Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz
kicsiii
üzenetére
kicsiii, Heisenberg-em nekem is van, Horse-hoz nem nyúltam, mert volt éppen más, de azt látom, hogy 1 sat-ért simán veszik, szóval ha neked annyiért megéri eladni, akkor állítsd be arra, 1-2 nap alatt biztos megveszik, elég jól fogy.
Ha viszont úgy látod, hogy van időd kivárni, akkor nyugodtan tárold a tárcádban és várd meg azt, hogy feljebb menjen az ára!
-
nanunanu
csendes tag
válasz
oleslie
üzenetére
Kedves oleslie, köszönöm, hogy felvilágosítasz arról, mit nem értek (miközben elbeszélsz mellettem).
Ragozhatod a dolgot akármeddig, egy multipool lényege az, hogy több profitot ígér, mint amit egyetlen coin folyamatos bányászatával lehetne elérni.
pontAz, hogy egy script választja ki az aktuálisan bányászandó coinokat vagy Móricka ül 24/7 a gép előtt már lényegtelen, ahogyan az is, hogy milyen időközönként van a kifizetés.
Csak és kizárólag az elért átlagprofit számít, semmi más.A poolok, coinok működésével tisztában vagyok, ahogy azzal is, hogy a kibányászott coinok akár hosszabb távú visszatartásával (áremelkedés és/vagy újabb váltóra kerülés kivárásával) szeretnétek jobb profitot elérni + a bányászandó coinokat más tényezők alapján kívánjátok rangsorolni. Túlmisztifikálni nem kell az egészet.
Az általad degradált, buta script "képességei" pedig csak a programozójától és logikai működésének megálmodójától függ. Személy szerint nem tudok olyan tényezőt mondani, aminek lekezelését lehetetlen volna leprogramozni. Egyedül az újabb és újabb coinok alapadatainak rögzítése szorul emberi bevatkozásra (+ a szerverek, walletek, scriptek frissítése, karbantartása ..stb).
Egy script pedig gyorsabban és pontosabban működik, mint egy ember. Nem alszik/dolgozik egy pump&dump időszak alatt => nem marad le róla, nem percekkel vagy órákkal később veszi észre, ha elszállt az aktuálisan bányászott coin diffje ...stb.
Ha nincs matematikailag levezethető logikája a bányászatra kijelölt coinoknak, akkor azok kiválasztása szimpla jóslás/megérzés/remény alapján történik. -
baji
tag
válasz
akrobet
üzenetére
Na, abba én is belefutottam
Én még tartogatom, hátha egy nagyobb váltóra felkerül és megéri eladni. Ha meg nem hát buktam egy nap bányászást 
kicsiii: szerintem rakd be eladásra egy olyan áron amin neked megéri. Ha elmegy örülsz
Ha nem, akkor vársz hátha felkerül máshova is és megindul felfelé. Végülis mindegy hogy a tárcádban pihen vagy egy váltón a sell orderek között. -
kicsiii
tag
Én az elmúlt időszakban keztem el új coinokat vadászni. Találtam egy számokban nagyon szépnek tűnő coint. Horsecoin. Infó
Rátettem kb 20 órára pár MH-t . Összegyöjtottem 8 millio Horse t.
Van váltója is, ami ebben az esetben 0.08 BTC lenne. Persze amire számítottam is, hogy mindenki csak eladni akar, ezért nem tudom váltani, mert nagyon szépen nézne amúgy ki a dolog
Ebben az esetben várni kell? A tapasztaltabb coinvadászokat kérdezném, hogy mi a jó procedúra ilyenkor? Begyüjtottem jo adag coint. Most megálltam vele, mert nem lehet tudni, hogy mi lesz a jövője. Ha be tudom váltani, akkor egy nagyon szép napon lennék túl. Ha meg nem akkor nem. De mit javasoltok? Vagy mik a tapasztalatok ilyen helyzetben?
Előre is köszi. -
Srácok!
nscrypt vertminer beállításokban van valakinek tapasztalata?
270X beállítások:
--thread-concurrency 10244 -I 17 -v 1 -w 256 -g1 --lookup-gap 0
Ezzel 182khs jön ki belőle, sima scryptnél 450 körül. Nscrypt-nél fele a sebesség.
I18-nál viszont elkezd HW lenni. Neten I19-el és ezekkel a beállításokkal 220khs jön ki kb, ami reális is.
Nekem meg I17 fölött egyre több HW jön, sőt 1-1db I17-en is...
Ötlet esetleg?! -
Mesterlovesz
aktív tag
válasz
nordenrena
üzenetére
Így van, pontosan ez a terv. Persze ezt még formába kell önteni. Egyébként meg az elszámolá is publikus lesz a tagok esetében, az érmék mennyisége is. Zaklatni meg lehet kérdésekkel, ezért van a privát beszélgetés, szívesen válaszolok bármilyen kérdésre, legfeljebb nem fogom tudni 100%-osan megindokolni, hogy miért éppen azt az érmét bányásszuk.
-
Nestor16
senior tag
A multipool-al kapcsolatban én azon a véleményen vagyok, hogy kettő darab tényező játszik fontos szerepet.
Tehát, hogy miért működik rosszul egy multi?a) meglopja a tisztességes bányászókat vagy
b) az egyik multinak jobb az algoritmusa mint a másiknakBányász szemszögből csak annyi látszik, hogy az egyik jobban hoz. Az emberek nagy része hamar hasznot akar látni, mint mondtátok is, így ezek a multik egy napra vetítették le az átlagot, és napokon belül kell hasznot termelniük, pedig valóban lehet, hogy következő nap 2x többért tudná beváltani, mint aznap. Igazából a lényeget elmondtátok, csak az algoritmusról nem volt szó (vagy elsiklottam felette), ami szerintem szintén fontos, mert akár ez is lehet ok a middlepool gyengeségének. Lehet gyengébb napokon a coinvilágban az ő algoritmusa szarabb.

Én is támogatom Mester ötletét és beszállnék én is1 mh-val, ha lehet. Viszont ezt szerintem nem is lehet publikussá tenni, ha már erről is szó esett, mivel az algoritmus helyett egy személyként fog dolgozni, csak jobban, hatásosabban (én bizakodó vagyok
), így szerintem itt egy felső korlát is szerepet játszik, ami az emberi határokat még nem feszegeti és ezt csakis ő fogja tudni megmondani ki az, aki/amennyi személy/MHs belefér, amit még kezelni tud.
Ezzel biztos, hogy sok munka és felelősség lesz, de elég jól is jövedelmezhet, ami tőle függ szintén, hogy mennyit keres ő és mi.
Nekem mondjuk már nincs időm nézegetni az egyetem mellett az altcoinokat, amiket próbáltam 1-1 X is, azzal se tudok mit kezdeni, nem tudom figyelni, hogy mikor kerül fel váltóra így ez is elvetettem, a multik meg vackok, így nekem sem mennek már pár napja. Előtte pedig még csak tanulmányoztam az egészet, egy keveset kerestem is vele, csak azóta még mindig 'kutyaszorítóban' vagyok - szó szerint
-.
Itt pedig megragadom az alkalmat és azt is elmondom, hogy szerintem a kereskedésben a saját szabályok lefektetése fontos, például én arra jöttem rá, hogy amikor valami zuhan akkor SOHA nem fogok beszállni, mert kizárt, hogy pont akkor visszaforduljon...Az pedig, hogy heteket kell várni a kifizetésre engem sem zavar, van időm ebből a szempontból, főleg, hogy én rohadt türelmes tudok lenni. Félig azért, mert kezdetekben sokszor azt olvastam itt, hogy hamar eladta a coint, többet kereshetett volna stb. Szóval én ezt a 'tanácsot' túlságosan is megfogadtam
Hosszútávú kereskedő lesz belőlem 
Jó ötletnek tűnt 1 hónap alatt kitanulni a szakmát és aztán csak egy multiba beállni, ha már nincs időm és kényelmesen elleszünk, de egyenlőre nem így van... ezért is tetszik a Mesterpool
Ha lenne időm biztos normálisan tanulmányoznám meg figyelném a dolgokat, mert érdekelne akár mélyebben is.Sorry, ha valakinek raboltam ezzel a nem túl információ dús hsz-el az idejét.
-
GIJoe
addikt
Eléggé emelkedik a Clever teljesítménye
viszont nekem 40h-ja nem fizetett (March 11, 2014 1:30am) -
nordenrena
csendes tag
válasz
Mesterlovesz
üzenetére
Egyszerűen szólva, úgy kezelnéd az egészet, mint azok akiknek 140MH fekszik a pincében. Te döntöd el mikor mire állsz rá, mikor adod el. Kifizetés akkor, ha van mit és nem illik Téged privátban bombázni. Nekem például nagyon tetszik az ötlet, hogy "baráti" társaság összefog egy Menjuel Multikoin Púl keretében. És ha a Vezető tanács belegyezik én is beszállnék, mert a sok coin és pool között elveszik a MegaHash. Szóval gyakran megesik, hogy rossz érmét, rossz poolt, vagy rossz eladási árat fogok ki. Mesterrel már találkoztam és én megbízok benne.
És ha még nincs ilyen, ajánlom, hogy védesd le!
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz
nanunanu
üzenetére
Az elképzelés lényege, hogy akik nem tudnak foglalkozni vele és ezért kis haszonnal bányásznak a multipoolokban, azok most kapnának egy lehetőséget, hogy "átadva" a sebességüket 1 személynek, ő helyettük felelősen megpróbálja kisajtolni a lehető legnagyobb profitot. Amíg ez hellyel közzel sikerül és a bevétel felette van a multipoolnak addig mindenki boldog, hiszen ez volt a dolog lényege.
Azt meg rosszul látod, hogy 0,0001%-os network részesedéssel majd nem találunk blokkot. Ahogy én elképzelem, itt arról lenne szó, hogy a pool egy poolban bányászik, ami onnan úgy nézne ki mintha 1 személy bányászna ott 1 felhasználónévvel nagy hashrate-el.
-
oleslie
aktív tag
válasz
nanunanu
üzenetére
Na, egy biztos, te már nem jösz

_NEM_ hagyományos multipool. Ez az utolsó alkalom, hogy erről itt eszmét cserélek. Ha az eddig leírtak alapján ezt nem értetted meg, ez után sem fogod.
A hagyományos multipool úgy működik, hogy egy program algoritmus alapján diff/árfolyam/szélirány/hőmérséklet/etc. adatok alapján dönt a váltásról (megy automatice). A bányászott coinok vagy eladásra kerülnek azonnal (szintén program intézi a váltó(k) api-ján keresztül), vagy a pool-t üzemeltető adja el manuálisan. Ha kicsit visszaolvasol a clever topikjában, észreveheted, hogy ő vegyesen intézi az eladást. Van amit automatikusan elad, van, ahol ezt még nem tudta megoldani, így azt manuálisan intézi naponta néhány alkalommal.
Amit mi ki szeretnénk próbálni Mester közreműködésével, hogy manuálisan irányítja majd a pool-t. _NEM_ egy algoritmus dönti el, mit bányásszunk, a coinok eladása nem automatikusan történik, hanem a poolt irányító dönt hogy mikor adja el. Ebből remélünk némi extra haszonra szert tenni.
És mint azt korábban írtam, lehet (sőt, szinte biztos), hogy nem lesz 24 óránként kifizetés. Nekem megéri, ha többet kereshetek vele. Egyértelmű, hogy többet is áldozok érte. Akinek ez magas (nem érti), az persona non grata (szerintem). Ezen nincs mit ragozni.a/b/c embereknek meg _KELL_ érteniük hogy működik. Ha nem, akkor lehet menni waffle/clever/middle/etc. vonalra.
-
Reggie0
titán
válasz
deadwing
üzenetére
Valoszinu mine kozben sokkal tobbet fogyaszt a kartya, es valami ezt nem viseli el. Peldaul az induktivitasoknak is van egy olyan tulajdonsaga, hogy az aram es homerseklet novekedesevel csokken az induktivitasuk, amely ilyen megfutasi jelenseget eloidezhet. Tehat lehet, hogy csak szimplan szarabb minosegu az alkatresz. Viszont a kattogas fura jelenseg, szerintem valamilyen dilatacio okozhatja, amitol akar az is lehet, hogy nehany alkatresz nem erintkezik, es ezt szemre nem feltetlenul lehet eszrevenni.
-
htc07
addikt
válasz
nanunanu
üzenetére
Az egybites usereket simán ki lehet szűrni kérdőívekkel, vagy elbírálással.

Vagy: csinálni egy teljesen gagyinak tűnő, retro 90-es éveket idéző, villogó hátterű, wordartos, animgif-fel tömött frontendet, hogy még eszébe se jusson senkinek regisztrálni.

ja, és szigorúan gportal-on legyen a frontend, oda meg php-val ki lehet tenni jpg-ben az adatokat
-
nanunanu
csendes tag
válasz
oleslie
üzenetére
teljesen hagymányos multipool => profitorientált emberek akarnak/fognak csatlakozni => áramszámla, gépamortizáció, adó! (esetleg internet és/vagy hosting költség) feletti bevételt várnak el
az, hogy (kezdetben) egy kisebb, zárt közösség alkotná + előre meghatározott, publikus elven működne nem változtat a lényegen
a/b/c
- az emberek többsége nem akarja megérteni hogyan működik.. azért fizet (pool fee), hogy helyette értse valaki
- azért jön, mert hasznot ígérnek neki
- a trollokat lehet etetni és tiltani isnézeteltérések többnyire abból adódnak, hogy nem értik mi, hogyan működik és ennek hiányában teljesen más az elképzelésük/elvárásuk az embereknek
pl: ménem kutyát ásol? sokkal jövedelmezőbb!!!4!4!négy!négynégy
- hátpersze.. 0,001%-os network speedel majd bepróbálkozunk.. hetente lenne is egy block.. ami vagy épp jó rewardot ad.. vagy nem
- de a kutya jövedelmezőbb !!!444!4!!44..stb
még mindig nem a pool ellen vagyok
meg lehet úgy csinálni, hogy legyen egy ~biztos átlagbevétel + az extra rizikóval habostorta vagy könnyes szem -
oleslie
aktív tag
válasz
nanunanu
üzenetére
Elfelejtkezel egy fontos dologról. Nem egy hagyományos multipool lesz.
a., aki nem tudja megérteni hogyan, és miért úgy működik ahogy, az inkább ne is jöjjön
b., ha később mégis okoskodik, lehet menni alacsonyabb haszonért kapirgálni máshova
c., az 1bites júzerek be sem kerülnek (a legjobb az lenne, ha nem lenne publikus a proxy címe)
Szerintem a legjobb -mint a t0rr3nt oldalak esetén- a meghívásos alapon történő bejutás lenne. De ez még nagyon távoli, először működjön, aztán agyaljunk azon, hogy nyitott, zárt, ha zárt hogy lehet bejutni, etc. -
nanunanu
csendes tag
válasz
Mesterlovesz
üzenetére
ha nem jelzed ki a remélt unexet, akkor az egyszeri user csak annyit lát, hogy megy a gépe és nem vagy nem megfelelően nő a bevétele => lelép
hosszabb távon meg a naponta ugráló átlag lesz megfigyelhető
(ismerős helyzet => middle
)"a folyamatosan változó hashrate is fura nekem, nem tudom, hogy elosztáskor hogyan lehet így fair alapokat teremteni"
PPLNS a szó amit keresel (szerintem ez a legigazságosabb felosztási mód ilyen esetben)
ráböksz egy számra, lehetőleg olyanra amit percben nézve elég időt hagy a leglassabb bányásznak is, hogy 1-1 sharet összehozzon.. megszorzod 2-vel
vagy 10-el.. figyelve arra, hogy túl nagy se legyen
az így kapott számot felszorzod a pool átlag share / perc (WU) értékével => ez adja az N számotlegyen ez az N most pl 1.000.000
a sok user elkezd bányászni.. önti befelé a sok sharet.. logolod + azt is hogy ez alatt az idő alatt milyen és mennyi coint sikerült bányászni
amikor eléred az 1.000.000 sharet, akkor zárod a kört => kiszámítod kinek mennyi lé jut
kezded előrőlha drasztikusan nő a pool sebessége és 1-1 kör ideje lecsökken néhány percre, akkor növeled az N értékét
-
nanunanu
csendes tag
ez a túl kevés memória problem kártyafüggő?
nálam a 4x 280X vígan megy összesen 2 GB-al windóz 7 és 8 alatt is (3 MH/s / rig)
-
deadwing
addikt
válasz
Mesterlovesz
üzenetére
Nem, ez már a gamer gépemben van. Azóta lett ilyen, mióta átkerült a riseres miner gépből. Most 600k-t tudok vele csinálni megfutás és kattogás nélkül, 870/1200-on.
Nem, nem akarom visszatenni, mert van egy ugyan ilyen kártyám még, és az hibátlanul megy ebben a gépben, bármelyik slotban.Egyébként megnéztem úgy is hogy agyon hűtöttem, a vrm-nek is adtam levegőt. 70 fokig ment fel gpu is meg vrm is, az semmi. Percekig. Szóval volt ideje kihűteni, mert stabilan 70 fok volt. És egyszer csak elkezdte felvenni a nagyobb áramot...
-
nanunanu
csendes tag
válasz
oleslie
üzenetére
szimplán az eltűnésének okát írtam le
ne a mostani helyzetet nézd! (olvass vissza mennyi valódi hiba tűnt fel egyáltalán akkoriban)azért kapta akkor a savat, mert nem volt hajlandó kiírni hogy épp mit bányászik, mit raktároz (miből áll az unex), mit mennyiért sikerült eladnia, hogyan jött ki az a végeredmény ...stb
+ a tőle független hibákért (megáll a wallet => a script nem látja a coinokat => eltűnik az unex, amíg újra nem indítják a walletet)ha valaki rászán 5 percet a gondolatmenetre (kevesebbet, mint fél oldal anyázást leírni! - nem rád vonatkozik
), akkor beláthatná, hogy nem véletlenül titkosak az adatok
a nem túl nagy piaccal rendelkező coinok esetében brutál negatív hatással lehet az árra, ha publikus a felhalmozott/közeljövőben eladandó coinok mennyisége => panic sell-t nyomnak sokan és a pool már nyomott áron kénytelen eladni vagy várni a soha el nem érkező felemelkedésta jelenlegi unex nagy része valószínűleg MOON, 42 és DOGE-ból áll.. idiotizmus lenne eladni őket a jelenlegi árakon (MOON ~1/10-1/20-ad ár, 42 ~1/20, DOGE 1/2 a bányászatkor remélt árhoz képest!)
rengeteg új coinnál voltam ott startkor és/vagy amikor minimálisra csökkent a diff
pl TIPS esetében MH-enként kijött az óránkénti! 1000 Ft-os bevétel (persze eltelt 1+ hónap a bányászat és a váltóra kerülés utáni eladás között)
LOT, FST, GLX ...stb coinok esetében is elég szép zsét lehetett bezsebelni, ha kivárt az ember
más coinok esetében, meg a végső ár/kereslet kisebb a mai napig is, mint ami az indulás pillanatában volt == ráfizetésszóval szummázva => 0 összefüggés volt a fikázás és a hibák között
jelenleg más a helyzet, megérdemli a szidást, mert bevallottan nem ért a programozáshoz, DB optimalizásálhoz, de nem vesz igénybe rendes külső segítséget
pedig pl a zsé felosztását 10 perces (de max 1-2 órás) munkával meg lehetne oldani
a DB optimalizálás (kisebb erőforrásigény => kisebb share diff mehetne) szintén néhány órás munka
több coin egyidejű bányászata már több napos/hetes munka.. de megoldhatóezekből egy hozzá nem értőnek csak a MH-enként csökkenő bevétel tűnik fel!
a kiosztott zsé átlagban megfelelő
// hetekig nem tudtam valakinek megmagyarázni annó azt, hogy attól hogy az átlag jó még nem biztos, hogy az eloszlás is megfelelő - pl 5,5,5,5,5 és 2,2,5,8,8 átlaga is 5, az elosztás mégsem jó mindenkinek
a nagy share diff hosszabb távon nincs hatással a bevételre
..stbráadásul az ő jövedelme csak és kizárólag a MH-enkénti átlagtól függ (+értelemszerűen a pool összteljesítményétől) => minden más "hiba" számára alapból láthatatlan
-
Alanyi jogon ATI kártyá!

-
t72killer
titán
válasz
pappkarcsi
üzenetére
Köszi a visszajelzést! Igen, az első próba az ablakban lesz, ha ez nem jön be, akkor antenna. Mostmár csak egy megbízható router-stick párost kell keresnem, de ezzel átmegyek a szaktopicba.
-
Srácok, Litecoin multipool létezik? Tehát a mindenféle bányászott coint nap végén LTC-re vált?
-
oleslie
aktív tag
válasz
deadwing
üzenetére
"bánya és furmark közben. Bánya alatt egyszerűen nincs rá ideje felmelegedni"
Azért ez így nem teljesen igaz. A maghőmérséklet mindig magasabb, lehet, hogy egyszerűen nincs ideje leadni, és túlmelegszik. A tönkremenetelt megelőzendő pedig lekapcsolja magát (mielőtt megfőne). A kattogásra tippem sincs. -
oleslie
aktív tag
válasz
Mesterlovesz
üzenetére
"a folyamatosan változó hashrate is fura nekem, nem tudom, hogy elosztáskor hogyan lehet így fair alapokat teremteni"
Ha nem tudja, meg kell oldani, hogy a proxy naplózza az accept share-okat, annak alapján már ki lehet számolni, mennyi jár egy usernek -
pappkarcsi
senior tag
válasz
t72killer
üzenetére
én használtam mobilnetet router-en keresztül. ~7.7Mh/s 19-20MB feltöltést generált egy nap alatt linux alól!, aztán, hogy win alatt ez mennyi lenne azt nem tudom, de szerintem több, mivel, hogy majdnem minden program keresgeti magától a kis frissítéseit, szinkronizál az óra, meg "mittudomén" még mi.. : /
Egyébként usb hosszabbítóval, 2-3 méteressel rápróbálhatnál, hogy feljebb emeled, kiteszed az ablakba, az sokat segít, pont lehet, hogy eleget. Az, hogy leszakad egy kicsit szerintem nem gond, mivel nálam is volt ilyen és net leszakadás után még 30-40 másodpercig 99% load volt minden kártyán, csak utána "fogyott el" a feldolgozandó "adat".A frissítéseket meg (szerintem) felejtsd el.. Semmi olyan nincs benne, amit te vagy szerintem itt a fórumon bárki is észrevenne vagy kihasználna. Hozzám még soha senki nem jött oda és mondta, hogy "te hallod tegnap feltettem 20 frissítést és jobb lett a gépem" csak olyannal, hogy "te, tegnap elindítottam a frissítéseket és újraindítás közben behalt a rendszer és azóta semmi.. most újra kellene telepíteni?"
-
deadwing
addikt
válasz
Mesterlovesz
üzenetére
Nincs köze a hőfokhoz. Game alatt sokkal melegebbre sikerült főznöm a hűtő lassításával, gpu-t is vrm-et is, mint amennyire felmegy bánya és furmark közben. Bánya alatt egyszerűen nincs rá ideje felmelegedni. Furmark alatt mind a teljesítmény, mind a hőfok elég kevés -70 fok. 99%, hogy egyedül a terheléshez van köze. Kombustorral is sikerült előidéznem a dolgot, ott is a nagyobb fogyasztás miatt indult el a felfutás. Ha csak 500k-val -g1-el bányászok, megáll 345W-on és nem kezd felfelé menni. Amint eléri a 380W-ot, akkor kezd el megfutni és felvenni a brutális teljesítményt. Szóval 30-40W miatt bukik el az egész... Ezek a teljes gép fogyasztási értékei természetesen.
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz
nanunanu
üzenetére
#nanunanu, teljesen jól vezetted le a dolgot és az én elképzelésem is hasonló, mint a multipool-os ötlet, hogy a magas árú érmét bányásszuk és adjuk el amíg magas az ár, vagy amikor magas lesz az ár. Az én elképzelésem csak abban különbözik ettől, hogy lépéselőny próbálok kovácsolni abból, hogy előre bányászom az érméket, persze abban reménykedve, hogy magas áron fogom tudni eladni amikor mondjuk egy nagyobb váltóra kerül.
Ha multipool-t indítanék, vadidegen bányászoknak, akkor én pl. nem is tüntetném fel az unexet, vagy inkább számszerűsíteném és nevesíteném, tehát 1 milla moon, aztán amikor confirmed lesz akkor értékesítem és azon a bekerülési áron kapja meg a bányász ahogy akkor éppen állt. Ezzel sok felesleges idegeskedésnek elejét lehetne venni, persze sokkal nagyobb munka egy ilyen frontendet létrehozni.
Csodát persze én sem tudok ígérni, de a saját tapasztalatom az, hogy a multipooloknál jobb eredményt lehet elérni ilyen "elő"bányászással, ahogy én csinálom. Azt is tudni kell, hogy a puding próbája az evés, valóban el kell kezdeni, a bejelentkező bányászok közös sebességét használni, irányítgatni aktívan és pár hét alatt kiderül, hogy megéri-e ezzel foglalkozni, valóban meg lehet-e "nagyban" csinálni ami nekem megy kicsiben.
Egyelőre már halvány sejtelmem van arról, hogy hogyan is nézne ki a dolog, de programozás, szoftverhasználat szinten még nem tudom, mi a helyzet. A nyilvántartás, a folyamatosan változó hashrate is fura nekem, nem tudom, hogy elosztáskor hogyan lehet így fair alapokat teremteni. Azt tudom, hogy mindenképpen kell valamilyen információs portál, ahol akár bejelentkezés után lehet látni, hogy ki mennyit bányászott, milyen érmék várják a "jobb" időket a tárcákban, stb.
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz
deadwing
üzenetére
#deadwing, szerintem túl rövid ideig furmarkoztál! A bányászat igen durva beavatkozás egy videókártya életébe, egészen másképp használja ki az erőforrásait, mint pl. egy játék. Szóval szerintem egy fél nap furmark és meglátod, hogy tényleg jó-e a kártya vagy sem. Ha valóban vrm hiba, akkor ahhoz folyamatos magas hőfok kell, hogy tényleg elromoljon ami csak kicsit rossz.
-
oleslie
aktív tag
-
GIJoe
addikt
válasz
Vikthor
üzenetére
ha megnézem az LTC árfolyamát is, olyan mintha programozottan 16$ környékére lenne belőve

-
nem akar 600 euró lenni ez a bitcoin... kár érte.
-
ngabor2
nagyúr
Eltűnt a DOGE a cryptsy-ről... Remélem hamarosan visszatér, mert erősen felszálló ágban volt.
-
oleslie
aktív tag
válasz
nanunanu
üzenetére
Igen, valóban sok a fikázás, de nem lehet ok-okozati összefüggés? (alig növekvő egyenleg + eltünő unex + kommunikáció hiánya = fikázás?)
Nem csak a saját eredményeimet néztem, hanem néhány hozzám hasonló sebességgel bányászóét is.
Volt olyan nap, hogy 0.01btc -t sem hozott (unexel együtt). Én azt látom, hogy a gépek 24 órában mennek, hiba nincs (HW err : 0, reject szokásos, tehát semmi sem indokolja az eredménytelenséget), miközben más 4-5MH/s -el bányászó usernek nőtt az egyenlege (az is fura, hogy össze-vissza). Nem tudom hogy működik, nem is akarom tudni (jó, persze, nem lenne rossz, de ha árulja el), én csak annyit látok, hogy ráfizetéses ott bányászni, miközben ő mindentől függetlenül jól jár. -
t72killer
titán
Mobilnettel csákányozik itt valaki? Mennyire gond, ha 1x-1x megszakad a net és újra kell csatlakozni? Elég gyenge a lefedettség ott, ahova a rigeket vinném. Szintén netes kérdés: win vagy linux alól kevesebb az adatforgalom? Ha lehet, havi 150MB alatt akarok maradni (a frissítéseket pendriveon vinném át).
-
-
GG888
senior tag
válasz
Overlocker
üzenetére
szvsz cleverre felesleges, mert mivel ki van kapcsolva a vardiff, ezért az 512-es diffel alig lesz accepteded.
-
Aryan
senior tag
válasz
Mesterlovesz
üzenetére
WIN 8.1 rendszer alatt cgminer 3.7.2 fut 8GB rammal (lehet, hogy kevés??).
Itt van a batch file tartalma:cgminer.exe --scrypt -o ltc-eu.give-me-coins.com:3333 -u x -p x --gpu-engine 900,830,925,925,925 --gpu-memclock 1250,1250,1624,1624,1624 --gpu-fan 75 -I 13 --thread-concurrency 7168,7168,12288,12288,12288 --lookup-gap 2
Sorrendben a vga-k a gépben:
GPU órajel/MEM órajelASUS HD7950-DC2T-3GD5 - 900/1250
MSI 7950-2PMD3GD5/OC - 830/1250
ASUS HD7970-3GD5 - 925/1375
ASUS HD7970-DC2T-3GD5 - 1000/1400
ASUS MATRIX-HD7970-P-3GD5 - 1100/1650Most néztem, hogy ha elindul a cgminer, akkor GPU-Zvel nézve az órajelek furák. Mintha a 7950-ek a memóriái is 1624-en mennének.
(#15223) t72killer: egy alaplap el is fáradt a kittől, de az Asrock H81 BTC-vel megy most, annyi extrát tud ez a deszka, hogy 2db molex tápcsatit rákell dugni. Gondolom megadja azt a plusz kakaót így.
(#15221) zsoleszkai: most nem írja, szimplán szar
, egyébként a szokásos gpu recovery hiba -
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Mesterlovesz
üzenetére
Viccesen alacsony teljesítménnyel (400kH/s) szabad csatlakozni a leendő poolhoz?
Amúgy szerintem ismét olyan helyzetben van az összes altcoin, hogy még egy kicsit megy lefele addig, míg majdnem mindenki elveszti a türelmét, aztán 1-2 jó hír befutásakor a BTC-vel együtt rövid ideig az egekbe tör. Csak azt nem tudja senki, hogy mikor jönnek már a jó hírek.
Rosszabb forgatókönyv, hogy szép lassan kihátrál mindenki, marad néhány ASIC-os nagy, akik maguk közt megosztják a profitot.10+ GH mellett nem sokat rúg labdába néhány megás riggel az r=1 júzer.
-
GIJoe
addikt
Tudom perverz CPUval kaparni, de az új pooler-cpuminer-2.3.3-win64 az eddigi dupláját hozza, tehát I5-2500 43 khash/s (eddig felét hozta a2.32-vel)
Van valahol egy szomorkodó gépterem, munkára lehet fogni...
-
nanunanu
csendes tag
válasz
oleslie
üzenetére
a töménytelen mennyiségű fikázás miatt lépett le h2o bitcointalkról
minden egyes alkalommal, amikor megállt valamelyik váltón 1 wallet => "eltűnt" az unex => lett 10 oldalnyi anyázás, hogy már megint mennyit lopott
1x sem láttam, hogy benyögött volna bárki is egy elnézést, miután helyreállt a rend
// pár napja itt is sírt miatta valakiés ez csak 1 téma azok közül, amiknél jogtalan a felháborodás
elvárják a teljesítményt.. közben fogalmuk sincs hogyan működik a rendszer
sírnak, ha 100 BTC unexből csak 70 BTC balance lesz + egyidőben sírnak azon is, hogy halmozódik az unexnem 1 ember vezette már le, hogy mennyi idő telik el mire az aktuálisan kibányászott block mature lesz + eljut a váltóra (cryptsy-nél ez nem ritkán fél nap - főleg pump időben
)
ha ez alatt az idő alatt túl nagy az áresés, akkor 2 opció van:
1.) eladni bármi áron => sírás a rossz bevétel miatt
2.) visszatartani, amíg feljebb megy az ár => sírás a sok unex miatta 2. verzió ráadásul extra rizikót is magában foglal, mert előfordulhat, hogy soha többet nem lesz a kívánt értékű az adott coin
pl. 42 coin => aki elkezdte bányászni 1600 BTC/42 árfolyamnál, majd visszatartotta, mert nem akarta 1200-on eladni... na az, most eladhatja 55-ért, mert esélytelen, hogy újra 1600+ értéken legyen
ellenpéldának meg a legutolsó nagy dobása h2o-nak, amikor a DOGE-t tartotta vissza napokig.. ment is a sírás nem kicsit, hogy 2-3x nagyobb már az unex mint a balance.. persze ismét 0 "köszönöm" komment jött miután 3x-os áron adta el és lett 2-3 brutál jó nap
...stbnah és most Mestertől várjátok el, hogy csodát tegyen

igen, lehet jobban csinálni mint h2o/middle.. lehet több infót megosztani.. jobb share rendszert alkalmazni... többet kommunikálni ...stb
de azért nem árt tisztában lenni a lehetőségekkel / határokkal// hogy egyértelmű legyen => támogatom, drukkolok Mesternek

-
tsui
csendes tag
Most más tollával ékeskedek, de van egy gyors (tényleg) kifiztetési mód paypal-ra.
1. Regisztrálj a virwox.com -on
2. Trade BTC -> virwox.com BTC account (0.001 BTC Fee ~ 0.55 USD)
3. virwox.com BTC -> virwox.com SLL ( 50 SLL + 2.9% Fee)
4. viwox.com SLL -> USD ( 50 SLL + 2.9% Fee)
5. Withdraw USD to PayPal ( ~ 1 USD + 2% PayPal Fee)Nekem most ment el 0.29834BTC (190$) és megérkezett $172.46. Nem a legolcsóbb, de ha gyorsan kell a pénz, akkor jó. Konkrétan egy óra alatt a paypalon volt a pénz.
-
-
pappkarcsi
senior tag
XBT/EUR Bid price 461.9!
-
deadwing
addikt
válasz
deadwing
üzenetére
No ,visszajöttem, mindenki nagy örömére a hülyeségemmel és a kattogós lefagyós kártyámmal -taps-

Részletek:
Bánya indulás után megszalad a fogyasztás, először szép lassan -1 kattanás-, aztán mint az őrült 10 watt/seccel megy felfelé. Olyan, ez a jelenség mint az elektronikában a hőmegfutás. Még 1-2 kattanás, aztán 450W környékén eléri a vége, vagy restartol a gép, vagy csak lefagy. Közben néztem vrm-et meg gpu-t, semmi különös, már 72 foknál elkezdi a kattogást.
Poén:
Furmarkkal 15 percig teszteltem legdurvább beállításokon, semmi probléma.
BF4, 150% resolution, minden fullon, ravasz módon még a ventijét is belőttem jó alacsonyra, hogy melegedjen, 79 foknál hagytam abba, vrm 90 körül, itt sincs semmi baja!!Számomra nyilvánvaló, hogy vrm hiba lesz. De hogy miért csak bánya alatt jön elő, ez jó kérdés. Jah és csökkentett órajellel meg 12-es I-vel is. amikor alig fogyaszt a kártya.
Minden tanácsot szívesen fogadok!

Van egy kártyám, aminek kutya baja, játszani tök jó vele, de pont arra nem tudom használni, amire akarom...
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz
zooldor
üzenetére
Valószínű, hogy a d 1,2 nem a 2 270x-et jelenti ebben az esetben. Ilyenkor egyszerűen le kell hagyni minden értéket a password után és úgy elndítani a cgminert. Ekkor mindenképpen el kell indulnia és akkor látni fogod, hogy ő hogyan látja a kártyák sorrendjét. Ezután lehet egyenként beírni a beállításokat, hogy megnézd, melyiknél száll el a cgminer. Ezután azt javítod és ...
-
oleslie
aktív tag
válasz
Mesterlovesz
üzenetére
szándékosan értékeltem alul, és a számításban is egy ritka gyenge napot néztem (mint a múltkor), így is félelmetesen nagy szám jön ki (még akkor is sok, ha ebből levesszük az 5 szerver havi üzemeltetési díját). Azzal együtt, hogy sok coin van, rodeóznak az árfolyamok, a middléhez képest pl. a clever még mindig -nem kiemelkedő, de- stabil hozamot produkál. A middle mélyrepülését nem látom indokoltnak.
-
zooldor
csendes tag
Sziasztok,
Karácsony óta olvasom a fórumot és kb azóta bányászok. Most módosítottam az itthoni gépemet. Gondoltam, hogy APU-ra váltok, hogy bánya közben legalább internetre használható legyen.
Asrock FM2A88X Extreme6+,
A10 7700K,
2db GV R927XOC 2GB.
Ha az aktív monitor a GPU, akkor a GV-k a megszokott stabilitással mentek összesen 970-980-at.A probléma, amiben szeretném a társaság segítségét kérni, hogy a CGminert, hogyan lehet beállítani megfelelően APU használat mellett.
A -d 1,2 találhatóak a GV-k, külön-külön a cgminer elindul, de nem ad semmilyen képet. Teljesen fekete, és a kurzor villog. Az AB -ben azt látni, hogy 99%-ra ki van hajtva és a hőmérőjén is a megszokott 61-63 C van kiírva.
Jobb híján most elindítottam Cleveren mindkét kártyát, hogy a honlapon kiírja-e a megfelelő teljesítményt.
Ha nem jelenik meg értelmes kH, akkor visszatérek a GPU aktív kialakításra
.color 02
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
cgminer --scrypt -o stratum+tcp://eu.clevermining.com:3333 -u 1PTbgkajVADuTBiMxVh15RwVcmEDb7Cd4M -p x --thread-concurrency 21568 --gpu-engine 1150 --gpu-memclock 1500 --gpu-powertune 20 --lookup-gap 2 -g 1 -I 18 -w 256 -d 1,2Esetleg valaki próbálkozott már APU-val?
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz
oleslie
üzenetére
Igen, most láttam, hogy 17000 Mhs a jelenlegi sebessége a poolnak!
Ezzel számolva, meg a napi megtérüléssel, 9,3 millió Ft-ra jön ki nekem a pasi havi bevétele, 2%-os fee-vel.
(egyébként meg egy kicsit alulértékelted a BTC-t és az Eurót, 1 BTC a Krakenen 452 EUR és 1 Euró 310 Ft körül jár már sajnos (szegény forint))
A hozamot pedig nehéz naponta hozni, főleg, hogy már annyi érme van mint csillag az égen. Néha én is bajban vagyok, hogy most akkor mit is bányásszak???
-
oleslie
aktív tag
válasz
Mesterlovesz
üzenetére
pont ezt csinálja Terk a cleveren, fejleszt, reagál a megkeresésekre, ahogy az elvárható. Csak az a fránya hozam ne esne egyre lejjebb

ezt a 0,01-es átlaghozamot nem értem. tegnapi eredményét véve alapul (ami mesmeg ritka szar volt):117*0.03*30*400*300 = 12 636 000Ft (€42 120), és ez durván alulbecsült bevétel (1BTC > €400, és €1 > 300HUF )
(már volt 1 kifakadásom emiatt pár napja-hete, miközben a júzerek szopóágon vannak, ő elég jól keres még így is, és ennek ellenére szarik a fejükre)nah ... még 1 kis middle, aztán be is fejezem végleg. nyitott egy topikot a bitcointalk-on a middlének.
utolsó üzenete : január 19,[link], miközben ma is járt az oldalon. -
Mesterlovesz
aktív tag
válasz
janos666
üzenetére
Ehhez azért még azt hozzá kell tenni, hogy a Middle nem átlaghozamot ígér és a fölötte levő rész az övé, hanem azt mondja, hogy 3,4%-os jutalékért irányítgatja a bányászgépeidet, tehát ő kap BTC-t akkor is ha nincs meg a hozam és akkor is ha megvan! Ha 10 Ghs-el számolunk (mintha ennyit láttatok volna a fénykorában) akkor az napi 0.01-es átlaghozam mellett 0,34 BTC/nap jutalék! Ez 1 hónapban 10 BTC ami 1,4 Millió Forint! Azért ennyi pénzért már lehet egy kicsit odafigyelni meg hibát javítani és gondozni a vállalkozást, nem?
-
htc07
addikt
Hanyatló profitú mikrouniverzumunkban felütötte egy érdekes coin a fejét:
(bocsi ha vótmá, én még nem láttam): myriadcoinAmitől egzotikus:
5 különböző algo-n lehet bányászni egyszerre: Scypt, SHA256D, Qubit, Skein, Groestl
A skein GPU-s algo, a másik kettő pedig CPU-s, ezen kívül a lényeg:Each proof of work algorithm has its own independent difficulty.
Any algorithm can find the next block.
All the algorithms use the same difficulty adjustment method.
On average, each algorithm has the same chance of finding the next block.
Each algorithm aims for a block generation time of 2.5 minutes.
Over the five algorithms, a block should be found on average every 30 seconds.Én veszek belőle egy kevéskét, mert a cryptocoin-világ sok problémáját kiküszöböli (pl. a multipoolokat).
-
Elbandi
aktív tag
aki futtatott pool, tudna nekem kuldeni egy sql dumpot? (az user/password/email mezok nem kellenek, ki lehet NULL-olni oket)
-
oleslie
aktív tag
válasz
janos666
üzenetére
Egen, ezt sok 1bites júzer nem fogja fel. De valamit valamiért. Egyrészt a nagyobb haszon értelemszerűen nagyobb kockázattal is jár, és benne van a pakliban, hogy többet kell várni, és nem lesz 24 óránként kifizetés. Esetleg miközben a magasabb árfolyamra várunk, bedől valamelyik órákon/napokon át bányászott coin, így értelemszerűen az nullázódik (attól az egyenlegben még látható, hogy van a pool pénztárcájában nn.db ###coin, csak épp 0btc értékkel, vagy ha nem is látom, hogy miben áll a 'pénz', legalább írna valamit az illetékes miben áll a pénz -ez az, amit h2o elmulaszt). Én ezzel együtt tudok élni. Aki nem, annak csak azt tudom javasolni, hogy menjen a waffle/clever/middle/etc. multipool-hoz (mondjuk a middle pont nem ajánlott, pontosan azt a hullámzó teljesítmény nyújtja amit leírsz, van hogy 1-2 napig semmi, aztán csepegtet, majd megint semmi). Ennyi és nem több.
Jah, és el ne felejtsem: kockázat nélkül nincs rizikó
-
janos666
nagyúr
válasz
zsoleszkai
üzenetére
A middlecoin-al és társaival szerintem az a két nagy baj, hogy X időpontban bányászik A coin-t, amit ha a kibányászás X időpontjában (még az N blokknyi confirmation + tranfer időt sem kivárva) adná el az X időpontban vett Z utolsó piacin áron (anélkül, hogy az ő saját eladási mennyisége - ami egy apró coin és nagy multipool párosnál relatíve igen nagy lehet - ne bolygatná meg bármilyen irányba ezt a piaci árat), akkor X időpontban érné meg legjobban bányászni A coin-t, viszont a gyakorlatban ennél az A coin-nál csak X+N időpontban tud majd eladni Z+/-n áron (de valószínűleg inkább - mint + mert nem vagy egyedül a bányász oldalon sem és a vevők sem neked akarnak jót), így van egy nehezen becsülhető, ismeretlen "n" paraméterünk, illetve egy N időnk, amitől egyszerűen nem tudunk gyorsabbak lenni, és normál esetben nem is tudunk tőle szabadulni (erre létezhetne megoldás, de akkor az üzemeltető is kockáztatna egy saját tőkét, de ha ő legatyásodik, akkor úgyis a felhasználóktól kell visszalopnia, és akkor ugyan ott lehetünk...), a legtöbb felhasználó pedig nem lenne hajlandó elfogadni azt, hogy te bányászol A, B, C, D coin-okat is, és akár még hetekkel később sem tudsz róluk mondani semmit, hogy mennyi lesz majd a végleges eladási áruk, és az üzemeltető személy/algoritmus sem lehet benne kellően biztos, hogy ez egyáltalán minimálisan elfogadhatóan magas lesz-e (tehát jobban megérte ezeket az altcoin-okat bányászni és P ideig tartogatni, mint mondjuk fixen LTC-t bányászni és instant eladni), viszont ha adsz nekik egy becslést, hogy mennyit remélsz, vagy épp most mennyit ér a kibányászott coin, amit majd a jövőben fogsz beváltani ismeretlen áron, akkor hőbörögnek, hogy meglopod őket, mikor ez a becslés a korábbitól alacsonyabb számra változik (pedig ez nem a te hibád, te csak egy pillanatnyi becslést adsz, ami akár percenként változhat mindkét irányba - de ha lefelé látják mozdulni, az szerintük csak lopás lehet).
Amiről itt a mester beszél, az az, hogy bányászol A, B, C, D... megannyi... coin-t és mindet megpróbálod minimum néhány napos, de akár több hetes időtávlatban olyan magas áron eladni egy árpumpálás közben, hogy jelentősen magasabb profitot tudj felmutatni velük, mint ha instant módon, vagy legalább is 24 órán belül eladtál volna mint, amit már kibányásztál, és reméled, hogy ha B és D végül LTC-től is szarabb hozammal ment el, az A és C coin-ok kiugró profitja kárpótol érte, és összességében jól jártál (vagy ha nagyon ráérsz és mindig mákod van, akkor esetleg sokkal jobban).
A "megannyi coin" hosszú távon végtelen várólistán ugyan úgy adhat napi átlaghozamot, csak lehet hogy ehhez 20 nap a "boot idő" (mire egyáltalán bármi elkel), és csak a következő 10 nap átlagát érdemes figyelembe venni.
Másik probléma, hogy ha túl nagyra nősz, akkor túlságosan nagy hatással vagy a piacra. Te nem meglovagolod a hullámokat, hanem átmész rajtuk, mint hullámtörő és megölöd az egészet, mielőtt még kiélvezkedted volna magad.
Szerinted hányan tolnák a middlepool-nál, ha 20 napig (most csak hasra ütök) akár egy fityinget se látnának a tárcájukban és utána is össze-vissza ingadozóan kapnának kifizetéseket?
Vagy ki merné azt vállalni, hogy küldi neked az átalánykifizetést 24 óránként, és csak reménykedik, hogy 30 naponta fölé tud fizetni, nem pedig lopnia kell tőled mert mínuszba ment a vállalkozása? Vagy melyik felhasználónak tudnád ezt elmagyarázni, hogy egy óvatos átalányt kap, amire majd jön extra a hó végén (vagy nem), aki még nem bízik benned valami más okból (mint pl. itt, hogy már régóta látjuk postolgatni a fórumon és tudomásunk szerint még senkit nem vert át, csak segített, ha kérted)?
Nem véletlen az, hogy úgy néz ki ez a játék, ahogy most formát öltött...
-
törölt tag
valaki rendelne nekem egy pizzát én meg btc-ben kifizetem előre?

2 órája utaltam le paypalról mindent a kártyámra, az meg csak jó esetbe holnap lesz rajta...
előre utalom a BTC-ket, utána adok egy címet ahova linkelem milyen pizzát rendelj légyszi
előre is köszi ha valaki segítene

cserébe adok +ba 0.15 LTC-t

-
Aryan
senior tag
Összeállt végre a miner masinám. Asrcock H81 Pro BTC deszka, 5 Asrock BTC kit (riser kártya), MSI 7950,ASUS 7950,ASUS 7970,ASUS 7970,ASUS 7970. Ilyen sorrendben vannak a vga-k a gépben. 8GB ram és 2x1000w táp van még a dobozban.
Probléma viszont van sajnos.
Elindul a cgminer 3.7.2 akkor a vga driver elszáll, és az első 2db vga (7950-esek) 0 sebességet nyomnak. 7970-essekel nincsen baj. A legszebb az egészben, hogy az összes vga-nak más az órajele
.Valaki próbálkozott hasonló kombóval?
1hsz-t olvastam, de nem segített.
-
zsoleszkai
tag
válasz
Mesterlovesz
üzenetére
Valahogyan nem lehet utána járni hogy pl a middle vagy egyébb ilyen hely hogyan oldja meg a nyilvántartását?
Mert maga az alapelrendezése mondhatni jó és használható lehetne ha meg lenne a kiindulóponja hogy megvalósítható legyen kicsiben is
-
t72killer
titán
válasz
Mesterlovesz
üzenetére
Mihelyst elkészülök az 5MH-emmel (jövő7 vége), csatlakoznék - ha noobokat is felvesztek

-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz
oleslie
üzenetére
eheheh, ezen nevettem! No meg ahogy láttuk, nem lelépni kell a lóvéval, hanem nyiltan csipegetni, á lá Middlepool, akinek meg nem tetszett, az lelépett! (És van aki a mai napig ott bányászol! 8))
A viccet félretéve, a barátság alapja a pontos elszámolás. Egy belső, zárt pool esetében ezt könnyen meg lehet oldani, napi bányászott mennyiség és érme nyilvántartással.
Jó ötlet egy zárt topik ennek a dolognak, jól jön minden segítség, mert az üzemeltetést ha elvállalom, akkor sem fogom tudni felépíteni a frontendet, ha egyáltalán szükség van rá. Persze egy működő rendszert nyilván tudok alapszinten fenntartani, de lehet, hogy ennél azért több kell hosszabb távon...
-
folditomi
tag
Szerintem ha valaki csinálna Számítástechnika boltot, melyben elfogadják a BTC-LTC-t, azzal igencsak fellehetne lendíteni a forgalmat...

Nem is nagyon tudok ilyen helyet
Annó a horgászboltunkon gondolkoztam, hogy a weboldalra kikellene írni, hogy "BTC Accepted Here"
Csak aztán az ötlet ellett vetve...
De ha valaki belefog, áldásom rája!
-
szmissz
senior tag
válasz
somogyipeti
üzenetére
Hát írta: Rosszul.
Ordít róla a szakértelem.

-
Manson
csendes tag
válasz
Imafett
üzenetére
hát a core i5 nem jelentősen nagyobb áron jön mint az i3.
Egyébként a cél az lenne, hogy a most indult webáruházunkhoz adjunk támogatást a vásárlásnál.
Tehát pl. kibányásztál LTC-t, helyette BTC -t kapsz, ez a tiéd 0% fee.
A maradék hardver viszont amit saját pénzből beleteszünk, az a Pool tagjainak ad extra elkölthető BTC-t a tagság után, a saját webáruházunkban. ( remélem így érthetőbb )Szóval a cél egyben a bolt fellendítése is lenne. Amit így elégetünk, az pedig marketing költség, nem pedig veszteség, de a nyereségből leírható ... talán így tudnánk versenyképe és lojális közösséget építeni.
Igazából ezért is kérdezek itt körbe, hogy mi a véleményetek.. szóval minden komment számít.
-
htc07
addikt
töröltem, a profitkalkulátoruk nem valami meggyőző, havi 50000-es diff növekedésre is azt írja, hogy kb. 6 hónap a roi

Mesterlovesz (#15187)
nekem nincsenek megáim bedobni, de talán a frontend-del tudok segíteni ha aktuális.

egyáltalán nem tartom rossz ötletnek ezt a manuális switchpool rendszert, csak amennyit keresni lehet rajta, pont annyit bukni is.Mindenesetre van egy php-s panicsell botom, éppen működik is úgy ahogy, biztosan hasznát vennéd a későbbiekben

-
ЯΞNΞGΔT
aktív tag
válasz
Mesterlovesz
üzenetére
Annyi a jelentkező, hogy akár már egy poolt is nyithatsz PHool névvel

Természetesen én is jönnék pár megával. Illetve ha tudok, szívesen segítek is akármiben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD off topik: VGA, CPU, APU és minden, ami AMD
- iPhone topik
- Crimson Desert
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Xbox Series X|S
- Hosszú premier előzetest kapott az Arknights: Endfield
- Projektor topic
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Autós topik
- További aktív témák...
- X1 Carbon Gen10 27% 14" FHD+ IPS i7-1260P 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 7600K / GTX 1070 8GB / 16GB DDR4 / 256 SSD + 1TB HDD
- iPhone 16 128GB Ultramarine Karcmentes, 100% akkuval!
- Thrustmaster t300 Ferrari+tlcm pedál(garanciás)!
- Apple iPad 10 Gen 64GB WiFi (2022) Újszerű,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 2700X 32GB DDR4 1TB SSD GTX 1080Ti 11GB CM Masterbox MB 600 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook Air 13" M2 16gb ram/256gb ssd 27% Áfás (0357AB)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B250F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- MacBook Pro 14" 2024 M4 Pro 24GB RAM, 10 CORE CPU, 10 CORE GPU, 1TB SSD, Space Black 27% Áfa, 0459AR
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Én még tartogatom, hátha egy nagyobb váltóra felkerül és megéri eladni. Ha meg nem hát buktam egy nap bányászást 
Ha nem, akkor vársz hátha felkerül máshova is és megindul felfelé. Végülis mindegy hogy a tárcádban pihen vagy egy váltón a sell orderek között.

), így szerintem itt egy felső korlát is szerepet játszik, ami az emberi határokat még nem feszegeti és ezt csakis ő fogja tudni megmondani ki az, aki/amennyi személy/MHs belefér, amit még kezelni tud.
-.

)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)