Hirdetés
- Dr. Mózes: Lakberendezési tanácskérés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Yézi: Videokártyáim [2015/08-2026/01]
- Tóth Olivér: Kedvenc processzorok:
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rimuru
veterán
válasz
King Unique
üzenetére
Igen, arra vonatkozik. Annyi maradt meg ki hogy az EFI particiot rakd be az
fstabba
Ha nincs neted chroot alatt akkor pedig masold at a resolv.conf-t a live rendszerrolcp -L /etc/resolv.conf /mnt/etc/Amugy nem tudom hogy fog viselkedni a tobbi rendszered, jo esetben amit felraksz grub az megoldja es nem kell majd vele foglalkozni.
-
Rimuru
veterán
válasz
King Unique
üzenetére
Fogsz egy live cd-t es mindent rootkent.
gdisk, ahogy korabban beszeltuk.partprobe /dev/sdX
utana csinalhaszt egy EFI particiot gparteddel is, a lenyeg hogy tipusaef00legyen,bootesepsflag legyen rajta, en nevet is megadtam nekiEFI System, es valamelyik particio vegebol vagj le, az a biztos, fajlrendszer fat32.partprobe /dev/sdX
mountold fel az egyik rendszered:mount /dev/sdxy /mnt
hozz letre egy EFI mappat a /boot alatmkdir /mnt/boot/EFI
csatold fel az efi particiot:mount /dev/sdxy /mnt/boot/EFI
chroot:mount -t proc proc /mnt/proc
mount --rbind /sys /mnt/sys
mount --rbind /dev /mnt/dev
chroot /mnt
ezt mar a chroot alatt:source /etc/profileapt-get install grub-efi-amd64grub-install --target=x86_64-efi --efi-directory=/boot/EFI/ --bootloader-id=grubupdate-grubAzt hiszem nem marad ki semmit, ezt most igy gyors F1 utan irtam, legkozelebb csak este leszek akkor ranezek
.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i9 14900K 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070 XT 16GB ZALMAN Z10 PLUS Seasonic 750W
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Gamer/streamer mikrofon, állvány és USB HUB kitűnő árakon!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

.
Rowon