Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux Mint

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

A Linux Mint bemutatása

A Linux Mint egy modern számítógépes operációs rendszer, ami a legtöbb x86 és x64 architektúrájú rendszeren képes futni és betölteni ugyanazt a szerepet, mint a Windows, Mac OS X. Képes együttműködni más operációs rendszerekkel így alkalmazható „dual-boot” vagy „multi-boot” környezetben.

Alapjaiban az Ubuntu Linux operációs rendszerre épül, annak csomagjaival kompatibilis, de saját fejlesztésű asztali kezelőfelülettel, programokkal és rendszereszközeivel sikerült az egyik legnépszerűbb disztribúcióvá válnia.
Másik ágon fut a Linux Mint Debian, LMDE 4 kiadása, mely Debian alapú, az Ubuntu csomagokkal nem kompatibilis és minimális gyakorlottsági szint szükséges a telepítéséhez ill. a használatához.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4655) lev258 válasza utas666 (#4654) üzenetére


lev258
veterán

Ez mondjuk csak az én véleményem, de nekem még nem kellett olyat csinálnom, ami miatt ebben a formában kellett találkoznom hangeszközökkel. Emellett én épp fordítva látom. Ha az ember utána akar menni a dolgoknak, akkor itt nem csak fantázianeveket kap, mint Windows-on, hanem pontos hardverinformációkat. Persze ehhez kicsit el kell mélyülni benne. A linkeden pedig azt is írják, hogy bármikor használhatsz alias-t, persze ezt neked kell beállítani.
Egyébként vannak DVB-T-hez használható szoftverek, nem csak a VLC. A TVTime pedig analóg adásokhoz van.

[ Szerkesztve ]

Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux Mint
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.