Hirdetés
- ASUS Maximus VIII Ranger Z170 6-7-8-9-10 gen támogatás (Coffeetime mod)
- DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Möbelix Milan íróasztal - a tapasztalatok összeszerelés után
- Keychron V6 Max (HU) Mechanikus vezetéknélküli billentyűzet (Bluetooth, RF, USB)
- Újjászületés: szombattól új szerverkörnyezetben a PROHARDVER!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sidi: Régi Gépterem: 386DX
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- lionhearted: Telekom TV Mikrotikkel
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
sabeur
csendes tag
Szia,
Kicsit magamra vettem a kérdésedet, nekem is 350D-m van, és hát be kell látni baromi kicsi keresője van, AF-es obinál ez nem is gáz, mert itt kiválasztod a képkivágást és hagy szóljon az elektronika a többit elrendezi, de manuális objektívnél egy olyan dolgot is meg kell oldani, amire nemtervezték magát a gépet. Vannak olyan trükkös obik, amik úgynevezett élességállító emulátorral rendelkeznek, ezekkel pontosan be tudod állítani az élességet... jelzi, hol éles, mintha AF-es obit használnál...
Ennek ellenére én sem használomÉn is szemüveges vagyok, nem tudom hogy ezért, vagy alapjába véve, én megfigyeltem, hogy sok esetben az élességet a keresőben nem pont ott látod, ahol van. Közelpontnál nyitott rekesszel egyszer kísérletezgettem, jó megvilágítás mellett...és azt kell mondanom, hogy az élesség tényleg ott van, ahol kell lennie csak a szeme becsapja az embert... Érdemes egy sorozatot csinálni, esetleg kísérletezni és felírni a beállításokat, majd visszanézve a képeket rögtön kiderül mi a helyzet...
A másik dolog, hogy nem csak az élességre, hanem a fénymérésre is oda kell figyelned... én mindig időelőválasztással fotózok MF-es obikkal, a blendét meg úgyis kiválasztom kézzelSzóval ha nem vagy biztos, az élességben inkább blendézz rá 2-t ...persze ezt csak viccnek szántam... Ha sokat gyakorolsz vele és szerzel némi rutint rááll a szemed az élesség állításra és tudni fogod hol a jó!
Üdvözlet,
Fecó
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 2 i5-1145G7 16GB 512GB FHD+ 100% sRGB - 1 év garancia
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3299,100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest