Hirdetés
- talmida: My Art II.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- GoodSpeed: Daikin FTXF35E / RXF35F Sensira 3,3 kW Inverteres klíma - a Sztori
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség! 2 Ahogy én csinálom.......
- MasterDeeJay: Comet lake (10gen) és DDR3 - mert ilyet is lehet!
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rimuru
veterán
válasz
King Unique
üzenetére
Igen, arra vonatkozik. Annyi maradt meg ki hogy az EFI particiot rakd be az
fstabba
Ha nincs neted chroot alatt akkor pedig masold at a resolv.conf-t a live rendszerrolcp -L /etc/resolv.conf /mnt/etc/Amugy nem tudom hogy fog viselkedni a tobbi rendszered, jo esetben amit felraksz grub az megoldja es nem kell majd vele foglalkozni.
-
Rimuru
veterán
válasz
King Unique
üzenetére
Fogsz egy live cd-t es mindent rootkent.
gdisk, ahogy korabban beszeltuk.partprobe /dev/sdX
utana csinalhaszt egy EFI particiot gparteddel is, a lenyeg hogy tipusaef00legyen,bootesepsflag legyen rajta, en nevet is megadtam nekiEFI System, es valamelyik particio vegebol vagj le, az a biztos, fajlrendszer fat32.partprobe /dev/sdX
mountold fel az egyik rendszered:mount /dev/sdxy /mnt
hozz letre egy EFI mappat a /boot alatmkdir /mnt/boot/EFI
csatold fel az efi particiot:mount /dev/sdxy /mnt/boot/EFI
chroot:mount -t proc proc /mnt/proc
mount --rbind /sys /mnt/sys
mount --rbind /dev /mnt/dev
chroot /mnt
ezt mar a chroot alatt:source /etc/profileapt-get install grub-efi-amd64grub-install --target=x86_64-efi --efi-directory=/boot/EFI/ --bootloader-id=grubupdate-grubAzt hiszem nem marad ki semmit, ezt most igy gyors F1 utan irtam, legkozelebb csak este leszek akkor ranezek
.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 1400 8GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD GTX 1050 Ti 4GB ZALMAN S3 400W
- ÚJ/BONTATLAN Microsoft Surface Laptop 7 X Elite 16GB 512GB
- Lenovo X280 12" - i7 8550U, 16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku - számla, 6 hó gar
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

.
Rowon