoztam eddig, és nem párbeszédekben...de ki az aki teminálos e-mail-eket olvas manapság? Miért nem fordítva van ez? Másrészt szerintem az is a játék hibája, hogy nem feltétlenül ösztönzi a játékost arra, hogy mindent megcsináljon. Pont azért, mert tényleg vannak értelmetlen fetch quest-ek is. Szóval amikor felveszel egy mellékküldit, nem tudod előre, hogy ennek a végén lesz valami pici csavar vagy valami narratív konklúzió, esetleg urambocsá belefutsz az Arhitect-be ami a főboss a bolygón, vagy éppen a szokásos értelmetlen fetch quest-et sikerült felvenni amit nyugodtan ki lehet hagyni mert semmit nem vezsítesz vele ha kihagyod (sőt, inkább nyersz velke mert időt spórolsz magadnak...). Ha nem találkozna a játékos utóbbival, akkor tudná, hogy minden küldetést érdemes megcsinálni, mert az XP-n meg egyebeken kívül "vár ott rá" valami, mert bővíti a küldetés a világot, hozzáad az eseményekhez stb. Így viszont mindig ott van a kérdés, hogy "Vajon ez is az unalmas fetch quest lesz vagy van is valami értelme?". Értelemszerűen ha éppen rosszul döntesz és előzetes infók hiánya miatt fetch quest-nek aposztrofálsz egy küldit amit emiatt nem csinálsz meg, akkor tartalmat veszítesz. És ez nem a játékos hibája, hanem a játéké.
"De ez megint csak abból a szempontból mentsége az ME1-nek, hogy itt már birtokában vagy a ME1-es "tudásnak" azért nem számít újnak. Olyan szintű infóhullámot persze, hogy nem fog (megint) adni. Most ha teleszórták volna intelligens alienekkel a játékot az megint csak hülyén nézne ki."
Mert miért is? Kötelezte valaki a Bioware-t, hogy a játék egy nagy részében a régi fajokat szerepeltesse és a régi fajok ügyes bajos dolgait emlegesse fel újra és újra? Nem. Ha éppen nem egy ilyen Andromeda Initiative premisszával indítanak, hanem teljesen mással, akkor nyugodtan belepakolhattak volna még 2-3 új fajt. Ez az ő döntésük volt, és az ő fantáziájukra volt bízva, hogy a ME3 ending után hogyan tudnak tovább lépni. Olyasmivel jöttek elő, ami eleve ilyen szempontból kissé kényszerpályára állította őket. Ami, ismét mondom, logikussá teszi hogy nincs sok új faj, de a hiányérzetet ez még nem tompítja egyáltalán. Nyugodtan előjöhettek volna egy olyan premisszával is, amelyben 3-4 új faj nem nézne ki hülyén...
De nem lenne ekkora baj, ha ez a 2 új faj olyan szinten érdekes lenne, mint mondjuk az asari/geth/quarian. De az eddig látottak alapján, nem az...
"Ez sem így van. Aki a ME1-ben kiemelkedett az Liara volt, noha később ő is változott... Vetra, Drack szerintem semmivel sem rosszabb mint Garrus vagy Wrex volt."
Kivéve, hogy Wrex-szel meg Garrus-szal tudtál beszélgetni olyan krogan meg turian dolgokról, amik akkor még újaknak számítottak. Vetra-val vagy Drack-kel nem tudsz ilyenről beszélgetni, legalábbis (sajnos) semmi újat nem tesznek hozzá azokhoz, amiket már eddig is tudtunk. Így aztán Drack nem is működik, mert teljesen nulldimenziós. Vetra-nak szerencsére önmagában is van karaktere. Az igaz, hogy a kevésbé jelentős karakterek kidolgozottak, de én ezt kevésnek érzem a csapattársak lapossága és unalmassága mellett. A "show"-t nekik kellene vinniük a vállukon, de eddig ez sokkal kevésbé sikerül, mint a ME1 idején (akár azért mert önmagukban unalmasak, akár azért mert semmi újat nem tesznek hozzá a világhoz, akár mindkettő, mint pl. Liam, Cora vagy Drack)
-
[Prolixus]
addikt
válasz
KillerKollar
üzenetére
Persze...a játék jelenleg egy büdös nagy bughalmaz. Én már vagy 2 random mellékküldit sem tudtam befejezni bug miatt, túl sokat kellett volna visszatölteni, úgyhogy inkább hagytam veszni őket. 3 másik szintén bebuggolt, de azokat visszatöltöttem és utána jó volt.
(#4459) leviske
Nekem az segített, ha nem simán csak "Resume"-ra mentem, hanem "Load game"-re és nem automata mentést töltöttem be, hanem amit én, manuálisan elmentettem. Szóval érdemes gyakran mentegetni...
-
törölt tag
válasz
[Prolixus]
üzenetére
Ha ignorálod amit a játék felkínál akkor persze, hogy lemaradsz róla. Ezen nincs mit csodálkozni.
"Egyetértek, hogy a karakterek önmagukban nem voltak nagyon kidolgozottak a ME1 idején, de mivel idegenek voltak, új és izgis faj képviselői, mint a fajok szócsövei és információforrásai működtek."
De ez megint csak abból a szempontból mentsége az ME1-nek, hogy itt már birtokában vagy a ME1-es "tudásnak" azért nem számít újnak. Olyan szintű infóhullámot persze, hogy nem fog (megint) adni. Most ha teleszórták volna intelligens alienekkel a játékot az megint csak hülyén nézne ki. És ott van az is, hogy valahol meg kell húzni a határt, egyszerűen nem lehet több X fajnál.
"Nagyon nem ugyanaz ha 5 emberből 1 ilyen van, vagy 6-ból (minimum) 3."
Ez sem így van. Aki a ME1-ben kiemelkedett az Liara volt, noha később ő is változott... Vetra, Drack szerintem semmivel sem rosszabb mint Garrus vagy Wrex volt.
Ráadásul ahogy írtam itt azért jóval több olyan karakter van aki ugyan nem csapattárs, de korrekten ki lettek dolgozva. A ME1 ebből a szempontból 0 volt. -
[Prolixus]
addikt
válasz
üzenetére
"Az, hogy elvész a tartalom megint csak eléggé relatív. A főküldetés és a főbb dolgok elég egyértelműen kivannak jelölve, a többi opcionális extra."
Nem hinném, hogy relatív lenne. Ha valaki nem olvas el minden terminált és nem beszél mindenkivel akivel lehet, akkor ez a tartalomvesztés tény, nem relatív. És mivel a veszíthető tartalom mellett tényleg vannak tartalom nélküli fetch quest-ek is sajnos, plusz a főkampány elég semmilyen, így ez baj. Már csak azért is, mert nem veszel feltétlenül észre minden terminált vagy minden random NPC-t még akkor sem, ha amúgy ez a szándék.
Maffia 3-mal meg a No fucking way Man Sky-jal nem játszottam. Azok alapján amit láttam persze, hogy aránytalan a 6/10. De én azt mondom, hogy nem feltétlenül a MEA 6/10-e kevés, hanem a Maffia 3 vagy a NMS kapott túl magas pontszámokat (ezzel nem azt mondom, hogy nálam eddig 6/10 a MEA, de mondom ha egy tesztelő elsősorban a sztorira meg a karakterekre ment, a harc mondjuk hidegen hagyja, akkor szvsz érthető egy ilyen alacsony értékelés, ezt akarom mondani).
"A 6-7 faj a teljes galaxisban volt, itt meg egy kisebb szegletéről van szó. Azért az első részben is eléggé kezdetlegesek voltak a karakterek, Kaidan/Ashley párostól szerintem még az itteni leggyengébb karakter is sokkal jobb... De a többiek is inkább a későbbi játékok során emelkedtek ki."
A tömegrelék hiánya miatt ez logikusnak logikus, de ez sovány vigasz. Másrészt pont ezt magyarázom, hogy Ashley/Kaidan is azért volt olyan szürke, mert ember volt (pontosabban mint ember nem sokat adott hozzá a világhoz, és ráadásul nem is sikerült jóra írni őket). Egyetértek, hogy a karakterek önmagukban nem voltak nagyon kidolgozottak a ME1 idején, de mivel idegenek voltak, új és izgis faj képviselői, mint a fajok szócsövei és információforrásai működtek. A MEA-val pont ez a baj, hogy a csapattársak fele önmagában unalmas és nem is szócső, ergo pont ilyen szürke semmilyen mint Ashley/Kaiden. Nagyon nem ugyanaz ha 5 emberből 1 ilyen van, vagy 6-ból (minimum) 3. Másrészt a MEA-ban jóval több szövegük van a csapattársaknak, ez mégsem érződik eddig. Hibába beszélnek többet, nem épülnek jobban a karaktereik...
Hangsúlyozom még egyszer, a fenti csak előzetes vélemény. Végleges érétkítéletet nyilván csak akkor mondhatok, ha már végigtoltam a játékot, és remélem, hogy a loyality mission-ök pl. adnak némi boost-ot a karaktereknek.
-
törölt tag
Nem hiszem, hogy bármely review ennyire kiemelten/külön elemezte volna őket. Ahol karakterekről volt szó mindig a teljes trilógiára hivatkoztak így meg tényleg esélyük sincs.
Nálam a rangsor eddig: Vetra -> PeeBee -> Drack -> Cora -> Liam
Jaal még alakul.
Liam sem amúgy feltétlenül "rossz" inkább Jameshez tudnám hasonlítani viszont Suvi, Kallo, meg Gil kezdetektől szimpatikusabb tőle. -
leviske
veterán
Arra van bárkinek ötlete arra, hogy mi az ideális megoldás az örökbetöltés ellen? Voeld-en futottam bele és úgy látom, mikor rohadt sokáig tölt, utána valójában nem is az én mentésemet szedi elő, hanem egy automata mentést. Észrevenni meg azért veszem, mert egy végigvitt mellék küldi elé rak be. Nagyon idegesítő...
-
subzerohun
csendes tag
Hol kellene lennie annak a kódnak?
Én onnan vettem, de a tokban csak a játék kódja van (meg dvd-k)
Számlán se láttam semmit.
Megjegyzem: sajnos még semmi időm nem volt játszani vele, 1 multi menetet mentem ott volt pár láda alapból.
Szóval nem tudom hol mit kéne látnom az előrendelői ajándékokhoz.
-
maajsz
senior tag
válasz
üzenetére
"Kaidan/Ashley párostól szerintem még az itteni leggyengébb karakter is sokkal jobb"
Erre kíváncsi vagyok így van e, Proxilus elmondása alapján meg amit eddig láttam streamekben nagyon nem látom így. Pont attól zeng a bad reviewok fele, hogy karakterek, főleg egy két human mennyire rosszul írt. Ha úgy lenne ahogy írtad, akkor egy rossz szava nem lehetne senkinek.
-
törölt tag
válasz
[Prolixus]
üzenetére
A 6-7 faj a teljes galaxisban volt, itt meg egy kisebb szegletéről van szó. Azért az első részben is eléggé kezdetlegesek voltak a karakterek, Kaidan/Ashley párostól szerintem még az itteni leggyengébb karakter is sokkal jobb... De a többiek is inkább a későbbi játékok során emelkedtek ki.
Az, hogy elvész a tartalom megint csak eléggé relatív. A főküldetés és a főbb dolgok elég egyértelműen kivannak jelölve, a többi opcionális extra. Mondjuk az Architect boss tényleg egy óriási (pozitív) meglepetés volt egy random küldetés konklúziójaként.
A játék marketingjét kezdetektől erre a "felfedezős" élményre alapozták, eleve azt sugallták, hogy ez a fő szempontok egyike. Azért lehet elég jó küldetéseket találni, szerintem a DA:I ebből a szempontból rosszabb volt. Nyilván nem lehet elvárni, hogy 100%-ra megcsinálják, de ez egy olyan játék amihez idő kell, ha nincs akkor nem kell letesztelni vagy óvatosabban fogalmazni a játék egészét értendően ha épp nem találkoztunk mindennel...Ha azt a bizonyos 6/10-es Gamespot értékelést nézzük akkor kíváncsi lennék milyen "szempontok" alapján kapott 6/10-et a Mafia 3 vagy 7/10-et a No man's sky. Mert ezek fényében akárhogy csűrik-csavarják a negatívumokat a ME:A egyszerűen nem lehet 6/10
És itt lehet mondani, hogy más a tesztelő, de egyszerűen egy adott oldal értékrendje nem térhet el ennyire, ráadásul a két játék több szempontból is nagyon hasonló stílusban a ME:A-hoz.
Ahogy olvasom a külföldi fórumokat több eleinte kétkedő, elbizonytalanodott játékos aki mégis megvette is erre a következtetésre jut. Ez a játék hibáival együtt is nagyon alul lett értékelve. -
KillerKollar
őstag
Nálatok volt már olyan hogy bug miatt nem tudtatok befejezni egy küldetést? Nekem most hirtelen lett kettő is...(Medical Supplies,Strange Beacon). Először is a havas bolygón járok és(szerintem nem nagyon spoiler,századrangú mellékküldi) találtam egy ilyen beacont ami mint kiderült körbe lett véve aknákkal,mondta hogy scanneljem őket,mondom oké bescanneltem párat szétlőttem fölrobbantak és beszálltam a nomad-ba és továbbhajtottam,adios. De a küldetés nem lett meg pedig elvileg ez lett volna a feladat. Mind1 mentem a kövire Medical Supplies 1/3 már megvolt,odamegyek a helyre és elvileg oda kéne lerakni az E-vel a cuccot de nem dobja fel hogy nyomjam meg az E-t,mondom ez fura,néztem gyorsan a youtube-on egy végigjátszást a küldetésről és biza a srác csak odament ahogy én és neki feldobta... Akkor vettem észre hogy még mindig írja az aknamezős küldit,gondoltam lehet azt érzékeli a játék hogy mivel az még nincs kész még mindig ottragadtam az aknamezőn és addig más küldit nem is tudok megcsinálni,visszamentem,a területen az összes aknát vagy 20 perc alatt megkerestem(legalábbis szerintem az összeset kb 2 km-es körzetben végigjártam az egészet és még mindig írja a küldit) és semmi. Megint oké youtube végigjátszás a küldiről a videóban a srác beszállt a nomadba,ment kicsit körbe körbe a területen,felrobban sok akna de a nomadban nem sebezét,majd továbbhajtott és megadta neki a küldit... Nem tudom hogy emiatt lett bugos a másik is vagy független a kettő egymástól de rohadtul utálom hogy bug miatt nem lehet befejezni egy küldit... Az a baj hogy 1 save slotom van,autosave-et lehetne esetleg visszatöltenem de fene tudja már melyik lenne a jó. Próbáltam újraindítani a játékot,semmi,visszamenni a tempestre majd újra a bolygóra,semmi. Veletek volt már ilyen? Van aki már túlvan ezeken a küldetéseken? Csak nálam ilyen bugos?
-
[Prolixus]
addikt
válasz
Fitzgerald
üzenetére
Hát nemtom, szerintem érthetőek a 6/10-es értékelések is. Attól függ ki milyen szempontok alapján értékel (ami triviális, de ennél a játéknál különösen igaz ez). 50 óra játék után a főkampány felénél járok, plusz az 5 bolygóból 2-őt csináltam meg többé-kevésbé 100%-osan. És azt tudnám mondani, hogy a MEA legnagyobb baja, hogy az érződik rajta erőteljesen, hogy fel van hígítva. Mintha azt a mennyiségű ötletet, kreativitást és világépítés ami volt a ME1-ben felporcióznád 3 játékra, és ennek az első etapja lenne a MEA. Sajnos a 2 új faj nagyon kevésnek érződik, elsősorban azért, mert egyelőre mind a kett, mind az angara a közepesen érdekes fajok közé sorolandó szerintem (tehát olyan salarian/turian kaliber), nincsenek olyan érdekesek és nincs bennük anniy ötlet, mint mondjuk egy gett/quarian/asari esetleg krogan kvartettben. És akkor a ME1 lerakta vagy 6-7 faj alapjait, erre a MEA jön 2-vel...
És ez a csapattársakon is érződik. 6-an vannak, ami nem lenne feltétlenül baj (gyakorlatilag ennyien voltak a ME1-ben és többnyire a ME3-ban is), de ez a felének érződik. Az első Mass Effect-ben a csapattársak azért is működtek olyan jól, mert ha maguk a személyiségük még nem is volt annyira kiforrott feltétlenül abban a játékban vagy nem volt velük annyi közös "emlékünk" a ME1 idején, hogy kötődjünk hozzájuk, jelentős részben a fajok szócsöveiként is jelentek meg a játékban. És ha maga a karakter nem is volt hűdefasza, ha egy érdekes és nekünk abban a fázisban még ismeretlen új fajt képviselt, akkor így maga a karakter is érdekessé vált (Tali, Liara, Wrex). A MEA itt sajnos nagyon hiányos. Új faj képviselője ugyebár csak Jaal, és ahogy mondtam az angara sem annyira érdekes faj az eddigiek alapján, így Jaal maga is eleve rosszabb pozícióból indul, mint mondjuk Liara vagy Tali a ME1-ben. Plusz az eddigiek alapján Jaal-nak nem is volt olyan különösebb szerepe a világban, mint mondjuk Mordin-nak, szóval ez sem tudja meghatározni a karakterét. És akkor ott vannak a többiek, akik eleve nem lehetne szócsövek, szóval csak önmagukban kellene érdekesnek lenniük...Liam-ot én is azonnal kivágnám a légzsilipen, annyira idegesítő. Drack egy rohadt egydimenziós karakter, idős krogan zsoldos aki mindent látott már mindent hallott már. Kb anniy is a karaktere, amennyit ezek alapján gondolna az ember, mint egy Zaeed klón. Cora-t egyelőre nem nagyon tudom hova tenni, nagyon össze-vissza van írva, egyszer komoly egyszer meg nem, meg mintha sokszor nem lenne értelme ahogy egyik mondata jön a másik után. Nem fogott meg különösebben eddig. Aki számomra az eddigiek alapján nagyon kitűnik pozitív értelemben az (meglepő módon) PeeBee és Vetra, ők nagyon jó karakterek, frissnek hatnak, van egyéniségük és nem lógnak ki a sztoriból (mint mondjuk faszfej Liam például, most komolyan, mennyire hihető, hogy ez a gyerek a Pathfinder team-be fel lett véve? Meg ő a krízis specialista, aztán a legtöbb megnyilvánulása anniy, hogy menjünk bele durr fejjel a dolgokba ész nélkül, meg majd csak lesz valahogy, "we got this"? Komolyan nem értem ki volt az a zseni, aki őt beletuszkolta ebbe a játékba...hihetetlen). A legénység többi tagjának némileg kidolgozottabb volta próbál kompenzálni ilyen téren, de inkább kevesebb, mint több sikerrel.
Egy reviewer ráadásul nem fog 100-150 órát tölteni a játékkal a review írása előtt. Biztos vagyok benne, hogy sok küldetést nem csináltak meg, a MEA ilyen szempontból szereti elrejteni a tartalmát, mert ha nem nézel meg egy terminált vagy nem beszélsz egy random NPC-vel, könnyen lemaradhatsz egy-egy közepesen érdekes mellékküldetésről amit adnak (és sokszor nem is jelöl ezt a kék üres hatszög a térképen, hogy Y helyen küldetés elérhető). Én meg vagyok győződve róla, hogy ha nem lennének tényleg értelmetlen fetch quest-ek, kisebbek lennének a bolygók, és kevesebb, de komplexebb és jobban összefonódó/kidolgozottabb mellékküldetés lenne (szal az egész nem lenne így felhígítva ahogy van), akkor az értékelések is magasabbak lennének a MEA kapcsán a nyilvánvaló félkész béta jellege és a technológiai hibái ellenére.
Hangsúlyozom a fenti vélemény az általam eddig látottakra vonatkozik, ahogy írtam a játék több mint fele hátra van még, loyality missiont egyet sem csináltam például, szóval a véleményem még változhat. Romlani nem hiszem, hogy fog, inkább stagnálni vagy javulni értelemszerűen, minél több mindent tudok meg a világról és a karakterekről.
-
Bad Pritt
félisten
-
Bad Pritt
félisten
válasz
BoneDragon
üzenetére
Végigvittem őket a maguk idejében.
Amúgy nem emlékszem, hogy akkori mércével milyen volt az irányításuk, de most az Andromeda közel sem olyan reszponzív, mint amit vártam tőle. Nem 5-10 éves játékokhoz fogok hasonlítani egy idei megjelenést.
Amúgy ne hidd azt, hogy ez akkora tragédia, csak (most még) zavaró. Ennyi.
Más: a nehézség amúgy kihatással van arra szerintetek, hogy milyen sűrűn rakosgatja le a játék a hp, ammo töltőállomásokat?
-
nubreed
nagyúr
válasz
szallasi007
üzenetére
+(#4382) LeslieGasp:
Köszönöm! -
TBT
addikt
A Konzolok szervizétől az előrendelői DLC-k kódját mindenki megkapta?
-
AAtt1la
aktív tag
Na én is letudtam a "nagyhernyót" Eoson.Nem is értem,egy ilyen fasza bossfight,hogy lehet opcionális.Sok játékban nincs ilyen főboss.
A harcrendszer kegyetlen jó,főleg ha agresszív adept/vanguard az ember,egy asari karddal kiegészítve.
Eddig nagyon élvezem,nem volt egy olyan perc,amikor unalmas lett volna. -
Fitzgerald
veterán
válasz
Departed
üzenetére
Tegnap magam is megfogalmaztam, hogy mennyire nem tartom reálisnak a durván lehúzó értékeléseket. Azóta már a 25. órát közelítem, és még mindig nem változott meg a véleményem. A 6 pont körül értékelők rettenetesen benéztek valamit. Jól szórakozom, és egy jó játék ismérve mi más, ha nem ez. Jelenlegi állapotában 8 körül adnék rá.
Most jöttem vissza a Tau Volantisról Eos-ra, minden sarkon belebotlok valami mellékküldetésbe, felfedezendő dologba. Kevés olyan open world játék van, amit nem érzek egy idő után repetitívnek. Az Andromeda ezek közé tartozik.
Hard-on nyomom, úgyhogy kellő kihívást nyújt a játék, és az R&D játékmechanizmus is ettől a szinttől nyer értelmet a játékban. Itt már nem mindegy milyen klottgatya van a seggeden.
A brazil srácot amúgy nem lehet valahogy kilőni a sötét űrbe? Engem leginkább a James gyerekre emlékeztet ME3-ból. Ugyanolyan hülye szegény, csak fele akkora. -
Departed
őstag
Tovább haladva még jobban ez a véleményem: ez egy pont nekem (az igazán válogatós énemnek) való f@sza játék, pont mint az előző Mass Effect részek.

Innentől erős fenntartásokkal fogom kezelni a kritikusok és társaik véleményét. 5-6/10? Ugyanmár! Nekem egyelőre 9/10, a többit meglátjuk.
Mindenkinek ajánlom, hogy minimum próbálja ki/nézzen pofázásmentes ingame videókat, aztán hajrá! Nem bánjátok meg.

-
Bad Pritt
félisten
válasz
BoneDragon
üzenetére
Ja, hogy ez feature, én kérek elnézést.
Akkor majd talán az Andromeda 3-ban 6 év múlva elérünk arra szintre, ahol a mostani tps-ek tartanak. 
Biztos meg fogom szokni, de mint írtam, olyan játékokkal játszottam az elmúlt hónapokban, amikben pár árnyalattal jobb volt irányítani a főhőst és kicsit éles a váltás. Ennyi. -
Bad Pritt
félisten
válasz
polgi803
üzenetére
Nem bántam meg, annyira nem érdekel ez az animáció, mimika fikalufi, de tényleg vannak gondok. A környezet viszont baromi szép sok helyen, szóval ez kompenzálja a dolgokat valamelyest.
Amit én elvárok majd a játéktól, az egy kiemelkedő felfedezés/mellékküldetés tenger (azaz remélem tanultak az Inquisition hibáiból...), meg egy mélyebb világ felépítése. Ha ezt megadja, akkor nekem megérte a beruházást. -
polgi803
őstag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
No igen ezt bölcsen kell kezelni...előbb a nem annyira széppel kell kezdeni és akkor kíméletesebb a kritika a grafról...amúgy most nézegettem mindenféle videót és a szemek tényleg az előző részekből visszamaradott üvegszemek, de amit a videókban láttam nálam megérdemli hogy megvegyem...

-
Bad Pritt
félisten
Na elértem a Nexusra, valahogy az irányítást nem érzem jónak, olyan... nehézkes, vagy nem is tudom, hogy mondjam. Lomhán indul meg Ryder, nem is áll meg egyből, ha elengedem a joy-t, ráadásul csúszik a talajon. A gunplay tetszetős, a fedezékrendszerrel meglepő, de nincs bajom, a térkép meg a menü tényleg érdekes, de szerintem meg lehet szokni. Uncharted 4, Horizon Zero Dawn volt az előző két játék, amivel játszottam, szóval a grafikáról inkább nem írnék semmit, olyan amilyen.
A szemek lettek szerintem feltűnően szarok, nézegettem DA:I videókat, nem értem miért, ha ott nem volt ennyire morbid a szeme a karaktereknek.Amit nem bírtam ki nevetés nélkül, az a főgonosz csávó, valami iszonyat aránytalan lett szerencsétlen, ráadásul a mozgáskultúrája is hikomat, és mellé tényleg elég kis joviális arca lett. Legalábbis a Habitat 7 átvezető videóban nagyon kis komikus szerencsétlen, aztán lehet, hogy később vadállat lesz belőle, de az nagy pálfordulás lenne. 
-
yusukee
aktív tag
Nálatok is fos a multiplayer? Állandóan kidobál, hogy megszakadt a kapcsolat. Eddig 4 meccset játszottam, de egyiknek sem értem végére. Van hogy már a töltőképernyőn kidob.
-
Fitzgerald
veterán
válasz
Sixkiller6
üzenetére
Nézd a statokat. Az R&D menüben a page down-al tudod összehasonlítani a fejleszthető cuccokat a nálad lévőkkel. Nálam általában van egy gyorsabb, de gyengébb AR vagy SMG, meg egy lassabb, de erősebb valami.
-
Sixkiller6
őstag
van arra vmi ajánlás, hogy melyik fegyverek fejlesszem? csak aszalt rifle-ből van vagy 5-6 fajta már az elején
-
Shirchy
tag
válasz
polgi803
üzenetére
Nekem nem sokkal erősebb gépem van...
Proci: 4670
Ram: 16GB
Videókártya: gtx970Fulld HD felbontás mellett, szinte minden high-on, v-sync-el (60Hz)
Egyelőre csak a multiplayer részt próbáltam, ott számottevő lassulást nem vettem észre, bár tény eléggé melegszik a gép a többi játékhoz képest. Driverből a legfrissebb van fent.
-
_Andras_
tag
válasz
üzenetére
Indokolatlanul megdolgoztat mindent, viszont az új driverig nem fagyott és nem is kapcsolt ki a gép, pedig beletoltam 10 óra trialt, majd szinte utána vpn-nel legalább még 10-et gond nélkül. Logolva volt minden adat elméletileg és ott is 75+90 fok között volt minden. Viszont valami biztos van, mert a winchesterek is, mind felkúsztak 45 fok fölé/ssd+két hagyományos/. Abba bízok a proci melegedett túl és nincs gond a táppal se a vidkártyával. Hétfőn kiderül :S Persze próbálgathatnám ,de túl veszélyes, még a végén megsülne valami, ha a melegedés a baja :S
-
Derrewyn
senior tag
válasz
Exelsior
üzenetére
Ha ez megnyugtat, PC-n is elég Early Access/Closed Beta jellegű a játék. Framerate iszonyatosan ingadozik, multiplayer közben elment a hang teljesen, csak a játék teljes bezárása oldotta meg.
Nekem elég volt kb. 7 óra, hogy egyelőre a vásárlás elhalasztása mellett döntsek. Szerintem 6-9 hónapot még dolgozhattak volna játékon a kiadás előtt.
@Ellia: A többi beállítás Ultrán van?
-
Ra's al Ghul
senior tag
Hali,
valaki pls írja már le, hogy hogy fut PS4 -en?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
polgi803
üzenetére
Tényleg szép lett! Az előző részek közül viszont a 2-es volt a szebb, a 3. részben sok elnagyolt textúra volt.
Amúgy anno írtam egy logoutos cikket róla, hogy miként lehet feljavítani a különböző részek grafikáját, meglepően sokat ki lehet hozni már az 1. részéből is. [link]
-
Exelsior
őstag
Srácok ez PS4-en hát lehet az én szemem gáz de sokszor érzem hogy nem tartja a 30FPS-t. Nem egy Horizon érezni. Remélem PS4 Pro-n 1080p-ben lesz 60fps opció mert ez így siralmas. Multi alatt egy nagyobb összecsapásoknál olyan szinten beszaggatott hogy anyáztam. Nagyon gáz. Valamit remélem csinálnak vele mert ez siralmas.
-
Oliver8602
csendes tag
Sziasztok.
Kérdésem lenne engem kidob folyamat hibával h kevés a VGA memoria???
Nvidia 980 van Friss Driver-el.
Nem értem h miért? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
polgi803
üzenetére
Félreérted az egészet.
A játéknak része a multi is, de ha nem akarsz, akkor nem játszol vele. Az OA 1 havi előfizetése arra jó, hogy nagyon kis pénzért 10 órát játszhatsz a játékkal (egy fix pontig engedi vinni a történetet single-ben), ami alatt el tudod dönteni, hogy megveszed-e. Ha megveszed, akkor ott folytathatod, ahol a trial alatt abbahagytad. Árban még egy picit olcsóbb is így.
Magának a játéknak van 3 megvehető, eltérő árú kiadása, abból a két drágább ad némi extrát.
-
polgi803
őstag
-
Bibgr0
aktív tag
válasz
polgi803
üzenetére
Szerintem saját szórakozásra nem tesznek fel kamuvideót, ahol bemutatják a beállításaikat és pontos CPU és GPU megjelölést adnak. Egyébként itt is mindenki azt mond amit akar. Én is

Játékidőt nézve pedig nekem a trialban nem volt elég az idő elérni a limitált trial végére. Számolj több 10 órával a teljes játékra. Ha szeretsz minden kő alá benézni, akkor sokkal többre. Szerintem :-)
-
polgi803
őstag
Sziasztok!
Érdemes megvenni a gamét? Alapjába véve jó lett? Plussz kérdésként. Vinné azért a gépem? 4460 + 960 4 Gb + 8 giga ram? Mennyi játékideje van alapból? Lehet ilyet tudni? Ugyis több lenne mert időm az amúgy is korlátozottabb a család miatt. Eddig az összes ME bejött..csak azokat ne, vettem meg. De ezt megvenném.
-
törölt tag
válasz
_Andras_
üzenetére
Elég jól megdolgoztatja a VGA-t - nálam Vsync/60 FPS limit mellett 65 illetve 68°C-nál még nem ment feljebb a GPU hőmérséklet más játékban, ennél meg 72 is volt - szóval sanszos, hogy egy gyengélkedő komponens hamarabb megadhatja magát egy gépigényesebb játékban.
(#4405) Harambee Hőmérsékleteket próbáld monitorozni játék közben és esetleg pár MHz-el vedd vissza a VGA-t (gyári tuningos ha jól látom az adatlapon) meg a power limitet is picit. Lehet a VGA adja meg magát, vagy a driver nem elég stabil a játékhoz.
Borderless windowed módban is megpróbálhatsz játszani, így használom kezdetektől és még nem volt crash. -
_Andras_
tag
válasz
Harambee
üzenetére
Lehet van valami a driverrel...
Történnek furaságok .
pl: Végigjátszottam az MEA tiralt, majd 1-2 napot VPN-nel is és nem volt semmi gond, majd felraktam az újabb drivereket és kb azóta nem tudok játszani,mert max fél óra és egyszerűen kikapcsol a gép és ha rögtön bekapcsolom nincs kép(gondolom le kell hűlnie valaminek,mert 10 mp múlva meg már van). Én azt gondoltam túlmelegszik a processzorom(de eddig nem tette??) rendeltem is hűtőt .... Lehet a videókártyával van valami? De nem melegszik 70-80 fok fölé ..Most meg valakinek elszállt a kártyája MEA-zás közben(új driver volt fent nála)
https://www.youtube.com/watch?v=uy-8npgYFJwMost azt nem tudom vane összefüggés vagy csupán merő véletlen . Lehet mindjárt letörlöm az új drivert és felrakom valamelyik régit.
-
tal-garius
aktív tag
Hellosztok!
Én ma kezdtem. Tegnap jött futár, de a csomag nem volt nála, így elment
Ma már azért megtalálta. Na megyek is játszani, úgy sincs sok időm ma. -
Harambee
tag
Valaki találkozott azzal a hibával hogy a vga egyszerüen játék közbe kikapcsol? elmegy a jel a windows is pittyen valami hiabauzenettel de persze nem látom mert nincs kép.
Legujabb driver van fent.
Tegnap még bf4-bf1el is játszottam és ott semmi nem volt .
Remélem nem a vga adja megmagát..
-
MASSlag
tag
Zavart a történet semmilyensége, mert látszott, hogy nagyon sok energiát fektettek bele technikailag és vizuálisan. Sok hatalmas, kidolgozott story-only helyszín mellett a pongyola forgatókönyv eléggé szembetűnő volt. Azt éreztem, hogy ez egy fontos része lenne a játéknak. A Skyrimnál pl. eszembe sem jutott kiemelni a gyengébb főküldi szálat, szinte észre sem vettem, hogy benne van.
Én is azért írtam a véleményemet, mert zavart a gyűlölethullám a játék felé, amire én is felültem az elején és ezt valahogy a kritikákban is éreztem. Nem lett rossz játék. Várok én is más véleményeket, főleg a csapattársakról.(#4398) Ellia: Kettlebell (nem tudom hirtelen, hogy hívták a főbosst) nekem inkább volt nevetséges, mint ijesztő, olyan selyemmaki feje volt.
Egy rachni szintjén más faj azért belefért volna.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- AliExpress tapasztalatok
- Hálózatokról alaposan
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ / 8/256GB / Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A320M R3 1200 8GB DDR4 370GB SSD GTX 1050Ti 4GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4463, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4407, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs

Hardcore-on vittem le eddig az eosi meg a voeldi csápost is. Igen, szerintem is nehezebb a Hardcore mint eddig bármelyik játék Insanity-je, korábban azt mondtam, hogy szerintem nem lineáris az ugrás a Normal - Hardcore között, de most már teljesen biztosan ki tudom jelenteni. Az Eos-os kett bázisos küldin annyiszor meghaltam Hardcore-on, hogy nem tudtam megcsinálni. Nem sokkal később visszavettem Normal-ra és kíváncsiságból megcsináltam a küldit...hát sétagalopp volt Hardcore-hoz képest. Utána persze visszatöltöttem a mentést, úgyhogy végül vagy 10 szinttel magasabb Ryder-rel sikerült megcsinálni Hardcore-on az eosi bázist.