Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
-
LOGOUT
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
ThufirHawat
senior tag
Zenitar16/2.8 full framen is APS-C-n: [link]
-
Jinxx
senior tag
Végre egy ilyen topik!
Egy ideje foglalkoztat az M42-es obikkal való fényképezgetés, hétvégén sikerült is szereznem egy átalakítót Canonhoz, és kipróbálhattam két obit. Sajnos azt tapasztaltam, amit írtatok is, hogy nincs élességvisszajelzés. Ezt valamiféle firmware frissitéssel nem lehet megoldani 350d-n egyáltalán? Hülye kérdés, most látom, h elvileg nem.
Valaki leírhatná nekem, hogy néz ki egy ilyen EF emulátor, és hogyan működik? Azt kell mondjam, hogy szerelmes lettem a régi obikba, szóval örülök, hogy lett ez a topik, és szívesen veszek minden tanácsot kezdőként. Ha érdekelnek valakit a hétvégén készített képeim, holnap belinkelgethetem ide. A digitfényképeim topikba biztos.
Jó éjt mindenkinek! -
Dtomi
őstag
Egyébként szerintem jópár ember van a forómun aki lehet hogy még fényképezőt sem látott, de nagyon tudja a teszteket meg a specifikációkat
Szerintem ez egy bizonyos szintig rendben van. Kivétel akkor ha már nem csak az adatlapot fújja hanem az észt is osztja, és már oktatni akarna...
De ha vásárlás előtt megnéz 10gépet és mind a 10et be is vágja oda vissza az az ő dolga és jó ha néha néha kijavít 1-1 téves technikai információt.
offoltam
[Szerkesztve] -
Stitch
őstag
Hátha tudtok segíteni: [link].
-
Hydra SR
addikt
Smogus, hali01: ezektől a szakértő-de-sohasem-fotózó-sőt-néha-még-fényképezőgéppel-sem-rendelkezőktől néha én is leteszem a hajam, de végülis tényleg megspórolják nekünk, hogy mindennek utána kelljen nézni. Kérdezek valamit, ő fejből idézi a tesztet amit olvasott, és lehet, hogy nem érti vagy legalábbis a jelentőségét nem fogja fel, de jobb esetben én tudom értelmezni és hasznosítani amit mond. Egyszerűbb, mint ha nekem is végig kéne olvasni 30 angol nyelvű tesztet. Szóval már nem bántom őket
Csak mindig az a haverom jut eszembe róluk, aki meg baromi nagy hi-fi szakértő, építget is ezt-azt, de a zene ízlése kritikán aluli. Nem értem, hogy ahhoz a zenéhez minek olyan minőség. De ha nekem kell valami, bármiben tud segíteni a témában. Így nem kell megtanulnom valamit amihez nem akarok baromira érteni csak felhasználni.
-
Smogus
őstag
Ezt a vak vezet világtalant a fénymérésre értetted vagy arra hogy nem vagyok Nikonos?
Mondjuk nem volt még Nikon DSRL a kezembe sem nagyon, egészen most karácsonyig egy D80-amit az ismerősöm kapott, hú emberek az egy nagyon jó gép
Egyébként szerintem jópár ember van a forómun aki lehet hogy még fényképezőt sem látott, de nagyon tudja a teszteket meg a specifikációkat
Érdekes dolgok ezek -
Stitch
őstag
Tokina RMC 200mm f3,5-el kézből készült ''tesztképek'', f5,6-ra rekeszelve, RAW-ból konvertálva, a program alap élesítésével; [link], [link]. Szerintem teljesen jó képet ad, ráadásul f8-on tovább javul. eBay-en 50 euró környékén láttam elmenni egy ilyen objektívet, nekem nagyon olcsón sikerült egy hibátlan állapotút szereznem.
-
Stitch
őstag
''Én szoktam manuális obikkal mozgó célpontot fotózni és egyáltalán nem nagy ördöngősség, csak jobban oda kell figyelni.'' - na igen, jóval az AF előtt is születtek remek sport/akció fotók, vagy az említett fókuszcsapdás technikával, vagy egyszerűen folyamatos fókuszálással lekövették a témát
Gondolom sokat nem változott mostanra a dolog..annyit biztos, hogy már a gép ''követi'' a témát.
-
Stitch
őstag
-
Hydra SR
addikt
''...azzal a különbséggel, hogy nem a gép, hanem te exponálsz a megfelelő pillanatban.''
-> ez végülis akkor csak annyi, hogy miután megvan a kellő fókusztáv, kikapcsolom az AF-et, hogy megspóroljam a fókuszálási időt és ezzel csökkentsem a lagot?
Szerk: jah, hogy ez a manuális objektívek topicakkor nem
de AF-es obin működik a dolog, főleg ha a fotós keresztneve Clint és a vezetékneve Eastwood
[Szerkesztve] -
Stitch
őstag
Ilyen célra nem biztos, hogy egy manuális (kis)tele a legideálisabb..szerintem egy fényerősebb, kicsit nagyobb átfogású AF alapzoom is megtenné..persze kérdés, hogy mennyi a keret. Az lenne a legjobb, ha körülbelül megmondanád, hogy mekkora (ekvivalens) gyújtótávolság kéne, mert pl. csoportképhez (ekv. ~35-50mm) nem biztos, hogy találsz olcsó és jó megoldást manuális lencsék között.
Fókuszcsapdán valami hasonlót értettem, mint amit hali01 írt, azzal a különbséggel, hogy nem a gép, hanem te exponálsz a megfelelő pillanatban.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2400MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 12991Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 650W
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest