- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Okos Otthon kezdőknek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Dorian #341385 üzenetére
Tedd a kültéri nagykuka MELLÉ. Reggelre elviszi valami "gyűjtő". Igen, technikailag szemetelés, ráadásul veszélyes hulladékkal, de mégiscsak tudod, hogy jó helyre kerül, és majd a "gyűjtő" eladja a megfelelő méhnek és ő még pénzhez is jut ezáltal.
Mikor a mexikói MOHU behozta a törvényeit, odakünn ezt kétszer is megtettem. Sötétben este kiraktam, reggelre már nem volt ott, pedig még mindig sötét volt.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Dorian #248465 üzenetére
Közép-/végdob? Hővédő lemezek megvannak fölötte? Golfon nekünk is ilyen a középdob, mármint ez a külső réteg csúnya, csak nincs leszedve, kifújás nincsen, szóval nem volt gond, bár laza helyre járunk. Bp-n Janó dob szokott csinálni új palástot, ha nagyjából hengeres forma, nem valami bonyolultabb alakzat. Mindenesetre ha spórolás a cél, hagyhatod így ahogy van
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Dorian #224552 üzenetére
Zsebbenyúlós lesz, de amint felhívod az üvegest megmondja
Pilkington Autóüveg szerviz
06 80 200 200
-
fant0mi
őstag
válasz
Dorian #224540 üzenetére
Áruházak parkolóiban meg tudod csináltatni. Ha egy 200 forintosnál nem nagyobb, szokták tudni javítani, kivéve, ha a szélvédő széléhez közelebb van, mint 10 centi, azokat cserélni szokták.
Nekem cserés volt, alul még a feketített részén volt. Minden papírmunkát ők intéztek a biztosítóval, nekem pénzembe nem került.
-
-
Dorian
félisten
válasz
Dorian #218074 üzenetére
Korábban írtam erről a problémáról, arról is, hogy aztán megjárattam magas fordulaton. Egy kis ideig megint jól ment, aztán megint jelentkezett ugyanaz a probléma, bár ez magától még aznap el is múlt. De aztán a feleségem elkezdett nyaggatni, h MOST csináljak valamit, mert így parázik vezetni.
Bementem az első autósboltba, h adjanak vmi adalékanyagot. Faszi mondja, hogy ő a dízelébe piros Spurit használ, főleg télen tapasztal ettől mindenféle pozitívumokat, de benzinesbe is tanácsolják, bár nem tudja, hogy ilyen problémára alkalmas lehet-e, próbáljam ki.
Tankba be, ki a nullásra, 100 km megint. Úgy féltávon kezdtem érezni, hogy ez jobban megy mint szokott. (gondolom ekkorra keveredett ez ez a cucc). Nos azóta nem produkált gyújtás hibát a kocsi és a zasszony is többször megjegyezte, hogy a normális állapotnál is sokkal jobban, simábban megy. Kipróbáltam, valóban: ugyanaz a nyomaték alacsonyabb fordulaton is megvan már, dinamikusabb a gyorsulás is.
Nem tudom, hogy ha nincs a korábban írt probléma az autóval, akkor ér-e bármit ez a cucc, de ilyen hátrányos helyzetből indulva nekem úgy tűnik segített. Most öntöttem egy adagot a dízelembe is, ártani nem árt felkiáltással, a sok aglós bejárás és kevés autópálya miatt ha van egy kis extra tisztító hatása, az csak jó.
Sztem a téli időszakban használom ezt, aztán a benzines Opellel átállok OMV prémiumra, a dízel Avensisnél meg majd meglátom érdemes-e. -
Szada85
aktív tag
válasz
Dorian #219571 üzenetére
Az otthoni CZ rendszámos autók nagy része ugyanolyan "adóoptimalizálás"/operatívtartósbérletlízing, mint régebben az SK-s rendszámok.
(Legalábbis amiket én otthon járva láttam, azok mind felsöpolcos autók voltak, amivel nem a cseh vendégmunkás jár nagy eséllyel.
)
@szabonagyur:
Kopottak az otthoni ismereteim, a német adásvételire rákerül, úgy emlékeztem, hogy a magyaron is rajta van, mikor a GSi-met vettem (12 éve) akkor ráírtuk azt is. -
Reggie0
félisten
válasz
Dorian #219147 üzenetére
Dehogynem kulonbozik. Nem lofegyver, de tuzfegyver es fegyver a fegyvertorveny alapjan.
En mar jarkaltam emiatt honapokon at rendorsegre, le is volt foglalva egy evig, majdnem meg is semmisitettek, aztan rajottek, hogy en vagyok a sertett es buncselekmeny hianyaban megszuntettek az eljarast ellenem. (Szerencsere az engedelyeimet(mindet) elfelejtettek bevonni, pedig azt is kellett volna hivatalosan.)
-
-
Gergőke88
addikt
-
válasz
Dorian #218074 üzenetére
Szia!
Valóban, jól meg kell hajtani, magas fordulatszám, nagy terhelés. Pl. autópályán akár 4. sebességfokozatban.Szerintem itt én vagyok a legnagyobb lötty-felhasználó, a Pro-tec adalékaiban bátran megbízhatsz, ezeket Opel márkaszervizekben ír rendre használják (biztosan tudom).
-
válasz
Dorian #218074 üzenetére
Szia,
Én a motorba önthető löttyökben nem hiszek - már a motorolajat leszámítva
A magas fordulatszámon (angol köznyelvben italian tune-up) való járatás megér egy próbát. De ne 10 percig, hanem vidd ki az autópályára és hajtsd meg legalább 130-al legalább 50km-en keresztül. 1,4-es mivoltából gondolva, szerintem 130-nál már forog rendesen. -
-
válasz
Dorian #198294 üzenetére
Pont a tegnapi Totalcarban tisztított meg egy BMW felnit Talma és Winkler (visszanézhető). Ők ezzel csinálták. Valószínűleg létezik ettől jobb ár-érték arányú termék is a piacon.
-
-
válasz
Dorian #184572 üzenetére
Akkor meg is van a párosodás forrása.
Az első autómban, az első téli napon jöttem rá, hogy miért tiszta pára az üveg.
Mert belső keringtetésre kapcsoltam, pedig hiába olvastam előttem 100x, hogy ne csináljam.
Amikor hideg lett, akkor elfelejtettem.
De azóta mindig eszembe jut, hogy akkor az asszony milyen lelkesen törölte folyamatosan az ablakot belülről. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Dorian #184572 üzenetére
Akkor ne csodálkozz hogy párásodik mint az állat. Amit lefúj párát az abakról ugyanazt a nedves levegőt visszafújja az üvegre és ott újra kicsapódik.
Ezt olvasd át van benne pár hasznos tanács: [páramentesítés az autóban]
-
MasterMark
titán
válasz
Dorian #184561 üzenetére
Igen, de ha klímát használsz, és úgy állsz meg, hogy még nem ürült a kicsapódott pára a klíma hőcseréjőrél, akkor az megállás után ugyanúgy visszapárologhat az autóba.
Ezért ha nem tudod szárítani, akkor indikátoros szilikagél jól jöhet. Azt nem tudom milyen mennyiség kellene, hogy hatásos legyen, de aliról kapni dobozokban.
Ja és tiszta üvegre kevésbé csapódik ki a pára.
-
oliwire
őstag
válasz
Dorian #184520 üzenetére
Egy ötlet: Ugye a nagy hőmérsékletkülönbség miatt csapódik ki a pára. Ha alaposan felfűtöd a kocsit belülről, klímát nem járatsz, hogy szárítsa a levegőt, majd este leparkolsz, és ki is pattansz a kocsiból, és hajnalban éri el a mínusz 5-10 fok, akkor értelemszerűen kicsapódik a pára belül is.
Ha hazaérkezéskor tartasz egy 1-2 perc szellőztetést a kocsiban, kinyitott ajtókkal, akkor jobban átveszi a kinti 0 fokos hőmérsékletet az autó belseje, és a pára is kisebb koncentrációban marad bent.
A 0 és -5 fok között már nincs olyan nagy különbség, és a benti páratartalom is kevesebb lesz.
Lehet így már kevesebb odafagyott hó lesz a belső ablakon.
De a belső pára csökkentése mindenképp segít. -
válasz
Dorian #184488 üzenetére
A téli gumival az a baj, hogy keményedik és nem tapad annyira az évek múlásával. De ennek oka leginkább a nap, ha garázsban áll a kocsi és ritkán van használva akkor semmi baja nem lesz a 7 éves guminak sem.
(#184496) MC Pite Az sem mindegy, hogy mennyi újrahasznosított darálék van a gumiban. Van olyan bringám amin máig használható 68-as gyártású emerge gumik vannak, abban nincs újrahasznosított retek
-
válasz
Dorian #184488 üzenetére
Ha te mondod, én elhiszem hogy jól tapad. Nem vonom kétségbe a gumis hozzáértésed.
Gumikkal versenyszerűen bringán kb 14 éve foglalkozok, autón is mindig érdekeltek, bő tíz éve minden évben legalább egyszer járok veztech térningen, vezetek sok céges autót, és éves mennyiségben, meg cégtől távban is elég sokat, és nem nagypapásan. 1-4 évente cserélek gumit a saját autókon, hogy többfélét is kipróbáljak. Ezek alapján; ha ez fél éven át naptól óvott, és ápolt Michelin, Dunlop vagy Goodyear, sztem akkor jól, bocs baromi jól tapad már, főleg vizesen. Conti, Pirelli, Bridgestone már még rosszabb, ha ettől is alsóbb polcos, akkor nem is firtatnám tovább.
Az a 10éves markatingszart hagyjuk. Főleg hogy semmilyen kitétel és márka és minőség sincs mellé, minden jó tíz évig, amikor egy csomó gumi harmadik szezonjára katasztrófális?
5 év, ha normális gumi, 6 év ha normális téli. De tudod mit, akkor 1,7mm-es gumikkal fuss neki egy nyomvályús, vizes útnak esetleg, hisz 1,6mm alatt cserés, azt mondják.
Szóval ha gondolod hogy belefér a közeljövőben, lehet mégis érdemes lenne megfontolni a cserét, és azt is, hogy mire.6030D: +1
Peter.70: TénylegAz autonavigátor évek óta rak be használt gumikat is a tesztbe, érdemes ránézni párra.
-
6030D
addikt
válasz
Dorian #184488 üzenetére
Én is mentem öreg gumival, mert úgy hozta a sors, de inkább úgy fogalmaznám meg, hogy hozzászokik az ember, nem úgy, hogy jól tapad. Tehát ha van egy autód, amit napi szinten használsz, akkor tudod, hogy az x m-en beül fog megállni 50-ről, meg azt a kanyart y sebességgel beveszi. Aztán gumicsere után ez csökken. (szerk.: az első csökken, a második nő
)
Amikor volt rá lehetőségem, cseréltem őket a gyöngyösi csodákra, és teljesen más lett az autó (javult). 2 évig, aztán elkezdtek azok is keményedni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobil flották
- Milyen autót vegyek?
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Anime filmek és sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Bezámítás! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest