- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Szólánc.
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Google Pay használata Magyarországon
-
LOGOUT.hu
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Allien
veterán
válasz Hydra SR #882 üzenetére
Az eladója nagyon sok cuccot "árul", és relative ilyen occsón. De, ugyebár pénzt kér érte, én meg pont azt nem tudok adni. De, így jártam, ez van. A mostani is jó, beérem azzal is. Max használom a digitális zoomot (ps). Egyedül a képminőséget és fényerőt nem tudom "pótolni" (egy bizonyos szintig).
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
nagyúr
válasz Hydra SR #793 üzenetére
Végre egy rendes akciófotós kolléga!
Anno az Olympus E20-asomat verték ki kezemből a Visegrádi várban. 4-5 métert repült majd beleesett egy kis bokorba. Utána még hosszú évekig használtam, majd valamire elcseréltem. Most egy E330-as nyúzok és érzem ez nem fog annyit bírni, de majd meglátjuk. Én sem finomkodom túl a dolgot, bár azért van egy sűrített levegős palackom a fotóstáskámban, mert a múltkor 15 percen keresztűl csalogattam ki egy levéltetűt a gépből. A megoldás egy friss zellerlevél volt
A 200-as obimnak már van egy kis "lógása" de még nem zavaró a fénytörése, majd ha már nagyon fog csikorogni és kotyogni (elijeszti a madarakat mikor zoom-olok ) akkor majd megérik egy 300-as csere, de addig jó lesz ez is.Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
veterán
válasz Hydra SR #797 üzenetére
Akkor kölcsönkérem szomszéd gépét, és az összes f tartományban fényképezek egy fehér papírt. Ha kijön a szösz, akkor pucolás lesz
Hétfőn megkérdezem a kamerásokat... jobb ötletem nincs.köszi
A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
veterán
válasz Hydra SR #792 üzenetére
Egy beszöszölődött (még nincs meg a vázam, tokban tartott) 70-200al mit lehet csinálni? Ki lehet pucoltatni valahol? Camera káefté?
A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
Hydra SR
addikt
válasz Hydra SR #792 üzenetére
Még valami: Isten a tanúm, hogy kurvára nem vigyázok az objektíveimre és egyéb fotós cuccaimra, márpedig elég sokat használom őket. Ha ott van előttem a téma, nem érdekel, hogy esik vagy havazik, ha hirtelen kell obit cserélni, ledobom a közgyűrűt vagy az obit sapka nélkül a fűbe, zsepivel törlöm le a frontlencsét, aztán a maradék szöszöket lefújom szájjal, és egyetlenegy obim frontlencséje sem karcos, foltos, nem reszel a zoom és a fókuszálás, meg úgy általában, semmilyen cuccomnak semmi baja. Egyszer élő bogár is volt a vázamban de attól sem lett baja. Még a frontlencsét sem védem semmilyen szűrővel, szűrőt akkor használok, ha annak a tulajdonságaira van szükségem. És nincs is L-es cuccom, beugrószintű dolgaim vannak. Hatszázmilliárdszorosan túl van spilázva a cuccok féltése. Ha nem csinálsz égbekiáltó hülyeséget, vagy nincs oltári peched, nem megy tönkre sem egy obi, sem egy váz olyan könnyen. Egyetlen dolgom ment eddig félig tönkre, egy akksi, amikor a táska sarka belelógott a patakba, azon a végén, ahol az akksi volt, és valószínűleg órákig egy vizes zsebben hurcoltam tok nélkül. Utána egy kicsit érdekesen viselkedett vele a gép, főleg vakuzáskor.
A manuális obik pedig, amiknek a topicjában vagyunk, még az L-es szintnél is gyakran masszívabbak. A Pentacon 4/200-amra egyszer ráb*szta a huzat az ajtót befelé jövet de úgy istenesen. Meg is néztem, nem lett-e baja az ajtónak Meg sem fordult a fejemben, hogy az öntött vas obi kárt szenvedhet a faajtótól. Nem is szenvedett.[ Szerkesztve ]
A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
rauschie
senior tag
válasz Hydra SR #727 üzenetére
Bocsi, de ezt mondtam én is, Nikonon áll fenn a probléma.
Félóra nettúrás után azt találtam, hogy M42nél a távolság 45.46 mm, míg Nikon F bajonett esetén 46.5mm.
Forrásaim: M42, Nikon F, meg ez, nem tudom magyarul hogy nevezzük, talán regisztrációs távolságnak.Oké, hogy a wikipedia nem 100%-ig megbízható, de több helyen is olvastam már ezt, csak épp azokat nem sikerült megtalálnom ....
mod: Ottkar#776: Ez viszont ebben a formában biztos hogy nem igaz, biztosan függ a beállított fókusztól, különben az m42>Nikon F vagy mindenhol müködne, vagy sehol.
[ Szerkesztve ]
-
Stitch
őstag
válasz Hydra SR #722 üzenetére
Csak szakmai érdeklődésből próbálná ezeket az objektíveket, nincs ezzel semmi gond, csak kicsit furcsállom a dolgot, ennyi.
Túlzás volt részemről a dolog (mondjuk a linkelt lencsék jócskán túl árazottak), de például egy AI-S 105/2,5 jó áron van, akár belföldről is.
Mindenesetre várom az összehasonlítást!
-
j.bravo
addikt
válasz Hydra SR #715 üzenetére
Ez is igaz (írtam is amúgy hogy 350d ), de - állítólag - a kolléga nem vett észre szemmel látható rajzolatromlást a lencse miatt, és pár másik indexes d50-es topiktag se. Persze ez lehetett szerencse is (jól kifogott darab lencsés átalakító).
Mindegy, a lényeg hogy nem kizárt a használatuk Nikonon se (lássuk be, a MF Nikkorok azért drágábbak az m42-knél), de valóban csak megszállottaknak.[ Szerkesztve ]
Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
j.bravo
addikt
válasz Hydra SR #705 üzenetére
Igazad van, csak azzal egészíteném ki, hogy ez is olyan "embere válogatja" jellegű dolog. Ismerek olyan embert, aki lencsés m42 átalakítóval, Jupiter, Carenar stb lencsékkel olyan portrékat csinál, hogy megszólal. Nyilván ideje is van rá de az is lehet hogy neki ezek nem jelentenek gondot, mert vagy szeret ilyenekkel pepecselni, vagy neki valahogy rááll a keze (pl. Zeniten és kézi fénymérésen nőtt föl, vagy akármi).
De tény, hogy akciófotózáshoz, elkapott pillanatokhoz nem alkalmasak az m42-k a mai dslr-ken (bár, láttunk ugye hali01-től is foci-fotót Pentacon 300-zal meg 350d-vel )
Ja, meg "annak idején" is megoldották valahogy a sportfotót is (ügyes srécok lehettek)...[ Szerkesztve ]
Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
AuLaci
csendes tag
válasz Hydra SR #705 üzenetére
Hydra SR!
Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy egy Nikon D200-al fényképezhetek...
Tulajdonképpen szakmai érdeklődés miatt próbálgatnám a lencséket, illetve kiváncsi lennék arra, hogy mennyire "basztak át" amikor megvettem az AF-S 2,8 17-55 G ED Nikor obimat a bótba 329.000,- ért? -
ottkar
addikt
válasz Hydra SR #686 üzenetére
"Az árát "
Na ez az amivel mélységesen egyetértek.Ha valaki porszemet vadász egy több évtizedes optikán az inkább ne vegyen.Én amikor vettem a húszéves Tamront rápillantottam a front meg back lencsére eszembe se jutott hogy átnézetben kukkoljam. Na meg feltettem a bajonettre mert ez meg ráadásul Adaptall rendszerű, és kész.
-
S Zsolt
csendes tag
válasz Hydra SR #657 üzenetére
Én Photoshopot használok mindenre, de gondoltam kipróbálom, mit tud a Digital Photo Professional. Én is felhúztam maxra a sharpen-t, és utána nagyon meglepődtem, mert a végeredmény nagyon szép volt, így nem hiszem, hogy ez a program okozta volna a problémát. Engem a jelenség, a kissé gagyi programok élesítésére emlékeztetett.
Nem tudom használsz-e más feldolgozó programot ezen kívül, mert a probléma szerintem biztos, hogy az utómunkával kapcsolatos. -
Stitch
őstag
válasz Hydra SR #653 üzenetére
Valami nagyon nincs rendben ezzel a képpel..RAW-ból van? Esetleg félrement valami? Nem szokásom pixelvadászni, de itt nagyon csúnyák a részletek, ennek nem így kellene kinéznie.
Szerk.: Maga a kép viszont tetszik, talán kicsit sok az ég. A kövekhez közelebb, kicsit lefelé döntött géppel nem fényképeztél?
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz Hydra SR #592 üzenetére
Bár itt ha jól veszem ki nem igaz, de szerintem több területen megtörtént, hogy nem a legjobb, hanem a legeladhatóbb, legnagyobb hasznot hozó megoldás terjedt el
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
-
-
S Zsolt
csendes tag
válasz Hydra SR #505 üzenetére
Sziasztok!
Már viszonylag régóta használok manuális obikat, de csak most karácsony előtt tudtam meg, hogy létezik EOS emulátor is (egy Canon 350D-vel használom ezeket). Ez a fórum is segített megtalálni, hogy hol tudok ilyet venni. Meg is van, ezzel egyidőben beszereztem egy-két új obit fillérekért, magánszemélyektől.
Amíg nem volt meg az emulátor, addig volt egy Pentacon 29/2,8 (szinte semmire nem használtam), és egy Jupiter 135/3,5. (Imádom, főleg makrózásra használom, közgyűrűvel, előtétlencsékkel.) Ezek apám régi Praktica felszereléséből maradtak, így ingyér voltak .
Most vettem 4-4e Ft-ért egy Mir 37mm/2,8-at (hibátlan állapotban van, és gyönyörű a rajzolata), és egy Helios/58mm f2-t (kicsit lötyögős, de még egyben van, a lencséi hibátlanok, szintén nagyon szép rajzolat).
A fórumon olvastam hogy nem mindegy merre tekerem élességállításkor a gyűrűt, ezért csináltam egy részletes tesztet, állvánnyal, több vakuval.
A Pentacon 29mm-től nem voltam elájulva (bár a kitobinál lényegesen jobb). f2,8-on nagyon rondán rajzol, f5,6-tól viszont egész szép. Nem igazán fedeztem fel különbséget aközött, hogy jobbra vagy balra tekerem a gyűrűt, talán közelponttól indulva kicsit jobb eredményt ad, bár itt még olyan alacsony a gyutáv hogy nincs igazán jelentősége.
A Mir 37mm lett a kedvencem. Már f2,8-nál is bőven használható, f5,6-nál már kevés a 8 Mpixel . (Véletlenül vettem észre hogy nagyon hajlamos a becsillanásra, úgyhogy majd kéne rá szerkeszteni egy napellenzőt). Itt már egyértelmű volt hogy a végtelentől tekerve ad jó eredményt.
A Helios 58mm-t gondolom mindenki ismeri. Már f2-nél használható, és bizonyos helyzetekben nagyon hasznos ez az alacsony DOF. F5,6-nál már nagyon szép. Itt is végtelentől tekerve kaptam jobb eredményt.
A Jupiter135 még mindig nagyon jól rajzol, de tekerhetem akármerre, mindig egy kicsit frontfókuszos. (Az elvileg helyes fókusztól kisebb távolságra lévő dolgok lesznek élesek.) Gondolom nem kell ecsetelnem, hogy ekkora gyutávnál már az a kicsi is elrontja a képet. Amikor villog a fókuszpont, mindig egy kicsit a végtelen felé kell tekerni hogy jó helyen legyen az élesség. A vicc az, hogy amikor én állítom be helyesen az élességet, akkor nem is villog a fókuszpont, csak mindig a már említett helytelen élességnél hajlandó jelezni.
Érdekes, hogy amikor a teljes közgyűrűsort is használom, akkor is hibás helyen jelez, de ilyenkor már hajlandó a megfelelő helyen is villogni. Ma kipróbáltam nagy távolságra is, és itt viszont többnyire jó eredményt kaptam, de amikor hibás volt, akkor mindig frontfókusz volt. (kb. a képek 2/3-a lett jó, és ez még nem túl bíztató.
Ha van valakinek ötlete hogy miért nem jó, akkor megkérem hogy írjon!
Főleg Hydra SR-t kérném, mert neki is van ilyen obija!Előre is köszi!
-
-
Mercutio_
félisten
válasz Hydra SR #508 üzenetére
Igen, ilyen 135-ösöm van, de azért köszi
tbs: Persze, K-bajonettel ''csipog-villog'' ha nem kapcsoltam volna ki de más bajonettel nem tudom, hogy reagál, meg konverterre sincs kedvem költeniEladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
válasz Hydra SR #501 üzenetére
Hol fogtad ki ilyen jó árban?
Létezik ez K-bajonettel is? Csak mert akkor lenne fénymérés és élességvisszajelzés, mint a mostani chinonnálEladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
sabeur
csendes tag
válasz Hydra SR #499 üzenetére
nahh most látom csak hogy elérkeztünk az 500. hozzászóláshoz
Megvettem a 105/2,8-ast, de elsőblikkre már a filmes gépen ''nemgyerebe'' volt valami miatt lágynak találom a fokuszpontot, digin egyértelműen kifog derülni, ami viszont nagy nagy öröm, hogy találtam egy 55/2-est makulátlan állapotban, az viszont olyan szinten ígéretes, hogy valószínű kedvencek közé fog belépni rögtön, ahogy megérkezik jövőhéten az adapter készítek is velük képeket...
minden jót addig is!
Fecó -
arf
csendes tag
válasz Hydra SR #461 üzenetére
Az előzők nagyrészét visszavonom, mert ma figyelmesebben próbáltam ki az objektíveket: fénymérés működik, és ez meglepett. (Nem szoktam használni egyébként, érzésre fotózok. Talán ezért is nem vettem észre elsőre.) Továbbá az élesség visszajelzés is működik. Így elvileg a fókuszcsapda-módszer is működne. Ha megtalálnám. A képekről: a nagy orosz 500x2x1.5-es objektívvel a képek még állványról+önkioldóval is kicsit életlenek, egy feltekert 50/1.8-cas Oreston Meyer-optik optikával pedig nem tudok végtelent élesíteni (erről hallottam már), de ami tényleg fura volt, az az, hogy a néhány méterrel arrébb levő tárgyakat sem tudom kiélesíteni (néhány méter = 5-6 méter). Azért ettől fogok tudni aludni, csak leírtam.
-
arf
csendes tag
válasz Hydra SR #461 üzenetére
Köszi! Sajnos nem találtam sem a menüben, sem a kézikönyvben semmiféle trap-ot, focus mondjuk volt néhány. Azokat már a kérdés feltevése előtt kipróbáltam, vagy legalábbis megpróbáltam. De a fránya gép exponál akkor is amikor nem éles semmi...
Teljesen véletlenül kaptam egy 500-as m42-es tükörobjektívet a napokban, meg egy soligor kétszerezőt. Ehhez szereztem egy nikon-m42 átalakítót. Érdemben még nem tudtam kipróbálni, de a tapasztalatom az, hogy nagyon sötét a keresőben látott kép, és hogy a tükörobjektívet nem tudom közvetlenül feltekerni a gépvázra, mert a pentaprizmától nem fér el a vaskos objektív. Ezért (is) jó egy karcsú, áramvonalas kétszerező. A közeli tervem a pannonhalmi bencés gimnázium kollégiumi mindennapjainak megörökítése a teraszunkról Szóval így kerültem ide, és itt láttam a fókuszcsapdáról néhány megjegyzést.
Egyébként az m42-es objektívvel semmi nem működik a d1x-en sem (azt jelzi, hogy nincs objektív a gépen), hasonlóan a canonokhoz, így a fókuszcsapda sem. Nem is ezzel lett volna érdekes a történet, hanem a nikon objektívekkel.
Köszi mégegyszer, hogy írtál!
Üdv: arf
ui: valóban viccesen néz ki a fgép ezzel a nagy valamivel az elején. -
Jinxx
senior tag
válasz Hydra SR #448 üzenetére
Mindkettőt felhívtam, nem bírtam kivárni míg ír ide valaki. Chinont 13,5k-ra, zeisst 15k-ra lehetne lealkudni elvileg. A Chinonnal még lehet futok egy kört, mert az illető azt sem tudta mi fán terem a bajonett, és sztem nincs tisztában mit is akar eladni. 10-12k-t akartam érte neki adni, de mivel nincs még átalakitóm (hülye f... vok, hogy eladtam) nem beszéltünk meg semmi konkrétot. A Zeiss meg felejős volt, mert elvileg nikonos.
-
Mercutio_
félisten
válasz Hydra SR #439 üzenetére
Jó-jó, de élességben is komoly eltérések vannak, báááár, gyanítom, hogy a szemem nem olyan jó mint egy AF és ez is lehet az oka, hogy a fix 50/2.0-ás manuálobi képei nekem nem elég részletgazdagok
Ha már szóbajött: Jól gondolom, hogy ha erre a fix obira feltekerek egy(-két) közgyűrűt és rendesen lerekeszelem egy ''makróobit'' kapok szinte fillérekért
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
válasz Hydra SR #437 üzenetére
Én is egész más képeket kapok ugyanott 18-55-el és fix 50-essel fotózva, aszonta egy okosember, hogy ''nem kontraszttalan, hanem semlegesebb a szinleképzése''
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
MODERÁTOR
válasz Hydra SR #404 üzenetére
Csak a nikon részéhez tudok hozzászólni.
Van fénymérés a manuális obikkal, csak nem mindegyik vázon. Filmes és digitális vázon az erős középkategóriában és felfelé már van fénymérés, csak a konzumer vázaknál nincs.
Az F bajonettes (~elmúlt 48 évben gyártott) Nikkor obikhoz nem kell átalakító. Átalakító csak az M42-es és más obikhoz kell. Az annak megfelelő F bajonettes obik mellett viszont nem rugnak labdába, kivéve néhány elvetemült kivételt
Én próbáltam, egyszerűen nem érdemes M42 obit használni nikon vázon. Van, amivel jó a képminőség, de ugyanazt megkapod a megfelelő F bajonettes obival, vagy még többet. -
hali01
őstag
válasz Hydra SR #388 üzenetére
Nyitott rekesznél mindegyik szr.Az enyém is.5,6-16-ig Ok.
Az első hátsó lencsét 3 perec alatt kilehet szedni belőle.
Nem kell félni,h eltörik mert akkora frontlencse van benne,h embert lehetne ölni vele.
A tisztítás pofon eccerü.Beteszed egy tál szobahőmérsékletű mosogatószeres vízbe 1-2 órára majd vízcsere után a víz alatt vattával szépen óvatosan letörölgeted,majd desztvízzel leöblíted és lefújod,vagy PZS sarkával felitatod a cseppeket. Ennyi.
[Szerkesztve] -
Mercutio_
félisten
válasz Hydra SR #382 üzenetére
Grat!
Leskuckóbol madarászni, meg asztrózni maga a tökéj ott nem lényeg a súly.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
attilav
tag
válasz Hydra SR #379 üzenetére
Csak akkor adnám el ha már a kezemben van a bajonettes változat, az meg pár hét v hónap biztosan, ha egyáltalán megjön. De még nem dönöttem el emelett a megoldás mellett voksolok e. Kellene egy bankszámla, vagy vkit a környezetembe rá kell vegyek bonyolítsa le a tranzakciót, segítsen az ebayes vásárlásban. Macerás.Német ebayen láttam eos bajontettest is, persze elektronika nélküli, mint ahogy minden orosz cucc Beugróblende azthiszem ezesetben sem lesz.
[Szerkesztve] -
-
as_Rock
őstag
válasz Hydra SR #340 üzenetére
index fotós adok-veszekben keresd garfieldkát, ő árul sok típushoz törőékes kész mattüveget, régi kivesz, új berak párperces munka, azt hiszem a cserét vállalja is, de erre azért kérdezz rá nála.
"Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi
-
sabeur
csendes tag
válasz Hydra SR #258 üzenetére
nem olvastam rendesen vissza... emberi gyarlóság
de ha EOS-od van, akkor a régi FD-s obikat egy EOS/FD átalakítóval tudod használni, a régebbi FD-s obik nagyon jók, persze ugye a profi fixek semmi mást nem érdemes venni, és ezt is csak kipróbálás után, nagyon klasszul rugalmasan, a digi vázon le is tudod tesztelni az objektívet ...sajnos, a felét vagy leejtették vagy szétszedték...Én komolyan mondom, 10-ből kb csak 4 objektív volt patent állapotban azok közül, amiket hírdetés után vettem, sajnos, rendesen rákell figyelni, a legtöbbször fúkuszpontprobléma van...nem ad rendesen éles képet... nyitott rekesznél...
Sok sikert, és teszteld le mielőtt kifizeted !!! -
Jinxx
senior tag
válasz Hydra SR #253 üzenetére
Hát ez ilyen. Sokat kell várni, míg talál az ember egy nem agyonhasznált, jó állapotban lévő ilyen obit olcsón, de megéri. Én is örülök mindkét pentaconomnak. Egyébként a hirdetést még mindig 4.-nek dobja ki az apronet, és hétvégén hívtam, akkor még megvolt. Már vagy 3 hete hirdeti, ugyanarról beszélünk? Postával megérné neked nem?
Rectimascop 48/2x objektív, Flektogon 4/25 Nagylátószögű objektív, Pentacon 4/300 teleobjektív gyüjtőknek olcsón eladó. Telefon: 06 30 261 xxxx -
Jinxx
senior tag
válasz Hydra SR #251 üzenetére
Nagyon figyelhetsz. Soóséknál van egy nagy vas!!! Pentacon 5.6/500 49ezerér. Lenne annyim már megvettem volna madarászni. Aproneten beírod keresőbe, hogy pentacon és hirdet egy tolna megyei fószerka egy 4/300-at. 20-25-ért adja elvileg, és vagy érteméssz, vagy postázza. Hirtelen én ennyiről tudok, remélem segitettem.
-
MODERÁTOR
válasz Hydra SR #247 üzenetére
Kétszerező? Kíváncsi vagyok rá. Amúgy miért nem próbálkozol meg pár canon manuálissal? Az M42 időkben is készültek nagyon vakarék obik. Szerintem, de ez szubjektív vélemény, az M42-k közül csak a köztudottan penge obikkal érdemes kísérletezni digitálison. Akkor meg már ott van a gyártó saját kínálata is. Én pl M42-t nem, csak nikkor AI-S-t használok, ha manuális. És még egyikben sem csalódtam, csak pozitíven.
-
Jinxx
senior tag
válasz Hydra SR #247 üzenetére
Szerintem az a Yashikor beteg picit, bár nem tudom mit lehet egy vasdarabon és pár üvegdarabon elcseszni, ha esetleg szétszedte előtted valaki, de nem egy ilyen obit láttam már, szóval mindig nézd meg előtte jobban azt amit megveszel. Filmesen sem lenne jobb képe szvsz. Egyébként csak azért jöttem, hogy eldicsekedjek. Vettem egy Pentacon 4/200 MC-t, majd valamikor letesztelem, és dobok ide pár képet. Bár már a 135ösről is igértem, de folyamatban, jön, jön, jönni fog.
-
MODERÁTOR
válasz Hydra SR #244 üzenetére
Egyébként milyen vázzal nyomod? A nagy fényerőnél persze nagyon kicsi a DOF. Azért írtam, hogy valahogy nem találom igazán használhatónak az az M42-es obi, mert nem találtam egy olyan ''hű, ez igazán éles'' részt a képen. Ezt egy fixtől azért elvárnám. Az én manuális nikkor objektívjeim (bár valóban nem 5e ft). Itt is nagyon kicsi a DOF teljesen nyitott rekesznél, de van egy kis tartomány, ahol penge éles. Ezt nem találom annál az obinál, amivel a virágokat fényképezted.
-
attilav
tag
válasz Hydra SR #210 üzenetére
Laptopot kellett volna vinni, mondjuk nem mindekinek van, nekem sincs. De melóhelyről kis rábeszélés után azért el lehet kunyerálni szvsz.
2.8/29 - 28 -as obik mennyire nagylátók ? A soósnál ilyenek vannak M42-esben, milyen márkát érdemes -ha egyáltalán érdemes 28-29-est, lehet hogy 2.8 / 20 v 24 jobb lenne? - venni hogy digitre is jó legyen ?
A zenit alapobinál egy 2.8/28 29 jelentősen nagyobb látószöget biztosít? Megérik azt a 10K-t amibe ezek kerülnek? [link] -
sabeur
csendes tag
válasz Hydra SR #225 üzenetére
ezek rettentő homályosak
egyszer egy szakértő nekem azt mondta, ha szétszednek egy objektívet, annak hogy mindent ugyan olyan állapotban tegyenek vissza mint ahogy a gyár nagyon kicsi az esélye... itt olyan apró momentumok is számítanak, hogy milyen erővel húzod meg a körmös leszorítót... nem vicc, jó esetben van 6-7 lencséd, ha mind pont a helyén van, gyönyörű éles képet kapsz tegyük fel, ...tegyük fel, hogy mindegyik lencséd csak egy század milimétert van rossz pozícióban, az értékeid hatványozódnak, ergó iszonyat lágy lesz a képed, és nem kell hozzá tényleg sok, ... nekem is van, három objektívem hasonlóan hibás fókuszponttal, a vicc az egészbe, hogy előfordul olyan lencse amit fordítva is be tudsz rakni...
Ha már egyszer szét szedtek egy objektívet, az szép tiszta lehet, de ugyan olyan nem mint ahogy a Japán mesterek megálmodták -
j.bravo
addikt
válasz Hydra SR #225 üzenetére
A nagy mélabús beharangozás után nem is tűnik olyan pocséknak!
Persze nem az igazi, az látszik hogy a Pentaconnak nyomába se ér, de azért sokkal rosszabbra számítottam.
Összehasonlítás végett nem tennél fel ugyanakkor, ugyanerről kitobival készült képeket?
[Szerkesztve]Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Black Myth: Wukong
- VoIP - mélyvíz (Asterisk és társai)
- Ukrajnai háború
- Politika
- SSD kibeszélő
- Házi hangfal építés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- The First Descendant (PC, PS4, PS5, XO, XSX)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...