- HThomas: Az ideális home office monitor nyomában
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mister_X: Tényleg le kell nyelnie az embernek az önbecsülését?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Eztis_Aztis: Hogyan tovább....
-
LOGOUT
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
sabeur
csendes tag
Szia,
Kicsit magamra vettem a kérdésedet, nekem is 350D-m van, és hát be kell látni baromi kicsi keresője van, AF-es obinál ez nem is gáz, mert itt kiválasztod a képkivágást és hagy szóljon az elektronika a többit elrendezi, de manuális objektívnél egy olyan dolgot is meg kell oldani, amire nemtervezték magát a gépet. Vannak olyan trükkös obik, amik úgynevezett élességállító emulátorral rendelkeznek, ezekkel pontosan be tudod állítani az élességet... jelzi, hol éles, mintha AF-es obit használnál...
Ennek ellenére én sem használomÉn is szemüveges vagyok, nem tudom hogy ezért, vagy alapjába véve, én megfigyeltem, hogy sok esetben az élességet a keresőben nem pont ott látod, ahol van. Közelpontnál nyitott rekesszel egyszer kísérletezgettem, jó megvilágítás mellett...és azt kell mondanom, hogy az élesség tényleg ott van, ahol kell lennie csak a szeme becsapja az embert... Érdemes egy sorozatot csinálni, esetleg kísérletezni és felírni a beállításokat, majd visszanézve a képeket rögtön kiderül mi a helyzet...
A másik dolog, hogy nem csak az élességre, hanem a fénymérésre is oda kell figyelned... én mindig időelőválasztással fotózok MF-es obikkal, a blendét meg úgyis kiválasztom kézzelSzóval ha nem vagy biztos, az élességben inkább blendézz rá 2-t ...persze ezt csak viccnek szántam... Ha sokat gyakorolsz vele és szerzel némi rutint rááll a szemed az élesség állításra és tudni fogod hol a jó!
Üdvözlet,
Fecó
Új hozzászólás Aktív témák
- Vizsgálat indult, a Meta chatbot gyerekekkel folytatott romantikus beszélgetést
- Fogyjunk le!
- TCL LCD és LED TV-k
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Subaru topik
- Helldivers 2 (PC, PS5)
- Milyen egeret válasszak?
- Crypto Trade
- Bittorrent topik
- Aggódnak a cégvezetők, Trump még több Intel-üzletet akar
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FullHD IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - 2,5+ év gari
- Túlmelegedik a géped? Segítünk!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest