- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- sziku69: Szólánc.
- Őskoczka
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
Megcsináltam, amit írtál és sikerült végigvinni. A legutolsó parancs jól jött, mert anélkül chroot alatt az
apt-get install grub-efi-amd64
folyamatosan hibaüzenetet dobott. Viszont utána jött a feketeleves...Amikor újraindítottam a gépet és rá volt dugva USB-n a külső SSD, akkor az alábbi hibaüzenetet kaptam:Secure Boot
Image failed to verify with *ACESS DENIED*.
Press any key to continue.Majd leokézva továbbugrott és betöltött a Windows, de az is már javítással kezdett. Az F12-es boot menüben most sima "grub" bejegyzés van az első helyen a korábbi "ubuntu" helyett. Hiába megyek az előbbire, nincs GRUB és az Ubuntu sem indul. Csak a Windows működik, az túlélte.
Amúgy még a teljes művelet előtt rápróbáltam és ha Ubuntu alatt nyomtam egysudo update-grub
parancsot, akkor felismerte és berakta a külső SSD-n lévő rendszereket a menübe. Utána booltoltak MBR alapon is, illetve agdisk
átkonvertálás után is. Viszont utóbbi művelet után ugyanaz a hiba jött elő, ami korábban említettem a másik topikban [link].
Szóval, ha újratelepítem a helyi lemezre a Linuxot / GRUB-ot, akkor vsz megint működésre bírhatók a külső meghajtón lévő rendszerek is. De a fentebb említett megoldást viszont jobb, ha nem erőltetem.Azért köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Antivírus szoftverek, VPN
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest