Hirdetés
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál...
- sidi: Samsung Deskmaster 386s/20n
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- MasterDeeJay: MSI H110M PRO és i3-8350K (coffeetime mod)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ricshard444: iPhone 17 Pro Max - Kedves téglám
-
LOGOUT
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
fireman123
őstag
Sziasztok!
Vettem nem nagy pénzért egy jó állapotú Helios 44M-4 objektívet "játszani", Nikon D5300 a vázam, tisztában vagyok a bázistávolság bibivel, ...és így persze nincs végtelenem.
A youtobon találtam több videót, mely szerint a hátsó lencsetag alá egy 2 mm-es alátétet kell tenni (1,05 mm a bázistáv bibi + a Nikon adapter 0,9 mm vastag) és akkor lesz végtelen. Próbálgattam több alátéttel (2mm, 2,2mm 2,4 mm) érezhetően egyre távolabbi tárgyakra állítható lett élesség ahogy vastagodott az alátét, de igazából a végtelenen nem tudom élesre állítani, .....vastagabbat már nem teszek, nehogy beleérjen a tükörbe.
Másik "megoldás" lehet a a lencsés adapter, viszont nyilván romlik a képminőség. Van-e valakinek konkrét tapasztalata lencsés adapterrel, mennyire romlik a minőség (kuka vagy elviselhető még), ha esetleg ha fel tudna ilyen képeket tölteni, vagy privátban megküldeni (adapter nélkül/adapterrel) nagyon megköszönném.
Tudom, hogy Nikonon csak kényszer megoldás van (emiatt nem váltok Canonra), de ebből szeretném a legjobbat kihozni, mint írtam csak "játszós obinak" vettem, nem tájképet szeretnék vele fotózni, hanem elsősorban a csavart bokeh keltette fel az érdeklődésemet, amihez nyilván nem is kellene végtelen, de gondoltam egy próbát megérhetnek ezek a mókolások.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ausztria - élmények, tapasztalatok
- Rekordösszegért kerül szaúdi kézbe az Electronic Arts
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Túlfeszültség ellen védő elosztó
- Építő/felújító topik
- Linux kezdőknek
- Milyen hangkártyát vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- HP Prodesk 600 G5 i5-9500 16GB 512GB 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy S24 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 32GB 1000GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest