Hirdetés

2024. május 17., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux Mint

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

A Linux Mint bemutatása

A Linux Mint egy modern számítógépes operációs rendszer, ami a legtöbb x86 és x64 architektúrájú rendszeren képes futni és betölteni ugyanazt a szerepet, mint a Windows, Mac OS X. Képes együttműködni más operációs rendszerekkel így alkalmazható „dual-boot” vagy „multi-boot” környezetben.

Alapjaiban az Ubuntu Linux operációs rendszerre épül, annak csomagjaival kompatibilis, de saját fejlesztésű asztali kezelőfelülettel, programokkal és rendszereszközeivel sikerült az egyik legnépszerűbb disztribúcióvá válnia.
Másik ágon fut a Linux Mint Debian, LMDE 4 kiadása, mely Debian alapú, az Ubuntu csomagokkal nem kompatibilis és minimális gyakorlottsági szint szükséges a telepítéséhez ill. a használatához.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#7733) fogtunder


fogtunder
nagyúr

kb. 7 éve nem használtam semmilyen Linux disztrót, anno még az Ubuntuval voltak próbálkozásaim, több-kevesebb sikerrel bőven a Unity előtti időszakban. tegnap sikerült szert tennem egy Lenovo T430s-re nagyon jó áron, de oprendszer az nem volt hozzá és mivel másodlagos gép, nem játékra kell, gondoltam teszek egy újabb próbát open source földön, mielőtt vennék egy OEM kulcsot.

letöltéssel, pendrive-ra írással, telepítéssel együtt kb. 25 perc alatt felállt a rendszer és nem kellett a gyártó honlapján turkálni a driverek után, minden működött kapásból, logikusan kezelhető, rögtön megtaláltam a beállításokat, amiket kerestem, mivel windowson is többnyire open source alkalmazásokkal operálok, az összes programom telepíthető volt a csomagkezelőből két klikkel. a bónusz, hogy a GoG-on meglévő indie játékaim nagy részéhez is van telepítő.

iszonyatos, hogy milyen felhasználói élménye van, komolyan kevesebb törődést igényelt a kényelmesen használható rendszer összekalapálása, mint Windows vagy OS/X alatt, pedig van már rutinom mindkettővel.

a lényeg, hogy köszönöm a Linux Mint összes fejlesztőjének és mindenkinek, aki itt a lapcsaládnál terjesztette a hírét :R

I hate morning people. And mornings. And People.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux Mint
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.