Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- SzDavid99: Barangolás egy ünnepi Nintendo-mekkává változott szöuli bevásárlóközpontban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
Geller72
üzenetére
Ja, ott 65 fok és 2400rpm: [link]. Ha hagyják 70-ig, bőven elég lenne 2100-2200rpm, ahogy még egyáltalán nem hangos tapasztalatom szerint.
Amúgy a PH-teszt "komolyságáról" csak annyit, hogy még azt sem sikerült helyesen megállapítani, hány tekercs van a kártyán: "Érdekesség, hogy a 16 tekercsből 8 darab a kártya hátoldalán kapott helyet, amit mellesleg fémlap borít be." [link].
Egyfelől a tekercseket nem borítja fémlap, de ami nagyobb baj, hogy csak 8db van belőlük, ami hátul látszik, az nem meglepő módon a tekercsek hátulja.
[link]
Alig nagy baklövés... Elölről is látszik, hogy csak ott van forrastva a tekercs bemenete: [link] Valóban, elég durva tekercsek, és nem szokványos így hátulról kivágni a NYÁK-ot, hogy jobban hűlhessenek, de azért nem kell nagy ész ezt észrevenni.
Amúgy meg semmi stressz-teszt, vagy azonos beállítások, vagy komolyabb műszeres mérések...
Bocs, bemutatónak egész jó lenne, de tesztnek így nagyon gyenge. -
-
lezsi1
csendes tag
VGA hűtési kérdésem lenne a nagyérdeműhöz:
Ahogy nézem, a jól teljesítő tuninghűtők többsége le-fel bordázott, vagyis a meleget leginkább a kártya fölé nyomja ki, szemben a referencia-hűtőkkel, ami oldalra bordázott és a hátfalon tolja ki a levegőt.
Nyitott konfignál szinte mindegy a dolog, de én most egy relative csendes, zárt házban gondolkodom.
Ha jól sejtem, akkor nekem kereszt-bordázott kártya kéne jól megtámogatva a ház befújásával, vagy mik a tapasztalatok? -
Dexar007
veterán
Na most vajon mire allitsam a gepeket? Leaf? Vagy tartsak ki a doge mellett?

-
HSM
félisten
válasz
Reggie0
üzenetére
Nem tudom, mit szerettek annyira a Raiderben...
Ez az XFX Seasonic M12-es beles, sokkal jobbminőségű, profibb táp, mint az agyonolcsósított Aurum, azaz a Raider.
Lehet, hangyányival magasabb hatásfokú és olcsóbb a Raider, de más paramétereiben szerintem nem veszi fel a versenyt ezekkel az XFX-ekkel. 
-
Reggie0
félisten
válasz
pappkarcsi
üzenetére
10-el olcsobban kapnal ket 750-es fsp raidert.
-
akrobet
tag
MAXCoin bányászással próbálkozott már valaki?
Win8-al próbálkoznék az [innen] letöltött minerd-del, de nem indul sehogy... -
HSM
félisten
Kis szerkesztés: elnéztem, nem 50-el, hanem csak 42-vel megy az Asus. De durva különbség így is (a logaritmikus skála, ugyebár). Ráadásul nem 72 fok, mint a Saphire 36dbA-ja, hanem még így 42-vel is 78.
A 280X Toxic is csak azért süvít, mert extrém OC-ra méretezték, és brutál a gyári tuning is. Teljesen versenyképes a hangja, ha az ember kicsit lazít a tempóján, vagy hagyja 70-75 fokig melegedni.
Amúgy se nagyon találkoztam még más 280/7970 kártyával, amiből kb. 10 perc alatt ki lehetett hozni tesztre 840Kh/s-et. 
Hosszabb távon nem próbáltam, mert nem vagyok a 100% ventilátorfordulat barátja.
-
HSM
félisten
válasz
kicsiii
üzenetére
Szval... Először is, a hilti-szalagos táprögítés brutálisan ronda, és túlzás is. Ha olyan erők fogják érni, hogy ilyen erővel kelljen rögzíteni, már régen rossz. Másfelől, ha ez friss Seasonic beles, márpedig asszem az, akkor hűtőbordának használná a hátulját, ami nem fogja megköszönni, hogy fa van alatta. Szerencsésebb lenne, ha csak bedgunál alá a négy sarokba 4 kis falkockát lábnak, hogy szellőzni tudjon a hátlapja, ne hőszigetelje a fa.
A karik helye korrekt, de majd gondolj a ventillátorok elhelyezésére/rögzítésére is.

Szerk.: Igen, jól emlékeztem: [link]
Ja, és pls, ne szúrj be közvetlenül ilyen nagy félmegás képeket, mert forgalomkorlátos netről az ember elsírja magát tőlük.
Elég egy link, akit érdekel, úgyis megnézi.
Vagy a PH kép-beszúrás, ott nem véletlen egy kisképet szúr csak be.(#12461) Geller_1972: A Sapphire-t venném, ez a teszt alapján agyba főbe veri az Asus hűtését, ugyanazt a 77 fokot 36dbA-n hozza, amihez az Asus 50-el üvölt!
[link] [link] -
HSM
félisten
válasz
kicsiii
üzenetére
Vezérlőpult, energiagazdálkodás és ott a séma beállításainál.
(#12470) Geller_1972: Sima riserrel tuti nem gáz, de külön éren megy az energiagazdálkodás és amúgy is csak hibaforrás. Az pedig, hogy 100% terhelésen van a GPU, az nem jelenti, hogy a link ne mehetne pihenni néhány tizedmásodpercre. Pont hogy bányászás közben kapcsolgathat könnyen ki-be az energiatakarékosság.
-
-
Geller72
veterán
válasz
Mesterlovesz
üzenetére
Először is akkor nekem kellene 2 db. Így meglenne a 30. Kelle utalnom és ha igen, hova..stb.
Másodszor. Biztos, hogy lesz valami, más nem az éjszaka, mert a TIPS vevői oldalán 800 LTC-vel állnak sorba. És nem egy sorban.
A grafikon is folyamatos emelkedést mutat. Én már elvileg 45-ön jó vagyok, de persze, kivárok..
. 125 LTC-vel vagyok bent..
. Az LTC is szépen ugrál. Egyik pillanatban 251, egy perc múlva 255..
. -
TooCool
aktív tag
515...
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz
Geller72
üzenetére
Sziasztok, USB riser vásárlást indítunk hétfőn. 30 db-ot kell venni, eddig 28 db-ra van rendelés. Aki szeretne még az vasárnapig jelezzen vissza, ha addig nincs jelentkező akkor is indul a rendelés, én kifizetem azt a +2őt.
U.I.: BTC 700 USD a bitstampon, Krakenen. LTC 14-ről felugrott 16,9 USD-re, egyre jobban rendeződik a helyzet, valószínűleg áremelkedés lesz, amit tudnak a bennfentesek és be akartak olcsón vásárolni.
-
Asus R9 270-et próbálok munkára fogni. De nagyon nem akarja az igazat. Ezzel próbálkozok:
cgminer.exe --scrypt -o stratum+tcp://eu.middlecoin.com:3333 -u xxx -p x -g 1 -I 17 -w 256 --lookup-gap 2 --thread-concurrency 12000
A:0, R:0 HW 1 10 perc után is. Cserébe felment 83 fokig! Játék közben meg max 65 szokott lenni. -
Geller72
veterán
Az LTC mindjárt benéz 0.0250 alá..

-
Imafett
aktív tag
válasz
pappkarcsi
üzenetére
850es tesójukat hajtom 3db - 270toxiccal, eddig minden okés vele, jók a kábelek, nekem bejött ez a flat forma
-
válasz
Geller72
üzenetére
Ha már elkezd hashelni 750 nel, akkor nem hiszem, hogy 3 perc után hirtelen át akar váltani energiatakarékosba. Meg egyébként sem kellett ilyet babrálni, egyik kártyámmal sem.
A másik 3 kártya flat riserrel csodálatosan megy a lapban, csak ezzel a 4-edikkel van gond, amit USB riserel próbálgatok. (external poweres az usb riser, mielőtt kérditek, tehát nem alaplap túlterhelés a gond.)
Azért majd megpróbálom, hogy kihúzok egy másik kártyát akkor mi van.
Eddig a legvalószínűbb tippem, hogy valahol szar a forrasztás az usb riseren és ahogy kezd bemelegedni egyszercsak hopp kontakthiba. Ha hazamentem, megmasszírozom kicsit. -
Geller72
veterán
-
Geller72
veterán
Ha nem basztatta és alapon van, akkor kiegyensúlyozott állásban van, ami nem gáz. Ha nem tudja, hogy hol kell, akkor ott van..
. Ez milyen VGA amúgy? Csak ez csinálja, vagy másik is. Ez az egy van ezen a lapon, vagy több is? Ha több is, akkor azok is csinálják, ha egyesével próbálja?..meg ilyenek. -
Geller72
veterán
Na fasza..
. Én az ánusz fele hajlok, mert halk. A toxic jól megy, de baromian sivít. Órajelben az ánusz is tudja, amit a toxic. Ha lenne lényegesen olcsóbban 280X-ben ugyanez, akkor inkább azt venném..
..hmm, ez vajon elírás? Mert nem valami sokkal olcsóbb..
..mint a 290 -
-
kicsiii
tag
Nah! Mostmár csak a kértyáknak kell megérkeznie...
Tűkön ülök
Remélem nem lesz gond és minden működni fog...

-
HSM
félisten
válasz
cleric
üzenetére
Túlzottan nem lep meg. Sokan a felezés előtt még be akartak vásárolni, ami felnyomta az árakat. Ugyanakkor megvolt a felezés, most tuti sokan csalódottak, hogy nem lett hirtelen 400 az árfolyam, azok mégis inkább kiszállnak most, viszik le az árat. Ugyanakkor ha marad a növekedési pálya és a kereslet, akkor törvényszerűen nőni fog az ár a felezés miatt, de ez még pár hét legalább.
No, meg kell a folyamatos bányászás is mellé. 
-
válasz
Vikthor
üzenetére
Nekem is egyből ez jutott eszembe
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Itt szerintem nem éri meg a minőségen spórolni, mert ha a táp elviszi az egész gépet, nehéz lesz a garanciát magyarázni
Nekem csak ezek a tápmárkák jöhetnek szóba:
Seasonic, FSP, Cooler Master GX sorozat (FSP belső), XFX (seasonic belső), Enermax, Chieftec egyes tápjai
Esetleg a különböző xy nevű gyártmányok, akik a fentebbi gyártók belsőit használják. -
-
GIJoe
addikt
Sárcok létezik hogy egy 1000W táp nem bír 3 6970et? 6970 alapon mennek 0 OC hűtés támogatva..
-
bandito1
csendes tag
[MtGox] Your account has been verified.
THX! Jókor. Inkább kihagyom

-
technikai kérdés:
Most próbálgatok egy USB risert és az a jelenség van vele, hogy mining elinditása után 2-3 percen belül rebootol a gép.
Olvastam itt-ott fórumokban, hogy ugyanez mással is előfordult, de megoldást még nem közölt senki.
Ez elvileg ugyanaz a típus, amit már itt egy páran rendeltek 20as csomagban.Any tapasztalat, ötlet? kártya, alaplap, táp, tuti jó. PCI latencyt hallottam még, de olvastam, hogy más már próbálta és nem javult semmit a jelenség.
-
Zlcsi
senior tag
válasz
Mesterlovesz
üzenetére
ez hol olvastad?
-
ngabor2
nagyúr
Ha a MtGoxról már ki lehet venni a pénzt, akkor azért, ha még mindig nem, akkor azért esik. Ha nem sürgős, én benn hagynám. Szerintem 1-2 hét, és jóság lesz.
Az izlandi/skót virtuális pénzhez meg: ha bevezetik, hogyan fogja felügyelni az állam? Olyan nemzetközi spekulációk lesznek vele, hogy félelmetes. Vagy ha valódi szakértők kitaláltak valamit, amit mi nem tudunk, akkor az egész kriptopénz-piacot meg fogja változtatni. Mindenesetre erősen várom a fejleményeket.
Victoryus: Biztos megint azért esik mert péntek van! Mi pár éve az esővel voltunk így, mikor pecázni akartunk menni

-
-
440 EUR a btc

mi történik?! -
-
Flojd
csendes tag
válasz
Ricsiii1992
üzenetére
És stabil is? Én most tc:12000 w256 1135/1495-ön megy I19-en, de nagyon érzékeny, könnyen kifagy bármilyen behatásra.. :S
-
oleslie
aktív tag
válasz
Reggie0
üzenetére
egy 7950-el? naaaa
végülis ... ha elég mazochista ...
nem kell a fölösleges vetítés, tessék szépen kipróbálni játékkal/3dmarkal, és ha azok alatt is fagy, visza kell vinni (a bányászást tényleg jobb elhallgatni). ha módosítva lett a kártya biosa, akkor jobb, ha előbb visszarakja az eredetit. -
musztiii
tag
válasz
janos666
üzenetére
Valaki segítsen pls, hogy lehet megtudni, hogy most a videokarinak van-e baja, vagy a driverek szarakodnak újfent? 280x-et elinditom öszeesik a driver/csikoz/kékhalál/ és egyéb minden dolog, amit monitor híján nem látok. Ha a 7950et inditom semmi gond nincs :/
Találtam egy vram testert de aközben is meghalt a gép 0x0000009c-s kék halállal ( A jelenség oka az, hogy a számítógép processzora helyrehozhatatlan hardverhibát észlelt és jelzett --ezt találtam róla)
Ha tényleg a vram a hibás, garanciáztatás hogy történik, mit mondjak nekik, hogy 2 nap után meghal a gép bányászás közben?:S Amilyen szerencsém van biztos, hogy a legdurvább játéknál se fagyna meg náluk és visszaküldenék ugyanúgy.
-
Reggie0
félisten
-
Reggie0
félisten
válasz
gergomiho
üzenetére
En walletba szedem, de mas nem biztos.
De en sem fekszem le, kozben melozok

(#12415) janos666: Vagy megijedtek az eddigi zuhanastol es megprobaljak menteni a befektetesuket, azaz nyomnak egy panicsellt. En most nem tudom, hogy valtsak-e meg bitcoin eurora, mert azert nem biztos, hogy tovabb zuhan az arfolyam.
-
gergomiho
tag
válasz
Reggie0
üzenetére
Áhh mi parádé megy a chartokon
egyszeruen elvezet nezni, gox+huobi+btc-e+stamp kb 7-8ezer coint mozgat percenkent 
Ma nem fekszem le ugylatszik.
Amugy ha kiszeded goxrol walletba attol nem zuhat az ar csak ha eladod es fiatba szeded ki, ami pedig butasag lenne.
Gyertek ma fo ircre ha nem alszotok, freenode #AltcoinPH
Ui.: Kina bevasarolt es azt uzeni h bekaphatja minden panic selles

-
janos666
nagyúr
válasz
Reggie0
üzenetére
Úgy is lehet nézni a kérdést, hogy aki eddig nem tudta kiutalni onnan a BTC-t, azok közül sokan próbálhattak tőle szabadulni "bármi áron", de most szerencsét próbálhatnak az eladással máshol, ahol talán nem adják be olyan könnyen a derekukat.
--
Ha? Most komolyan itt ülünk és várjuk, hogy a szemünk láttára megduplázódik a DOGE árfolyam a block reward felezéstől. LOL

Szerintem ez a legutóbbi árpumpa talán nem is azért történt, hogy az emberek ilyen jellegű várakozásait játssza ki, hanem jöhetett akár a másik oldalról úgy, hogy nem csak puszta profit volt a cél, hanem hogy maradjon életben a DOGE, ne menjen le a bányászjövedelmezőség listán a Galaxy alá, hogy mindenki kétségbeessen, hagyja abba a bányászatot, és válaszul zuhanjon meg az egész.
-
gergomiho
tag
Átléptük a bűvös reward felezést doginál
-
gergomiho
tag
https://github.com/bitcoin/bitcoin/pull/3669
itt a fix elvileg mar tesztelik
-
janos666
nagyúr
válasz
Reggie0
üzenetére
És nem...?
Valakinek a zsebében landoltak azok a DOGE-k is, amik nemrég 250-290 közt mentek el. A legutóbbi pumpálgatók is biztos így gondolták, hogy emiatt többen vesznek majd (elhiszik, hogy tényleg ott is marad az ár, ahová tart, hisz feleződik a reward = duplázódik az ár -> na hogy ne, persze...
). -
Elbandi
aktív tag
válasz
pappkarcsi
üzenetére
votma'
tedd at masik meghajtora a datadir konyvtarat: -
pappkarcsi
senior tag
a bitcoin qt alkalmazás miért 16.6 GB?
teleírta szegény ssdmet 
-
pappkarcsi
senior tag
válasz
Mesterlovesz
üzenetére
utolsó feltűnés 2014-02-13 22:00
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz
pappkarcsi
üzenetére
Ok, csak privizz és felírom rögtön. Buchy még nem szólt vissza, de lehet, hogy már nem volt fent amikor írtam a privit neki.
-
pappkarcsi
senior tag
válasz
Mesterlovesz
üzenetére
ma visszaszólok, de valószínű, hogy 10-12db körül nekem is kell.
buchy? musztiii? -
Mesterlovesz
aktív tag
válasz
Dexar007
üzenetére
Nagyon egyszerű! Amíg itt bohóckodunk a szabályozatlan és elfogadatlan BTC és egyéb krypto pénzek között, addig az átlagemberek nem igazán fogják értékelni ezt a dolgot, buborék, felhype-olt, programozók játékszere, szerencsejáték amibe nem szeretnék beszállni és hasonló nevekkel illetik és elutasítják a létét is.
Míg, ha egy tekintély"személy", maga az állam áll mögé akkor azt már komolyan veszi mindenki!
Akárhogy is szeretnénk, hogy megmaradjon ebben a szürke, feketepiac formájában a kryptopénzek világa, ahhoz, hogy valóban ne egy buborék legyen hanem egy világmegváltó újítás, ahhoz legalizálni kell, bizonyos (és nem totális) kontrollt kell gyakorolnia felette az államnak.
Már egy ideje szeretnék egy 30-50 oldalas "szösszenetet" összehozni, aminek a témája a kryptopénz integrálása a mindennapokba, állami szabályozás lehetősége, a bankszektor változása ennek hatására.
Egyébként meg ha belegondolsz, az államnak egy már elindított kryptopénz felett nincs és soha nem is lehet olyan hatalma, mint egy nyomtatott pénz felett! Az a szabadság amire sokan vágynak, a csökkentett költségek, ezek mind megmaradnak, de kiegészül egy "a kisemberek biztonsága" faktorral, ami lehetővé teszi, hogy valóban széles körben elterjedjen!
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Cyberpunk 2077
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Projektor topic
- Okos Otthon / Smart Home
- Assassin's Creed: Valhalla
- További aktív témák...
- Xiaomi 14T 25,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4108, 100% Akksi
- Samsung Galaxy A34 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
- Samsung Galaxy S23 Ultra Green 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, 200 MP kamera, beépített S Pen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Amúgy se nagyon találkoztam még más 280/7970 kártyával, amiből kb. 10 perc alatt ki lehetett hozni tesztre 840Kh/s-et. 

.479-en..báhh..A vircun ahogy látom, ment el pár perce 547-en is..
. 125 LTC-vel vagyok bent..