- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Nyitlocker
- gerner1
- kraftxld: Diáklaptop - Dell Latitude 3140 - Királyunk ajándéka
-
LOGOUT
Itt csak hivatalos forrásból származó információkat olvashatsz. Rajongói teóriák, egyebek ezen összefoglaló tárgyát nem képezik. Az összefoglalóval kapcsolatban bármilyen észrevételt, javaslatot szívesen látunk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rossi
addikt
oriic; [Prolixus]: Ok, modulokból épülnek fel az épületek. De hogy pont ugyanolyan elrendezésben álljanak a modulok...
Ok, lehet mögötte logikát találni, pl. hogy minden egyes outposton ugyanazokat a főfunkciókat kell biztosítani, ezért "típustervek" alapján alakítják ki azokat.
Mindegy, ez igazából csak szőrszálhasogatás.
-
[Prolixus]
addikt
Mivel a Nexus-ról jön az Outpost, szerintem narratív szempontból is teljesen logikus, hogy ugyanazon épületekből épülnek fel az egyes Outpost-ok. Nem gyártottak előre a Milky Way-ben minden Habitat-nak külön, arra mérget vehetsz. Ezek tipikusan moduláris felépítésű dolgok, ergo sok a közös elem mindig.
-
VincentVG
senior tag
VSYN LCD TV/60HZ STUTTER problem saga vége:
ha bárkit is érdekelne

szóval végignéztem mindent, riváztam, az összes nvidia vsync beállítást végig vettem, vele nélküle, config file fps cap... whatever.. szerintem netto 4 órát elszartam erre.. ééés mi volt a megoldás:
borderless window (full screen helyett) aaargh.
most pedig újrakezdem így csakazértis.egyébként így sem tökéletes, nagy ritkán beakad egy egy pillanatra, de nekem így más jó lesz...
(imádlak PC gaming... dehát azért a rohadék 60fps ért meg kell szenvedni...) -
Ch0b
tag
Valahol van valami bug report, amit el lehet küldeni a BW-nek?
Tegnap belefutottam egy komolyabba sajnos, bár egy mentés és újraindítás megoldotta a gondot.Vetra egyik képessége (most nem tudom melyik) ugye feltölti a csapattársa életét és shieldjét, ha meghalna, nos nekem úgy feltöltötte egyszer, hogy a karakterem karóba állt, és onnantól csak merven remegett és nagyon nehezen lehetett vele mozogni. -
Romvr
őstag
válasz
Laja333
üzenetére
"Ezt nem tudtam hova tenni, Scanner használatával megjelent néhány object."
Ilyet én is már láttam és ugyanezek a cuccok jelentek meg csak az EOS-on. Én sem értettem. Mondjuk az annyival "magyarázhatóbb" volt hogy csak a scanner "kijelzőjén" látszott pirosan, nem jelent meg mellette is. Illetve egy Crash Site-on volt egy alkatrész amit csak egy irányból jelent meg a scanner számára, minden más irányból láthatatlan volt.
-
Laja333
őstag
Felvettem én is pár érdekes jelenetet ingame:
Itt Eiroch fázik annyira, hogy inkább vissza sem támad.
Ezt nem tudtam hova tenni, Scanner használatával megjelent néhány object.
Itt meg ráépítették a bázist a Nomad-omra.

Már 30 óra fölött járok, de messze van még a játék vége.

-
NomadND1
senior tag
Szegény karakterem mennyiszer pusztult el a jól nem működő automata fedezék miatt...

Vagy csak nekem nincs szerencsém? -
Corpuscle
őstag
válasz
BoneDragon
üzenetére
Két hete kezdtem a kampányt úgy, hogy annak idején én is toltam a multit.

-
-
Bad Pritt
félisten
Az előrendelői festést hol lehet ráapplikálni a Batmobile-ra? Benn áll a Tempest-en a garázsában, de nem találok olyan konzolt mellette, ahol tudnék mókolni.
-
VincentVG
senior tag
Szerintem nincs játon belüli lehetőség. a kolléga rivatunert javasolt, nekem mintha jobb lenne vele.
Egyébként még mindig érzek stuttert, de főként akkor amikor fegyvernézetre váltok...
Engem eléggé bosszant, mert szeretek így szépen nyugiba körülnézni (közeli nézetben) + ugyebár harcnál sem mindegy h kicsit beakad e.. (egyébként fix 60 alá (ultra-ban) nem ment nekem még 980ti-vel, ezért is idegesít, mert megvan az fps amivel játsznanék)u.i. de összességében egyáltalán nem bántam meg h megvettem, bár még csk 5 órát raktam bele.
-
tiv83us
veterán
Par nap kieses utan visszatertem az Andromedahoz, de a SP-ben meg mindig sehol nem vagyok, mert a multi teljesen beszippantott

-
VincentVG
senior tag
válasz
Ra's al Ghul
üzenetére
Elvileg nem indul alapból.. furcsa. lehet h az adaptive sampling (nvidia setting.. kavar be valahogy) mind1 mostmár játszani szeretnék..

-
xPraetoriaNx
senior tag
válasz
[Prolixus]
üzenetére
Én lehet akkor semi-pöcsfej vagyok.
A 3(,5) trilógia végigjátszásomból az elsőt úgy toltam, hogy mindenhol azt választottam ami nekem szimpi, függetlenül attól, hogy paragon, renegade, vagy "tartózkodó". Mondjuk ezzel jól be is szopattam magam amúgy (ami egyébként sajna nagyon jól mutatta a rendszer problémáját), mert így "felesben" voltam ez is az is (nem pont fele-fele, de érted), és bizonyos szituációkól azért jöttem ki szarul, mert se a renegade se a paragon válaszlehetőséghez nem volt elég magas az adott szintem. Tipikusan ilyen volt Tali ME2 beli loyality missionje. "Szélsőségek" nélkül asszem csak azt lehetett választani, hogy elmondod az apja mit csinált (ezt választottam, Tali megmenekül, de lényegében elküld anyámba, amiért a földbe döngöltem az apja nevét), vagy nem, és ennyi. Utóbbi esetben "gondolom" azért fail a loyality mission mert az "inkompetenciám" miatt számkivetett lesz Tali.Summa summarum, azt azért nem állítanám, hogy a piros opciókat csak "poénból" nyomkodta volna az ember.

Úgy általában a MEA-ról --- Engem teljesen beszippantott, fapofájú emberek ide vagy oda.
S csinálnivaló is van benne, majd' 70 órát raktam bele eddig, amelyből 4-5 volt csak eddig a multi, és még szerintem közel se vagyok a végén. Konkrét %-ot nem néztem (load-nál a savegame-eknél elvileg kiírja), de az említett 60+ óra sztorizás után még a . És mindezt úgy, hogy csak "féligmeddig" megyek kimaxolásra. Oké, hogy minden datapadot / terminált lecsekkolok meg ilyesmi, de mondjuk bolygók leírását nem olvasgatom (nem röhög, előző játékokban az is megvolt), bányászást se tolom maxra, sőt, csak akkor csinálom ha épp keresztül vezet az utam egy mezőn (pedig ME2-ben ezt is kifulloztam, MINDEN bolygót totál lefosztottam), illetve a rejtett lootládákért se mentem el, azt is ilyen "ha közelben van egy akkor felszedem, de amúgy leszarom" módon tolom. Mondjuk tény, jelenleg csak normalon tolom, majd ha második végigjátszásra fentebb kapcsolok akkor valszeg ezeket jobban fogom gyűjtögetni, mert igen erős cuccok potyognak belőlük alkalmasintSalarian Ark-ról egy darab infóm sincs, és Havarl-t se fejeztem be, most kezdtem el keresni az "elveszett monolith"-et, így ott outpost sincs még. Illetve a loyality mission-ökből is hátra van Vetra. 
Kisebb-nagyobb bugok persze vannak, és most lehetne nyenyegni azon, hogy "omg ez hogy kerülhetett bele egy 2017-es AAA játékba", de csak fölösleges energia lenne. Szerencsére még semmi olyasmivel nem találkoztam, amit egy reload / játékújraindítás ne oldott volna meg. Amikre most így nagy hirtelen emlékszem azok olyan apróságok voltak, hogy Ryderem valamiért casual outfitben is olyan hangon beszélt mint amikor rajta van a sisak, meg hogy csapattárs beragad a levegőbe, mert épp
ugrabugrálás közben "kiszedtem alóla a platformot". Volt olyan is hogy a karakterem a semmiben állt (valaminek a pereméről lelépve leesés helyett lebegtem), de azt inkább csak megmosolyogtam. Falba süppedő és onnan lövöldöző ellenféllel szerencsére csak 1x találkoztam, akkor is nyílt terepen, szóval ott tudtam hagyni a picsába.Remnant vaultban Illetve korábban kérdezte valaki, hogy ki milyen speccel tolja, én jelenleg totál Combat, elsőre lövöldözni akarok.
A favorit szetek meg az Omin grenade, Turbocharge, Flak Cannon, Concussive Shot és Barricade skillek különböző kombóiból állnak. Fegyver terén pisztolyt leszámítva minden van nálam 
-
[Prolixus]
addikt
A renegát válaszok viccesek voltak ugyan, de a 90%-ok hülyeség volt a Shepard sztoriban (gondolok itt arra, hogy nem nagyon illett egy galaxismegmentő hőshöz az arrogáns pöcsfejkedés), amit ráadásul ha nem poénból játszott, akkor kb senki nem választott. Szóval az alapelgondolás szerintem jó amit csináltak a MEA-val. Viszont, tényleg zavaró nagyon, hogy a legtöbb helyen összesen 2 féle választási lehetőség van, nagyon ritka a 4 féle. A ME1 párbeszédrendszere sokkal jobb volt ilyen téren, ott sokszor 5 féle lehetőség volt, nagy részük értelmes is, és tényleg volt jelentős különbség közöttük. Szóval én azt mondanám, ha a ME3 agyonkurtított rendszerével kellene összemérni, akkor inkább az ami a MEA-ban van, viszont ha mondjuk a ME1-hez hasonlítanám (de talán még akár a ME2-höz is), akkor én is kérném vissza a régi rendszert inkább...
A döntéseknek én sem érzek semmi következményét, mondjuk ez a korábbi részekben is csak egy buta illúzió volt, szóval ilyen téren én szerintem komolyabb visszalépés nem történt, max már nem is próbálnak úgy tenni, mintha számítana. A katonai vagy tudományos irányú terjeszkedés kapcsán én annyi következményt láttam, hogy NPC-k benyögték, hogy jobb lett volna a katonai (Drack talán...). A tüntetés kapcsán én sem láttam semmi következményt. vagy amikor Voeld-en
, akkor én azt megmentettem, aztán kaptam egy e-mailt arról, hogy okozott egy kis galibát a Nexus-on (persze semmi maradandót).lehet dönteni egy régi angaran AI sorsáról -
oriic
HÁZIGAZDA
Érdekesség:
‘Mass Effect: Andromeda’ launches straight in at No.1
"EA unleash ‘Mass Effect: Andromeda’ for the first time on PS4 and Xbox One and the combined sales of console/pc versions give EA the No1, their first since week 48 last year (FIFA 17). "
-
Romvr
őstag
válasz
drachoHUN
üzenetére
Gondoltam hogy meg lehet csinálni, de sokaknak beakad. Állítólag akkor nagyobb az esély ha az első hullám szörnynél túl messze mész. Én meg kocsival hajtottam végig rajtuk párszor így kicsit eltávolodtam

Nem a Viability-ról beszélek hanem hogy minden adott bolygón minden küldetést megcsinálni. Nagyon zavar hogy még mindig ott van a Mission-ök között a bolygó nevénél és még mindig jelöli a térkép is.
(#4572) oriic
"a majd a Salarian-Krogan témánál."Alig várom!
-
Bad Pritt
félisten
Az 5-ös ponthoz: ezt nem tudom ki találta ki, de agyf*sz, hogy ott kell állni pl egy terminál mellett és rá kell nézni, mert ha mellette állsz, de elfordulsz, akkor máris úgy behalkul, hogy néha nem is lehet hallani. Ez valami elképesztően amatőr megoldás, végig ott állni és hallgatózni. Nem is lehet nagyon megmagyarázni, csak azokban az esetekben, mikor a hologramokat hallgatod...
-
-
Romvr
őstag
Bug Report:
No 24 órát tettem a játékba megjelenés óta (dayum) és belefutottam pár game-braking hibába is. De ahogy utánanéztem a fórumokat nem én vagyok az egyetlen
1.) A havas bolygón (Nevét nem tudom fejből) egy lezuhant meteor zavarja az adásokat. No azt a küldetést ha felveszed akkor nem tudod végigcsinálni mert mikor interakcióba kellene lépned a meteorral akkor nem tudod. Ott állsz közvetlen a jelölő mellett de az azt mutatja hogy még 2 méterre vagy. Scanner nem talál semmit. Játékállás visszatöltés nem oldja meg. Szóval azt a bolygót nem lehet kimaxolni emiatt.
2.) Ugyanazon a bolygón a főküldi (?) része hogy meg kell keresni egy pilótát aki tovább visz. Nos a jelölő teljesen, de teljesen máshová irányít mint ahová menned kellene. Szerencsére szeretek mindenhova elmászkálni és felvenni minden elérhető küldetést így megtaláltam a helyet, de csak miután 10 percet rohangásztam a küldetést keresve reménytelen.
3.) Gyakran futok bele olyanba hogy az ellenség a tereptárgyon belül reked és onnan lő kifele. Ilyenkor ha nincs területsebző képességed, vagy fegyvered akkor véged van. Én singularity robbantást szoktam használni (áldom az eszem hogy Adept-ra gyúrtam már az elejétől), mert az képes a tereptárgyon belül is hatást kifejteni. Főleg akkor zavaró ha az a feladat hogy adott helyen végezz minden ellenséggel. Volt mellékküldetés amit emiatt buktam be, mert valahogy olyan mélyre ragadt egy tag hogy nem tudtam kifüstölni hiába robbantgattam.
4.) Az egyik főboss (óriási repülő kukacrobot) akkorát csapott rám hogy magzatpózba merevedve csúsztam és forogtam amíg be nem szálltam a Nomad-ba és ki nem szálltam onnan. Addig az animáció beragadt és össze-vissza tudtam csak tekeregni és csúszni a talajon. Gyakran előfordul hogy ugrás vagy mászás után egyszerűen beragad a karakter valamilyen pózba és onnan csak veszett billentyűnyomkodás és egércibálás tudja kirántani. Ha éppen. Eddig három alkalommal kellett újrakezdenem egy vault-os küldetést mert egy bizonyos ponton az ugrás után ilyen "jaj becsináltam" pózban maradt a karakter és nem reagált semmire.
5.) Csapattagok néha nagyon lemaradnak és ha ilyenkor megyek egy NPC-hez és beszélek vele valami küldetésről akkor megállnak ahol vannak a háttérben és a hangjuk is rettentő messziről szól, vagy csak a felirat látszik hogy beszélt valakivel (ami miatt kénytelen voltam bekapcsolni a feliratokat). Nem nagy bug, csak idegesítő néha.
6.) A térképen minél jobban a széle felé van a hely ahová manuális jelölőt akarok rakni annál jobban elcsúszik a jelölő az egérmutatótól. Konkrétan ha a monitor szélén van akkor 5-10 centit is melléteszi ami a térképen 300-500 métert is jelent. Lényegében mindig a monitor kellős közepére kell vinnem a helyet amit mg akarok jelölni hogy jó legyen, vagy addig kattintgatni egyre jobban befele, míg a jelölő oda nem kerül ahova szántam.
-------------------------------------------------------------------------
Ezen felül pár megjegyzés:
Bár a játék nagyon magába szippant de észrevettem pár olyan dolgot ami kicsit keserű ízt hagy a számban.1.) Lényegében minden bolygón ugyanazok a mellékküldetések csak máshogy megfogalmazva. A remnant telepek vizsgálata, jelkeresés, kett bázis felszámolás...stb. Ez még két bolygón viszonylag oké volt, de a harmadikon már unalmas.
2.) Nem érzem úgy a döntések súlyát mint amennyire vártam. Főleg egy két kisebb küldetésnek nincs semmi hatása. Ha két lehetőség közözött választok akkor nem érzem azt hogy az tényleg változást hozott a világban, a történetben...stb. Pedig azért 24 óra játék után kellett volna valamilyen hatásnak lennie. A Witcher 3-ban jól meg volt csinálva hogy ha megmentettem A-t akkor B-vel történt valami, ami kihatott C-re is. Itt ezt nem érzem... bár lehet csak mert 3 részesre tervezik és csak a vége felé csapódik le majd minden (Na az álleejtős leenne
)
Mondjuk az ME2-ben is a játék végén volt foganatja hogy megcsináltad e a társküldetéseket, illetve mennyit szenteltél a hajó fejlesztésének... remélem itt is lesz ilyen foganatja a döntéseimnek.Például mikor kiengedtem a cryo-ból a tüntetők családtagjait akkor mondták hogy emiatt most szűkösebben leszünk és kevesebb nyersanyag jut majd... No ott konkrétan semmit nem lehetett ebből érezni. Vagy mikor dönteni kellett hogy katonai vagy tudományos irányban "terjeszkedünk". Ott sem éreztem semmi komoly hatást a döntésem után. Pár ponttal többet kaptam erre, vagy arra, de ennyi.
3.) A párbeszédek során nem tudok jól vagy rosszul válaszolni. Lehetek emocionális, logikus, poénos, vagy bunkó... de úgy vélem jobb volt a "jó", "semleges", "rossz" hozzáállás. Értem hogy valami újat akartak bevezetni meg lehet hogy jobban illik a karakterhez, de sajnos a legtöbbször csak 2 választási lehetőség adott, ritka hogy mind a négyet felajánlja, ami számomra nagyon visszaveszi a "szerepjáték" élményt.
-----------------------------------------------------------------------
Amúgy így 24 óra játék után is azt mondom hogy leköt a történet, még a mellékküldiket is szívesen csinálom a legtöbbször mert hozzáadnak az élményhez. Főleg mikor már van hírnevünk és felismernek hogy "Oh, you are the Pathfinder. You saved us"...stb az azért jó érzéssel tölt el. A fő történeti szálban pedig az a csavar amikor kiderül hogy a "kiválasztottak" kicsodák az nagyon "hűbammeg"-ra sikerült számomra, lekoppant az állam. Szóval várom nagyon a folytatást.Összességében tetszik a játék és nem bántam meg az elővételt.
-
S1M0N
senior tag
válasz
Ra's al Ghul
üzenetére
És játékon belül hol lehet beállítani a 60-ra? Mert ott ilyen opciót nem látok.

-
Bad Pritt
félisten
Uh én ennyire proxy-t nem akarok tolni.
Most lejjebb vettem a nehézséget normalra, nincs nagyon időm arra, hogy 10x haljak meg minden helyen.(#4562) BoneDragon: Ilyesmit tolok most én is, beraktam Backlash-t harmadiknak, de nem igazán érzem, hogy működne, annyi pajzsos ellenfél van már Eos-on is. Lehet a Backlash-t lecserélem Overload-ra és váltok Sentinelre Adept-ről, megnézzük úgy milyen.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Btw, csak nem tudták kihagyni a táncolást a játékból.

-
-
Bad Pritt
félisten
Ki milyen buildet használ?
Láttam Prolixus a standardnak mondható közelharcos vanguarddal tolja, nekem is ez az egyik, meg van egy ilyen dobálós (pull, throw, majd singularity), de kéne még két setup.

-
Dévacsen
senior tag
válasz
BoneDragon
üzenetére
Szomorú ezt így látni...adok neki 1 évet akkor majd ismét megnézem mi van vele,képtelen lennék egy lépést tenni a játékban addig amíg ilyenek történnek benne,persze lehet hogy sok már javítva is van,nem tudom.
-
Exelsior
őstag
Újra egy kis help.

Havarl bolygón vagyok és a 3. monolit felé mennék de nem tudok átmenni a túl oldalra mert a híd nem épül fel mert a generátor halott.Körül néztem de nem találtam semmit. ötlet? Valami Remnant eszközt kell meg keresnem. -
VincentVG
senior tag
válasz
Ra's al Ghul
üzenetére
köszi, úgy látom jobb lett

egyébként az h lehet h újraindítottam a gépet,
rivatuner elvileg nem megy, de ugyanúgy tartja a 60-on, pedig vsync maradt off... -
BoneDragon
veterán
Huh, nem is tudtam, hogy ilyen durva bugok vannak benne, de jót nevettem rajtuk.

-
VincentVG
senior tag
válasz
Ra's al Ghul
üzenetére
Szia, köszi. hol tudom "lekorlátozni"?
-
janos666
nagyúr
válasz
Vistaboy
üzenetére
Kellemes volt valami túláradóan pozitívat is olvasni.
(Most már nehezebb kivárnom a keddet, mikor várhatóan el tudom kezdeni.
)Azzal viszont nem értek egyet, hogy "inkább eltolhatták volna még egy fél évvel", mert ez esetben szerintem elégnek kellett volna lennie a rendelkezésre álló időnek (nem 1-2, hanem 4-5 év volt rá --- bár nem tudom pontosan mikor kezdhettek hozzá érdemben, de gondolom 3+ év is rendelkezésükre állt) és volt egy halasztásuk is. Szerintem arra is van bőven példa, hogy a megjelenés tologatása nem feltétlenül javít a végeredményen (inkább csak "más" lesz, de nem feltétlenül jobb, ha adott csapatnak adott feladat csak bizonyos szinten sikerül, nem biztos, hogy csak pár hónapon múlott, hosszabb késések pedig más új problémákat hoznak be a képbe). Itt szerintem pont az hiányzott ennek a csapatnak, hogy a közönségtől kapjanak kritikát, és ebből tanuljanak a következő részben.
(#4549) Rossi - Igen, a DAI szabadon újrahasznosítható volt.
#3966-7, -
törölt tag
válasz
Exelsior
üzenetére
Ha jol emlekszem, akkor az elso emlek megszerzese utan enged be oda a jatek.\
(#4544) norti - en is pontosan igy csinalom
most ertem el Kadarara es eddig minden kuldetest amit lehtett megcsinaltam (najo van par keresgelos task (voelden pl az eszkozok megsemmisitese), amiket nem) -
Rossi
addikt
10 órám van benne eddig, tetszik a hibái ellenére is (Eos-on voltam még csak, de pár részletében túlságosan is emlékeztet a DAI-re...).
A fejlesztés (R&D) tűnik egyelőre kicsit bonyolultnak...
-
Bad Pritt
félisten
To: Ryder
From: Lexi[Attachment: Krogan Virility and Aggression]
Ryder,
Attached is my krogan thesis that I mentioned to you. I know - only 500 pages - but I wasn't allowed to go over.
Emellett van egy levél Suvi-tól a Héleusz bolygóinak földjéról. Kár, hogy nem jött át, a rendszer spamnek nézte, pedig biztos remek olvasmány lenne mindkettő.

-
VincentVG
senior tag
Sziasztok, én is belevágtam a kalandba, bár még csak a grafikát próbálom belőni, és holnaptól szépen újrakezdem..
Alapból ultrára tettem, mert fraps al nézem és tartja a 60at (full HD 60 adaptive vsync a cél) 980Ti-vel.
Viszont..
Néha van egy kis micro akadozás (stattering talán a neve) ott nem esik be az fps, csak nem elég sima a dolog.
(személy szerint utálom, ez ha jól gondolom vsync hiba)valakinek valami tipp a kiküszöbölésre??
köszi előre is
-
Én fordítva csinálom, először az összes mellékküldetés + beszélgetés (már egy csomó "on hold"-on van), aztán ha azok elfogynak. mehet tovább a fő szál, így tovább tart
Bár a legtöbb hidden cache-t meghagyom a végére, de nem biztos, hogy felszedem őket, lehet multizok/újrajátszok nehezebb szinten inkább. Eddig 38 óra van benne (+6 trial), 4 bolygó 100% + 2 loyalty kész, szerintem 50-60 simán meglesz. -
Exelsior
őstag
Sziasztok.
Nem tudom BUG vagy csak küldetés kell hozzá a dokkoló állomásnál Alec helységébe nem enged be a játék. Inaktív az ajtó és nem nyílik ki.

-
oriic
HÁZIGAZDA
Na elértem a végére, epilógus is megvolt. Nekem a hibái ellenére tetszett a játék, várom a folytatást. Mert biztosan lesz.
Szinte sejtettem
hogy hallunk majd a Quarion-Ark-ról is. 
Jöhet a multi, meg az összes side misszió.

-
Harambee
tag
válasz
KillerKollar
üzenetére
Van 12gb lapozó beállitva neki , mégis szarakszik

-
D4v3
őstag
Most, hogy így Jaal-t szóba hoztátok utánéztem kicsoda ő, mert még nem értem el oda (bár pont náluk hagytam abba tegnap) viszont ismerős volt már ez a név. Mint kiderült az én legénységem említette már ezt a nevet, talán többször is, de egyszer tuti még a Vault után valamikor, és akkor is furcsálltam már, hogy kiről beszélnek

De volt már hasonló bug máshol is beszélgetéskor, ahol válaszoltam valamit és pont úgy reagált rá, mintha az ellenkező választ adtam volna. Nem igazán értem, hogy tudták összehozni ezeket
-
KillerKollar
őstag
válasz
Harambee
üzenetére
Hát nem vagyok nagy szakértő de ez alapján azt mondanám hogy az fáj neki hogy elfogyott a VRAM,ami bebaszna mert a 980Ti-n 6Gb van,annak még 4K Max grafikán is elégnek kéne lennie. VRAM Memory leak? Van ilyen?
Szerk.: Most látom hogy 8Gb RAM-al nyomod,a lapozófájl be van állítva? Lehet mégis csak a System RAM lesz,elég amúgy a 8 Giga én is azzal nyomom csak hosszabb játék után ha átmegyek egy másik bolygóra és újra be kell töltenie szokott stuttering-elni kicsit(nem tudom mi erre a magyar szó), de ilyen üzenetet még soha nem kaptam meg ki se fagyott a játék soha. Szerintem állíts be egy nagyobb lapozófájl méretet vagy hagyd hogy a Windows kezelje(alapban így van azt hiszem) és ha nem a legújabb Nvidia driver van fönt akkor szerinte m frissítsd fel.
-
Fitzgerald
veterán
válasz
ScomComputer
üzenetére
Rivatunerrel a legegyszerűbb limitálni a framerate-et.
-
leviske
veterán
válasz
BoneDragon
üzenetére
Extrém sok effekt és pályaelem köszön vissza a DAI-ből. Nyilván nem azt írtam, hogy totál azonos szinten vannak, hiszen az azért még Xbox 360-ra és PS3-ra is megjelent, ami itt-ott eléggé bekorlátozta. De aki többször végigtolta azt (én ~8x talán?), az azért felismeri azokat a fény/hang effekteket és animációkat, amik már ott megvoltak.
Mindenesetre kicsit félrement a dolog. Nem azt akartam kihozni belőle, hogy 3 év alatt ez a tartalom meglett volna. Nem tudom mennyire vagyok a végétől, de már annyit játszottam vele, mint amennyi egy ME1+ME2 végigjátszás volt együtt. Ráadásul a karakter küldik is vannak olyan szinten, mint a ME2-ben, szerintem. Szóval ez nem egy 3 éves munka, egyértelmű.
Azt viszont erősen kétlem, hogy hátráltató tényező lett volna az ÚJ motor. Lévén, hogy nem ÚJ. A csapat jelentősen újabb, mint a motor. A motort kiismerni kitudta a cég az elmúlt ~6-7 év során és gondolom a FT is bőven biztosított segítséget, ha kell. Ha a motorra fogjuk, akkor inkább fogjuk arra, hogy a Frostbite eleve nem a legerősebb arcanimációk terén.
Na de mindegy, inkább megyek élvezni a játékot. Mindenki megunja majd az ultit, mire bekapcsolódok.

-
ForRedGlory
félisten
Akinek még nincs meg a játék és VGA-t venne, a GTX 1070 mellé most ajándék. Így azért jó "bolt"

-
ScomComputer
veterán
válasz
Fitzgerald
üzenetére
Nekem az nem tetszett,hogy menüben,nagyon tekerte a vga-t.....nem szoktam,de most rányomtam a geforce experience-ben az optimalizálásra, és ez is megoldódott,most max 40 fok a menüben a vga...de gondolom mást is megold....akinek NV-je van az használja!

-
törölt tag
Meg nem ertem a vegere, de nekem is ez az egyik kedvenc mellek kuldetesem (egy log uzenet van hatra).
Nagyon jo dolgok vannak benne es ezert sem ertem azokat, akik vegigrohannak egy Mass Effect jatekon, kb semmi ertelme. Nem fedezik fel ezeket az apro kis "kincseket", amiktol szines lesz a jatek.Mas:
Voelden Jaal melle Peebee-t raktam be es VEGRE, ezt vartam. Poenkodtak egymassal. Pl Peebee megjegyezte, hogy Jaalnak milyen jo illata van. Az eddigi parositasok semmit nem beszeltek egymassal.
Talalnom kell valakit Drack melle is...Voeld latvanyvilaga egyebkent elkepeszto. Magaslatokrol ranezni lenti campekre...nagyon szep munkat vegeztek a designerek. 5 orat toltottem el eddig ezen a bolygon es meg van hatra jo par dolog...biztos igenytelen vagyok, de nem tudom megunni ezt a jatekot.
-
Fitzgerald
veterán
Akinek egy idő után elkezdi nem visszatölteni a mentéseit a játék, az tegye offline-ba az Origin-t indítás előtt. Ez hatalmas lol. Ami még nagyobb lol, hogy erre még 5 nappal a megjelenés után se jött fix.
Stutteringre, mikro lagra megoldás nvidiásoknak: Control Centerben maximum pre-rendered frames 1-re.
Triple buffering-el is lehet kísérletezni, én bekapcsoltam, azóta nincsenek nagyon nagyon durva dropok. -
maajsz
senior tag
válasz
Vistaboy
üzenetére
Nem értem ezt a pálya széle problémát, az első részben ugyan így volt. Nem mindegy mi van ott, tudatja veled ott a pálya széle. Különben is, ha te fejlesztő vagy akkor teszem azt leraksz egy mapot majd elkezded feltölteni itemekkel/questekkel, nem biztos hogy tudod előre mennyit fogsz lerakni. Másrészt ha körbe vagy véve fallal vagy hegyekkel elveszi az open world feelinget, olyan mintha egy völgyben vagy táborban mászkálnál.
Ami a sztorit illeti azért nem mindegy hogy amíg az ME1 ad egy teljesen új világot és viszonylag tömény történetet, hiszen tizenpár óra alatt letudod minden sidequestel, addig itt kapsz egy hasonló fő vonalat 100+ órára. Ha úgy nézed itt is kapsz egy fő gonoszt (Saren), aki küldi rád a kettet (pl geth) és egy rejtélyes remnantot (pl reaper). Igaz hogy a sok mellék küldetés, loyality mission, pörgősebb gameplay rengeteget tesz hozzá, de kívülről nézve a fősztori akkor is híg ennyi órára vetítve.
Ehhez jön hozzá, hogy 10 évvel később semmit nem javult az animáció (sőt..) illetve majd semmi újat nem mutatnak a karakterek. Ha most erre azt mondjuk, hogy már mindent előttek, anno az első részben bemutatták a fontosabb fajokat még is jött a második részben egy Samara aki gyökeresen eltér Liarától, egy Thane aki az egyik közkedvenc lett, Jack aki szintén ember mégsem láttunk közel sem hasonlót hozzá, Legion akin keresztül az addig már bemutatott fajt ismerhettük meg teljesen új szemszögből, hasonlóan Mordin a salarian részről és még folytathatnám. Erről az oldalról nézve az ME2 is ugyanolyan hátrányból indult mint az MEA, hiszen az egész alap univerzum kvázi le volt fektetve előtte, mégis nagyon jól oldotta meg a helyzetet egy igen egyszerű fősztorival és még meg is toldotta a Collectorokkal. Személy szerint már csak ezért sem fogadom el a mentegetőzéseket az Andromédával kapcsolatban. -
oriic
HÁZIGAZDA
Megcsináltam a Ryder Family Secrets küldetést végig. Oh yeah.
Még hogy semmi kapcsolat nincs a régi trilógiával. Francokat.
Még a Mass Effect 3 idejéből is kapunk üzenetet. (Liara, Garrus apja, Shepard és a Normandy említése, a Shadow Broker, még egy Reaper támadás hangja is. ) Imádtam ezt a küldetést. Ha jól értettem az egész Ark projektet a Reaperek miatt gyorsították meg. \o/ -
[Prolixus]
addikt
válasz
BoneDragon
üzenetére
Yep, a Bioware-nek sikerült beletúrni a "legagyonhasználtabb és már emiatt már legunalmasabb sci-fi toposzok" kosarába aztán előhúztak belőle valamit. Menő.
-
BoneDragon
veterán
válasz
[Prolixus]
üzenetére
Hát mikor kiderültek a kettel kapcsolatban a dolgok, csak néztem... Tényleg bio? Ennyire futotta?

-
[Prolixus]
addikt
válasz
Vistaboy
üzenetére
Hát nemtom, Saren kapcsán legalább volt valamiféle személyes konfliktus na meg a kényszer, hogy igazold amit csak te láttál és senki sem hisz neked azok közül, aki tényleg fontos + a ketyegő óra érzése, hogy sürget az idő. Itt semmi ilyesmi nincs. A főgonosz mintha nem is lenne jelen a játékban, a kett mint faj is eddig egy nagy klisétenger. Meg úgy az egész sztori...persze, hogy megérkezéskor minden elszaródik. Persze, hogy csak rád számíthat mindenki, persze hogy itt is vannak ősi civilizáció maradványai, csak éppen nem Prothean-nak hívják, hanem Remnant-nak.
Az Ark-okkal is mi történt? Persze, hogy a kett keze van az eltűnésük hátterében, legalábbis az asari Ark kapcsán... Hangsúlyozom nem azt mondom, hogy rossz, de nem is jó eddig szerintem. Egy biztonsági játéknak megfelelő klisétenger. A lebilincselőtől meg az ilyen szuperlatívuszoktól azért messze van, szerintem. Én is nehezen tudok elszakadni a játéktól, de elsősorban azért, mert az alap játékmenet tényleg nagyon jó és tényleg sok a tennivaló (még ha túl sok a fetch quest, akkor is), nem pedig azért, mert hűdekirály a sztori (eddig), meg hűdeérdekel, hogy mi lesz a folytatása az eseményeknek
. Lényegében a fősztorinak már a felénél járok, de még mindig olyan, mintha valami expozíció lenne az egész, és azt várná az ember, hogy az események ténylegesen mikor kezdetek el történni.amiről mindenki tudja, hogy mi lesz, az Archon-t legyőzzük, az Ark-ok előkerülnek stb -
Vistaboy
veterán
válasz
[Prolixus]
üzenetére
"No offense, de leírnád, hogy szerinted mi a grandiózus és lebilincselő sztori benne? Nem mondom, hogy rossz a főszál vagy ilyesmi, de ilyen kifejezések azért még véletlenül sem jutnának eszembe róla."
Szerintem van olyan jó sztorija, mint annak idején az első Mass Effectnek is volt, ezt úgy is ki merem jelenteni, hogy még úgy vélem, hogy talán a közepe felé járhatok. Ami miatt neked - és többeknek - nem tűnik túl ütősnek, az szimplán azért van, mert maga a Mass Effect világa már ismerős a korábbi részekből, így nem tűnik akkora újításnak, mint régen.
Nem akarok spoilerezni, de én úgy vagyok vele, hogy amikor még 10 órányi játékot követően is, este 9-10 felé alig tudok elszakadni, mert valami új fejlemény miatt újabb érdekes szála nyílik meg a történetnek (
), akkor az nálam azt jelenti, hogy nagyon jó, lebilincselő a játék sztorija.Gondolok itt például arra, amikor végre a nyomára akadsz az egyik eltűnt Arknak, szinte azonnal indulnál a keresésükre Sok mellékküldetés van, amit ha mindet meg akarsz csinálni, jócskán 100 óra felett leszel a végén - de lehet, hogy 200 is lesz -, de azok nem képesek ennyi ideig lekötni, ha mindegyikben szinte ugyanazt kell csinálni. Viszont ha érdekesek, akkor valóban megérdemli a játék a fentebbi jelzőket.
Ennyi. Ez szintén csak az én véleményem, nem akarok senkit meggyőzni az igazamról.

(#4518) Exelsior: A gond nem azzal van, hogy a térkép mit mutat. A probléma annyi, hogy amikor csak szimplán meg akarsz feledkezni az egész UI-ról, és szabadon, csak a szemed elé táruló látvány alapján felfedezni, akkor ilyesmikbe ütközöl. Pedig nyilván sokkal izgalmasabb lenne a felfedezés, ha nem kellene állandóan a térképet bámulni, hogy merre tudsz menni, hanem ahová a való életben is feljuthatsz (például egy magaslatra), oda itt is képes legyél felmenni.
Érted? Tegyenek oda egy falat, vagy megmászhatatlan hegyet, nem érdekel. Akkor legalább tudom, hogy oda nem tudok felmenni. De így, hogy a nagy nyílt terep közepén emiatt kell visszafordulni... nem igazán jó dolog...
-
BoneDragon
veterán
válasz
[Prolixus]
üzenetére
Ráadásul Eos negyed akkora mint Voeld. Többiről még nem tudok nyilatkozni.
-
-
[Prolixus]
addikt
válasz
Vistaboy
üzenetére
No offense, de leírnád, hogy szerinted mi a grandiózus és lebilincselő sztori benne? Nem mondom, hogy rossz a főszál vagy ilyesmi, de ilyen kifejezések azért még véletlenül sem jutnának eszembe róla.
(#4515) BoneDragon
Ilyen szöveget nem lehetne kiírni azután, miután aktiváltad Eos-on a Vault-ot, az ugyanis az egész bolygón helyre rakta az időjárást meg a sugárzást.Engem nem is ez zavar amúgy, hanem az, hogy nem mutatja a térképen, hogy ténylegesen hol van a pálya vége. Így is rohadt nagyok a pályák, szerintem senki nem halna bele, ha a térképen is jelölve lenne ez a fal.
A másik témához: Tökmindegy mennyi szinkron, szöveg stb. van benne. Ha te vállalsz egy munkát amit teljesíteni kell X idő alatt, akkor olyanra tervezed a munkát amennyit azalatt az idő alatt meg tudsz csinálni. Ezt egyértelműen a készítők szúrták el. Persze, biztos vagyok benne hogy az EA erőltette a játék kiadását és a készítők még ültek volna rajta...de amikor 5 éved van egy játékra és mégis félkészen tudod csak kiadni, akkor egyértelmű, hogy te, mint készítő osztottad be szarul az idődet/erőforrásaidat. Azt azért nem hiszem, hogy a kiadó megszabta volna nekik, hogy ténylegesen mekkora legyen a játék, nyilván egy irányt kijelöltek, de ennyi.
-
-
BoneDragon
veterán
válasz
leviske
üzenetére
Miért is merész felhozni? Ez nem egy cod, amit másfél/két év alatt össze lehet dobni. Ezt konkrétan a nulláról kezdtél. Mennyi szöveg van benne? Mennyi szinkron? Mekkorák a mapok? Stbstb... Mégis mennyi idő kellett volna ennek? 3 év?

Másik meg, hogy sokkal szebb mint a DA:I. Sőt, gyönyörű a játék. Nem is értem ezeket a megnyilvánulásokat.
-
Vistaboy
veterán
Na, megvan az első olyan dolog, ami nagyon nem tetszik a játékban, és ennek viszont már semmi köze ahhoz, hogy bugosan adták-e ki, vagy sem. Ez pedig a "Leaving the mission area" figyelmeztetés, magyarán nem tudjuk szabadon felfedezni a terepet, mert egy láthatatlan fal állja utunkat, amin ugyan át tudunk menni, de 5 másodperc múlva visszarak a túlsó oldalra, így kénytelenek vagyunk visszafordulni.
Ezt szerintem jóval elegánsabban is megoldhatták volna. Szimplán csak utunkat állná egy megmászhatatlan hegy, vagy egy fal, vagy bármi. Így viszont olyan illúzióromboló, hogy elindulnál magadtól felfedezni (azaz nem állandóan a térképet bámulva), majd egyszer csak előtűnik ez a kék erőtér, hogy erre nem mehetsz tovább.
Ez nagyon zavaró benne, egyelőre a többi kisebb-nagyobb hibák nem annyira vészesek.
-
leviske
veterán
válasz
BoneDragon
üzenetére
Bár én ezeket nem érzem halálos gondnak (és a játék nekem is egyre inkább tetszik, kb ME1 szinten egyelőre), azt az idő hiányt jelenleg elég merész felhozni. Grafikailag alig léptek feljebb a DAI-nél, ami egy lassan 3 éves játék. Szóval a ME3 óta eltelt 5 év alatt azért idő pont lett volna arra, hogy a kritikák alapját képező gondokat felszámolják.
-
WoodrufF
tag
Előző részekben meglehetett állítani a harcot, és kiosztani a parancsokat, hogy melyik karakter milyen sebzést használjon, kit támadjon, stb.
Lőszer típust is lehetett cserélgetni ha jól emlékszem, a 3ban ilyen kör alakú menü volt erre.
Én vagyok a béna, vagy ezt kiszedték a játékból?
-
Vistaboy
veterán
Üdv mindenkinek.

Az elmúlt napokban sokan foglalkoztak azzal, hogy milyen hibák vannak a Mass Effect: Andromeda című játékban. Gondolok itt az animációkra, arckifejezésekre és egyéb furcsaságokra. Sokan ettől megijedtek és egyből leírták a programot, pedig még meg sem jelent. Olaj volt a tűzre az Origin Access által kipróbálható pár órányi játék, ahol szintén legtöbben azzal foglalkoztak, hogy milyen érdekes pofákat vágnak a szereplők, meg hogy milyen ronda főhőst lehet kreálni magunknak...
Nos, én már az elejétől nagy rajongója vagyok a Mass Effect szériának, az előző trilógiát több tucatszor végigjátszottam, ezért a negatív kritikák ellenére is elő mertem rendelni, hiszen számomra nem az volt a fontos, hogy nagyítóval megkeressem a program hibáit, hanem hogy végre újra visszatérhessek a Mass Effect univerzumába.
Az igazat megvallva, mikor ezeket a sorokat írom, még bőven a sztori elején tartok (Két bolygón jártam eddig, egyiket már teljesen lakhatóvá tettem, a másikon pedig nemrég épült fel a fő bázisunk). De azt már eddig is látom, hogy nincs igazuk azoknak, akik a fentebb említett hiányosságok miatt leírják a Mass Effect Andromédát.
Ugyanis amióta belekezdtem, egyszerűen nem bírom abbahagyni.
Ez a játék teljesen rabul ejt, a történetet nagyon jól eltalálták, első végigjátszásra mindenképp lebilincselőre sikeredett. Úgyhogy aki szerette a korábbi Mass Effectet, mindenképp próbálja ki, semmiképp nem fog benne csalódni. 
A küldetések is jók lettek, bár azért érződik rajtuk, hogy egyelőre nem akarták ellőni az összes puskaport, valamit tartalékolniuk kellett a DLC-kre és a következő epizódokra is. A társaink között akad pár jól kidolgozott háttérrel rendelkező, de sajnos valamiért eddig még annyira nem nőttek a szívemhez, mint annak idején Liara, Garrus, Wrex, Tali és a többiek. Mondjuk még nem teljesítettem egyikőjük lojalitás-küldetését sem, de az már eddig is látszik, hogy egy-két kivételtől eltekintve teljesen hétköznapinak tűnnek a szereplők.
Mondjuk abban igazuk van a kételkedőknek, hogy valóban nagyon sok bug maradt benne a végleges játékban. Szinte mindenhol látni apróbb hibákat, hiányosságokat, de szerencsére én még egy olyannal sem találkoztam, ami miatt nem tudtam volna folytatni a játékot, vagy befejezni egy adott küldetést.
Összegezve: A Mass Effect: Andromeda szerintem minden tekintetben esélyes lehetne az Év Játéka díjra. A sztori grandiózus, a játék teljesen rabul ejt, a grafika - eltekintve a bugoktól - lenyűgöző, egyedül a szereplők kidolgozására figyelhettek volna oda jobban. Személy szerint én mindenkinek ajánlom, akinek egy kicsit is tetszett az előző trilógia, az mindenképp jól fog vele szórakozni.

Viszont, amiért szerintem mégsem lesz belőle GOTY, azt egyedül annak köszönheti, hogy ez a játék érezhetően nincs befejezve. Az Electronic Arts helyében én nem siettettem volna ennyire a megjelenést, inkább eltolhatták volna még egy fél évvel, amíg ezeket a zavaró bugokat kiirtják belőle. Ahogy a Mass Effect 3 is a DLC-k és javítások után lett többé-kevésbé olyan állapotban, ahogy ki kellett volna adniuk, az Andromeda esetén is majd akkor lesz valóban kiemelkedő alkotás, ha a készítők veszik a fáradtságot, és befejezik a programot. Csak ne fizetős DLC-k formájában tegyék ezt meg...

-
Edem05
őstag
válasz
BoneDragon
üzenetére
Tudom miről beszélsz. Ez nálam is előjött nem is egyszer. De ezektől eltekintve nekem még mindig tetszik a játék. Jól le tud kötni.

-
leviske
veterán
válasz
Exelsior
üzenetére
1-1 bolygóra még többször vissza kell menni. Nem kell próbálkozni azzal, hogy elsőre bejárj minden területet. Remélem ez kellőképp spoiler-mentes válasz volt.

mod: közben Fitzgerald gyorsabb votl.

(#4463) [Prolixus]: Én úgy is tapasztaltam. Sőt, abból tudtam megállapítani, hogy automentést tölt be végül a sajátom helyett, ha úgy látja.
Mindenesetre úgy látom esetlegesen a megoldás az lehet, hogy leállítani a játékot olyan mentéssel nem ajánlott, ahol lehetnek ellenségek. Valószínűleg nem tetszik a motornak, ha a megújuló ellenségeket nem tudja a helyükre pakolni betöltéskor.
-
Exelsior
őstag
Sziasztok.
EOS-on már majdnem mindent megcsináltam kivéve azokat a dolgokat amiknél oly nagy a sugárzás hogy esélytelen megcsinálnom mert másodpercek alatt meghalok. Erre van valami megoldás? vagy lesz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- AliExpress tapasztalatok
- Hálózatokról alaposan
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Apple MacBook
- Hisense LCD és LED TV-k
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4270, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3503
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro 256GB (Csak Esim), Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs

)

Ez a játék teljesen rabul ejt, a történetet nagyon jól eltalálták, első végigjátszásra mindenképp lebilincselőre sikeredett. Úgyhogy aki szerette a korábbi Mass Effectet, mindenképp próbálja ki, semmiképp nem fog benne csalódni.