Hirdetés
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- N€T0X|N: Talaria tuning: meg kéne tudni állni!
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
Reggie0
üzenetére
A 280X-eknél is ez volt. A 7970 925Mhz-éről 850-re, jeleztem is a kezdeti tulajoknak, hogy vigyázzanak, mert gyengült a specifikáció, de aztán sikerült kipróbálnom egy 280X-et, és semmivel sem rosszabb.
(Kaptam is utána a savat érte.
) Pontosabban több 280X-et is próbáltam, és mind hozza a szintet. A 7950 amúgy sosem volt olyan jó teljesítmény/fogyasztásra mint a 70, ez amolyan bányász mítosz. Ár/kh/s tekintetében volt csak lényegesen jobb. -
t72killer
titán
válasz
kicsiii
üzenetére
Még nem reagáltam, gratula a rendszerhez!
Morfondíroztam, hogy járok jobban - ha nem számoljuk a vizes háttérinfrastruktúrát (radiátor, szivattyú, stb)? (290/290x-es karik)
1. Full cover vizesblokk - karinként kb 30eFt
2. Alpenföhn Peter2: Ventikkel kb 20eFt
3. Olcsó kínai GPU blokk ebayről + VRM/VRAM bordácskák és 1 14-es venti (vhogy így)Nálad hány fokosak a VRM-ek bányászat közben?
-
HSM
félisten
válasz
Reggie0
üzenetére
"Úgy fest, hogy az átnevezések egyelőre nem értek véget, hisz ma a Radeon R9 280 is felfedte magát, mely a nagyjából másfél éve piacra dobott Radeon HD 7950 Boost alapjaira épül. Ennek megfelelően maradt a Tahiti kódnevű cGPU, ami mellett csak az órajel és a maximális fogyasztás változott, így az alap 850-ről 827 MHz-re csökkent, a boost 925-ről 933 MHz-re nőtt, míg a TDP 225 wattról 250-re emelkedett." [link]
Kevésbé fog throttlingolni azonos powertune %-on, mivel magasabb a gyári TDP, kb ennyi.
A 280X-eim is centire ugyanazt tudják, mint a 7970-jeim, akár fogyasztásra, akár sebességre.
Ami hozhat minimális változást, az majd az XTL revízió kijön, bár azzal kapcsolatban is állati szkeptikus vagyok, az XT2 is alig lett jobb a sima XT-nél. -
Reggie0
félisten
Kivancsi vagyok mit fog tudni az R9 280.
-
csaba951
veterán
-
kicsiii
tag
válasz
somogyipeti
üzenetére
Szia! Nekem gigabyte 270 van és stabilan 450 khps, de mehetne feljebb is, de ez így nekem stabilabb...
-
wbt
csendes tag
Jó lett a clever eu servere, 3% a reject!!!
Csak hozhatná már a 0.01btc/mhs-t mint eddig. -
Aryan
senior tag
Sziasztok!
Gurukhoz lenne egy kérdésem. Elolvastam az első hsz-t de nem találtam kérdésemre választ. A jelenlegi 2vga-s konfigot bővíteném. 7db vga-t használnék egy gépben (rig). Alaplap valamelyik BTC szériás Asrock lenne (olcsó). A gépre nincsen rádugva monitor, távolról érném el. Windows alól futna a bányász progi.
-Win7-et vagy Win8-at érdemes használni? - 7db vga miatt kérdem
-Kell valamit trükközni, hogy ha nincsen rádugva monitor a gépre? - olvastam dummy-s dolgokról a fórumban
-Több tápegységet,hogyan tudok egyszerre üzemelni egy konfigban? - próbálkozás volt 2db táppal, amikor 4db 7970-es volt a gépben, akkor úgy csináltam, hogy a először a másodlagos tápot indítottam el, amin csak a 2db vga volt és utána az elsődleges tápot kapcsoltam be ami az alaplapra is rá volt dugva.Köszi előre is a válaszokat.
-
nanunanu
csendes tag
válasz
oleslie
üzenetére
middle össze-vissza fizetésére (azonos teljesítmény mellett) nagy valószínűséggel az a magyarázat, hogy nem PPLNS módon osztja el a bevételt, hanem minden egyes blockot külön-külön feloszt ÉS a szerverek külön életet élnek (más coint bányásznak, más az átlagos bevétel is)
teljesítménytől függően egy lassú miner összehoz 1-1 sharet mondjuk minden 50. blockra => ha épp mákos, akkor többnyire a jól fizető blockoknál/coinoknál talál megfelelő hasht (jó bevétele lesz) // ha meg nincs mákja, akkor sír
+egy lapáttal rátesz erre az is, ha épp az árpumpálás előtti betárazásból marad ki
(mondhatni rendszeresen eltalálta h2o, hogy miből kell visszatartani pár napig)// (nagyon) hosszú távon persze kiegyenlítőd(né)nek a bevételek, csak azt általában senki sem nézi + ha össze vissza bányászik middlen valaki (főleg úgy, hogy húúú tegnap jó bevétel volt, akkor ma oda megyek), akkor ne lepődjön meg, ha nem pont úgy alakulnak a bevételei ahogyan szeretné
véletlenül sem akarom védeni h2o-t, mert jelenleg jogos a felháborodás
nem figyelt eléggé az oldalra + valóban szükség lenne az összes szervert átfogó PPLNS felosztásra ..stb -
Dexar007
veterán
156 a kutya jaaaaaj.
-
somogyipeti
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni, RIG összeállítás előtt állok és nem tudom eldönteni a kártyák típusát (ár-érték arányban melyik a legjobb)
1. verzió: 6 db Asus R9 270 2GB DDR5 R9270-DC2OC-2GD5 (kb. 6x45.000 Ft) Itt sajnos nem tudom milyen sebességre képes, mert a Litecoin Mining hardware comparison oldalán nem találom ezt a típust.
2. verzió: 4 db 7950, GV-R795WF3-3GD (kb. 4*73.000 Ft) Ez elviekben 670 Kh/s-t tud.Válaszokat nagyon szépen köszönöm előre is!
-
Geller72
veterán
válasz
Overlocker
üzenetére
Én szóltam tegnap időben..
. -
HSM
félisten
Doge piac. Hogyan együnk meg egy ~30BTC-s eladási falat, hát így:
2014-03-04 06:23:06 Buy 0.00000147 10000000.00000000 14.70000000
Most itt vagy tényleg pár jólértesült egymás közt dobálja a csontokat, vagy valaki nagyon magabiztos.
Még pár ilyet kérnénk szépen... ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
válasz
Mesterlovesz
üzenetére
Jól meg is ugrott az LTC!
Tegnap pedig gondolkoztam hogy átforgatok egy kevés BTC-t LTC-be..de most már mind1.. -
xTREem
tag
válasz
pappkarcsi
üzenetére
A 3333-mas port megadása nélkül jó eséllyel semmit sem fog csinálni a miner, az pedig, hogy két órája semmit nem mutat mondhatni normális.
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz
D@reeo
üzenetére
Hahó, több jó hír is érkezett tegnap és ma, ezért szárnyal a Bitcoin, ez húzza felfelé az árakat. Továbbá:
A Blockchain igazgatója "nagy híreket" emleget amik holnap fognak megjelenni,
Március 5-6 Texasi Bitcoin konferencia,
A Butterfly Labs kifejlesztett egy (mobiltelefon formájú) bitcoin pénztárcát, ami olyan módon működik hogy még ha el is veszted, senki sem férhet hozzá a pénzedhez! (az első napon 1 millió látogatója volt ennek az oldalnak!)
A BTC China oldalon lehet már LTC-vel kereskedni, 0% jutalékért!
És most a rossz hírek:
Flexcoin bezárt, 896 BTC-t elloptak tőlük,
Poloniex bezárt ideiglenesen, tőlük is elloptak valamennyi BTC-t.
-
Reggie0
félisten
válasz
pappkarcsi
üzenetére
Hamar kiderul, ha kiprobalod.
-
pappkarcsi
senior tag
a middle az most:
amsterdam.middlecoin.com vagy amsterdam.middlecoin.com:3333 ?
eu.middlecoin.com vagy eu.middlecoin.com:3333? -
LTC lol ugrás. Minek hatására? Tudható?
Last Price: 17.3199 USD
Low: 12.7631 USD
High: 21.95 USD -
oleslie
aktív tag
-
oleslie
aktív tag
Azon gondolkoztam mi indokolhatja a middle-n a hasonló teljesítményre eltérő eredményeket.
A szegényes fantáziám miatt egy dolgot tudok elképzelni. Nem ugyan azt bányásszák az userek. Aki egy szerencsésebb csoportba kerül, az kissebb diffel és/vagy jövedelmezőbb coint bányászik, aki pechesebb csoportot fog ki, így magasabb diffel és/vagy rosszabbul fizetőt kapirgál, az kevesebbet kap. És ez ellen nem lehet tenni semmit.
Vagy ha nem ez, akkor mi lehet a magyarázat? -
Én a mai napot rászánom az aurora coinra, hátha megy még feljebb is. Aztán ha megint beindul a middle, akkor megyek vissza oda, a clever nekem napok óta nem hozza a minimális vártakat (0.01-0.011 BTC/mhs/nap lenne a min várt).
-
oleslie
aktív tag
EU server is open: eu.clevermining.com
Consider it beta and please setup us.clevermining.com as your backup pool.
[link] -
Geller72
veterán
Én megnézem ma a middlét, mert tegnap túl jól hozott..
. De mivel összevissza mentek a kártyáim, ma lesz az első nap, amikor nagyjából lehet számolgatni. Most indultam 1.9 Mh-el, meglátjuk, hajnalra hol tartunk. Tény, hogy az immature is és az unex is még annak ellenére is nagyon magas, hogy jól fizetett a ballanszra. 
-
Zlcsi
senior tag
ej, na mos hol érdemes vájárkondi?
-
ngabor2
nagyúr
Úgy tűnik, a coins-e-t sikeresen támadják, vagy feltörték. Tegnap kaptam belépési értesítőt, holott már hetek óta nem jártam arra. Megváltoztattam a jelszót, és újból kaptam...
-
-
N.Ferry
senior tag
válasz
nordenrena
üzenetére
Gpu-Z,de inkább HWinfo.

-
nordenrena
csendes tag
Lenne néhány kérdésem:
1.: Okozhat-e a scrypt-algoritmus 10%-os hasrate csökkenést a gépen és ugráló hashrate-et a pool oldalán (35-135%)?
2.: A cgminer, a GPU-Z és a Sapphire Trixx különböző VDDC-t mutat. Melyik a mérvadó? A cgminer miért nem állítja át?Előre is köszi a válaszokat.
-
GG888
senior tag
válasz
Ricsiii1992
üzenetére
Mondjuk az tényleg baromira sok, annyit szerintem senki nem adna érte

Mondjuk ami tetszik még, itthon árulnak amúgy delock csodarisert, van vagy 7 centi, és valami 10000be kerül

Rendesen kiskerekbe kapni. azt sima x16->x16 ráadásul
-
Dexar007
veterán
A kutyanak mikor lesz dupla ekkora az arfolyama?
-
Ricsiii1992
tag
válasz
Mesterlovesz
üzenetére
Te vagy eltájolva egy kicsit, egy szóval nem írtam hogy az USB-s riser-ért sokallom a 4k-t ! USB-sért teljesen reális ár.A sima legalapabb 1x-->1x non-powered szalagkábeles-re értettem, így azért gondolom máshogy látod te is.
-
Carline
őstag
válasz
Mesterlovesz
üzenetére
A multipool.us-ban azt nem szerettem, hogy mikor reggel megnéztem mit is termelt, pár coin már bőven alatta volt a bányászáskori árnak és úgy már nem volt szép a termés. A clever/waffle/middle meg beváltja btc-be. Nekem az jobban megfelel.
-
Geller72
veterán
válasz
Mesterlovesz
üzenetére
A middel most - három nap után - újra a régi..sőt. A két kártyán több, mint egy nap óta összesen van 12 rejectem..ami meglepően jó. Több ezer accepted mellet. Pedig ugye elég kövér csomagok vannak..
. -
pappkarcsi
senior tag
válasz
ati012
üzenetére
Hasznald ezt, hogy megtudd mi mennyit hozhat kb.. en szemelyszerint nem ajanlom a middlet, bar a mai napon szepen dolgozott az is
http://poolpicker.eu/ -
GG888
senior tag
válasz
Mesterlovesz
üzenetére

20 már elkelt, abból 5 ment saját használatra, most jön még 27 darab, péntekre itt is van
Ha érdekli, majd dob privátot.
ON:
Sikerült beszereznem egy Directcu2 asust, sima r9 290, konkrétan a referencia-darabomat cseréltem 1 az egyben erre, hardverként később talán könnyebben értékesíthető.Na gyári órajeleken (1000/1260) tud masszívan 650kh/s-et
Nálam amik beváltak beállítások (10et erre, 10et arra léptetéssel a következők)--gpu-engine 933 (!!!)
--gpu-memclock 1375Ha memóriába 1376-ot írok már -30kh/s
Ha gpu-t +-2-vel mozgatom, -30kh/sJelenleg így tud 820at, ami szerintem nem olyan rossz érték, holnap széjjelbuzerálom majd a biosát, latency, meg egyéb okokból kifolyólag

-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz
Ricsiii1992
üzenetére
@Ricsiii1992, Kicsit el vagy tájolva szerintem. A hardveraprós 4000 Ft-os riser usb-s nem szalagkábeles, az ebayen SEHOL nem tudod megvenni 1500 Ft-ért! Továbbá az ebayes kb 4-5 hét míg megjön, ez meg itt van Magyarországon kb 1.2 napnyira tőled! Továbbá amit 1000 Ft-ért nézegetsz, az biztos hogy nem powered riser vagyis ha elkezd a videókártya 75W-ot felvenni a káelen keresztül, mert gondol egyet vagy mert túlhajtod, akkor akár el is olvadhat és a rövidzárlad becsődölteti a bányászrigedet.
2. Nem is értem a hozzászólásodat! Panaszkodsz, hogy az 1000 Ftos cucc nem ért még ide, de közben fikázod az árát annak ami kapható!
Figyi, ha most kell valami, akkor az ígéret, hogy majd megkapod valamikor, k.rvára nem ér semmit!
-
Geller72
veterán
Az LTC/BTC lassan kisimul 0.020-ra. Mekkorát fonak ezen szakítani majd azok, akik esetleg(!) ezt, amit ilyen áron vettek, eladják 0.026-28 körül..
..persze, ha..mondjuk nem értem, miért nyomják így le az LTC-t annak ellenére, hogy
a BTC meg kezd elég szépen magára találni.. 
-
-
ЯΞNΞGΔT
aktív tag
Hali!
Találkozott már valaki olyannal, hogy egy utalás electrumból "beragad"? Konkrétan elutaltam egy összeget krakenbe még délelőtt és még most is pending státuszban áll, 0 confirmation-al.
Mi lehet a gond?Szerk: talán sikerül megoldanom...szervert váltogatam egészen addig, amíg el nem tűnt az az utalás. A balanc is megjelent rendesen...érdekes.
-
The Exiled
tag
mennyire természetes hogy egy friss coin ennyire felértékelődik? Ahogy néztem az aurorát elég szépen ment föl ma.
-
nordenrena
csendes tag
Azt a... LTC-ben voltam. Gondoltam ez a lendület átragad. Feljebb akartam tenni az eladási árát 12€-ra. A Voda most lassította be a netem. Mire beléptem, 10,85-ért eladták.
-
ati012
őstag
válasz
pappkarcsi
üzenetére
Elvileg ahogy szerény angoltudásommal felfogtam ez mindig a legjobban megérő coint bányássza, váltja át etc.
Ezért erőltetem.Most jelenleg nem tudok 1000%-san foglalkozni vele. 2 napig szórakozok ezzel, aztán megnézem megérte-e.
Ha tudsz jobbat szivesen várom

-
Dexar007
veterán
Bolondok vagytok te mind! Foleg akik 1000 dollaros ar alatt adott el.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
GIJoe
addikt
válasz
Ricsiii1992
üzenetére
Verje az aranyat megint, csak ennyi kell, szerényen

-
ignorant
senior tag
válasz
Ricsiii1992
üzenetére
(facepalm)
-
Ricsiii1992
tag
488
ezután vajon jöhet visszaesés vagy várni kéne még és megy feljebb? -
B4l!nt
aktív tag
Aurorát melyik poolon érdemes szedni?
-
Geller72
veterán
Szépen nyitott az aurora a kriszpin.
-
The Exiled
tag
cryptsy-n kb mennyi idő, amíg hw walletból eljut az utalás?
-
Zlcsi
senior tag
válasz
Ricsiii1992
üzenetére
MKB nem vesz le jutalékot sepa utalásra
végig telefonáltam a bankokat, és kb csak az MKB aki nem számol fel bejövő sepa utalásra jutalékot
számlavezetési díjak is jók, én át is mentem
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Manli Gallardo RTX 4070 Ti
- Apple iPad 2025 (A16) 128GB & 256GB Wi-fi Bontatlan Összes Szín / 27% áfás ár
- Samsung Galaxy S21+ / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Lenovo ThinkPad X1 Active Noise Cancellation fejhallgató
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4393, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

) Pontosabban több 280X-et is próbáltam, és mind hozza a szintet. A 7950 amúgy sosem volt olyan jó teljesítmény/fogyasztásra mint a 70, ez amolyan bányász mítosz. Ár/kh/s tekintetében volt csak lényegesen jobb.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

.
Én a kis elégetetlen...

Te vagy eltájolva egy kicsit, egy szóval nem írtam hogy az USB-s riser-ért sokallom a 4k-t ! USB-sért teljesen reális ár.