Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szellem.: ATK Blazing Sky X1 V2 Extreme 2.0. Tényleg 2.0-a!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Ketogén étrend
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
westlake
félisten
-
LógaGéza
veterán
válasz
golya87
üzenetére
Nekem szigetelt, betonozott padláson lenne, lenn a földön, ergo semmi éghető nem lesz körülötte. Fából lenne a legegyszerűbb, az biztos, viszont itt a topikban is felröppentek az égett csatlakozók, és hát jobb félni, mint megijedni.
AAntii
Én olyan 6m-el számoltam, mondjuk szögvasból. A sarkokat meg 3D-s nyomtatással megoldanám. -
Fiddlestick
aktív tag
válasz
Toncsiii93
üzenetére
Mikor belekezdtem a banyaszatba egy db 580 8gb-al kezdtem, na most sikerult ugy moddolnom hogy se ember, se isten nem latta tobbet a kartyat
Azota van 24db nvidiam (ott nincs ilyen buzisag)

-
Bossp
addikt
390-ekkel még érdemes tolni? Csak ethert vagy mást is?

-
LógaGéza
veterán
Valaki épített már righez open-air házat otthon? Megnéztem már egy csomót, viszont nagyon sokban látok fát - viszont én ettől félek, mert mi van, ha véletlen valamelyik kábel/csatlakozó kigyullad, és lángra kap a fa is...
Viszont a fa se egy pillanat alap kap lángra - ergo alaptalan a félelmem?szazbolha
AMD-nél ott a gyári Wattman, meg az MSI Afterburner. Ha meg parancssorból akarsz állítgatni, akkor a Claymore-al pl lehet. -
szazbolha
addikt
NV-nél az NVIDIA Inspector a legjobb beállító/OC szoftver. AMD-nél melyik?
Olyan oc program is érdekelne, amellyel parancssorból lehet GPU/MEM értéket állítani.
-
LógaGéza
veterán
válasz
Toncsiii93
üzenetére
Mondjuk sokat segítene, ha tudnánk milyen kártyáról van szó.
TheProb
Crypto Trade topik.Danex
Holnap ha ott leszek a rignél leírom, nem akarok valótlan számokat mondani. -
subaruwrc
félisten
válasz
Toncsiii93
üzenetére
másik kártya biosát vagy custom rom-ot töltöttél rá ?
vissza lehet flashelni amúgy egy másik kártya mellett.
-
Danex
addikt
válasz
Toncsiii93
üzenetére
Nézd meg milyen hibakódot ír a háromszöges kártya mellé, ha 43-at akkor futtasd a pixelpatcher-t. Amúgy ha téglásítottad a kártyát elvileg egy chip 2 lábának rövidre zárásával vissza lehet hozni az élők közé de ez már elég advanced és nem hiszem, hogy kinyirtad volna.
-
shteer
titán
válasz
Joe Swanson
üzenetére
ja, hát azt is lehet: alkatrészek megvesz, gép összerak, OS telepít, miner program letölt, beállít, indít, végül kártyákat tuningolni és várni a lóvét

amúgy Fagyi Zoli youtube videóit ha megnézed az is oké és nem kell olvasni,mindent elmagyaráz, látod is mit csinál
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Bányagépbe nem nagyon ruhéznék be, viszont a vásárlással egyre inkább szemezgetek. Ahogy figyelgetem megérheti venni valamit, mert mennek felfelé az árfolyamok.
Melyik oldalt ajánljátok tradelni/"tőzsdézni"?
Eddig legjobban a coinbase tetszett, csak ott meg egy agyrém az ID verification... Az istenért se akarják elfogadnia feltöltött irataim...
A többi, amit eddig próbáltam, nem feltétlen nyerte el a tetszésem minden tekintetben. IQOption pl. tetszene, de ott meg nincs normális 2FA, stb.Valamint mit érdemes venni szerintetek? BTC,BCH,ETH,LTC?
-
Toncsiii93
tag
Sziasztok! Ugy néz ki az egyik kártyámnál nem müködött túl jól a bioscsere. restart után már nem töltött be vele a monitor. beraktam mellé egy másik kártyát, rádugtam a monitort és jók a dolgok. Bekukáztam a kártyát? vissza lehet rakni a régi biost? vagy alapból nem szabad neki betöltenie mert nem ismeri fel a windows? (most ott van mellette a sárga háromszög)
-
LógaGéza
veterán
válasz
Plasticbomb
üzenetére
Csinálj mellé egy start.bat-ot ezzel a tartalommal:
xmr-stak --noAMDPersze az a kapcsoló lehet --noCPU, és --noNVIDIA is, igénytől függően.
-
LógaGéza
veterán
-
AAntii
őstag
válasz
deadwing
üzenetére
Szerintem is, ha én veszíteném el többezer/tízezer/százezer ember pénzét biztos padlón lennék, kivéve ha én lennék a cryptopénzes brókerMarcsi.
@LógaGéza: a bat fájlod tartalmát nem osztanád meg velünk? A címedet kitörölheted akár, de hátha lesz olyan, aki neked bányászik

-
deadwing
addikt
válasz
Joe Swanson
üzenetére
Én annak idején heteket/hónapokat seggeltem az infó gyűjtés miatt.
Ha használod a topic keresőjét 2-3 óra alatt meglesz a lényeg, keress a 1060-ra.
Krakenre bányásztam sokáig, most már nem javaslom.
Keress hw vagy sw walletet inkább.
Yobiten vagyok most, szuper gyors az oldal, de hw walletbe bányászok.
Ha pénzt is akarsz kivenni, akkor localbitcoins.com vagy cryptopay vagy valami hasonló prepaid card.Vagy végigmész valamelyik váltó hitelesítési folyamatán ami hetek vagy hónapok kérdése és tudsz fiat-ban utalni a saját Ft /SEPA/ vagy bármilyen számládra.
(#33576) htc07: nekem viszont meggyőződésem, hogy mindig a tulajok lopják el. Gox-nál elég csak ránézni a karpeles köcsög fejére.
Az is, kifizette a horribilis óvadékot, azt lelépett. Bünti semmi. -
Plasticbomb
addikt
Ti foglalkoztok CPU mininggal? Nézegetem a Cryptonight algos minereket, és megakadt a szemem az XMR-Stak-on, annak is a friss minden-egyben minerének azon során, hogy eléggé brutálisan optimalizáltak az L4 cache-s procikon (mint pl az én 5675C-m), és most szeretném bekonfigurálni, kipróbálni. A gond, hogy GPUra szeretném megtartani a Cast XMR-t, de nem tudom, hogy tiltom le, illetve hogy konfigurálom fel úgy az XMR-Stak-et, hogy letiltsam a GPU miningot, illetve attól még tudjam használni a gépet, pl webolvasásra, vagy videónézésre? ETN mellett a GPU gond nélkül dekódol, ETN Hash esés nélkül.
-
-
Danex
addikt
válasz
LógaGéza
üzenetére
Végül milyen órajel/feszültség/driver/progival sikerült elérni? Lehetne csinálni valami gyűjtőhelyet erre vagy az első postba kirakni ezekről infót.
(#33568) Toncsiii93
Nem tudom, bár 60GB szerintem feleslegesen sok, nekem nem volt gondom rádugott monitorral se, illetve azt vettem észre, hogy ha az integrált videókártyát használom monitorhoz akkor nem tudom a kártyák feszültségét állítani afterburnerben.(#33570) sanzi89
Hát lehet amúgy PR szöveg, hogy visszatérjen az is aki makacsolta magát a lenyúlt pénz miatt, de hosszútávon nem biztos, hogy megérné egy ilyet kamuzni, illetve remélhetőleg nem emelt Fee-ből fogják fedezni, bár lehet az app majd titokba lenyúlja
-
sanzi89
addikt
-
shteer
titán
válasz
Joe Swanson
üzenetére
Olvastad az összefoglalót? Esetleg a topikból pár oldalt vissza?
-
Fiddlestick
aktív tag
válasz
Joe Swanson
üzenetére
Az elmult 300hsz csak errol szolt... Kicsit olvass utana, mielott mindennapos kerdesekkel bombazol minket !

-
Joe Swanson
senior tag
Sziasztok! SOS kérdés.
Összeállt a rigem fele. elkezdeném a bányászatot, etherumot szeretnék. Hol csináljak walletet? Bányászhatok váltóra is, ha igen hova? Ki mit tart legjobbnak? GTX 1060 samsung ramosokat hova érdemes huzkodni? memoriara? Elore is koszi! -
Danex
addikt
válasz
Toncsiii93
üzenetére
Virtuális memóriát állítottál? Amúgy nem találkoztam ezzel a problémával :/
Más:
[link] Ha igaz a kép akkor a NiceHash kártalanítja az embereket -
Toncsiii93
tag
Sziasztok! Olyan problémám lenne hogy Rx 570es stock kártyák esetében, claymoreban, tök mind 1 hány kártya megy, 1 darab mindig szarakodik, vagy 0-án megy megy elég alacsony hashraten. Legutolsó tapasztalat: elinditottam a claymoret, 15p ig jó volt, majd utána 0 hashrate egyik kártyán. Tudtok valami jó tippet?
Előre is köszi!
-
Tamás9x
őstag
Hardveres wallet-ot vett már valaki? 10 férőhelyeset keresek jelenleg...
-
-
techie_guy
tag
válasz
Fiddlestick
üzenetére
Ezzel inkább csak arra utaltam túlozva, hogy sokkal jobb a helyzet, mint az utóbbi időben, amikor 2:3 vagy még rosszabb volt a ZEC:ETH árfolyam arány.

Én se gondolnám, hogy utol fogja érni (legalábbis egyelőre), sőt ahogy írtam valószínűleg lesz is egy korrekció a mai nap után, de azért sok 1070+ bányászt boldoggá tesz ez az árfolyam. -
Fiddlestick
aktív tag
válasz
techie_guy
üzenetére
Haat ahhoz meg kene egy 200dollar

-
techie_guy
tag
válasz
Sidorovich
üzenetére
De látod milyen jó választás volt ezt bányászni, ma nagyon formában van. Bár várni lehet a korrekciót, de azért jó látni, hogy az árfolyam mindjárt beelőzi az Ethereumot.

-
tom120514
őstag
Az ETN k. jó a kariknak és az áramszámlának is. Mostani áron, amikor lent van, akkor is jól hoz, ha visszamegy ahol volt akkor meg állati jól. Persze, ha eldől akkor semmit
Csak amiatt álltam át kicsit BTG-re meg csinálok majd ETH/ETC-t is, hogy ne egy lábon álljak, az összegyűlt ETN meg HODL, hátha tényleg sikerül egy kezdő jó coinba beletalálni.Mondjuk fura hogy ennyivel jobb, nekem NVidiakon ETH vezet most kb. 15-20%-kal a többi előtt amivel egyáltalán foglalkoztam már.
ETN-t kb. ETC/ZEC/BTG-vel egy szinten mutatja a kalkulátor. Persze, nem negatív luckos poolon számolva az ETN-t

-
AAntii
őstag
válasz
bobalazs
üzenetére
Az utóbbi kettő már második napja kb. ugyanúgy hoz, ha a negatív pool luckos 30%-ot mint mínusz nem számolom, akkor is -sőt, egy kicsit már jobban is-. Abban mondjuk igazad van, hogy a kártyák jobban szeretik és ha egy légtérben vannak az emberrel, akkor a gazdájuk is.
-
LógaGéza
veterán
-
-
AAntii
őstag
Az ETN bányászok váltottak már éterre vagy zcashre, vagy még kitartotok?
-
Tamás9x
őstag
-
Vigilante
őstag
Ez nagyon beteg!
Ezek az oroszok mindig feltalálják magukat. 
-
válasz
techie_guy
üzenetére
Nagyon köszönöm a felajánlott segítséget, de úgy néz ki nem lesz szükség rá!

Másoknak is hasonló problémájuk van, elvileg a Ledger már tud róla és dolgoznak a javításon:
ZEC transfer confirmed on Zchain but does not reflect in my wallet
ZEC ZCASH fails to sendRemélem hamar megoldódik, addig pedig inkább a Jaxx szoftveres walletet használom.

-
HaZsolt
őstag
Ellesmerenel, polarisnal az a jobb ha a memoria sokat bir? A Core clock a fontosabb vagy a memory clock?
-
tom_tol
addikt
válasz
Avicularia
üzenetére
Miért ne. Nem hiszem, hogy még egyszer eljátszanák ugyan ezt. Viszont amíg működött, jobb volt bármelyik másik pool-nál, legalább is nekem.
-
XP NINJA
őstag
Most láttam Facebook-on: [link]

-
AAntii
őstag
Én hajlok afelé, hogy inkább legyen egy kicsit kevesebb a bevétel, mint hogy tolvajok tolvajlását finanszírozzam.
-
Danex
addikt
válasz
Avicularia
üzenetére
Attól függ, most van mit bányászni jó pénzért, de ha nem lesz egyértelmű mit éri meg tolni akkor simán el tudom képzelni, hogy külső walletra menjen, ha csak kicsi a bevételnél a difi.
-
Toncsiii93
tag
Sziasztok! Olyan problémám lenne, hogy 4db RX 570-es stock kártyákkal bányászok. Egyik kártya esetében a hashratet nagyon lecsökken. Néha jó pár óráig utána pedig 0 a hasrate. Mitől lehet ez?
-
Avicularia
veterán
válasz
Fiddlestick
üzenetére
Asszem nekem is kellene csinálnom egy ilyen céget

Aztán 60 millió dodóból elkoktélozgatnék valami karibi szigeten életem végéig
-
Fiddlestick
aktív tag
válasz
Avicularia
üzenetére
Biztos lehetsz benne hogy siman van !

-
techie_guy
tag
válasz
Sidorovich
üzenetére
Zcash-t még nem tároltam rajta, de ha továbbra se érkezik meg neked és nem felejtem el este felé átdobok rá egy kicsit, hogy átmegy-e.
-
htc07
addikt
válasz
Avicularia
üzenetére
rengetegen, akiknek az 1-click minernél komplikáltabb (batch file futtatás) dolgok már meghaladják a képességeit.
-
Avicularia
veterán
válasz
Dr. Romano
üzenetére
De tényleg van olyan hülye, akinek mondjuk lenyúlták pénzét, mint nekem és szó nélkül visszamegy úgy hogy nem is lett kártalanítva? Hogy is van az a vicc a vadásszal meg a medvével?
-
tom_tol
addikt
-
Valaki használta már a Ledger Nano S-t ZCash walletnek?
Tegnap kipróbáltam kicsiben a ZCash bányászatot a flypoolnál, össze is jött a minimum amit átutaltak. Ez a tranzakció látszik is a zcashnetwork.info blockchain exploreren, de ha megnyitom a Ledger Wallet Bitcoin Chrome appot (ZCasht is ez kezeli, [link]), akkor 0-t látok még mindig, pedig többször is frissítettem. Az utalás pedig hajnali 4 körül történt, azóta 240 confirmation volt. Leellenőriztem mégegyszer a címet, jól adtam meg, notepadba kimásoltam Ledgerből is és a zcashnetwork.info-ról is a címet, tökéletesen egyezik, utóbbin 0.0008 az összeg, előbbin továbbra is 0.

Ráadásul a cím T-vel kezdődik, ha jól tudom, csak a Z-vel lenne a probléma.
Előre is köszönöm a segítséget!

-
Danex
addikt
Cryptonight - ETN,
1200/1900 -81mV -tal, 880H/s ,
de inkább visszaraktam a biztosan stabil 1200/1800/0mV (865H/s) beállítást mert nem leszek gépközelben, ha lefagyna.Sajnos 0mV és 100% TDP mellett throttlingol a Core ezért van növekedés Hash-ben, ha csökkentem a feszültséget.
-
mepet
addikt
Korábban linkeltem itt a topicban egy samsungos rx570 romot, valaki kipróbálta nem pont olyan típusú kártyával és jó volt. Én megpróbálnám a helyedben.
Igen, asszem a samsung volt az, ahol sem az 1500->1500+, sem az 1750->2000 nem segített, csak a netről leszedett.
Utána próbáld ki, hogy sikerült-e a mod. Ha sikerült, akkor írtam példa konfigokat (samsunghoz is!), azok jók lesznek kiindulási alapnak.
-
Smithy87
senior tag
válasz
Fiddlestick
üzenetére
Az a samsung az 3 gigás lesz 65-ért. Szerintem nagyon öszvér megoldás. Nagyon fáj az a letiltott compute blokk. Mindennél ami nem ETH és származéka. Határozottan emlékszem, hogy micron ramos volt. és ment 14 fölött. Asus dupla ventis expedition csoda volt.
-
Smithy87
senior tag
Hát lehet mégis maradok a 1050ti vonalon. azok tényleg mennek majdnem 14Mh/s-t defaultból. a többi népszerő algón (Cryptonight equi lybr) sem rosszak. ÉS csak bepattintom éás csúsztatok.
-
-
Janou
őstag
válasz
techie_guy
üzenetére
Csak akkor emelkedik meg az órajelük ha a Power limitet megnövelem mondjuk +50%-al. Alap esetben a GPU-t hiába növelem nem megy feljebb 1000-ről, a memória pedig felmegy de semmi gyorsulás nincs.
-
subaruwrc
félisten
válasz
techie_guy
üzenetére
és a tdp limit eközben hol van ?
-
techie_guy
tag
De egyébként a kártyák a megemelt órajelekkel mennek? Tehát a core/memory OC beállításaidat látod az Afterburnerben a GPU-k grafikonjain?
3 kártyát összeraktunk pár hete és az egyik kártyánál mindegy mit állítottunk be órajelnek, semmit nem változott a valós érték. Nekünk is csak akkor megy feljebb, ha a több kakaót adunk a kártyának.Erre gondolok konkrétan, hogy hiába van beállítva pl. 1280-ra a core órajel Afterburnerből vagy miner configból, a kártya pont leszarja és 970 körül van egyfolytában:

-
mepet
addikt
Ajjajj, akkor szerintem nem sikerült a BIOS mod.
Videomemóriától függően másként kell timinget moddolni. Van aminél nálam az 1500-ról az összes annál magasabbba bemásolás segít, van ahol az 1750-ről csak a 2000-be másolás, de olyanom is volt, amelyiknél ezek egyike sem vált be. Ahhoz végül az Anorak VBIOS Collectionben találtam megfelelőt.
Úgy próbáld majd ki, hogy sikerült-e a mod, ahogy írtam, ne állíts semmit, csak a memória órajelet növeld. Akkor egyből kiderül, hogy jó-e. Esetleg ha rossz, a mod, akkor előfordulhat, hogy a hashrate ugyan növekszik, de hamar lefagy a gép teljesen (nem csak a VGA driver omlik össze, az általában csak tuning hibát jelent).
És néhány példa batch fájl:
Mindegyik rx 570 4GB: Az első 5 hynix, az utolsó elpida (nem véletlen ilyen marha magas a core voltage, máshogy instabil volt):
-cclock 1140,1140,1140,1140,1140,1110 -cvddc 1150,1090,1150,1150,1150,990 -powlim 0,0,0,0,0,0Az első 3 RX 570 4GB, az utsó 2 RX 470 4GB: hynix, sams, sams, hynix, hynix:
-cclock 1200,1200,1200,1140,1180 -cvddc 870,870,910,973,1005 -mclock 1835,1800,1800,1810,1810 -mvddc 965,898,898,965,965 -powlim 0,0,0,0,0 -
mepet
addikt
Most akkor sikerült, vagy nem? Nő a hashrate? Az előbb 24 volt, emelt mem órajelnél 25? Ha igen, akkor jó a mod.
+50 power limit???
Én AMD-n még sosem állítottam pluszban power limitet. -10 és 0 közötti érték a leggyakoribb nálam.
Ha a stabilitáshoz növelni kell a powlimet ilyen vadállat módon, akkor ott szerintem a feszültségek nem stimmelnek.Esetleg bemásolod a batchfájlodat?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Tesla topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- MacBook Pro 13.3 2017 8GB ram 512GB SSD
- UGREEN NASync DXP6800 Pro NAS, i5 1235u (10-mag), 8/32GB DDR5, 6 lemezhely, 2x10G, 2x Thunderbolt 4
- Z840 - 2x E52697 v4 18 core 2.3GHz - 1000w tap - 32 GB DDR4 - 3 év garanciával
- Lenovo T470s 14" FHD, i5 6300U, 8GB RAM, 256GB SSD, 2db akku, számla, 6 hó gar
- LENOVO LEGION PRO 7 16" WQXGA i9-13900HX RTX 4080 32GB 2TB NVMe SSD MAGYAR VÁSÁRLÁS/SZLA/BILL.
- LENOVO ThinkPad T460,14,HD,i5-6300U,8GB RAM,256GB SSD,WIN11,DUPLA akku
- BeQuiet! GAMER alap! i9-14900K / Z790 / 32GB 6000MHz / 2TB Gen4 / 1000w Gold! BeszámíTOK
- Apple iPhone 13 Mini 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Plus 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4458
- AKCIÓ! Gigabyte Vision OC RTX 3080 10GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Azota van 24db nvidiam (ott nincs ilyen buzisag)

tanultak belőle az tuti.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)